Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95074

:))

 

Mostanaban kapok torok orolt paprikat.  Nem olyan finom mint amit megszoktunk - de az ize, illata menneyi... no az is olajos.

Előzmény: Mariska néni (95073)
Mariska néni Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95073

:) A csumát és a magházat kell kidobni, de a mag nagyon fontos, hogy benne legyen. Amióta (harmadik éve) saját paprikát használunk, pl. lányom, ha kifogy a paprikából, inkább nem főz olyat, amíg a gyerek nem tud "elszaladni" mama-paprikáért. Én is azóta tudom, hogy előtte miket megvettünk a piacon "házi paprika" címen. 

Előzmény: ZsuR (95072)
ZsuR Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95072

Mintha valahol azt hallottam volna, hogy nem.  De... nem panaszkodas, eletem egyik legjobb paprikaja volt...

Előzmény: Mariska néni (95071)
Mariska néni Creative Commons License 2016.03.03 0 1 95071

Az teljesen rendben van, hogy olajos volt, mert a magot bele kell darálni az őrleménybe. 

Előzmény: ZsuR (95070)
ZsuR Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95070

:))  Gondoltam - Szekszardon es kornyeken hazi paprikat (v)ettunk... meg igy is finomabb volt mint a bolti... :))

Előzmény: Mariska néni (95068)
islamorada Creative Commons License 2016.03.03 0 1 95069

Es kit szeret a nagykozonseg? A galadabbakat, vagyis a babgulyast. Nem erdemes gesztenyepurenek lenni, hehehe...

Előzmény: Csimpolya (95067)
Mariska néni Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95068

A magjából.

Előzmény: ZsuR (95065)
Csimpolya Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95067

Lásd Foky Ottó: Babfilm című animációs filmjét. Ebben az erkölcsös élete élő babokból gesztenyepüré, a galádabbakból babgulyás lett.

Előzmény: islamorada (95057)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95066

...megeszik azt a városi népek, még az ujjukat is megnyalják utána...

Sajnos a nem paprikatermő tájon élő vidékiek is megették, bár, ahogy emlékszem, elég hamar kiderült a 'turpisság'.

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (95063)
ZsuR Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95065

Van egy kerdesem.

 

Ha a hazi orolt pirospaprikat papir zacskoba tesszuk, es a zacsko olajos lett tole... honnan jott az olaj?  A paprika husabol, vagy a magjabol?

ZsuR Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95064

Hat igen... 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (95063)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95063

A téglapor még hagyján, de volt olyan is, hogy míniummal pirosítottak :(

 

Picinyke ólom-oxid, megeszik azt a városi népek, még az ujjukat is megnyalják utána!

Előzmény: ZsuR (95062)
ZsuR Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95062

Volt egy idoszak, amikor a Lehelen (vagy az Obudain?) az orolt paprikat teglaporral kevertek... a hazi tejfolt meg liszt es viz keverekevel "dusitottak"...

ZsuR Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95061

:))  Arra azert kivancsi lennek, hogy jottek ra... es ki jott ra... :))

Előzmény: Vének Tanácsa TM (95060)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95060

Igazán ráírhatták volna, hogy "vigyázat, a fűrészpor nyomokban parmezánt tartalmazhat". Csak az allergiások kedvéért :)

Előzmény: ZsuR (95059)
ZsuR Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95059

Hm... ha arra gondolsz, hogy a reszelt parmezanban talaltak fa morzsalekot... az nem vegyeszet volt, hanem csalas ;)).

 

Előzmény: Törölt nick (95054)
islamorada Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95058

Halistennek nem vagyok erzekeny sem mire de  ahogy mennek az evek mindig kijohet valami disznosag. Nagyon szeretem a sajt minden formajat de csak nyersen,etelben nem, ket kivetel van, a sajtos makaroni es a pizza. Egyszer probaltam pizzat sutni sajt nelkul a veges es tejerzekeny vendegemnek, hat az minden volt csak nem pizza. Valami nagyon keves kell ra igazi sajtbol, abbol is a mozarella a legjobb ra.

 

Előzmény: tutuuka (95051)
islamorada Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95057

Egy 30-as evekbeli szakacskonyvben olvastam hogy zellergumobol szepen felszeletelve, meg feherborbol, gondolom cukor-ez-az is kellett teljesen ananasz izu micsodat lehet eloallitani. Sosem probaltam de ezt hivom elelmiszer vegyeszetnek hogy  ha valami miatt valamirol le kell mondani akkor talaljak meg a potlast. A haboru idejen meg csinaltak fott babbol gesztenyepuret rummal izesitve, / a bab eleg semleges izu/ de meg bab tortat is. Sosem ettem hacsak valamelyik cukraszda at nem vert hogy azt is kevertek bele.

Előzmény: Törölt nick (95054)
tutuuka Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95056

Aha.

Eszerint csak a nejem a bajos, neki intoleranciája van.

Én vagyok a legkevésbé bajban, bár a doki azt mondta, ne igyak tejet, mielőtt színházba megyek...:}}

Mindemellett joghurtot kilószám szoktam enni....

Előzmény: öreg_néne_b (95053)
H_G Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95055

Alapból magára vessen, aki nemolasz parmezánt vesz.

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95054

Nem az a bibi, ha fahulladékból is készítenek sajtnak látszó ételt, hanem az, ha ezt elfelejtik közölni a vásáróval és megtévesztő módon parmezánnak hívják a végeredményt. Egyébként pedig szerintem is hajrá vegyészek, hajrá tudósok.

Előzmény: islamorada (95050)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95053

A "tejérzékenység" kétféle lehet. A gyakoribb a tejcukor (laktóz) emésztési probléma, ők a ehetnek érlelt sajtot, abban már nincs laktóz. A ritkább az allergia a tejfehérjére. Ők semmilyen tejterméket sem ehetnek.

Előzmény: tutuuka (95051)
tutuuka Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95052

egyén= egyéb, de biztosan kitaláltátok...

tutuuka Creative Commons License 2016.03.03 0 0 95051

Nálunk a vejemen kívül mindenki ( még én is) tejérzékeny, de a parmezánban nincs laktóz.

Sőt, a keményebb egyén sajtokban sincs (pl. gouda).

 

Amúgy röhögtem a leletemen ( a doki hanyattesett), de simán eszem pl. a trappistát, igaz, a nyers tejet mindig utáltam...

Előzmény: islamorada (95050)
islamorada Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95050

Kell az ilyen trukk mert van olyan vegas vagy csak tejre allergias aki parmezant akar enni vagy tenni az etelere es nagyon akarna a potlast.

En sok mindenrol le tudnek mondani egeszsegi okok miatt de a pizzamra sajt kell, kicsike de erzodjon az ize, szaga. Nem erdekel hogy allitjak elo tej nelkul de nekem sajizu, szagu sajt kell. Mozarella ha lehet es nem tofuk mert azokra ranezni sem tudok olyan undoritonak talalom.

Szoval az elelmiszer vegyeszek kicsit mozgassag a fantaziajukat....potlast ker az allergias es a vega!

Előzmény: Törölt nick (95048)
ZsuR Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95049

:))

 

Regi vicc... uj, lengyel teflon kes... zsir nelkul lehet vele zsiroskenyeret kenni...

Előzmény: Törölt nick (95048)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95048

amerikai konyha-trükk: a parmezán nélküli parmezán

nagypapi51 Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95047

Mindig aktuális, nem kommentálom a leírtakat.

tutuuka Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95046

Köszönöm szépen !

Előzmény: öreg_néne_b (95045)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95045
Előzmény: tutuuka (95044)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!