Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Gyerekkoromban láttam utoljára ilyen teljesítményszabályozást: egy búcsús körhinta forgatómotorjának sebességét állította vele a kezelője. (Persze az azért ennél egy kicsit profibb volt - már ha lehet ilyet mondani.)
aki szabad kapacitásban, felszereltségben (számlaképesen) képes két utcai szakasznyi kerítésrácsot és hat emeletnyi lépcsőkorlátot elkészíteni és azt teljeskörűen szinterezéssel, szállítással és beépítéssel kivitelezni, az írjon nekem egy cégnevet és e-mail címet a publikus címemre. Aki ír azt meghívom egy tenderre, nem fusi zsebmunka tegnapi határidővel. üdv és köszönöm.
"Ezekben a napelemes cuccokban nincs valami belső akku? Meg tud az dögleni?"
Szerintem akku az már nincs.
Lítiumos elem van, amivel évekig elhúzza. A pajzsok közti különbség meg kábé kimerül abban, hogy az egyikben házilag is könnyű cserélni az elemet, míg a másikhoz kell a NASA is.
"Inkább maradok a satupad mellet,meg a hegesztő kábelek végénél..........."
Ezt már többször, többen javasoltuk neked, de valahogy mégis mindig itt kötsz ki, elmagyarázni azt amit te magad nem értesz. Nem lehetne olyat csinálni, hogy egyszer az életben betartod az ígéreted?
Mindig is kiváncsi voltam az elektrónikai mütyürök rejtélyes funkcióira,de az általad javasolt sulit inkáb kihagyom,mert félek,hogy nem fér bele az életembe. Ha mégis beleférne,hetven évesen,nem hinném,hogy hasznát tudnám venni !!!
Inkább maradok a satupad mellet,meg a hegesztő kábelek végénél...........
Én kb 6évig használtam ceruza akukkal. A kazetta alsó részénél vigan elférnek. A kazetta belső oldalát kb 25x25mm-es méretre új fűrészlappal óvatosan átt lehet vágni. Az akku kiforrasztható,csak a polaritásra kell figyelni. A régi kazetták belül kivoltak öntve purhabhoz hasonló szutyokkal. Ezt is el lehet távolitani,de vigyázni kell a panel kütyüjeire.........
Én téli időben kazánház ablakában tárolom,a napfény minden nap érte,sosem volt gond vele.
"Örök rejtély előttem,hogy egy áramkörben hogy választják szét a napelem töltő funkcióját az elemek áramkörétől.......!!!!???"
Ó, ezen viszonylag könnyű segíteni. Elvégzel egy elektronikai műszerész szakma középiskolát, és máris világos lesz előtted a félvezetők szerepe az áramkörökben, a feszültségszintek világa, és optocsatolók nehéz élete... Meg egy csomó egyéb csodálatis ismeret. Szóval tanulásra fel!
Megpróbálkozom a világos tárolással, mert még a márkás sisakokban sem cserélhető az elem, csak a drágábbakban. Ha nem jön össze, szétvágom a kazettát, kivezetem az akku drótjait, és teszek egy elemfoglalatot valahová a sisakba. (A cerkaelem azért lenne ideális, mert abból van tölthető.)
Hulladék akkor lesz a kazetta akkujaiból,ha a pajzsot a szekrénybe tárolod,de már az is hiba,ha helytelenül van a garázs asztalán. Én sosem rakom le napelemmel lefelé. Örök rejtély előttem,hogy egy áramkörben hogy választják szét a napelem töltő funkcióját az elemek áramkörétől.......!!!!???Mert ugye elem nem,de akku tölthető. Olvastam már olyat,hogy nem mindegyik kazettába akku van. Az a kazetta az elemes,amiben ezt cserélhető helyre rakják,vagyis oldható az elem fedele.Bocs,ha hibásan irtam,mert ez könnyen megesik..........
Cerkaelemes nincs? Alkalmanként használnám csak, és nem nagyon örülnék, ha a "környezetbarát" nepelemes rendszer elektrohulladékot termelne nekem hosszabb állás után.