Keresés

Részletes keresés

Gyenyi Creative Commons License 2021.01.11 0 0 26489

"Onana - Mazraoui, Timber, Martinez, Taglaifico - Klaassen, Kudus (Ekkelenkamp), Gravenberch - Antony, Haller, Tadic"

Elképzelhetetlen, hogy, ha Kudus vasárnap csak 10 percre volt jó, csütörtökön már kezdeni fog. Martinezzel nem értek egyet. Miért kellene Blindnek már pihennie? Miért kellene egyszerre a teljes védelmet felforgatni? És pont a Twente ellen, mely Amszterdamban nyert ellenünk! Különben is túlzás a védelmet annyira szidni. Két ilyen villámgyors és hajszálpontos kontra ellen nehéz mit csinálni. Minden gólnál lehet védelmi hibát találni, de most azok annyira nem voltak nagyok, hogy mindkét középhátvédünket meg kellene büntetni. A 22-ik perc után mindkét középhátvéd szinte hibátlanul játszott. Timber, vagy ha ő még nem kész egy teljes meccsre, Rensch kezdhet Schuurs helyett, de pont nekik szükségük van egy tapasztalt társra. Legfeljebb, ha szünetben 3:0-ra vezetünk, lehet gondolkozni pihentetésekről, fiatalok kipróbálásáról. Inkább azt mondanám, hogy az edzők, az orvosi kar nagyon figyeljenek, és ne a játékosokra bízzák, mennyit tudnak játszani. Aki fáradtnak látszik, azt eredménytől, személytől függetlenül le kell cserélni. Ősszel Klaassen és Blind is többször csak azért kezdtek, mert azt mondták, nem fáradtak. Most már minden rangadót meg kell nyernünk! Blind képes két hét alatt 4 meccsre.

 

"akkor Hansen"

Viccelsz? Láttad Hansent mostanában játszani? Igaz, nem könnyű, mert a Jong Ajaxban is csak 10-20 percre csere. Legyen ott fix kezdő és jó! Akkor lehet csere az egyben. Ráadásul a Jongban mindig szélső. Eleve nagyon ritkán volt center. Ha Huntelaar nem tud játszani, és szükség lenne rá, akkor Tadic menjen középre, és Promes legyen a balszélen. A Jongnak most nincs 9-ese.

Előzmény: nj (26488)
nj Creative Commons License 2021.01.11 0 0 26488

"NJ a Twente ellen sokakat pihentetni akar. Labyadban egyetértünk, de az ne pihentetés, hanem mellőzés legyen."

 

Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen: természetesen mellőzni akarom, de Schuurst és Promes is kispadra ültetném.

 

Kezdjen az alábbi csapat:

 

Onana - Mazraoui, Timber, Martinez, Taglaifico - Klaassen, Kudus (Ekkelenkamp), Gravenberch - Antony, Haller, Tadic

 

Cserék: Scherpen, Rensch, Schuurs, Blind, Taylor, Ekkelenkamp vagy Kudus, Promes, Hunteaar, ha tud játszani, ha nem, akkor Hansen

Előzmény: Gyenyi (26487)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.11 0 0 26487

Jó iramú, jó meccs volt, négy szép góllal, érdekes taktikai csatákkal.

A PSV ki akarta kapcsolni két építő középpályásunkat, akiket rendre két ember fogott. Ez Klaassen esetében az első félórában sikerült is. Ha nem vesztette el a labdát, csak hátra mert passzolni. Később közelebb ment a védelemhez, ahova már nem követték, és így ő is jobb lett, a védelem is. Gravenberchet nem tudták kikapcsolni. Rendre szabaddá játszotta magát akárhányan is fogták. És mivel labdái is rendre jó helyre mentek, fontos szerepe volt feltámadásunkban. Ten Hag taktikájának fontos része volt, hogy a szélsők nem rohangáltak a bekkekkel, hanem helyükön maradtak, amivel elérték, hogy a bekkek alig mertek felfutni. Nem tudom, NJ hol látta Dumfries felfutásait. Szerintem egész meccsen egyszer futott el 16-osunkig. Max egyszer sem. Most, hogy igazi szélsője volt, kiderült, hogy hátvédnek nagyon gyatra. Dumfries legalább jó harcot vívott Tadiccsal. Pontozással ugyan Tadic nyert, de akkor is.

A PSV kb. 20 percig volt képes domináns játékra. Utána még volt egy jó kontrájuk, de az utolsó 60 perc a miénk volt. Ha valamelyik csapat győzelmet érdemelt volna, az 90 perc alapján mi voltunk. Nem véletlen, hogy a PSV-sek elégedettek voltak a 2:2-vel. Mivel 0:2-ről jöttünk vissza, mi se panaszkodtunk. A PSV büszke lehet az első 20 percre, és arra, hogy utána megúszták két góllal. Mi arra, hogy 60 percig jobbak voltunk, mint legnagyobb konkurensünk. Végül azt hiszem, nekünk van több okunk örülni. Túl vagyunk a legnehezebb ellenfélen, és megőriztük az első helyet. Szerdától Haller 90 percet játszik, és Kudus is egyre többet fog. Bízom abban, hogy hó végére előnyünk nőni fog.

Én sem értettem a csatársort. Labyad már hetek óta, akár 9-es, akár 10-es észrevehetetlen. Ha pedig mégis megkapja a labdát, és van ellenfél a közelében, azt elveszti. Promes most nem volt olyan rossz. Sokat volt nála a labda, a gól előtt jól helyezkedett. Játékintelligenciájával nincs baj. Általában ott van, ahol lennie kell. A technika sokszor cserben hagyja. Formája kicsit javul, de a szélen jobb lett volna. Ha mindenki ép, fel sem merülhet, hogy kezdjen. Szünet előtt melegíteni kezdett Klaiber. Szerencsére mégsem ő ment be. Ez kicsit biztató.
Nálam a Ten Hag kedvencek használhatósági sorrendje: Haller, Alvarez, Promes, Klaiber = Labyad. NJ-vel ellentétben én elégedett voltam Tagliaficoval. Mentalitása, harcossága segítette a csapatot, hogy átvegye a kezdeményezést. Mivel a PSV szélsők nélkül játszott, hátul sok dolga nem volt. Elől viszont mindkét gól támadása az ő labdaszerzésével kezdődött. Még sok forduló van hátra, de úgy érzem, tegnap lettünk bajnokok. Haller sokat fog számítani, lassan Kudus is jön, Neres is 1-2 héten belül játszhat. És ha valamelyik középcsatár visszajön, akkor nem kellenek már a szükségmegoldások. De ez csak egy érzés. A januári rangadóknak még lesznek visszavágói, és a bajnokságot általában a kiscsapatok döntik el.

Még Zahaviról. Eddig semmivel nem indokolta leigazolását, de mint annyian ellenünk, most megtáltosodott. Menig is ellenünk kétszer talált be, de előtte utoljára 2014-ben a Jong Ajaxban lőtt kettőt egy meccsen. Labyad két idényt játszott Utrechtben. 58 meccsből 3-on volt két gólja, az egyik ellenünk.

NJ a Twente ellen sokakat pihentetni akar. Labyadban egyetértünk, de az ne pihentetés, hanem mellőzés legyen. Kudus még biztos nem kezd, de Ekkelenkamp legyen a 10-es! Hátul a hazai meccsen Klaiber miatt kaptunk ki. Most nem fog játszani. Mivel Danilo nem túl magas, én is mernék Rensch-sel vagy Timberrel kezdeni. A középpályát nincs értelme felkavarni.

A tegnapi meccs csúcsa Malen sarkalása volt. Szerintem a meccs 11-e:
Onana

Mazraoui, Teze, Boscagli, Tagliafico

Sangere, Malen, Gravenberch

Antony, Zahavi, Tadic

Ihattaren és Gapko csalódást okoztak. Viszont Malen kezd nagyon jó lenni ami a válogatott szempontjából jó hír.

nj Creative Commons License 2021.01.10 0 0 26486

Ajax - PSV 2-2, az első félidő pocsék játéka és 0-2-es hátrány után sikerült 1 pontot legalább otthon tartani.

 

Már az összeállítás is meglepő volt, Labyad "természetesen" kezdett, Promes is, de meglepő módon nem ő volt a szélen, hanem Tadic. Azt hittem, azért került a csapatba Promes, hogy megakadályozza Dumfries felfutásait, ennek, hogy ő volt a center semmi értelme nem volt. Ilyen alapon kezdhetett volna Haller is, vele valószínűleg többre mentünk volna, mint Promesszel. Bár Tadic nem tudta megakadályozni Dumfries felfutásait, Antony a másik szélen fegyelmezetten visszajött Max-szal. Hamar megkaptuk az első gólt, Zahavi kilépett a lest jelző Blind és az elalvó Schuurs közül és belőtte a vezető gólt. A másodikat egy jobb oldali labdavesztésből kaptuk, a védelem itt is csak közelről nézte az eseményeket. Tadic lőtt egy kapufát Mazraoui beadásából, majd adott egy gólpasszt Promesnek. A szépítés után nem sokkal majdnem összehoztuk a harmadikat is Zahavinak.

A szünetben bejött Labyad helyett Haller és rögtön más lett a játék képe, vele már nem boldogult olyan könnyen a PSV védelme, nem is mentek annyiszor fel a hátvédeik. Tadic passzát be is lőtte Haller, de lesről. Támadtunk tovább, a PSV védekezett, de már sokkal ritkábban tudott ellentámadást kezdeményezni. Az egyik ilyenből Zahavi fejelt Onana kezébe. A másik oldalon Antony is fejjel veszélyeztetett, majd Haller továbbperdített labdáját okosan a jobb alsóba gurította. Kisebb lehetőségek voltak még mindkét kapu előtt, de az eredmény nem változott.

