Keresés

Részletes keresés

jjooee Creative Commons License 2003.07.03 0 0 1468
Hello RC46, mennye gyorsan online! ;)
jjooee Creative Commons License 2003.07.03 0 0 1467
Hello Cinti,

ez az amit nem tudtam, hogy lehet rajta allitani,
remelem nem vettek le egy kormanycsapagy araval...
Na akkor Metzeler, szerintem is jo, bar meg az enyem is eleg jo kondiban van nem ugy mint V.f.r-e.
Remelem nem esett bajod az akcioban! Jobbulast neked is es a motornak is.
(mobile.de-n neztem idomokat VFR-hez, hatha van valami(fejidom), de csak a VTEC-hez volt ez az..)
Udv
Jjooee

Előzmény: cinti (1465)
RC46 Creative Commons License 2003.07.03 0 0 1466
Hali Cinti!

Saqjnálom, hogy eldőltél, remélem neked nincs bajod!

Előzmény: cinti (1465)
cinti Creative Commons License 2003.07.03 0 0 1465
Hali Mindenkinek!

Visszatérve a kormánycsapágyra: valóban golyós az RC46-é, ennek ellenére húztak rajta - nem is keveset - és láss csodát minden rendben. Nem kotyog, nem zörög, nem rángat. Szóval jó lett.

Gumi: Amit rátettem az a Metzi ME Z4. Meg is rángattam egyből kedvenc utamon a Szentendre-Szent Laci-Lepence útvonalon. Hát gyerekek! Kiba***tt jó! Legalábbis attól ami már rajta volt...:-) Kanyarban fékezésnél nem áll föl (mármint a gumi :-)), nagyon stabil, nem mászkál. Kiváncsi leszek az élettartamára. Az első kanyarok után maximálisan meg vagyok vele elégedve.

Mindezek ellenére tegnap nekivágtam a vasat az aszfaltnak (vészfék, első kerék kivág), úgyhogy az orridom cseréjét/javítását nem úszom meg (a k*va életbe!!):-(((

Ti vigyázzatok jobban magatokra!

cinti

Sham2 Creative Commons License 2003.07.03 0 0 1464
Udv!

Ma ravettem magam, hogy szetszedjem a gepet, mert kicsit kotyogott az eleje :(

Tobb mint fel ora bontas utan a kezemben volt a berozsdasodott, szetkopott kormanycsapagyam:(
Ugytunik beazott valahol eleg csunyan.
Mivel baromira nem szabvanyos a csapagy es nem lehet kapni sima csapagyboltban, ezert ossze kellett rakni, mert a gyari leghamarabb 4 het mulva jon meg!
Azert kicsereltem a felsot az alsoval, mert igy kissebb a kotyogasa. Majdhogynem megszunt.
Osszerakasnal kiderult, hogy a kerekcsapagyam is odavan :)

Szoval most orulok nagyon:)
1.5 ev, 30e km, olasz tervezes, francia csapagy es magyar utak kellettek mindehez.

Sham

RC46 Creative Commons License 2003.07.02 0 0 1463
shadowbull én is gyanítom, hogy van különbség autó és motor között ebből a szempontból. Volt már a családban új autó, annál messze nem vettem észre ekkora változást, pedig azt is nagyon figyeltem az első pár egy-két ezer km. alatt.
Jól hangzik sp-1 amit írtál, ez a legjobb módszer, hogy eldőljön a kérdés! De tényleg, csak ha nem gond Trisi :)
Különben meg az is lényeges, hogy ki hogyan akarja használni a motort hosszú távon. Lehet, hogy pl. az én motoromat is legyorsulná egy olyan amit keményen járattak, de furcsán nézett volna ki, hogy az első 1000 km-en forgatom mint egy flex-et, utána meg ráállok a most is alkalmazott nyugott stílusra :))
De ettől függetlenül érdekel, hogy van-e egyáltalán különbség.
Előzmény: Törölt nick (1460)
Sham2 Creative Commons License 2003.07.02 0 0 1462
Szucsi engedelmevel belinkelnek egy fotot ami 7vegen keszult es egy szep "piros" RC36-ot abrazol, amint uszik a napfenyben :)

http://kep.tar.hu/szucsi/index.phtml?aid=27576145&pid=2647259

Sham

Előzmény: sp-1 (1461)
sp-1 Creative Commons License 2003.07.02 0 0 1461
Kezd elfogyni a türelmem...tegnap fél órás küzdelem után végre sikerült belépnem, majd mikor elküldtem a hozzászólást teljesen lefagyott a rendszer, az írásom meg persze sehol:(

SB - köszi az érdemi választ!

RC46 - a linkkel kapcsolatosan már valamikor korábban megfogalmaztam a véleményem - most raktam fel másodszor - ami tömören annyi hogy bárkinek lehet honlapja amin azt nyilatkozik amit nem szégyell, ez a pacák viszont egy (el)ismert mester a túlparton. Mindezek ellenére nem feltétlenül értek vele mindenben egyett - még nekem is túlságosan szélsöségesnek tünt - viszont mindenképp elgondolkodtató...

Kiváncsiságom viszont oly magas mértéket öltött, hogy javasolnék egy próbát: adott ugyanis két darab teljesen széria, közel azonos futásteljesítménnyel bíró - kb. 2000 km-t futott -vtec, amelyek közül az egyik (Trisi "barátunk" tulajdona) tudtommal a köztudatban élö, kímélö bejáratásban részesült, és adott egy másik amely a "manual" teljes mértékü figyelmen kívülhagyásával lett "nembejáratva". Szóval, mi lenne ha 1x összemérnénk a két gép tudását úton Kecskemét felé Trisi?!

üdv,
sp-1

Előzmény: Törölt nick (1460)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.02 0 0 1460
Nekem azert meglepo, amit irtal, en sajat tippem alapjan nem szamitanek ekkora bekopasra.

Az en altalam belsosegesen ismert (auto) motorok biztos nem kopnak ennyit.

sp1 a linkedet meg nem volt idom atnyalazni, meg hat az angol tudasom sem a legpengebb a temahoz :)

sb

Előzmény: RC46 (1459)
RC46 Creative Commons License 2003.07.01 0 0 1459
Szisztok!

Lenne pár gondolatom az elhangzottakkal kapcsolatban, bocsánat a nem kevés fáziskésés miatt.
Először is; végre kipróbáltam én is a VTEC VFR-t, Tökölön. Sajnos sokat nem lehetett vele menni, de tetszett nagyon a teljesítménye. A 6800-as fordulaton jelentkező "lökést" 1-es, 2-es fokozatban (rövid tesztpálya) nem éreztem jelentősnek, de hát ez nem is akkor számottevő amikor pillanatok alatt átforog ezen a fordulaton.
A bejáratással kapcsolatban:
saját tapasztalatom alapján annyit tudok mondani, hogy az első 1000 km alatt jelentős változásokat figyeltem meg a VFR-en. Egyszerűen a hangját hallgatva -külön a motor, külön motor+váltó (azaz menet közben)- számottevően finomabb lett a blokk.
Mint bejáratási teszt nevetségesen hangzik, de az RC46-osok hideg motor esetén, gáz nélkül indítva, úgy áll be az alapjárat, hogy majdnem visszafullad a motor; a kb első 1500 km alatt, kellett is egy kevés gáz a hidegindításhoz, a nagyobb veszteségek miatt, egyébként azonnal visszafuladt. Ez persze a kézi szivatósokra nem vonatkozik.
A váltómű véleményem szerint szintén sokat veszít a kezdeti (szalon állapot) ellenállásából.
Tehát a bejáratásnak szerintem komoly jelentősége van a motorok esetében (talán az autóknál ez nem így van), de én a szelid bejáratás híve vagyok.
sp-1: abban tehát egyetértünk, hogy az első 1-2 ezer km fontos, de te a "keményebb" járatást preferálod. El tudom képzelni, hogy ez a célravezetőbb (talán típus függő is lsd. sp-1 kontra VFR), de a link amit adtál nekem kicsit furcsa: ha megnézed az oldal kb felénél levő bal oldali képet, kiderül, hogy a normálisan bejáratott dugattyú a gyűrűk alatt is kormos. Ok, ez probléma, de a MotoMan által bejáratott dugattyú még a gyűrűk felett is patyolat tiszta...
Nálam a cikk hitelessége ezen a ponton dőlt el. Neked mi erről a véleményed?

Üdv: RC46

Előzmény: Törölt nick (1458)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.30 0 0 1458
"Emberek! A mai napon egészen mostanáig nem voltam képes - server not found! - megtalálni a topicot/hozzászólásokat. Esetleg mások is szembesültek hasonló problemával? - akik ötig dógoznak monnyanak le! "

Nekem is szarakodott a zindex, es mas is panaszkodott ra. SZVSZ a hiba nem a te keszulekedben van.

"ezer-kétezer km között némileg megnö a futásteljesítmény = csökken a jármü fogyasztása? Abban ugye mind2en egyetértünk hogy nem csak a motornak kell bejárodnia, hanem ott van még sok minden más mint példul váltó, lánc/ok, fogaskerekek, uram bocs'á kerékcsapágyak...vagy ezek mind elhanyagolható tényezök? "

Ami meg jelentos lehet a bekopas szempontjabol, az a valto, ill. annak a kapcsolodo fogaskerekei. Igazabol csak tippelgetek, mert az eroatvitel nem (sem) az en teruletem. Elkepzelheto, hogy a fogaskerekkapcsolatokon valo athajtas akkor jar a legkisebb veszteseggel, ha a fogaskerekek minnel jobban kozelitik az elmeleti idealis geometriat. Ez pedig (precizios gyartast es folyamatos minosegellenorzest feltetelezve) akkor all fenn, amikor a motor kigordul a gyarbol. Minnel tobbet fut, annal jobban kopik --- > annal tobb a veszteseg. De ez csa talalgatas.
A lanchajtasnal szinten ez a helyzet, a kerekcsapagyak meg gordulocsapagyak, es azoknal is az idealis geometria okozza a legkevesebb veszteseget.

En ezt a egesz hobelevancot elhanyagolnam. (ill. fix vesztesegre vennem). Ezt hagyomanyos gorgos fekpaddal nem is lehet merni, mert az ott mert teljesitmeny mar a hajtaslanc vesztesegevel csokkentett, amibol valamilyen korrekcios tenyezovel szamoljak vissza a fotengelyen leadott teljesitmenyt. Talan azok tudnak errol bovebb felvilagositast adni, akik ilyen fekpadot uzemeltetnek.
Az en ismerosi korom csak a motor bovkoreben mozog, szamunkra a lenyeg vegeter a kupplungnal :)

sb

Előzmény: sp-1 (1457)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.30 0 0 1457
Emberek! A mai napon egészen mostanáig nem voltam képes - server not found! - megtalálni a topicot/hozzászólásokat. Esetleg mások is szembesültek hasonló problemával? - akik ötig dógoznak monnyanak le!

Shadowbull - Te mint szakember, mivel magyarázod hogy ezer-kétezer km között némileg megnö a futásteljesítmény = csökken a jármü fogyasztása?

Abban ugye mind2en egyetértünk hogy nem csak a motornak kell bejárodnia, hanem ott van még sok minden más mint példul váltó, lánc/ok, fogaskerekek, uram bocs'á kerékcsapágyak...vagy ezek mind elhanyagolható tényezök?

üdv,
sp-1

Előzmény: Törölt nick (1456)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.30 0 0 1456
A negykarikas markanal dolgozom, akit bovebben is erdekel, az dobjon egy mailt, szivesen elmeselem maganban.

De ne offoljuk szet ezt a jo kis topikot :)

sb

Előzmény: NitroNori (1446)
JozsBiker Creative Commons License 2003.06.30 0 0 1455

Köszi matyus a figyelmességet ! Piddyvel már leleveleztük a dolgot.

JozsBiker

Előzmény: matyus (1454)
matyus Creative Commons License 2003.06.29 0 0 1454
Piddy! Irod ,hogy már van matricád az RC 24-eshez.Örülök neki. Gondolom ez azt is jelenti ,hogy a motor is le van fényezve. Ha már van matricád, kérdezem ,hogy azt csak a tiédről csinálták e vagy van a későbbi évjáratokhoz is? Ha van a későbbi évjárathoz is akkor, ird már ezt meg a Jozsbikernek is mert Őt is érdekli a matrica ,csak neki 94 utáni a gépe. Ha esetleg már leveleztetek akkor az irásom vedd tárgytalannak.
BIKE-R Creative Commons License 2003.06.27 0 0 1453
ez=ezt :)
Előzmény: BIKE-R (1452)
BIKE-R Creative Commons License 2003.06.27 0 0 1452
Na akkor ez jövő hétvégén kipróbálom :)

BIKE-R

Előzmény: Sham2 (1445)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.27 0 0 1451
Kedves Trisi!

Ha mondjuk jövö 7végén átgurulsz hozzám akkor megmondom. Mi sem egyszerübb egyébként, van egy kis "e-map"-em (gps) amely tized (írdd és mondd, pl.63,4km/h) pontossággal mutatja a sebességet.

Csak érdekesség képpen elmondom hogy az sp 200-at mutat 183-nál, igaz én bezavartam neki a fogaskerekekkel...

üdv,
sp-1

Előzmény: Trisi (1449)
Sham2 Creative Commons License 2003.06.27 0 0 1450
Kb. 10% korul csal felfele a motorok oraja nagy altalanossagban. A Digisek is :)
Előzmény: Trisi (1449)
Trisi Creative Commons License 2003.06.27 0 0 1449
Újabb kérdésem lenne: a sebesség mérők mennyire pontosak? Az világos hogy a mechanikus mérés nem teljesen azt mutatja mint a valóság, de ha már tele van pakolva a paripa mindenféle kütyüvel, akkor az mennyire pontosan mutatja a szélborzolás mértékét?
Azért is izgat, mert ha óra szerint megyek kéccázat akkor az a trafipaxon 230 lesz vagy 180?
sp-1 Creative Commons License 2003.06.27 0 0 1448
(Egyebkent en is motorfejleszto vagyok, csak nem foglalkozom fekpadi meresekkel, csak konstrukcioval)

SB - az annyát! akkor már értem miért nem lehetsz kompetens e témában:-)))

üdv,
sp-1

Előzmény: Törölt nick (1442)
NitroNori Creative Commons License 2003.06.27 0 0 1447
Hhhőőhhhaa!

Egy fej nélküli lovas:-)) Izé...egy kiba**** szép paripával!!!

NN

Előzmény: jjooee (1444)
NitroNori Creative Commons License 2003.06.27 0 0 1446
"Egyebkent en is motorfejleszto vagyok, csak nem foglalkozom fekpadi meresekkel, csak konstrukcioval."

-Ha publikus kifejtenéd bővebben?

NN

Előzmény: Törölt nick (1442)
Sham2 Creative Commons License 2003.06.27 0 0 1445
BIKE-R!

Tegnap nyomatekgyorsultam az LC8al!
2., 3., 4. fokozat kb. 3000tol huzva.

Nagyon csunyan elment nekem, pedig elotte jol megtankoltuk a "dogot" :)

Biztos, hogy valamennyivel rovidebbek a fokozatai, de eleg nagy volt a kulonbseg alul is es felul is:) Nagyon tol az a gep.

Sham

jjooee Creative Commons License 2003.06.26 0 0 1444
Van itt egy jo kep rolam!

NitroNori Creative Commons License 2003.06.26 0 0 1443
Köszi SB! Nagyjából helyére raktam a dolgokat.
NN
Előzmény: Törölt nick (1437)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.26 0 0 1442
Ezt sem lehet ket szoban megvalaszolni :)

Az altalad emlitett jelenseg letezik, a dugattyu tenyleg ide-oda billeg (a dugattyucsapszeg korul) a hengerben, a holtpontokon valt iranyt. A hengerfal kopasa viszont nem csak ebbol adodik. A blokk megmunkalasakor eleg komoly alak es merettureseket tartanak be, mikronos ertekekkel. Az alak nagyon erosen kozelit az elmeleti idealis hengerhez. Nade. Amikor osszeszereleskor a hengerfejet a blokkhoz erositik, a fellepo osszeszorito es a hengerfejcsavarokon keresztul a blokknak atadott erok eleg jelentosen deformaljak a hengert. Elso inditaskor ezert kopik jelentosebben a hengerfal meg a dugattugyuruk. Kesobb a kopas uteme lecsokken, linearissa valik, majd jo sok jaras utan ismet felgyorsul. Az elso szakasz hossza kb benne van az altalam emlitett 20 oraban. Ezert az ezutan gyakorlatilag nincs teljesitmenynovekedes ebbol adodoan.
A billeges is okoz kopast, foleg a dugattyu palastjan, de a hengerben is. Ennek merteke fugg a hasznalat modjatol es a henger (blokk) anyagatol is. Ez a fajta kopas szinten linearis (nagyjabol) igy teljesitmenynovekedest szinten nem okoz.

A bejaratas tehat fontos, pont azert, hogy ne terheljuk tul jelentosen a meg be nem kopott reszeket. A jelentosege viszont mar nem akkora mint regen, hiszen a "fellazitast" a gyarak elvegzik helyettunk. Az eloirasok inkabb a biztonsagot szolgaljak.

(Egyebkent en is motorfejleszto vagyok, csak nem foglalkozom fekpadi meresekkel, csak konstrukcioval. De ez nem lenyeges)

sb

Előzmény: sp-1 (1441)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.26 0 0 1441
köszi, minden elismerésem a tiéd, a hozzászólást olvasva max laikusnak nevezhetném
magam a témában, csak épp még mindig nem lettem teljesen meggyözve;)

Tudomásom szerint bizonyos fordulatokon a hengernek vannak jobban és kevésbé
igénybevett részei és ezáltal jóformán kopnak vagy nem kopnak. Sürítés során a
dugattyú a henger valamely oldalának fekszik, míg a felsö holtpontban a dugattyú
hirtelen a másik oldalhoz csapódik, majd ugyanez a dugattyú a terjeszkedés során újra
átbillen a túloldalra, és így tovább...valahogy így alakul ki a henger "végleges" formája
a bejáratás során. A dugattyúra ható erök, mint súrlódás, nyomás + hö mind mind
változnak a fordulatszám növelésével, ergo, a dugattyú + henger + gyürü másképp
kopik. - javíts ki kérlek ha ez a mai korszerü NiCaSil-os hengerfalakra már nem lenne
érvényes.

Pont ezért helyezném a hangsúlyt a bejáratásra és jó lenne ha erre nézve kaphatnánk
valami infót a motorfejlesztö baráttól.

üdv,
sp-1

p.s. - a linki hogy teccet?

Előzmény: Törölt nick (1439)
jjooee Creative Commons License 2003.06.26 0 0 1440
Teljesen egyetertek,

Csak a tuning "orultek" vegulis minden lehetseges dolgot megjatszanak a blokkon amit lehet.

Jjooee

Előzmény: Törölt nick (1439)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.26 0 0 1439
igaz.

Bar ez szvsz minimalis jelentosegu, ha egy jol kitalalt, optimalizalt geometriaju, homogen anyagu alkatreszrol van szo. Ha meg nem olyan, akkor annyit er neki a polirozas, mint halottnak a szenteltviz.

Azert az auto/motorgyarakban sem hujek ulnek. Sot.

Ez az egesz polirozgatas-szetszedes dolog a versenysportba valo, ott van (lehet) jelentosege nehany plusz loeronek. Utcara kidobott penz, arrol nem beszelve, hogy egy mar egyszer megbontott es nem gyari technologiaval osszerakott blokk mennyire megbizhato.

Sokkal tobben csinalnak ilyet, mint ahanyan igazan ertenek hozza.

sb

Előzmény: jjooee (1438)
jjooee Creative Commons License 2003.06.26 0 0 1438
Shadowbull,
preciz a leiras!, csak annyit tennek hozza a csiszolashoz, hogy a hajtokart, szelepeket , stb., azert szoktak csiszolni, felpolirozni,
hogy nagyobb toresi ellenallast erjenek el, minel homogenebb a felszine egy anyagnak annal kissebb az eselye, hogy repedes (-> tores) meginduljon.

Jjooee

Előzmény: Törölt nick (1436)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.26 0 0 1437
"Sejtésem: Megemelték év elején a zajszintet, ezért rövidítettek a csöveken, de könyörgöm ettől mé' lenne gyorsabb a szekér? A négyütemű gépeken nem az az előnyös, hogy minél hosszabban vezessék ki a gázokat (hatásfok-emelés vagy ilyesmi miatt)? "

Na. Az ugy nez ki negyutemueknel, hogy minnel rovidebb a kipufogocso, annal kisebb munkat kell kifejteni kipufogaskor, tehat annal nagyobb a hatasfok. Elmeletileg az egyes hengerek kifufogocsoveinek egyforma hosszunak kell lennie, hogy mind a ket hengernel egyforma legyen a kipufogasi veszteseg, igy egyenlo teljesitmenyt adjanak le.
Letezik egy olyan eljaras, amikor is a kipufogorezonanciat hasznaljak a toltetcsere hatekonysaganak a novelesehez. Amikor a kipufogoszelep (KSZ) nyit, akkor egy nyomashullam indul el a kipufogocsoben. Amikor ez a nyomashullam eleri a cso veget, akkor visszaverodes tortenik : egy ellenkezo iranyu nyomascsokkenes (depresszio) fut vegig a csovon, egeszen a KSZ-ig. Abban az esetben ha ugyesen csinaljuk, akkor a depressziohullam pont akkor er vissza, amikor a KSZ bezarodni keszul, es az alacsony nyomas ugymond kiszippantja a maradek egestermekekeket a hengerbol, tehat segit a motornak a toltetcsereben. Ennek a pozitiv hatasai konnyen belathatoak. Namost. Ez a jelenseg alapesetben allando motorgeometriat feltetelezve szigoruan csak egy adott fordulatszamon mukodik, a fordulatszamtartomany tobbi reszen nem. Ez olyan valtozo uzemi korulmenyek kozott, mint egy utcai gepjarmu, nem beszelve a versenymotorokrol, nem igazan hatekony. Deviszont. Egy diffuzor jellegu csovet alkalmazva (tagulo tolcser) a hullamvisszaverodesi jelenseg minden egyes elmeleti atmerovaltozasnal fellep, folyamatosan jelentekezik. Ez kevesbe hatekony ugyan, viszont a fordulatszamtartomany nagyobb reszen mukodik, ergo nekunk jobb.
Egyebkent ez az egesz jatek a ketutemueknel nagyobb jelentosegu, a negyutemueknel sokkal kevesbe.

Az adott konkret esetet latva SZVSZ az alacsony aramlasi vesztesegekre utaztak. (Ha az ottan egyaltalan kipufogo). Latni kellene eloben, vagy tobb kepet, pl. a masik oldalrol.

sb

Előzmény: NitroNori (1433)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.26 0 0 1436
"Viszont, akár egy a precizításáról híres gyártó mint honda esetében is elmondhatjuk,
hogy viszonylag "nyersen" teszik össze a motorjaikat."

Kerdes az, hogy mit tekintunk nyers motornak. A juzer szempontjabol az tekintheto annak, ami egy szalonbol kitolt gepben van. Namost. Ezek a motorok mar nagy valoszinuseggel jartak, nagy teljesitmenyu, igenyes motorokrol beszelve pedig az a legvaloszinubb, hogy akar orakat is jarhattak, egy vizsgalati program kereteben a motorgyarban, ahol a funkciokat teszteltek (tomitettseg, teljesitmeny, zajok, stb). Keves gyarto enged ugy motorokat utcara, hogy az un. "melegjaratas" meg ne tortenne. Letezik persze a "hidegjaratas" is, ott nem gyujtjak be a motort, hanem csak megforgatjak, es figyelik, hogy a fo funkciok megvannak-e. Ezek a motorok eloszor csak a jarmuben lesznek beinditva, de ott is mennek nehany tesztet (probapalya), tehat nehany percet fut. A melegjaratas idotartalma valtozo, nehany perctol fel oraig terjedhet. Hidegjaratast pl a BMW es az Audi alkalmaz.
A legfobb mechanikai osszekopas az elso beinditastol kezdve nehany perc alatt megtortenik Itt jelentos teljesitmenynovekedes is megfigyelheto. Pl: Megmertek egy frissen osszeepitett motor kompressziojat, majd jart ot percet, es akkor is megmertek: a kompresszio 40%-kal javult....Nehany oras jaras utan mar nem valtozott a kompresszio, a teljesitmeny pedig az altalam emlitett 1-1.5%-os novekedest mutatta.
A teljesitmenynovekedes bejaratodas eseten a kopasi vesztesegek csokkenesebol jon (a siklocsapagyak feluleten maradektalanul kialakul a kenofilm, a kiallo reszek lekopnak, stb). Ebbol kovetkezoen a teljesitmenynovekedes a teljes fordulatszamtartomanyban egyenletes.
A fent elmondottak mind autogyartokra vonatkoznak, motorgyari eljarasokrol, igy a Hondaerol is 0 infom van, de sejtesem szerint ok is jaratjak az aggregatjaikat beepietes, ill. eladas elott. Igy a fentiek akar rajuk is ervenyesek lehetnek.

"Nem egy mühelyben láttam
már gyári, új, "0 km-es" blokkot szétszedve ahol a dugattyú és gyürük illesztésén, a
hajtókarok mérlegelésén kívül a szelepek becsiszolásával foglalatoskodtak. Mérések
bizonyítják hogy ezek a blokkok általában 2-3 lóerövel többet hoznak az átlagnál. "

Egeszen pontosan latni kellene, hogy mit csinalnak. SZVSZ a csapagyak illesztesevel, csiszolgatasaval nem foglalkozhatnak, mert az precizios melo (mikronos turesek). Amit egy muhelyben meg lehet tenni, az pl. a szivo es kipufogocsatornak kicsiszolasa, polirozasa, az aramlasi vesztesegek csokkentese celjabol. Mivel a bejaratas alatt a szivo es kipufogocsatornak geometrialilag nem valtoznak, ezert a tuningmuhelyek tevekenysege eredmenyekent kapott teljesitmenynovekedesi ertekekek nem analogok a normal bejaratassal.
A hajtokarokat a gyarakban is valogatjak, sulyosztalyok vannak, egy motorba egy sulyosztalyu hajtokarokat tesznek (kivetel pl. a BMW, ahol nincs sulyosztalyozas). Ezt lehet pontositani, de a bejaratashoz megint nincsen koze.

Na, befejeztem.

Kerdes?

sb

Előzmény: sp-1 (1434)
piddy Creative Commons License 2003.06.26 0 0 1435
Szerintem van valami ebben a "pszihés" bejáratásban, mert pl. én is úgy érzem, hogy jobban megy a gép, pedig ez nem új (1988).
Most mentem úgy vele, hogy egyedül + már megszoktam és NAGYON megy!
Egyébként ez is előszőr úgy 4000-nél indul meg, aztán 7000-től repülni kezd és 240 a vége.

Egyébként ha vkinek kell VFR felirat (elektronikusan) RC24-hez, most már van...

sp-1 Creative Commons License 2003.06.26 0 0 1434
NN: - Itt vagyok. Arra persze nem is gondolsz hogy valakinek a "munkán" kívül is
lehet valami dolga:)

Trisi: - mindjárt átküldöm a másik címem privátba...

Shadowbull: - anélkül hogy bárkit is megsértenék, nem lehet hogy akkor a
fejlesztésben van a hiba? Viszont ahhoz hogy teljes legyen a kép, még azt is tudni kéne hogy
milyen módszerrel történik a bejáratás. Nehéz olyan motoros fórumot találni ahol ne
lett volna már kivesézve a dolog, e témában nagyon megosztott a motoros
társadalom. Így, már itt is ajánlottam a társaság szíves figyelmébe a következö
oldalt, amit persze neked is melegen ajánlok:

http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm

Két dologban egyetértünk: 1. nincs két egyforma nyomaték/teljesítménygörbe, 2. a
csúcsteljesítmény nem törvényszerüen növekszik.

Viszont, akár egy a precizításáról híres gyártó mint honda esetében is elmondhatjuk,
hogy viszonylag "nyersen" teszik össze a motorjaikat. Nem egy mühelyben láttam
már gyári, új, "0 km-es" blokkot szétszedve ahol a dugattyú és gyürük illesztésén, a
hajtókarok mérlegelésén kívül a szelepek becsiszolásával foglalatoskodtak. Mérések
bizonyítják hogy ezek a blokkok általában 2-3 lóerövel többet hoznak az átlagnál.

Ugyebár, ahogy Te írtad, ezt úgy szokás mondani hogy a motor bejáratás után
"fellazul" és továbbá írod hogy ilyenkor a fékpadi mérések 1- 1,5 % teljesítmény
növekedést mutatnak, de hol? - persze hogy a válasz a "top-end" lesz, vagyis a
teljesítménygörbe csúcsán.

Mérések bizonyítják hogy egy jól bejáratott, "fellazult" motor nyomatékgörbéje
viszont teljesen más képet mutat, míg a teljesítménygörbe a középtartományban 5-7
% teljesítmény növekedést igazol a nyershez képest. A csúcsteljesítmény persze
eközben mit sem változott...

