Keresés

Részletes keresés

magyarhangja Creative Commons License 2006.12.13 0 0 6056
Újabb áldozat. Ima egy haldoklóért (A Prayer for the Dying 1987). Uyanaz az 5-6 hang, ugyanolyan unottan. Mickey Rourke még mindíg nyögi a film+ hangját. Szörnyen áll szegénynek, pedig akkor még jó formában volt. Miért hiszi azt valaki 50 évesen, hogy nagyon jól hozza a 30 éves Rourke-t. Bob Hoskins is megkapta élete legrosszabb magyarhangját, pedig honfitársunk mindent elkövet, de nem az ő figurája. Liam Neeson hangja szörnyen nem illik a figurához. Ezennel feljelentem az ízlésrendőrségen a nagyváradi szinkronstúdióban közreműködő összes kollégát. Szörnyű amit művelnek ezekkel az amúgy remek filmekkel. És már Szilvike művésznő is felbukkant. Éljen a minőség! Gratulálok!

Nagy Sándor a hódító (Alexander the Great 1956) - A filmben jellemzően csak egy hiteles hang van
Az Angliai csata (Battle of Britain 1969) - Sokszor olyan mint a Brian élete. Gyakorlatilag 6 hang játsza az összes szerepet.
Aranybánya (The Claim 2000) - Csúszik a hang és a szokásos unott hangok, sokszor érthetetlenek a párbeszédek, magyarul beszélnek, de nincs értelme a mondatoknak.
Távoli nyugat (The Way West 1967) - Robert Mitchum, Kirk Douglas, Richard Widmark - jobbat érdemelnének.
Máltát látni és meghalni (Pulp 1972)- A korábbi negatívumok ebben is.
Tizenkét dühös ember (12 Angry Men 1957) - Egy rossz vicc lett a filmből.
A hosszú búcsú (The Long Goodbye 1973) - Izgalmas novella, remek film, jó rendező, jó színészek, pocsék szinkron.
Ima egy haldoklóért (A Prayer for the Dying 1987) - A szereposztás még mindíg ugyanolyan szörnyű, mint az eddigiekben. Alulmúlhatatlan, a minőség jegyében.
Előzmény: magyarhangja (6030)
fafa82 Creative Commons License 2006.12.13 0 0 6055
naggggyon-naggggyon furcsa volt. a legdurvább az egészben az, hogy volt a filmben egy faszi, a főnöke, akinek olyan elég erőteljes álla van, mellékszereplő volt sok filmben, a nevét nem tudom, a lényeg, hogy neki meg Konrád Antal volt a hangja... korban és alkatban is sokkal jobb lett volna, ha fordítva van, neki Csernák, MF-nek meg Konrád Antal... nemtom szinkronizálta-e már, de legalább nem lett volna ilyen furcsa...
Előzmény: pikszi (6051)
fafa82 Creative Commons License 2006.12.13 0 0 6054

Skorpi-skorpio: szerintem amit Robi írt, az nem a Te kérdésedre vonatkozott, tekintettel arra is, hogy a sorozatok még nincsenek fenn az iszdb-n, amivel ő is tisztában van. Neked csak simán válaszolt, és belinkelte Rajkai adatlapját. Kérdezz nyugodtan!

 

KMG: én még így se nagyon tudom hova tenni a hozzászólásaidat.

1. azért írom be ide mindannyiszor az adatbázist, ha valaki nem előz meg, hogy legalább azok, akik érdeklődnek a téma iránt, szokják meg, hogy van. és pontosan ERRE VALÓ. megnézni, hogy ki kinek volt a hangja. én tulajdonképpen azért kezdtem el annak idején csinálni, mert ha kíváncsi voltam egy-egy ilyen infóra, akkor végigböngészhettem a neten levő 10-20 szinkronos fórumot, és jó esetben volt róla szó. az adatbázis adatainak gerincét kb. 10-15 ember küldi, vedd úgy, hogy amikor az adattengerben böngészel, egyszerre teszed fel nekik a kérdést, és kapsz választ sokkal nagyobb eséllyel... amennyire a fórumos beszélgetés emberi érintkezés, annyira szerintem ez is az. hidd el, hogy az adatbázis az nem csak úgy lett, mint egy amolyan égi adomány, hanem elég sokan elég sokat szenvedtek vele, igenis van benne emberi munka. egyébként meg van kereső funkció meg minden, 1 percig se tart kideríteni. aztán utána ebben a fórumban, vagy akárhol meg lehet beszélni. számomra fura a hozzáállásod, de lehet, hogy ez az én bajom...