Nem voltunk jobbak, de az első félidő után a PSV is nagyon visszaesett, a döntetlen igazságos. Kuipersnek voltak kisebb tévedései ide is, oda is. 

 

Onana a gólokról nem tehetett, amúgy jól védett.

Mazraoui rendben volt, voltak kimondottan jó megoldásai, de a meccs egyes szakaszaiban eltűnt. Még így is ő volt a védelem legjobbja. Schuurs hozta a szokásost, hiába vannak elegáns keresztezései meg jó hosszú labdái, ha helyezkedési hibákat követ el és kihagy a koncentrációja. Timbernek most már meg kell kapnia a lehetőséget. Blind ugyanez, remek labdákat ad előre, de nem jó védő. Lassú, nehezen fordul, labdákat veszít. A vesszőparipám, hogy őt a középpályára kellene állítani, mert a játékának az előnyei ott is érvényesülnének, de a hátrányai kevésbé sújtanák a csapatot, mivel a védekezésbeli hibáit a mögötte lévő védők még tudnák javítani. Persze, kérdés, hogy az ő futómennyisége elég-e a középpályára. Mindenesetre nálam az első számú baloldali középső védő Martinez. Tagliafico nem volt kiemelkedő, de megfelelt.

Klaassen nagyon gyengén kezdett, védekezésben kihagyott, a labdákat elpasszolta. A második félidőre némileg feljavult, akkor legalább megnyerte a párharcokat, de igazán jó nem volt. Labyad teljesítménye értékelhetetlen volt, mintha nem is lett volna a pályán. Gravenberchről sokan mondják, hogy nagy tehetség, szemre is tetszetősen mozog, csak éppen nem hatékony. A középpályán megkövetelt "piszkos védőmunkát" nem végzi el, nem nyer párharcokat, nem ad kulcspasszokat, kapura sem lő. Gyakorlatilag semmi hasznát nem vesszük annak, hogy amúgy láthatóan jó képességekkel rendelkezik és tetszetős megoldásai vannak, mert a futball nem pontozásos sportág, a látvány másodlagos.

Antony az első félidőben halványabb volt, a másodikban alaposan feljavult, egyre többször hozta nehéz helyzetbe Maxot, ő lőtte az egyenlítő gólt is. És fegyelmezetten visszazárt védekezni is. Viszont a gól előtt nem sokkal megint volt egy csúnya alattomos szabálytalansága, amikor rátaposott Gapko bokájára. A múltkori hasonló esetet megúszta, de lehet, hogy ezt már nem fogja, ha megnézik a felvételeket. Promes lőtt egy gólt (nem volt nehéz dolga: gyakorlatilag csak bele kellett tennie a lábát Tadic beadásába), de azon kívül szinte csak ügyetlen megoldásai voltak. Lelkes volt, küzdött-hajtott, de sajnos, hiányzik belőle a játékintelligencia. Tadic a védőmunkáját nem végezte el, nem akadályozta Dumfries felfutásait, viszont megint volt egy gólpassza - ha nem fújják vissza Haller gólját, akkor kettő lett volna -, lőtt egy kapufát és benne pont az van meg, ami Promesből hiányzik, az ész ehhez a játékhoz. Haller debütálása nem volt rossz, lőtt egy lesgólt, adott egy gólpasszt, a fizikumának köszönhetően lekötötte a PSV középső védőit. Nem egy világklasszis csatár, de egy ilyen támadó állandó fenyegetést jelent az ellenfél védelmére. Egy Antony (Neres) - Haller - Tadic (Neres) csatársorban lenne fantázia.

 

A következő meccsre néhány embert pihentetnék. Schuurs, Labyad és Promes most már legyen inkább kispados, kezdjen helyettük Timber, Kudus és Haller. De azon is elgondolkoznék, hogy Blind és Gravenberch közül se legyen mindkettő a pályán, mert úgy nagyon "puha" az a bal oldal. Játsszon Timber mellett Martinez és Blind lépjen egy sorral előrébb.

 

Manoh Creative Commons License 2021.01.10 0 0 26485

Legalább nem kaptunk ki végül! :-(

Sokat nem érdemes elemezni, mert az volt, ami várható volt. Amíg Ten Hag az edző és a saját embereit erőlteti, addig ez lesz. Talán, ha mindenki visszatér és 100%-os lesz fizikailag és formában is lesz, akkor idővel hajlandó lesz velük kezdeni és az talán elég lesz egy jobb teljesítményhez.

nj Creative Commons License 2021.01.10 -1 0 26484

"Például, ma egy gyors fel-alá rohangáló bekk, Max lesz az ellenfele."

 

Dumfries lesz feltehetően a jobbhátvéd. Amúgy, Antony vissza fog menni védekezni Maxszal, szerinted? Ha nem, akkor mindkettő helyett Promest játszatnád? :-)

De, szerintem, még nincsenek kezdőcsapatok, addig pedig azt sem tudhatod, hogy Tadic balszélső lesz-e. 

 

"...de abban biztos vagyok, hogy akármilyen jó is lesz az, aki a bal szélen játszik, Haller a helyett fog bemenni."

 

Talán előbb várjuk meg a meccset.

 

"Meglátjuk, mi lesz, ha Neres visszatér és jó lesz, és közben Haller is jó lesz. Továbbra is úgy tudom, hogy Neres nemsokára visszatér."

 

Kicsit sok a "ha"... Ha Neres visszatér és jó lesz, ha Haller is jó lesz és Antony is... Ráérsz akkor jósolgatni, hogy mi lesz, ha majd ez mind bekövetkezik.

 

"Igen. Azért játszik annyit Klaiber, Alvarez, Promes és Labyad, mert bennük, általában alaptalanul, bízik."

 

Ó, Promesről már te is beláttad, hogy alaptalanul bízik benne?! Ez mindenképpen előrelépés! :-) Ez a 4 eset, szerencsére, különbözik. Alvarezt Klaassen érkezése óta szerencsére hanyagolja és ha van Mazraoui, akkor Klaiber sem kezd (viszont, valamiért akkor is becseréli). Labyadot meg szinte bármilyen posztra beteszi, ahol üresedés van.

 

"Tadic más eset. A csapat vezérét a csapatszellem miatt sem meri mellőzni. Egy hőzöngő Tadic sok bajt okozhat."

 

Istenem, hogy te milyen rosszindulatú tudsz lenni, ha valakit nem bírsz! Azóta különösen fújsz rá, amióta a kis kedvencedet (Destet) helyretette. Volt már arra példa, hogy Tadic hőzöngött? Szerintem, még nem. (Tudom, tudom, még nem volt rá oka...) Akkor honnan vagy ilyen biztos benne, hogy fog? Amúgy, a többi játékos örül annak, ha ő pályán van, ezt többen, többször is nyilatkozták (Tudom, erre meg majd azt mondod, hogy nem mernek mást mondani a nyilvánosság előtt...). A szurkolók is szeretik, mert tetszik nekik a hozzáállása (ellentétben pl. Dolberggel, a másik kis kedvenceddel, akié viszont nem.). Csak te nem bírod. Ami még nem lenne baj, végül is magánügy, csak legalább ne tálalnád az egészet úgy, mintha ezeknek a fantazmagóriáknak bármi konkrét alapja is lenne!

 

"De egy jó edző, ezt meg tudja oldani. Van annyi tekintélye, hogy még egy roppant büszke csapatkapitány is elfogadja vele kapcsolatban hátrányos döntését."

 

Ez jó, így 3 mondaton belül sikerül odavágni egyet Tadic mellett Ten Hagnak is. Mi van, ha nem AKARJA kihagyni? Ahogy az általam felsorolt játékosokat sem akarta, érdekes, az nem zavart, hogy mondjuk, De Jongot, vagy Ziyechet nem akarta lecserélni "taktikai okokból". (Egyébként, ez is vicces, hogy eddig mindig azt mondtad, hogy a legjobbak legyenek a pályán, most akkor mégsem igaz ez mindig?)

 

"Azaz a Valencia át akarta tőlünk venni."

 

Tudjuk, hogy mennyiért?

 

"Ami Brobbeyt illeti, olyan hírek is vannak, hogy az Utrechttel tárgyal."

 

Nem olyan hírek vannak, hogy cáfolják, hogy az Utrechttel tárgyal! Kis különbség! :-)

Előzmény: Gyenyi (26482)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.10 0 0 26483

Bocs. Rosszul írtam. Max Antony ellenfele lesz. Tadicé az ugyancsak gyors Dumfries lesz. A többi stimmel.

Előzmény: Gyenyi (26482)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.10 0 0 26482

"Miért kezdene más helyette, ha egyszer jók a statisztikái "

Például, ma egy gyors fel-alá rohangáló bekk, Max lesz az ellenfele. Az ellen egy gyors szélső jobb lehet. OK. Ma, ha Haller nem kezd, akkor ő középen kezd, de abban biztos vagyok, hogy akármilyen jó is lesz az, aki a bal szélen játszik, Haller a helyett fog bemenni. Azért abban nagyon bízom, hogy Kudus, ha nem kezd, Labyad helyett megy majd be. Persze még szebb lenne, ha Ekkelenkamp helyett menne be. Különben idén sokkal rosszabbak Tadic statisztikái, mint első két éveben voltak. Meglátjuk, mi lesz, ha Neres visszatér és jó lesz, és közben Haller is jó lesz. Továbbra is úgy tudom, hogy Neres nemsokára visszatér.

