Keresés

Részletes keresés

MVP Creative Commons License 2005.04.20 0 0 532
Majd probalom kicsit egyszerusiteni, hatha ugy jobban megy. Erdekes a kis adok-kapok forumod, azt hittem a zenekarrol szol. Latom azonban mindenkit bevallalsz es ettol eg itt a tuz. Igy sem rossz.
Előzmény: e_dora (527)
angelspirit Creative Commons License 2005.04.20 0 0 531
Kösz! Büszke is vagyok rá egy picit,hogy így törődsz velem a sok régi MM hallgatás közben!
Előzmény: e_dora (529)
angelspirit Creative Commons License 2005.04.20 0 0 530

Kedves dora!

Szemet szúrt és,bár nem is gondolnád én pont ezt kérdeztem egy másik helyen,ahol szintén MM topicot nyitottam.

Megnyugtatásodra szeretném jelezni,hogy vannak emlékképeim a MM-ről,még,ha halványabbak is ,mint a tieid(vajon miért?!),de attól még lehet ám úgy is hozzáállni a dologhoz,hogy az ember nem veszi személyessértésnek egy együttes szárnybontogatásait.

Ti itt nem meglátjuk-milyen-lesz hozzáállást tanusítotok a témában,hanem na-lássuk-mennyire-szar megközelítéssel kezelitek az MM eseményeit.Így a kritikátok se tud hiteles lenni,mert ez nem kritika,hanem szimpla tetszés nyílvánítás,abból is a kákán csomót kereső fajta.

De tudod mit?Legyen.olvastam,hogy hallottál számokat az albumról azok valahogy nem tetszettek neked,kicsi az esély,hogy a többi fog.

Így megint sikerült visszakanyarodni az én kis problémámhoz:

Mit szeretnétek elérni a szardobálással?

Kedves gondolat tőled,hogy szemetet hallgató,igénytelen,marslakónak titulálsz,csak nem értem mi jogon minősítesz te Engem az alapján,hogy nem egyezik a véleményünk egy adott témában.De ezt ne firtassuk,mert az offenzív véleményezésedet érvek hiányának könyvelem el.

Nos,mivel nem érted hogy merül fel bennem a kérdés,elmagyarázom,hogy ne kelljen gondolkodnod.

Ha azt mondod nekem,hogy a MM fénykorában a Te abszolut kedvenced és személyiség fejlődésed komoly állomása volt,mint ahogy korszakalkotó zenkaroknál az lenni szokott(Beatles,Rolling Stones vagy valami)akkor érthető a csalódottságod és a keserédes nosztalgia a régi MM-al kapcsolatban,de nem feltételezem,hogy így volt(vagy,ha igen az nyilván egész más okokból...)így a ti kis fórumotok puszta léte is elnagyolt sznob zavaros fikázás,amiből sajnos csak rossz tapasztalatokkal távozik az,akinek idevezet az első útja vagy akárhanyadik.És tudod nem azért,mert nem szeretitek ti a MM-t,hanem ,mert nem láttok ki az előítéletekből,ami nyílván annak köszönhető,hogy bár sikerült felnőnőd,de sajna az amit mondasz olyan,mintha egyből meg is öregedtél volna.

Előzmény: e_dora (524)
e_dora Creative Commons License 2005.04.20 0 0 529

http://www.kartel.hu/index.php?page=topic&id=117


"angel ma, 12:01 
De később már szólt a pendrusz,hogy MM van a TV-ben nem nézem-e?
Így iroda bezár,emberek megint várnak,angel el.
És lám,elkaptam őket!
Nagyon aranyosak voltak afiúk!Mint egy ovis banda az ünnepségen!Szimpatikus, jól szituált fiatalemberek benyomását keltik,és van helyük az igényes zene palettáján(majd kifundálom melyik színt kapják meg)úgyhogy érsekdora és a lázadozó fóruma leszophat a műmájer kihaénnem nagyonkompetens lexikális sznob hülyeségeivel együtt!"

 

GRAT! :)

e_dora Creative Commons License 2005.04.20 0 0 528

kedves angel.

