Keresés

Részletes keresés

Erzsébet33 Creative Commons License 2004.06.17 0 0 5234
Sziasztok,

nem rossz ez a propolisz. A viszketésekre különösen jó, és úgy tudom lehet kapni hüvelykúp formában is. Úgy még nem próbáltam, de a tabletta, és a krém szuper! Ez is gombaölő, plusz az immunrendszert is erősiti! Ja, és nem nagyon drága!

Előzmény: Anci72 (5233)
Anci72 Creative Commons License 2004.06.17 0 0 5233
Őőő, Kedves Erzsébet, az a helyzet, hogy én így akartam írni... :Ö) csak kicsit ollózva, szerintem. De mindegy, mert a lényeget előtte már megbeszéltük, azt hiszem:)

A.

hsarkany Creative Commons License 2004.06.17 0 0 5232
Szia, Ivett!
Nekem is ott viszketett. Írtam is korábban, hogy semmi más tünetem nem volt (pl. folyás), ezért hajtottak el rendre a nőgyógyik. Végül a bőrgyógyász mondta ki az "ítéletet": krónikus candida-fertőzés. :((
Jobbulást
Előzmény: M.Ivett (5231)
M.Ivett Creative Commons License 2004.06.16 0 0 5231
Szia Madrina!

Tudod, hogy a madrina olaszul keresztanyát jelent? :)
Tőlem candida miatt még nem vettek vért.
Ha nem titok, megkérdezhetem, hogy hol jelentkezett az égés és a viszketés?
Nekem a "vulván" (szeméremajak külső része), de inkább fájogat, és csak az egyik oldalon van, vagy 1 éve. Kiborító.

Te milyen candida vizsgálatokon vagy túl?

A Mária utcában tőlem csak kenetet vettek, de lehet, hogy lesz tovább is, nem mondtak erről semmit.

Ivett

Hada Madrina Creative Commons License 2004.06.16 0 0 5230
Szia Ivett!

Én is a Klinikára fogok menni (Mária u.), de csak 24-én, mert akkor telik le a két hét gyógyszermentesség. Ugyancsak sarjadzógomba.
Én egyáltalán nem bánnám, ha kiderülne, valami más, és hipp-hopp kiölik belőlem valamilyen gyógyszerrel, mert a diéta, ha nem is kibírhatatlan, de hiányzik kicsit az édesség.
Nálam egy hónapja néztek vérképet és minden OK. Igaz, eddig sem voltak tüneteim a viszketésen, bőrpíron kívül. De elég annyi is, sőt.

HM

Előzmény: M.Ivett (5226)
teafa Creative Commons License 2004.06.16 0 0 5229
aNDA: tudom, hogy vannak pszihoszomatikus betegségek és azt is tudom, hogy lelki problémák okozhatnak szervi megbetegedéseket, de ha a gyno-pevaryl kúp segítet / amit természetesen nem orvos írt fel, csak kisérletezés céljából próbáltam ki / akkor nem lehet lelki eredetű. Vagy igen?????
aNDA Creative Commons License 2004.06.16 0 0 5228
A hülyéket az elmeosztályon kezelik, az ideggyógyászat teljesen más téma...

Amúgy kb. 1 éve állandóan én is ezt mondom, írom, stb..., miszerint is "nem minden candida, ami fénylik". Folyt is itt régen erről több vita, de azért köszi :))

Előzmény: teafa (5227)
teafa Creative Commons License 2004.06.16 0 0 5227
Sziasztok
Tegnap végre eljutottam a körzeti orvoshoz, hogy beutalót kérjek a László kórhába C. vizsgálatra. Hozzáteszem, hogy a doktornőm igen fiatal és emiatt igen lelkiismeretes. Azt mondta, hogy ez az egész c. dolog hülyeség, ő személy szerint rengeteg ilyen előadáson volt. Aki ebben szenved az nem így néz ki mint én. Csak nagyon komoly cukorbetegek ill. immunbetegeknél (AIDS)beszélhetünk erről. Viszont sok pénzt ki tudnak így szedni a hiszékeny betegekből. Na végülis kaptam beutalót vér, vizelet, széklet vizsgálatra, allergia vizsgálatra valamit ideggyógyászatra. Csak nem hülyének nézett !? : )
M.Ivett Creative Commons License 2004.06.16 0 0 5226
Sziasztok,

Én új vagyok.
Sarjadzógombás lelettel elmentem a bőrklinikára. A doktornő úgy nézett rám, amikor szóba mertem hozni a candidát, hogy majd leestem a székről.
Szerinte ez egy kreált mizéria, amiből sokan jó pénzt húznak. Én tisztelem a véleményét, végülis a Sote egy neves tanára, csak azt nem étrem, ha más bajom nincs, mért nem múlik el 1 éve a tünetem.
Vett újra mintát, mert más eredményét nem fogadja el. 2 hét múlva kiderül, mi a helyzet, majd megírom.

