Rolandoo:
el kell, hogy keserítselek: ha egy kicsit visszaolvasol, láthatod, amikor beírtam, és ez még most is igaz: nem gyártanak már Washburnből semmit, ami a Nuno Bettencourt szériához tartozik. (köszönd Bettencourtnak...)
tahát már csak használtan tucc szerezni, viszont ahhoz nagyon padlón kell lennie valakinek püileg, hogy egy N2estől megváljon, N4esről nem is beszélve (hozzáteszem, nekem N2esem van). Mindenesetre annyit tudok ajánlani, hogy keress eldugott hanxerboltokat, én pölö egészen véletlenül Szegeden találtam egy N2est, nosza, rögtön meg is vettem...
ha érdekel, majd elküldöm a tfonszámukat.
mindazok, akik Blindmouse ellen acsarkodnak!
Blindmouse-nak igaza van. Általánosan elterjedt az a,b,c,d,e,f,g hangsor, amit meg az iskolában zeneóra címszó alatt tartanak, arról egyrészt jobb nem beszélni (hozzáteszem, az USA-ban pölö a tananyag részét képezi a kottaolvasás, akkordelmélet, stb.) másfelől azért ne felejtsük el, hogy lokálpatrióták révén eléggé beszükült skálán mozog az ottani zeneelmélet, azaz nem terjed túl a bartók- féle népdalgyűjteményen, elvétve akad egy-két örömóda, meg francia himnusz magyar fordítás. A C, mint alaphang, meg a szolfézsből jött be, és semmi köze a hangsorhoz.
Ez kábé ugyanolyan, "most jól megmutattuk a világnak, hogy mi H-t használunk B helyett", mint a tanu c. filmben amikor kicserélik a narancsot, és Virág elvtárs odasúgja Pelikánnak, hogy ezzel sem az egyszerű nép nem vesztett, mivel ők örülnek, hogy van mit enniök, sem a vezetők nem vesztettek, mert fel tudnak mutatni eredményt, sem a tudósok nem vesztettek, mert legalább folytathatják a kutatásokat, hanem a kapitalisták... na azoknak most jól keresztbe tettünk. Kábé ez a helyzet most is. Jól megmutattuk a nyugatnak, hogy mi H-t használunk. Most aztán főhetnek a salyát levükbe.
Nakezit csókolom urakok:
GG
nekem is néha fenntvan vagy félévig egy garnitúra húr.. de nem izzad a kezem, így bírja.. porosodás ellen meg gyakorolni kell ;))
magyarázza már meg valaki hogy ha van egy nyelv (jelen esetben a zene nyelve) ami mindenhol egységes a világon, akkor a hülye magyaroknak miért kell ezt is megváltoztatni??
Én vagyok a reformkodó paraszt biztos, de menj be szépen a legközelebbi hanxarboltba, és nézz meg egy húrkészletet.. e-a-d-g-b-e húrok lesznek benne.. ja, nem a magyarok a reformkodók bizonyára, hanem a világ többi része...
mit vitatkozok én ilyen tenyerestalpas agyasbubukkal?
hülye oszt kész..
Hello, merre van ez a Finkey nevű bolt.
Egyébiránt Ibanez RG550EX -et (természetesen japán) keresek nem tud valaki valahol egyet az Oroszlánbarlangon kívül?
Kösz
jaja és a jó gitáros Jimi Hendrix -et, Led Zeppelin -t, Ten Years After -t, Mahavisnu -t hallgat meg még egy két dolgot
A nyár elején láttam a Tajtinál (Deák tér) és az Eldorádónak abban az üzletében ami a Nyugati Pu. melletti bevásárlóközpontban (a nevét nem tudom) van.