én szeretem az 1990-ben alakult Mickey Mause együttest, egyike a máig ismert legjobb magyar bandáknak. a nevét 92-ben változtatta Machine Mouse-ra, én 94-ig jártam a koncertekre, tehát nekem 50-50 arányban él a két elnevezés.

nálad nem tudom, mi számít "egy együttesnek", a név?

imádom pl a pink floydot (képzeld, már feloszlottak!), de közben beszélek roger szólólemezeiről, esetleg nem tetszik a bestoflemezük, vagy esetleg a korai syd barettes elmebetegségeket szar baromságnak tartom. van ilyen.

 

egyébként az őszinte vélemény sokszor lehet építőjellegű is, ha valakinek van tartása és nem csak a rágógumilufiból fújt büszkeségébe kapaszkodik - például a látszólagos egykövetfújás ellenére b. zenéiről is hasonlóan vitriolos kritikákat ejtek meg alkalmasint (kérdezd csak meg:)., ha éppen ennek látom értelmét. Egy felnőtt ember az ilyesmit helyén tudja kezelni, a sikitozó plázacicákkal meg a fintorgó kritikusokkal, kollégákkal stb együtt. A mimózalelkű fanek pátyolgatása egy másik üzem, itt az indexen olyat ne keress (főleg ne nálam). ;)

Előzmény: angelspirit (523)
e_dora Creative Commons License 2005.04.20 0 0 527

Mid mi? És a lemez már megvan vagy mi? Kicsit zavarosan írsz..

Előzmény: MVP (526)
MVP Creative Commons License 2005.04.20 0 0 526
Ezzel ertettem egyett. Olvasom visszafele az eszosztast es nehezemre esik rajonni, hogy "Ersek Dora egy liba" vagy "Machine Mouse" a topic. Kis szemelyeskedesert nem megyek en sem a szomszedba, de a lemezhez mar igen Mid Dorahoz egyenlore nem volt szerencsem.
e_dora Creative Commons License 2005.04.20 0 0 525

jo vagy rossz az meg mindenkinek a sajat velemenye.

 

Így van.

Előzmény: MVP (522)
e_dora Creative Commons License 2005.04.20 0 0 524

najó, mint minden új-MM szurkoló, te is frissen regisztráltad magad (hihhetetlen érdekes..), úgyhogy bizonyára még nem ismered a fórumozást - máskülönben szemet szúrt volna a topikcím első két szava valamint a fórumleírás alatta, amelyben a választ találod magvas kérdésidre...

 

 

picit keserű a hangnem, majdhogynem sajnálkozó egy letünt kor rövid életű bandájának illuziója után

 

igen, jogosan.

ettől persze még nem illúzió, mert nem tűnt le, emlékeinkben és cd-lejátszónkban is él

 

ahelyett,hogy nyitottak lennétek az újra

 

Pontosan, hogy azok vagyunk. Különben leszarnánk a mostani bohóckodást, nem írnám be a koncertet, hogy beszámolót hallhassunk, többektől, és nem írtunk volna részletes kritikát a meghallgatott és majd meghallgatásra váró dalokról, időt, energiát és figyelmet fordítva rá.

 

 és örülnétek,hogy van egy banda,aki felvállalja azt a felelősséget,hogy újat csináljon,de a régi név alatt

 

Ha lenne egy banda, aki a régi név alatt újat csinál, hidd el, örülnénk. Egyelőre úgy tűnik, hogy egy régi nevet megszégyenítő diszkó-hooligans-koppintó bulvárgagyi van. Lehet, hogy ezt nehéz megérteni annak, aki szemetet hallgat, ebben él, aki megasztárban gondolkozik. Lehet, hogy ez az igénytelenség életkor vagy korszellem, nem tudom. Nekem is lecsúszott a modern talking 13 éves koromban.

Aztán felnőttem.

Egyébként a magyar könnyűzene 80%-a szánalmas szemét. Ezért is érdemes angolul tanulni, amihez most már itt van segítségül Bence lenti nyelvleckéje is :)

 

Ha a mostani banda jót csinál, ha a lemezen lesznek olyan részek, amelyeket értékesnek találok, arról ugyanúgy be fogok számolni a szubjektív véleményem közlése során, ahogy eddig is tettem - és azt hiszem, mindenki más így van ezzel.