Figyeljetek csak! A fáradékonyságot nem csak betegség okozhatja, hanem vas, vagy magnézium hiány, vagy túl sok munka, tanulás.
Érdemes egy vér vasszintet nézetni.

Üvd,
Ivett

Hada Madrina Creative Commons License 2004.06.15 0 0 5225
Szia Erzsébet!

Hamarosan írok.
Egyébként most a könyvtárban találta egy Gombák a testünkben c. könyvet, ami egész érthetőnek tűnik. Magyaráz is a gombákról és szokásaikról, a gyógyszeres kezelésről és a diétáról (egyébként sokkal kevésbé szigorú, mint amikről néha hallani, pl. a hüvelyeseket kifejezetten ajánlja a sok ballasztanyag miatt), és ami még fontos, vannak benne receptek. Persze az angolszász piacok választékából indul ki, de mégis valami új.

Hada Madrina

Előzmény: Erzsébet33 (5216)
Meridian Creative Commons License 2004.06.15 0 0 5224
Olvastam a nyitó hozzászólást, a többit már nem nagyon.
Ha valakinek nagyon erős az immunrendszere, az nem is lehet gondja ezzel a gombával?
Erzsébet33 Creative Commons License 2004.06.15 0 0 5223
Szia,Anci,

nem maradt le a leveledből egy rész? Velem is csinálja ezt, majd megőrülök, mikor megirok egy hosszú levelet, és eltünteti.
Vettem propoliszt, szopogatós gyógyszer! Jónak tünik. Azért váltottam a grapefruit-cseppről, mert már 5 hónapja szedem, és kicsit unom is, meg lehet, hogy nem hat már.... Most ezt kipróbálom......Ha jó, szólok....
Szia E.

Előzmény: Anci72 (5221)
teafa Creative Commons License 2004.06.15 0 0 5222
Egy gyors segitséget kérnék! Holnap megyek a László kórházba a véremmel: ), de most ott csak le kell adni, mert az előző oldalakon azt olvastam, hogy ott is kell időpontot kérni. Most akkor mi van?
Anci72 Creative Commons License 2004.06.15 0 0 5221
Aha, így kell kérni.

Teafa: nagyon erős gombaölő hatása van. Tehát amikor bejuttatod az érintkezik a bőröddel, és segít neki. Majd tapasztalod. De ne idd!

Ien, Erzsébet, csak tudod, ha rászokok erre, pl elfogy és külföldön vagy akkor mit csinálsz? És már hozzászoktatom magam újra. Én is azt szeretném, ha újratermelődnének, igen. Mert ezzel még nem is kell "dolgozniuk", mert megadod nekik a dolgokat.

A.

teafa Creative Commons License 2004.06.15 0 0 5220
Ez komoly? Engem érdekelne a cím!
Előzmény: interkate (4918)
Erzsébet33 Creative Commons License 2004.06.15 0 0 5219
Szia Anci,

laktáz enzim?! Erről még nem hallottam! És igy kell kérni a gyógyszertárban?
Amúgy szerintem ez előbb-utóbb visszaáll, mármint a laktáz enzim mennyiség a szervezetben. Magamon észreveszem, hogy ha rendesen tartom a diétát, és nem lépek félre egy sütiszelettel, akkor ehetek sajtot és joghurtot. Pl. a mozzarellát meg birom enni. Én is nagyon sajnálom ezt a dolgot a tejjel, mert reggelente régen tejeskávét ittam.
Mindenkinek: amit most hallottam, az a propolisz, ami természetes baktérium-és gombaölő. Még nem próbáltam, majd beszámolok róla. Állitólag irrigálni is lehet vele. Egyébként is immunerősitő hatású, és akkor a szervezet fel tudja venni a harcot a c. elszaporodása ellen.

Előzmény: Anci72 (5217)
teafa Creative Commons License 2004.06.15 0 0 5218
Köszi a választ. Már csak azt nem értem, hogy öblögetés hogy gyógyítja a nőgyógyászati gombát? Felszívódik?
Előzmény: Anci72 (5217)
Anci72 Creative Commons License 2004.06.15 0 0 5217
Teafa: NEHOGY megidd! :) Pl irigáláshoz pár csepp olaj a vízbe és az nagyon jót fog tenni. Csak külsőleg alkalmazható.