Jaja ott már nincs washburn. Habár ott már semmi sincs... Jó pár évvel ezelött még oda jártunk szájat tátani, nézni a csodákat, most meg huszadrangú koreai funérlemezek... no tisztelet 1-2 kivételnek.
cheerokko vegyél egy rendes gitárt rendes erősítővel.:-) a multik sem csinálnak mást, mint hogy megpróbálják utánozni ezeket a hangzásokat. Nem kell torzító, csak megfelelő pick up megfelelő csöves előfokkal. minek szimulálni azt ami van:-)
bezony. mousen-ak igaza van. még hogy be kell járatni őket, meg elhangolódnak :-)) Én láttam Sting apót amikor koncert közben a BASSZUSGITÁRON húrt cseréltetett, mert nem tetszett a hangja nekije. Biztos Ő is remegő kézzel játszott tovább, attól félve mikor hangolódik el az új húr.:-)))
Na, senki sem nézte meg a Rosenbergéket?
:((
Sosem tudjátok meg, hogy kell játszani! ;)))
Bár meg lesz nekem .avin.
;))
Húrügyileg
Ha felteszed meg kell tépkedni, hogy egyenletesen nyúljon.Nálunk H húrok vannak, kint B.Ami nálunk B az kint Bb (bebé) névre hallgat.
Én kb 1-2 havonta cserélem,de célszerű tokban tartani a gitárt, hogy ne porosodjon a húr sem.
:)
Torzító egyfajta effekt, mintha egyféle fűszered lenne.Előbb utóbb unalmas lesz.
Multieffekt sok hang, fűszer, íz.
:)
1, masfel het alatt ? Hehe, en nem egy embert ismerek aki felevente, evente csereli a hurokat, ugy hogy nem is kulonosebben tisztitja :)
Mondjuk ez tenyleg sok, de nekem par honapig tokeletes, igaz en jatek utan mindig megtisztitom.
Az az igazság, hogy a húrokat nem tisztítani, hanem cserélni kell :-)) Sajnos ha elveszti csengését, akkor a hangszer már nem úgy szól ahogy kell. Ez pedig bekövetkezik kb 1, másfél hét alatt, még akkor is ha nem játszol rajta.
Hát, ezzel én nem nagyon értek egyet... Én speciel utálok frissen felrakott húrokon játszani. Szerintem kb. az egy hetes húroktól kezdve szól úgy normálisan, ahogy kell, kb. másfél hónapig. Előtte csak zeng össze-vissza (főleg a mélyebbek), a gitár jellegzetességéből meg közben semmit nem hallani... Meg el is hangolódik még elég rendesen az első héten. Utána már jó, de addig... Nem véletlen, hogy gitárbeállításnál is napokig "lógatják" a hangszert, és még utána is állítanak rajta. A gitár csak akkor az igazi, ha már a húrok is "beálltak", ehhez meg kell kb. egy hét...
torzító: ez egy effekt
effekt: valamilyen "hanghatás", pld.: wah-wah, phaser, pitch, stb.
multieffekt: ahogy a nevében is benne van, több effekt egy dobozba építve.
"Tudja e valamelyik a másik dolgát? " Nem (biztos). Egy multieffektben lehet torzító, de egy torzítóban nincsen multieffekt. :)
"Szükség van e mindegyikre ? " Attól függ, hogy mit akarsz.
Szvsz, ha az olcsóságot veszi figyelembe az ember, akkor jók pld. a Boss cuccok.
Gitárt csináltatni lehet olcsóbban is. Balkezes lévén elegem volt a fordított hangszerekből és én is körbejártam a piacot, hogy mi mennyibe kerül. Végül VIDÉKEN találtam egy hangszerkészítőt, aki annyiért csinálta meg a testet+nyakat, amennyiért elszállt Medgyesi koma a nyakat csinálta volna. Ez a vidéki mester 100.000- 150.000 Ft ért csinál meg egy hangszert (hardware nélkül), persze ezt lehet fokozni a fa minőségétől függően. Én egy PRS fazonú hangszert csináltattam, mindenből a legjobbat (mahagóni test, habos juhar (tigriscsíkos:-)) fedlap, abalone berakások a nyakon+ a legdrágább hardware) és így is kijött 350.000-ből. De ehhez hozzátartozik, hogy csak a csíkos tető "baráti" alapanyagára volt egy fakereskedő ismerősömtől 40.000 HUF, a kagyló 12.000...... Szóval nem minden arany ami a legdrágább :-)) küldenék képet róla de nem tudom hogy kell:-))
Ez tényleg érdekes. A másik, akkor ide vonatkozó kérdés, hogy mért C töl kezdődik általában. Mért nem az A az alaphang a kottában?
