2007 1.6 307 sw benzines 109 pacis uj tulaja vagyok. Nyáron vettem és most h kezd bejönni a hideg reggelek már most elöjön olyan érdekesség h a rádiot (gyári) nem tudom bekapcsolni csak ha már mentem vele jo 2km t akkor és elsőre recseg kilép aztán egyszer csak észhez tér. Erre van ötletetek hogy miért van?
A másik hogy nekem a nappali menet fény a kapcsolo 0 állásába motorinditást követöen 3 másodpercen belül felkapcsol ezt ki lehet valahogy kapcsolni mert a menüben nem találtam semmi ilyesmit?!
A tompitott fényszorok nektek is kb 4 5 méterre veretnek szigoruan az aszfaltra vagyis éjjel refi nélkül elég gyenge a világitás erre van valami szabvány?
Sziasztok! A köv. problémám lenne: Adott egy 2006-os 307-es 1,4 16v, a szervó nem mindig működik! van hogy nem, aztán gondol egyet és megint! Ezt a hibát a szervó szivattyú produkálja vagy valami más is lehet a hiba oka? Válaszokat előre is köszönöm!
Azért érdekel, mert van egy szekrény a garázsban és ahogy tolatok be a bal oldalra esik és ott nincs tolató lámpa, ergó sötétben nem látszik, csak ha rálépek a fékre.
Már 2x nekivágtattam. Ha így folytatom cserés lesz a lökhárító :-)
be van kábelezve. az angolnál fordított lámpák vannak.nem fog 2-2 vezetékköteget gyártani a PSA azért, hogy.. :) Nekem angol lámpa van bal oldalon, igaz így per pill nincs hátsó ködzáróm :)
A kocsi egy 2001-es 1.4-es benzines 5 ajtós. Szeretném a segítségeteket kérni az első lámpa csatlakozójának a kiosztásával kapcsolatban ( gyárilag ködfényes a lámpa ).
Tudna valaki egy rajzot? A magasság állító motorral van némi problémám. A benti biztosíték táblán ellenőriztem a biztiket mind jó. A motor is hibátlan, kiprobáltam! Mégse megy a helyén. Gondolom vezeték szakadás lehet.
Jobban jársz, ha kiveszed a kábelt és megvizsgálod, hogy nem dörzsölődött-e ki valahol. Hiába van rajta védőcső, ahogy elkanyarodik felfelé a railcsőhöz az önindító mögött ott nekem a védőcső és a 3 szál körül az egyik teljesen ki volt dörzsölődve.
Valószínű ott testelt le néha és produkálta a hibákat.
A hibatárolót teletette nekem minden fajta zárlattal meg szakadással.
Én leszigeteltem a vezetékeket és amikor visszatettem másfelé vezettem el, hogy még egyszer ne forduljon elő.
Ismerettségi körben is és saját tapasztalat alapján: használt autóval általában befürdik az ember, főleg manapság, ebben a csaló világban. Ahány új autóm volt - Dacia TLX-et is beleértve - szinte soha nem volt komoly baj egyikkel sem, a használtakba befürödtem, bármennyire is jó gazdája igyekeztem lenni. Ez az autóm szerintem amiatt is szuper alattam, mert kezdettől fogva odafigyelek. Minden szeptemberben olaj és egyebek csere, nem Tesco gazdaságos holmi, tankolni általában prémium nafta. Levegőszűrőt is dobom évente. Nem érdekel az előírás, poros-pollenes ország ez, szerintem cserélni kell. Ha pedig tényleg kezdettől fogva nem így állt a tulaj az autójához, itt csak a már megfáradt, vérző verda csapódik le. Nyugaton eleve úgy számolnak - és főleg az ott olcsó alsó-közép kategóriával, ahová a 307 tartozik -, hogy legfeljebb öt év és eladás. Addig meg menjen minden a gyári előírás szerint. Ott is nyomja bele anyuka a rövid távot, a várost, majd elpasszintják. Aztán 2-3. tulaj után, 10 éves kor környékén itt csapódik le az autó. Na az első tulaj után szerintem már carik bele a user a dolgokba, mert ott más az autó funkciója. Nem családi és nem értékcikk, ütni-vágni való használati eszköz. Hétvégére átülnek a propelleres/csillagos márkába. Hát ez itt a gond szerintem. Ambree után meg lehetett bátran venni a kocsit, Ádi is maximáslisan odafigyel - bocs a teljesség igénye nélkül írom, mert azt tudom, hogy ők újonnan vették velem együtt - és mindent megadtak a járgánynak, ami itt a fórumon pozitívként felmerült, ahogy én is. De sajnos nem ez az általános trend, ha meg valaki bele is nyúl, na az akkor a szopóág, hogy ne fényezzük a szót.
