Keresés

Részletes keresés

bindera Creative Commons License 2011.07.16 0 0 188420

Pl úgy, hogy te még benn akarsz maradni, az ótó meg ki akar már menni.

Előzmény: SzeZo (188419)
SzeZo Creative Commons License 2011.07.16 0 0 188419

Egysávos körforgalomban hogyan lehet keresztezni az autóforgalmat?:)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (188418)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.07.16 0 0 188418

De ennek is van veszélye, mert akkor az autóforgalom keresztezésével kell visszatérni a kihajtáshoz.

Előzmény: Törölt nick (188417)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.16 0 0 188417

Én ösztönösen behúzódok középre a körforgalomban az első hasonló hasonló eset óta. Előfordul, hogy nem vesznek észre a jobb szélen, de az is, hogy azt hiszi az ótós, ott még gyorsan átfér előtted (sokszor nem gondolják, hogy nem minden bringás halad öttel). Jelezni is szoktam bal felé, mikor behaladok a körforgalomba, amíg elérem a kívánt ívet. Senkinek nem ártok vele :-)

Előzmény: zoolio (188406)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.07.16 0 0 188416

Netán egy kiegészítő tükör a külső visszapillantó alá-fölé? Furgonokon látni ilyen többrészes tükröket, amik többféle irányt látnak.

Előzmény: Törölt nick (188412)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.07.16 0 0 188415

Nem tudom. Talán ilyenkor vállalni kell a mögötted jövők dudálását, előbb-utóbb rászoknak, hogy észrevegyék a kerékpárutat és gondolkozzanak, és te részt veszel a nevelésükben. Egy autósnak amúgy is kötelessége többet látni az útból az előtte levő darabnál, erre nem árt emlékeztetni őket.

Egy rokonommal rendszeresen jártunk a pismányi telkére, ahol volt egy szó szerint beláthatatlan bokros kanyar a keskeny úton, ahol mindenképp ki kell térniük a szembejövőknek. Ő a kanyar előtt mindig beledudált, mert másképp nem tudta biztonságosan megközelíteni. Ez is egy lehetőség, bár kellemetlen a kanyar mellett lakónak, és a te esetedben nem adekvát, mert a biciklisnek van elsőbbsége. De eltanultam a módszert, pl. Békáson az aluljáróból kijövő kerek rámpa elején én is mindig belecsöngetek nyolccentissel, mert sose tudni, hogy jönnek szembe.

Előzmény: Törölt nick (188412)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.07.16 0 0 188414

Jó, hogy belinkelted, én is elfelejtkeztem róla. Ebből egy csomó mindent magamtól is ugyanígy ktaláltam, de minden alkalommal találok benne hasznos újdonságot.

Előzmény: Stms (188410)
bindera Creative Commons License 2011.07.16 0 0 188413

Nekem ugyan ilyen autóm van, folyamatosan lesek a jobb oldali tükörben hátra felé, és halkan imádkozom:))

Előzmény: Törölt nick (188409)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.16 0 0 188412

Az OK hogy figyelsz, de én mit csináljak?

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (188411)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.07.16 0 0 188411

Ezt jó, hogy elmondtad, mert még nagyon keveset vezettem ilyen autót, és ezentúl majd külön figyelni fogok rájuk mint veszélyforrásra.

Előzmény: Törölt nick (188409)
Stms Creative Commons License 2011.07.16 0 0 188410

Az egy dolog hogy neked van igazad, ha kivasalnak. Ilyenkor érdemes bemenni középre, és esélyt sem adni az ótósnak.

Hja, és ha nem először fordult elő, akkor pláne olvasd el a NotHitet.

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.16 0 0 188409

Hali!

Elméletben neked van igazad, gyakorlatban vigyáznod kell, de nagyon.

Más veszély: Amiben a szituban én vagyok a „veszélyeztető”, egy „dobozos” autóval járom a várost. Ami azt jelenti, hogy a „B” oszloptól hátrafelé nem látok semmit (Nincs ablak.), sőt még 180º sem. Mondjuk megyek az Árpád fejedelem úton az Árpád hídtól a Margit híd felé, és be szeretnék fordulni jobbra, ha kisebb dugó van a kerékpárúton 30km/h haladó kerékpáros simán gyorsabban megy mint a sor, ugye én meg nem látom, mert holt térben van. Van valakinek valami ötlete? Egyenlőre úgy oldom meg, hogy lassan kanyarodok, bízva benne, hogy üvölt, csenget stb. a bringás és akkor megállok. A kedves autós társak meg nyomják a dudát, mert lassan kanyarodok jobbra, persze a sor végét látják és igazából semmi időt nem vesztenek, de ha van duda akkor biztos használni is kell. Még eddig nem volt gondom, de mindig a frász tör ki ezekben a szitukban. Van a városban néhány helyen hasonló szitu. Érdekes módon, Német honban úgy van vezetve a kerékpárút, hogy a kerékpárút és út közé befér egy autó és így a sofőr ki tud nézni mindkét irányba, és meg tudja adni az elsőbbséget a kerekeseknek.