 

 

Azt továbbra sem értem, hogyan merült fel benned maga a kérdés, hogy miért beszélünk valamiről, ami pl 15 éve létezik, és ebből még csak 1 évet sem tesz ki az a kétséges rész, ami most megy, illetve, hogy egyátalán miért beszélünk valamiről, ami nem tetszik vagy elmúlt. Minden zenekaros fórum erről szól, nézz körül. Lehet, hogy a Marsról jöttél.. és nem Magyarországról, a 10 millió nyafogós hazájából, ahol a fő téma a politika és a foci, noha tudommal ezek örömértéke és színvonala is erősen megkérdőjelezhető. Ezesetben sajnálom, hogy erre vezetett az első utad, kedves ufonauta. Dehát tanulni mindenütt lehet vmit :)

Előzmény: angelspirit (515)
angelspirit Creative Commons License 2005.04.20 0 0 523

MVP!

Ne viccelj! Nem köpködünk,csak véleményt cserélünk,pontosabban cserélnénk,ha lenne valami értelmes magyarázat d.től vagy b.től arra,hogy mit szeretnének elérni ezzel a szarral,amit összehordanak(és csak ismételni tudom magam!)egy együttes topicjában,amit NEM szeretnek!Most őszintén,miért csak nekem tűnik úgy,hogy ez nagyon siralmas.

Előzmény: MVP (522)
MVP Creative Commons License 2005.04.20 0 0 522
Most Dorat kopkodjuk vagy a Machine Mouse a problema? ( Van karizma a csajnak, de ennyire nem jo! ) Homalyositson fel valaki konyorgom! Ez a zene erdekes szinfolt ebben az operettorszagi kis szennyrengetegben. jo vagy rossz az meg mindenkinek a sajat velemenye.
angelspirit Creative Commons License 2005.04.20 0 0 521
Mindenestre ad egy képet rólatok,hogy mit sikerült megérteni a hallottakból és,hogy ki mire reflektál.
Előzmény: e_dora (519)
angelspirit Creative Commons License 2005.04.20 0 0 520

Igen?!Akkor biztos tudod mit jelent a szó...

Előzmény: e_dora (519)
e_dora Creative Commons License 2005.04.20 0 0 519
hát úgy látom, nálad abszolút hatásos volt a manipulatív agymosásom, muhhaha! :D
Előzmény: angelspirit (515)
angelspirit Creative Commons License 2005.04.20 0 0 518

Nos,ezt azt hiszem az én koromban bóknak veszem...

Mert ugye a "nem vagyok olyan öreg",nem szó szerint értendő jelző és a mondandóm lényegét tekintve jelentéktelen szösszenet.

 

a. 

Előzmény: Locsmándi Bence (516)
MVP Creative Commons License 2005.04.20 0 0 517
Ki mennyire vak annak semmi koze a korhoz. Tokeletesen igaza van.
Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.04.20 0 0 516

Kedves Angel!

 

Tényleg elég fiatal lehetsz.

 

b.

Előzmény: angelspirit (515)
angelspirit Creative Commons License 2005.04.20 0 0 515

Sziasztok!

Én nem vagyok olyan kompetens a témában meg olyan öreg,mint ti,de azért érdekelne,hogy ti szeretitek az MM-t vagy nem?

Mert mondjuk az keltette fel az érdeklődésemet,hogy miért foglalkoztok egyáltalán ezzel a bandával,ha nem is tetszik amit csinálnak.

Ahogy visszanézegettem az előzményeket,úgy fest itt mindenki az ersekdora manipulativ agymosás jellegű ész osztásában vagytok picit elveszve.De miért kell energiát,meg időt fektetni valamibe,ami nem tetszik.

Arról nem beszélve,hogy picit keserű a hangnem,majdhogynem sajnálkozó egy letünt kor rövid életű bandájának illuziója után futkostok,ahelyett,hogy nyitottak lennétek az újra és örülnétek,hogy van egy banda,aki felvállalja azt a felelősséget,hogy újat csináljon,de a régi név alatt.ez kemény meló,mert hát elvárások vannak,ugye...

Nem tudom kinek mi a valódi problémája a MM újra felbukkanásával.Ha nem tetszik az anyag,amit csináltak,hát bitte schön!Ilyen van.Az ember meghallgatja,majd véleményt alkot és tova szalad...nem?