Erzsébet: hát EZ az, amit írtál, ez az én gondom is. Nekem is felzabálta mindenemet a c., és nem tudok sajtot stb enni. De ennek most így kell maradnia? Soha sem voltam régen tej allergiás. Még L.M. azt mondta, vegyek a patikában lehet kapni laktáz enzimet és kajálás előtt 1/2 órával be kell venni. Ez megoldás??? Nekem nem.

Mit gondolsz erről, tudom, ez Neked is probléma..

A.

Erzsébet33 Creative Commons License 2004.06.15 0 0 5216
Szia,
engem sajnos majdnem minden candida tünet megtalált, de szerencsére a nőgyógyászati nem annyira jelentős! Viszont azt hiszem, mi nők leginkább abból vesszük észre, hogy baj van...
Az összevisszasággal én is egyet értek, én mindent kipróbáltam, és már annyira kitisztult a szervezetem, hogy komplett kémiai laborként működik, és ha valami nem jó, már negyedórán belül jelez!
Ha van kedved,irjál a privát emilemre, várom a leveled.... A honlapomon egyébként most egy halom frissités van, nem tudom mikor nézted?
Szia
Előzmény: Hada Madrina (5215)
Hada Madrina Creative Commons License 2004.06.14 0 0 5215
Szia Erzsébet!

Köszönöm a válaszodat! Ezek szerint legalább sajtos kenyeret ehetek. :-)
Én nem tudom, mennyire vagyok candidás (ha szerencsém van, "csak" a klasszikus helyeken vannak gombáim), de soha nem tapasztaltam, hogy bármi puffasztott volna. A tejet önmagában nem szeretem - gyakorlatilag gyerekkorom óta, az íze miatt -, de ételben, más formában sosem volt vele problémám. Azt hiszem, a Te honlapodon találtam én is szódabikarbónás receptet (nagyon jó lap, de visszajött a levél a megadott címről). Csak nekem nagyon kevésnek tűnik a napi két szelet, pedig nem vagyok nagyétkű.
Találtam egy könyvet A bőrbetegségek és az étrend címmel, ott ugyan csak rövid lista van, de az szerepel, hogy korlátozás nélkül fogyasztható a teljes kiőrlésű, élesztőmentes kenyér és a krumpli is. Akkora az összevisszaság!
Hada Madrina

Előzmény: Erzsébet33 (5211)
teafa Creative Commons License 2004.06.14 0 0 5214
Sziasztok

Azt hallotam, hogy a teafaolaj nagyon jó a nőgyógyászati betegségekre, gombákra. Megvettem de a használati utasítása meg sem említi. Mit kell vele tennem? Bekenjem vele magam vagy megigyam? Hogy kell higítani? Köszi a segitséget mindenkinek!

borsodifiu Creative Commons License 2004.06.13 0 0 5213
Tudna valaki segíteni gombaölő gyógyszerhez hozzájutni estleg aki könnyebben feliratja vagy ha valakinek maradt otthon szivesen átvenném töle 70 5058469 a számom
borsodifiu Creative Commons License 2004.06.13 0 0 5212
ciao
Előzmény: Erzsébet33 (5211)
Erzsébet33 Creative Commons License 2004.06.13 0 0 5211
Szia,
én elég jól beleástam magam a diéta rejtelmeibe, megpróbálok válaszolni, amire tudok....
Tehát: cukor: a candida ezzel táplálkozik, és ennek segitségével képes szaporodni.Vaj, sajt nem tilos, de sok candidásnál- nálam is- kialakul a tejallergia, mert a dög felzabálja belőlünk a tejet felbontó enzimet! A teljes őrlésű tönkölyliszt, a köles, és hajdina,miután nem mennek át hatszáz féle feldolgozáson még tartalmaznak élelmi anyagokat, a tönköly pl. 20 % fehérjetartalmú! A köles, és hajdina amugy is segit a szervezetet lugositani. A gabona féléket azért nm szabad a hússal együtt enni, mert mikor a szervezet feldolgozza, együtt olyan reakcióba lépnek, hogy felpuffasztanak. Tönkölykenyérből csak napi 2 szelet nagyjából az adag, de ez attól is függ,mennyire vagy candidás.Egyébként ezekben a kenyerekben nem kovász van, hanem szódabikarbóna. Én magam sütöm, most már zsemlét is, többfélét, és nagyon finom. Ezeket a diéta után is enni fogom! Bár már ott tartanék.... Remélem tudtam segiteni.... Szia
Előzmény: Hada Madrina (5209)
matiq Creative Commons License 2004.06.13 0 0 5210
Szia Mylady23!
A Candcell az gombaölő, A BWL az béltisztító.
A kúra két hónapig tart, a diéta legalább fél évig. A béltisztítást évente meg lehet ismételni.Bővebben az emailon kérdezz.üdv.
Előzmény: Mylady23 (5208)
Hada Madrina Creative Commons License 2004.06.12 0 0 5209
Szia Mylady!