Szegény kisiskolások még az ábécét sem tudják de már meg kell tanulniuk a CDEFGAH-t ami eléggé bekavarja öket amikor el kell mondani a rendes ábécét.
Na akkor úgy kérdezek hogy mi a különbség mondjuk egy torzító, egy effekt és egy multieffekt között?
Melyik mit csinál, tud konkrétan?
Tudja e valamelyik a másik dolgát?
Szükség van e mindegyikre ?
Csáó...
Chee
Pink Floyd Pompeii koncertjénél ezeket láttam
Gilmournál...Volt nála 2 ilyen taposo jellegü..
Meg 1 valami amit csak tekergetett (ezek mind a földön) és volt egy nagy valami amin állitott valamit akkorlett a gitárnak ilyen erős vad hangja..Mik lehetnek ezek a torzitok és pontosan melyik mit csinálhat? Szükség van mais ennyi mindenre hogy olyan hangot érjünk el a gitárral??
Kösz Csá
Chee
Van egy ujonnan bevezetett Impulse- Tracker jelölésrendszer, amelyben a H helyett B-t használnak, az A# pedig bB (sogenannte bebé). Tessék kérem haladni a korral, jaés ajánlom esti olvasmánynak a GITÁRMÁNIA topicot.
Ta!
GG
Szia Pele!
Na rendesen betetted a bogarat a fülembe, szal erről van szó? Ma sikerült egyet elcsipnem egyik fővárosi hanxerboltba és kiprószálhattam. Először egy Laney 100-as ba tettét be, játszottam vele, tekergettem a gombokat, semmi különös. Utána kaptam egy AKG K-66-os fejhallgatót és akkor megértettem miről szól a dolog. A gitár v.milyen nonanme superstrato elől hátul humbucker, középen single, floyd rozsa. Ilyen gitárhangot, mint tisztán, mint torzitva eddig még nem hallottam. Kontrollként átmentem egy ax1500-ra (nekem otthon 1000-es van), hát mondjuk ugy "más" volt :-)) A dolog ugy végzödött, hogy megvettem az AKG-t (10e HuF), a POD-ra 174e volt irva és ehhez még külön meg kell venni a pedált, ami 70e. Te ezt komplett 250$-ért vetted meg??? üdv. from zakk
Pele:
Válaszolhatnál a levelemre. Legfőképpen érdekelne, hogyan éldegél odakint. Bejöttek-e a számításaid. Nekem az a levél is jó amit anyádnak írsz vagy a bátyádnak. Majd kibogarászom belőle ami kell. :o)
Te is ajálhatnál valami muzsikát. :o)
Te ismered a legjobban a stílusomat, hogy mit emésztek meg.
GuitarGod:
Jólvan na. Próbálkozni csak lehet. :o)
Pyramyd,Patkó:
Okosítsatok mán fel.
Ezt sosem értettem. Sokáig azt hittem a B a H hang nem magyar elnevezése. S amikor az akordokat tanultam ez igazolni is látszott.
Aztán lett egy barátnőm aki tanitóképző fősulit végzett, zene szakon. (vezényel meg miegymás)
Ő felvilágosított, hogy a B az A# másik neve.
Ezt kétkedve fogattam, dehát mégiscsak ő az okosabb ebben a témában.