csumesz. Rég szóltam már és most sem vág a témába, de hát kitől kell megkérdezni, ha nem Tőletek:
Használ-e v.ki BOSS BR-8-at (digit. harddisk recorder) és mi a tapasztalat. Érdemes-e venni, vagy másra szavaztok.
Kotzennek több saját lemeze is van. (De amiket én ismerek - az első kettő, meg a Tilt -, azoknak nincs semmi közük az akusztikus gitárhoz.)
Break it all Down 1999 Blues Rock, Bi Polar Blues 1999 Blues, What is 1998 Blues Rock, Something to Say 1997 Rock, Project w/Greg Howe 1997 Fusion, Times Gonna Tell EP 1996 Funk, Rock, Wave of Emotion 1996 Funk, Rock, Inner Galactic Fusion Experience
1995 Fusion, Tilt w/Greg Howe 1995 Fusion, Mother Heads Family Reunion 1994 Rock, Electric Joy 1991 Mixture, Fever Dream 1990 Rock, Debut 1989 Shred
BAND RELEASES
Mr Big: Get Over it 1999 Rock, Vertu: Self Titled 1999 Fusion, Poison: Native Tongue 1993 Rock
El foglak szomorítani. NINCS "legjobb cucc"! Csak egy adott célnak jobban és kevésbé megfelelő. Tökéletesen úgysem fogod tudni "lemásolni" senkinek a hangzását - ne is akard!
Egyébként meg a lényegi elemeket, egy átlagos padlóeffekttel is modellezheted. (De ha nagyon igényes vagy és van sok pénzed, vegyél T. C. Electronicot vagy Lexicont - effektnek + gyűjts be a legnagyobb gyártók elő és végfokait, plusz ládákat és semmi sem fog az utadba állni, hogy megvalósítsd a tökéletes gitárhangzást.)
Csá ..Akkor rezelem a gitárt :)
Na: ahhoz hogy nagyon korrekten lehessen gitározzni milyen külön spécik kellenek ( torzíto visszhang), a korrekt nálam azt tesz hogy az effektezés is qrva jó legyen, a visszhang (pl: Pink Floyd-nak a Saucerful of Secrets száma ) milyen összetevők a legjobbak milyen cuccok kellenek?
Ha van olyan ami minden az egybe akkor annak mennyi az ará?
Szóval tuggyátok miről beszélek..Gitárerősítő már van...
Csáó
Chee
Van Halen - Ice Cream Man (Eddie V. H.) - ultrahappy dal.
Poison - Ritchie's Acoustic Thang (Ritchie Kotzen) - mondjuk, ha ezt eljátszod úgy, ahogy ő, szobrot emelek Neked a parlament csillaga helyén!
Bryan Adams - MTV Unplugged (itt fogsz egy csomó olyan dalt találni, amit áthangszereltek elekrtoakusztikusra, Neked meg fog felelni).
Craig Chaquico - Acoustic Planet (az egész lemez olyan, mint amilyen dalokat keresel)
Def Leppard - Two Steps Behind (acoustic)
Kee Marcello - Shine (ez a lemez nekem nem jött be, egyébként a pali a Europe gitárosa volt, ez egy elektroakusztikus gitárra írt lemez, nekem uncsi volt, de pont olyasmi, amit te keresel)
Firehouse - Good Acoustics (ismét csak az egész lemez!!)
Bruce Gaitsch - Lyre In The Windstorm (az egész lemez)
Gotthard - D-Frosted Live (az egész - ezt feltétlenül!)
Jamie Kyle - mindkét lemezén találsz olyan dalokat, amiket át tudsz írni!
Little Angels - Color of Love (de itt is érdemes beleásnod Magad a lemezekbe is)
Lynyrd Skynyrd - Ballad of Curtis Loew (és még sok másik)
Richard Marx - Hazard, stb. (arról a lemezről még néhány)
Nelson - a Because They Can lemez jónéhány darabja
Richie Sambora - Undiscovered Soul lemezt is érdemes lenne átrágnod
Mark Spiro - Care of my Soul (úgy is hívják, hogy a "Gone Fishing" album, nyugis, akusztikus darabok)
John Sykes - Loveland (nem kifejezetten elektroakusztikus, de sok dalt át tudsz alakítani)
Jamie Walters - s/t, Ride (mindkét lemez elejétől a végéig, különösen, ha már blues-os dolgokat játszogattál korábban)
Szóval a Gary Moore az Still got the blues!