2. érdemi visszajelzések: egyrészt az #5933-ban azt írtad, hogy főleg sorozatokat fordítottál, meg "vacak akciófilmeket", és nem hiszed, hogy ezekkel be kéne kerülnöd az adatbázisba. erre én kifejtettem erről a véleményemet az #5944-ben, miszerint az adatbázis attól színvonalas, hogy mindent tartalmaz, úgy a csúcsminőséget, mint az extragagyit. az #5948-ban írtál egy filmet, elismerem, ezt még nem raktuk fel (frissítés nem is volt már marha régóta, mert eléggé elfoglaltak vagyunk). közben írtál egy visszajelzést Az élet értelme eredeti szinkronjának fordítóiról, fel is raktuk őket. én legjobb tudomásom szerint nem leveleztem Veled, ha mégis, akkor bocs, hogy nem emlékszem, és bocs, hogy ha esetleg nem reagáltam rá... az #5948-ban említett filmmel meg azt tudom mondani, amit már elmondtam itt elég sokszor: írjátok meg visszajelzésben az oldalra, amit tudtok, ahogy Robi is ajánlotta (aki, amint azt ő maga is írja, szintén a szerkesztőséghez tartozik), és akkor fel fognak kerülni a dolgok. a visszajelzés-rendszerben meg lehet nézni, hogy eddig 515 visszajelzést rendeztünk (a jelzett hibákat, kiegészítéseket megtettük, illetve az új adatok a következő feltöltéssel mennek), 32 rendezése folyamatban van, és van 2 darab új. én személy szerint néha a neten fellelt infókat is beviszem, ha éppen eszembe jut, pl. a múltkor írta valaki a Pierre Richard - Gérard Depardieu filmek hangjait, na azok fel is fognak kerülni legközelebb, sőt lementettem ezen fórum teljes anyagát azzal a céllal, hogy végigolvasom, és ha olyan infot találok, ami még nincs fönn (szerintem lesz sok), azt felviszem. persze időm még nem volt rá, de majd egyszer megcsinálom. és mondjuk tök jó lenne, ha a jövőben már itt nem bővülne ezen infók sora, már úgy értem, hogy ha valaki ide megír valamit, az rögtön megtehetné az iszdb-n visszajelzésben is - ott az dokumentálva van, biztos, hogy nem feleljtődik el, mint az ide beírt dolgok egy része.

esetleg ha van olyan, aki szívesen segítene végigolvasni a fórumot, és kigyűjteni azon infókat, amik az iszdb-n még nincsenek, az jelezze!

ennyi.

pikszi Creative Commons License 2006.12.13 0 0 6053
Én nem mondom, hogy rossz, csak rettenetesen furcsa Rajhona, Reviczky, Papp J., Kristóf T., vagy akár Helyey után is. Nekem nem jutott volna eszembe Csernák.
Előzmény: Haszika (6052)
Haszika Creative Commons License 2006.12.13 0 0 6052
Meg. Furi, de annyira nem vészes.
Előzmény: pikszi (6051)
pikszi Creative Commons License 2006.12.13 0 0 6051
Tegnap esti Morgan Freeman - Csernák János megvolt valakinek? Számomra kivívta az év "legmegdöbentőbb szinkron párosítása" címet... 20 évvel fiatalabb M. F.-el még tök korrekt is lehetne, node a Gyűjtő nemrégi film...
KMG Creative Commons License 2006.12.13 0 0 6050

Bocs, de eddig mindig azok ajánlották ilyen hevesen a honlapot, kik csinálják, azt hittem, te is oda tartozol, és a többi a velük részben itt, részben e-mailben folytatott infomációváltásomra vonatkozott.Bocs, félreértés volt.