A forrásom persze nem olyan megdönthetetlen mint a tiéd, egy 20 milliós motoros
társadalom:)

üdv,
sp-1

Előzmény: NitroNori (1433)
NitroNori Creative Commons License 2003.06.26 0 0 1433
Most nem akartok vagy nem tudtok hozzászólni?
NN
Előzmény: NitroNori (1426)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1432
"Azért sp1-gyel beszéljétek meg ezt a dolgot mert engem érdekel! "

Ha elmondja, mivel nem ert egyet, mit hogyan gondol, en szivesen megcafolom :)

sb

Előzmény: Trisi (1431)
Trisi Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1431
sp1: dobj egy emilcímet mert a regisztrált címed elküld az ótvarosba :( van ugrálós infóm!

shadowbull: én is kösz a felvilágosítást. Mondjuk balga agyammal nem gondoltam volna ilyenekre. Azért sp1-gyel beszéljétek meg ezt a dolgot mert engem érdekel!

Ha a hátsó ülésre felteszem a burkolatot nekem az legalább 2 tizedet javít a gyorsuláson :)))

Előzmény: sp-1 (1427)
jjooee Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1430
5 hengeres, de meg ne kerdezd hol az otodik cso!

jjooee

Előzmény: Törölt nick (1429)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1429
ez hany hengeres? Mer en meg latok ket masik csovet is, ami az ules alatt megy...

sb

Előzmény: NitroNori (1426)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1428
"shadowbull - köszi az infót, de sajnos nem értek vele egyett..."

hat, azt szabad.

Mindenesetre ezek egy olyan motorfejlesztotol szarmaznak, aki nap mint nap ilyesmiket mer, ketmillio euros fekpadokon:)

sb

Előzmény: sp-1 (1427)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1427
Trisi - ok, akkor inkább maradnék a xanax mellett:) és a zuhanással hogy állsz? említettem már hogy azt esetleg én is kipróbálnám?

shadowbull - köszi az infót, de sajnos nem értek vele egyett...amúgy meg az enyém sötétben is erösebb 2 lóval, plusz még a boltban ahol vettem mondták hogy a HRC matrica is dob rajta 4 lóeröt:)

Előzmény: Trisi (1423)
NitroNori Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1426
Egy kicsit offolnék, bár Honda is lesz benne.

A MotoGP-ben Suzuka óta elég sokat variálnak -többek között- a négyüteműek kipuff rendszerével. Rossi motorján Assentől ezeket a pájpokat lehet majd látni, hallgatni:

Kérdésem: mi a pláne ezekben a konfigurációkban? Ugye a Yamaha M1-en volt már k... hosszú henger keresztmetszetű, majd váltottak rövidke trioválra. Aprilia is cserélni fogja az Aprókavicsát egy oválisan, ferdén levágott tüpszli nagyságú nemtudommire.
Sejtésem: Megemelték év elején a zajszintet, ezért rövidítettek a csöveken, de könyörgöm ettől mé' lenne gyorsabb a szekér? A négyütemű gépeken nem az az előnyös, hogy minél hosszabban vezessék ki a gázokat (hatásfok-emelés vagy ilyesmi miatt)?

Gázlengéskutatók válaszát a "améretszámít???" jeligére kérem:-)))

NN

NitroNori Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1425
"...kettesben is simán gázra emelte az elejét amit vfr-el eddig még sosem tapasztaltam..."

- Ez meg hogy a pélóba lehet??? A VFR-ek híresen orrnehezek. kupp nélkül, gázra? Nemmmmondod?

NN

Előzmény: sp-1 (1419)
jjooee Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1424
"p.s. - félreértés ne essék. nem vagyok híve a "bohóckodásnak" és nem is várom el egy vfr-töl hogy úgy viselkedjen mint egy "blade", talán pont ezért picit meg is lepett a dolog... "

Vegulis a VFR azert naggyon kiraly gep, (ovació) mert kenyelmes (utasnak is) turazni, hosszutavon is kivalo stb, blablabla,
VISZONT,
ha az ember akarja egybol egy utos geppe valik.
Es szerintem pont ez a sikerenek titka, hogy a kenyelem melle egy sport kulsot, jo futomuvet, egy kajak blokkot kapott, vegulis nem tunik soknak szam szerint annak aki nem ismeri, dehat 240kg, 100km/h, 3.2mp, tudnia kell valamit.
En pont ezt szeretem benne.
Peldaul a hatso ulesre felteheto muanyag boritas. Sokan felteszik, a sportosabb kulso miatt.
Dehat semmi ujat nem mondtam,
csak azt szerettem volna mondani, hogy
aze egy VFR-es is huzzassa nekije!!!

Trisi Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1423
Sp1: Egy évvel ezelött egy piros VFR-t használtam repüléshez, indítomotorként pedig egy Suzuki Swiftet használtam, de valahogy nem vált be. Azóta mióta magamrarántottam a motort átszoktam a Tramadolra.... vodkával egész jókat lehet vele repülni. :))) Azért ne próbáljátok ki ha lehet! :) (légzésbénulást okozhat...)
Előzmény: sp-1 (1422)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1422
Trisi - hát persze, muszáj neki! Még viszonylag friss volt az élmény amikor ráültem az immáron 1000 km-el többet ment motorra, mondhatnám ég és föld a különbség, mintha nem is ugyanazon ültem volna...Te amúgy mit használsz repüléshez;)?

üdv,
sp-1

Előzmény: Trisi (1420)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1421
"Létezhet olyan hogy bejáratás után a motor dinamikusabb lesz??"

Azt szoktak mondani, hogy a motor "fellazul". Ez a gyakorlatban ugy nez ki (fekpadi meresekre es automotorokra vonatkoztatva) hogy kb 20 ora jaras utan a teljesitmeny novekszik kb 1-1.5 %-ot. A 20 ora kb 2000 km-nek felel meg. Ez ottomotoroknal ervenyes, a dizeleknel tovabb tart, kb 50 ora. Namost. Ezt a fekpadon ki lehet merni, es ott allando a legnyomas, a beszivott levego homerseklete, az olajhomerseklet, a paratartalom. Ez a valosagban messze nem igy van, csak a levego homerseklete es paratartalma a legszelesebb hatarok kozott mozoghat, es igy okozhat sokkal nagyob teljesitmenymaximum-kilengeseket. Eppen ezert ezt a fajta teljesitmenynovekedest jarmuben nem lehet eszrevenni. A bejaratas utani nagyobb teljesitmeny inkabb psziches eredetu: a juzer jobban meri neki huzni, mint addig. Persze hogy jobban is megy.

sb

Előzmény: Trisi (1420)
Trisi Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1420
sp1: Hoppi... :) mégsicsak fejlődik ez a VFR :)
Nekem az általad is használt VFR emelte az elejét, bár kicsit segíteni kellett neki.
Motorikusan valahogy finomabbnak érzem a VTEC mechanikáját az elődökhöz képest. Olyan érzésem van, mintha repülnék vele.

Létezhet olyan hogy bejáratás után a motor dinamikusabb lesz??

Előzmény: sp-1 (1419)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1419
jut eszembe, miután "bejárattuk" a vtec-et (most 2000 km van benne) a 7végén tettem egy próbakört és meglepve tapasztaltam hogy a motor még kettesben is simán gázra emelte az elejét amit vfr-el eddig még sosem tapasztaltam, ti igen?

p.s. - félreértés ne essék. nem vagyok híve a "bohóckodásnak" és nem is várom el egy vfr-töl hogy úgy viselkedjen mint egy "blade", talán pont ezért picit meg is lepett a dolog...

Előzmény: Trisi (1418)
Trisi Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1418
... RC36 11.500 körüli fordulaton óra szerint 270 km/h. Nem hiszem hogy kell ennél több.... sőt még ennyi sem!
Előzmény: dudascsaba (1413)
NitroNori Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1417
Helló!

Használhatóság: szinte alapjárattól 10.000-ig,
120-nál 5200/min, 160-nál 7000/min, 180-nál 8000/min a fordulat gyári áttétellel(RC36). Aki e fölött is hajtja az nem százas...

VTEC-kel rég mentem, de amennyire emléxem 6800-nál, aholis kapcsol a rendszer kb. 160-170-nel repesztett a gép, szóval szerintem ua.

Ami nekem alapvetően megmaradt a VTECről az a jobb szélvédelem és a sportosan feszes,de kényelemes futómű. A blokktól nem ájultam túlságosan el. Egyébként meg úgyis veszek egyszer egy ilyet!!!!:-)))

NN

Trisi Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1416
Városban 3-5000 közt forog a kicsike, nem is kell nagyon feljebb menni. Autópályán a VTEC bezavarhat, mert egy rántást érzel amikor átléped a 7000-es "álomhatárt". Ha a szabályokat is be akarod tartani, akkor éppen csak eléred a 8000-et.

Egy aktív VFRista :) aki nem csendben van hanem dolgozik :)

sp-1 Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1415
bejáratos vtec-et mi csakis 6800 felett használtuk hogy a vtec is bejárodjon:)

amúgy meg csatlakozom az elöttem szólóhoz...

Sham2 Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1414
Aktiv VFRista tudja ezt pontosan megmondani, de ok nagyon csendben vannak :)
dudascsaba Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1413
Sziasztok!

Azt szeretném megtudni hogy egy VFR-t milyen fordulatszám tartományban szokás használni vagy hol használható min és max.
Lehet hogy ezt már megbeszéltétek régebben nem olvastam végig a fórumot.
Ilyen szempontból van-e külonbség a V-tech és elődje között.

Köszönettel: Csaba

sp-1 Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1412
Egy percig sem kételkedtem hogy a honda elöbb v. utóbb megcsinálja a maga kis "naked bike"-ját az rc51 alapján, al'a 919 (Hornet) SV1000, Tuono R, Monster S4, FZ1, ZRX1000...

Ugye ha jól tudom jövöre már nem gyártják az sp-t - magyaro.-n még biztos lesz egy-két 2002 v. 2003-as darab - és csak remélni tudom hogy az "utód" nem így fog kinézni.

Az a hütö viszont megmozgatta a fantáziámat! Vajon elférne az sp-1-en???!

üdv mindenkinek!

sp-1

Előzmény: Sham2 (1406)
BIKE-R Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1411
A Caponord szerintem a Varaderonak az olasz másolata körző használata nélkül (lásd műszerfal) :)

Tömege, nyomatéka, szinte minden paramétere a korábbi Varaderoval megegyező, árban is pár 10e ft az eltérés.

Engem viszont a Honda formája és a Suzuki motorja fogott meg :)

BIKE-R

Előzmény: Alejandro DeSilva (1405)
masravagyo Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1410
remelem nem, mert szerintem tok jol nez ki:)
Előzmény: jjooee (1409)
jjooee Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1409
Es akkor az X11 megy a lecsoba?
VFR750Fv Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1408
Hali.

Hat en nagyon ritkan fikazok le valamit nyiltan, csak azert mert nekem nem tetszik, de ez tenyleg k***a hulyen nez ki.

VFR750Fv

buktaboy Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1407
Egy ilyen terv egy másodéves formatervező esetében is bukás egy európai egyetemen.

Nem tudom mi van a japánokkal. 10 éve egyszerűen nem bírnak jó formát kihozni.

Különösen a Hondára igaz ez. A VFR is RC36 kiadásban ( az ováldugattyús kópiája ) volt szerintem a legszebb ( ha nem is a legjobb ).

Szerintem ez a naked 10 évvel ezelőtt is egy rakás szar lett volna, nem 2005 - ben.

Bb

Sham2 Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1406
Csupasz SP2 2005ben :)

http://www.motorcyclenews.com/content/images/Home/Top_story/images/02651904.jpg

Mire kijon elavult lesz :)

Irnak itt valami uj XXrol VTECel is :)))

Sham

Alejandro DeSilva Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1405
CapoNord miert nem jott be?
Előzmény: BIKE-R (1383)
NitroNori Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1404
"Aki nem latta eloben az igy jart :) "

- Ez most nekem szól, MI??

NN

Előzmény: Sham2 (1400)
NitroNori Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1403
Elég mókás volt, ahogy a faszi tekergette alul a palackszelepeket, vagy mi a francot.
Meg hát, hogy általában el szokott ájulni a sprint végére... Noooormmáááááliiiis????

Egy turbós Vmax teszt jutott eszembe a látványtól. Abban az volt írva, hogy az ember szeme egyenesen belepréselődik a szemgödrébe.
Ámátőőőr!
Ennél meg mit írnának a firkászok? Átszakítaná a bukó hátulját és vígan pattogna az aszfalton?

Na jó, elég pihent vagyok már, így nyaralás előtt...

NN

U.I.: TV-s hozzáértés: Boksay Szabolcs...

Előzmény: BIKE-R (1399)
NitroNori Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1402
"Most őszintén, normális az, aki most amikor minden egyre könnyebb, egy nehezebb motorral jön ki mint az elődje?"

- E mellett engem még az is elszomorít egy kicsit, hogy viszont Hondáéknál a nyomatékkal bizony csínnyán bánnak. Pl. se a VTEC, se az SP sorozat sem büszkélkedhet kövér nyomatékgörbével.

Valahol olvastam, hogy a Honda egyik vezetője egyenesen aggodalmát fejezte ki a mostanában gyakori jelenséggel kapcsolatban...

NN

Előzmény: buktaboy (1387)
NitroNori Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1401
"A többi fórum ( a Ducati pláne ) bohóckodás, semmi kérdés, semmi válasz, csak, hogy mekkora gép ez a dukatti, mekkorát motoroztunk tegnap mi? és mikor megyünk legközelebb? Ez komoly! Nézzetek be."

-OK, Desmorado!

NN

Sham2 Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1400
Tvben nem lattam, de szerintem nem adja vissza elethuen. Aki nem latta eloben az igy jart :)

masravagyo:A VTR-rol meg leer a labad ha az F4rol eppenhogycsak, mert a VTR ulese elol nagyon keskeny.
Majdnem egy lany vette meg az enyemet, neki is ez volt a gondja, hogy alig van nagymoci amirol leer a laba rendesen, es atlagos magassagu volt.

Sham

Előzmény: BIKE-R (1399)
BIKE-R Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1399
Ez még TV-n keresztül is döbbenetes ........
BIKE-R Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1398
Mindenki kapcsoljon az RTL Klubra.

Hamarosan a hétvégi tököli gyorsulási versenyről és a rakétamotorról lesz egy riport !!!!!!

BIKE-R Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1397
"nem tudom mi tortent, de 1-2 hete meg hemzsegtek az elado VFR-ek, most nem latok egyet sem.. "

Szerintem mások is kipróbálták a Honda tesztnapon és rájöttek, hogy nem is olyan rossz :)

Előzmény: masravagyo (1396)
masravagyo Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1396
hali,

koszi a hozzaszolasokat a VFR-VTR kerdeskorhoz.
megkozelitem egy masik oldalrol is a problemat.
hamarosan kiderul, hogy leer-e rendesen a labam a VTR-rol. pl egy F4-es cbr-rol eppencsak... VFR-rol rendesen.. 88-as 1000-es CBR-rol is, de a dualrol mar nem

banalis problema, de ilyenekkel is meg kell kuzdenem...

azt tudom, hogy a VFR nagyon jo motor.
most varom a takszovot mit lep, aztan kiderul mi lesz.

megegyszer koszi.

nem tudom mi tortent, de 1-2 hete meg hemzsegtek az elado VFR-ek, most nem latok egyet sem..

udv, masravagyo:)

BIKE-R Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1395
Szia Buktaboy!

Igyekszem a jul.6-át a Hungaroringen tölteni és kipróbálni a mocikat. Mindenképpen ki szeretnék próbálni több motort is, mielőtt a vásárlásba beleugranék.

De az ár lesz a következő döntő tényező. 2,5 - 2,6 M ft-nál nem szeretnék többet kiadni érte, és csak új moci jöhet számításba.

De erre még jövő május-júniusig biztosan várni kell :((

Üdv: BIKE-R

Előzmény: buktaboy (1394)
buktaboy Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1394
Szia BIKE-R!

A KTM is túraendúrónak szánja a 950 - et. A tesztek kiváló szélvédelemről írnak. De szerintem a próbakör mindent el fog dönteni a 47kg súlykülönbség érhezhető lesz. Én csak az LC4 Supermotoval mentem, de az felejthetetlen volt.

Meglepne, ha 2 személy probléma lenne. Én ültem utassal az Adventure - ön és neki nagyon tetszett! Pedig az egy durvább fajta mint a 950!

Üdv!

Bb

Előzmény: BIKE-R (1393)
BIKE-R Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1393
KTM-ből nagyon gyenge vagyok :)

Viszont azt tényleg fontosabb számomra, hogy 2 személy kényelmesen elférjen rajta, mintsem hogy homokdűnéket másszak meg vele :)

Remélem még nem offoltuk szét a VFR topicot !! :)

BIKE-R

Előzmény: Sham2 (1392)
Sham2 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1392
Mivel eddig nem volt ilyen gepuk :)
Az LC4 Adventure hosszu tavu turazasra (foleg 2 szemellyel) nem igazan alkalamas erre.
Igaz tavaly az alpokba igy jott egy kollega :)
Előzmény: BIKE-R (1391)
BIKE-R Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1391
Az igaz, hogy egy próbát megér :)

Veszteni nem vesztek semmit .......

Viszont a KTM -eket ilyen szintem nem ismerem, funbike-os illetve supermoto-s jellege miatt mindig is látókörön kivül maradt :)

BIKE-R

Előzmény: Sham2 (1390)
Sham2 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1390
Ne felj tole, probald ki!
Meg fog gyozni!
Csak semmi eloitelet :)
Ezert van belole 2 verzio, egy inkabb turazni 1 pedig terepre.

"Én inkább a túrázós, néha aszfaltról letérős motorozást választanám, hosszabb távon..."

Erre sokkal alkalmasabb az LC8 mint a vara, mert utobbival nem erdemes leterni az aszfaltrol (pl.
konnyufem kerekek) :)

Sham
(nem vagyok KTM dealer:)) )

Előzmény: BIKE-R (1389)
BIKE-R Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1389
Buktaboy!

Teljes mértékben igazad van, én azonban a KTM-től egy kicsit tartok. Ahogy azt irtad is, MÁS DIMENZIÓ szülötte.

Nekem a KTM (én úgy érzem) túl sportos, túl endúrós. Én inkább a túrázós, néha aszfaltról letérős motorozást választanám, hosszabb távon (akár az Alpok valamelyik közeli lejtőire) és két személlyel.

Félek, hogy a KTM inkább az egyszemélyes utazás és főleg a terepek királya :)

De mégegyszer mondom, amit írtál, azzal teljesen egyetértek, illetve ezeket a hibákat-hiányosságokat várom, hogy a Honda orvosolja .....

BIKE-R

jjooee Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1388
F
kerektav: 1440 mm
hossz: 2100 mm
szelesseg: 720 mm
magassag: 1185 mm
Teletankolt tomeg: 237kg

VTEC
kerkektav: 1460 mm
hossz: 2130 mm
szelesseg: 880 mm
magassag: 1190 mm
ulesmagassag: 800 mm
Teletankolt tomeg: 249kg

Jee, tenyleg, nem is figyeltem fel erre. Mik vannak? :)
Jjooee

buktaboy Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1387
Hát szerintem a Varadero az a motor, ami erősíti a szabályt. Miszerint a Honda is csinál szar motort.

Most őszintén, normális az, aki most amikor minden egyre könnyebb, egy nehezebb motorral jön ki mint az elődje?

Normális aki 267kg súlyú endurot csinál?

Ez egyébként egy kedvenc Honda szokás, a VFR - rel is eljátszotta több felvonásban. Így lett e kis 800 - as VFR nehezebb mint egy 1200 - as Bandit...

Egyébként ehhez a 267 kg - hoz a 98 lóerő is édeskevés, főleg ha annyi marad belőle, mint a megutóbbi MO tesztben :96 LE.

A KTM egy más dimenzió szülötte. Egy ésszerű és szerethető motor. Könnyű, átgondolt, brutálisan robusztus, RÉSZLETEIBEN 1 milliószor igényesebb mint a fos túraendurók. Nézd meg a CrMo vázát á la Ducati, a létező legkönnyebb V2 blokkot, a 48mm White Power telót. Vagy olyan kis apróságokat, hogy a tankot lehúzták a blokk mellé, így nincs különbség a tele vagy üres állapot között.
Szerintem a KTM megalázza a többi behemót dögöt és hála istennek új szelet hoz, ami után már csak mosolyogni fog mindenki a szörnyszülött behemótokon, mint ma mosolyogni szokás a 290kg - os CBR1000F - en amin gyengébb lengővilla van mint egy SV650 - en.

De a lényeg: a KTM ára a németeknél a 16% - os MwsT - vel is 12.400 EUR!!! A Varadero asszem 10.200. Szerintem még ez az árkülönbség sem tükrözi az érték különbséget, de az itthoni szinte 0 pedig pláne nem. Én személyszerint nem is értem, hogy hogyan lehet idehaza nem KTM - et venni.

Az már csak a kis magyar tragédiánk, hogy a magyar Ducati cigány a 10.600 Euros Multistradat ( ami szintén jó motor ) 3.600.000.- Ft - ért szeretné eladni. Remélem tényleg csak szeretné, mert aki annyiért megveszi az joggal pályázik az isten barma címre.

Elnézést kérek a kemény szavakért és a hosszúságért, de ti vagytok szerintem az egyetlen nemzetközi szinvonalon működő fórum. A többi fórum ( a Ducati pláne ) bohóckodás, semmi kérdés, semmi válasz, csak, hogy mekkora gép ez a dukatti, mekkorát motoroztunk tegnap mi? és mikor megyünk legközelebb? Ez komoly! Nézzetek be.

Üdv!

Bb

Előzmény: BIKE-R (1386)
BIKE-R Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1386
Olvastam, sőt a Sport 1-en láttam is a tesztről a felvételeket :)

BIKE-R

Előzmény: Sham2 (1385)
Sham2 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1385
Pedig a Tiger nagyon jo kis gep:)
Az SBK mostani szamat olvastad? Ott van egy osszehasonlito teszt szeru iras :)
Előzmény: BIKE-R (1384)
BIKE-R Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1384
Remélem a dobozok árát valamilyen módon sikerül majd belealkudoznom a vételárba :)

BIKE-R

Előzmény: Sham2 (1382)
BIKE-R Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1383
Nézegettem már az Apriliát, a Ducati Multistradat, sőt még a Triumph Tigert is (pedig azt sokan nem ajánlották), végül csak a Varadero és a V-Strom az, ami között kellene döntenem :)

Csak sajna még nincs túl sok infóm róluk. Bár az megnyugtat, hogy a Varaderot jó választásnak tartod :)

BIKE-R

Előzmény: Sham2 (1381)
Sham2 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1382
Nincs irhatnekom, meg nem is VFR tema de van egy gyari honda doboz+tarto varahoz olcsoert elado :)))

Sham

Előzmény: Sham2 (1381)
Sham2 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1381
Akkor meg tudnam ajanlani az Aprilia Caponordot!
Igaz nehez lesz talalni teszpeldanyt de ha tetszik akkor tudok egy nagyon akciosat! :))

Sham

Előzmény: BIKE-R (1380)
BIKE-R Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1380
Sham2!

Köszi szépen az infót. Remélem ki tudok menni tesztelni :)

Bár nem tudom az LC8 mennyire lehet kényelmes hosszú távú túrákra.

A Varaderót is inkább túrázós szemszögből közelitem meg, terepezésre nem igen használnám (nem is nagyon alkalmas rá).

BIKE-R

Előzmény: Sham2 (1379)
Sham2 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1379
Mielott Varat vennel(jo dontes), csak miheztartas keppen probalj ki egy LC8at!

Pl. juni 6 Hring :)

Sham

Előzmény: BIKE-R (1378)
BIKE-R Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1378
Köszi a meghivást :)

És valószínüleg csak márkatársatok leszek jövőre egy Varaderó segítségével, bár még nem tudtam dönteni a V-Strom vs. Varadero kérdésében :)

Minél többet ülök a Varadero-n, annál egyértelműbbnek tűnik a válasz, de még van időm dönteni :)

BIKE-R

Előzmény: NitroNori (1374)
NitroNori Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1377
Vagy esetleg nincs kedved?
(és a kérdező jobb kezének hüvelyk- és mutató újját összeérintve, körkörösen, többször egymáshoz dörzsöli...:-))))
NN
Előzmény: NitroNori (1374)
Sham2 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1376
Titkos hirforrasbol egyenesen japanbol:))

Teljesen uj vaz, ergonomia, idomzat, szoval uj gep lesz nem piszkalt regi.
A blokkrol nem tudok semmit vagy regi de SP-s injektoros lesz vagy egy ujrahangolt/javitott 110-120 Le-s. Teljesen ujat csak nem csinalnak szerintem, aztan ev vegen meglassuk...
Kep nincs meg :(

Előzmény: NitroNori (1370)
Sham2 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1375
VTR-VFR:
Amikor a VTRem volt a havernak injektoros VFRje (asszem 99es). Gyorsulasilag elhanyagolhato volt a kulonbseg, alacsony fordulaton termeszetesen jobb volt a 2 henger, viszont a VFR tovabb porgott.
3.ban 100tol (VTR 5000rpm) kb180ig talan ha fel motorhossz volt az elonyom

Fekbetetet meg vettem mar (nissin), javult is a fekhatas rendesen, de meg mindig nem az igazi:(
Ha lesz penzem a fem fekcsovel is kiprobalom.
Nekem a csajszi 14et mondott egyebkent :(
Aprilisban a gyari Honda betet is 9 volt akciosan :)

Ma delutan felkereslek mas ugyben :)

Előzmény: buktaboy (1371)
NitroNori Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1374
Lépj be TE is:-))

NN

Előzmény: BIKE-R (1373)
BIKE-R Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1373
Sziasztok,
Hello Matyus!

Nekem is volt szerencsém Tökölön kipróbálni a Varadero-t és a VFR-t. Most már értem mit szerettek a VFR-ben :)) Nagyon korrekt.

És ha minden jól megy, egy kollégám jövőre belép a VFR tulajdonosok népes táborába :)

Addig is vigyázzatok magatokra és egymásra!!!

Üdv: BIKE-R

Előzmény: matyus (1362)
NitroNori Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1372
"Csak esne már :)."

- Hi Bb! Ti jobban ismeritek őket, de amiket írogattatok, abból arra kell következtetnem, hogy vagy nincsenek tisztában a róluk terjedő híreknek (értsd: tényeknek), vagy isssszonyatosan vastag a bőr a képükön.
De ami talán a legreálisabb az szerintem a monopol helyzetből adódó "gátlástalanság" + az öreg piller veteránautó és egyéb bizniszeiből felhalmozott vagyona mintegy tehetetlenségi nyomatékként eltűri ezeket a "szolgáltatói kihágásokat".

Kérdésem: Az jár jól, aki Bécsben vesz Ducatit és ott is szervizeli? (Ez egy megoldás, nem?)

Aztán lehet, hogy nem igaz
Bocs, hogy ilyen csúnyán elkanyarodtam!

NN

Előzmény: buktaboy (1371)
buktaboy Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1371
Sziasztok!

A VTR VFR témában a kérdés az, hogy agresszíven akarsz menni vagy inkább nyugodtan. Nem Sham? A VTR biztosan sokkal nagyobbat ránt. Alulról sokkal keményebbet tol, jobban lehet vele vihánckodni ( kisebb súly ), lehet vele amolyan tipikusan sportV2 - es módon közlekedni: rövid lórugásszerű gyorsítások, kanyarból kitépni, utána jól meghuzatni.

Szerintem egy VFR - rel ez nem megy. Inkább a nyagytempójú utazás.

Sham: épp most kérdeztem meg a fékbetét árakat Ducatiéknál: 10.296.-nettó/oldal. Szerintem ez nem vészes, sőt Honda viszonylatban egyenesen kiváló! Mikor kapsz te Honda gyári betétet ennyiért? Én vennék a helyedben. Más: pl. egy tárcsa 50eFt bruttó!! A múltkor egy srác itt a fórumon panaszkodott, hogy a gyári tárcsa párban 160eFt!!!! A nyavajás kis 290es tárcsa, az abszolút középkategória. Mennyi lehet egy jó tárcsa. Pl egy Fireblad - é?
Tehát szerintem nézzünk ki neked egy jó puha gyári betétet, nem fogsz ráismerni a fékre. Még egy kis visszatérő: a Piller 1,1-gyel szorozza meg a gyári ajánlott fogy.árakat. Nem olyan vészes. Még így is olcsóbb a japán gyáraknál. Nem szép tőle a 10% extra árrés, de mit lehet tenni, majd jól pofára esik egyszer, oszt abból tanul. Csak esne már :).

Bocs a kitérőért!

Üdv!

Előzmény: Sham2 (1368)
NitroNori Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1370
"(jovore lesz uj VTR) :) "
- Ezt hol hallottad? Esetleg van róla valahol kép?
NN
Előzmény: Sham2 (1366)
jjooee Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1369
Sham2,
hat ez tenyleg brutalisan eltunt a kamerabol!!
Előzmény: Sham2 (1368)
Sham2 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1368
Itt van egy video, de innen nem nagyon lehet erzekelni a gyorsulast

http://www.sportmotor.hu/video.phtml?id=5

Előzmény: Sham2 (1366)
jjooee Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1367
Hali,
haat vannak ilyen bontott abras rajzok, talan tudsz vele valamit kezdeni:

Itt, (thx RC46),

vagy

Itt, Parts Catalog, es meg sok mas.

Sham2 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 1366
Hali!