Végül is nem sokat szedtem. Egyszer egy 150mg, aztán utána (közvetlenül) 14 napig 50 mg. Egyébként meglepő módon most jobban vagyok, de azt sejtem, hogy ez a női ciklussal függ össze, mert az első két hétben elviselhetőbb szokott lenni. Épp ezért igyekeztem a vizsgálatot is úgy kérni, hogy a gyógyszermentes időszak erre essen. A nőgyógyász adott beutalót (fölírt még két 150mg-sat, 3 naponként, de inkább tenyésszék ki, ami van, tehát nem váltottam ki, mert bezavarna).
A ciklus 18. napján vesznek mintát, azt mondták, tíz nap a tenyésztés (pont hétvégére esik, tehát 11-12 lesz), és akkor elvileg azt is meg tudják mondani, mire érzékeny a gomba (ha egyfajta van bennem). Mikor az ember torkát leoltják, akkor is (pár nap múlva) meg tudják mondani, pontosan mi van benned és milyen hatóanyagra érzékeny. Csak elég kevés orvos alkalmazza. Mint ahogy kevés nőgyógyász vagy bőrgyógyász tenyészteti ki a gombát is, hanem kísérleteznek. Addig is hozzá jársz, az esetek x százalkában hatott...
Én bízom abban, hogy ha kitenyésztik, tényleg meg tudnak gyógyítani.

Emellett persze diétázom, bár továbbra sem értem az elveket. Szénhidrát vagy egyszerű cukor megvonása? Van, aki tiltja a vajat, van, aki nem. Van, aki a nem penészes sajtokat is enged, van, aki nem. Mennyivel jobb a tönkölybúza a másiknál? Jó, a teljes kiőrlésűben több a ballasztanyag, de azért van szénhidrát is. Miben más a köles, a hajdina? Miért rossz, ha együtt esszük a gabonát a hússal? Korlátozás nélkül ehetek élesztőmentes csupateljestönköly-kenyeret, vagy csak keveset? Miben más a durumlisz, hogy egyesek szernt az jó? Ehetünk-e bármennyi krumplit, vagy csak módjával?Miben más a kovász és az élesztő?

Ti, akiket orvos-természetgyógyász igazított el, nem kérdeztetek rá a miértekre?
Könnyebb lenne úgy tartani a diétát, ha tudnám az okokat.

Hada Madrina

Előzmény: Mylady23 (5205)
Mylady23 Creative Commons License 2004.06.10 0 0 5208
Sziasztok,

Matiq: Te milyen gombaölő szert és béltisztítót használtál?? Az orvosok mondták, hogy hüvelyi gombád van, de nem tudtak mit kezdeni vele?

Üdv:M

Előzmény: matiq (5206)
Darlyn Creative Commons License 2004.06.09 0 0 5207
Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy mi a gombás fertőzés első tünete? Nem rég vettem észre, hogy mindkét térdemen 2-2 folt van: belseje sárga, udvara vörös, de nem gennyes, duzzadt és nem is viszket, ég. Lehet ez gomba?
Előre is köszi!

matiq Creative Commons License 2004.06.09 0 0 5206
Szia Mindenki!
Nekem az égvilágon senki nem mondta, hogy milyen bajom van. Volt a hüvelyviszketés amitől majd lekapartam a falat.Havonta kétszer mentem az orvoshoz. A Canesten kenőcsöt egyszer próbáltam, ahogy bekentem velekívül magamat sokkal erősebben fájt, mint valaha. A Vega tesztre ujsághirdetés alapján mentem el. Kicsit misztikusnak tünt a vizsgálat, de tudtam az orvosok nem tudnak segíteni, mert mindig csak a tüneteket kezelték. Ahogy elkezdtem a diétát,a gombaölő szert, a béltisztítót, két hét után mintha kicseréltek volna.Én nem szedtem semmilyen gyógyszert! Gyógynövény készítményeket kaptam. Candcell-t, BWL-t, Lactosporát.Később vitaminokat kellett pótólni.
Mylady23 Creative Commons License 2004.06.09 0 0 5205
Én is sajnálom a történteket. Ilyenkor tök gáz-nak érzem magam, amikor itt a viszketés-égés miatt nyavalygok, mással meg ilyen borzalom történik...

Hada M: Te milyen mennyiségben szed(t)ed és hány mg-osat a diflucanból? Csak mert írtad, hogy nem használ. Lökésterápia, vagy hosszú időn keresztül?
Köszi: M

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!