 

Az eleje annak szólt, hogy unom, hogy nem lehet rákérdezni semmilyen szinkronra itt, mert rögtön elzavarnak minket a honlapra, mintha mostantól csak ott szabadna ilyesmiről tudakozódni. :)

Előzmény: szinkrobi (6048)
szinkrobi Creative Commons License 2006.12.12 0 0 6049

A neten azért meg lehet találni a Grace klinikát:

http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=7986296

 

Skorpio! Tedd fel nyugodtam a többi kérdést is! :-)))

Előzmény: Skorpio-skorpio (6046)
szinkrobi Creative Commons License 2006.12.12 0 0 6048

Hú KMG ezt az üzenetedet, amit nekem címeztél (legalábbis én vagyok az "előzmény"), nem tudom mire vélni.

 

Ez úgy volt, hogy a 6040-es üzenetem válasz volt Artension 6034-es megjegyzésére, melyben azt írta: "kik voltak a hangok tegnap a Karib-tenger kalozaiban? Harsanyi Gaboron kivul kb. senkit nem tudtam beazonositani, pedig mindenkit hallottam mar"

 

Erre én belinkeltem az iszdb adott oldalát, hogy megtudja kik voltak a hangok.

 

(És tényleg fontos az emberi érintkezés, de ez most nem tudom hogy hogyan jött ide.)

Az iszdb azért készül, hogy ne kelljen kutakodni a filmek szinkronja után, hanem (végre) egy helyen megtalálható legyen a szinkronkészítők (színészek, stáb stb.) összes alkotása.

 

/Az "off"-odat pedig nem nagyon tudom értelmezni. Kinek, mikor említetted, kitől nem kaptál érdemi visszajelzést?

Ha az iszdb.szinkronhangok.hu -nak címzed az "off"-ot, tehát nekünk, akkor azt szeretném kérni hogy az iszdb visszajelzés nevű részére kattincs légyszi, és oda írd be az információkat, és tuti kapsz visszajelzést.

Ha a film angol és magyar címét, no meg a fordítót tudod :-), nekünk az is fontos információ, így nyugodtam elküldheted.

Ha az off nem nekünk szólt, akkor bocsi hogy közbeszóltam./

 

Előzmény: KMG (6042)
Zééé. Creative Commons License 2006.12.12 0 0 6047
pl. én
Előzmény: SyberiaII (6043)
Skorpio-skorpio Creative Commons License 2006.12.12 0 0 6046
Nem azért kérdeztem, mert nem szeretek böngészni, hanem azért, mert lehet, hogy nem tudok, ugyanis az "adattengerben" nem találom a Grace klinikát.:-)
A többi kérdésemet már nem is merem feltenni...
Előzmény: KMG (6042)
Skorpio-skorpio Creative Commons License 2006.12.12 0 0 6045
Ezt is köszönöm.
Előzmény: szinkrobi (6040)
babyinart Creative Commons License 2006.12.12 0 0 6044
Kaszás Gergő természetesen :)
SyberiaII Creative Commons License 2006.12.12 0 0 6043
Sziasztok! Közűletek ki szinkronizál? Vagy esetleg már abbahagyta, vagy tervezi, hogy fog?
KMG Creative Commons License 2006.12.11 0 0 6042

Már ne is haragudj, de sokkal szívmelengítőbb élmény megkérdezni, és választ kapni, mint egy adattengert böngészni. Mert különben hol marad az emberi érintkezés?

Majd azt nézem meg adatbázisban, amit itt nem tudnak.

 

off: múltkor emailben említettem pár általam fordított filmet, nem kaptam érdemi visszajelzést. Hogy tegyem meg hivatalosan a bejelentéseket? (Az igaz, hogy csak a filmek angol-magyar címét tudom, dehát a fordítónak nem nagyon kötik az orrára, kik lesznek a szinkronhangok, sőt, a legtöbb munkámat sose láttam viszont.)

Előzmény: szinkrobi (6040)
fafa82 Creative Commons License 2006.12.11 0 0 6041

hát megelőztél, Robi... :)

Előzmény: szinkrobi (6040)
szinkrobi Creative Commons License 2006.12.11 0 0 6040

Srácok!

Még mindig ajánlani kell a www.iszdb.szinkronhangok.hu -t ? :-))))

Na jó, én szívesen megteszem. :-)

 

Karib tenger kalózai az iszdb-n:

www.freeweb.hu/szinkronhangok/iszdb?oldal=bng_film&filmssz=1211

 

(bár mostanában sajnos nehéz elérni...)

