Keresés

Részletes keresés

jay_75 Creative Commons License 2006.01.25 0 0 17
vajon ha a bank adja a jutalékot akkor lesz egy tanácsadó független a piactól, vagy ha az ügyféllel fizetteti meg??
én ha hitelekkel foglalkoznék, bizti oda vinném az ügyfelem ahol több pénzt kapok...
egyáltalán nem mindegy viszont ügyfélszempontból, hogy hol vesz fel hitelt... 4 tized százalék milliós nagyságrendü különbség 20 év alatt! akkor nem megéri kicsit fizetni azért, hogy spóroljak egy kicsit :-)
Előzmény: borda3 (4)
jay_75 Creative Commons License 2006.01.25 0 0 16
nem lehet kérdés, ha az emberünk 2x annyí jutalékot kap egy bizti-kombis hitelért mint bármi másért..

nem tudom, hogy más cégeknél hogy van. és egyáltalán milyen termékekről beszéltek.. Amit tudok, hogy egy olyan hitel ami egy befektetés mellett opcióként van, sokkal olcsóbb mint egy sima banki hitel.
ez a Brokernetnél. Tehát ez nem motivál senkit ebbe az irányba jobban (hiteltanácsadó) aztán sok esetben mégis ilyn hitelek futnak már, mert aki jogosult ilyen hitelre sokkal jobban jár mint egy hagyomás hitellel.. (ezt nem akarom boncolgatni)
Előzmény: rókalány (10)
jay_75 Creative Commons License 2006.01.25 0 0 15
helo mindenki.
A Brokernet nem intéz hitelt!!
A brokernet csoprotnak van erre egy külön cége ami finanszírozással foglalkozik - semmi mással. Ez a Bankbroker. egy cég ahol a szakemberek nem értenek máshoz csak a hitelekhez, lízingekhez, pályázatíráshoz stb. mindenki a maga szakterületéhez..
lehet, hogy nem teljesen ide vág, de ugy érzem vegyük külön lapra, ha már érdekel valakit.
hali
Előzmény: borda3 (9)
bilee Creative Commons License 2006.01.22 0 0 14
Listát nem szeretnék gépelni, mert sokáig tartana, de szinte az összes nagy bankkal, egy rakás biztosítóval, akkor a 2 létező lakás takarékpénztárral, nyugdíjpénztárak sorával állunk kapcsolatban. Abba igazad van, hogy pl. az OTP-nél is 3 millió folyószámla van, de ott van még 400-500 másik bank, ahol lehet az embernek folyószámlája. Az OTP-t személy szerint én sem preferálom, ezért máshol van nekem is folyószámlám. De most tegyük fel akarsz egy hitelt. Mint mondtam, kb 500 bank van Magyarországon jelenleg. Van időd mindbe elrohangálni? Na mi többek között ebben segítünk. Az már csak az ügyfélen múlik, hogy kíván-e havi több tízezer Ft-ot spórolni, vagy nem...
Előzmény: kyra42 (13)
kyra42 Creative Commons License 2006.01.19 0 0 13
OVB - masik kedvenc temam az MLM rendszer mellett. :)
Azt gondolom, amit bilee ir, az mind igaz. Es erdemes reszt venni egy ilyen beszelgetesen, mert minimum elgondolkodtato.

De pl. milyen bankokkal/biztositokkal/egyeb penzintezetekkel alltok kapcsolatban? Tudsz egy felsorolast adni?

