szerinteek létezik Isten? Ha igen, miért van a világban annyi szenvedés? Miért halnak meg arra érdemtelen ártatlan áldozatok, gyermekek, stb?. Valami idióta anno azt a választ adta, hogy ezzel Isten a bűnösöket büntetni.
Ha ez így van, nem éreztek párhuzamot pl. a terrorizmussal?
Az én véleményem:
a. Isten nem létezik.
b. Létezik, mint e legnagyobb gilkos, a legundorítóbb féreg, aki maga a pokol!
"A demos-cratia gorogul a nepuralmat jellenti" - görögül...
"tehat valamilyen modon a nepakaratot felszinre hozni ervenyesiteni" - ja, ezt mondják, de MINDIG egy szűkebb gazdasági érdek által támogatott csoport (görögöknél a szabadok, mostanában pártok) élvezi a hatalom törvényesített gazemberségét :-(((
"A tobbseg hataroz" - igen, valójában ez "a többség" abból a kínálatból választhat csak, amit az említett csoportérdek determinál...
"a kisebbseggel szemben" - ami valójában mindig a népesség többségét jelenti/fedi le...
Ne hidd. A demos-cratia gorogul a nepuralmat jellenti-- tehat valamilyen modon a nepakaratot felszinre hozni ervenyesiteni.A tobbseg hataroz a kisebbseggel szemben amelyik kenyszerul a tobbseg akaratat tudomasul venni,nem akadalyozni es ha torveny kenyszeriti teljesiteni...
A Jobbik most-sajnos-kb.10 %a a választasra menö (ismetlem a valasztasra menö es nem az egesz nepeseg) polgaroknak. A nyugati demokraciaban ez egy kozepertek (15% saccoljak ebbol kb. ennyi emg el szavazni),most Franciaorszagban Marilenne Le Pen-ek van 19-20%-ra eselye..
A mentalitasa 45-89 kozott is jobborientalasu volt (vezer elvu-mi kulonbseg hogy az kommunista titkar volt)-
"MO nem erett a demokraciara.." - még zölden megrohadt :-(((
"mentalitasaba mindig is jobboldalu beallitottsagu volt" - mármintt '45 előtt... mert 89-ig nem az volt, és azóta is "csak" politikusi szinten, ami ugye fontos, de nem azonos MO-gal...
"tartssd be az alkotmanyt addig. :))" - ha 2012-re gondolsz, akkor már nem lesz Alkotmánya e hazának, csak sarkalatos lyukakkal spékelt Alaptörvény...
"A demokracia nem azt jellenti hogy..." - no ne már: kevered "a demokrácia" fogalmával a magyar jobbosokkal...
veletlenul olvastalak.. De nem tudom megallni (Rolam olvashatsz a lapomon) nem vagyok magyar allampolgar nem is voltam nem jartam magyar iskolaba de az anyanyelvem(ahogy beszelem ugy) magyar.
Tehat ugy fogadd amit irok: MO nem erett a demokraciara.. mentalitasaba mindig is jobboldalu beallitottsagu volt ( mint a lenygel) az emberek Vezer utan sovarognak,aki megoldja a kerdeseket.
Nem alakult ki egy kozveleemny amely ellenorizhetne a hatalmat. A demokraciat nem lehet raoltoztetni a nepre.Azert meg kell kuzdeni ,sok kis harcban es nemzeti tanulsagokkal jaro tarsadalmi s politikai csörte utan... Te talan mar a kovetkezo kozvelemeny tagja vagy ,de sok kell meg addig.OV egy demokratikusan megvalasztott a megjellent valasztok ketharmadanak tetszo part elen all es o a vezere..
A demokracia nem azt jellenti hogy akit megvalasztanak demokatikusan az termeszetesen demokrata ,hanem azt jellenti hogy egy vezerelvut akar a nep.
Az ilyen vezetes ellen kialakulhat egy elenzek amely nem a mi partokbanfogszervezodni nem lesz szine es talan enm lesz ams programja mint az :HOGY EZT NEm.
Ma csak OV tudna megbuktatni OV-et es lehet hogy mar meg is van a ion-ja annak az atomnak amely robbani fog..de csak annyi. Tehat,in conclusio,tartssd be az alkotmanyt addig. :))
Csak a magam nevében nyilatkozhatom. Nem nagyon volt beszédtéma a köreimben.
Eltörlik ami megmaradt a kommunista alkotmányból. ( A dátumot mert más márnincs benne). Cserébe visszahozzák a szellemét. Most a párt vezető szerepe helyett a kereszténység vezető szerepe lessz benne. Egy tekercs WC-papírt jobban fogok tisztelni mint ezt az undormányt.