Balázs, te nem basszeros vagy??? Azok szokták főzicskélni a húrjaikat (persze előbb leszedik a pozdorjáról:-))
A GHS-től pedig persze, hogy nem lesz csilingelőbb a sound, a hurok fogása, érintése lesz könnyebb!!! Noch Besser!!!
Blindmouse, köszi a "vizipisztolyos" pikcsört! Már akkor is tetszet a dolog, amikor GuitarGod mesélte :-)) Ja ez a H(B) húr beszólás mintha már lett volna :-))
Rosszul látod. Ilyen bulikon magad elé révedsz, és addig bambulsz játék közben, ameddig a közönség (aki egyébként roppant hálás:-)))helyett a következő paul reed smith-edet látod, amire ők adják a pénzt..:-)
Hát.. mindígis a rockzenén belül mozogtam, de annyira csak nem voltam szar ;)
igaz hogy akkor még kicsi voltam.. 3 éve nem láttam színpadot :(
lehet hogy azóta változott a helyzet, és nem csak ötezer forintról szóló ajánlatok elutasításából áll a zenészkarrier ;)))
Általában nem. Valószínüleg a húrláb vágja el ha már nagyon berágta magát a húr. Nézd meg a H húr babáján lévő vágatot és szükség esetén csiszold meg. finoman :-)) De azt is szokták mondani: vidd el szakemberhez. Egy 57' Les Paul-t nem illik otthon reszelgetni:-))
A kagylós kialakításnak valóban sok előnye van, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a sajátos megoldás miatt egyedi hangzást produkál (deep purple). A megváltozott intonáció miatt másképp szól a hangszer is.
Ha a gitárod zajos, az a következő hibákból eredhet: a húrláb nincs testelve (összekötve az elektronika földpontjával), illetve a takarolemez(ez fedi a test hátulján a potikat)nincs árnyékolva és valami zavaró jel van a közelben. Előfordulhat, hogy a kábelezés rossz minőségű, a vezeték eltört, leszakadt.
A húrlábat általában letestelik még a pozdorjagitároknál (10.000-80.000 HUF) is, de a takarólemezt csak minőségibb gitároknál vonják be árnyékoló bevonattal. A kábelezés hibája azért észrevehető, vagy ellenállásmérővel kimérhető. De ha nem vagdosod földhöz,nem a legolcsóbbat vetted és a kistesó sem forrasztott bele, akkor valószínűleg nem a vezeték a ludas.
Az az igazság, hogy a húrokat nem tisztítani, hanem cserélni kell :-)) Sajnos ha elveszti csengését, akkor a hangszer már nem úgy szól ahogy kell. Ez pedig bekövetkezik kb 1, másfél hét alatt, még akkor is ha nem játszol rajta. Bár mindenki azt síkosít amit jólesik:-. Igaz olyat is láttam aki kifőzte a húrokat...
Jóstét! Nem tudom ki mennyire kényezteti kedvenc hanxerét, de bizonyára tudjátok a gitár ápolása meghálálja magát. Lehet, hogy sokaknak ez már ismert, nekem ujdonság volt: a GHS hurtisztitó
- Ideal for all stringed instruments specially formuled - FAST-FRET - Glides On, Wipes Off -
amit egy barátom mutatott. Hurokat áthuzni vele, kis rongyal lehuzni és szaladnak az ujjak a hurokon. Eddig csak p.zs.-vel törölgettem a hurokat, ami a koszt levette, a GHS meg + valami bevonatot tesz a hurokra, kissé sikossá téve... nekem bejött!
zakk: én nem, csak a zenekar nagy része :-)
AORBandi: én sem zenekarosdiban gondolkodtam, mert abból még egyet (a meglevö kettö mellé) nem tudnék bevállalni, hanem ilyen egymásnak küldözgetös, hozzárakosgatós, zeneirogatós dolgot. Ha valami jót hoztok össze, osszátok Már meg velünk is, Please :-3
Hahó!
Bár nem vagyok hangtechnikából "tutijól" eleresztve, egy viszonylag zajtalan rendszerem volt tegnapig. Tegnap viszont megmozdítottam a kábeleket (felálltam a székről a gitárral és elkezdtem rohangálni a szobában :-)))), és azóta rohadtul zajos, nem tudok rájönni miért. Mindent megvizsgáltam, kicseréltem (torzítóba táp helyett elem, kábelcserék, stb...) mindent arrébbraktam egy kicsit, kikapcsoltam az elektromos kütyüket magam körül, és úgy tűnik hogy a gitár lett zajosabb mint eddig volt, mert ha arrább megyek akkor is zajos! Lehetséges ez? Nem tudom hogy közben a "jel" is csökkent-e, nekem úgy tűnik az nem, csak a "zaj" nőtt. Mi a fene történhetett hirtelen? Mitől függ ez az egész jel/zaj dolog?