Semnem a MÁV, semnem a BKK-közút érdeke, hanem az egész környékbeli lakosságé: ne felejtsd, hogy egy része hosszában utazna (Az Üllői úton), másik része pedig keresztben (a vonattal).
Majd valamikor biztosan így lesz, de nem a közeljövőben. Ezt az aluljárót biztosan nem tudják belevenni az IKOP szűk keresztmetszetek felszámolása programjába. De miért is a vasút feladata lenne megépíteni vasútfejlesztési forrásokból, amikor mivel ez a fejlesztés elsősorban a közúti forgalom érdekeit szolgálja, másodsorban a BKK-ét?
Én múltkor egy olyan tervet láttam, hogy az Üllői út aluljáróba kerül le a villamossal együtt. Kispest állomás megszűnik, helyette az Üllői út vonalában egy új megállóhely létesül.
De sirály lenne, hogy zsír új pálya, drót, minden, a lenti szakaszon pedig napi 2 pár vonat, csak hogy a szööögén' buszokkal ugyan ne csesszünk mán ki...
Magyarországon, a ma belátható időben - mai ismereteink - szerint, 100 km/h-val járható, kétvágányú, dízel vontatású pálya szakasz a közeljövőben nem létesül.
Nem a villamosítás a legfontosabb, hanem a pályakorszerűsítés, hogy mindenütt 100-zal mehessen a vonat. Kapacitásnövelés sem ártana kétvágányú szakaszok létesítésével.
Nem tudom, hogy kik állítják össze a vonatokat, de ebben sincs semmi logika: 13.18-kor elindítanak 3!!!! darab desirot, amin annyi ember utazik, hogy kis túlzással a szóló desiro is elég volna, majd egy órával később elindítanak 2 desirot egybekötve, amin meg nyomorognak az emberek...