 

"Ha Ten Hag az állását kockáztatja, akkor nyilván azokat szerezné a pályán látni, akikben a legjobban bízik"

Igen. Azért játszik annyit Klaiber, Alvarez, Promes és Labyad, mert bennük, általában alaptalanul, bízik. Tadic más eset. A csapat vezérét a csapatszellem miatt sem meri mellőzni. Egy hőzöngő Tadic sok bajt okozhat. De egy jó edző, ezt meg tudja oldani. Van annyi tekintélye, hogy még egy roppant büszke csapatkapitány is elfogadja vele kapcsolatban hátrányos döntését.

 

"ők nem voltak hajlandók vételi kötelezettséggel bérelni"

Az AD azt írja, hogy "Valencia wilde hem graag overnemen van Ajax". Azaz a Valencia át akarta tőlünk venni. Itt szó sincs kölcsönről, azaz én is tévedtem. Nagy hiba volt megtartani. Egyesek szerint ki kellene próbálni Schuurs helyén. De azt már tettük, és kicsit is komolyabb ellenfelek ellen rá is fáztunk ezzel.

 

Ami Brobbeyt illeti, olyan hírek is vannak, hogy az Utrechttel tárgyal. Ha ez igaz, akkor Raiola tényleg főleg a játékos érdekeit nézi és nem a pénztárcáját. Illetve, hogy hosszabb távon gondolkozik. De ki tudja, igaz-e ez? Az biztos, hogy nyáron, ingyen okosan tenné, ha egy ilyen szintű klubba menne. Persze, ha most kevés pénzért eladjuk, de 10-15%-ot kérünk későbbi árából, sem járunk rosszul. Da, ha mindenképpen ingyen akar elmenni, akkor szerintem se játsszon többé.

Előzmény: nj (26481)
nj Creative Commons License 2021.01.10 0 0 26481

"Ez nem igaz. Ha mint rendszeres cserejátékosunk vagy egy Eredivisie csapat gólerős kölcsöncsatára megy el, sokkal többet fizetnek érte, azaz több jut Raiolanak, és nagyobb fizetést is kap. Jelenleg a Jong ajax játékosaként menne el. És új csapatában is más lesz a státusza. Ha ingyen megy el, akkor is kapnak extrát, de az valószínűleg kevesebb."

 

Ezt nem tudhatjuk. Ha az előző klubnak (az Ajaxnak) nem kell fizetni érte, akkor bőkezűbbek lehetnek Raiolával, mert akkor a(z elmaradt) vételár egy részét neki fogják adni azért, hogy ahhoz a klubhoz vitte a játékost és nem máshová.

Mindenesetre, most így, hogy sérült, aligha tudjuk eladni, vagy csak fillérekért. Ha viszont nem ír alá, akkor nem játszatnám. Mind a játékos, mind a leendő klubjának érdekei hidegen hagynak.

 

"Engem az fog meggyőzni, hogy Tadicnak nincsenek előjogai, ha egy komoly meccsen más kezd helyette, vagy taktikai okokból Ten Hag lecseréli, amikor nem állunk jól. Eddig erre nem volt példa."

 

Miért kezdene más helyette, ha egyszer jók a statisztikái és az alapján tőle várható a legvalószínűbben, hogy gólt szerez, vagy gólhelyzetet alakít ki? Ziyechet sem cserélte le szinte soha, amíg fontos volt a jelenléte a meccsen, legfeljebb sérülés miatt, kényszerből és helyesen tette. Amíg nem voltak szívproblémái, addig Blindet is elég ritkán cserélte le. De Ligt és F. de Jong is érinthetetlenek voltak nála. Azokon miért nem akadtál ki? Ha Ten Hag az állását kockáztatja, akkor nyilván azokat szerezné a pályán látni, akikben a legjobban bízik, tehát ezt meg tudom érteni. Azt nem, hogy olyanokban is bízik, akik erre nem szolgáltak rá (Labyad, Alvarez, Klaiber) és hogy alig rotál.

Egyébként, kíváncsi lennék, hogy hogy harcolta ki, szerinted, Tadic ezeket az előjogokat? Túszul ejtette Ten Hag családját? Vagy havonta fizet neki egy bizonyos összeget, hogy játszhasson? :-)

 

"Úgy tudtam, arról volt szó, hogy vételi kötelezettséggel bérlik, és ebbe nem mentünk bele."

 

Én meg úgy, hogy ők nem voltak hajlandók vételi kötelezettséggel bérelni, mert nincs pénzük, ezért nem tudták volna nyáron megvásárolni. Abban gondolkoztak, hogy fél évre bérlik, aztán visszaküldik. 

Előzmény: Gyenyi (26480)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.10 0 0 26480

„Danilo egyelőre még nem harcolt ki magának semmit.”

Még január sem ért véget. Szeptember pedig még nagyon messze van.

Biztos, hogy nagyon felment az ára.

 

„Viszont tök ingyen. Szerintem, nekik ez többet ér.”

Ez nem igaz. Ha mint rendszeres cserejátékosunk vagy egy Eredivisie csapat gólerős kölcsöncsatára megy el, sokkal többet fizetnek érte, azaz több jut Raiolanak, és nagyobb fizetést is kap. Jelenleg a Jong ajax játékosaként menne el. És új csapatában is más lesz a státusza. Ha ingyen megy el, akkor is kapnak extrát, de az valószínűleg kevesebb.

 

„Traorenak 2022-ig szerződése van. Annyi idő alatt ki kell derülnie, hogy tudjuk-e használni.”

Eddig egész jól tudtuk használni. És nem csak a Fortuna ellen. Ha nyárig csak kispados lesz, nem hiszem, hogy hosszabbít, és akkor el kell adnunk.

 

„Edzőmeccsek számozásán lovagolni, ez most komoly?!”

Ha előtte az edző kijelenteni, hogy milyen alapon osztja ki a mezeket, és ezt pont Tadic mezével nem teszi, az minimum furcsa. Engem az fog meggyőzni, hogy Tadicnak nincsenek előjogai, ha egy komoly meccsen más kezd helyette, vagy taktikai okokból Ten Hag lecseréli, amikor nem állunk jól. Eddig erre nem volt példa.

 

 „Ha egyszer nincs rá pénzük, akkor mit kellene csinálni, szerinted?”

Úgy tudtam, arról volt szó, hogy vételi kötelezettséggel bérlik, és ebbe nem mentünk bele.

Előzmény: nj (26479)
nj Creative Commons License 2021.01.09 0 0 26479

"Úgy tudom két PL klub is komolyan érdeklődik iránta."

 

Ez nekem új.

 

"Persze, ha Brobbey nem ír alá, nem kell elengedni."

 

Nyilván. Nem is fogjuk.

 

"Ha Brobbey még aláírna, akkor legokosabb, ha a Botman, Danilo utat választja, és valahol, akár külföldön is, rendszeresen játszva harcol ki magának egy jó transzfert."

 

Danilo egyelőre még nem harcolt ki magának semmit.

De, szerintem, Raiola és/vagy Brobbey ezt nem így látja. Máskülönben már régen aláírt volna. Mellesleg, most ezzel magukkal is kiszúrtak, mivel addig húzták az időt, amíg végül hoztak helyette egy értékesebb játékost. OK, ha Huntelaar és legalább az egyik fiatal egészséges, akkor nyilván nem vettük volna meg Hallert. De ha Brobbey már nyáron aláírt volna, akkor egyrészt, szerintem, több játéklehetőséget is kapott volna és akkor most nemcsak az a néhány meccs lenne a neve mellett, másrészt akkor azt is jobban meggondoltuk volna télen vegyünk-e egy új centert. Akkor lehet, hogy csak kölcsönvettünk volna valakit fél évre. De mivel tudjuk, hogy Huntelaar megy, Brobbey valószínűleg szintén és, szerintem, Daniloval sem nagyon számolunk, ezért Traore mellé kell még egy középcsatár.

Amúgy, ha Brobbey aláírna és kölcsönadnánk, akkor elvileg még hozzánk is visszajöhet(ne), ha beválik. Egyáltalán nem törvényszerű, hogy akkor el kell igazolnia. Én nem látom olyan egyértelműnek, hogy Haller végigjátszik 50+ meccset nálunk évente és soha nem is sérül meg, nem is tiltják el, nem s esik vissza a formája.

 

"Mert ha nem ír alá, akkor kispadunkról, még, ha Raiola el is tudná sózni egy komoly klubnak, oda mint egy eddig semmit nem mutató ifi mehet csak."

 

Viszont tök ingyen. Szerintem, nekik ez többet ér.

 

"Ki kérem magamnak, hogy feltételezd rólam, hogy Labyad számára bármilyen szerepet is látok és az utolsó másfél évben valaha is láttam."

 

Irónia volt. Azt hittem, a smiley elég lesz a jelzésére.

 

"Nem tudom, ki lesz a második spiccünk. (...) Mert, ha Traore el akar menni, és nem fog eleget játszani, sokáig nem tudjuk megtartani."

 

Traorenak 2022-ig szerződése van. Annyi idő alatt ki kell derülnie, hogy tudjuk-e használni. Ha nem, menjen isten hírével. Ha tud.

Az pont elég arra is, hogy ha Brobbey aláír és kölcsönadjuk, akkor kiderül, hogy mennyire jó, vagy rossz.

2022-ig még rengeteg minden változhat. Addigra beérhet Hansen is.

 

"Ezt nem tudtam Neresről. Te honnan veszed?"

 

Ajaxshowtime írta, hogy a vártnál hosszabb lesz a felépülése. És már a legutóbbi is elhúzódott.