"3 millió ügyfél nem tévedhet..." - az otpnel is kb ennyi folyoszamlat vezetnek, de attol meg az en (mashol vezetett) szamlam merfoldekkel jobb es sokan valtananak ra, ha korbeneznenek a piacon. Valoszinu az emberek tajekozatlansagnak/idohianyanak/stb koszonheti tobb ceg is a sikeret...
Előzmény: bilee (12)
bilee Creative Commons License 2006.01.19 0 0 12
Sziasztok, én egy jó ideje ennél a cégnél dolgozok és nem akarom fényezni, de a számok mindenképp magukért beszélnek.Először egy kis cégtörténet:
1970-ben alapították Németországban, Kölnben. 1993 óta létezik Magyarországon is. 13 Európai országban, 3 millió ügyféllel és 18.000 munkatárssal Európa legnagyobb független pénzügyi tanácsadó cége.
Láttam, hogy sokan hasonlítgatták a Brókernethez. Igaz nem tudom, hogy ők hogyan dolgoznak, nem is akarom megsérteni őket, de annyit azért hozzátennék, hogy az OVB-ből váltak ki és alakultak meg anno...
Ami az OVB-nél fontos, hogy teljesen ingyen és bérmentve átnézik az ügyfél anyagi helyzetét és pénzügyi előnyoket keresnek neki, ami már havi szinten megmutatkozik a háztartás kiadásaiban. És mint már mondtam mindezt teljesen ingyen. Az ügyfél nem fizet semmit, hanem csak részt vesz az elbeszélgetésen és eldöntheti, hogy érdekli a dolog, vagy nem.
És az OVB csak egy közvetítő és ügyintéző a bankok, biztosítók, stb. és az ügyfél között.
Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy megér-e neki 1-2 órát, hogy utána esetleg egy hitelnél havi 10-15 ezerrel kevesebbet fizessen, vagy akár sokkal magasabb kamattal kösse le a pénzét mint más bankoknál, vagy nem.
Én személy szerint csak ajánlani tudom, 3 millió ügyfél nem tévedhet...
Pueblo Creative Commons License 2005.12.29 0 0 11
Hát szerintem egyszerű a dolog, nem kötsz szerződést a Brokernettel/OVB-vel, hanem sima banki papirokat irsz alá, ahol az ügyintéző nevénél egy brokernet/OVB-s azonosito szerepel. Az is megoldás, ha a brokernetes/ovb-s emberke lemásolja a kitöltött aláírt dokumentumot és ez alapján kapja majd meg a jutalékot.
Előzmény: borda3 (9)
rókalány Creative Commons License 2005.12.29 0 0 10

Én is ezen a területen dolgozom mindegy melyik cégnél. 

Sokan jönnek át hozzánk (mármint munkatársnak) brókercégektől, biztosítóktól, más bankoktól. Ezen a területen nagy a jövés-menés, sokszor direkt vadásznak a cégek egymás munkatársaira.

A brókercégek (bár az elnevezés nem igazán korrekt), kapnak a banktól, biztosítótól stb. jutalékot de ezen felül a cég is kiszámláz külön ügyintézési díjat az ügyfél felé. Az más dolog, hogy ezek a pénzek, hogy vannak leosztva az értékesítőknek.

Maximálisan nem szeretném őket "fikázni", teljesen jó az amit csinálnak és sokan hajlandók megfizetni a plussz pénzt a plussz szolgáltatásért (én például nem állok sorba a földhivatalnál, de én tényleg "csak" a banki jutalékból élek).

A biztosítós dolog az pedig egy külön történet, azt kell, hogy mondjam a pénzügyi piacon minden "értékesítő" kőkeményen  a biztosítások irányába van motiválva ($). És tény, hogy semmi gond nincs a biztis hitelekkel sem, de hidd el nekem, hogy van annál jobb is. De ez nem lehet kérdés, ha az emberünk 2x annyí jutalékot kap egy bizti-kombis hitelért mint bármi másért.

És még csak nem is neheztelhetünk rá érte, mert nem csap be, csak lehet, hogy nem a NEKED legmegfelelőbbet kínálja.

Az más dolog, hogy sok biztosítós azért lesz pályaelhagyó mert nem bírja kezelni a sok ügyfélpanaszt stb. ami egy biztosító üzemmenetébe simán belefér, de mint magánember nem bírják feldolgozni.

A "hitegetéssel" kapcsolatosan pedig csak annyít, hog ugyan miért hitegetne bárkit egyetlen hitelközvetítéssel foglalkozó emberke is, hiszen a jutalék csak a folyósítás UTÁN jár (egyes bankoknál már a hitelszerződés aláírásakor) de semmiképpen nem a hitelkérelem beadásakor. Addig tehát nincs zsé. Esetleg a biztosítás megkötéséből de azt meg úgyis visszaírják ha nem fizeti az ügyfél - tehát minek.

Előzmény: borda3 (7)
borda3 Creative Commons License 2005.12.29 0 0 9

A Brókernetnél nem tudom hogy megy, de valami megbízásnak mindenképpen kell lennie, mert különben nem intézkedhetnek. Persze a hitelt nem a cég fizeti ki, hanem  a bank. Viszont ahhoz, hogy a bank el tudja számolni a cég felé, (legyen az Brókernet, vagy OVB) a benyújtott papirokon szerepelnie kell a cég névnek, és az ügyintézőnek is. Különben mi alapján számolják el???