Lehet nálam fogadásokat kötni, mennyi idő míg nálunk is így lesz az én licitem 200év  :-(

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.07.16 0 0 188408

Elmondás alapján az autós tűnik hibásnak. A visszapillantó tükör használatával lehet csökkenteni a kockázatot. Nem látok különbséget aközött, hogy ez görbe vagy egyenes útszakaszon történik-e. Gépjárművel egy nyomon haladó kerékpárt előzni még az előzni tilos tábla hatálya alatt is szabad, ebből logikátlan lenne kivenni a körforgalmat, de az előzés általános szabályaiba egyenes úton se férne bele az efféle veszélyeztetés. Nem a szabályokon múlik.

Ha te biztonságosabbnak tartasz az adott esetben egy szabálytalan közlekedést, mondjuk a belül haladást, azzal kockáztatod ugyan a bírságot meg az autósok anyázását, de dönthetsz úgy, hogy ez megéri. Ha a szabályos közlekedés életveszélyes, akkor racionális dolog az önvédelmet választani, mert másik ötvenezer forintot könnyebb szerezni, mint másik lábat vagy életet egy gázolás után.

Nekem nincsenek ilyen tapasztalataim, szerintem általában normálisan lehet a körforgalomban is menni, de ha ez egy konkrét helyen történik mindig (ha jól értem szavaidat), akkor ott lehet fokozottan figyelni, felhívni magadra a figyelmet, hátrafordulva az autós szemébe nézni, vagy akár belül menni. Végső esetben érdemes lehet a konkrét hely helyett msik útvonalat választani. Én általában már a körforgalomba hajtás előtt felmérem a helyzetet, szükség esetén előreengedem az autóst, és igyekszem egy erősebb tempót tartani, amíg bent vagyok. A körforgalom az autósnak is különleges hely, mert egyrészt elsőbbsége van, és azt hiszi, szabadon haladhat, másrészt sosem tudhatja, hogy megadják-e, ahogy egyesek megközelítik a körforgalmat, és ez stresszel is jár.

Egyébként vezetsz autót?

bm613 Creative Commons License 2011.07.16 0 0 188407

Teljesen szabályosan mentél, praktikus okokból viszont ahogy írod, érdemes beljebb húzódva menni addig, amíg el nem éred a neked kellő kijáratot.

zoolio Creative Commons License 2011.07.16 0 0 188406

Üdvözletem!

Egy balesetveszélyes szituációval kapcsolatban szeretném kérni a rendszeresen tekerők véleményét. Nem első alkalommal ütöttek el majdnem egy - egysávos - körforgalomban úgy, hogy én haladtam a körforgalom jobb szélén, és az egyik - az általános forgalmi irányt tekintve frekventált - kijárat előtt mellém érve a kijáratnál nemes egyszerűséggel rámhúzták a kormányt.

Ilyenkor ki a hibás? Nekem jelezni kellett volna balra, hogy a körforgalomban kívánok maradni? Irányjelzés tudtommal csak belsőből a külső sávba váltásnál, illetve kihajtásnál kötelező, vagyis a kihajtás egyértelműen irányváltoztatás.

Vagy a legjobb, amit tehet a kerékpáros, hogy középen megy? Csakhát ilyenkor meg a (nem szigorú) jobbratartás nem valósul meg. Véleményem szerint ez egy nagyon veszélyes szituáció, nem is értem, miért engedi meg egyáltalán a KRESZ egysávos körforgalomban is az előzést. Kíváncsian várom a véleményeket.

SzeZo Creative Commons License 2011.07.16 0 0 188405

http://hvg.hu/itthon/20110715_interju_magyar_kerekparosklub_harkay_luka

Egészen jó cikk.