 

"Promes lehet, hogy már soha nem lesz formában, de az is lehet, hogy 1 hónapon belül jobb lesz, mint valaha."

 

Utóbbi azért nem valószínű.

 

"Mert Tadic biztos nem megy bele abba, hogy az ellenféltől függjön, játszik-e vagy nem, viszont egy jó Neres nagyon sokat számíthat."

 

Egyrészt, nem tudom, hogy honnan veszed ezt, hogy Tadicnak ekkora beleszólása lenne az összeállításba, másrészt Neres a jobb oldalon is tud játszani.

 

"Soha nem azért mert nem volt jó, vagy taktikai okokból. Egyszer később ment be, de az meg volt vele beszélve."

 

És? Majd máskor is megbeszélik. Neki is kell pihennie.

 

"Nekem nála az tette be a kaput, amikor az előkészületi meccseken Ten Hag mindenkinek az adott meccsen játszott pozíciója szerint adott számokat, kivéve, amikor Tadic nem játszott, és Lang volt a 10-es. 1-9, 11 rendben voltak, de Lang a 23-ast kapta."

 

Túldimenzionálod ezt a problémát. Edzőmeccsek számozásán lovagolni, ez most komoly?!

 

"Kudus nem tekinthető fogyásnak, hiszen eddig sem játszott. Martinezért is kár, de úgy se kezdene.

 

Te már nagyon számítottál rá, hogy játszani fog, tehát a reményeidhez képest fogyás. És ha egy értékes cserejátékos nem áll rendelkezésre, az is baj!

 

"Viszont azt hallom, hogy nem engedjük el Alvarezt a Valenciába. Számomra ez felfoghatatlan. Remélem, számodra is."

 

Ha egyszer nincs rá pénzük, akkor mit kellene csinálni, szerinted? Ingyen odaadni?

Előzmény: Gyenyi (26478)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.09 0 0 26478

"Traore sem akkora szám, hogy elégedetlen lehessen egy másodhegedűs szereppel."

Azért ő már elég nagy szám, hiszen BL meccsen is volt jó. Úgy tudom két PL klub is komolyan érdeklődik iránta. Nem hiszem, hogy maradni akar a kispadra, vagy a Jong Ajaxban. Persze, ha Brobbey nem ír alá, nem kell elengedni.

 

"Ez nekem nem logikus. Vagy aláír és nyáron elmegy kölcsönbe - ez esetben Traoret meg kell tartani. Vagy, ha nyáron el akar menni, akkor minek írna alá hozzánk?"

Ha Brobbey még aláírna, akkor legokosabb, ha a Botman, Danilo utat választja, és valahol, akár külföldön is, rendszeresen játszva harcol ki magának egy jó transzfert. Mert ha nem ír alá, akkor kispadunkról, még, ha Raiola el is tudná sózni egy komoly klubnak, oda mint egy eddig semmit nem mutató ifi mehet csak.

 

"ha rajtad múlik, akkor Labyad"

Labyad nekem akkor sem kellett, amikor te nagyon azt mondtad, hogy milyen jó lesz a kispadunkra. Ki kérem magamnak, hogy feltételezd rólam, hogy Labyad számára bármilyen szerepet is látok és az utolsó másfél évben valaha is láttam. Nem tudom, ki lesz a második spiccünk. Talán rá tudjuk venni Huntelaart, hogy még egy évet maradjon. Különben marad Tadic, vagy amit már korábban mondtam, Ekkelenkampot kell kipróbálni. Mert, ha Traore el akar menni, és nem fog eleget játszani, sokáig nem tudjuk megtartani.

 

"A két szélső posztra van 4 játékosunk, akik közül Neres hosszabb távon sérült," "Promes pedig nincs is formában (lehet, hogy többé már nem is lesz)."

Ezt nem tudtam Neresről. Te honnan veszed? Promes lehet, hogy már soha nem lesz formában, de az is lehet, hogy 1 hónapon belül jobb lesz, mint valaha. De, ha csak Neres jönne is formába, akkor sem tudom, ki játsszon a balszélen. Mert Tadic biztos nem megy bele abba, hogy az ellenféltől függjön, játszik-e vagy nem, viszont egy jó Neres nagyon sokat számíthat.

 

"Ezt a butaságot meddig emlegeted még? Ősszel is volt, hogy lecserélte. "

Soha nem azért mert nem volt jó, vagy taktikai okokból. Egyszer később ment be, de az meg volt vele beszélve. Lecserélései pedig kivétel nélkül már megnyert meccseken voltak. Nekem nála az tette be a kaput, amikor az előkészületi meccseken Ten Hag mindenkinek az adott meccsen játszott pozíciója szerint adott számokat, kivéve, amikor Tadic nem játszott, és Lang volt a 10-es. 1-9, 11 rendben voltak, de Lang a 23-ast kapta. Szép lenne, ha bebizonyulna, hogy nincs igazam. De eddig még ennek semmi jele nem volt.

 

"Kudus állítólag kétséges és Martinez is. Fogynak a hadrafogható emberek."

Kudus nem tekinthető fogyásnak, hiszen eddig sem játszott. Martinezért is kár, de úgy se kezdene. Viszont azt hallom, hogy nem engedjük el Alvarezt a Valenciába. Számomra ez felfoghatatlan. Remélem, számodra is.

Előzmény: nj (26477)
nj Creative Commons License 2021.01.08 0 0 26477

"Angliában már sok jó játékos mondott csődöt. Az utolsó ilyen Werner."

 

Ezt egy kicsit korai még kijelenteni, hogy Werner csődöt mondott. Özil, vagy Di Maria jobb példa lett volna.

 

"Ettől még Haller az Eredivisieben ismét lehet nagyon jó."

 

Ha nincs ennél komolyabb ambíciónk, akkor valóban.

 

"Meglévő fiatal spicceinknek nálunk ezután nincs jövőjük."

 

Egyiknek sem? Ez egy kicsit kategorikus kijelentés, nem? A háromból egyet azért csak megtartunk!

 

"Danilo, gondolom a Botman utat választja, és 10-15 millióért nyáron elmegy."

 

10-nek is örülnék.

 

"Brobbey más eset. Ha most eladjuk, alig kapunk érte valamit. Ha aláír, zsúfolt tavaszi programunk miatt biztos kap elég játéklehetőséget, hogy megmutassa, mit tud. Traore-nak az már nem hiszem, hogy elég."

 

Azért Traore sem akkora szám, hogy elégedetlen lehessen egy másodhegedűs szereppel. De inkább maradjon Brobbey.

 

"Brobbey, ha alá is ír, vagy nyáron elmegy, vagy kéri, hogy adjuk kölcsön."

 

Ez nekem nem logikus. Vagy aláír és nyáron elmegy kölcsönbe - ez esetben Traoret meg kell tartani. Vagy, ha nyáron el akar menni, akkor minek írna alá hozzánk?

 

"Viszont ki lesz így a második középcsatárunk jövőre?"

 

Hát, úgy látom, hogy ha rajtad múlik, akkor Labyad, mert te mindhárom fiatal centerünket elparentáltad már! :-)

 

"Viszont a balszélen Neres komoly konkurense lesz, míg Promes, még ha formába jön is, se fog sokat a balszélen játszani."

 

A két szélső posztra van 4 játékosunk, akik közül Neres hosszabb távon sérült, Promes pedig nincs is formában (lehet, hogy többé már nem is lesz). Az nem sok.

 

"Egy jó formában lévő Promes 10-esnek is jó, és a jobbszélen is megél."

 

Eddig azt mondtad, hogy ő nem akar a jobbszélen játszani (és ezek szerint ezt meg is teheti).

 

"Elvileg néha Tadic is pihenhet, de, ha ő nem akar, akkor Ten Hag nem meri mellőzni."

 

Ezt a butaságot meddig emlegeted még? Ősszel is volt, hogy lecserélte. És egyelőre ő a csapat legeredményesebb játékosa, nyilván játszatják, amikor szükség van rá.

 

"Most a lényeg, hogy a PSV ellen, ha Kudus és Mazraoui is játszanak, egész jó csapattal kezdhetünk."

 

Kudus állítólag kétséges és Martinez is. Fogynak a hadrafogható emberek. 

Előzmény: Gyenyi (26475)
Manoh Creative Commons License 2021.01.08 0 0 26476

"Egy német szerződést hozott össze, és ott is jó volt. Benne kicsit hiszek"

 

Ok, jogos, nem néztem utána, hogy előtte még Frankfurtban  is volt.

Azért ennyi pénzért nem csak jónak, hanem nagyon jónak kellene lennie és nemcsak a bajnokságban kis csapatok ellen, hanem az összes rangadón meg a nemzetközi porondon is.

Valóban mást nem tehetünk most, mint bízunk benne, mert azt láttuk eddig is, hogy nincs megfelelő 9-esünk.

Viszont, hogy ő is Ten Hag volt embere, akik eddig nem váltak be azért nem sok jót jelent.

Előzmény: Gyenyi (26474)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.08 0 0 26475

Haller most már a mienk. Elég pánikvételnek látszik. Nem vagyok biztos abban, hogy akkor is leigazoltuk volna, ha Huntelaar a hét elején nem sérül meg. De azt hiszem jól járunk vele. Angliában már sok jó játékos mondott csődöt. Az utolsó ilyen Werner. Ettől még Haller az Eredivisieben ismét lehet nagyon jó.