VFR: kezesbarany, kenyelmes, komfortos, nyugodt, turazasra nagyon alkalmas, jo fogyasztasu, utsanak jo kapaszkodo, ules, fesszabalyzon kivul normalis hasznalat esten nem nagyon romlik el semmi, motorja 100++ ezer km-t kibir gond nelkul

ehez kepest a VTR-F: kicsit kenyelmetlen kormany, kis tank+nagy fogyasztas hozza, a tukor hasznalhatatlan, turazni lehet vele(pl. 2szemely+3dobozzal mentem a horvatokhoz)de eleg faraszto, elso teloja tul puha, magyar utakon soxor feluthet, utas max 50kg-os lehet ha azt akarod, hogy ne verjen meg az ut vegen :)

En nagyon szerettem mindkettot, de most inkabb VFRt vennek ujra(jovore lesz uj VTR) :)

Tokol:
"szeria" gepek: nagyon allatul mennek nagyon kemeny idoket
dragok: majdnem mindegyiknek sikerult 9mp ala menni (Orgovanyinak volt multheten egy qva nagy balesete:( )
SF: iszonyu nagy a fejlodes a magyaroknal, majdnem minden bemutaton van uj elem, a fiatal simsonos/MZ-sek beszaras modon mennek:)

Raketamotor: Ezt viszont nem tudom leirni!
Ott voltam, "lattam", de megsem tudtam az erzekszerveimmel kovetni! Ez valami ultrabrutalis!
Fel napig a hatasa alatt voltam, hihetetlem latvany es erzes. A futam utan mindenki siri csendben bamult elore :) Kb. fel palyaig huzta (200m) az idoeredmenye 6mp, 400meternel a sebessege(ahol mar reg gurult/talan fekezett) 350km/h! Az ember majdnem minden futam utan elajul (meg a motoron)a nagy gyorsulastol!
A masodik kort (400m-es fullgazas) sajna nem lattam mert nagyon keson volt es el kellett jonnom :(

Biztos, hogy lesz rola video 1-2 napon belul valamelyik site-on

Sham

Előzmény: masravagyo (1357)
masravagyo Creative Commons License 2003.06.22 0 0 1365
hm, ugy latszik freewebnek nem tetszett, hogy nagy a file.. (12 mega)
Előzmény: masravagyo (1363)
masravagyo Creative Commons License 2003.06.22 0 0 1364
de szerintem Te nem erre gondolsz.
masravagyo Creative Commons License 2003.06.22 0 0 1363
felraktam vegulis..
vfr 750 f 90-96 service manual
matyus Creative Commons License 2003.06.22 0 0 1362
Sziasztok!
Voltam Honda Teszt vezetésen. Honda Varadero és CBR 600 F. Hazafelé minden gázadásnál jobban örültem ,hogy VFR-em van.
A szalonba kérdeztem,lehet -e olyan CD-t szerezni amin a VFR összeszerelési rajza van? Csak kiváncsiságból. Válasz: hétpecsétes titok.

Nincs valakinek, ilyen Angol nyelvü CD-je vagy könyve? Ha nincs honnan lehetne szerezni ? Kösz előre is.

masravagyo Creative Commons License 2003.06.22 0 0 1361
vagy feltoltsem valahova?
masravagyo Creative Commons License 2003.06.22 0 0 1360
Szia!

hat igen, create utan jottem ra mi is lett a nevem:) a tudatalatti;)
a szandek persze teljesen komoly. igazandibol egy "sima" rc36-osra van keret, csak nem tudom erdemes-e gyujteni a beugrohoz, mert a vtr-re meg keves

3 napja nem tudok masra gondolni csak erre a hangra:)

gondolom az rc36 manual mindenkinek megvan akit erdekel, azt nem linkelem be:)

udv, en

Előzmény: NitroNori (1359)
NitroNori Creative Commons License 2003.06.22 0 0 1359
Üdv Masravagyo!

Ezekkel a megnyilatkozásokkal haza érkeztél!:-)))
Hhmmm, ölég furcsa a nicked. Ahogy a viccben is van: "Akarsz róla mesélni?"

A VFR-VTR témában talán Sham tudna a leghitelesebben nyilatkozni, ugyanis volt már neki mind a kettő. Szerintem hétfőn meg is fogja tenni.(Sham! Egy pár sort a tököli buliról is írhatnál!)

Az NR mintáju, másképpen rókaelejű RC36-os eleinte nálam sem jött be igazán, de hidd el csak szokás kérdése. Az RC46-hoz is el kellett telnie 2 évnek, mire megbarátkoztam a külsejével. Node a belbecs a lényeg, nem igaz?

Szóval, ha van rá zséd, akkor feltétlenül 94-97-es évjáratban nézzél szét. Egy pár kilóval könnyebb, mint az előd, nyomtatott áramkörös műszerfal, szebbre szabott idomok...
Ha komolyak a szándékaid, akkor -szerintem beszélhetek a többiek nevében is- segítünk egyet felhajtani.

Hirtelen ennyi.

NN

Előzmény: masravagyo (1358)
masravagyo Creative Commons License 2003.06.22 0 0 1358
ja, evjarat kb:
vfr : 90-94 (a roka annyira nem jon be)
vtr : 97-99
Előzmény: masravagyo (1357)
masravagyo Creative Commons License 2003.06.22 0 0 1357
lehet hulye kerdessel fordulok hozzatok egy vfr topicban, de most jutottam el odaig, hogy tudok venni egy normalis motort..
az nem kerdes, hogy honda lesz.
ket kulonbozo arkategoria, de azon filozok, hogy ez egy rc36-os legyen, vagy egy firestorm..
gyakorlatom nincs sok, s a termetem sem valami hatalmas (170/60)..
nincs valakinek tapasztalata mindket mocival?
masravagyo Creative Commons License 2003.06.22 0 0 1356
ahh, de jo, van ilyen topic is:)
hali, rogton kicsit off lennek, adok ket linket.. (a wavrol jutott eszembe)

ezert vagyok megbolondulva most.. vtr 1000 akrapovic (wav)

s egy vfr800-asrol magyar oldalrol..(mp3)

az elozot 45 percenk keresztul hallgattam winampban..:)

Popusi Creative Commons License 2003.06.22 0 0 1355
Én voltam. Hívlak.
Popusi
Előzmény: buktaboy (1350)
NitroNori Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1354
Ha összejön a laser cuccos, akkor feltétlenül kérek belőle egy hangmintát wavban, OK?
NN
Előzmény: sp-1 (1353)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1353
Hi BB!

Az jó, akkor már csak az kell hogy a vevönek is a laser tetszen:)

tegnap amúgy hívott, és kb. 50 percen keresztül ecsetelte hogy milyen f@sza lett a motorja miután hallgatott rám és kicserélte a fékcsöveket majd 1úttal ledobták róla a cbs-t is. Az hogy a telót 1 cm-t feljebb húzták az csak hab volt a tortán...egyszóval, végre kezdi élvezni a motort és nem az én lelkemen szárad hogy valakit rábeszéltem a vfr-re...

Amit eddig kipuf ügyben találtam: micron, twobrothers, mig, staintune és persze a laser...nem vitás melyiket fogom neki ajánlani:)))

persze majd hétfön megy mail magánba.

addig is, jó 7végét!

üdv,
sp-1

cinti Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1352
Szia v.f.r

Az én gyári Dunlop első gumim kockásra kopott. Ugyanazt produkálja az eleje, mint nálad, kanyarban van egy pont, ami után hirtelen "bebillen". Mondjuk az is igaz, hogy a kormánycsapágyom is gyengélkedik az utóbbi időben.

Na mindegy, ez rövid úton ki fog derülni, hogy mi a gond (remélem:-)).

Jó időt!

Előzmény: v.f.r (1348)
buktaboy Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1351
bocs

mail-en

buktaboy Creative Commons License 2003.06.20 0 0 1350
Servus SP1!

Ha hiszed ha nem, a Laser dob ügyben én fogok tudni segíteni neked.

A többi mehet mail - on keresztül.

Üdv!

Bb

P.S.: volt egy srác itt a fórumon, nem emlékszem a nevére ( most, miután leokézom ezt itt, megpróbálom megkeresni, de hátha nem sikerül ), ha olvassa ezt a hozzászólást itt akkor legyen olyan kedves, jelentkezzen, mert híreim vannak.

Előzmény: sp-1 (1343)
jjooee Creative Commons License 2003.06.19 0 0 1349
Haliho

v.f.r,
na egybol lespuriztam garazsba, hogy jobban szemugyre vegyem az elso gumit, de nekem viszonylag egyenletesen kopott (kozepen kb 1mm-el jobban). Valszeg elol meg az elso gumi van fent rajta 12000km-el, mert mondta a volt tulaj amikor elhoztam, hogy csak hatul cserelt gumit (elso tulaj). Persze hasznalattol is fugg, szoval fene tudja :).
Elofordulhat, hogy oldalt jobban kopik ha sokat jarsz dontogetni, de furcsa, hogy a kopastol ilyet produkaljon.
Nem tudom pontosan mire celzol a kanyarban, mert ennel a felallasnal inkabb tolnia kene az elejet.
Ha inkabb ilyen benyaklast erzel, az nalam is fennallt es nekem sajnos a kormanycsapagy okozta. :(

Cinti,
Passz!! Sajnos en ezekkel vettem. Ajanlom figyelmedbe (figyelmetekbe), erdemes utananezni osztrakoknal az araknak, mert lehet meg kimenve is olcsabb lehet. Autonal garantaltan, azt tudom!

Jo szaguldast

Előzmény: v.f.r (1348)
v.f.r Creative Commons License 2003.06.19 0 0 1348
Hali !

A Metzeler MEZ4 gumit első kerékre semmiképpen nem javaslom, mivel kúposra kopik ( középen teljesen jó, oldalt fullig lekopva ), ezért
kanyarban úgy érzem, hogy túlkormányzott ( ellent kell tartani ) a moci.

Üdv :
v.f.r

Előzmény: jjooee (1346)
cinti Creative Commons License 2003.06.19 0 0 1347
Kösz jjooee erre vártam. Ezek után már csak egy kérdésem van - hol lehet ócsóért eztet a mecelert kapni?
Előzmény: jjooee (1346)
jjooee Creative Commons License 2003.06.19 0 0 1346
Sziasztok,
Matyus kalandjarol jut eszembe,
anno mentek a kerdesek a gumikra, csak mondom, hogy a Metzeler MZ4, ami fent van a gepemen nekem nagyon bevalt, szarazon, esoben tapad, a szaraz tapadasan nagyon meglepodtem, mert elotte Bridgestone Battlax 56-osom volt, es az elvileg naggggyon tapad. Eleinte nem hittem a teszteknek mert eleg jonak hoztak ki, de ugy latszik van benne valami.

Előzmény: matyus (1330)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.19 0 0 1345
kössssssz Nori!
Előzmény: NitroNori (1344)
NitroNori Creative Commons License 2003.06.19 0 0 1344
Hi SP-1!

Nyócszázkettedik hozzászólás!

NN

Előzmény: sp-1 (1343)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.19 0 0 1343
valaki legyen oly kedves és homályosítson már fel hogy itt a fórumon belül hogy is müxik a "search", vagyis mit kell tegyek ha épp egy régebbi hozzászólást keresek?

vtec-re szeretnék kipufogót venni - "kisiparit" kivéve minden lehetöség érdekel - elsösorban a külcsin fog dönteni.

Valaki egyszer belinkelt ide egy laser-el díszített gépet, na az a kép különösképpen érdekelne mivel a laser honlapján csak egy rossz minöségü, semmitmondó képet sikerült találjak.

köszönet.

üdv,
sp-1

matyus Creative Commons License 2003.06.18 0 0 1342
Piddy.Nos mivel csak most kapcsolódtam be nem régen a fórumba,nem jelenti azt ,hogy a motorommat nem érte még semmi kár.Nos mit mondjak vásárlás után nem sokkal a siroki motorostalálkozón részegek fellökték: idomcsere meg festés lett az eredménye. Az oldalmatrica utángyártott,de nem rossz. A haveromnak szintén VFR-je van egyidős az enyémmel. Ő elszállt.Idomcsere+ festés.Matrica utángyártott.Kicsit vastagabb mint az eredeti de nem vehető észre. Mondd meg mikori kiadású a géped, és ha tudunk segítünk mivel a matrica alakja évjáratfüggő.Ha komolyan érdekel küldhetsz e-mailt is a címemre.
SZÜCSI Creative Commons License 2003.06.18 0 0 1341
Ezt én sem értettem, de tény hogy csúszott a kuplung már 6-ba. Lamella csere és ugyanaz...Szoval lehet hogy elég lett volna csak rugót cserélni, mer a lamelláknak semmi baja (régieknek) nem kemények, nem égettek..stb. A rugók viszont nemtom miért gyengültek el 25000 mérföldnél... na mindegy azóta tuti a gép. :)

Üdv: Szücsi

Előzmény: zschopau (1332)
piddy Creative Commons License 2003.06.18 0 0 1340
Valakinek nincs tippje merre kezdjem?
VFR matricát keresek az oldalidomra.
A gyáriról már tudom, hogy nem kell nekem - akkor már inkább "copy-paste" házilag. (pauspapir-átrajzol-kivág)
De hátha ismer vki egy olyan céget aki ilyenekkel foglalkozik - nem hiszem el, hogy én vagyok az első a ki fényeztetni akar egy idomot.
Tapasztalatok?

PS: Plexi téma - kipróbálom a javasolt hasalást - lehet, hogy a múltkor is az volt a baj csak, hogy két személlyel mások az légörvények+nem csúsztam annyira hátra...

NitroNori Creative Commons License 2003.06.18 0 0 1339
"Úgy látom érdemes innen információt szedni a márkatársaktól, mert több szem többet lát és tapasztal."

- Elsősorban ezért született a topic:-))

NN

Előzmény: matyus (1336)
RC46 Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1338
Hello matyus!

Üdvözöllek a klubban. A Valvoline szerintem sem volt jó választás, próbáld ki a Motul-t, arra szinte mindenki rábólintott a pár hónappal ezelőtt kirobbant olaj vita során, ami a fórumon volt!
Én is ki fogom próbálni a legközelebbi szervíz során. Mellesleg talán még nem írtam, hogy 18.000 km-nél cserélték a fékolajat, és Motult tettek bele. Csupán egy nagyságrenddel lett jobb a fékhatás :) , előtte nem tudom mi volt benne.

Előzmény: matyus (1336)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1337
ESI - köszi, lécci nézd meg a freemail-edet.
üdv,sp-1
Előzmény: ESI (1331)
matyus Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1336
JJooe!Hát autó olajat nem tettem bele ennyire nem vagyok műszaki analfabéta, meg már ez a haramdik motorom. Előtte is Hondáim voltak egy Shadow 400-as,majd egy amerikai VT 700-as. Jó gépek voltak, no de két személyre, abból is 180 cm fölött+ túrázni?.Nem az igazi.Ez mint irjátok mindenre, jó csak ezt a nyomorult Magyar útállapotokat nem bírja, főleg vidéken.Abban viszont lehet valami amit NitroNori írt mert fékolajat Motult tettem mindenhová és valónban bevált. Úgy látom érdemes innen információt szedni a márkatársaktól, mert több szem többet lát és tapasztal.Megfogadom a tanácsotokat. Olajcserével kezdek, aztán csak a többi.
Köszi sziasztok.
jjooee Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1335
Irod, hogy Valvoline-t tettel bele, milyet pontosan? Mert motorba ha rosszul tudom csak egy 20w-50-eset gyart. Ha sima autoba valot toltottel bele akkor siman csuszhat a kupplung mivel az auto olajokban nincs csuszasgatlo adalek a kupplunghoz.

Előzmény: matyus (1329)
VFR750Fv Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1334
Szia zschopau

A gep valoban hibatlanul mukodik meg most is.
Mi ujsag veled miota nem lattalak?
Nemreg elmelkedtem rajta, hogy egyre inkabb sajnalom, hogy az elozo tulaj az ertekesitest megelozoen visszatekertette a kilometerorat.
Milyen szepen mutatna a 6. helyierteken egy 1-es.
Hm... ehelyett most jo sokaig meg egy nagy nulla fog ott viritani.
A te geped hogy van?

VFR750Fv

Előzmény: zschopau (1332)
NitroNori Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1333
Üdv a klubban, Matyus!

"...de most Valvolint tettem bele."
- Ajjjaj, ha olyan xar, mint a láncsprayük, akkor részvétem. Nálam a Motul 5100 10W40 vált be leginkább, sőt több vifferista is erre esküszik.

NN

Előzmény: matyus (1330)
zschopau Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1332
Hello Szücsi!

Tényleg kellett már lamellákat cserélni a zsírcsázsár VFR-eden? Hány km vagy mph van benne? Úgy emlékszem, hogy elég kevés és ráadásul úgy néz ki a gép mintha még nem ment volna esőben.

Nem értem az egészet. Erről már Bori Attilával is beszégetten a saját gépem kapcsán és ő azt mondta, hogy a 97-es VFR750FV-je még az erdeti szettel megy az új tulajnál (100.000 kilométer után).

zd

ESI Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1331
Írok mélt.
Előzmény: sp-1 (1323)
matyus Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1330
Sziasztok.

Köszönöm a tanácsokat.Eddig Castrol olajat használtam, de most Valvolint tettem bele.Lehet ,hogy ez is rátesz egy kicsit.
Biztosan régebbi motorosok vagytok mint Én,de ha ajánlani tudom, hogy ha lehet akkor ne vegyetek Michelin Macadam X90-es gumit. Én azért vettem mert azt mondták lassan kopik. Ennek meg is lett majdnem az ára.Közel lakom a Mátrához és vizes
úton kellett vele mennem Gyöngyösre.Megtréfált az egyik kanyarba de úgy ,hogy majdnem egy autó alá csúsztam. Szerencsére nem pereceltem el.

Ha a pénzem összejön dobom le róla. Addig meg csak szárazon.

matyus Creative Commons License 2003.06.17 0 0 1329
Sziasztok.

Köszönöm a tanácsokat.Eddig Castrol olajat használtam, de most Valvolint tettem bele.Lehet ,hogy ez is rátesz egy kicsit.
Biztosan régebbi motorosok vagytok mint Én,de ha ajánlani tudom, hogy ha lehet akkor ne vegyetek Michelin Macadam X90-es gumit. Én azért vettem mert azt mondták lassan kopik. Ennek meg is lett majdnem az ára.Közel lakom a Mátrához és vizes
úton kellett vele mennem Gyögyösre.Megtréfált az egyik kanyarba de úgy ,hogy majdnem egy autó alá csúsztam. Szerencsére nem pereceltem el.

Ha a pénzem összejön dobom le róla. Addig meg csak szárazon.
Bocs ,hogy hosszúra sikeredett.

SZÜCSI Creative Commons License 2003.06.16 0 0 1328
Hali!

Rugókat mindenféleképp vegyél hozzá, én is azzal szívtam, hogy csak lamellát cseréltem és aztán ugyanúgy csúszott, amig a rugók ki nem lettek cserélve, mostmár pöpec....

Szücsi

Előzmény: matyus (1325)
jjooee Creative Commons License 2003.06.16 0 0 1327
Hali Matyus,

en anno vettem meg Yamahahoz LUCAS kupplung lamellakat, megneztem keszitenek VFR750-hez is.
Vegulis nem sok tapasztalatom van vele, de egy elegge elterjedt utangyarto, sok tipushoz van alkatresze, meg nemet. Ha valakinek rossz tapasztalata van vele, gyorsan javitson. :)

Udv
Jjooee

Sham2 Creative Commons License 2003.06.16 0 0 1326
Udv a klubban :)
65ezernel elkepzeleheto hogy megkopott a kuplungod ha elotted erosebben hasznaltak, vagy esetleg most nem megfelelo olaj van a gepben.
A Newfren (Motoroazis) gyart hozza megfelelo minosegut, en ajanlani tudom. De csak ha minden keppen cserelni kell mar.

Sham

matyus Creative Commons License 2003.06.14 0 0 1325
Szevasztok. Régen olvasom már a hozzászólásokat. Van egy 1991-es VFR-em. Óra szerint 65.000 Km-rel.
A kuplung veszettül kezd csúszni.Nem tudna valaki egy jó márkát ajánlani a gyárin kivül.Kellett egyáltalán már valakinek ennyi kilométer után cserélni, vagy csak az Én géppemmel nem bántak rendesen az előző gazdái?Én csak 10.000 Km-t mentem vele. Azt is csak barátságosan.Köszi előre is.
sp-1 Creative Commons License 2003.06.13 0 0 1324
piddy - nem ez a megoldás! ha az én utasításaimat követed, biztos a siker. szóval, ütközésig húzod a gázt, átöleled és az állad megtámasztod a tankon...én is így szoktam és hidd el, minél gyorsabban mész annál kevesebb gondod lesz a szélvédelemmel:)))

ciao,
sp-1

Előzmény: piddy (1321)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.13 0 0 1323
Hello ESI!

Hogy a történet kerek legyen: - a barátom elhozta tölük a gépet aminek az elsö kanyarban bennragadt a váltója. Mikor alaposan szemügyre vettük a motort, fedeztük fel a friss "siloplast" nyomokat a 2ezer km-t futott blokkon, így nem volt mit tagadni, hosszas anyázás után jobb híján elismerték.

Miután mindkettönk külföldön dolgozik és általában csak minden x.-edik 7végét töltjük otthon, sajna nem maradt idönk a hivatalos jogorvoslásra... mindez, tavaly aug/szept. környékén történt, azóta kb.4500 km-t futott.

javaslat?

üdv,
sp-1

Előzmény: ESI (1320)
RC46 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1322
Sziasztok!

Sajnálom a srácot, hogy a 748-asa szétment. Egy ismerősömnek 916-osa van jó pár éve, sem Ő sem a Ducatis barátai nem tapasztaltak hasonló hibát tudtommal eddig. Nem is hinném, hogy gyakori jelenség lenne.

piddy: tényleg jól megy az RC24. Sokak szerint jobban mint az RC36. Én amikor RC36-om volt egyszer gyorsultam olyannal mint a tiéd. Meglepően azonosan ment a két motor, pedig az RC24-ben kb 2* annyi km volt. (Na ez az egyik ami miatt szeretem a VFR-t). A plexivel kapcsolatban érdekes, hogy nem megfelelő a szélvédelem, én --a magam 182 cm-ével-- nem tapasztaltam egyik típuson (VFR) sem hasonlót, de adhatok egy tel. számot, ha írsz egy mailt.

Előzmény: piddy (1321)
piddy Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1321
Vissza a plexi témához:
Ezek szerint másokat annyira mégsem zavart a dolog. Nekem fájt a nyakam, pedig csak kb.300 km (Bp-Alsóörs-Bp) és teljesen lefáradtam. Nem is tudom elképzelni, hogy lehet egy "igazi" túrát lenyomni így.
Ma megrendeltem a Maxxpowernél egy Givi túraplexit, remélem ezzel jobb lesz!
Egyébként az enyém egy 88-as (állítólag ez ment a legjobban az összes VFR közül, de javítsatok ki) és nagyon élvezem!
Előzmény: Trisi (1296)
ESI Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1320
Húá!

A Pillerék ilyenek? Komoly.
Bizonyíték van?
Fogyasztóvédelemmel próbálkoztatok? Ha kell tudok segíteni ilyen ügyben, csak azért kérdem.

Előzmény: sp-1 (1318)
Sham2 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1319
Vagy max 2x ha nagyon huje mint en :)
Vagy barmennyiszer ha a penz nem szamit :(
Előzmény: sp-1 (1318)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1318
Kedves ESI!

Így talán meg is állja a helyét az info, de szabadjon megkérdezni: - Te megbíznál egy olyan mühely véleményében aki egy ott parkoló szinte gyári új motor blokkjából kiszerel egy alkatrészt mert a 23. számú haver nem tud 1 hetet várni a szállításra!!!??? És mindezt úgy hogy a törött/hibás alkatrészt visszaszerelik a Te motorodba, mintha mi sem történt volna???

Ráadásul fene 1edül vannak csodás kis országunkban és erre jellemzöen konkurencia híján teljesen elkurvultak. Szóval ez az a hely ahova 1x megy az ember...

üdv,
sp-1

Előzmény: ESI (1313)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1317
vfr - lett volna jele haragnak?:)))

egy vfr-es általában nem versenyzik, az ex vfr-es sem, csak épp megnézi hogy mennyit bír a konkurencia...tudod, csak hogy reálisak legyünk ha valamiröl nyilatkozunk és legyen viszonyítási alap.

ciao,
sp-1

Előzmény: vfr (1316)
vfr Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1316
Szia Trisi és sp-1!

Ne haragudjatok ha furcsa volt a válaszom,de nem tudtam hogy csak vicc és sajna hetente hallani még ennél nagyobb butaságokat is és egy idő után már nehéz kezelni őket:))

Sham2 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1315
Bori mester rakott mar ossze duki blokkot, allitott be szelepet meg mindent, az enyemet eddig szerencsere csak kivulrol latta :))
Előzmény: sp-1 (1314)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1314
Hello BB!

Ebben azt hiszem nem vagy 1edül! Én is csak idönként vagyok "ilyen" aktív. biztos a meleg teszi;)

Igen, ebbe nyúltak bele kérés nélkül:(

Ráadásul a srác most meghatározatlan idöre haza jött, így végre lenne ideje motorozni...sz@r ügy!

A Bori-ról a vfr-esekröl halottam, a szomszéd faluban ügykezel, a topic lakók jobban ismerik mint én/mi, állítólag jól végzi a dolgát csak épp ducati-t nem látott még soha, talán épp sham2 barátunk motorján kívül.

A motor sajna már nem garanciális, de a történtek után talán nem is csoda hogy már nem vinné vissza a mocit a Pillerékhez.

Alkatrész lenne, mivel Linz-ben volt a telephelyük, ahol a volt munkatársak továbbra is dolgoznak - és eddig is mindent a BLM Linz-Ansfeldeni üzletében vett vagy csináltatott - szóval ha kell hozzák, ha van vagy tudsz segíteni még jobb.

Nekem még soha semmi gondom nem volt amit ne tudtam volna magam orvosolni a motorjaimon, de ö valszeg nem fog könyékig beletúrni a blokkba, így bárminemü tanácsot, esetleg hozzáértö szerelö címét szívesen vennénk.

Ha van ötleted, lécci dobj egy mailt a számoddal ide: attila.kubicza@abichem.com

köszi, elöre is.

üdv,
sp-1

Előzmény: buktaboy (1311)
ESI Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1313
A szavatosság 3 év és ha gyártási hibából adódik a probléma akkor simán ki lehet érte verni a balhét!

Én nem hagynám annyiban...

Előzmény: sp-1 (1308)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1312
Trisi - én egy tandem ugrásba szívesen benne lennék;)
Előzmény: Trisi (1310)
buktaboy Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1311
Szia SP1!

Azért vagyok ritkán, mert bazi sok dolom van.

A 748 - at sajnálom. Nem tudom mi lehetett vele, de szerintem ha lassan esett a teljesítmény akkor nem lehet szelepleszakadás vagy ilyesmi. Inkább főtengelycsapágyra gyanakszom.

Ezt a motort húzta szét a Piller nem? Azután már sajnos az ő bénaságuk sem zárható ki okként. Ki tutdja hogy rakták össze? De nem akarom állítani, hogy egy Ducati nem tud elromlani magától. A pizzás idézőnek azért azt tanácsolom, hogy motorozzon még egy kicsit, aztán majd ha már tapasztalata is van több motorral, akkor bocsátkozzon ilyen fáradt poénkodásba.

Ki az a Bori mester? Garanciális a motor? Ha nem van alkatrészforrás? Szívesen segítek, jobb lesz mint új korában.

Az én gépem egyenlőre jól van, pedig az is kapott rendesen. Volt pl. olyan ( asszem már írtam ), a Frontosas HÜLYEGYEREK ( a szerelő, mert a többiek ok ) több mint 1 órán járatta a gépemet állóhelyben ( LÉGHŰTÉS ). Utána nem lehetett 1 óráig ráülni, mert szétégette a p.....met. A múltkor mi állítottunk rajta szelepet ( 25.000 km után határértéken belül minden ) és lám, a kipufogószelep környékén a hengerfej öntvényére odaégett a fullsynt olaj... Az a Frontosás mutatványkor keletkezett. A gép azóta 16.000 km - et ment.

A hétvégén Balatonon jön oda egy fószer " Bírja a meleget ? Az enyém most állt be. Picsába " A gép egy sevenfifty... Japánoktól sushit meg kimonót? Baromság.

Szóval, tájékoztass, ok?

Üdv!

Bb

Előzmény: sp-1 (1297)
Trisi Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1310
vfr: :) aki bejáratás végén van az én vagyok az 1016 futott kilóméteremmel, nem is jutott eszembe komolyan hogy egy teljesen más stílusú motorral versenyezzek. Pláne hogy minden tele van trafipaxokkal meg különféle rendőri szervekkel. A két motort másra építették és másként is kell használni őket. Az XX simán prög 300 körül, a VFR egy régebbi példánya óra szerint 280-at ment.

Sp-1: Gondoltam rád, amikor arrafelé suhantam, de tudod az ejtőernyősök nem igazán vették volna jó néven, ha beugrok egy kis mocizásra :) inkább spuriztam, hogy elérjem a gépemet! Mármint a repülőt.

Mellesleg most a városban direkte figyeltem mi az ami más az új VFRben. Egyértelműen átszabták a váltót. Eddig simán felpakoltam magam ötösig és a városban nem is nagyon kellett kapcsolgatnom. Most pedig úgy járt a lábam, mint a gyorsúszóknak.