Igaz, én ma is megtaláltam a kerékpárnyomot a Nagykörúton úgy is, hogy nincs felfestve.

dhpage Creative Commons License 2011.07.15 0 0 188404

az eladási veszély nem fenyeget.

ha netalán ezeket valaha lecserélem, az akkor lesz mikor vagy kettétört a váz, vagy megette a só. :)

Előzmény: SzeZo (188402)
dhpage Creative Commons License 2011.07.15 0 0 188403

lehet hogy be akartak paráztatni, aztán hátha odaadod negyed áron. :)

Előzmény: Frajti (188401)
SzeZo Creative Commons License 2011.07.15 0 0 188402

Ez elképesztő! Elgondolkodtam, hogy Szúnyogot használtan vettem és az előző tulaj könnyen kidobhatta a gari könyvet, számlát. Esetleg nem is emlékszik már rám. Mivel tudnám biizonyítani, hogy jogosan van nálam? Jó, van pár gyanús alak, akikkel együtt tekerek, meg rólam is van néhány fotó a neten, de egy ilyen, előre kidolgozott támadás akkor is sok kellemetlenséget jelentene.

Azért - biztos, ami biztos - tőled nem fogok bringát venni:-))).

Előzmény: Frajti (188401)
Frajti Creative Commons License 2011.07.15 0 0 188401

Ma külön azért jöttek vissza, hogy szóljanak, hogy a rendőrségen bejelentést tettek. Tehát nem feljelentésről van szó, hanem a talált dologról. Korrektek voltak nagyon, mert azzal hívtak, hogy megvan-e még a bringa. Lecipeltem ezért, és még elnézést sem akartak kérni, hogy ezt tették velem. Vicc volt az egész. Felháborító színjáték.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (188400)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.07.15 0 0 188400

Nyilván nekik is van számlájuk ugyanazzal a vázszámmal, azért szaladgálnak a rendőrségre. :-)

Az alvázszám az más... :-)

Előzmény: Frajti (188398)
Frajti Creative Commons License 2011.07.15 0 0 188399

A hétvégén biztos nem, mert nem leszek itthon. :D De amúgy csinálok róla fotókat, meg még a papírok + én + bringa. (Bringa+én képekkel teli van az internet, mégpedig egy kép se tőlem származik...) :)

Előzmény: Törölt nick (188396)
Frajti Creative Commons License 2011.07.15 0 0 188398

Gondolom az volt az elmélet, hogy elloptam a bringát. Néhol átváltoztattam, majd photoshoppal csináltam hozzá számlát, garipapírt, és hervises szórólapot, majd kitöltöttem az alvázszámmal. Végül a lopástól számítva 10 napra rá feltettem a hirdetést az internetre 45 helyre. És még reális áron is árulom. Micsoda egy tolvaj vagyok! :)

Előzmény: dhpage (188395)
pityim palko Creative Commons License 2011.07.15 0 0 188397

A vezetéknélkülit sikerült műkődésre bírnom. Jóval nagyobb a távolság, mint 2mm, de a lényeg, hogy mér.

Köszönöm szépen mindenki segítségét! Kivi, neked külön kösz!

Előzmény: kivi (188373)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.15 0 0 188396

És mi lesz akkor, ha holnap reggel valaki megveszi tőled a bringát?

Lehet, érdemes lenne több példányban lefénymásolni a papírokat.

Előzmény: Frajti (188394)
dhpage Creative Commons License 2011.07.15 0 0 188395

hát aki hülye... :)

mégis mit hittek, hogy átütötted a vázszámot, vagy vettél valakitől egy számlát, amint pont ez a vázszám van?? :)

Előzmény: Frajti (188394)
Frajti Creative Commons License 2011.07.15 0 0 188394

Van mindenem, még az eredeti Hervises szórólapot is odaadta az előző tulaj. :) Sőt, ezt tegnap meg is tekintették, és ma mégis visszajöttek és mondták, hogy bejelentést tettek.

Előzmény: dhpage (188393)
dhpage Creative Commons License 2011.07.15 0 0 188393

ha a vázszámhoz van számlád, akkor a rendőrség nem fog semmit sem csinálni.

Előzmény: Frajti (188391)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.15 0 0 188392

Mit kérsz érte  ;-)

Van egy 1988 Brügelmann katalógusom.

Előzmény: kocsi (188352)
Frajti Creative Commons License 2011.07.15 0 0 188391

Nap történetét hadd osszam meg veletek. Elkezdtem árulni kicsi Scottymat. Tegnap jött is egy vevőjelölt megint, megnézni. Nézegették, kipróbálták, papírjait megnézték, de még kérték, hadd gondolják át. Mondtam, legyen. Ha még meglesz, akkor miért ne. Ma hívnak, hogy jönnének. Jöttek. Majd elővezették, hogy ne lepődjek meg, ha a rendőrség keres, mert tőlük nemrég loptak el egy ilyet. Mondom, de srácok, láttátok a papírjait, megvan minden, két éve nálam van, vicceltek ugye. Állítani merték, hogy még a karistok is ott vannak, ahol az övékén volt, és a nyereg hibája is uyganolyan. Totál felháborodtam...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!