De jövetelének komoly következményei lesznek. 26 éves 4 1/2 éves szerződéssel. Meglévő fiatal spicceinknek nálunk ezután nincs jövőjük. Danilo, gondolom a Botman utat választja, és 10-15 millióért nyáron elmegy. Traorenak sincs esélye felvenni a harcot egy 22,5 milliós játékossal. Ugyanez érvényes Brobbeyra is. Mindkettőnek óriási peche, hogy a roppant fontos januári meccsekre sérültek meg. De Traore is mutatott már annyit, hogy legyen rá jó kereslet. Brobbey más eset. Ha most eladjuk, alig kapunk érte valamit. Ha aláír, zsúfolt tavaszi programunk miatt biztos kap elég játéklehetőséget, hogy megmutassa, mit tud. Traore-nak az már nem hiszem, hogy elég. Brobbey, ha alá is ír, vagy nyáron elmegy, vagy kéri, hogy adjuk kölcsön. Viszont ki lesz így a második középcsatárunk jövőre?

Legalább ilyen gond a jobb szél. Ha Haller beválik, akkor középen Tadicra nem nagyon lesz már szükség. Viszont a balszélen Neres komoly konkurense lesz, míg Promes, még ha formába jön is, se fog sokat a balszélen játszani. Egy jó formában lévő Promes 10-esnek is jó, és a jobbszélen is megél. Sőt! Lehet, hogy jobbhátvédnek jobb, mint Klaiber. Eladni, mielőtt a bíróság felmenti, nem lehet. Elvileg néha Tadic is pihenhet, de, ha ő nem akar, akkor Ten Hag nem meri mellőzni.

Most a lényeg, hogy a PSV ellen, ha Kudus és Mazraoui is játszanak, egész jó csapattal kezdhetünk.

Gyenyi Creative Commons License 2021.01.08 0 0 26474

"Az Utrechtben aránylag jó volt és össze is hozott magának egy angliai szerződést vele"

Egy német szerződést hozott össze, és ott is jó volt. Benne kicsit hiszek.

Előzmény: Manoh (26472)
nj Creative Commons License 2021.01.07 0 0 26473

Gondolom, az is szerepet játszott, hogy Ten Hag volt az edzője az Utrechtben.

 

Kicsit sok már belőlük, pontosabban, nem az a baj, hogy sokan vannak, hanem, hogy rosszak. Klaiber különösen, de Labyad és most már Promes sem jó. Nem tudom, hogy szabadulunk meg ezektől, ha Ten Hagot kirúgjuk.

Előzmény: Manoh (26472)
Manoh Creative Commons License 2021.01.07 0 0 26472

Nem biztos, hogy pont rá volt szükségünk és hogy be fog válni. De gondolom így január elején szezon közben hirtelen sokkal jobbat nem sikerült felhajtani. Az Utrechtben aránylag jó volt és össze is hozott magának egy angliai szerződést veled, de ott mint látjuk megbukott. Lényegében ott Tadic sem volt jó, így ez még nem biztos, hogy rosszat jelent.

Érdekes ez, hogy pár csatár sérülése okán gyorsan veszünk valakit, aztán, ha visszajönnek, akkor meg lesz egy csomó 9-esünk egy posztra, de lehet egyik sem lesz elég jó.

A következő pár meccsen sok fog múlni a bajnokság szempontjából és valóban lehet nem maradhattunk klasszikus 9-es nélkül, de ezt majd az eredmények és ebben Haller szerepe fogja megmutatni.

Előzmény: nj (26471)
nj Creative Commons License 2021.01.07 0 0 26471

22,5 millió lett. Elég drága vétel volt, remélem, megszolgálja az árát.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26470)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.01.07 0 0 26470

De valószínűleg részletekben,évi 5 milla talán.

Előzmény: nj (26469)
nj Creative Commons License 2021.01.07 0 0 26469

Állítólag nagyon közel a megegyezés a West Hammel Haller átigazolásáról. A hírek szerint 20 milliót fizetünk érte.

nj Creative Commons License 2021.01.06 0 0 26468

"Beenhakker, de valóban Adriaanse volt első pár meccsükön az edző. Koemannál csak nagyok lettek."

 

OK, rossz volt a megfogalmazás. Nem Adriaanse igazolta őket, de Koeman pláne nem.

Chivu 1999 nyarán került hozzánk, Beenhakkernek akkor még nyoma sem volt nálunk, az edző Wouters volt. Fél év után stabil kezdő lett. Már Woutersnél. 2000-ben jött Adriaanse és ő tette csapatkapitánnyá. Mire Koeman jött, már nem volt vele semmi dolga, nem ő tette naggyá.

Zlatan 2001 nyarán került hozzánk, őt Beenhakker igazolta, a kirúgásáig Adriaanse edzette. Koeman 2001.12.03-án vette át a csapatot Adriaansetől, mondhatjuk, hogy nála teljesedett ki. De Zlatan pont az a típus, aki gyakorlatilag Guardiola kivételével minden edző alatt jó volt. (Pontosabban, Guardiola alatt is az volt, csak az edzővel nem jött ki.)

 

"Nem biztos, hogy nem jönne, de mi köze van Harrouihoz?"

 

Semmi, de azt írtad, olyan fiatal játékos kellene, aki a felnőtt válogatott bő keretében van. Rá illik a személyleírás.

Előzmény: Gyenyi (26467)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.05 0 0 26467

"Chivut, Zlatant még Adriaanse szerződtette."

Beenhakker, de valóban Adriaanse volt első pár meccsükön az edző. Koemannál csak nagyok lettek.

 

"Nem írom le, csak egyelőre még nem tartom annyira jónak."

Mintha a következő idényről beszéltél volna. Addigra tovább fejlődik. A következő idényben egyre többször fog szóhoz jutni.

 

"Ihattaren nem fog idejönni."

Nem biztos, hogy nem jönne, de mi köze van Harrouihoz? Ihattaren egy ballábas jobbszélső, aki talán tudna 10-es is lenni. De valóban ő az a szint, melyen keresgélnünk kell. A kispadon üljenek 18-20 évesek illetve 30 felettiek.

Annak idején Wielaertért is úgy lelkesedtél, mint most Harroui-ért. Több alapod erre most sincs. Engem játéka De Roonéra emlékeztetett. Roppant hasznos, főleg abban, hogy mindig jó helyen van, összeszedi a labdát, és gyorsan továbbadja. Hol a védelem előtt játszik, hol középen. Mellette szól még, hogy egész jól lő, és elég kétlábas. Továbbra sem emlékszem arra, hogy valaha is láttam volna cselezni. Néha lefordult valakiről, de az más. Talán Youtube filmekben cselezget is. Mivel ritkán játszunk 6-ossal, így Klaassen, Gravenberch és Taylor közül kell legalább kettőnek kiesnie ahhoz, hogy szóba jöhessen. Akkor is inkább Martinezt tenném oda. De teljesen mindegy. Ki van zárva, hogy megvesszük, így vitatkozhatnák arról is, hogy visszahozzuk-e Eriksent, vagy igazoljuk-e le Özilt.

 

"Szerintem, Destért olyan jó ajánlatot kaptunk, hogy mindenképpen elengedtük volna."

Ha Ten Hag azt mondja, hogy szüksége van rá, akkor Overmars nem adta volna el. Annak idején Nerest 40 millióért nem adtuk el. Elég valószínű, hogy Ten Hag azért nem ragaszkodott hozzá, mert Klaibert akarta. Gondolom, tényleg hitte, hogy kb. olyan jó, mint Dest.

 

"Langban én mindig szélsőt láttam, szerintem, annak a legjobb. "

10-esként volt a belga bajnokság legjobbja decemberben. Szélsőként az egész Benelux legjobbja lett volna? Nálunk olyan sokszor nem volt 10-es, hogy tudhattuk volna, annak milyen.

 

"Ettől függetlenül Labyadot csak akkor játszatnám, ha nincs Kudus és Ekkelenkamp sem. "

Én akkor sem. 10-esnek is nagyon rossz. Ha nem sikerül megszabadulni tőle, és félek, őt sem engedi el Ten Hag, akkor csak már megnyert meccsek utolsó 25-30 percére menjen be. Ha sem Kudus sem Ekkelenkamp nincs, akkor kénytelen lesz Tadic 10-est játszani. De még egy közepes Promes is jobb, mint Labyad. Ő legalább harcol, sokat van játékban, és foglalkoztatja a védőket. Labyad általában láthatatlan. De róla nem kezdek vitatkozni. :)

 

Előzmény: nj (26466)
nj Creative Commons License 2021.01.05 0 0 26466

"Nála indult el Chivu, De Jong, Zlatan, Sneijder, Pienaar, Afellay, De Vrij és még egy pár válogatott."

 

Chivut, Zlatant még Adriaanse szerződtette.

 

"Mit kellene még felmutatnia, hogy jónak tartsd amit Hollandiában csinált?"

 

Nem mondtam, hogy nem jó, csak azt, hogy semmi extra.

 

"Nem jobb, mint a mostani."

 

A mostaninál jobb. Majdnem olyan, mint a 2 évvel ezelőtti. Talán több hiányposzt volt benne, mint a 18-19-esben.

 

"Az a helyes megfogalmazás, hogy a világ egyik legdrágább csapatával 3 éve alatt csak egyszer jutott be a legjobb nyolcba."

 

Nézőpont kérdése. Más edzők sem vitték ennél többre.

 

"BL, PL győzelmek? Mitől a többes szám?"

 

OK. Helyesen: BL- ill. PL-győzelem. Összesen 2 győzelem. Plusz, egy BL-döntő is Ez elég jó eredménysor, szerintem. 1990 és 2015 (25 év) között a Liverpoolnak összesen volt egy BL-győzelme és egy döntője, PL-t pedig egyszer sem nyert. Klopp 3 év alatt többet tudott felmutatni, mint az elődei 25 év alatt.