(Asszem ezt cipo3 írta)
Ritchie Kotzennek van egy lemeze Greg Howeval Tilt a címe.A saját lemeze pedig az Inner galactic space(?) experience(valami ilyesmi, de a Tilt jobb,emészthetőbb!)
Nuno nem nagyon bluesos csávó, de a Get the funk out lemezük az elég alapmű,szerintem!
Az Nuno album eléggé kisérletez?s, sokminden van rajta de mondjuk blues az nem nagyon ezért nem ajánlanám.
Esetleg ajánlanám Richie Kotzen-t. Mondjuk szólólemezt nem hallottam t?le, de ahova beszállt együttesekbe ott mondjuk mindíg elment blues-os irányba a zene. Akár mondjuk a legutóbbi Mr. Big lemezen.
Az albumot megtaláltam a neten de csak diskográfiában. Mp3ként mén nem volt szerencsém hozzá. Azt majd este. Most dolgoznom kell. De ha tényleg nem blues. (bár nem fontos annak lenie) Az Extreme többi száma nem nagyon az én stílusom. Csak a More Than Words-öt szeretem tölük.
Köszönöm a tippet.
Azért várok több ajálatot is.
Deepfreeze:
Te nem ajálasz valamit? Bár ha nem tudsz akkor nem baj. Akkor jobb ha nem mondasz, mert sokat hallottam már amiket ajálottak, de meg sem közelítette amit kértem.
Elöre is köszönöm mindenkinek.
Óránként visszanézek, hátha valaki ajál valamit.
Hüha ez jó ötlet. A More Than Words-öt épp a minap tanultam meg.
Nem tudtam, hogy más izgalmas is kikerült a keze alól. Ha mégis sikerült megtudni valahonnan az album címét vagy bevágódik 1-2 szám címe akkor kérlek értesíts. Addig megpróbálok leszedni 1-2 számot a WinMX-el (napster utód)
Kedves zakk
A Steel Got the Bluest már rég óta játszom. A többibe mindjárt belehalgatok (ha sikerül letöltenem mp3-ba)
oopsz megszakadt a letöltés. The Loner: Elég lágy dallam. Ez nem az amire én gondoltam. Lehetőség szerint akusztikus gitárhoz kellene dal. És valami ritmusos. Tudom, hogy nehezen fogalmazom meg, mit is akarok.
Ismerd Claptont? Signe, Layla unplugged verzió, Hey hey.... Ilyenekre gondolok, ritmusos blues beütésű.... De persze nem muszály csak ilyen stílusú lenni. De mindenképpen nem valami lág dallam, hanem pergő ritmusos (nem folyamatosan szólózó) dallamjáték. Talán jobb lett volna a rithm/blues megfogalmazás. Az a baj, hogy nem tudok kitározni és nem is ismerem a fogalmakat.
Nehéz így nekem segíteni mi? De aki ismeri Claptont az biztos tud.
Köszi
Cipó
A king of the Bluest nem ismerem és nem sikerült letőlteni.
cipo3. Az extreme gitárosa csinált egy ilyen jellegű szólóalbumot, asszem az neked való lenne, de hogy mi a címe... Azonban a neten halgass bele egy amerikai blues rádióba, tele van virtuóz öreg fószerokkal akik ha kicsit is híresebek (már amerikában) akkor biztos találsz olyan lapot ahol megvan a zenei anyaguk. tán még kotta is lesz
A másik topicban már irtam a kutya sem válaszolt. Megpróbálom itt is:
Én most cseréletm le a gagyi Hohner akusztikusomat. Egy komolyabb Ibanezre (AW 50).
Ez utóbbi elektroakusztikus.
Szeretném a segítségeteket kérni. Olyan jó kis számok érdekelnének amik dögösek. Sok nyújtás, szaladgálás a húrok között. Semmi akordozás, semmi metál. Olyan kevert blues/rock stílusban.
De ne legyen olyan magas a kívánalom mint Al DiMeola számainál. Amikor az ember egy másodberc alatt 1000 hangot hall egyszerre. :o).
Eddig Clapton számokat játszottam, de nála az akusztikusok nagyon nyugisak, az elektromoson játszottak pedig számomra nem kivitelezhető gitár hányában.
Szóval olyan ritmusos kellene ami akár ki is erősíthető. :o)
A másik topicban már ajánlottak már Ozzy Osbourne - Mr. Crowley számát. De ez meg sem közelítette azt amre gondoltam.
Ha ismeritek Eric Clapton Unplugged albumát ott van egy Hey hey című szám. Olyan stílusra gondolok.
Előre is köszi.
Cipó
ui: próbáltam végigolvasni a topicot hátha rátalálok valamire, de 200 után feladtam.