"Az esővíz patakokba, folyókba gyűlik, ahol aztán fölkeményedik" - és az élőlények ezt isszák igaz? Nem fogják fel egy pohárban, vagy edényben az esővizet?
"PH értékkel mérjük a víz savasságát, -lugosságát." - helyesen pH. Nem kell okoskodni.
Az meglehet. Egy viszont biztos: én két évnyi kecsketejfogyasztás után újra "símán" tudtam tehéntejet inni. Valószínűleg "más"is lehet a háttérben. Másrészt: az a szerencsétlen, aki nem tudja, hogy 70-80 %-a víz, és desztillált vizet iszik huzamosan, : úgy kiürül ásványi anyagokból, hogy belehal.
én sokkal jobban vigyázok a szakszervezetemere, mert buborékos ásványvizzel keverek egybiológiailag aktív anyagot, ami tanninokban ásványi anyagokban, szerves savakban, cukrokban és különböző más szerves komplexekben gazdag. Többnyire vörösborként azonosítják a hozzáértők... Bátran ajánlom! (a miértekre szakirodalom: Hamvas Bélától)
a mai hőkezelt tejek (FŐZÉS!) éppen lehetővé teszik a könnyű emészhetőséget, lehet ha innál "tejet" a tehén tőgyénél, fosnál mint a bekerített partizánlány, oszt kiderülne hogy mégis csak hiányzik a laktóz toleranciád....
Már rég nincs olyan, hogy "mi magyarok". Legalábbis génállomány szempontjából. A kumiszos ötlet viszont nem elvetendő. :-)) (Lenne mit készíteni a sok ártalmas tejből, a sok mérgező tejföl, joghurt, stb. helyett.)
Tényleg: -Nem kéne írni a TV-nek, hogy tiltsa be azt az ocsmány kinder tejszelet reklámot? Még megmérgeznek vele valakit... Aktivistáinknak oda kéne láncolni magukat a tejüzemek bejáratához, és elérni, hogy zárják be őket. És akkor még nem beszéltem az ásványvíz palackozókról. Szédület...
szeretnék tájékozódni az esszenciális aminosavak témakörben.
Kérlek oszd meg a tudásodat: a nyers növényeket fogyasztók miből állítják ezeket (esszenciális aminosav) elő, vagy miként tudják ezeket tartósan nélkülözni?
Nagyon lekötelezel a tudásod elém vetett morzsáival is! Követlek Mester és ha kell eszek fényt is!
tudod, azt nevezik személyeskedésnek amikor a beszélgető partneredet minősítgeted érvelés helyett. Persze lehet hogy az is ellenérzést vált ki belőled, ha mint evolúciós előnyt nevezem meg a tüzet (sütés főzés) ami egyike volt azon okoknak ami miatt az ember a legszélsőségesebb klímán is életben marad. Sok más mellett.
Szerinted miért alakult ki az ember rossz szokása a sütés/főzés ha csak baja van belőle? (Különösen az intelligens tervezés fényében?)
a deszt víz ivással nem a kioldás az igazi baj, hanem a pótlás hiánya, az izzadással pisiléssel elvesztett víz viszi a sókat. Na ezt pótolni kell, ezért nem elég jók szerintem a gleccservizek sem mert nagyon lágyak.
a laktóz-tolerancia az afrikai szarvasmarhatenyésztők génmutációiból szaporodott fel. Mi magyarok viszont nem feltétlen tudjuk emészteni, ezért erjesztve ittuk: kumiszként.
Persze, hogy van kérdésem! Szerinted, az esővizet honnan isszák? A levegőből, vagy esetleg a talajról, ahol összegyűlt, és kioldott belőle dolgokat? Egyébként csak és kizárólag szénsavmentes sima ásványvizet iszok. Meg néha sört. Nem vagyok rosszindulatú, csak nem szeretem aki mindent jobban tud minden topicban mint más. Az viszont jólesik, hogy megértesz. Egy a baj: -Ha rosszindulatúnak nevezel, akkor mégsem értesz meg. A véleményemet hangoztatom, ahogy te is. Mivel lelőni nem tudsz, ezért fenntartom a jogot, hogy addig védjem az igazamat, ameddig akarom: -A desztillált víz méreg a szervezetnek. -A tej gyermekkorban hasznos, de felnőttkorban sem káros.
Ha megfeszülsz, akkor is ez van. A világméretű savasodás meg nem a tejtől van. :-)