 

"Volt egy jó idénye, akkor duplázott."

 

Tévedés, két különböző évben nyert BL-t ill. PL-t. És volt egy döntője is, valamint egy PL 2. helye, amikor 1 ponttal maradt le a bajnoki címről a rekordokat döntögető City mögött. Előtte BL-döntő a Dortmunddal és 2 bajnoki cím. Az egyik legjobb edző a világon. Jelenleg nincs olyan aktív holland edző, akivel akár csak egy lapon is lehetne említeni.

És egyszer költekezett csak ki, miután konstatálta, hogy nincs normális kapusa és középhátvédje.

 

"2000 után, ami komolyabb sikert elért, azt Robbennek köszönhette."

 

Ez butaság. Hogy mást ne mondjak, az AZ bajnoki címe is bravúr volt. 

 

"Akárhogy is, hírnevéhez képest túl sokszor bukott meg."

 

Azért volt hírneve, mert előtte nyert jó pár dolgot. Ha nem nyersz semmi komolyat, akkor ahhoz képest nem nagyon tudsz rosszabb lenni.

 

"Taylor és Martinez se rosszak ebben."

 

Martinezt mikor láttad utoljára cselezni??? :-) Gravenberch stílusa is egész más, ő hátulról indul meg, valahogy úgy, mint Rijkaard. Harroui más típus.

 

"Annyiszor láttad őket? Veerman sokkal kreatívabb."

 

Nem, valóban nem láttam őket annyiszor. Videók alapján gondolom ezt. Persze, lehet mondani, hogy egy jó videót bárkiről össze lehet vágni, de ez azért butaság, azokon a felvételeken azért mégiscsak ők szerepelnek. Veerman jól lát a pályán, jó a rúgótechnikája is, de olyan játékosunk tényleg van (Blind, Taylor, Eiting). Harroui cselezőkészsége jobb és a védekezésben is elég jók a számai, ezért tetszik jobban. Matusiwa pedig egy nagy munkabírású, szorgalmas védekező középpályás, semmi több. Enoh, Serrero típus. Hasznos, de támadásban kevés.

 

"Regeer alig 17 évesen a Jong Ajax egyik erőssége, és az U17 VB egyik legjobbja is volt. Még ne írd le!"

 

Nem írom le, csak egyelőre még nem tartom annyira jónak.

 

"De Ekkelenkamp is volt már jó 8-as. Ne az legyen a fix helyük, de, ha kell ott is használhatók."

 

OK, de tökmindegy, hogy azt mondom, hogy három posztra vannak hatan, vagy két posztra négyen!

 

"Ha Kudus visszatér, akkor nem kell most új középpályás, ha nem, akkor egy jó 10-es jó lenne."

 

Most nem is, nyárra gondoltam, amikor eldől, hogy Eiting visszajön-e.

 

"De, ha új középpályás kell, az ne a Jong Oranje középpályása legyen, hanem minimum olyan, aki 23 éves korára már legalább a nagy Oranje bő kereteiben szokott lenni."

 

Ihattaren nem fog idejönni.

 

"Labyad a Spartanál jobb Utrecht legjobbja volt. PSV nevelés, azaz tudta mi az egy topklubban játszani. Megjárta a portugál bajnokságot, azaz nemzetközi tapasztalata is volt. Marokkói válogatott is volt. Harroui a Jong Oranjenál nem jutott tovább. Miért lenne jobb, mint Labyad?"

 

Miért ne lehetne jobb? Labyad már nem fog javulni, Harroui még viszonylag fiatal, javulhat... És Labyadra biztos, hogy nincs szükségünk, mert azon a poszton, ahol ő a legjobb, ott van Kudus és Ekkelenkamp, legrosszabb esetben Tadic. Jobboldali középpályásnak viszont ott van Klaassen és kész. Gravenberch hiába jobblábas, nem ott játszik, Taylor ballábas, és ő sem, Martinez is ballábas. De tőlem eladhatjuk Alvarezt is, hogy ha ragaszkodsz a poszthoz, az még jobb lenne. Csak arra kevesebb esélyt látok.

 

"Ha Harroui belemegy abba, hogy csak 5-ik 6-ik középpályásunk lesz, azaz ritkán fog játszani, akkor 23 évesen nincsenek ambíciói, és nem biztos, hogy egy ilyen kell az Ajaxnak."

 

Az egész csak teoretikus kérdés, mert nem kerestük meg, tudtommal nincs is szándékunkban. De, ha már eljátszunk a gondolattal: nem tudom, hányszor írod még le, hogy kispadra vennénk, vagy ritkán fog játszani. 6 középpályás 3 posztra nem sok és nem úgy kellene gondolkozni, mint Ten Hag, hogy mindig a legjobb 11 kezd, játszanak, amíg teljesen ki nem facsarjuk őket, aztán majd csak lesz valami, ha kidőlnek és jönnek helyettük a tartalékok. Kicsit rotálni kellene, mert anélkül ennek rossz vége lesz. Rotálni pedig csak akkor lehet, ha van kiből.

 

"Legbiztosabbak egyike normális edzőnél sem lenne..."

 

Ezt miből gondolod?

 

"Ő lenne a backupja Blindnek, Tagliaficonak és Gravenberchnek vagy Klaassennek. Ez idényenként 8-10 kezdőhely, és legalább annyi cserehely."

 

Így gondolkozol te és Ten Hag. És mindketten rosszul gondolkodtok. Időnként ki kellene hagyni a kezdőből Blindet, Gravenberchet, Klaassent, amikor 3 meccset játszanak 1 hét alatt és már látszik, hogy fáradtak és be kellene tenni őt. Valamint ellenféltől függően időnként játszhatnánk 6-ossal és hamis 9-essel is, és akkor egyszerre lehetne pályán Martinez (középső védő) és Blind (6-os). 

 

"Normál felállásban 10-essel és két box-to-box-szal játszunk. Ehhez 6-osra nincs szükség."

 

Igen. De nem lenne olyan ördögtől való, ha lenne (legalább) két felállásunk! Az ifiben mindkettőt tanítják!

Lehetne egy:

 

Onana - Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico - Klaassen, Blind, Kudus - Antony, Tadic, Neres (6-os és hamis 9-es)

 

Vagy egy másik:

 

Onana - Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico - Klaassen, Kudus, Gravenberch - Neres, Brobbey, Tadic (10-es és klasszikus center)

 

Persze, ezeket lehet variálni, játszhat Taylor Kudus helyett az elsőben, Klaassen helyett a másodikban (ilyenkor helyet cserélhetne Gravenberchhel), Antony Neres, vagy Tadic helyett a másodikban stb., Rensch és Timber bármelyikben. A lényeg, hogy minél több (legalább 15-16) játékos kapjon komolyabb szerepet. Azért, hogy jobban fejlődjenek és azért is, hogy ne pukkadjunk ki a végére.

 

"Persze, ha mégis valaki ellen 6-os kell, mint például kétszer a Liverpool ellen, akkor az Martinez legyen és ne Alvarez."

 

Hát ne is! Blind legyen az és Martinez menjen hátra az ő helyére.

 

"1. Azért engedtük el olyan könnyen Destet, mert Ten Hag le akarta igazolni Klaibert."

 

Szerintem, Destért olyan jó ajánlatot kaptunk, hogy mindenképpen elengedtük volna. Más kérdés, hogy nem Klaibert kellett volna leigazolni, hanem - ha előre tudjuk, hogy mi lesz -, akkor Veltmant mégis megtartani, mert nála jobb rutinos, számunkra elérhető jobbhátvéd nem nagyon volt a piacon. Tudom, én is azt mondtam, hogy Veltman megérdemli, hogy elmehessen, de akkor még Dest nálunk volt.

 

"2. Langot pedig azért, hogy Labyadnak kevesebb konkurense legyen."

 

Langban én mindig szélsőt láttam, szerintem, annak a legjobb. Ilyen alapon nem láttam akkora tragédiának, hogy elment, mert szélsőnek ott volt Antony, Neres és Tadic is, és előbb-utóbb lesz még Hansen is. Labyad posztja pedig szerintem a 10-es. Ettől függetlenül Labyadot csak akkor játszatnám, ha nincs Kudus és Ekkelenkamp sem. Szélsőként, vagy pláne centerként pedig egyáltalán nem.

Előzmény: Gyenyi (26465)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.05 0 0 26465

"És véletlenül ebből a 3 meccsből kettőt el is vesztettünk!"

Újoncként olyan meccseken volt jó, melyen a többiek rosszak voltak. Ezt se sokan tudják. És tavaly, bemutatkozásakor legjobbunk volt, amikor 15 percet leszámítva rosszak voltunk.

 

"Ebben még nincs semmi extra."

Három különböző klubból hozta ki a maximumot. Az nagy szó. Játékosok jobbak lettek vezetésével. Nála indult el Chivu, De Jong, Zlatan, Sneijder, Pienaar, Afellay, De Vrij és még egy pár válogatott. A PSV-vel is volt egy jó BL idénye. Mit kellene még felmutatnia, hogy jónak tartsd amit Hollandiában csinált?

 

"az szép teljesítmény volt, bár azért hozzá kell tenni, hogy akkor is egy kimondottan jó keretünk volt. "

Nem jobb, mint a mostani. Volt néhány, pályafutása kezdetén álló tehetségünk és egy csomó közepes játékosunk. Hogy a mostani tehetségek (Rensch, Timber, Schuurs, Gravenberch, Taylor, Kudus, Traore, Brobbey, Antony) mire viszik, még nem tudhatjuk, de azt igen, hogy a mai tapasztaltak sokkal jobbak, mint az akkoriak voltak.