Előzmény: Artension (6034)
szinkrobi Creative Commons License 2006.12.11 0 0 6039
Nagyon szívesen. :-)
Előzmény: Skorpio-skorpio (6038)
Skorpio-skorpio Creative Commons License 2006.12.11 0 0 6038
Nagyon szépen köszönöm.:-)
Előzmény: szinkrobi (6033)
Artension Creative Commons License 2006.12.11 0 0 6037

persze, Rajhona, nyilvan ot is felismertem, inkabb a fiatalokkal voltam gondban

meg a vonalas parancsnok hangja - ismeros, karakteres hang, talan vmi ismertebb szinesz, de nem birtam rajonni

Előzmény: Haszika (6036)
Haszika Creative Commons License 2006.12.11 0 0 6036
jah meg úgy emlékszem elég erőteljes hangja volt Barbosa kapitánynak, szóval neki tuti Rajhona Ádám volt:DDD
Előzmény: Haszika (6035)
Haszika Creative Commons License 2006.12.11 0 0 6035
na, nekem ehhez meg kéne néznem újra a filmet, mert régen láttam, de Depp - Király Attila párosítás volt, ami kurtajó:)
Előzmény: Artension (6034)
Artension Creative Commons License 2006.12.11 0 0 6034
kik voltak a hangok tegnap a Karib-tenger kalozaiban? Harsanyi Gaboron kivul kb. senkit nem tudtam beazonositani, pedig mindenkit hallottam mar
szinkrobi Creative Commons License 2006.12.10 0 0 6033

Szia!

 

Rajkai Zoltán szinkronizálja.

 

www.freeweb.hu/szinkronhangok/iszdb?oldal=bng_ember&embssz=8350

Előzmény: Skorpio-skorpio (6032)
Skorpio-skorpio Creative Commons License 2006.12.10 0 0 6032
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Szeretném megtudni, hogy a Grace klinika c. filmben ki a magyar hangja Patrick Dempsey-nek.
Előre is köszönöm.
jack bauer Creative Commons License 2006.12.10 0 0 6031
Kinek állt érdekében a 12 dühös ember szinkronját (amiben olyanok közreműködtek, mint Suka Sándor, Körmendi János, Mádi Szabó Gábor, Szakáts Miklós, Láng József, Horkai János, Avar István, Rajz János, Képessy József, Velenczey István) új gagyival helyettesíteni? Ez bűn a magyar kulturális örökség ellen...
Előzmény: magyarhangja (6030)
magyarhangja Creative Commons License 2006.12.09 0 0 6030
Nagy Sándor a hódító (Alexander the Great 1956) - A filmben jellemzően csak egy hiteles hang van
Az Angliai csata (Battle of Britain 1969) - Sokszor olyan mint a Brian élete. Gyakorlatilag 6 hang játsza az összes szerepet.
Aranybánya (The Claim 2000) - Csúszik a hang és a szokásos unott hangok, sokszor érthetetlenek a párbeszédek, magyarul beszélnek, de nincs értelme a mondatoknak.
Távoli nyugat (The Way West 1967) - Robert Mitchum, Kirk Douglas, Richard Widmark - jobbat érdemelnének.
Máltát látni és meghalni (Pulp 1972)- A korábbi negatívumok ebben is.
Tizenkét dühös ember (12 Angry Men 1957) - Egy rossz vicc lett a filmből.
A hosszú búcsú (The Long Goodbye 1973) - Izgalmas novella, remek film, jó rendező, jó színészek, pocsék szinkron.
Előzmény: magyarhangja (6029)
magyarhangja Creative Commons License 2006.12.09 0 0 6029
Bővült a lista. Michael Caine miatt próbáltuk megnézni a Pulp (1972) (Máltát látni és meghalni) című filmet. Nem szórakozunk igazán jól, inkább unatkozunk, mert ebben a filmben is ugyanazok a jól ismert hangok köszöntenek minket. Nézhetetlen valami lett ebből is. Gyakorlatilag már csak azért kapcsolok az MGM-re, hogy megnézzem, melyik filmet, hogyan szúrták el a kollégák.
A film+ és társain látható "B" moviek is jobb hangulatúak, mert legalább valamilyen szinten hiteles a szinkron. Köszönjük.