Előzmény: vfr (1301)
Sham2 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1309
Ha garis lenne, akkor is felejtos csepel:))
Nekem is tele lett veluk a t***m:(
Bori mestert en is meglatogatom nemsokara egy olajcsere erejeig.
Előzmény: sp-1 (1308)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1308
aaah, dehogy. 2 éves volt májusban, csak a fiú kamionos és van hogy csak 2 hónap után jön haza pár napra, ezért a kevés kilométer. Mondtam neki hogy csepelre semmiképp ne vigye, akkor inkább szedje szét ö maga, de lehet hogy a "Bori mesternél" fog kikötni a gép... ciao.
Előzmény: Sham2 (1307)
Sham2 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1307
Garis meg a gep?
Majd ird meg ha kiderul mi volt a baja!
Előzmény: sp-1 (1306)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1306
Sham2! - mi nem kicsit lepödtünk meg. Föleg hogy csak trailer-en tudtuk a mocit haza juttatni:(

gyanítom hogy "leszakadt" esetleg "elolvadt" egy szelep vagy dugattyú:(

üdv,
sp-1

Előzmény: Sham2 (1302)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1305
vfr - szerintem ezt trisi is csak viccnek szánta...

amúgy, a motoroson is sok múlhat, gondolj csak bele hogy 150/200-ig néhány tized van a két motor között és ha ez egyik csak 1x leszabályoz, vagy épp jobban kapja el a rajtot...szóval az xx sem egy könnyü kezes jószág, így lényeges különbség csak 200 felett van a két motor között (meg kell hagyni, ott viszont tetemes).

üdv,
sp-1

Előzmény: vfr (1301)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1304
Trisi! - de igen nagyon jó a moci...csak egy kicsit bántott a dolog hogy az én tanácsomra vette meg a fiú a motort, annélkül hogy kipróbálta volna, mivel vakon bízott bennem és hogy ez a gép majd nem okoz neki meglepetést. - ehhez képest!? amúgy én is jobb szélvédelmet vártam, mintha a régin alacsonyabban lennének a kormánycsutkák és ezáltal úgy tünhet hogy jobban véd...

Ha az M5-ösön jártál akkor igazán bejöhettél volna dunaharasztira...

üdv,
sp-1

Előzmény: Trisi (1299)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1303
Cinti! - a motor nagyon jó, csak szvsz a vtec és a cbs nem feltétlenül kéne rá... aki régebbi vfr-en ült annak nem igazán jön be, 6800-ig mintha le lenne butítva majd e felett úgy indul meg mintha nitro-s lenne. Ez a fajta motorkarakterisztika, nem biztos hogy szerencsés egy vfr esetében...igaz, nekem ez nem igazán jelentett gondot, de az újdonsült tulajnak többször is meggyült vele a baja amikor kanyarban 1xcsak beindult a vtec vezérlés, amikor meg visszaengeded a gázt a cbs szól közbe és a motor hátulja próbál kitörni, ami ugye nem valami szerencsés felállás...

üdv,
sp-1

Előzmény: cinti (1298)
Sham2 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1302
A 7vegen nekem is jelzett az olajlampam :(
2000km el korabban csereltem fekbetetet akkor meg normalis volt a szint, minimum felett joval, most meg hipphopp eltunt.
Fel liter kellett bele mire visszajott a korabbi olajszint, "kicsit" meglepodtem :(

Sham

Előzmény: JozsBiker (1300)
vfr Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1301
Szia Trisi!

Szerintem azt azért át kéne gondolnod hogy egy VFR porig alázzon egy XX-et nem?Nekem volt szerencsém egy 800-as VFR-hez most pedig egy XX-et nyúzok,de nem is lehet egy lapon említeni a két motort...
Max azt tudom elképzelni hogy az XX pilóta nem akart versenyezni veled vagy azt hogy most vette és az első kilométereit tette a mocival...

JozsBiker Creative Commons License 2003.06.12 0 0 1300

Azért én szeretném, ha mégis megosztanád velem-velünk a VTEC-kel kapcsolatos tapasztalataidat a saját érdekemben.

Én is kíváncsi lennék.

7végén történt ugyanis hogy a barátom Duc748-asa beadta a kulcsot!!!

Talán ide passzol az a mondás, hogy: olaszoktól csak pizzát ... vagy valami ilyesmi :-)))

[Írja már meg aki ismeri hogyan van eredetiben; a klubunkban van egy Guzzis:-]

Jozs

Trisi Creative Commons License 2003.06.11 0 0 1299
Sp1: Nem próbálhattam ki a VFR-t, mert nem volt a kirakatban egy sem csak képen láttam elötte. Féltem is tőle rendesen!

Őszintén szólva sportosabbnak érezem és nagyobbnak mint a régit, de valahogy a dinamikája nem lett sokkal jobb. A lengéscsillapítók nekem elég kemények és magas az ülés is még a legalsó állásban is. Egyébként elégedett vagyok vele, de versenyezni nem fogok az tuti. Bááár a hétvégén egy XX ellen eséllyel indultam az M5-ön csak ne lett volna mögöttem az utas... akkor porigalázom az XX lovasát.

Szerinted nem jó moci? Mondjuk szélvédelmileg nem egy ergonómiai csoda, de az én magasságommal elviselhető.

Előzmény: Trisi (1296)
cinti Creative Commons License 2003.06.11 0 0 1298
Hi sp-1!

Azért én szeretném, ha mégis megosztanád velem-velünk a VTEC-kel kapcsolatos tapasztalataidat a saját érdekemben.

Üdv
cinti

sp-1 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 1297
Hol vagy/merre jársz BB?

Igaz nem sok a történés errefelé, de azért néha írhatnál valami érdemlegeset, csak hogy feldobjuk valami "off"-al a topicot:)

Én példul sokáig "hezitáltam" hogy vajon megosszam-e a topiclakókkal az új vtec-el szerzett tapasztalataimat, de a végén saját érdekemben úgy döntöttem hogy nem. Trisi-röl tudom hogy elötte is volt már vfr-je ezért felé talán jogos a kérdés: - Te kipróbáltad mielött megvetted?

más: - 1XÜEN LE VAGYOK SÚJTVA! NEM TALÁLOK SZAVAKAT! 7végén történt ugyanis hogy a barátom Duc748-asa beadta a kulcsot!!!??? a blokk 1xcsak furcsa hangokat hallatott, majd lassulni kezdett, olajnyomás világlik és annyi neki...6800 kíméletes üzemmódban megtett km van benne. Még nincs szétszedve, majd ha megtudom mi történt valójában, írok.

üdv,
sp-1

Trisi Creative Commons License 2003.06.11 0 0 1296
Használtam MRA túraplexit, ami nem volt túlságosan kiemelve valahol félúton volt a gyári és a nagyon kiemelt közt. Elég széles is és a szélvédelem sokkal jobb volt mint a gyárival. ezt egy 2001-es VFR800 ex tulajdonosaként mondhatom.

TT

Előzmény: piddy (1295)
piddy Creative Commons License 2003.06.11 0 0 1295
Kedves VFR tulajdonosok, vki próbált már túraplexit tenni a motorra? Engem nagyon zavart a hétvégi balatoni túrán, hogy pont a bukómra csapja a szelet (felcsapott, túra állásban is).
Vagy csak egy jobb bukót kell vennem?
Mi a tapasztalatotok?
Köszi.
golfi Creative Commons License 2003.06.10 0 0 1294
Na még egyszer:

golfi Creative Commons License 2003.06.10 0 0 1293
Sziasztok !

Nemrégiben én kérdeztem tőletek, hogy megéri-e egy eladó VFR az árát. Hát nekem nem jött össze a lóvé ezért megkértek, hogy dobjam fel:
ELADÓ:
HONDA VFR 750 F, 91-es, garantáltan 15.000 Km, gyönyörű állapotban (egyszer a srác felesége terhesen felült rá az udvarban és eldőlt de nem borultak vele) eladó 1.000.000,- Ft-ért.

Ha valakit érdekel: 20/9763-427

Ja, a hét végén nálam volt. Nagyon jó a gép.Dehát nektek ezt úgysem kell magyaráznom.

Pont így néz ki:

Csá

Swillson Creative Commons License 2003.06.09 0 0 1292
Hello fiúk!

Volt valamelyikőtök ma (illetve tegnap) du fél nyolc-nyolc felé a mátrában? (Parádsasvár-Mátrafüred) Az egyik konvojban volt egy szürke VFR (ezt csak a barátnőm látta, nem tudom melyik évjárat) és egy piros RC36-első szériából, valamint egy különálló piros VFR 800...akivel közösen igazoltatott a rendőr Mátrafüreden...(csak elment, mielőtt velem végeztek)

Jó motorozást mindenkinek!

Licó Creative Commons License 2003.06.04 0 0 1291
Szia, csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy minden helyen segédmotorost olvasok (pizzafutit.) Pedig az egy 125-ös Yamaha SR. (nekem is ilyen van). Valszeg rendszám nélkül üzemelt, bár ezzel a típussal nem nagyon szokták eljátszani ezt a trükköt.

Csatlakoznék: vigyázzatok Motorosok!

Előzmény: Trisi (1289)
sp-1 Creative Commons License 2003.06.04 0 0 1290
Kedves Trisi! amint az ábra is mutatja, egy "punyhadt" társaság ez a vfr-eseké...vagy csak mind motoron ül/esetleg mind a kormánycsapágyat babrálja:)

Szóval, ha van kedved hívj - a szám a régi - 7végén úgy 10-15-en szoktunk összegyülni mi, falusi motorosok egy könnyü kis túrára...

üdv,
sp-1

p.s.- sorry, szombatnál elöbb nem leszek, sem telefon, sem internet közelben, de szombaton d.e.-tt már biztosan megtalálsz. ciao.

Előzmény: Trisi (1289)
Trisi Creative Commons License 2003.06.03 0 0 1289
Sziasztok!

Lesz valamikor találkozó VFR tulajok és szompatizánsok részvételével? A legutóbbiról lemaradtam sajnos, de mostmár megnézném a kedves fórumtagokat személyesen is.

Találtam egy oldalt, ahol tanulságos képek is vannak motoros balesetekről.
Kepek

Ezen balesetben a nagymotoros levette úgy 100-150 között a segédmotorost, utána nekicsapódott az oszlopnak és a motor kigyulladt. Mindkét motorost élve vitték el a helyszínről, a segédmotorost összerakták. A nagymocis viszont a műtőasztalról már nem kelt fel.

Vigyázzatok magatokra!

RC46 Creative Commons License 2003.06.02 0 0 1288
sp-1: minden további nélkül elképzelhető, hogy kicserélték. Egy szerelő ismerősöm folyamatosan alakítja át a VFR-ek kormánycsapágyazását görgősre.
Előzmény: sp-1 (1282)
cinti Creative Commons License 2003.06.01 0 0 1287
Azért én mégis bepróbálom.
jjooee Creative Commons License 2003.05.30 0 0 1286
Sziasztok,

Cinti,

akkor ezek utan, hogy ez a csapagytema ki lett vesezve,csak annyit, hogy neked a Honda szervizben mondta a szerelo, hogy kupos a csapagy? Akkor lehet nem oda kene hordanod a mocit.

Jjooee

ESI Creative Commons License 2003.05.30 0 0 1285
Márkatársak!

Szombathelyen Honda Barátok klubja találkozó 7végén. Vasárnap nyíltnap, bár csak autós programok vannak, de hátha vki arra jár.
info: www.hondaklub.com

Lord Iffy Creative Commons License 2003.05.30 0 0 1284
sok sikert. :O)))
Előzmény: Tonx (1283)
Tonx Creative Commons License 2003.05.30 0 0 1283
Lord: hát igen valszeg akkora darab lehetek, ESI már látott, azért én mindenképp megprobálom azt a motort aztán max eladom utána. Remélem nem fogok nagyot csalódni.
Előzmény: ESI (1281)
sp-1 Creative Commons License 2003.05.30 0 0 1282
jjooee & RC46: - ezek szerint nekem már valaki kicserélte elötte kúpgörgösre, vagy csak keverem a fiam "mountainbike"-jával:)))

üdv,
sp-1

Előzmény: RC46 (1271)
ESI Creative Commons License 2003.05.30 0 0 1281
Nálad 1,5 fejjel magasabb és nehezebb is jócskán.
Előzmény: Lord Iffy (1280)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.05.30 0 0 1280
bár nemtudom mekkora vagy, de nekem koplett tönkreb@szta a csuklóm egy év alatt a kicsike és igy álmaim motorját kicsit át kellett gondolni valami mássá....:o))
bár ezt leszámitva tényleg szuper volt. :O))
Előzmény: Tonx (1279)
Tonx Creative Commons License 2003.05.30 0 0 1279
Jozs: azt észrevettem amikor probáltam hogy kell pörgetni, mondjuk ennél volt csak az hogy leszabályoztattam a motort:)) De tényleg nagyon jól ment egy kicsit olyan rezgős a motor mintha 2 hengeres lenne, de ez lehet a ttól hogy öregebb már.
Előzmény: JozsBiker (1277)
JozsBiker Creative Commons License 2003.05.30 0 0 1278
Halli Jjooee !

Jozs, melyik konyvrol van itt szo?? Ez erdekel!

Pár éve jelent meg a szatíráiból egy válogatás "Arrivederci, Budapest!" címmel.

Jozs

Előzmény: jjooee (1258)
JozsBiker Creative Commons License 2003.05.30 0 0 1277
Halli Tonx !

Azt a trükköt hogy csináltad hogy nem volt E betű?

100 km -rel arrébb elnézőbbek voltak a vizsgáztatók. Igaz, a borítékra ott is szükség volt.

Amúgy tényleg nem volt a géppel gondom. Kicsit sokat kell kapcsolgatni, meg pörgetni hogy haladjon a zember, gondolom mint más 400 -asnál.

Jozs

Előzmény: Tonx (1275)
Swillson Creative Commons License 2003.05.30 0 0 1276
Helló Srácok!

Eszembe jutott, hol olvastam, hogy a Honda nem használ kúpgörgős kormánycsapágyat...

Ha még érdekel valakit a téma, bővebben itt:

http://www.motorland.hu/Technika/csapagy/csapagy.htm

találhat mindenféle csapágyat...

Üdv Nektek, mindenkinek jó mocizást!!!

Tonx Creative Commons License 2003.05.29 0 0 1275
Jozs: köszi az infót én nekem is ezt mondták egypáran az itteni motoros ismerőseim közül habár állítólag már valamennyire megoldódott ez a gond. Azt a trükköt hogy csináltad hogy nem volt E betű? Gondolom egy kis boríték:))) Más egyebet nem kell tudni róla vagy??? Ja egyik haverom ajánlja hogy vegyem meg, mert baromi jó kis moci, neki is ilyen volt de most egy Yamaha-t hajt valami 1200-ast:)))
Előzmény: JozsBiker (1274)
JozsBiker Creative Commons License 2003.05.29 0 0 1274
Halli Tonx !

Ha Japán belpiacos, az alkatrészbeszerzés problémás lehet. Nekem annakidején már egy légszűrőt is bonyolult volt beszerezni ( persze ez lehetett véletlen is ). Más alkatrész szerencsére nem kellett hozzá. Ja, és a fényszóróban nem volt E betű, ezért nem vizsgáztatták le, ill. trükközni kellett.

Jozs

Előzmény: Tonx (1273)
Tonx Creative Commons License 2003.05.29 0 0 1273
Sziasztok! Egy gyors kérdésem lenne: ajánlottak egy VFR-400-ast megvételre nekem, nos 46.000km van benne óra szerint és 4600 a motorban, most lett felújítva. Ha jól emléxem akkor 88 v. 89-es és 370.000-et kérnek érte. Mivel viszont ismerem a srácot aki el akarja adni nekem (kereskedésben áll és ő ott az eladó) lemennek 330.000-ra az árban és még egy kicsit engednének ha ott veszek sisakot ilyesmit. Mire érdemes itt figyelni??? A fékeket elöl cserélni kell mivel az egyik rugónál szimmeringet kellene cserélni, és igy az olaj a féken kötött ki. De amúgy semmi olyant nem vettem észre kipróbáltam 2-ben megemeli az elejét:)))
cinti Creative Commons License 2003.05.29 0 0 1272
Köszi RC46, megnyugtattál.

Örömhír!!! Kiszabadult a fenevad!
Holnap irány Tihany ezerrel!:-)

Előzmény: RC46 (1271)
RC46 Creative Commons License 2003.05.28 0 0 1271
Ha még nem kaptál Cinti választ a kérdésedre; lehet segíteni a gondodon, szerintem mivel a motor elég fiatal valószínű, hogy elég az utánállítás. Mellesleg az, hogy Joe kicseréltette a csapágyat -ha jól tudom a szervíz javaslatára-, szerintem tükrözi a kinti mentalitást, miszerint jobb a békesség, és nem csak a "jól bevált" szétszed-kipucol-lezsíroz-összerak típusú javítást választotta. Ezzel csak egyetérteni tudok.

sp-1 a VFR-ekbe mindegyikbe (VTEC-et nem ismerem) golyós csapágyat raktak gyárilag, de aránylag sokan átalakítják kúpgörgősre.

RC46

Előzmény: cinti (1262)
Swillson Creative Commons License 2003.05.28 0 0 1270
Helló srácok!

Én annak idején kottyanós kormánycsapággyal vettem a gépet (95'ös), így szét kellett szednem és húzni rajta. Csak a tévhitek eloszlatására közlöm, (valahol olvastam) hogy a Honda semelyik tipusában nem használ kúpgörgős csapágyat, hanem ezt az (állítólag) speciális golyós csapágyat, amit ha lötyög, ugyan úgy meg lehet feszíteni, és tökéletesen fog működni.

Na visz'lát, megyek vizsgázni!

Üdv mindenkinek!

Előzmény: sp-1 (1266)
NitroNori Creative Commons License 2003.05.28 0 0 1269
Szóval ne hagyjátok otthon büdösödni a surranótokat!!!

NN

Előzmény: Sham2 (1268)
Sham2 Creative Commons License 2003.05.28 0 0 1268
1233. hozzaszolasban is ez volt beidezve, csak mashonnan :)
Előzmény: zschopau (1267)
zschopau Creative Commons License 2003.05.28 0 0 1267
Hello Mindenkinek!

Most olvastam a Motorland.hu-n, hogy egy VFR-es társunk, Cerka nyomott egy nagy perecet. A srác alaptag a Citadellán és annak idején vele beszéltem először a VFR királyságáról. Okulásként olvassátok el az esetet.

Vigyázzatok a hülye autósokkal. Cerka: jobbulj!

üdv

sp-1 Creative Commons License 2003.05.28 0 0 1266
hello jjooee! akkor nem maradt más hátra részemröl mint a feltételezése annak hogy a 800-asnál visszatértek a már "jól bevált" csapágyakhoz... valaki szedjen már szét egy 94-97 gyártott tipust!:)

üdv,
sp-1

Előzmény: jjooee (1264)
NitroNori Creative Commons License 2003.05.28 0 0 1265
Az MZ ETZ 250 v. 251-ket nézegetem..., de valszeg csak a szezon végefelé lesz realitása.
NN
Előzmény: jjooee (1263)
jjooee Creative Commons License 2003.05.28 0 0 1264
Hali Sp-1,

Nekem vfr800-am van, azon ilyen, a kepen lathato csapagy van.

Előzmény: sp-1 (1261)
jjooee Creative Commons License 2003.05.28 0 0 1263
Ja,
az lehet kesobb mar gorgosse valik, ahogy Jozs irta, a Honda lassan badogbol csinal csapagyakat :).

Akkor elkelt a vas. Azert valami ketkerekut be kell szerezni!

Udv
Jjooee

Előzmény: NitroNori (1260)
cinti Creative Commons License 2003.05.28 0 0 1262
Jézusom gyerekek, miről beszéltek itt?! :-(

Most akkor orvosolható a gondom vagy nem?

sp-1 Creative Commons License 2003.05.28 0 0 1261
jjooee! ??? igen, a 91-es pont ilyen volt eredetileg...aztán kicseréltem kúpgörgösre***...
a 97-esen viszont már másra emlékszem.

***nem csak 1xüen csere, rémlik hogy marni is kellett hogy elférjen.

NitroNori Creative Commons License 2003.05.28 0 0 1260
Majd idővel alakul ez!
NN
Előzmény: Sham2 (1254)
NitroNori Creative Commons License 2003.05.28 0 0 1259
Ez sehol.
NN
jjooee Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1258

Na neee.. :))

Jozs, melyik konyvrol van itt szo?? Ez erdekel!
:)

Jjooee

p_ildi Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1257
:-(
Előzmény: NitroNori (1253)
jjooee Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1256

Na!
jjooee Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1255
Hali mindenki,

Ez hol kupgorgos?

Előzmény: sp-1 (1252)
Sham2 Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1254
Lassan tobb itt a "VFR-ista", mint az aktiv VFR tulajok :)
Előzmény: NitroNori (1253)
NitroNori Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1253
Üdv Mindenkinek!

Hát eljött, aminek el kellett jönnie. Elkelt a gépem:-(((((((és még folytathatnám a görbületet...
Elment, nincs többé, más alatt teljesíti szolgálatát.
Nagyon szarul éreztem magam, amikor aláírtam az adás-vételit, de mit csináljak minden egyszerre nem megy most (lakás-motor).

Természetesen a topic aktív figyelője maradok, mert legalábbis lélekben "VFR-ista" maradok.

Óvatosan motorozzatok, mert sokan meghaltak a motorosok közül a múlt héten!

NN

sp-1 Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1252
fiúk, ugye ezt ti sem gondoljátok komolyan!? a 91-es vfr-emen 60 ezer után valóban ki kellett cserélni a csapágyat, de az egy közismerten "rossz széria" volt és még csak nem is kúpgörgös. Ahogy Cinti már mondta volt, 94 után gyártott vfr-en (kúpgörgös csapágy) ilyesmi az állástól 1xüen nem fordulhat elö, még ha 100 ezret állt is:)
Előzmény: cinti (1250)
JozsBiker Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1251
Halli !

Remélem nem azt kezdi el a Honda is, ami a "neves" szórakoztatóelektronikai cégeknél nagy divat lett az utóbbi időben: minden szerkezetet, anyagot a végtelenségig leegyszerűsítenek, tetszetős dizájnnal szupergagyi cuccokat hoznak forgalomba. Csak a hírnevükből élnek, mert pl. a Sony TV, a Panasonic video vagy a TDK szalag már rég nem azt jelenti, mint 5 - 10 éve. Elámítják az embereket a látványos reklámokkal és a szinte senki által nem használt megjegyezhetetlen nevű készülékfunkciókkal, közben a termékeik nagyrésze az "eldobhatós" kategóriába tartozik és szinte semmivel sem különb a NoName cég :-) gyártmányától. Az ügyfélkapcsolat terén is dúl közöttük a harc egymás alulmúlásáért, mintha a márka végleges megutáltatása lenne a cél. Persze a cél sokkal triviálisabb: a zsebek megtömése a lehető legkevesebb ráfordítással :-(

No, kibosszankodtam magam :-)
A témához kapcsolódóan egy kis szösszenet, hogy jobb kedvre derüljetek :-)

Reszlet Moldova Gyorgy: Egy boldogtalan szamitogep c. irasabol:

"Ha jól értettem, maguk egyetlen fillér beruházás és külön anyagfelhasználás nélkül szeretnének legalább négyszáz százalékos haszonhoz jutni a zaccból ?
Csak azt felejtette ki, hogy minden kockázat nélkül, egyébként már kezd úgy beszélni, mint egy igazi szakember.
Pottornyai megsemmisítô gúnnyal folytatta.
Ebben az esetben egyet tudok ajánlani: a kávé-zaccot csomagolják át és adják el valódi kávénak !
Löffler megdöbbent, egy pillanatig eltöprengett, aztán felcsillant a szeme, és megszorította Pottornyai kezét.
- Ez az professzor ! Látni, hogy maga nem kártyán
nyerte a diplomáját."

:-)

JozsBiker

Előzmény: jjooee (1248)
cinti Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1250
Hello Jjooee!

A kormánycsapágyról annyit, hogy már nekem is kotyog, azt mondják csak húzni kell rajta mert kúpos és ezt lehet. A motoromban szintén 12.000 párszáz van és hát én ki voltam bukva, hogy mi az hogy ennyi kilométerrel ez már előjön. Azt mondták a szervizben, hogy valószínű az ezres szerviznél felejtették el utánaállítani.
Ergo: amint kiszabadul a vas a "ház fogságából", irány a szerviz.

Előzmény: jjooee (1248)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1249
ha már emelőnél tartunk, van egy hátsó silverem vifferhez alighasznált állapotban eladó, ha érdekel valakit vagy tud valakit rá, kérem repitsen egy emailt!

jjooee Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1248
sziasztok,

elvittem a 12000-es szervizre a motort es mivel
5 eves ezert extra kicserletettem rajta jo nehany dolgot. A normalis szerviz mellett
kicsereltek a telo olajat, fekfolyadekot,
kicsereltek a gyertyakat, legszurot. Lanccal nem tudom mit csinaltak de most ugyanaz a faggyu szeru zsir van rajta mint ami az uj motorokon.

Viszont:

Ki kellett cserelni a kormany csapagyakat. Nem hittem el, de tenyleg a kozepso allastol szamitva 2 - 2 cm-es uton ki volt jarva.
Es mondom dehat 12000km van csak benne, mire kiderult hogy a sok allas kesziti ki a legjobban.
Nem ter magahoz a csapagy. En kaptam a motorhoz elso emelot, ami a kormanymube megy az also kifli kozepen levo lyukba, szoval nem a kereket emeli, hanem a vazat. Ez VFR-en maceras ahogy neztem mert telire le kell kapni a dudat.
Azert irtam, hogy esetleg ez tanulsag nektek is
figyeljetek a kormanycsapagyra. NEm oylan hulyeseg az a teli emelo en eloszor elegge ilyen pepecseskedo "mit lehet meg kitalalni, hogy eladjuk a motorosnak" (nemeteknel egyebkent igy van kb, annyi cuccot lehet kapni), de mar latom nem hulyeseg.

Csasztok
Jjooee

Lord Iffy Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1247
ok, köszönjük a nép nevében.:O)))

iffy_aki már csak v4 szerelmes de nincs is....:O)

Előzmény: JozsBiker (1246)
JozsBiker Creative Commons License 2003.05.26 0 0 1246
Megjött :-)
A héten megpróbálom felpakolni, de lehet hogy megvárom az ígért bemutatkozást.

Jozs

Előzmény: Lord Iffy (1245)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.05.26 0 0 1245
Jozs, küldtem neked valamit email! :O)
RC46 Creative Commons License 2003.05.23 0 0 1244
Szólj bátran Cinti, ha utat kell törni a motor számára! Komolyra fordítva a szót; vegyél egy másikat! :)

Zschopau, akkor nem unatkozol te sem ahogy látom, 9 vizsga az két félévre is sok!

Ezek után azt hiszem jobb ha csendben maradok, én legalább két-három naponta gurulok (házba beépített VFR, ha jól értem :), vizsga hegyek, ajjaj).

Előzmény: cinti (1243)
cinti Creative Commons License 2003.05.23 0 0 1243
WOOWW!!!
De ezzel csak egy baj van - a VTEC-et egy ideig nem bírnám használni.
Előzmény: jjooee (1242)
jjooee Creative Commons License 2003.05.23 0 0 1242
Cinti, kintre egy XX bentre egy VTEC! Na?
Előzmény: cinti (1241)
cinti Creative Commons License 2003.05.23 0 0 1241
Eső után köpönyeg...:-(
Előzmény: Sham2 (1240)
Sham2 Creative Commons License 2003.05.23 0 0 1240
Bontas elott kellett volna kitolni, es kint hagyni :))
Előzmény: cinti (1239)
cinti Creative Commons License 2003.05.23 0 0 1239
Zschopau

Szolidaritok veled és minden v.milyen okból motorozni nem tudó társainkkal. Igaz nem a vizsgák miatt, henem egész egyszerűen nem bírom kitolni a vasat az utcára! Ugyanis most kezdték el a tetőt bontani-építeni, minden csupa akadály.
Úgyhogy egy-két hétig én is maradok a seggemen!:-((

Előzmény: zschopau (1238)
zschopau Creative Commons License 2003.05.23 0 0 1238
Hello Mindenki (külön: RC46+barátnője, Cinti, Szücsi)!

off:

Megszakadok a gondolattól, hogy nem mehetek bármikor gurulni veletek de RC46 helyesen szólt a vizsgákat illetően. Nekem összesen kilenc van/lesz és akkor még nem számoltam ide a Pénzügy UV-t (meg a várható többit). Június 13-ig csak virtuálisan lehetek jelen.
Most off voltam ezért bocs.

on:

Azért néha felülök. Most szombaton például egy protokolláris értékű céges bulira megyek Balatonra. :((((

Üdv: zschopau

Oyabun Creative Commons License 2003.05.23 0 0 1237
Jjoe
Egeszen pontosan a MotoGPs motorok valojaban tervezeskor konnyebbek mint a sulyhatar. Igy van lehetoseguk, hogy a minimumsulyhoz szukseges pluszt olyan helyre rakjak ahol a menettulajdonsagok szempontjabol a legidealisabb, illetve ahol fajlagosan erosebb alkatreszekre van szukseg.

kedves alfa164
Egyreszt ez egy motoros topik, masreszt minden szempontbol magadrol allitasz ki szegenysegi bizonyitvanyt. Ha esetleg vissza olvasol lathatod, h. egyaltalan nem vagyok Alfa ellenes, sokkal inkabb Alfanatikus de sem a stilus, sem a tartalom nem allja meg a helyet itt. Ha szeretned a tobbit privatban intezhetjuk.