 

"Hányszor jutott előtte BL-döntőbe a PSG?"

Az a helyes megfogalmazás, hogy a világ egyik legdrágább csapatával 3 éve alatt csak egyszer jutott be a legjobb nyolcba.

 

"amit tett velük korábban (BL, PL-győzelmek), az alapján egész biztosan az."

BL, PL győzelmek? Mitől a többes szám? Volt egy jó idénye, akkor duplázott. 5 éve edző ott. Vagyonokért vett játékosokat. Ahhoz képest ez nem eget verő siker.

 

" Koeman, vagy De Boer ennek a közelében sem járt soha!"

Nem tudom, Van Gaal mit ért volna el a Crystal Palace-szal, vagy akár a 10-es évek Ajaxjaival vagy Feyenoordjaival. 2000 után, ami komolyabb sikert elért, azt Robbennek köszönhette. Akárhogy is, hírnevéhez képest túl sokszor bukott meg. Igaz, ebben sokszor szerepe volt kommunikációs analfabetizmusának is.

 

"elég jól is cselez, tehát arra is képes, hogy megbontsa az ellenfelek védelmét. Ilyen emberünk kevés van. A középpályán csak Kudus ilyen."

Hát azért Gravenberch is szépen át tud kígyózni sok ellenfélen. Taylor és Martinez se rosszak ebben. Különben, amikor Harrouit láttam a Jong Oranjeban nem tűnt fel, hogy olyan jól cselezett. Szürke volt, de jól helyezkedett, és ritkán adta ellenfélnek a labdát. Az se rossz.

 

" a másik kettő közül viszont inkább Harroui felé hajlok."

Annyiszor láttad őket? Veerman sokkal kreatívabb. És akármit is mondasz, a Jong Oranjeben Matusiwsa a konkurense. Mert Veerman összeveszett az edzővel.

 

"Harroui most kezdő a Spartában, Taylor és Regeer csak a Jong Ajaxban, utóbbiban nem is látok annyit."

Nem biztos, hogy a Jong Ajax gyengébb, mint a Sparta. Szerintem legjobb felállásában a Jong Ajax az Eredivisieben a 10-ik hely körül végezne. Van 6-7 játékosa (Scherpen, Rensch, Timber, Llansana, Taylor, Ekkelenkamp, Brobbey), aki valószínűleg kezdő lenne a Spartaban. Regeer alig 17 évesen a Jong Ajax egyik erőssége, és az U17 VB egyik legjobbja is volt. Még ne írd le!

 

"Kudust és Ekkelenkampot ne keverjük ide, nekik 10-est kellene játszaniuk."

Kudus eddig három teljes meccset játszott. Mindhármon nagyon jó volt. Kétszer volt box-to-box egyszer 10-es. De Ekkelenkamp is volt már jó 8-as. Ne az legyen a fix helyük, de, ha kell ott is használhatók.

 

Ha Kudus visszatér, akkor nem kell most új középpályás, ha nem, akkor egy jó 10-es jó lenne. Nyáron meglátjuk, ki megy el, hogy állnak a fiatalok. De, ha új középpályás kell, az ne a Jong Oranje középpályása legyen, hanem minimum olyan, aki 23 éves korára már legalább a nagy Oranje bő kereteiben szokott lenni. Arra számítok, hogy Taylor jövőre teljes értékű kerettag lesz. Ha Kudus, Klaassen, Gravenberch, Martinez és Ekkelenkamp maradnak, akkor nincs több középpályásra szükségünk. Hiszen Regeer és Giovanni is lassan jönni fognak. És talán Eiting is visszajön. Labyad a Spartanál jobb Utrecht legjobbja volt. PSV nevelés, azaz tudta mi az egy topklubban játszani. Megjárta a portugál bajnokságot, azaz nemzetközi tapasztalata is volt. Marokkói válogatott is volt. Harroui a Jong Oranjenál nem jutott tovább. Miért lenne jobb, mint Labyad? De maradok amellett, hogy kispadra vagy 30 felettieket, vagy 20 alattiakat vegyünk.

 

Ha Harroui belemegy abba, hogy csak 5-ik 6-ik középpályásunk lesz, azaz ritkán fog játszani, akkor 23 évesen nincsenek ambíciói, és nem biztos, hogy egy ilyen kell az Ajaxnak.

 

"normális edzőnél a legbiztosabb kezdők egyike lenne."

Legbiztosabbak egyike normális edzőnél sem lenne, de biztos többször kezdene, mint most. Ő lenne a backupja Blindnek, Tagliaficonak és Gravenberchnek vagy Klaassennek. Ez idényenként 8-10 kezdőhely, és legalább annyi cserehely. Normál felállásban 10-essel és két box-to-box-szal játszunk. Ehhez 6-osra nincs szükség. Persze, ha mégis valaki ellen 6-os kell, mint például kétszer a Liverpool ellen, akkor az Martinez legyen és ne Alvarez. Martinez pechje, hogy ahol tavaly játszott, ott most Gravenberch van, és őt nem tudja kifúrni.

 

Mint annyiszor, vannak összeesküvés elméleteim.

1. Azért engedtük el olyan könnyen Destet, mert Ten Hag le akarta igazolni Klaibert.

2. Langot pedig azért, hogy Labyadnak kevesebb konkurense legyen.

Előzmény: nj (26464)
nj Creative Commons License 2021.01.04 0 0 26464

"Véletlenül pont a legcikisebb bajnoki ellenfelek (Vitesse, Groningen és Twente) ellen játszott és volt jó."

 

És véletlenül ebből a 3 meccsből kettőt el is vesztettünk! :-)

 

"És, ha nem Schuurs helyett, akkor Klaiber helyett."

 

Ebben benne vagyok. Félek, hogy Ten Hag viszont nincs.

 

"Velünk kétszer volt bajnok, másfélszer a PSV-vel és egy Feyenoord 'ificsapattal' kétszer második lett."

 

Ebben még nincs semmi extra.

 

"Velünk a BL-ben hajszál híján elődöntős volt."

 

Kétségtelen, az szép teljesítmény volt, bár azért hozzá kell tenni, hogy akkor is egy kimondottan jó keretünk volt. Ahogy Ten Hag is addig volt sikeres, amíg volt De Ligt, De Jong, Van de Beek és Ziyech, addig Koeman is csak addig, amíg volt Chivu, Maxwell, Van der Vaart és Zlatan.

 

"Tuchel például a világ egyik legdrágább csapatával, ahhoz képest nem sokat ért el."

 

Mihez képest??? Hányszor jutott előtte BL-döntőbe a PSG?

Akkor már inkább Guardiola az, aki rendszeresen alulmúlja magát.

 

"Annak alapján, ahogy a Liverpool ellenünk mindkét meccsen szenvedett, és csak szerencsésen nyert, nem mondanám, hogy Klopp egy fantasztikus edző."

 

Annak alapján talán nem, de amit tett velük korábban (BL, PL-győzelmek), az alapján egész biztosan az.

 

"Van Gaal is rendre megbukott külföldön, de nem rossz edző."

 

A Bayernnél nem bukott meg és az első Barcelona-időszaka is sikeres volt. Csak a BL-győzelem hiányzott igazából mindkét helyen. Koeman, vagy De Boer ennek a közelében sem járt soha!

 

"De Boer kereteivel Ten Hag nem lenne benn az első 10-ben."

 

A dobogón azért ott lenne. Ez most már lassan legenda lesz, hogy De Boer milyen gyenge keretekkel dolgozott, de ez erős túlzás. 

 

"Harrouit nem cseréled össze valakivel? Ő egy védekező vagy box-to-box középpályás. Olyanra semmi szükségünk nincs. Még a kispadon sem."

 

Inkább box-to-box. És elég jól is cselez, tehát arra is képes, hogy megbontsa az ellenfelek védelmét. Ilyen emberünk kevés van. A középpályán csak Kudus ilyen. Szerintem, van benne fantázia.

 

"Mire használható? Egy kispados helyett, egy kispados."

Ez marhaság. Labyad akkor játszik, ha valaki kiesik sérülés, vagy eltiltás miatt. Harrouit (vagy Taylort) viszont be lehetne vetni pusztán a rotáció miatt is. Sok meccs van és a középpálya az, ahol a legjobban kijön, ha az emberek nem elég frissek.

"Mögötte van Taylor, és nem lepne meg, ha nemsokára Regeer is felzárkózna."

 

Harroui most kezdő a Spartában, Taylor és Regeer csak a Jong Ajaxban, utóbbiban nem is látok annyit.

 

"De szerintem, mint már mondtam, bár Veerman jobb nála, ő sem kéne."

 

Harroui, Matusiwa és Veerman három teljesen különböző típusú játékos. Matusiwa nem is kellene, a másik kettő közül viszont inkább Harroui felé hajlok.

 

"Mivel ő nem 10-es, a másik két helyre van Gravenberch, Klaassen, Taylor, Blind és Martinez. De Kudus is tud hátrébb játszani."

 

Hogyne, persze, Alvarez is tud a középpályán játszani... :-) Kudust és Ekkelenkampot ne keverjük ide, nekik 10-est kellene játszaniuk. Blind és Martinez közül egyik biztosan a védelemben fog játszani. Ha Tagliafico elmegy, akkor mindkettő. Ahogy korábban megírtam, Harrouin kívül maradnának hárman. Az nem olyan sok.

