Keresés

Részletes keresés

Kardszárnyú Creative Commons License 2007.02.01 0 0 15364
Ma ajándékba kapott házi kolbász lesz
holnap gofri + almás pite kívánságra
panettone Creative Commons License 2007.02.01 0 0 15363

Ez esetben minnél több annál jobb...a legjobban az tetszik: amihez nem kell tűz. hiába na változnak az idő, az eszközök mégis ételt adni a családod elé ez változatlan!!! És ez csodálatos dolog...

 

Elképzelem, ahogy az Ősasszony azon tűnödik mit főzzek ma... végül is mindegy csak ne kelljen tüzet csiholnom....vagy ahogy régen valaki mindig otthon maradt őrizni a tüzet.

 

Nekem a kedvencem: ... végy 4 fillér ára élesztőt... na ez a süti soha nem készült el!!!

 

Bocs a hosszú off-ért . Nálunk ma kelkáposzta főzelék készült sült oldalassal.

Előzmény: nagypapi51 (15362)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.02.01 0 0 15362

Az 1946-ban kiadott "Mindenki szakácskönyve" fejezetcímei:

 

Kis konyhatechnikai lexikon

Ami 10 perc alatt elkészül

Ebédvendég - vacsoravendég

Váratlan vendég érkezik

Nagymama uzsonnái

Ötórai tea

Hónap vége van

Mit főzzön az agglegény

Maradékok felhasználása

Hegyen-völgyön lakodalom

Farsang, szilveszter

Szombaton készül a vasárnapi ebéd

Kirándulni megyünk

Amihez nem kell tűz

Gyerekek-öregek kosztja

Beteg van a háznál

Elválasztom a kisbabát

Valamit elrontottam

Konzerválások

Függelék

 

Ha nem bánjátok, naponta közreadok egy-egy érdekesebb receptet.

Vagy kibontsam a fejezeteket is?

exminiemberke Creative Commons License 2007.01.31 0 0 15361
A nagyid féle meggyes pitét :) Köszi mégegyszer!!!

Nagyon guszták a szendók!!!
Előzmény: Vanessa_ (15355)
ribizli Creative Commons License 2007.01.31 0 0 15360
bd, a krumplistésztával még nem próbáltam, csak a német Bratkartoffellel, de valószínűleg hasonló a technika. Vastag talpú serpenyőben jobb, kell alá zsiradék (tehát kicsit tocsogós legyen az a tészta), jól lenyomogatni a serpenyőben, és közepes lángon békén hagyni. :) Elég sokáig kell a Bratkartoffelnél, lehet 15-20 perc, amikor már nagyon kíváncsi vagyok, milyen, akkor lapos fakanállal kicsit megemelem, mint egy palacsintát, és meglesem, mennyire pirult meg, aztán hagyom még, vagy tálalom.
Teflonban is ugyanez a technika, és miután kivettem az ételt a serpenyőből és lehűlt, beáztatom, szépen fellazul, ami leragadt (morzsaszerűség).
ribizli
Előzmény: bd (15358)
t3v3d3s Creative Commons License 2007.01.31 0 0 15359
süss kérget a tetejére grillel :)
Előzmény: bd (15358)
bd Creative Commons License 2007.01.31 0 0 15358
A krumplistésztát úgy szeretem, ha piros kéreg sül az aljára és lecsúztathatjuk a tányérra és lehet ropogtatni.
No, ez nem sikerül évek óta. Leragad. Vakarhatom, szétesik.
Próbáltam teflonban, próbáltam rozsdamentesben, raktam sütőbe, pirítottam a gázon...
Helpmee...........
t3v3d3s Creative Commons License 2007.01.31 0 0 15357
mert nem olvasod elég régóta ezt a fórumot :)

http://www.gwdoling.co.uk/img/ih/kcraft/319102.jpg
http://geogall.hu/termekek/egyeb/homero/1547

és ők is tartanak, csak a weboldalukon vmiért nincs:
http://www.talal6.hu/
http://www.soregi.hu/
Előzmény: Encsi84 (15352)
Vanessa_ Creative Commons License 2007.01.31 0 0 15356
Ez meg szepen lemaradt az elöbb:)
Előzmény: Vanessa_ (15355)
Vanessa_ Creative Commons License 2007.01.31 0 0 15355

SZia.))

 

 

Nagyon örulök, hogy sikere volt:) Melyik valtozatot csinaltad meg? Itt vannak a megigert szendvicskepek:) Tonhalas, es sonkakremes szendvicsek, Ishavssallad, råksalata, skärgårdsill, a hejåban sult krumplihoz es frissen kisutött zsemlecskak:)

Előzmény: exminiemberke (15327)
Dydand Creative Commons License 2007.01.31 0 0 15354
Ma: Surimivel töltött, fűszeres tőkehal tekercs, baconos- snidlinges kéregben egybesütve.
Üdv: dy

panettone Creative Commons License 2007.01.31 0 0 15353
Megyleves krumplis tészta pedig a terv spenót volt!:-)
Előzmény: Dharma (15349)
Encsi84 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 15352
:)Mert még sosem hallottam, láttam sütőhőmérőt.
Előzmény: H_G (15350)
exminiemberke Creative Commons License 2007.01.31 0 0 15351
1. fokozat = 160 C-fok
2. fokozat = 175 C-fok
3. fokozat = 190 C-fok
4. fokozat = 205 C-fok
5. fokozat = 225 C-fok
6. fokozat = 245 C-fok
7. fokozat = 255 C-fok
8. fokozat = 275 C-fok

Azt hiszem ez volt a jó...én legalábbis azóta ezt használom. :)
Előzmény: Encsi84 (15347)
H_G Creative Commons License 2007.01.31 0 0 15350
Ha már ajándék, miért nem adsz neki egy sütőhőmérőt?