Udv
Oya

Előzmény: jjooee (1226)
jjooee Creative Commons License 2003.05.22 0 0 1236
jaaaaa :) , nem lenne rossz!
Előzmény: Sham2 (1235)
Sham2 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 1235
"Szerintem meg nem lesz V4es egy sportmociban (hondaeknal)"

Itt erre celoztam :

http://www.motorcyclenews.com/news/detail?sectionID=212131&documentID=171358

Sham

Előzmény: Sham2 (1224)
JozsBiker Creative Commons License 2003.05.22 0 0 1234
Jozs, most azert kert kővel hajigálom a repülűket? ;)

Előzmény: jjooee (1232)
Sham2 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 1233
http://www.motorinfo.hu/index.php?mid=&pg=news&nid=879&go=
Előzmény: jjooee (1232)
jjooee Creative Commons License 2003.05.22 0 0 1232
Jozs, most azert kert kővel hajigálom a repülűket? ;)
Előzmény: JozsBiker (1222)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.22 0 0 1231
na, ezt benezted.

En azert azt is vegigondolnam a helyedben, hogy ha ennyire hulye vagy a Hondakhoz, es alapvetoen az autokhoz, akkor milyen alapon kritizalsz meg akarmit, es bofogsz bele egy akarmilyen topikba. Nem beszelve a motorokrol.

sb

Előzmény: Alfa164 (1228)
Cs_Zoli Creative Commons License 2003.05.22 0 0 1230
Nem zavar, hogy ez egy MOTOROS topic?????????

Az ALFA mióta gyárt MOTORKERÉKPÁROKAT????????

Licó Creative Commons License 2003.05.21 0 0 1229
Nagyon szép neved van Alfa164. El is olvastam a hozzászólásaidat. Lassan felterjeszthetünk Kossuth- díjra. Üdv
Alfa164 Creative Commons License 2003.05.21 0 0 1228
Nem tudom jó helyen járok-e, de elszeretném mondani, hogy minden Honda szar. Csak pörögnek, de nem mennek, az alfa már akkor autót gyártott amikor a honda még nem.
RC46 Creative Commons License 2003.05.21 0 0 1227
Hali!

Lassan tényleg kellene gurulni, de úgy látom a vizsgaidőszak és egyéb elfoglaltságok leterhelik az embereket. Időm nekem sincs, de egy -a multkorihoz hasonló- motorozásra szorítanék időt.
Cinti? Többiek? Mindenki???

Előzmény: cinti (1214)
jjooee Creative Commons License 2003.05.21 0 0 1226
Sham2,

:)), Meglassuk.
OFF
Szerintem a mai blokkok sulytenyezoje nem jelentos, illetve azt a teljesitmeny boven kompenzalja (V5). (A motoGP-ben hengerenkenti sulyszabaly van a motorokra, ha nem lenne valoszinuleg meg tudnanak ott is faragni.)
Cylinders Weight
3 135kg
4-5 145kg
6 155kg .

Az lehet, hogy nem lesz v4-es, de szerintem az nem a suly miatt.
ON

Jjjooee

sp-1 Creative Commons License 2003.05.21 0 0 1225
nem volt hozzá szerencsém, az eredmény ismeretében csak annyit, a második futam érdekesen alakult...kicsit azért etikátlan, tíz egy ellen:)
Előzmény: jjooee (1223)
Sham2 Creative Commons License 2003.05.21 0 0 1224
Szerintem meg nem lesz V4es egy sportmociban (hondaeknal), ha tartani akarjak a mostani RR tomeget.

Sham

Előzmény: jjooee (1223)
jjooee Creative Commons License 2003.05.21 0 0 1223
OFF

Superbike,
azert a hetvegi Monzai futam az meg mindig kb. 5-szor latvanyosabb volt barmelyik idei MotoGp futamnal. Jovore megint mindenkit erdekelni fog mert ha jol tudom nem csak a Honda, de a Kawa is jon vissza az uj mocival.
Honda 3 ev volt alatt ketszer lett Superbike bajnok, szoval nem csak ugy mellekesen dolgozik a Superbike-ba szerintem. Annak idejen a regi szablyokkal is v4-esekkel ment (750), es most is ebben lathatja a sikert (palyan es kozuton egyarant). Szerintem nem sok 5 hengeres Honda fog az utakon szaladgalni. Mindenestre en kivancsian varom az uj FireBlade-et! (mint technikai csemege)

Jjooee

ON

Előzmény: sp-1 (1220)
JozsBiker Creative Commons License 2003.05.21 0 0 1222
Halli !

Jjooee megtekinthető a web oldalunkon. Kicsit sötét a csávó (már a fényképen, ugye:-), de a mocija kiráááály.

JozsBiker

gúnár Creative Commons License 2003.05.21 0 0 1221
Sajnos még nem tudtam kipróbálni a sajátomat.Tavaly mentem egy öreg FJ-vel amin ilyen plexi volt és azon jól müködött.
Előzmény: jjooee (1211)
sp-1 Creative Commons License 2003.05.21 0 0 1220
kit érdekel ma már a superbike??? A honda-nak természetesen lépnie kell, de ha már annyit fejlesztett és amúgy is ott van az a csomó 5 hengeres blokk...
Előzmény: jjooee (1219)
jjooee Creative Commons License 2003.05.21 0 0 1219
Sziasztok,

"allitolag" osszel jon az uj FireBlade, es az a hir jarja, (talan a Totalbike-on olvastam), hogy az uj superbike szabalyok miatt iszonyat megabrutal lesz.
Az ules alatti tank, meg 0 suly, stb mellett ami miatt irom, hogy "allitolag" V4-es blokk lesz benne. Elegge erdekes.

Jjooeee

sp-1 Creative Commons License 2003.05.21 0 0 1218
Sham2 - az mááá nyugat:)))

kösssz,
sp-1

Előzmény: Sham2 (1217)
Sham2 Creative Commons License 2003.05.20 0 0 1217
SP-1!

Graz es Grossglockner kozott, alsobbrendu utakon, lakott teruleteke kivul inkabb.

Gondolom most ez nem volt nagy segitseg :)

Sham

Előzmény: sp-1 (1216)
sp-1 Creative Commons License 2003.05.20 0 0 1216
"Én tavaly megnéztem Münkenbe és hát elkeserítő. Szerintem a 2,4 nem valami jó ár. Egy VTR sokkal szebb és szerintem jobb is. Azt úgyis tudod, hogy én mit vennék, de az már egy másik történet." - úgy biza, az SV-ért a 2,4 igencsak soknak tünik, különösen most hogy elég nyomottak az árak:

Példul, egyik barátom épp tegnap vett egy új VFR-t 2,64-ért (igaz ABS nélkül), a másik (a szemét))) meg egy ezüst sp-t 2,6-ért...

üdv,
sp-1

Előzmény: buktaboy (1168)
sp-1 Creative Commons License 2003.05.20 0 0 1215
Sham2 - "Osztrakoknal lattam sok "automata" kutat ami papir euroval ment, nyugisan lehet tankolni az ejszaka kozepen is akar :)" ??? - picit megzavarodtam (ha-ha), ugyanis az itt töltött majd 13 év alatt egy ilyennel sem találkoztam...hol is pontosabban? Kérlek félre ne érts, nem "kekeckedni" próbálok csak a kíváncsiság hajt.

üdv,
sp-1

Előzmény: Sham2 (1186)
cinti Creative Commons License 2003.05.19 0 0 1214
A gyári visszadobásával már megvoltam, valamivel jobb, de az sem volt az igazi. A maxxpowerben kapható plexivel már én is szemeztem, de már úgy vagyok vele, hogy előbb ha lehet kipróbálnám (mondjuk ezt még nem tudom, hogy hogy lehet).

RC46: Bele látsz a gondolataimba:-)
Lassan kerülni kéne már egyet! Bocs , de az utóbbi időben teljesen el vagyok havazva (munka hegyek). Na de most már rajta leszek.:-)

Előzmény: jjooee (1213)
jjooee Creative Commons License 2003.05.19 0 0 1213
Szia Cinti,

köszi az infókat, akkor MRA, király, én is azt néztem. Neked lehet pont egy gyárit kéne visszadobnod rá, hogy tuti legyen. :)
Kiprobáltam azt is, hogy mélyebben ülök
(= magasabb plexi), jobb volt de nem annyival mint amikor az érintetlen menetszél éri a bukót.
Talán a Gúnár féle plexi a nyerő (ránézésre is az tűnik a leghatékonyabbnak), de még az is lehet, hogy befigyel egy korrektebb füldugó.

Köszi srácok
Jjooee

Előzmény: cinti (1212)
cinti Creative Commons License 2003.05.19 0 0 1212
Szia jjooee!

A mocit már ezzel a plexivel vettem, de úgy tudom, hogy a Motorline-nál kapható, a neve asszem MRA (?) vagy mi, ez nem biztos, de nagyon jó minőségű. Az ára huszonezer körül van.
Nekem nem nagyon jött be, mert elég magas vagyok és pont az államhoz kavar be a sisak alá, ami miatt egy jó kis turbulencia jön létre és ezért egy hosszabb út után ugyanaz a történet, mint Nálad: eléggé zúg a fülem.:-(

Előzmény: jjooee (1206)
jjooee Creative Commons License 2003.05.19 0 0 1211
Hali Gúnár,

jól hangzik, köszi szépen. És mi a tapasztalatod? Bevált a plexi?
A "Cinti féle" plexinek a közepén van buborék szerű kiemelés, mint a versenymotorokon, egy olyanra fáj a fogam!
Találtam egyébként azóta MRA-t, megnézem majd, és lehet, egy olyanra beinvesztálok.

Köszi!
Jjooee

Előzmény: gúnár (1210)
gúnár Creative Commons License 2003.05.19 0 0 1210
Szia jjooee!Bocs ,hogy így kéretlenül beleszólok a dolgodba.Hasonló termetü vagyok mint te és most vettem egy túraplexit a Vfr-emre.Annyi a különbség a gyárihoz képest,hogy a teteje megvan magasítva kb 5-6 centive.21 ezerbe került a maxx poverben.J aés givi márkájú.
Előzmény: jjooee (1206)
JozsBiker Creative Commons License 2003.05.19 0 0 1209

Eger elég korrekt hely, legalább Te támogatod majd a legközelebbi találkozó mátrai helyszínét! :)

Jó. Mondjuk én próbálom majd ki mindenki motorját, hogy alkalmas-e a Mátrai utakra :-))

(Én a másik felén lakom, Gyöngyöstől nem messze.)

Küldhetnél képet meg bemutatkozást, feltenném a VFR oldalra.

Az előbb elszúrtam az egri klub web címét, újra próbálkozom:
http://www.extra.hu/roadbikers

JozsBiker

Előzmény: Swillson (1208)
Swillson Creative Commons License 2003.05.19 0 0 1208
Hello JozsBiker!

Ennek tudatában már tényleg csak az óvatos közlekedés marad...meg talán az izzócsere a lámpában. A gyári 45/45W-s izzóim (tompítottnál ráadásul csak egy) eleg halovanyan pislákolnak..ezért este én is sokkal figyelmesebben megyek. Remélem elég lesz! kopp kopp kopp

Eger elég korrekt hely, legalább Te támogatod majd a legközelebbi találkozó mátrai helyszínét! :) (Én a másik felén lakom, Gyöngyöstől nem messze.)

Udv mindenkinek!

SW

Előzmény: JozsBiker (1207)
JozsBiker Creative Commons License 2003.05.19 0 0 1207
Hello Swillson !

Nem mentek szabályosan, jóval gyorsabb volt a tempó a megengedettnél. Úgy tudom nem az eléjük kanyarodó autóval ütköztek, hanem lementek az útról, és ott mentek valaminek. Nem igazán tudni ki volt a hibás, gondolom az autós sem gondolta, hogy éjszaka arra megy egy gyors jármű, és a motorosok sem számítottak rá :-(

Egri vagyok.
(

Előzmény: Swillson (1200)
jjooee Creative Commons License 2003.05.18 0 0 1206
Sziasztok,

Cinti,
ird meg legyszi, hogy a plexid milyen markaju, esetleg, hogy hol kaptal VFR-re valot, mert ugy nez ki valamit csinalnom kell a szelvedommel.
171cm vagyok es a menetszel a VFR-en amit nyom fel a szelvedo, pont a bukomra jon es 100km autopalya utan, amikor lejovok, nem hallom a motorom hangjat vagy fel percig, ugy zug meg a fejem a menetszeltol. A buko jo, es a cbr-en tokeletesen bevalt, nem volt hangos.
Ha kicsit felallok, 3-5cm-nyit, a zaj kb felere csokken.

Koszi elore is
Jjooee

RC46 Creative Commons License 2003.05.18 0 0 1205
Sziasztok!

vfr: úgy én is könnyeben cserélném le a VFR-t, ha a családban maradna, és bármikor ráppattanhatnék egy nosztalgia körre :) Persze nem akarom degradálni az XX-et, mivel nekem is nagyon tetszik. Bár még nem volt szerencsém kipróbálni, pár éve majdnem elcsábított egy CBR 1000 F, aminél az XX csak jobb lehet. A hatalmas nyomatékrugalmasság hamar meggyőzne engem is, pláne ha mindössze 6 litert fogyaszt a motor.

Cinti jól mondtad, tényleg gyönyörű a géped, szinte éreztem, hogy meggondolod magad!

Hello golfi, üdvözöllek körünkben! Sok infót találsz a VFR-ekről a köv. címen (hála Iffy-nek): users.freestart.hu/hondav4/
A vételárral kapcsolatosan én nem sokat tudok segíteni, de ha valóban jó állapotban van, akkor pár 10e Ft-on nem szapad rágódni.

JozsBiker, részvétem a kollégád családjának, nagyon elszomorít az eset!
Sajnos már hosszú évek óta, minden idényben, hallok ehhez hasonló tragédiát, hol közelebbi, hol távolabbi motoros ismerősömmel kapcsolatban. Nehéz ilyenkor bármit is mondani, talán csak ismételném JozsBiker szavait:

Óvatosan közlekedjetek!

Előzmény: vfr (1203)
golfi Creative Commons License 2003.05.17 0 0 1204
Hali mindenkinek !

Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, bár a nickemből is kiderül, hogy a golfos fórumban gyakori vendég vagyok.
Na mindegy, mivel végre megvan a nagy "A" a jogsimban motorvásárlásra adnám a fejem és egyik barátomnak lenne egy VFR 750-ese eladó. Elég hibátlan állapotban van és 91-es létére VALÓBAN csak 15000 km van benne.
Namármost kérdezném én:
- manapság mennyit ér egy ilyen gép, ha valóban nagyon jó állapotban van ?
- miből derül ki, hogy hány lovas ???
- mi a különbség az RC36 és a többi motor között és honnan tudom melyik melyik ???

Kezdőként is köszönöm segítségeteke:
fri

vfr Creative Commons License 2003.05.16 0 0 1203
Sziasztok!

Én 2 hónapja cseréltem le a 95-ös VFR-emet egy 2001-es XX-re,van amit sajnálok a VFR után,van amit nem.
Sajnálom a motorfékét és a gyönyörű hangját(Yoshimura dob),viszont lenyűgözött az XX nyomatéka,6.-ban 40-től gyönyörűen,rángatás mentesen húz a világ végéig:)
Fogyasztásra én 6 litert mértem kereken(sport légszűrővel)normál tempóban 5.-6.-ban szerpentinen és kis falvakon keresztül.
Két motor fogyasztása között annyi a különbség hogy lementünk Pestről megkerülni a Balatont nekem(két személlyel)vissza felé Székesfehérvárnál tankolnom kellett(bár nem égett még az üzemanyag lámpa)a VFR (egy személlyel) még vígan haza jött volna csak a biztonság kedvéért tankoltunk abba is egy picit.
Kényelemre sem én sem az utas nem éreztünk nagy különbséget.
Hirtelen ennyi jutott eszembe,én nem bántam meg hogy cseréltem öcsém pedig imádja a VFR-t és egy napot sem hagyna ki hogy ne menjen legalább egy karikát:)

cinti Creative Commons License 2003.05.16 0 0 1202
Szevasz Swillson!

Köszönöm az infókat. Amitől én is tartok az a sportosabb üléshelyzet (én is 180 feletti vagyok) és a nehezebb tömeg. Ettől függetlenül nekem nagyon bejön a "bálna" formája. Egyébként a fogyasztásáról én is azt hallottam, hogy 6-7 körül elmegy.
Á, azt hiszem, ez csak egy fellángolás a részemről. Félek, megbánnám a cserét. Épp ma néztem a vasat, OLYAN SZÉP ÉS DÖGÖS!:-)

Na, forduljunk gyorsan egyet.....

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.16 0 0 1201
A fateromnak is injektoros az XX-e, de hat es fel liternel nem fogyaszt tobbet, meg ha ketten ulnek rajta akkor sem.

sb

Swillson Creative Commons License 2003.05.16 0 0 1200
Hello mindenki!

JozsBiker: Nagyon sa.nálom a történteket, és részvétem a kollégádnak! Mindig elszomorit egy ilyen hir. A hét ele.én bemondta a rádió, de reméltem hogy nem érint ismerőst.. Egyébként szabályosan ment a srác és megint az autós volt tel.esen figyelmetlen? Te hol laksz?

Bocsi a pontokért, de ez a billentyűzet nem ir "Lyé" (yé) betűt...

Vidámabb téma:

Cinti: Fogyasztásra az in.ektoros XX amúgy is ma.d 1 literrel többet eszik, mint a karbis, de ez NORMÁL tempónál is megette a 8-8,5 litert...igaz még be.áratós volt, de akkor is durva...főleg hogy azóte sem csökkent sokat. Ezzel szemben én 5-5,5-el elmegyek.
Az XX-nek is megvannak az apró tipushibái, de ezt a VFR a fesz. szabályzóval kompenzál.a, úgyhogy fify-fifty. Hál' istennek ezek mindkettőnél olcsón megelőzhetők.

Más most nem is .ut eszembe.. igazából az számit kinek mi fontos. A haveromnak pl. Hayabusá.a van, és őt kizárólag az érdekli, hogy men.en... minél .obban és gyorsabban. Ennyi..

DO CBUDAHU"R"!

Előzmény: JozsBiker (1199)
JozsBiker Creative Commons License 2003.05.16 0 0 1199
Halli !

Ma délután temetésre megyek. Egyik kollégám fia halt meg múlt szombaton. Utasként ült egy motoron, kitolatott eléjük egy autó lakott területen (Heves). Ha jól tudom a motort vezető srác már magához tért. 21 éves volt :-(

Óvatosan közlekedjetek!

Jozs

Sham2 Creative Commons License 2003.05.16 0 0 1198
NN!

A szivem szakad meg! Jo messzire kerult a dragam :(
Es meg nem is mondtad!
Kicsi a vilag :)

Sham

Előzmény: Swillson (1197)
Swillson Creative Commons License 2003.05.15 0 0 1197
Hello Cinti!

Régebben én is ebben törtem a fejem...aztán próbálgattam az XX-et és rájöttem, hogy a vFR-t nem cserélném el semmire...

A VFR 95-ös karbis, XX 2001-es injektoros. (Egyébként a két gép valahol a 900. hozzászólás környékén látható.)

Röviden: A kinézet relatív dolog, speciel nekem mindkettő bejön. Az XX másfélszer erősebb és a futóműve is jobb, mint egy VFR-é. Ha mindkettőn gyári dob van, az XX hangja azért jelentősen férfiasabb, mint a villanymotoromé. Továbbá a műszerfala is formásabb. (Ez megint csak relatív...) Kb ennyiben ki is merül az XX előnye.

A VFR-t sokkal kényelmesebb vezetni, az utasülésről nem is beszélve. Az XX futóműve nagy sebességnél és a Mátrában érvényesül, de az átlag magyar utakon bosszantó. Nekem borzasztóan kemény, és majd leszakad a derekam...Az első futóművet állítani persze SEHOVA sem lehet (még csak előfeszítést sem), a hátsóhoz meg egy speckó kulcs kéne, és amúgy is hozzáférhetetlen...
Szélvédelem terén a 185 centimmel a VFR-rel semmi gondom, a másik viszont nyomasztó...az a plusz kb 30 kilo sem kéne rá, mert nagyon megérezni.

Most abba kell hagynom, majd legközelebb befejezem.

Üdv mindenki!

Előzmény: cinti (1189)
Sham2 Creative Commons License 2003.05.14 0 0 1196
SMS ment:)

Ez az a gurulas volt ami a duc forumon szervezodott, mint balaton megkerules.

Egy-ket MForce-ost ismerek:)
Voltal az I. tuning fesztivalon?

Sham

Előzmény: buktaboy (1195)
buktaboy Creative Commons License 2003.05.14 0 0 1195
Szia Sham!

Ha megvan a számom, nyomd el SMS - ben a tiédet, akkor kiírja, hogy te vagy. Egyébként ez mikor volt?

A nyíregyháziak szerintem jobban értenek hozzá, de a kupplungproblémádra én tudom a megoldást, a beállításra pedig az emberem ( aki egyébként az M-Force iskola oktatója ).

Üdv!

Bb

Előzmény: Sham2 (1194)
Sham2 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 1194
Bb!

Penteken viszem P-ekhez a garis kuplungcserere, mert termeszetesen megint csuszik.
Szerinted Nyiregyen jobban ertenek hozza?
Mert en ezt is ketlem.
A beallitas miatt meg majd kereslek.
Amikor volt a balatonmegkerulos gurulas akkor en hivtalak, hogy merre vagy ugy 1-2 ora korul de jol nem vetted fel:(

Sham

Előzmény: buktaboy (1190)
jjooee Creative Commons License 2003.05.13 0 0 1193
sp-1,

Valoszinuleg forditottan aranyosan az elettartammal, a fogaskerekek valoszinuleg sokkal hamarabb elkopnak a feszitokerekek hianya miatt. A tobbi alkatresz nem tudom mi lehet.
Mindenesetre erdekes tuning.
Udv
Jjooee

Előzmény: sp-1 (1192)
sp-1 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 1192
Haliho BB!

igaz ami igaz, nálam csak Te nyilatkozol ritkábban ezen a plánumon;)

tudtommal több Hondást is foglalkoztat a gondolat hogy visz egy kis ducati-s "feeling"-et a motorjába, miután gépeiket megszabadítják a képen látható, kizárólag a vezérlés zajcsökkentéséért felelös, amúgy teljesen felesleges vasaktól...

a kiszerelt alkatrészek hiánya persze a motor teljesítményére is jótékony hatással van...esetleg majd mint téli "project" én is bevállalom.

Amúgy lassan, de összeáll a gép. Érdekességképp megjegyzem hogy sikerült "óccsón" szereznem egy új airbox-ot amely mindössze 540 grammot nyom (az eredeti 3 kg) és 23 literes az eredeti 7 literessel szemben. A gép most 205 kilót nyom eredeti idomokkal és teletankkal, de szeretném 200 alá vinni hogy könnyebben feltudjam emelni ha esetleg felborul:)

Ciao,
sp-1

Előzmény: buktaboy (1190)
jjooee Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1191
Sziasztok,

Buktaboy,

"Amire még egy állítható futómű sem fért fel."

Tudomasom szerint mind a 800 F , mind a VTEC elso es hatso futomuvenek elofeszitese allithato. Elol fokozatmentes, hatul 7 allasu.
Vagy mire gondoltal pontosan?

Jjooee

Előzmény: buktaboy (1174)
buktaboy Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1190
Servus SP1!

Látod, te látod a dolgokat. Én is pont így látom a két márka viszonyát. Egyébként mentem SP2 - vel és megdöbbentett, hogy, ha a hangját nem hallom S4 - nek gondolnám, olyan síma a járása.

Két homlokegyenesz eltérő koncepció. A Ducati nyers, anyaggyilkos stílusa 10 emberből 2 - nek jön be, az ára még ennyinek sem. Van viszont egy típus, akinek pont ez kell, hogy ez pech vagy szerencse az más kérdés.

Az MV egyébként talán még szebb kivitelezésű mint a Ducati. A 999/749 ugyanis nem előrelépés volt etéren. Bosszant az a motor.

Örülök, hogy itt vagy egyébként.

Sham: nem akarod már beállíttatni a gépedet? Engem zavar, komolyan! Az emberem már itt van Pest környékén. Mondanom sem kell, hogy a Pillerék áraihoz képest bagóért. Vagy "gurulj el" Nyházára, ha nem bízol a sufnituningban.

Nem kell egy karbon rendszámtartó? Van egy új, nem tudom mire használni.

MÁS: nem megy valaki csütörtökön a GSX-R napra a P.ringre? Én mennék, de 14 fokot+esőt mondanak...

No, nem nyújtom.

Ciao!

Bb

Előzmény: sp-1 (1185)
cinti Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1189
Sziasztok!

Erősen gondolkodom, hogy lecserélem a VFR-t. A VTEC most akcióban 2,8 körül van. Másik szóbajöhető változat egy XX.
Kinek van összehasonlítási alapja egy VFR és egy XX között?

NitroNori Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1188
Azé' egy sporttúra gépen legyen má' benzinóra!
Mé' olyan nagy kérés ez? Há' olyan nagy kőccség gyárilag rábiggyeszteni egyet?:-)

NN

Előzmény: sp-1 (1183)
NitroNori Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1187
Erre céloztam.
NN
Előzmény: Sham2 (1184)
Sham2 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1186
Nem emlexem mar pontosan, hogy mennyi a tank urtartalma (asszem 15 ebbol 3 a tartalek) de miutan sikerult szereznem 1 trabistol jo kis kevereket, nem ment bele annyi uza mint a gyari adat (ha 15 lityis volt akkor 14,7 korul)!

Osztrakoknal lattam sok "automata" kutat ami papir euroval ment, nyugisan lehet tankolni az ejszaka kozepen is akar :)

Sham

Előzmény: sp-1 (1185)
sp-1 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1185
Sham2 - sz@r ügy, sorry...

Hááát, azt mondanám tankja válogatja. Nekem példul azt irja a manual hogy 4 lityi a tartalék, ezzel elvileg óvatos tempóban még akár 60-km-t is megtehetek, ehhez képest 60 km megtétele után még két liter mindig marad a tankban ami a hondánál valami "tartalék-tartalékja" lehet!? Szóval, többszöri mérés igazolja hogy a 4 az 6...amivel ugye azért tisztes távot meglehet tenni. Csak érdekesség, hátha valaki nem tudja: az osztrák benzinkútak 90 %-a este 10 után zárva tart***, úgyhogy Kisvárda környékétöl még csak-csak elfogadja az ember...

***kivéve persze a pályákat és a nagyvárosokat

üdv.

Előzmény: Sham2 (1184)
Sham2 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1184
Nekem pl. sikerult kiszaritanom, mikor kisvarda fele mentem. Piros lampa kigyulladt es 40km-es korzetben nem volt kut, beszivtam :(

Ezutan 150km utan tankoltam ha kellett ha nem. Jo volt igy lemenni a horvatokhoz :)))

Sham

Előzmény: sp-1 (1183)
sp-1 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1183
Nori - minek egy motorra benzinóra??? szerintem mindenki tisztában van motorja "értékeivel", amúgy meg úgyis jelez a sárga lámpa ha szükséges...nekem speciel 160 km után, de a VFR-em úgyszintén megette a 9 litert ha folyamatosan "utaztam". Saját tapasztalat, egy hosszabb túra esetén legalább 200 km-enként úgyis megáll a többség...

üdv.

Előzmény: NitroNori (1178)
sp-1 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1182
Hali VFR750Fv!

hááát, többen mondták hogy nem igazán müxik a dolog, így már idöszerü volt hogy ideiglenesen átlépjek valami freemail félére. Csak a te kedvedért: próbálkozz az sp-1@index.hu -val, jó, a 7végén úgyis otthon leszek.

üdv,
sp-1

Előzmény: VFR750Fv (1179)
v.f.r Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1181
Hali !

Eladó Honda VFR 800, 98-as,fekete,sérülésmentes, szervízkönyves,gyári kulcsok,15 000 km-rel. Irányár : 2 100 000 Ft

Tel: 30/95-64-288

sp-1 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1180
Hello "isteni" BB!

én majd' minden hétvégén egymás mellé állítom a két gépet... nagyon tetszik a ducati (749/999-est kivéve), és szeretném ha a hondám kidolgozása olyan lenne mint az övé. A belsö értékeit sem vonom kétségbe, viszont hogy a ducatis barátom véleményét idézzem: "a honda az enyémhez képest egy müszer, valahogy minden finomabban müködik rajta." Nem bánom hogy ennyire élvezi a hondámmal a motorozást, így legalább módomban áll többet "kóstolgatni" a ducati-t...

Ciao,
sp-1

VFR750Fv Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1179
Szia Sp-1.

Reg nem dumaltunk.
Egy jo darabig kitartoan igyekeztem mail-t irni neked privatba a regi cimedre, de soha nem sikerult. Egyaltalan el meg az a cim? Ha valamikor itthon jarsz hetvegen osszefuthatnank a Timiben. Persze csak ha raersz...

Hali..

VFR750Fv

NitroNori Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1178
Juteszembe! A VFR - VTR páros számomra nem képvisel igazán egy kategóriát.

Mindenhol van fekete bárány. Ennek a típusnak a kidolgozása-minősége-egyéb paraméterei speciel tényleg a harmatosabb japánok közé tartozik. Ez alatt azt értem, hogy gáz, ha eldől a parkolóban és elreped a váz a villanyaknál(ez állítólag típushiba), nincs rajta benzinóra(ááááhhhhh), örülj,ha 200 km tudsz vele menni egy tankkal, viszont a blokkja nem rossz.
Miért adtak el belőle ilyen keveset Európában? Miért árulják a használtat szaré-húgyé (láttam már viszonylag jó állapotú 2000-est 1.150.000-ért...), '97 óta miért nem nyúltak hozzá a japánok? TL szindróma?

