Sehol, Drazsé nem való IRM-nek. Arról volt szó, hogy a teljes mértékben apolitikus rendőrség, szerintem csak egy vágyálom. Teljesen mindegy, hogy ki kormányoz.
Az kifejezetten előreviszi az elkövetők meghatározását. De lehet, hogy a bocsánatkérő beszédét csiszolgatja csendes elvonultságban, és az első adandó alkalmat lesi, hogy előállhasson vele.
Igazad van semmivel nem volt hitelesebb akkor sem...
Viszont a társadalmi közfigyelemre méltó politikai eseményeken kevéssé exponálta magát a rendőrség 2006 őszéig...
Akkor és ott exponálta magát...
Mégpedig úgy hogy megruházta az egyik oldal szimpatizánsait...
Önként(?)-parancsra(?) kit tudja?
Mindenesetre eleddig következmények nélkül...
Ez ártott a megruházottak körében annak a bizalomnak ami addig fennállt a rendőrség irányában...
Ezt szerintem lehetetlen visszaállítani apolitikus hozzáállás nélkül...
Szerintem a bizalom akkor sem állhat vissza ha teszem azt jobboldali csinovnyikokkal pakolják tele a rendőrséget egy esetleges jobbos kormányváltás alkalmával...
Közbeszéd meg közbizalom nem tény, hanem ábránd....ki ezt hiszi róla, ki meg azt....
Nézzük csak pontosan, mondjuk egy modellben........a közbeszéd meg a közbizalom valami átlag....mondjuk legyenek beszéd meg a bizalom valószinüségi változók az absztrakt térben, legyen az metrikus, annál általánosabb nincsen, f1, f2 pedig legyenek valószinüségeloszlások a tér felett......
Létezik a várható értékük, mondjuk azokat közbeszédnek, meg közbizalomnak.....eddig jó.....
A gond ottan van, hogy nem egyetlen várható értékük van, mint az euklideszi térbe....
Mindenki ebben az értelemben használja, csak a kolléga bonyolódott bele abba, hogy ezt is kidumálja. Bár a végén önmaga adja saját maga cáfolatát, de ezen az apróságon nem kell fennaladni! :)
És azért az sem árt ám, ha a lacházi polgármester még aznap este rámutat az elkövető(k)re, aztán mikor kiderül, hogy tévedett, hallgat, mint szar a fűben.
Vágyálom. A rendőrség mennyivel kevésbé volt apolitikus Pintér Sándor belügyminiszter úr irányítása alatt? Semmivel. A különbség az volt, hogy az akkori ellenzék nem a rendvédelmi szervek gyengítésvel kívánt politizálni, mint ahogyan ezt a jelenlegi teszi. Már harmadik-negyedik éve.
91% ebben az értelemben használja. Rajtuk kívül van még 8% roma. Te pedig egy vagy a maradék 1%-ból aki talán azt hiszi hogy még mindig véleményformáló.
A szavahihetőségnek nincsen köze a valósághoz, hogy elhiszi e valaki másnak szavát, az csupán az nem a szótól függ, hanem annak a képességeitől, aki szavathisz.....bizonyiték nélkül...
A társadalmi bizalmat nem 1-1 szavazás fejezi ki a legjobban...
Hanem a közbeszéd és a közállapotok...
Ha a társadalom 49%-a nem bízik meg a közfeladatokat ellátó intézményekben de 51% meg igen akkor ugyan megy minden a maga útján de nincs minden a legnagyobb rendben az érintett országban...
emiatt mondom-bár tom hogy hülyeségnek tartod-hogy a hitelesség visszanyeréséhez a rendőrség apolitikus volta vezethet...
Természetesen. Egy nagy téren pellengérre állítani a gyanusítottat, az eset ismertetése után közfelkiálltással dönteni a bűnösségéről, majd ugyanígy a büntetés módjáról és mértékéről. Sőt, ha olyan jellegű akkor végre is lehet hajtani.
Hidd el nekem, hogy számos baromállatnak lenne igénye az ilyen fajta ügykezelésre.
Tudom, hogy konkrét kérdésekre nem szeretsz válaszolni, de azért mégis...
Szerinted, dacára a bizonyítékoknak, nem az elfogott csávó a gyilkos, hanem a rendőrség szándékosan (vagy egye fene hülyeségből) egy ártatlant gyanúsít?
ennek a felismeréséhez pár embernél (még mindig kevésnél) azért kellett egy Olaszliszka, Miskolc-Avas, és Veszprém, kicsit mintha nehezen menne, pedig eléggé magától értetődőnek tűnik.
Itt sem a hiteles sem a hiteltelen nem fejez ki semmit....hogy van e bizalom a kormányban illetve annak szerveiben, intézkedéseiben azt a választás fejezi ki, vagy kap bizalmat az ország vezetésére vagy nem kap, vagy ha idöközben elvesztette, akkor a majd a választáson kiderül....
Akarod mondani a Jobbik átpolitizálta a fogalmat és a többiek meg ahelyett hogy a helyes fogalmat használták volna megpróbálták elhallgattatni a Jobbikos olvasatot...
Ez vezetett oda hogy ma már csak egyetlen olvasat van...
Az amit el akartak halgattatni...
Szerintem ez óriási hiba volt de már visszacsinálni nem lehet...
Sokan kétségbe vonják a holdraszállás tényét is, baromságra mindig van kereslet. Nagyjából annyit értenek ezek kétkedők a bűnüldözéshez, mint az űrutazáshoz.