Szia. Javítani szeretném Kymbreak statisztikáját, nekem is KFU motorkódú autóm van, ráadásul Break, jelenleg 263 ezer km feletti futásteljesítménnyel, 13 évesen. Nincsen alacsony olajnyomás problémám, remélem nem is lesz. 2015 november közepén lett cserélve a komplett vezérlés, akkor lett megnézve a vezérműtengely is. A csapágyazás csíkos volt, legrosszabb a helyzet a negyedik hengernél, de még most sincsen gond az olajnyomással. A cserénél volt benne 219 ezer km, valamint a hengerfejben az összes tömítés ki lett cserélve és meg lett sikoltatva. Az olajfogyás egy olajcsere alatt a max jelről lement a felére és 15 ezer kilométerenként cserélem. Csak és kizárólag a gyári ajánlású olajat használom, minőségi szűrővel (Purflux, Man, Bosch)
Mivel előre gondolkozom, akartam egy rossz hengerfejet venni és fel akartam újíttatni. A megkérdezett géplakatos műhelyek közül még egy sem csinált ilyen javítást és nem csak helyben kérdeztem meg, hanem az interneten található, hengerfej felújítást végző cégeket is megkerestem. A válasz sohasem volt az, hogy persze, ismerjük a problémát. A válasz az volt, hogy be kellene vinni és megnézik.
Ez a motor nemcsak a Peugeotokban van, hanem a Citroenekben is, valószínűleg nem ezer darabot adtak el belőle. Nekem az a véleményem, hogy ez a motortípus érzékenyebb a karbantartásra és ha azt megkapja, akkor nincsen vele gond. Akiknél előjött az olajnyomás probléma, azoknál megnézném, hogy milyen volt a motor karbantartása (olajcsere periódus, olaj minősége, szűrő minősége). Sajnos Magyarországon divat, hogy öreg autóba sűrűbb olaj kell - bár ezzel több cikk és szakértő foglalkozott, hogy baromság - és ezzel több kárt okoznak mint hasznot. Nekem ez a véleményem.
RHS HDI 2002-ből, motortéri bizti táblát cseréltünk, de megvan már mi a gond, a szokásos ami nálam mindig jelentkezik ha piszkálva vannak a kábelek, a közös nyomócsőn lévő jeladó kábele szarakodik, kicsit szakadt valszeg valahol az egyik ér. Ezzel kapcsolatban viszont van egy kérdésem, van egy toldás a kábelen, egy gyári csatlakozóval, és nem értem hogy miért van ott... A másik pedig hogy én ezt legszívesebben kivenném, mert amikor csak széthúzgálom meg összedugom, mindig megjavul :D gondolom valami itt lehet bibi, ezért szüntetném meg ezt a csatlakozót.
Szia, kicsereltem a bizti táblát siemens gyártmányúra, de első inditásnál felvillant a motor lámpa, viszont üzenet nincs a kijelzőn. Esetleg ötlet hogy mi lehet a bibi?