(De nem vagyok fikázós fajta! Azért a motormentes időszakomban jó lenne egy ilyen tütü:-)

NN

sp-1 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1177
nem tudom ti hogy vagytok vele, nekem egy igen jó barátom mindig a hirdetés megjelenése elötti nap töri meg a jármüvét legyen az autó vagy motor:)

VS témában: szerintem Nori barátunk Vs-t még csak képen látott, ezért megbocsájtható a kalandozás vétke (persze csak gondolatban)...igaz, az a hátsó traktus elég gázos... amúgy nem alkotok véleményt mert még sosem volt suzuki-m, de amit eddig láttam vagy a környezetem mesélt, soha nem is lesz;)

BB - ha emlékezetem nem csal, egy tavalyi "PS-magazinban" láttam egy MV, 998 és MilleR összehasonlító tesztet amelyben a minöség/kidolgozás pont alatt az MV 4-et kapott míg a másik kettö 9-et az elérhetö 10-böl. Persze hogy sokkolta a dolog motorhoz kicsit is értö közvéleményt az MV tulajokról nem is beszélve. Talán az MV-nek is egy kicsit többet kéne hirdetni!?...ki tudja ezt, de mióta az összes kétkereküvel foglalkozó újság kb.10 %-a kawasaki hirdetéssel van tele, majd minden teszt nyertese a "limegreen"-ek közül kerül ki...szóval erröl ennyit.

túra: - csak hogy "ne" fájdítsuk Nori szívét, mi a balatont kerültük meg (duc748s,milleR,sp-1)

üdv,
sp-1

Előzmény: JozsBiker (1173)
NitroNori Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1176
Hi Bb!

Nem vagyok egy sértődős fajta:-)
Amióta amcsi kézben van a Ducati, azóta lehet, hogy javult valamennyit a minőség, de szerintem a Honda (és nem általánosan a japán motorok) még a mai napon is az élen jár.
Más. Ha a sporttúra kategóriát és ezen belül az ergonómiát nézem (nekem ez az egyik legfontosabb) nálam a VFR nyer az ST-kel szemben.

Így látom, így érzem...

NN

NitroNori Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1175
Még megvan, de a kégli körüli ügyintézések a hétvégére is kihatnak:-((
NN
Előzmény: JozsBiker (1173)
buktaboy Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1174
Szavasz Nori!

Még a végén meglepsz itten. Mit írsz, hogy a Ducati elbújhat a Honda mögött kidolgozásban? Hát írhattál volna bármit: megbízhatóságot, tartósságot, csak a kidolgozást nem. Míg megvan a géped hozd el egyszer, odatesszük a Monster mellé, aztán meglátod milyen a kidolgozás.

Az aranyár igaz, de egyedül a hypersportra. Szerintem a 3,?? millió éppolyan aranyár egy 800 - as VFR - ért. Nem gondolod? Amire még egy állítható futómű sem fért fel. A fordított telót a fém fékcsöveket, vagy az anodizált csavarokat már nem is említem. Szóval csak lassan a testtel, japán motor a kidolgozás minőségét illetően utoljára 5 - 6 évvel ezelőtt volt példa. Lehet, hogy lemaradtál?

Mielőtt megsértődsz, én szeretem a VFR - t, meg a VTR - t, de egyiket sem a kidolgozásáért, ugyanis nem ez az igazi erősségük.

Üdv!

Bb

Előzmény: NitroNori (1171)
JozsBiker Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1173
NN !

Tul.képpen Te miért nem motorozol ? Megvan még a gépsárkány, nem ?

Jozs

Sham2 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1172
Soskut Truck Trial, KLachaza SM, Velencei to :))
NitroNori Creative Commons License 2003.05.12 0 0 1171
Ki merre motorozgatott a hétvégén?
Úti beszámolókat kérek, csakhogy irigykedhessek:-)

NN

NitroNori Creative Commons License 2003.05.09 0 0 1170
Csaó Bb!
Rég jártál nálunk.

Ami azt illeti lehet, hogy a VTR jobb, de szerintem a formavilága enyhén szólva fantáziátlan (rajzoljátok már egy kicsit pofásabbra, Hondáék!!!) A Suzuki kidolgozásáról már több forrásból hallottam...hát nem Honda. Ilyen szempontból a Ducati is elbújhat abszolút, főleg ilyen aranyáron.
Aprilia Falcós ismerősöm még nem akadt. Ez a típus megjelenése óta egy titkos favoritom.

Nincs mese az SV-t és a Falcót is ki kell próbálnom! Kapkodnom ugyan nem kell, hiszen egy darabig a seggem is ki lesz a gatyámból:-)

NN

Előzmény: buktaboy (1168)
b4rsk Creative Commons License 2003.05.09 0 0 1169
aha gyari, hutoborda nelkul. de csak azert ennyi, mert a nemeteknel vettem. pesten ugy tudom dragabb
Előzmény: JozsBiker (1167)
buktaboy Creative Commons License 2003.05.09 0 0 1168
Szevasz Nori!

Hát ugye én nem szoktam fikázni :), de az SV-t nem értem, miért tetszik.

Mondjuk én eleve nem bírom ezt a ferde szem lámpát, amit te biztosan bírsz, mert hát végül a szerencsétlen VFR sem maradhatott ki az őrületből.

Ami tény viszont, hogy a gépről ordít az hogy egy BUDGET BIKE mely tény egy VFRes csávónak fel kell hogy tűnjön és nem szabad, hogy tetszen.

Én tavaly megnéztem Münkenbe és hát elkeserítő. Szerintem a 2,4 nem valami jó ár. Egy VTR sokkal szebb és szerintem jobb is. Azt úgyis tudod, hogy én mit vennék, de az már egy másik történet.

De pl. ott van az Aprilia Falco 2,5 ért, Rotax blokk, fordított teló agyonállítható, hátul ugyanez, Brembo arany fékek, stb. És nincs egy részelete sem, ahol csettintesz: no, itt van, a gecik itt spótoltak egy keményet. Nem tudom mennyibe kerülne egy Suzuki SV 1000 fém fékcsövekkel, a teljesítményhez méltó futóművel, motorhoz méltó anyagfelületekkel és két túránál többet kibíró festéssel ( nekem volt Suzukim ), de gyanítom, hogy a sokat szidott itáliai gyárak árszintjére emelkedne. Amik közül az Aprilia, aki évek óta meg akarja vetni a lábát nagymotorok piacán és ezért a robogókból finanszírozva iszonyat áron nyomja a jobbnál jobb gépeit ( úgy mint az AUDI k.b. 20 évvel ezelőtt, amikor kiemelkedett a VW szintből ), tehát nem is jó példa, de a Benelli, MV, Ducati már elkéri a termék árát.

Ennyit a Suzukiról.

Egyébként jártatok mostanában a Frontosaban? Van bent egy Benelli és egy MV. Érdemes benézni és ezt a két motort alaposan megnézegetni, szerintem jelenleg nem kapható részleteiben igényesebb motor. Az összhatás nem az én világom, de az építés színvonala annyival magasabb a többi normál motorénál, mint pl. egy BMW M3 - é egy traktorénál. Különösen szegény Triumph fest elég bénán azota a szalonban.

Bocs, hogy hosszú vótam!

Üdv!

Bb

Előzmény: NitroNori (1158)
JozsBiker Creative Commons License 2003.05.09 0 0 1167
ugy nez ki besokalltam a fesz-szabalyzokbol... RC36-oshoz egy vadi uj elado 200 euro, vagy annak megfelelo mas konvertibilis valutaert. tort aranyat, iraki mukincset, aloméniumot vagy hasadoanyagot szinten elfogadok.

Gondolom a gyári kerül ennyibe, és még hűtőborda sincs rajta :-(

Jozs

Előzmény: b4rsk (1162)
sp-1 Creative Commons License 2003.05.09 0 0 1166
Hello Nori!

Ha már itt tartunk (moto GP), elég meleg lehetett Colin-nak a helyzet, a seggéröl nem is szólva:)

jó 7végét mindenkinek!

Előzmény: NitroNori (1165)
NitroNori Creative Commons License 2003.05.09 0 0 1165
Nu págágyítye!

Aztán nem kiforgatni a szavaimat!:-)

Más. Ha netán elfelejtettétek volna szombat-vasárnap MotoGP - Jerez!!!
Sorba kötöm magam a juróval...

NN

Előzmény: b4rsk (1164)
b4rsk Creative Commons License 2003.05.09 0 0 1164
hat ez nekem eleg ketertelmu :)))
Előzmény: NitroNori (1163)
NitroNori Creative Commons License 2003.05.09 0 0 1163
Hi!

Bélyeggyűjtemény nem érdekel?

NN

Előzmény: b4rsk (1162)
b4rsk Creative Commons License 2003.05.08 0 0 1162
Hi.

ugy nez ki besokalltam a fesz-szabalyzokbol... RC36-oshoz egy vadi uj elado 200 euro, vagy annak megfelelo mas konvertibilis valutaert. tort aranyat, iraki mukincset, aloméniumot vagy hasadoanyagot szinten elfogadok.

udv, b4rsk

SZÜCSI Creative Commons License 2003.05.08 0 0 1161
Sziasztok!

Kicsit offt., de nem tud valaki helyet ahonnan le tudok tölteni valami anyagot (owners vagy service manualt) Honda Civic-hez 97'. Most vettem az autót és nincs hozzá semmi könyvem.
Előre is thanx ha valaki tud segíteni!

NitroNori Creative Commons License 2003.05.08 0 0 1160
Köszi, épp tegnap botlottam bele.
NN
Előzmény: Sham2 (1159)
Sham2 Creative Commons License 2003.05.08 0 0 1159
GAUrol:
"VFR750 90-93-ashoz van egy eladosorban levo Corbin ulesem. Szep is,
jo is, 1 bajom van vele: nekem alacsony (beleereszti a fejem a szelvedo
orvenyeibe) es nem akarok turaplexit tenni a gepre, mert en igy
szeretem a pofajat. Ha valaki magassabb az en 173 centimnel, lehet,
hogy jol kijon vele. Az ar kerdes teljessen nyitott, minden epeszu
javaslat erdekel (kinek van elfekvo 92-es VFR rugostagja? :-))))

Richyy"

NN: A motorlandon van SV1000 teszt!

Sham

Előzmény: NitroNori (1158)
NitroNori Creative Commons License 2003.05.07 0 0 1158
Kössz, inkább egy "lestrapált" VTEC-et szeretnék majd a garázsomban tudni.

De, ami azt illeti ez az SV1000S kezd elcsábítani...de nagyon ám!
Újonnan 2.4 milla, 115 le, nyomaték hegyek, dögös külső...csak tudnám mé' nem raktak rá benzinórát???
Ment már valaki ilyen géppel?

NN

Előzmény: Sham2 (1155)
NitroNori Creative Commons License 2003.05.07 0 0 1157
Ezek szerint Te már minden dimenzóját átélted a "motor tulajdonosságnak"...

Az utolsó mondatot egy kicsit másképp gondolom, dehát különbözőek vagyunk:-)

NN

Előzmény: Törölt nick (1154)
NitroNori Creative Commons License 2003.05.07 0 0 1156
"ha nem áll a ház elött egy VFR"
- Nyugi fog állni, bízd ide:-)!
NN
Előzmény: Trisi (1153)
Sham2 Creative Commons License 2003.05.06 0 0 1155
Illik ram a leiras, apro valtoztatsokkal :))
NN: Par ev mulva eladom az ST-t, erdekel? :))
Előzmény: Törölt nick (1154)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.06 0 0 1154
Reszvetem :(. Bar gondolom nem egyedul dontottel, eleted parja biztos segitett az elhatarozasban...

Egy egyedulallo motorost onnan lehet megismerni, hogy van egy kurva jo motorja, minden motoroscucca, de alberletben lakik, es egy rozzant 20 eves autoja van, ha van neki :)

A csalados motorosnak mar mindene megvan, amikor megkapja az engedelyt a motorvasarlasra :)

sb

Előzmény: NitroNori (1150)
Trisi Creative Commons License 2003.05.06 0 0 1153
NN: Képes vagy eladni egy VFR-t csak azért hogy bútorokat vegyél?? Megártott a nap? Bútorod ötven évesen is lehet, de igazán élvezni a motorozást fiatalon lehet. :) Most gondolj bele, hogy fog kinézni az új nappalid, ha nem áll a ház elött egy VFR? Tudod mennyit dob a ház értékén?? Én aztán tudom. :)
Előzmény: NitroNori (1152)
NitroNori Creative Commons License 2003.05.06 0 0 1152
Köszönöm az együttérzést! Én bízom azeus fizetésekben:-)
NN
Előzmény: gúnár (1151)
gúnár Creative Commons License 2003.05.06 0 0 1151
NN teljesen átérzem a bánatodat.Én is átestem ezen és hat kemény évembe került , míg újra motor volt alattam.Igaz én nehezítettem a feladatot két gyerekkel.
Előzmény: NitroNori (1150)
NitroNori Creative Commons License 2003.05.06 0 0 1150
L A K Á S...

Ha minden igaz, akkor szép bútorok lesznek belőle, meg lakásilleték...

Hát , mit is fűzhetnék hozzá. A jó qrva életbe!!!

NN

Előzmény: bpityu (1148)
Sham2 Creative Commons License 2003.05.05 0 0 1149
Mert megbolondult :)
Előzmény: bpityu (1148)
bpityu Creative Commons License 2003.05.05 0 0 1148
NN:nem rajtam múlna
de miért adod el?
NitroNori Creative Commons License 2003.05.05 0 0 1147
Éppen van egy király eladó VFR-em a raktáron. Habár ez 1993-as.
NN
Előzmény: bpityu (1146)
bpityu Creative Commons License 2003.05.05 0 0 1146
szóval egyáltalán nem akkora gáz,mint fater mesélni:P
örülök neki.
sajna még elhúzódik a dolog:((
és köszönöm a válaszokat!!
NitroNori Creative Commons License 2003.05.05 0 0 1145
Helló Bpityu!

Ami először egy kicsit furcsa lesz, az a plusz 80 kiló. Máshogy kell vele kanyarodni, továbbá az autók között nem fér el olyan faszán, mint egy ETZ. Mivel egy kicsit orrnehéz, így nem kell félned attól, hogy ledob. Azért egy kontrollált kuplung és gázkezelés nem árt.

Hirtelen ennyi.

NN

Előzmény: Trisi (1144)
Trisi Creative Commons License 2003.05.05 0 0 1144
bpityu: Az ETZ kicsit gyengébb és könnyebb. Szerintem a VFR vezetéséhez könnyű hozzászokni, nagyon kezes gép mindegyik kiadása. Nekem úgy 500 km elég volt, hogy megszokjam.
Előzmény: bpityu (1143)
bpityu Creative Commons License 2003.05.01 0 0 1143
haliho!
indulás előtt megkérdeznék valamit.
nagyon vágyom már én is VFRre.pénz valszeg a régebbi tipusokra lesz.
mit érdemes megnézni rajtuk,hogy jó vétel-e.
azonkivül:mennyivel nehezebb ezt vezetni,mint mondjuk 250es ETZt? :P
jjooee Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1142
Honda road show a'la Afrika.
Trisi Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1141
NN: A Leo vince csövek a jelenlegi kipufira csatlakoznak, de a teljes rendszert is meg lehet venni. Az ár csak a két végre vonatkozik, ha a rendszert veszed meg, akkor "kicsit" több a végösszeg. Képet sajnos nem tudok mert a cég oldalán sincs semmi kép. Egyszer láttam élőben a Rába ringen... nem mondom szép kis csövecskék voltak és a hangjuk is fincsi volt.

Ma végre sikerült motorozni! :) Kicsit fájt minden váltás de nagggyon jóóó volt! Törött térddel nem kellemes mocizni, de efy VFR sokat segít a gyógyulásban. Nem lehetne felírni mondjuk TB-re?
Meg kell valljam az új VFR tényleg finom ketyere!

Előzmény: NitroNori (1138)
piddy Creative Commons License 2003.04.29 0 0 1140
Most mentem először hosszabbat az "új" VFR-emmel (RC24 1988)! Nagyon jó volt! Egyenlőre folymatosan fülig ér a szám!
Most már teljesen hivatalosan csatlakoztam a klubbhoz.
Mindenkinek jó motorozást!
Sham2 Creative Commons License 2003.04.29 0 0 1139
7vegen kiprobaltam az uj VFR-t!
Kb. 20 km-t mentem vele, de nagyon kellemes kis gepsarkany (mint mindegyik)
A hangja meg borzasztoan kellemes
Siman el tudnam viselni a hatsom alatt hosszu tavon is :)

Sham

Előzmény: NitroNori (1138)
NitroNori Creative Commons License 2003.04.29 0 0 1138
Ez a VTEC 800-ra való 4 dobos (esetleg 2 dobos) full rendszer? Be tudnál egy képet linkelni róla?

NN

Előzmény: Trisi (1137)
Trisi Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1137
VFR800-ra most érdeklődtem meg a kipufogót LeoVince tipusban a titán és a karbon egyaránt 225.000 pénz. A Pardinál van jelenleg is raktáron, de nem hinném hogy elkapkodná bárki is.
Előzmény: buktaboy (1129)
Oyabun Creative Commons License 2003.04.25 0 0 1136
Srácok...

Honda common service manual
http://www.vf750fd.com/vf750f/Honda_Common_Service_Manual.pdf

Üdv
Oya

JozsBiker Creative Commons License 2003.04.25 0 0 1135
v.f.r !

800 -hoz érdekelne. Nem tudnád egy időre feltenni valahová, ahonnan ftp -vel le lehetne tölteni ?

Jozs

Előzmény: v.f.r (1134)
v.f.r Creative Commons License 2003.04.25 0 0 1134
Hali Jozs!

Mocival, ha Veszprémben jártok VFR 750 és 800 tipushoz service manualt pdf. formátumbna tudok
adni.
v.f.r

Előzmény: JozsBiker (1133)
JozsBiker Creative Commons License 2003.04.25 0 0 1133
Halli Oyabun!

Köszi, de úgy általában kellene neki olyan leírás, amiből adott esetben ki tud nézni egyszerűbb dolgokat, pl. ha ki kell szedni az első kereket, akkor visszarakásnál melyik csavart milyen sorrendben mennyivel húzza meg, gyertyacserénél mit hogyan bontson meg, hogyan kell hűtővizet cserélni stb. Tehát inkább Service Manual szintű cucc kellene. Azt mondja régebben látott a Motor Revű hirdetési rovatában valami hasonlót hirdetni. Még az árára is emléxik, 4000Ft volt. Csak strapás évekre visszanézni az újságokat.

Szücsi:
Nekem nincsen, és még nem is hallottam ilyenről (bár ez semmit nem jelent :-).

JozsBiker

Előzmény: Oyabun (1132)
Oyabun Creative Commons License 2003.04.24 0 0 1132
JozsBiker
Milyen leírás kellene a haverodnak? Szerviz manual? Abból is pontosan micsoda? Sajnos szerezni nem tudok, de esetleg meg tudok nézetni konkrét dolgokat. (pl. lehúzási nyomatékok stb.)

SZÜCSI Creative Commons License 2003.04.24 0 0 1131
Sziasztok!

Van valakinek Common Service Mannual-ja? Nem a Service Mannual és nem a User Mannual! Ebbe nem típus specifikusan vannak leírva dolgok. A Service Manual hivatkozik rá rendszeresen. Pl. ebben van benne hogy állítsd be a kormánycsapágyat stb. Valaki?

JozsBiker Creative Commons License 2003.04.24 0 0 1130
Halli !

Havernak kellene VFR800 -ról - lehetőleg magyar nyelvű - leírás. Aki tud valamit lécci jelezze. Köszi.

JozsBiker

buktaboy Creative Commons License 2003.04.23 0 0 1129
Helo Popusi!

Hát az nagy különbség. Olyan nagy, hogy nem is igazán stimmelhet az az ár. A Laser egy Akrapovic árszintű márka, az a dob pedig 4 db végből áll. Elég komplikált, szerintem sem olcsó a 225, de a 130 meg álomár lenne. 1 db közép árfekvésű Leo Vince 100eFt. 1 dob minden nélkül. Az én 2db karbondobom 190 volt.

Az üzlet a IX. ker Viola utcában van a 6. szám alatt, de most csak Roof, Craft bukókat ( az előző hozzászólónak - ki lehet próbálni őket ) és Furygan bőr, textilcuccokat+kesztyű stb. lehet kapni, a Laser még meg sem érkezett és különben sem jön valszeg VFR dob, csak rendelésre, mert k.b. annyian keresik, mint ahányan Monsterre.

Üdv!

Bb

Előzmény: Popusi (1128)
Popusi Creative Commons License 2003.04.22 0 0 1128
Szia Bukta!

Engem "ugrattál" be és azt ígérted, hogy 5000 forintból ki fog jönni. Mostmár ennyiből kellene akkor megoldanunk... :-)))

Azért küld el a bolt címét/telefont akár magánban is, megnézem, bár görcsbe rándult az altestem, mikor megláttam az árat. Eddig azt hittem a legdrágább szórakozás a barátnő... Ennél szerényebb összegre számítottam. Úgy emlékszem egy holland weblapon 600USD körül hirdették tavaly.

Végezetül a lányoknak (aki ismeri, az ne olvassa el mégegyszer 8-)) locsolóvers, olyan technikai sportos:

Ferrarival érkeztem,
Kurva nagyot fékeztem,
Okos vagyok, szép és laza,
Locsoljak vagy húzzak haza???

Üdv: Popusi

Előzmény: buktaboy (1121)
Sham2 Creative Commons License 2003.04.22 0 0 1127
Amelyiket sikerul rabeszelned :)
De ha lerakod az arat, elviheted egy korre barmelyiket szerintem, aztan vagy a sisak vagy penz vissza.
Előzmény: cinti (1126)
cinti Creative Commons License 2003.04.22 0 0 1126
Sziasztok!

Újabb kérdésem lenne: melyik sisakforgalmazónál lehetséges kipróbálni a bukókat vásárlás előtt?

Sham2 Creative Commons License 2003.04.18 0 0 1125
Bb:
Olvasom a forumot, csak irni ritkan fogok bele, mert, mert.... :))

En szombaton delutan megyek balcsira, ott is alszom, aztan valahol probalok csatlakozni a csapathoz.

Swillson:
2db kek/ezust busaval voltam, nekem meg szinten kek ST-m van. Probaltam tartani a tempot, azaz kullogtam hatul :)

Szucsi:
En termeszetesen ottleszek, es ha ido engedi lehet, hogy atnezunk szloveniaba egy talalkozora is :)

Sham

Előzmény: Swillson (1124)
Swillson Creative Commons License 2003.04.18 0 0 1124
Sham!

Elképzelhető, hogy szombaton engem láttál a Mátrában... A barátnőm társaságában, kora du., Mátraháza és Füred között találkoztam motorosokkal. Milyen mocira is kéne pontosan emlékeznem? Ha nem a parkolók valamelyikében álltál,(és tényleg találkoztunk) akkor én a motort fülig ledöntő sötétzöld Ducatira (talán 748) tippelnék a Háza utáni első kanyarban...(én Füred felé mentem, NEKEM első (jobbos) kanyar volt) Nyert? Legközelebb megállok...

Üdv mindenkinek
Swillson

Előzmény: Sham2 (1100)
ESI Creative Commons License 2003.04.17 0 0 1123
Én egy VTR-re neveznék, de nem SP-re. Viszont lehet hogy inkább kihagyom, mert ha beleszeretek az kinyöghetetlen terhet fog rámpakolni...
Előzmény: NitroNori (1104)
SZÜCSI Creative Commons License 2003.04.17 0 0 1122
Hello Mindenki!

Cinti: Még nem jutottam el a müanyagosig, mert hol pénzhiány hol meg időhiány van. :( De majd szólok ha meglesz! :)

Gumiügyben meg a Michelin-t nem ajánlom, főleg nem Macadamot! Én annak ellenére vettem anno a VFR-re hogy mindenki fújjolt rá és igazuk volt! Most Dunlop van ez jobb mint a M. volt, ha egyszer bemelegszik akkor egész jól tapad. Még anno a CBX-emen volt Metzeler és az nagyon frankó volt, valszinű ha vennem kell én azt veszek.

Jön innen valaki a gau-s Örség túrára májusban? 130-an leszünk, majd 100 motorral! Király!:)

Szücsi

buktaboy Creative Commons License 2003.04.17 0 0 1121
Sham!

Nem jársz mostanában Ducatisoknál? A hétvégi gurulásra úgy tűnik elmegyek. Te?

MÁS: ez most kivételesen aktuális hozzászólás tőlem. Mivel sok új név van elmondom gyorsan az okát: nemhogy nem Hondán, de még csak nem is japán motoron motorozgatok, egy Ducatim van és tavaly gyakran rontottam a levegőt ezen a fórumon mindenféle más témával.

A mostani info egy pótlás: még tavaly ugrattam be valakit innen a Laser cég VTEC - re gyártott orgonaszerű kipufogójára, akkor azt mondtam, hogy ismerem a leendő forgalmazót. Árat kért tőlem, természetesen nem tudtam, de most már tudom: 225.000 Ft. Nem tudom, hogy ez milyen ár, mert elég speckó szerkezet, nehéz összehasonlítani az árát, mindenesetre ütősen néz ki.

Üdv!

Bb

cinti Creative Commons License 2003.04.17 0 0 1120
Köszönöm mindenkinek az infókat.
Nincs valaki esetleg, akinek van összehasonlítási alapja, tehát több gumit is használt?
JozsBiker Creative Commons License 2003.04.17 0 0 1119
Én Metzeler használok. Korábban ME Z1 volt, de már nem lehet kapni, most Sportech M-1 van. Semmi gondom nem volt vele, de mivel mindig Metzeler -t használtam, így nem tudom a többi márkához viszonyítani. Kapcsiból nem tudok kilométert mondani, de nálam sokáig kitart. Persze ez annak is tulajdonítható, hogy legtöbbször elég szolid stílusban megyek. Meg talán egy guminál nem is az a legfontosabb szempont hogy sokáig tartson, hanem hogy lehessen rá számítani.

Jozs

Előzmény: cinti (1113)
jjooee Creative Commons License 2003.04.17 0 0 1118
Szerintem egy kicsit toljak a nemet Metzelert szoval az egy kicsit talan eros, de egyebkent elegge elismertek a teszstereedmenyei ADAC-nek.
Nekem egyebkent Metzeler MEZ4 van fennt, egy honap mulva talan mar tudok nyilatkozni erdemben.
Udv
Jjooee
Előzmény: jjooee (1117)
jjooee Creative Commons License 2003.04.17 0 0 1117
Hali, ez meg tavaly elotti teszt a tavalyi ADAC teszt is hasonlo lett arrol nincs tablazatom.

Udv
Jjooee

VFR750Fv Creative Commons License 2003.04.17 0 0 1116
Hali mindenkinek.

Gumiugyben:
Mit szolnal egy par Michelin Macadam 100X-hez?
En ezt hasznalom es maximalisan meg vagyok elegedve vele. Tavaly egy par 80 misi volt. Az idei arat nem ismerem.

VFR750Fv

cinti Creative Commons License 2003.04.17 0 0 1115
NN

Takobernél pont az ellenkezőjét mondták - én is az Avon ST-vel jöttem ott elő, mivel sok jót olvastam róla -, nem ajánlják, azt mondják nem olyan jó az a gumi. Ott a Metzellert nyomják.
Nem tudom.

Előzmény: NitroNori (1114)
NitroNori Creative Commons License 2003.04.17 0 0 1114
Szerintem próbáld ki az Avon új sporttúra gumiját.
Már több helyen olvastam, hogy nagyon patent.
NN
cinti Creative Commons License 2003.04.17 0 0 1113
Segítséget szeretnék kérni gumiügyben. Lassan esedékes lesz a csere és érdekelne, kinek mi a vélemyénye, milyen gumit favorizáljak. Elvárásaim: ne kopjon gyorsan, de tapadjon jól (legalábbis jobban, mint a gyári Dunlop).

Köszi!

Sham2 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 1112
Ha nem "kotozkodtel" volna a piros potty miatt, akkor 600 Ft lett volna :))

Egyebkent tenyleg sok az 1800 :(

Sham

Előzmény: JozsBiker (1111)
JozsBiker Creative Commons License 2003.04.16 0 0 1111
Halli !

No, ma azt hiszem szívatás tárgyát képeztem.

Elvittem az első kereket egy egri gumishoz, hogy cseréljék le a gumit. Amikor a manus feltette az új gumit a felnire, nem forgatta oda a piros pöttyöt a szelephez. Amikor rákérdeztem a szakinál, hogy nem-e azért van a pötty hogy az kerüljön a szelephez (én sem voltam/vagyok benne biztos), azt mondta nem, hanem valami gyártási nemtommi. Persze végül ki lett centírozva a kerék, tehát talán nincs olyan nagy jelentősége. Ha mégis van, légyszi szóljatok !

Aztán következett a fizetés. Előre számolgattam, hogy kb. mennyi lesz. Volt ott egy árlista, amin motorkerék ugyan nem szerepelt, viszont a személyautó kerék szerelés-centírozásra 800 Ft volt írva, gondoltam lesz vagy 600. Erre azt mondja a manus, 1800 Ft. Kérdeztem hogy ami ki
van írva az nem mérvadó ? Mondta de igen, viszont ez motorkerék. Erre már nem tudtam mit mondani.