Az meg,hogy skinheadekkel fenyegetőzünk,meg plazarock(egyébként meg mi ez a hülye szó?),anyagiasságról,meg zene/szöveg hibákról társalogtok egyrészt értelmetlen,meddő dolog,másrészt picit partra vetett hal vergődésére hasonlít,oldalakat töltötök le,az album képét,koncert képeket,meg minden,mint a tisztességes rajongók,csak ti nem örültök az együttesnek amiről hónapok óta beszéltek! Picit beteges,amit csináltok,mert hát mi tartja életben ezt a topicot?Hogy nem,mi akkor se szeretjük a MM-t és kész?!

Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.04.20 0 0 514
angolszakkör indul: suck
Előzmény: bootlegger (513)
bootlegger Creative Commons License 2005.04.20 0 0 513
és az........mijaz?
Előzmény: e_dora (511)
diesel()diablo Creative Commons License 2005.04.20 0 0 512
speciel egyszer nem láttam őket koncertezni mondjuk az utolsó 8 évben, sőt, utoljára asszem vmi 94-es vmi magazinban hallottam utoljára róluk. meg egy-két hammerben, talán. pedig azért követem az undergroundot. de lehet persze, hogy csak nem tűnt fel. mindenesetre ez szakk
Előzmény: e_dora (511)
e_dora Creative Commons License 2005.04.20 0 0 511

 az elmúlt években a hazai klubélet egyik meghatározó rock zenekarává nőtte ki magát

 

hehe, ez télleg vicces, hogy feloszlás inaktív éveiben hogyan, deháta lényeg az eredmény :)

Előzmény: bootlegger (509)
e_dora Creative Commons License 2005.04.20 0 0 510
nem, az a hipermarket. a pláza, ahol a 70-es iq alá hidrogénezettek járnak :)
Előzmény: bootlegger (508)
bootlegger Creative Commons License 2005.04.20 0 0 509

http://www.zene.hu/articles/machmousevissz.htm:

 

"A Machine Mouse az elmúlt években a hazai klubélet egyik meghatározó rock zenekarává nőtte ki magát."

 

befejezve a hülyebarom gúnyolódást, és vér komolyan: erre csak én nem emléxem vagy más sem?

bootlegger Creative Commons License 2005.04.20 0 0 508
plázarokk: most akkor ez olyan ami bevásárlókocsitoszogatás szatyorlóbálás közben akármitcsinál a delikvenssel?:))
Előzmény: diesel()diablo (506)
bootlegger Creative Commons License 2005.04.20 0 0 507

kkkrrrhhhhmmmm.......grrrrhhhhmmm.........................................

háháháháháháháháháháháháháháháháháhháháháháhááhááhááááá

:-))))))))

Előzmény: e_dora (505)
diesel()diablo Creative Commons License 2005.04.20 0 0 506
jézusom, számomra most derült ki, hogy a big daddy a basszeros. így márminden tiszta, pénzkereset rullah, hogy jó kis internethuszárként viselkedjek ma is!:-)
Előzmény: e_dora (505)
e_dora Creative Commons License 2005.04.20 0 0 505

beindult a gépezet.

http://www.music.hu/news.php?cikk=3722

http://www.mellesleg.hu/cikkek/article.php?id=3955

http://chat.hu/article.php?articleid=3955

http://www.zene.hu/articles/machmousevissz.htm

http://www.popcorn.hu/index.php?apps=cikk&cikk=17222

 

 

"Szereted a húzós rock and rollt, a laza szövegeket, az éjszakába nyúló bulikat és a vagány fickókat? Neked való a Machine Mouse új albuma! A lemezen nincsenek töltelék számok, nincs lassítás, csak színtiszta rock, amit kötelező csutka hangerőn hallgatni! Resszkessenek a szomszédok!" (bravo.hu) - NO KOMMENT

e_dora Creative Commons License 2005.04.20 0 0 504
http://www.mtv.hu/cikk.php?id=33567 holnapra sztem fennlesz az online műsorrészlet is, talán abban megtom nézni..
Előzmény: Locsmándi Bence (503)
Locsmándi Bence Creative Commons License 2005.04.20 0 0 503
Az mtv mostani, délelőtti műsorában a vendég a Machine Mouse.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!