Nem teljesen értem miért ez a hangnem. Azt sem tudom hogy jön ide a 407-es meg a Tranzit. Amit viszont tudok, hogy a facebook csoportban a Peugeot-ra szakosodott szerelő azt mondja, hogy ez a motor ilyen. Továbbá 3 hetente jön valaki az alacsony olajnyomás problémával. Hogy neked az egy elemű mintában egy 80.000-et futott autónál nem jött elő a probléma az szvsz nem igazán mérvadó. A kolléga egy 13 éves autót akar venni, én egy visszatérő/tudott problémára hívtam fel a figyelmét. Nem fikáztam senki autóját. Hol a probléma?
A tanácsokkal két dolgot tehetsz: figyelembe veszed vagy nem. Rajtad áll. (mondjuk ez a tanács nem is neked ment, de mindegy :-) )
Ha komolytalanak tűnik, ha nem. Lehet véleményezni is, hiszem ez egy fórum, de kívánatosabbnak tartom ilyen esetben az utána nézést, utána érdeklődést olyan helyeken, ahol ezzel foglalkoznak.
Az, hogy valaminek van egy típushibája (vagy hívjuk inkább jellemző hibának, mert a típushibát én sem szeretem), az nem jelenti azt, hogy az összes autón elő fog fordulni. (Arról nem beszélve, hogy sok dolog befolyásolhatja a jelenség létrejöttét.)
Csak baromira nem mindegy, hogy 10000 autóból ez egynél fordul elő vagy mondjuk 1000-nél.
Ha felkeresel egy-két gépműhelyt, fognak tudni neked mesélni ilyen jellegű hibákról, őket gondolom komolyabban tudnád venni.
Sajnos a 16 szelepes moci hengerfeje problémás lehet. Ez van. :-( Ne vedd személyes támadásnak.
Az, hogy a tiéd meg tök szuper, az nagyon jó, és remélhetőleg így is marad. Egy db autó azért nem éppen egy komoly mintavételezési mennyiség statisztikailag. :-P
Nekem is ez van, kombi. 20000 km-rel vettem, most van benne 80000. Eddig semmi probléma nem volt vele, ill. annyi, hogy egy GTK-t sikerült összehozni. De, ami eltört az kicserélve, a többi meg jól van úgy, ahogy van.
A gyereknek van egy 407-e, 1,8-as motorral. Arra is lett már tetemes lóvé költve - mellesleg semmi baja nem volt, és nincs is. (150000 km van benne). Jó állapotú. (JENA mester látta már mindkettőt.)
Elég sokat járok céges autóval 2002-es Tranzit (most kb 230000 km van benne). Tavaly úgy megállt alattam, hogy sehova tovább (kb. 180000 km.). Valami szögjeladó féle, kettőszázpártízezer jó magyar forint.
Idén nyáron ugyanígy (sehova tovább). Elvontattuk a tudományos szervizébe, kettőszázvalamennyiért megszakértették, a vége 6-800000 lett volna. Adagoló és injektor csere. Papírdobozban elhoztam az összegórált cuccot. Más mesterek megvizsgálták az injektorokat (jók).
Na Kedves Morcibácsi Barátom ! Ezt nyugodtan összeadhatod. Ezen az autón csak két db. hátsó lengéscsillapító volt cserélve a kötelezőkön kívűl, meg kb. vagy 200000 magyar pénz a 15 év alatt.
Ennyiért lehetett volna másikat venni - mondjuk behozottat (persze másnak a szarját). Amire ugye megint nem tudjuk mennyit kell költeni. Illetve tudom: arra is kell.
Amire hivatkozol példádban a (280000 km utáni) vezérműtengely hibára - kissé komolytalannak tűnik.
Tudni kell, mire akarod használni, és arra megfelel, vagy nem.
Jót mosolygok magamban, mikor valaki a csodacuccos, mindenttudó autójával végigelőzi a kocsisort, közben a féklámpája úgy villog, mint a zebra előtti "veszélyes hely"-et jelző sárga lámpa. Nos erre nem elég. Aztán arra sem elég, hogy 5 db 100-110 kg-os férfiú seggét cipelje (és még 300 kg egyéb cucc).
Nyilván nem egy rakéta, azt tudni kell ! A Suzuki sem az, mégis elvisz a világ végére, vagy mint annak idején a Trabant.