Elég rossz szájízzel jöttem el :-(

JozsBiker

cinti Creative Commons License 2003.04.16 0 0 1110
Szücsi

Voltál a műanyagjavítónál? Érdekelne, hogy sikerült-e megjavítani.

jjooee Creative Commons License 2003.04.16 0 0 1109
Aztan kezdodhetne megint elolrol! :)
jjooee Creative Commons License 2003.04.16 0 0 1108
Sziasztok,

Cinti, koszi felhomalyositast! ;)

En Egy CBR 600 RR-t probalnek ki, kis tuzfeszek.
100-ig egyebkent ugy gyorsul mint a 900 RR.
Udv
Jjooee

ui: aztan johetne az osszes tobbi modell szepen sorjaban! :)

Előzmény: cinti (1107)
cinti Creative Commons License 2003.04.15 0 0 1107
Szia jjooee,

gyakorlatilag a két plexi egyforma méretű csak a túraplexi közepe van kiemelve, hogy jobban a sisak fölé terelje a levegőt. Ez elég jól sikerül is neki.

Előzmény: jjooee (1105)
RC46 Creative Commons License 2003.04.15 0 0 1106
Üdv NN!

Hihetetlen, hogy nekem is pont ez a 3 motor mozgatta meg leginkább a fantáziámat, nálam a fontossági sorend: CB1300, Hornet 900, SP2.
A CB1300-at már régóta vártam, hogy itthon elkezdjék forgalmazni. Az SP2-t csak a kiváncsiságom miatt, biztos hihetetlenül jó érzés menni vele, de ilyen nekem saha sem lesz. /A CB1300-al már más a helyzet, mivel egyszer talán én is megöregszem :) /

Előzmény: NitroNori (1104)
jjooee Creative Commons License 2003.04.15 0 0 1105
Hello Cinti,
néztem a képeket a gépedről, állat, a plexid érdekelne, ennek a két széle van lejjebb véve (sport), vagy a közepe van megemelve?

üdv
Jjooee
Előzmény: cinti (1101)
NitroNori Creative Commons License 2003.04.15 0 0 1104
VTEC-kel már volt szerencsém menni, így én inkább egy 900-as Hornetet, egy CB 1300-ast vagy egy SP-2-est próbálnék ki.
NN
Előzmény: ESI (1102)
cinti Creative Commons License 2003.04.15 0 0 1103
Jesszus! Észre sem vettem! Na most lebuktam, kiderült, mi a kedvencem.:-)
Előzmény: ESI (1102)
ESI Creative Commons License 2003.04.14 0 0 1102
bocs, hogy belepoffantok, de VTEC.

A H-s az egy fiuzenekar megkérdőjelezhető minőséggel, a H nélküli meg egy szelepvezérlési technika megkérdőjelezhetetlen minőséggel :-)

Előzmény: cinti (1101)
cinti Creative Commons License 2003.04.14 0 0 1101
Helló Minden Megszállott!

Ki milyen vasat próbál ki a Honda tesztnapjai egyikén? Én a részemről benevezek egy VTECH-re. Előre láthatólag júni elején jön össze a nagy NAP.:-)

Sham2 Creative Commons License 2003.04.14 0 0 1100
Szombaton legalabb 2 piros RC36-os jott velem szembe matra es eger kornyeken.
Topic lako volt esetleg?

Sham

Előzmény: p_ildi (1099)
p_ildi Creative Commons License 2003.04.11 0 0 1099
Popusi!

Most olvastam vissza néhány hozzászólást! Már egyszer leírtam, hogy mikor megyünk és hova!

Nem baj, akár velem is előfordulhatott volna! :-)

Férfiak .....

Előzmény: Popusi (1097)
p_ildi Creative Commons License 2003.04.11 0 0 1098
Szia Popusi!

Mail-ben válaszoltam a kérdéseidre. A többieknek is írom:

időpont: május 23-24-25.
szállás: Balatonalmádi.

24-én körbegurulunk a Balaton körül, másokat is szeretettel várunk.

Előzetes megbeszélés is lesz a szervezővel április 18-án a Kerepesi úti Aral kút melletti Mc Donalds-ban. Pontos időpontját még nem tudom, ha érdekel titeket, majd megírom. Ez azért lesz, hogy a szállásra az előleget ki kell fizetni.

Sziasztok: Ildi

Ui. Mikor lesz már JÓ IDŐ???

Előzmény: Popusi (1097)
Popusi Creative Commons License 2003.04.11 0 0 1097
Csak segíteni akarok. Popusi gondolom úgy értette előbb, hogy "merre mentek" MOTOROZNI (és kb. MIKOR?). EZT kellene - ugye - megírni, Ildi! Nem bele-vau-vau, csak segíteni akartam.

Azt hiszem minden friss hozzászólásra válaszoltam...

Előzmény: Popusi (1096)
Popusi Creative Commons License 2003.04.11 0 0 1096
"Néhány fiú azért jön, többek között RC46 is."

Hát így már nehezebb lesz kitűnni 2 hónap + 1 buktás motorozási tudásommal. Ki kell találnom más területet, amiben még jobb vagyok. Nagyarc verseny vagy esetleg fejben kártyázás? Hmmm? :-)

Honnan tudná meg RC46? Csak nem mutatod meg neki ezeket a kizárólag neked szánt privát sorokat???

Lehet tudni arról bővebbet, merre mentek?

Előzmény: p_ildi (1094)
Popusi Creative Commons License 2003.04.11 0 0 1095
Jozs! A gép meggyógyult. Néhány olyan apró változástól eltekintve, amit nem mutatok meg senkinek míg el nem adom sérülésmentes garászbantartott 0km-es gépként, nincsen baja. ;-) Szóval megcsináltattam normálisan.

NN! Hát én csak ilyenkor hajnalban szoktam tudni netezni mostanság. Tessék sajnálni! :-)

Voltam gurulni már 3x idén. Egyszer 2C fokban március elején. Azóta meséli a haverom mindenkinek röhögve, hogy tankoltam remegő kézzel, de vigyorogva (őszinte statikus mosollyal) 3 óra motorozás után. Így jár, akinek csak szűk bőrjakója van, és semmi thermo cucc.

Menjünk Mátrába hétvégén! Mit szóltok vasárnaphoz?

Előzmény: JozsBiker (1090)
p_ildi Creative Commons License 2003.04.10 0 0 1094
Szia Popusi!

Természetesen egy jó "túravezető" mindig jól jön, csak RC46 meg ne tudja! :-)

Néhány fiú azért jön, többek között RC46 is.

Sziasztok: Ildi

Előzmény: Popusi (1089)
cinti Creative Commons License 2003.04.10 0 0 1093
WOW!
Előzmény: p_ildi (1087)
NitroNori Creative Commons License 2003.04.10 0 0 1092
Milyen innovatív és egyben aranyos program! De most komolyan!
Örülök, hogy ilyen "tökös" csajok is látogatnak minket. Még jó, hogy szóltam a topicról Neked a ringen, RC46:-)

NN

NitroNori Creative Commons License 2003.04.10 0 0 1091
Csá Popusi!
Mi van mostanában Veled? Én is kérdezném a géped állapotát.
Ennyire nem volt időd, hogy "újra el kellet kezdeni olvasni a topicot"???
NN
JozsBiker Creative Commons License 2003.04.10 0 0 1090
Sziasztok mindenki! Pont jókor kezdtem újra olvasgatni a fórumot! :-)

:-))

Géped ? Újra a régi fényében ragyog ?

JozsBiker

Popusi Creative Commons License 2003.04.09 0 0 1089
De gondolom egy megbízható, szimpatikus és természetesen kitűnő helyismerettel rendelkező (hova is mentek?) FIÚ túravezetőre azért szükség lesz, nem? Szóljatok, biztosan tudok ajánlani valakit! ;-)

Sziasztok mindenki! Pont jókor kezdtem újra olvasgatni a fórumot! :-)

jjooee Creative Commons License 2003.04.09 0 0 1088
Sziasztok,

Azért fordulok hozzátok mert el szeretnem adni a dainese kombi bőrruhámat. Tavaly vettem és 1 idény után rájöttem, hogy nem tudom egyszerűen kihasználni. Ha összeszámolom volt rajtam úgy 10-15ször. Ahhoz meg túl drága volt, hogy a szekrényben porosodjon.
A ruha Dainese, 2 részes kombi, fekete, váll, könyök, fenék, medencecsont, térd protektorokkal,
verseny térdkalács (én egyből levettem). 46-os
méret(172cm vagyok rám patent) még van rá egy év garancia. Képeket találtok róla itt. Ha érdekel valakit dobjatok mailt a jarnothÁfreemail.hu-ra.
Üdv
Jjooee

p_ildi Creative Commons License 2003.04.09 0 0 1087
Sziasztok!

Én vagyok RC46 barátnője (CB400). Igazából azoknak a lányoknak szeretnék írni, akik motoroznak és olvassák a ti fórumotokat (mint ahogy én is szoktam). :-)

Arról van szó, hogy egyik motoros társunk lányoknak túrát szervez, amire további jelentkezőket vár! Lényeges infók: május 23-24-25. Szállás: Balatonalmádi (2600 Ft/fő/éjszaka, ebben reggeli, ebéd, vacsora + a szállás van benne).

Ha nagyon nem bírod párodat (aki ugye fiú) otthon hagyni, hozhatod, DE ez a túra rólunk szól!

További infó mailben!

Sziasztok:Ildi

jjooee Creative Commons License 2003.04.07 0 0 1086
V4-es? :))
Előzmény: brothaD (1085)
brothaD Creative Commons License 2003.04.07 0 0 1085
sziasztok!

Café Racer topik, jöjjön akit érdekel!

Éjfélilány Creative Commons License 2003.04.04 0 0 1084
Sziasztok! Porteleken motoros találkozó lesz április 18-20-ig! Várunk minden érdeklődőt! Bővebb info: http://web.tvnetwork.hu/kunyik/motorostali.jpg vagy: ejfelilany@freemail.hu
jjooee Creative Commons License 2003.04.04 0 0 1083
Egy ujabb finomsag:

RC36 v. RC46

piddy Creative Commons License 2003.04.04 0 0 1082
Megkérdeztem a "gyári" Honda féktárcsát a MaxxPowernél. Nem gyenge: 120e! Ezt kihagyjuk...
NitroNori Creative Commons License 2003.04.04 0 0 1081
Egy kicsit indiszponált vagyok. Ezt a MotoGP topikba akartam írni. Bocs!
NN
Előzmény: NitroNori (1080)
NitroNori Creative Commons License 2003.04.04 0 0 1080
Most komolyan! A KTM nem úgy néz ki előlről, mint egy gigantikus nagy pénisz-makk???:-)
Hogy mé' pont ilyen ram-air nyílást találtak ki?
Szakadtam a röhögéstől...
NN
cinti Creative Commons License 2003.04.04 0 0 1079
Szücsi!

A műanyag javító a XVI. kerületben a Paprika utcában van (a Kabai és a Rákosvölygi u. közé esik), ha kifele mész bal oldalt lesz bent egy udvarban.

Üdv!
cinti

jjooee Creative Commons License 2003.04.03 0 0 1078
60000km-el gyanus nekem a tarcsa csere, a CBR-emben 52000km volt es szinte gyari allapotuak voltak a tarcsak, mondjuk lehet mar masmilyen otvozetbol keszultek(97-es). Szerintem abban tobb kilometer van, vagy mar egy eleve hasznalt tarcsa kerult ra jo regen.
Előzmény: piddy (1075)
NitroNori Creative Commons License 2003.04.03 0 0 1077
Persze, ha egy rakás szar a gyakorlatban, akkor...
NN
Előzmény: sp-1 (1073)
NitroNori Creative Commons License 2003.04.03 0 0 1076
"Én nem hinném, hogy a Honda beszállítója a Versah lenne." (Vesrah)

-Karasnáék ezt mondják, hogy ők honnan veszik azt nemtom.

-(új)Hullámos tárcsát láttam már egy viffer 800-on. Szerintem kassán nézett ki vele. Egy jónevelt gyerek azért lehet vagány is, nem:-)

NN

Előzmény: buktaboy (1071)
piddy Creative Commons License 2003.04.03 0 0 1075
Köszönöm a segítséget! Az a helyzet, hogy a motor amit kinéztem és meg akarok venni 89es VFR 750F (kétkarú).
Viszont első-hátsó féktárcsák is nagyon vékonyak, csere kell (egyébként furcsa egy kb 60.000km-ert futott géptől, nem?)
Megkerestem a cégeket:
Karasnánál nincs tárcsa, csak betét
Nissin olcsóbb volt: 30eFt, EBC kb43e persze per darab. És 2 kell...durva.
Asszem meg kell próbálni bontóban, vagy felejteni a motort és inkább venni egy fiatalabbat, jobb állapotban....
sp-1 Creative Commons License 2003.04.03 0 0 1074
hát persze. lehet hogy ezért most sokan megköveznek, de szerintem az az egész "hóbelebancbsdual" amúgy is csak dísznek van. A hátsó féket meg ki használja??? üdv.
Előzmény: gúnár (1067)
sp-1 Creative Commons License 2003.04.03 0 0 1073
Igen, erröl jut eszembe: a braking-et én sem ajánlanám mivel múlt 7végén volt szerencsém egy ezzel szerelt RR-t Bp.-Kecskemét és return kipróbálni. Hááát, hogy is mondjam, nem tett rám valami mély benyomást... elég pépesnek tünt, nincs határozott nyomáspont és ha nem "fullra" húzod a fékkart az egész eleje beráz. Egy finom, szélsöségektöl mentes gépen mint a VFR eléggé zavaró lehet, nemúgy egy KTM supermoto-n;)

üdv,
sp-1

Előzmény: buktaboy (1071)
jjooee Creative Commons License 2003.04.03 0 0 1072
hali,

http://www.honda-v4.com/downloads.html

User's manual-ok, alkatresz katalogusok a legtobb v4-eshez.

Udv
Jjooee

buktaboy Creative Commons License 2003.04.03 0 0 1071
Sziasztok!

Én nem hinném, hogy a Honda beszállítója a Versah lenne. Úgy tudom, hogy a Nissin az. Annál is inkább mivel tudomásom szerint a Nissin gyár a császárság része, tulajdona. Csakúgy mint a Showa és még sok más, más márkának is beszállító cég.

Én Nissint vennék az tuti. A Brakinget kicsit nevetségesnek érzem egy ilyen jófiún, mint a VFR.

Úgy tudom az áraik is elviselhetőek.

Üdv!

Bb

Előzmény: NitroNori (1069)
jjooee Creative Commons License 2003.04.02 0 0 1070
Sziasztok, feltettem robbantott abrakat VFR800-rol ide
meg RC46 szervalta oket anno.
Udv
NitroNori Creative Commons License 2003.04.02 0 0 1069
Piddy!

Ha eredeti Nissin cuccokat akarsz venni, akkor itt nézz szét: www.motorparts.hu

Olasz hullám-tárcsa (Braking márkájú) Takober Hondánál: 253-6784 (Bár ez zabálja a fékbetéteket)

EBC Brakes tárcsák és fékbetétek (amcsi): Motorrad
www.motorrad.co.hu
tel.: 347-0352

Spiegler cuccok: Power-bike 20/385-7852

Vesrah cuccok (japán, ők a gyári beszállítók) Karasna www.karasna.hu tel.: 239-4964 (Én elsősorban ezt ajánlom!

Nálam 80.000 km után sem esedékes a tárcsacsere!

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

NN

Előzmény: piddy (1068)
piddy Creative Commons License 2003.04.02 0 0 1068
Ha már a fék témában folyik a beszélgetés, megkérdezném, hogy volt-e vmelyikőtöknek fék-tárcsa cseréje?
Tudom, hogy nem gyakori ügy, de talán vmilyik régebbi VFR tulajnál már előfordult.
Hol lehet/érdemes venni, kb milyen áron?
Fékbetét?
Előre is köszi!
gúnár Creative Commons License 2003.04.02 0 0 1067
köszönöm sp!Én is valami hasonlót gondoltam,ha nem kapok megelelő alkatrész ,akkor kiiktatom a dual rendszert és kész.
Előzmény: sp-1 (1066)
sp-1 Creative Commons License 2003.04.02 0 0 1066
Hi Gúnár!

Ezek szerint te már a bonyolultabb technikával bírsz... Nem biztos hogy segít de az enyémhez anno még úgy gyártották a csöveket egy erre alkalmas helyen ausztriában, továbbá én csak az elsö csövek cseréjét választottam a fömunkahengertöl a fékmh.-ig míg a maradék eredeti maradt. Az elsöt így teljesen függetlenítettük attól a kombinált zürzavartól és így tökéletes fékeröt nyerhetsz az elsö fékekböl. Ha emlékezetem nem csal, ez esetben egy helyett két fékcsö indul a f.f.m.h.-töl és megy le közvetlenül a dugattyúk külsö csatlakozójához. Így megszabadulsz attól az elsö villán levö y-adaptertöl is és az egyik fémcsö "hídtól"... Sajnos csak ennyire tellett tölem a többit már elnyelte a homály...

üdv.

Előzmény: gúnár (1063)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1065
http://xv1100.freeweb.hu/

ez a legosszefoglalobb leiras ebben a temaban.

sb

Előzmény: SZÜCSI (1064)
SZÜCSI Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1064
jjooee:
Ezekszerint te tudod, milyen útvesztőkön kell keresztül menni motorbehozatalnál! Ez engem és talán többeket is érdekelne. Nagy szívás ha magánemberként hozzunk be gépet? Esetleg egy rövid leírást a bürökrácia eme tájáról kérhetnék? :)

Előzmény: jjooee (1060)
gúnár Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1063
szia sp 1!kérdésem a következő:ahol az első gumi fékcsövek találkoznak a hátra menö fix fékcsövekkel ott van egy hasáb alaku csatlakozó.ebbe bele van sajtolva a gumicső,a fix cső pedig mint a kocsikon egy hollanderrel megy bele.eddig nem találtm olyan fittinget amivel ezt helyettesíteni tudnám.erre keresek megoldást.
Előzmény: sp-1 (1059)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1062
ajanlom a www.ebay.de-t

sb

Előzmény: zschopau (1061)
zschopau Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1061
Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem (má megin...)
Mint azt többen tudjátok a gépem egyszer elütőtt egy gyalogost és újra kellett építeni az elejét (idomok stb.). Az igénytelen előző tulaj nem vásárolt rá új fejidom-konzolt és ezért kissé csálé az eleje. Minden bontót felhívtam már a Revüből de sehol nincs konzol.

Ha valaki ismer olyan embert aki otthon a polcon tart egy ép darabot (ami még nem volt egyengetve) kérem ne habozzon, írja ide. A német bontóban dolgozó kollégák is jelentkezhetnek.

Kösz: zd

jjooee Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1060
Sziasztok,

Jozsbiker,
az arat nem szeretnem beirni ide a nagyvilagba, nem miattatok. Kuldok mailt, Sham2-nek mar kuldtem. Kepeket kuldok, meg jo!
Ilyen motort Nemetorszagban lehet beszerezni.
Tobbet is talaltam elso tulajost keves km-el,
De szinte nem lehet olyat kapni amiben tobb lenne 35000km-nel. Az allapot magaert beszel,
ha jo motort szeretnetek venni( arban mire hazaviszi ember ugyanott van mintha otthon venne, csak hat allapot), mindenkeppen ajanlom a nemet piacot. En innen idulok ki: www.mobile.de.
Udv mindenkinek
Jjooee

Előzmény: JozsBiker (1058)
sp-1 Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1059
- mi lenne a kérdés fékcsö ügyben kedves Gúnár?
Előzmény: gúnár (1040)
JozsBiker Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1058
Halli !

Örülök hogy jól sikerült a gurulás ! A képeket még nem tudtam megnézni, de nemsokára.

jjooee nagyon teccik a géped. Ha gondolod felnyomizom a web oldalra (többet képet is küldhetsz és nagyobbakat is a címemre, meg bemutatkozást is). Engem is érdekelne nagyjából mennyi volt, és hol lehet ilyent beszerezni.

JozsBiker

jjooee Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1057
Koszonom szepen!
Előzmény: cinti (1055)
gúnár Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1056
megnéztem a képeket és olvastam a beszámolókat.Nem látok az irigységtől.:-)))
cinti Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1055
Üdv jjooee!

Gratulálok a vashoz! Sok örömet hozzá és vigyázz magadra!

Előzmény: jjooee (1051)
Sham2 Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1054
Arat lehet tudni esetleg?:)
Előzmény: jjooee (1053)
jjooee Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1053
Szia,
a motor 98/4. havi, 1.tulajtol vettem, szervizkonyves, 10400km-el.
Javitanam magam, RC46 nem akart sosem meggyozni, engem gyozott meg, ahogy a VFR-rol nyilatkozott.
Udv
Jjooee
Előzmény: NitroNori (1052)
NitroNori Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1052
No ez gyorsan ment jjooee!
Gratula hozzá, szépnek tűnik a járgány.
Hogyé mérték, évjárat, futott km?

Természetesen az új VFR-es arcoknak mindig örülünk!!!

NN

Előzmény: jjooee (1051)
jjooee Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1051
Sziasztok,
A par hozzaszolassal korabban linkelt Hondam mar a multe, egyik szemem sirt a masik viszont mar kacsintgatott egy uj jargany fele.
Mar tudtam mit szeretnek, mert mar egy eve egy VFR volt az alomgep. RC46 baratom tovabbi hozzaerto es meggyozo ervei alapjan, amiket a VFR temaban jo par ev alatt szerzett, ime megvettem eletem elso VFR800-asat, es meg kell mondanom az elso 20km utan, (hazavitel + rovid izelito), mar megertem miert kell bukosisakot hordani motorozas kozben, hogy ne nezzek csori motorost hulyenek mitol vigyorog ugy azon a motoron. Szoval nagyon tetszik.
Lenyeg a lenyeg akkor ha nem haragudtok, bovitenem a VFR forum tagok szamat jomagammal.
Udv
Jjooee

ui : es egy kis izelito a geprol:

Lord Iffy Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1050
Szerintem nem olyan emberek tömörülnek itt, akik kirekesztenek egy exVFR-est.

de. én. :O))))
majd ha meglesz a villanymotorom...
Előzmény: zschopau (1046)
NitroNori Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1049
Köszi, rendi vagy!

Az asszonynak büszkén mondtam el, hogy már a gyakorlatban is kezdi bontogatni szárnyait az első honi VFR-Klub!!!

Határozottan érzem, hogy ezzel a motoros szezonnal nagyot fogunk közösen előre lépni.
Még ha most kell is eladni a szépségemet...

NN

Előzmény: cinti (1047)
NitroNori Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1048
"Szerintem nem olyan emberek tömörülnek itt, akik kirekesztenek egy exVFR-est."
- Hát, remélem! ExVFR-es leszek, de remélem, hogy mielőbb leendő VFR-es is!!!

NN

Előzmény: zschopau (1046)
cinti Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1047
NN

Sőt, megtisztelnél minket! Pont Téged hagyna ki bárki is, aki létrhoztad a topicot? Azt hiszem nélküled a pénteki gurulás is nehezen jött volna össze ebben a formában.:-)

Előzmény: NitroNori (1045)
zschopau Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1046
Igazad van NitroNori! Elragadott a HÉV és elfelejtettem, hogy ti már gurultatok egyet.
Szerintem nem olyan emberek tömörülnek itt, akik kirekesztenek egy exVFR-est.

zd

NitroNori Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1045
Üdv a pénteki motorosoknak!

Örülök, hogy ilyen prímán összejött az idei első közös gurulás!!!
Jó volt nézni a képeken, ahogy a vfr-ek szép sorban sorakoztak a parkolóban.

"Itt valami nagyon jó dolog kezdődött."
- Engedelmeddel Zschopau, egy kicsit helyesbítenék. Itt valami nagyon jó dolog folytatódik:-)
Három megszállott vifferes mítingelt tavaly a Mátrában: Popusi, JozsBiker, NN.
Most ez ötre duzzadt és remélem legközelebb még többen összefutunk.

Ha már csak MZ-m lesz (kábé júniustól), azé' még mehetek Veletek?

NN

Előzmény: zschopau (1044)
zschopau Creative Commons License 2003.03.29 0 0 1044
Itt valami nagyon jó dolog kezdődött. Öt ember együtt motorozott március végén- mondhatják akik nem voltak ott. Tévednek, ennél többről van szó. Öt megszállott motoros találkozót szervezett, és ezzel végre a valóságban is létrejött az első hazai VFR klub!
A tervek már körvonalazódnak:
-felejthetetlen túrák
-baráti beszélgetések
-semmi fölősleges emberkedés (ld. Citadella) csak a V4-esek (és négyszázas Super Fourok :-) moraljása

Az átmenetileg hozzánk csapódott Yamaha egy XS850 volt. A típus jellegzetessége, hogy soros háromhengeres (anno 1980).

Szücsi kitűnő képes krónikát készített, köszönet érte.

RC46 Creative Commons License 2003.03.28 0 0 1043
Csatlakozom az előttem szolóhoz, tényleg jó képeket készítettél Szücsi bácsi!

Én továbbra is tudok alkalmazkodni, úgyhogy bármikor mehetünk. Remélem legközelebb még többen leszünk!

Előzmény: cinti (1042)
cinti Creative Commons License 2003.03.28 0 0 1042
Szücsi!
Jók lettek a fényképek!

A mese rövid lesz: k...va jó volt!:-)))
Na jó, de csak azokért, akik nem voltak ott dióhéjban. Volt egy kis szerpentines kanyarvadászat Visegrádra, onnan vissza, egy kis pihi (voltak akik egy kis időre mellénk csapódtak - sárga Yamaha, Zschopua tudná megmondani, milyen típus). Egy kis kellemes országúti hajsza, persze csak módjával és a végén az óbudai mekiben szolid kávé és Fanta. Épp hogy csak elfért a parkolóban az a sok szép motor!:-))

A következő mikor?

SZÜCSI Creative Commons License 2003.03.28 0 0 1041
Hello mindenki!

Megtörtént a 2003. évi I. VFR-es összeröffenés, aki nem volt ott az sajnálja! ;) Nekem nagyon tetszett, remélem nem várat soká a II. VFR-es gurulás! Csináltam néhány képet az eseményről, amit fel is tettem a http://kep.tar.hu/szucsi címre. A mesélést meghagyom valamely másik résztvevőnek.

Szücsi

gúnár Creative Commons License 2003.03.27 0 0 1040
apropo,én pedig fékcső ügyében kérnék olyantól egy kis segítséget,aki már kicserélte a gyáriakat fémre.
gúnár Creative Commons License 2003.03.27 0 0 1039
hali!én gyálon tudok egy szakembert.nekem már javított idomot.írj ha kell.pontor címet nem tudok mondani ,de van jó itiner nem lehet eltéveszteni.
SZÜCSI Creative Commons License 2003.03.27 0 0 1038
Hello mindenki!

Hogy én mekkora barom vagyok! Pesten a nyugatitól nem messze egy kis utcában a járdára felállok a mocival, jó közel a jobb oldalával a falhoz, hogy mikor letámasztom, ne a járda közepén legyen és amikor döntöm oldalra(balra) a gépet várom hogy a sztender leérjen, mikor is eszembe villant, hogy "Húú b..meg, a sztender!!" Igen..., már késő volt, pillanatok alatt leforgott előttem hogy épp tegnap olvastam erről itt, hogy milyen b... nehéz a gép ha elindul oldalra és már éreztem is...:( egy parkoló autós épp kiszált a kocsijából és segített felállítani a gépet amit nem hagytam ám magára birkóztam vele amíg tudtam, de sajnos nem eléggé. Az alsó idom a váltókar előtt a hajlatban végigrepedt. :( Annyira nem látszik, de a szívem szakad meg, mert eddig karcmentes volt a gép!! Szóval, ilyen még sosem fordult velem elő. Elfelejteni kihajtani a sztendert!? Bakker, de hülye vagyok! Na mindegy mostmár, ki tud valaki műanyagost aki nagyon szépen megreparálja szegénykét?

Szücsi da kicsitszomorú

cinti Creative Commons License 2003.03.27 0 0 1037
Jajajaj!
Összekevertem mindent (széna-szalma). A busz végállomással szembeni parkoló természetesen nem bal oldalt van, hanem jobb oldalt! Mivel ugye a busz állomás van bal oldalon. Tehát, annál a lámpánál, ahol le lehet kanyarodni a Duna part felé, egyenesen tovább és asszem rögtön utána le lehet fordulni jobbra egy parkolóba.
Bocs minden érintetnek.:-)

cinti

Előzmény: cinti (1016)
NitroNori Creative Commons License 2003.03.27 0 0 1036
Remélem, hogy hétfőn már olvashatok a röffenés eseményeiről és megnézhetem a képeket is!
Sajnos én sem tudok ott lenni...banyeg...

NN

gúnár Creative Commons License 2003.03.27 0 0 1035
Vérzik aszívem,hogy nem tudok ott lenni pénteken.Sajna még nem állt össze a technika.
SZÜCSI Creative Commons License 2003.03.27 0 0 1034
Kicsit offt.

"ti nem dolgoztok?"

Megragadva az alkalmat és erre a kérdésre válaszolva, tudatnám a tisztelt nagyérdeművel, hogy február hónapban mechatronikai gépészmérnök diplomát szereztem a BME-n!:) A kérdésre válaszolva: De szeretnék! Nem tud valaki egy jó helyet szegény gépész számára?:) A rengeteg állásajánlatot magánba várom a vfr748@freemail.hu címre. ;)

Szücsi

RC46 Creative Commons License 2003.03.26 0 0 1033
Hi SZÜCSI!

Biztosan az én volt VFR-emet láttad az egyetemnél, írok a srácnak, hogy jöjjön ő is pénteken ha tud.