Nagy Sándor a hódító (Alexander the Great 1956) - A filmben jellemzően csak egy hiteles hang van
Az Angliai csata (Battle of Britain 1969) - Sokszor olyan mint a Brian élete. Gyakorlatilag 6 hang játsza az összes szerepet.
Aranybánya (The Claim 2000) - Csúszik a hang és a szokásos unott hangok, sokszor érthetetlenek a párbeszédek, magyarul beszélnek, de nincs értelme a mondatoknak.
Távoli nyugat (The Way West 1967) - Robert Mitchum, Kirk Douglas, Richard Widmark - jobbat érdemelnének.
Máltát látni és meghalni (Pulp 1972)- A korábbi negatívumok ebben is.
Előzmény: magyarhangja (6028)
magyarhangja Creative Commons License 2006.12.09 0 0 6028
Lassan egy hónap eltelt és semmi sem változott, inkább romlott a helyzet.

Ma délelőtt ment az Aranyváros (The Claim) című film, ahol megnézhettük, milyen a nagyváradi aszinkron. Körülbelül 1-2 másodpercet késett a hang a képhez képest. Hogy ez milyen sok, azt egy példa jól érzékelteti. A film végefelé a képen eldördül egy lövés, az eltalált személy összeesik, meghal, majd hangban ekkor halljuk elsülni a puskát. De szépek a jelenetek is, amikor valaki tátog és semmi hang, majd mikor éppen csukva a száj, akkor halljuk beszélni. Technikai probléma, de a "mi hangjainkkal", nem is mellesleg ismét botrányos szereposztással. Hol van már az a minőségi szinkron, amiről Zéé beszélt? Mert Milla Jovovichra vagy Peter Mullanra olyan hangot osztottak, ami inkább ... mint minőségi munka. Sem korban, sem karakterben nem passzolt a hang. És meghatározóan még mindig ugyanaz az 5-6 ember csinál minden szerepet, minden filmben a 18 évestől a 90 évesig. Az MGM lassan eléri, hogy a romantica tévé szinvonalán szólalnak meg az amúgy értékes filmjei.

A tizenkét dühös ember "szinkronja" annyira rossz lett, hogy nem lehet végignézni, az amúgy remek és értékes filmet, ami a világ 100 legjobb filmje között a 21. a listán.

Az Angliai csata című filmben, egy hang nagyjából 5-6 szerepet játszik. Egyik jelenetben német tisztiszolga, következő jelenetben brit pilóta, majd az azt követő jelenetben brit tiszt a főhadiszálláson és így tovább... Tudom, sok szereplő van a filmben, de ez nem megoldás, ez hitelrontás és lejáratása valaminek, ami az elmúlt 8-10 évben amúgy is igencsak veszített régi szinvonalából.


Mindíg be fogom írni, hogy melyek azok a filmek, amelyekben helyrehozhatatlan károkat okozott a nagyváradi, ki tudja milyen megfontolásból készített szinkron.
Egyszer csak felébred valamelyik illetékes és végre hazánkban szinkronizáltatják, magyarul beszélő színészekkel a filmeket.

Nagy Sándor a hódító - A filmben jellemzően csak egy hiteles hang van
Az Angliai csata - Sokszor olyan mint a Brian élete. Gyakorlatilag 6 hang játsza az összes szerepet.
Aranybánya - Csúszik a hang és a szokásos unott hangok, sokszor érthetetlenek a párbeszédek, magyarul beszélnek, de nincs értelme a mondatoknak.
Távoli nyugat (The Way West) - Robert Mitchum, Kirk Douglas, Richard Widmark - szerintem jobbat érdemelnek.

Sajnos folyt. köv.
Előzmény: magyarhangja (5989)
Haszika Creative Commons License 2006.12.07 0 0 6027
apropó: Holtsáv, nagyon ritkán néztem - a könyvet nehéz lenne überelni, a filmnek se sikerült - de akkor is csak vhogy mert csípem Viczián Ottó hangját, vhogy nagyon passzol a figurához, de egy ideje már Holl Nándor...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!