Előzmény: Encsi84 (15347)
Dharma Creative Commons License 2007.01.31 0 0 15349

Pásztor tarhonya és meggyleveske.

 

Húsmentesen totálisan.

Zitka Creative Commons License 2007.01.31 0 0 15348

A 14739-ben van! :-)

De olvasd el az utána lévő megjegyzéseket is, mert latsia nem mindenben értett vele egyet. :-)

Előzmény: Encsi84 (15347)
Encsi84 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 15347

Tudom, hogy ez is volt, de nem tudom hol. Aki tud segítsen, anyukámnak kéne ajándékba az, hogy hogy tudpm a hőfokokat elektromosról gázosra átváltani.

Valaki csinált egy összefoglalót anno, de gőzöm sincs merre lehet.

Köszi a segítséget!

Elnézést, hogy visszatérek régi dolgokhoz.

Encsi84 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 15346
Van mit finomítani,de már tudom, hogy működik.
Előzmény: andixka (15345)
andixka Creative Commons License 2007.01.31 0 0 15345
Nagyon jó lett :-)))
Előzmény: Encsi84 (15341)
andixka Creative Commons License 2007.01.31 0 0 15344
Köszi a tippet. Ezt a topikot nem láttam.
Előzmény: t3v3d3s (15326)
t3v3d3s Creative Commons License 2007.01.30 0 0 15343
ja, értem! "kis időre függőlegesen"
szerintem tök jó lett ahhoz képest, hogy se faszén, se forgónyársas vásári kalácssütögető :)
Előzmény: Encsi84 (15341)
Encsi84 Creative Commons License 2007.01.30 0 0 15342

Valahogy így történt.

Köszi!

Előzmény: t3v3d3s (15340)
Encsi84 Creative Commons License 2007.01.30 0 0 15341

 

1. sodrófán sütőben

2.kis időre kell függőlegesen sütőbe

3.,4.,5. ilyen lett.

Előzmény: t3v3d3s (15340)
t3v3d3s Creative Commons License 2007.01.30 0 0 15340
Nem igazán értem, miért függőlegesen: úgy nem lehet forgatni. Nekem vízszintesen is jó volt, persze, a tészta nem ért le a tepsiig, mert a fa felfeküdt a két szélére.

Úgy kell, hogy kígyókat gyurmákolsz, azt feltekered a fára, a két végét alátuszkolod, aztán az egészet lefekteted az asztalra, és enyhe nyomást gyakorolva rá addig görgeted (ugyanazzal a mozdulattal megy a sodrófa, mint amikor pogácsatésztát nyújtasz), amíg össze nem érnek a hurkák, és egyenletes vastag nem lesz.
Előzmény: Encsi84 (15338)
panettone Creative Commons License 2007.01.30 0 0 15339

Talált!!! Spenót bundáe kenyérrel!! Igen !!! Imádom!!! Atöbbieknek csinálok hozzá fasírtot. Smarni?

 

Aholnap letudva...

Előzmény: bd (15337)
Encsi84 Creative Commons License 2007.01.30 0 0 15338

Képeket majd később teszek föl.

Nagyjából sikerült csak a tegnapi kürtős k. .

Én disznózsírral, enyhén kentem meg a sodrófát, arra tettem rá az ismertetett módon a tésztát.

20 perc után leszedtem a tésztát.Le lehetett húzni kétkézzel a sodrófáról.

Ezután párpercet kell a sütőben még sütni, mivel a belseje könnyen kiszárad (én itt rontottam el az egyiknél). Azért elfogyott:).

Fontos, hogy a kürtöst ne vízszintesen fektetve tegye az ember a sütőbe, hanem függőlegesen, mint a kémény áll, különben összeesik.

Nekem az üvegek széttörtek,ezen felül a tészta sem maradt úgy rajt,mint a rúdon.

bd Creative Commons License 2007.01.30 0 0 15337
panettone spenót?, lecsó? esetleg gyümölcsnap?
Előzmény: panettone (15335)
tuutuu Creative Commons License 2007.01.30 0 0 15336
Kóstold meg. Ha megrágod, és nics vele gondod, nevezhetik akár Avasnak is..:}}
Előzmény: nemisbéka (15334)
panettone Creative Commons License 2007.01.30 0 0 15335

Megúnhatalan klasszikus volt ebédre: csirkepaprikás  tarhonyával (lusta voltam nokedlit szaggatni) és uborka salival desszert nem volt majd holnap.

 

Holnapra teljesen tanácstalan vagyok csak azt tudom mi ne legyen: se krumpli se rizs se pörköltes se tészta se tejfeles.

Valami könnyű leves és tejmentes desszert!???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!