Előzmény: SZÜCSI (1020)
jjooee Creative Commons License 2003.03.26 0 0 1032

jjooee Creative Commons License 2003.03.26 0 0 1031
Hmmm, ugy latszik nem fog mukodni:(, lehet freewebrol nem lehet kepet linkelni.
Honda Forever
jjooee Creative Commons License 2003.03.26 0 0 1030
Sziasztok,
bepofatlankodhatok egy keppel a forumba? Sajnos VFR-em (meg) nincs, egy CBR600-asom van. Sokat olvasom a forumot, szamomra ez a "Honda" forum.

cinti Creative Commons License 2003.03.26 0 0 1029
Sham2

"Ti nemdolgoztok?:)))"
Nekem mostanában sajnos a hétvégéim elég zűrösek, ugyanis építkezem és jellemzően erre az időpontra tevödik ez a tevékenységem (remélem ebből a szempontból ez az év az utolsó!).
De hál' istennek meg tudom oldani a napközbeni örömködést!:-)))

cinti

Előzmény: Sham2 (1021)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.03.26 0 0 1028
többnyire mert helyet foglal, ugysem olvasom, katalógusra már 1995-ben berágtam.:O))
meg hát kell a mani a darázsra. nehezen lesz tele az a malac...;O)

Előzmény: NitroNori (1026)
NitroNori Creative Commons License 2003.03.26 0 0 1027
SHAM!

Íme itt az alkalom, hogy túl tegyél a rossz szervízháttérrel rendelkező, dígó motorodon és visszavegyed Őkelmét:-))) Hidd el, hogy nagyon jól járnál vele!

Tényleg, lécci tedd fel még1x-szer a gau-ra, plíz!

Köszi

NN

Előzmény: Sham2 (1024)
NitroNori Creative Commons License 2003.03.26 0 0 1026
Iffy!

Mé' adod el a gyűjteményedet? Ugye nem vagy ennyire megszorulva? Vagy Te is berágtál az idei katalóguson és bosszúból eladod a revüket:-))?

Mikor veszed meg a 600-as lódarazsadat?

NN

Előzmény: Lord Iffy (1023)
cinti Creative Commons License 2003.03.26 0 0 1025
Helló Szücsi!

A HÉV végállomás mellett van egy "nagyobb" busz állomás. Innen indulnak a sárga buszok jobbra-balra.

cinti

Sham2 Creative Commons License 2003.03.26 0 0 1024
Mondjuk egy szot sem szolhatok, mert mar kerek 2 eve nem ultem VFRen (amiota egy eroszakos ipse megvette alolam:))) )

De azert elmentem volna szivesen ha egy kicsit normalisabb idopontban lett volna:(

Sham

U.I: Szombat duci+alfa tali van egomban 10-11 korul ha valakit erdekel...

U.I2:Mernem dolgoztok?:))

Előzmény: Lord Iffy (1023)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.03.26 0 0 1023
jó szórakozást a guruláshoz, csináljatok a sok vifferről képeket.
ps: ti tényleg nem dolgoztok?! :O)

más. eladó a motorrevü gyüjteményünk. 1990-től pár szám hiányal egyben, vagy maximum évenként. ha tudtok valakit aki olvasásra vágyik, hireszteljétek lécci.:O))

üdv
iffy

JozsBiker Creative Commons License 2003.03.26 0 0 1022
Bennem is egyből ez a kérdés fogalmazódott meg, csak nem akartam forszírozni :-)

Jozs

Előzmény: Sham2 (1021)
Sham2 Creative Commons License 2003.03.26 0 0 1021
Pentek du2 nekem meg siman munkaido, es meg oda is kene erni!

Ti nemdolgoztok?:)))

SZÜCSI Creative Commons License 2003.03.26 0 0 1020
Hali!

Én is megyek! Hol van a buszállomás? Pedig voltam párszor Szentendrén, de még nem tünt fel.

RC46: Láttam a volt gépedet ha igaz, feketére van fújva az alsó idom. Tisztára meglepődtem, mostmár 3 piros RC36 van a műegyetemen! :)

Szücsi

zschopau Creative Commons License 2003.03.25 0 0 1019
Jó lesz! Most úgy tűnik odaérek de ez függ a munkahelyi teendőktől is. Ha nem jönne össze akkor jóval előtte megírom.

Üdv: zd

Többiek!!!! Mindenki jöjjön!!!!

RC46 Creative Commons License 2003.03.25 0 0 1018
Szia cinti!

Azt hiszem én is ott leszek, de lehet, hogy hamarabb lelépek, mert utána programom van. Többiek???

Előzmény: cinti (1012)
cinti Creative Commons License 2003.03.25 0 0 1017
piros RC46
cinti Creative Commons License 2003.03.25 0 0 1016
Helló Zschopau!

Busz végállomással szembeni parkoló (Bp. felől jövet bal oldal).
OK?

Előzmény: zschopau (1015)
zschopau Creative Commons License 2003.03.25 0 0 1015
Csá Mindekinek!

Én is benevezek a találkára. Tehát akkor péntek két óra Szentendre?

És pontosan hol?

üdv: zd (fekete RC36)

GezaNorbert Creative Commons License 2003.03.25 0 0 1014
Sziasztok!
Egy kicsit OFF a VFR-ség miatt.

Eladó '91-es GSX-R 750
http://kep.tar.hu/geenorby

-van kabát is, ami motorozáshoz is használható

GN :)

cinti Creative Commons License 2003.03.25 0 0 1013
A "kicsikével" én borultam már fel álló helyzetben, hát mit mondjak a súlya tényleg csak akkor érezhető, amikor az ember fel próbálja állítani. A szemem ugrott ki, de sikerült! Ebben az is közrejátszott, hogy majd megőrültem a gondolattól, hogy mi lett az oldalával!
cinti Creative Commons License 2003.03.25 0 0 1012
Üdv motorosok!

Pénteken du. 2-kor Szentendrén találkozhatnánk. Én a magam részéről megkergetem a vasat, leugrom Visegrádra Szent Laci felé. Ha valakinek kedve van, tartson velem.

Addig is vigyázzatok magatokra!:-)

cinti

stw Creative Commons License 2003.03.24 0 0 1011
Trisi,
jobbulást! Remélem, hamarosan meggyógyulsz, és ha összejön a találkozó, együtt szaggatjuk majd fel az aszfaltot. A moci súlya engem is meglepett, sőt, megijesztett először, azóta csak akkor nyúlunk hozzá, ha legalább ketten vagyunk. Furcsa, menet közben egyáltalán nem érezni.
All,
ha lesz topic-randi, engem is érdekelne, a helyszín mindegy. Bár Pest megye talán mégis előnyben, mert ma is majdnem levitt a szél a vasról. Persze, akinek van esze, nem indul el ilyen erős szélben a Hortobágyra - de annyira viszketett már a lábam köze... :)
Holnap reggel megyek vizsgára - ugye nem fognak belekötni, hogy nincs utas kapaszkodó-szíj az ülésen keresztbe? Nincs kedvem ezért még egyszer átverekedni magam fél Magyarországon ekkora szélben.
Jó motorozást mindenkinek,

stw
RC 24

Előzmény: Trisi (1005)
SZÜCSI Creative Commons License 2003.03.24 0 0 1010
Jelentem én rugalmas vagyok összeröffenés ügyileg, csak pest-megyében legyen! De legyen má! :)

Szücsi

NitroNori Creative Commons License 2003.03.24 0 0 1009
Hasonló történt velem is a télen. A garázsban a helyére próbáltam tologatni a csurig tankolt gépemet (240 kg). Egy pinanyalatnyi kihagyás és elvesztettem a kontrollt a felette:-))) Egyik karommal igykeztem -kis naívan- kitámasztani a legközebbi falon, de esélyem sem volt rá, hogy megtartsam... Éreztem, hogy kezd kimozdulni a vállizületem a vápájából és inkább szépen lefektettem aludni. A faterommal ketten tudtuk felállítani, de így is majdnem beszartunk mire összejött. A vasnak semmi baja nem lett, a vállam egy hét Voltaren kúrával rendbe jött. Lehetett volna nagyobb baj is, úgyhogy abszolút egyetértek szegény Trisivel. Ebforr becsont!!!

A találkozó király ötlet, de mire megszervezzük addig szerintem én már eladom az enyémet:-(((
Áthidaló megoldásként egy MZ ETZ 250 v. 251-t szeretnék venni, mert gurulni kell!!!

NN

RC46 Creative Commons License 2003.03.22 0 0 1008
Hi Trisi!

A térd az tud fájni, jobbulást!
Az összefutást én is támogatom, ha Bp, vagy környéke akkor tudok alkalmazkodni.

gúnár Creative Commons License 2003.03.21 0 0 1007
Trisi jobbulást!A találkozóval kapcsolatban kinek mikor jó és ki tud valami jó helyet.Jöhetnek az ötletek.
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.21 0 0 1006
"Vfr rádőlt a térdemre és a térdízületem betört"

Auuuu... ez biztos fajt :((((

sb

Trisi Creative Commons License 2003.03.21 0 0 1005
Sziasztok!

Egy jótanácsot szeretnék adni nektek: ha a motor álló helyben elkezd dőlni, ne próbáld megtartani!
Én megpróbáltam..... egy hónapja műtöttek és kb 1 hónap múlva ülhetek motorra ismét. :)
A Vfr rádőlt a térdemre és a térdízületem betört. Most két csavar van benne, 15 centis vágással, a csípőmből pótolták a térdemet. A moci persze nem sérült egy cseppet sem! Egy karcolás sincs rajta!

Inkább fizettem volna az idom javítását!!

Jó motorozást kívánok mindenkinek, ha valakinek térdsebészre van szüksége tdok egy nagyon profit :))

SZÜCSI Creative Commons License 2003.03.20 0 0 1004
Jó ötlet! Támogatom! :)

Szücsi

Előzmény: gúnár (1002)
cinti Creative Commons License 2003.03.20 0 0 1003
Hol-mikor?
Előzmény: gúnár (1002)
gúnár Creative Commons License 2003.03.20 0 0 1002
Nem kéne egy ünnepi találkozót szervezni?Legalább személyesen is megismerkedhetnénk és kölcsönösen dicséhetnénk egymás gépeit.:-))))
Bár az enyém éppen szét van borítva.
Sham2 Creative Commons License 2003.03.20 0 0 1001
NN!

Erosen gondolkozom rajta! :)

Sham

Előzmény: NitroNori (997)
NitroNori Creative Commons License 2003.03.19 0 0 1000
Konnyicsivá Mindenkinek!

Szóval 2002. 07. 30-án születtünk, úgyhogy 4.31 hozzászólás jutott 1 napra. Bevallom nem gondoltam volna, hogy ennyi lelkes vifferes fog itt összeszaladni!!! Nagyon örülök neki!!!

Hajrá, 1000-rel tovább:-)))))

NN

Előzmény: NitroNori (999)
NitroNori Creative Commons License 2003.03.19 0 0 999
Készítem a statisztikát...
NitroNori Creative Commons License 2003.03.19 0 0 998
Ennyire megalománok lennénk, mi magyarok?

Az év motorja 2003-ban a sporttúra kategóriában a ZX-12 R lett az első, a Hayabusa a második, a VTEC pedig a harmadik. Ilyen hengerűrtartalmak mellett szép az a bronz érem, nem? Merre vannak az európai márkák???

NN

NitroNori Creative Commons License 2003.03.19 0 0 997
Sham!
Te mész Brnoba a Ducati fanklubbal? Az idén most már ki akarok menni, aztán lehet, hogy ilyetén módon...
NN
Előzmény: NitroNori (996)
NitroNori Creative Commons License 2003.03.19 0 0 996
Hi Sham!

Már írtam a motorpreessznek és ímélben is elküldik. Gondolom most égnek, mint a rejsztág. Már a ma megjelent revüben is maximális elnézést kérnek. Ami azt illeti maximálisan alul is múlták magukat ezzel...

NN

Előzmény: Sham2 (995)
Sham2 Creative Commons License 2003.03.19 0 0 995
NN!

Ha erre a cimre irsz(watzker@motorpresse.hu ) akkor kipostazzak Neked a hibajegyzeket!

A BNV-n motorkiallitas volt, az Interwheel pedig evenkent valtva(eddig) egyszer felszereles(vasarlasi lehetoseg), egyszer motorkiallitas volt eddig is!

Sham

Előzmény: NitroNori (994)
NitroNori Creative Commons License 2003.03.18 0 0 994
Hi Gúnár!
Mondhatom gratulálok, hibajegyzék...
Biztos ami biztos beszerzek egyet.
A másik pozitívum, hogy meleg volt bennt.
NN
Előzmény: gúnár (992)
NitroNori Creative Commons License 2003.03.18 0 0 993

NN
gúnár Creative Commons License 2003.03.18 0 0 992
Szia NN.Osztom a véleményedet,az egész kiállítás egy nagy nulla volt.A katalógust ott vettem meg és adtak hozzá egy négyoldalas hibajegyzéket,amiben elnézést kérnek a hibákért.Egy pozitívum lett volna,ha ott a helyszinen kifizetem a pirelli gumikat ,akkor adtak volna 30% kedvezményt,ami azért már valami.
NitroNori Creative Commons License 2003.03.18 0 0 991
Más. Még nem írt senki az Interwheelről. Végülis csak vasárnap tudtam kimenni.
Most már végleg megfogalmazódott bennem, hogy csak akkor fogok belépőt venni, ha valami kiegészítőt tervezek vásárolni. A lényeg a parkolóban van. Bennt a ne nyúlj hozzá, ne ülj rá, csak messziről nézzd, csak móricka prosikat kapsz műsör megy Böröczky Pepi kenetteljes hangjával kísérve. Nem volt kinnt a Ducati, a KTM és a japán márkák is nagyon gyérek voltak.
A rendezvény fénypontja Mókus, Potzner Feri és a Kiskökény produkciója volt. Ja és majd' elfelejtettem a liliomtipró Kawasakis standot, ahol körzővel rajzolt csöcskökkel felfegyverkezett "leánygyermek" osztogatta a mobilszámát (ez most komoly!):

Z1000 Gizi tán még a Pirellis csajt is zsebre rakta. (...a gyermeked akarok lenni...:-))

Summa-szummárum a BNV-s motorkiállítás ipponnal győzött! Mostantól csak ott fogják eltépni a jegyem...

NN

NitroNori Creative Commons License 2003.03.18 0 0 990
Uraim, én teljesen ki vagyok akadva!!! Ilyen silány minőségű motorkatalógust még nem olvastam!!!
Természetesen nem a külcsínre gondolok, hanem a belbecsre, illetve annak hiányára...
Szóval hihetetlen bakik vannak benne tömkelegével. Még szerencse, hogy nem lehet annyira könnyen elküldeni az erdőbe, de egy kezdőt vagy egy újrakezdőt abszolút félrevezetheti a rengeteg hiba. Komolyan mondom az a ritka oldal, amin nincs szarvas hiba. Évekkel visszanézve mindig is akadt elírás, de ezt a mostanit, as maga 1890 forintjával be kell ba**** a sarokba. Esküszöm megveszem a német verziót.
Akinek megvette az tudja miről beszélek. A kép nem az amiről az adatok szólnak és néha még a hozzáfűzött szöveg sem illik oda, zagyvaság, krumlipüré, hínáros békaszőlő, mákos pacal misungolva és kiokádva...
A kedvencem: a kép felirata Honda VT 1100, de a képen az utoljára 2000-ben gyártott VF750C virít (jé, minden előzetes hír nélkül feltámadt), az alatta található adattábla az 1300-as Pan Europeanról szól (de hoppá, az ár már nem ide tartozik),végül a kísérő szöveg a már említett VT 1100 csopperről szól... Kééész!
Mindezek tetejébe egy csillaggal jobb értékelést kapott a Bléd a VTEC-nél, a használhatóság kategóriában. Anyám borogass hideg, nedves ruhával, hát hol élnek ezek???

Ezúton kérek felhatalmazást a Klub tagjaitól egy levél megírására, amit Paulovits Imre keze közé címzek.

Bocs, de valahol ki kellett tomboljam magam, mert az elfojtott düh még stresszt okoz bennem:-)

NN

JozsBiker Creative Commons License 2003.03.18 0 0 989
Persze ... ha küld valaki :-)

Jozs

Előzmény: NitroNori (988)
NitroNori Creative Commons License 2003.03.18 0 0 988
Azt én speciál rád bíznám, hisz' ügyes csávó vagy:-)))
Tényleg flash-es cuccokat tervezel felrakni rá?
NN
Előzmény: JozsBiker (987)
JozsBiker Creative Commons License 2003.03.18 0 0 987

Amik már fent vannak azokat nem kell. Csak ha új cucc van, bemutatkozás, kép, ilyesmi. Ha a dizájnra van ötlet-javaslat azt is várom.

Jozs

Előzmény: NitroNori (986)
NitroNori Creative Commons License 2003.03.18 0 0 986
Jozs!
Amik már fenn vannak azokat is, vagy Iffy odaadta a jogosultságot hozzá?
NN
Előzmény: JozsBiker (985)
JozsBiker Creative Commons License 2003.03.17 0 0 985
Küldhetitek a címemre a VFR oldalra felpakolandó anyagokat !

JozsBiker
jjooee Creative Commons License 2003.03.17 0 0 984
Ha: versenymotor = nem utcai
jjooee Creative Commons License 2003.03.17 0 0 983
A kihegyezett versenymotor blokkjat egyebkent sem a tartos elettartamra tervezik, szoval nem ertem ez hogy jott mint erv...
Előzmény: zschopau (979)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.17 0 0 982
"Mi újság van most akkor az újabb 800-as FI és VTEC mocikkal? Ezek már új fejlesztésűek, ezekbe akkor most jó a full szint."

Ezen motorok fejlesztesekor nagy valoszinuseggel mar figyelembe vettek a szintetikus olajok hasznalatanak elonyeit ill. konstrukcios kovetelmenyeit. Itt mar nagy valoszinuseggel hasznalhato a szintetikus olaj, sot meg azt is el tudom kepzelni, hogy kizarolag szintetikus olajjal uzemeltethetoek. Erre a szakszervizek biztos tudnak valaszolni, ha mar a gepkonyv nem is semmi erre vonatkozot.

"Azért kérdezem, mert inkább a régebbi 750-esekre van kiélezve az olajvita."

Igy van.

sb

Előzmény: cinti (981)
cinti Creative Commons License 2003.03.17 0 0 981
Üdv Gyerekek!

Mi újság van most akkor az újabb 800-as FI és VTEC mocikkal? Ezek már új fejlesztésűek, ezekbe akkor most jó a full szint. avagy még ezekbe sem ajánlanátok, mivel ugyehát nem versenygépek? Azért kérdezem, mert inkább a régebbi 750-esekre van kiélezve az olajvita.

Törölt nick Creative Commons License 2003.03.17 0 0 980
"Ellen érvként felhoznám, hogy a
kihegyezett versenymotorokba is szinte kizárólag szintetikus olajat
használnak, pedig ott nagyon nagy az igénybevétel és nem csúszhat a kuplung. "

ez igy ebben a formaban okorseg. Marmint egy mai versenymotort hasonlitani egy tizeves vifferrel...

Egyebkent sajnos a Motordokinak is megvan a kompetenciahatara...

sb

Előzmény: zschopau (979)
zschopau Creative Commons License 2003.03.17 0 0 979
Csá!

Most jól megkavarlak titeket ezért ne csodálkozzatok ha csapágyas lesz az agyatok. Feltettem a hét kérdését a Totalbike Motordokijának és (remélem nem haragszik majd) itt a válasz:

"Szia Dani,

Ne cseréld le az olajat! Igaz, hogy némely "vékony" olaj okozhat kuplung
csúszást, de csak nagyon hidegen. Ellen érvként felhoznám, hogy a
kihegyezett versenymotorokba is szinte kizárólag szintetikus olajat
használnak, pedig ott nagyon nagy az igénybevétel és nem csúszhat a kuplung.
Ami igazán veszélyt jelenthet a motor élettartamára, az a rossz minőségű
olaj, mint például annak idején a S..... Super Plus. Több olyan motorral is
találkoztam, amelyik ilyen típusú olaj miatt lett rövid úton csapágyas, de
olyan motorral amely bizonyíthatóan a szintetikus olaj miatt lett csapágyas
még eddig nem láttam."

Na erre varrjatok gombot.

Üdv: zd

sp-1 Creative Commons License 2003.03.17 0 0 978
hali Fv!

Látom felépült a moci. Ha gurulsz a 7végén, akár felénk is jöhetnél...

amúgy mindenki figyelmébe ajánlom a következö oldalt: http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm
motoros körökben oly sokszor visszatérö témákról mint a bejáratásról és a megfelelö olaj használatról!!!

üdv,
sp-1 aki még nem járatta be egyik új motorját sem

Előzmény: VFR750Fv (977)
VFR750Fv Creative Commons License 2003.03.17 0 0 977
Szia honvfr

Remelem nem haragszol meg erte, de vitatkoznek veled. Szerintem ugyanis a motor es a hozza alkalmazott olaj esete hasonlatos a fegyver es a benne elsutott loszer esetehez. Arra gondolok, hogy a napig vannak raktaron a meg 2. vilaghaboruban legyartott loszerek, melyek derekan egy zold gyuru talalhato, valamint kapni lehet ugyanebben az urmeretben sima loszert is. A ket lovedek minden tulajdonsagaban egyezik, tehat a megfelelo urmeretu puskaba egyforman betolthetoek. A kulondbseget az elsuteskor tapasztalod, ha nem simat hanem zold festekgyuruset toltesz a puskaba, ekkor ugyanis felrobban a kezedben, mivel ezt a tipust a repulogepek feldelzeti fegyvereihez gyartotak egykor, igy teljesen masok a teljesitmenyleadas korulmenyei. Ez nagyjabol annyit tesz a motorokra leforditva, hogy nem biztos, hogy egy nagyon jominosegu olaj pont ott domborit, ahol neked szukseged van ra. Szereny velemenyem szerint ezeket a full-syntetic csodakat az egyre kihegyezettebb versenygepek igenyeihez feljlesztik, igy van egy csomo hasznos tulajdosaguk, amit egy VFR-ben talan soha nem hasznalsz ki, masreszt felaldoznak belole olyan tulajdonsagokat, amire egy sportmasinanak nics igazan szuksege, de a mi kedvenceink hianyolni fogjak. Szoval en megmaradok a hagyomanyos minosegu, esetleg annal kicsivel ujabb fejlesztesu kenoanyagoknal, de semmikepp nem tennek full-syntetic cuccot a gepembe.

Tisztelettel:

VFR750Fv

Előzmény: honvfr (967)
RC46 Creative Commons License 2003.03.14 0 0 976
zschopau az biztos, hogy nálam sokkal többet tud Bori mester a témával kapcsolatban. Ő ugyebár szintetikus olajat használ, viszont lefagyott a mosoly az arcomról amikor jjooeeval a CBR-ét hallgattuk Franciaország közepén. Akkor még nem akartam elhinni, hogy a csapágy szólalt meg...
Én a helyedben most hagynám benne ezt az olajat, és legközelebb egy jó minőségű ásványit töltenék bele, már csak azért is, mert azzal azért többé-kevésbé egyetértünk, hogy az nem árthat neki.

"A Castrol R4 szerintem sem tuti a VFR-be mert az 10W50-es asszem."
Miért, még ki szerint nem? :) Az R4 valóban 10W50, de azt csak és kizárólag a saját 800-asomba teszem, amit én járattam be, a fordszámmérő a pirosban még nem járt, és most 17.000 km van benne /most ne mondjátok, hogy a mai motorokat nem kell bejáratni :) /. Úgy voltam vele, hogy ha 10W40 helyett 10W50-et használok, és ha az olaj nagyon felmelegszik (pl. város 36 fokban), akkor ez jobban helytáll. Lehet, hogy rosszul gondolkodtam, de nem akarom elhinni, hogy ez a jobb paraméterű olaj ártana.

Más: holnap (szombat) Interwheel-re jöttök? Én kb. 11-kor érek oda. A számom: 06-20-240-7235

Előzmény: zschopau (974)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.14 0 0 975
". Csak gondolf bele, hogy az ezen szintetikus motorolajokat a gyártók pont azért fejlesztették ki és készítették el - pénzt, fáradságot nem kímélve- , mert agyengébb és ez miatt talán olcsóbb motoolajok szélsőségesebb körülmények között az előírt paramétereknek csak részben tudtak megfelelni, hiszen a technika fejlődése túlhaladt rajtuk. "

Az olaj minosege csak az egyik oldala az ermenek. Minket jobban erdekel az, hogy a mi motorunk tervezesekor milyen olajra keszultek fel. Minden gyarto szeret a biztonsag erdekeben lejjeb ani a kovetelmenyekbol. Pl. egyszerubb lenne a teljesitmenyt elerni 98-as oktanszamu benzin hasznalataval, de a gyartok inkabb a 95-osre tervezik a konstrukciot, azzal adja le a teljesitmenyt.

"Az ásványi olaj, amit betöltéskor "vastagnak" látsz az szerinted tartós 10.000 ford/perc üzem ütán úgynéz ki, mint ahogy azt te beletöltötted? Szerintem inkább, mint a híg pisi- láttam már ilyet. "

A vastagsagon en a bizonyos korulmenyek kozotti viszkozitast es folyasi tulajdonsagokat ertem. Nem azt, amit szemmel meg lehet allapitani. Mondok egy peldat: adott a fotengelycsapagyazas, a gyarto pedig kiszamitotta, hogy ha a feluleti erdesseg x, a csapagyhezag meg y, akkor egy adott tipusu olajnal adott fordulatszamon kialakul a folyadeksurlodas (azaz a forgo csapagy feluszik a folyadek felszinere). Egy kisebb viszkozitasu olaj pedig kifolyik a csapagy resen, es nem alakul ki a folyadeksurlodas, hanem vegyes surlodas, rosszabb esetben teljesen szaraz surlodas. Nem szabad elfelejteni, hogy itt mikronokrol van szo!

"ha jobbminőségű olajat töltöttek bele, attól amit a gyártó előírt. "

Attol hogy egy olaj szintetikus, meg nem biztos, hogy jobb minosegu.

"de a japánok már akkor is jó tömítéseket csinálátk és azokat már akkor sem ette meg az olaj. "

Lehet, hogy olyat csinaltak, amit a szintetikus sem esz meg, de ki tudja? Biztos nem keszitettek fel erre a korabbi VFR-eket...

En nem allitom, hogy biztosan karositja. De azt allitom, hogy tok felesleges. Eleg a jo minosegu asvanyi bazisu is.

"Szóval amit a szintetikus olajokról írtál enyhén barokkos túlzás. "

Hat, en az infoimat leegyezettem nehany olyan szakemberrel, akik az olajozasban profik.

De mindenki azt hisz amit akar, en senkit sem akarok meggyozni.

sb

zschopau Creative Commons License 2003.03.14 0 0 974
Jól látod a dolgot RC46! Tényleg nem tudom mire gondoljak a lentiek után. A most letöltött Service Manual annyit ír, hogy az éghajlatnak megfelelő olajat használjak (10W40) és legyen API SF vagy SG minősítésű. Gondolod, hogy az ennek megfelelő Motul 300V-től megsemmisül a szerkezet? Engedjem a "kukába" a négyezret futott olajat?

A Castrol R4 szerintem sem tuti a VFR-be mert az 10W50-es asszem.

RC46 Creative Commons License 2003.03.14 0 0 973
zschopau!

Már csak arra lennék kiváncsi, hogy a kezdeti enyhe bizonytalanságod az olaj témakörben, mennyire fokozódott fel? :)
Ezzel együtt számomra is hasznos információk kerületek napvilágra!

Shadowbull:
"az eladoi trukkok meg megint mas lapra tartoznak(amikor nem az van a dobozban, ami a cimken)."

csak érdekesség képpen írtam, hogy pár éve sokak szerint nem Castrol olajat kaptál a Castrol dobozban. Nem igazán hittem el a rémtörténeteket, mivel ha egy az egyben kicserélik azt észre veszi mindenki, mert az RS "illata" teljesen más mint egy olcsó olajé.
Ezek után az a minimum, hogy a Castrol Hungária lehelyez a kertbe egy hordót :)

Előzmény: zschopau (957)
NitroNori Creative Commons License 2003.03.14 0 0 972
Köszi, de közben találtam egy felhasználóbarátabb keresőt: www.nonprofit.hu

Ja és maradok inkább a Heim Pál gyerekkóri fejlesztésénél.
NN

Előzmény: jjooee (971)
jjooee Creative Commons License 2003.03.14 0 0 971
Siman! Jjooee alapitvany! ;)
Sajnos nem tudok rola, de minden evben kiadnak egy listat azokrol a szervezeterol akkiknek utalhatod az 1%-ot. Ezt megnezheted itt
http://www.apeh.hu/kozlemen/civil.htm

Előzmény: NitroNori (970)
NitroNori Creative Commons License 2003.03.14 0 0 970
Csaó Mindenkinek!

Tudtok valami épkézláb motoros témájú alapítványt, ahová el tudom juttatni az 1%-mat?
Mintha emlékeznék egy "vétlen motoros közúti áldozatok" alapítványra.
Hol lehet ilyen jellegű alapítványokra bukkanni?
Számlaszám, meg ilyenek?

NN

jjooee Creative Commons License 2003.03.14 0 0 969
Vekony es vastag alatt a henger falan letrejovo olaj filmretegrol van szo, nem az olaj surusegrol amit latsz betolteskor.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!