Igen, tényleg nyomják egyébként a biztosítást, AMit tudni kell, lakáshitelhez életbiztosítást nem kell kötni, lakás biztosítást, azonban igen. Magasabb jövedelműeknek esetleg meggondolandó, mert +adókedvezményt ad. Szóval, ha azt mondja valaki, hogy neki egy olyan variációt számoljon ki, hogy nem kell életbiztosítás, meg fogják csinálni. :)

Előzmény: Pueblo (8)
Pueblo Creative Commons License 2005.12.29 0 0 8
Ez azért furcsa, mert nekem a brokernetes csaj azt mondta, hogy velük nem is kerülök szerződéses kapcsolatba, hanem csak tanácsot adnak és a jutalékukat a pénzintézetektől kapják. Na most hol az igazság?
Előzmény: rókalány (6)
borda3 Creative Commons License 2005.12.29 0 0 7
Ezt nem igazán értem, mert ők nem abból kapnak pénzt, hogy Te adsz nekik, hanem a bankoktól, biztosítóktól. Több lehetőséget is figyelembe vesznek. pl. ha van valakinek megtakarítás jellegű biztosítása, az felhasználható lakáskölcsönhöz. Ill. a lakáskölcsön kombinálható életbiztosítással. Nem ezzel kevered? Egyébként szerintem korrektek. Több ismerősöm is rajtuk kerezstül vett fel lakáskölcsönt. Volt akinek kerek-perec megmondták, hogy nem javasolják olyan feltételek melllett a kölcsönt, mert kicsi az esélye, hogy megkapja. Nem jobb ez mint ha hitegetik, és pénzt kérnek előre???
Előzmény: castropia (1)
rókalány Creative Commons License 2005.12.29 0 0 6

A brokernet pl. a hitelügyintézésért elég magas jutalékot kér (3-4%) . Szerintem az OVB is, de ebben nem vagyok biztos!!

Cserébe szolgáltatnak: meghatalmazás alapján sorban állnak, ügyintéznek. Van akinek megéri, sokaknak nem. És nagyon nyomják a biztosításokat minden téren (hiteleknél is). Ez sem biztos, hogy jó az ügyfélnek, de a biztosítók aránytalanul magas jutalékokat fizetnek minden közvetítőnek és mindenki fizetésből él.

Előzmény: Pueblo (5)
Pueblo Creative Commons License 2005.12.29 0 0 5
En ugy tudom, h. a brokernet is ugyanezt csinalja. Van valakinek tapasztalata veluk?
Előzmény: borda3 (4)
borda3 Creative Commons License 2005.12.29 0 0 4
Az OVB több mindennel is foglalkozik. Jelzáloghitelek, lakásvásárláshoz, lakás, élet biztosítás, lakáskassza, nyugdíj, és egészségpénztárak. Ami mindenképpen előny. Nem kérnek semmi pénzt, jutalékot, azt a bankok adják nekik. Több pénzintézettel is kapcsolatban állnak. És segítenek az ügyintézésben, Nem kell annyit rohangálni a bankba, a biztosítóba.
Előzmény: GépSas (2)
Pueblo Creative Commons License 2005.12.27 0 0 3
Én business-eltem, de nem volt nagyon meggyőző. Az irodavezetővel tartottam a kapcsolatot, és ő is butaságokat mondott. De adj nekik egy esélyt, mert ez csak egy vélemény.

Előzmény: GépSas (2)
GépSas Creative Commons License 2005.12.12 0 0 2
Ez az OVB engem is érdekelne.
Nincs másnak tapasztalata?
Van olyan aki bizniszel velük?
castropia Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1

inkább negatív...

egy előadásokun voltam, nem voltak meggyőzőek, és állandóan a biztosítás visszavásárlást erőltették aminek hasznából ha jól emlékszem 16 egységből 6-ot akartak maguknak.

Előzmény: ambbay (-)
bindera Creative Commons License 2005.07.19 0 0 0
0VB
ambbay Creative Commons License 2005.07.19 0 0 topiknyitó
Van valakinek tapasztalata veluk?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!