 

 

"Ebben igazat adok Cruijffnak. Felnőtt játékost ne vegyünk a kispadra! Az csak útjában áll egy saját fiatalunknak. Erre szép példa Klaiber, Labyad és idén sajnos Martinez is."

 

Ez így ebben a formában hülyeség, akárki is mondta. Ha komoly célokat tűzünk magunk elé (BL-áttelelés), akkor egy keret nem nézhet ki úgy, hogy van 12-13 kezdőember és 6-8 fiatal. Kell 15-16 olyan ember, akik közül bárki bekerülhet és 4-6 fiatal. Jelenleg az a baj, hogy van 12-13 jó játékosunk, 3-4 középszerű, 1-2 idős és 3-4 fiatal. A 12-13 kevés ahhoz, hogy végigjátssza az idényt, mert ha így tesznek a végére ki fogunk pukkadni. A középszerű játékosok szerepeltetése minőségi visszaeséssel jár, a fiatalok szerepeltetése a tapasztalathiány miatt szintén.

 

18-19-ben az volt a szerencsénk, hogy a legjobb kezdő (Onana - Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico - Schöne, Van de Beek, De Jong - Ziyech, Tadic, Neres) mellett még volt Sinkgraven, Dolberg, egy a mainál jobb Huntelaar, ősszel Wöber, tavasszal Veltman. És a fiatalok, Eiting, amíg meg nem sérült, vagy Ekkelenkamp.

 

"És mivel főleg miatta ment el Botman is, akiért most kb. 50 milliót ér, Martinez is nagyon drága kispados."

 

Botman jelenleg 10 milliót és a TM szerint. 8-ért adtuk el. Martinezt 7-ért vettük és most 20-at ér. Az, hogy kispados, Ten Hag hülyesége, normális edzőnél a legbiztosabb kezdők egyike lenne.

 

"Mert továbbra sem tudom elképzelni, hogy ki helyett lehetne kezdő."

 

Már megírtam korábban, hogy Blindnek nem kell minden meccsen játszania, vagy ha igen, akkor 6-ost.

Előzmény: Gyenyi (26463)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.03 0 0 26463

"Hány tétmeccsen is láttad idén? És kik ellen?"

Véletlenül pont a legcikisebb bajnoki ellenfelek (Vitesse, Groningen és Twente) ellen játszott és volt jó. Persze az is igaz, hogy Schuurs a legtöbb BL meccsen jó volt. Nem azt akarnám, hogy miatta Schuurs kispados legyen, hanem azt, hogy többször játsszon, mint eddig. És, ha nem Schuurs helyett, akkor Klaiber helyett.

 

"A válogatottnál jó volt. Holland klubcsapatoknál megfelelt, de nem hozott semmi extrát. "

Koeman a holland top 3 mindegyikénél nagyon jó és eredményes volt. Velünk kétszer volt bajnok, másfélszer a PSV-vel és egy Feyenoord 'ificsapattal' kétszer második lett. Velünk a BL-ben hajszál híján elődöntős volt. Lehet, hogy ez nem nagy dolog, de utána nálunk 8 évig kellett várni a következő sikerre. Általában kihozza csapataiból, ami bennük van. Mindig az volt az álma, hogy a Barca edzője legyen. Rosszkor kapta meg a lehetőséget, mert ez a Barca, sok használhatatlan, méregdrága játékosával menthetetlen.

 

Ami a német edzőket illeti, van köztük jó is, rossz is. Tuchel például a világ egyik legdrágább csapatával, ahhoz képest nem sokat ért el. Annak alapján, ahogy a Liverpool ellenünk mindkét meccsen szenvedett, és csak szerencsésen nyert, nem mondanám, hogy Klopp egy fantasztikus edző. Van Gaal is rendre megbukott külföldön, de nem rossz edző. De Boer és Cocu sem azok. Koeman pedig, lásd fent, már sokszor igazolta, hogy jó. De mondtam, hogy a Vitesse német edzőjét jónak, hozzánk valónak tartom.

 

"Akiket felsoroltál, azok sem."

Szerintem mindegyik jobb, mint Ten Hag. De Boer kereteivel Ten Hag nem lenne benn az első 10-ben. Koemannal pedig még összehasonlítani is bűn.

 

Harrouit nem cseréled össze valakivel? Ő egy védekező vagy box-to-box középpályás. Olyanra semmi szükségünk nincs. Még a kispadon sem.

"Ha összehasonlítod a teljesen használhatatlan Klaiber, vagy a csak részfeladatokra használható Alvarez árával, akkor kimondottan olcsó."

Ez igaz.Ő kevesebbért lenne felesleges.

 

"Egy használhatatlan játékos helyett egy használható miért nem jó üzlet? "

Mire használható? Egy kispados helyett, egy kispados. Labyad is használható néha csereként. Ha megmondjuk neki, hogy nem lesz kezdő, és csak akkor fog játszani, ha posztjára megfelelő szintű saját neveltünk nem lesz bevethető, akkor felőlem jöhet. De nem hiszem, hogy ilyennek eljönne. (Ha Klaibert is ezzel a megkötéssel igazoltuk volna le, vele sem lenne bajom. De úgy ő sem jött volna.) Harroui 23 éves, és még egyetlen jobb, akár szubtop csapat sem hívta. Nem tudok arról sem, hogy De Boer harcolna a marokkói szövetségi kapitánnyal érte. Ez nem mond valamit? A Jong Oranjeban Gravenberch párja volt. Az nálunk Klaassen. Mögötte van Taylor, és nem lepne meg, ha nemsokára Regeer is felzárkózna. Harrouit láttam eleget, mondtam is, hogy tetszett, de ahogy a hasonló, de fizikailag jobb Matusiwat sem hívnám már vissza (A Jong Oranjeban ő a konkurense), ő se kellene. De szerintem, mint már mondtam, bár Veerman jobb nála, ő sem kéne. Jelenleg 10-essel és két box-to-box-szal játszunk. Mivel ő nem 10-es, a másik két helyre van Gravenberch, Klaassen, Taylor, Blind és Martinez. De Kudus is tud hátrébb játszani.

"És ha minden kötél szakad, akkor már inkább üljön egy 3 milliós holland a kispadon, mint egy 12 milliós mexikói. Szerintem."

Szerintem is. De még jobb, ha egy ígéretes saját fiatalunk ül ott. Az a különbség, hogy Alvarezt nem eleve a kispadra vettük. Persze őt sem szabadott volna leigazolni. Ebben igazat adok Cruijffnak. Felnőtt játékost ne vegyünk a kispadra! Az csak útjában áll egy saját fiatalunknak. Erre szép példa Klaiber, Labyad és idén sajnos Martinez is. Ez már más téma, de az is felfoghatatlan, hogy a De Ligt utódnak vett Alvarez, Ten Hag szerint nem hátvéd, míg a Tagliafico utódnak vett Martinez nem bekk. Viszont miatta nem maradt Bakker, aki bekk. És mivel főleg miatta ment el Botman is, akiért most kb. 50 milliót ér, Martinez is nagyon drága kispados. Mert továbbra sem tudom elképzelni, hogy ki helyett lehetne kezdő.

Előzmény: nj (26460)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.03 0 0 26462

"legszivesebben már most visszahoznám Danilot és őt állítanám be a kezdőcsapatba mint középcsatár."

Nem hinném, hogy ezt megtehetjük, mert egy teljes idényre adtuk kölcsön. De miből gondolod, hogy jobb, mint Traore? Azért Traore Bergamoban volt jó az Atalanta ellen. Ilyen szintű ellenfeleket Danilo csak a TV-ből ismer. Különben is, a Twente főleg kontrázik, ahol jól jön gyorsasága. Nekünk olyan kell, aki sok védővel a nyakán is jó tud lenni. Hogy Danilo azt is tud-e, még nem tudjuk. Ha visszajön, kell adni neki lehetőséget a konkurenciára, de nem vagyok biztos abban, hogy azt megnyeri.

Előzmény: Neeskens (26459)
nj Creative Commons License 2021.01.03 0 0 26461

"Te tényleg megvennéd ezt a srácot 3-4 millióért?"

3 millió a becsült ára a TM szerint. De nem tudom mennyiért engednék el. Most még lehet, hogy kevesebbért. Ha összehasonlítod a teljesen használhatatlan Klaiber, vagy a csak részfeladatokra használható Alvarez árával, akkor kimondottan olcsó. És ha Labyad eladásával teremtenénk elő a pénzt rá, akkor pláne jó lenne. Egy használhatatlan játékos helyett egy használható miért nem jó üzlet? 

"Klaassen, Gravenberch, Taylor és ami engem és azt hiszem téged is illett Martinez is hasonló szerepben játszik."

Nyilván fogalmad sincs róla, hogy milyen típusú játékos, ha ilyeneket írsz. De, ha kicsit jobban belegondolsz, akkor a felsorolás sem állja meg a helyét, mert pl. Martinez (mondjuk, én Martinezt hátra tenném és Blindet előre, ahogy többször is leírtam mostanában, de mindegy) és Taylor biztosan nem ugyanaz a típus, még ha mindkettő ballábas is. De ha Kudust és Ekkelenkampot gondoljuk el 10-esnek és arra számítunk, hogy Eiting nem jön vissza, akkor 4 középpályás 2 helyre egyáltalán nem sok!

"...de hárman biztos jobbak."

 

Mondod úgy, hogy nem ismered csak a mieinket.

 

"Minek kellene megint valaki a kispadra?"

 

Mert nem lehet 11 emberrel végigjátszani egy bajnokságot. Ez éppen most derült ki. Klaassen az idény végére teljesen kimerült és nem volt kit betenni helyette. Gravenberch is visszaesett. Kudus pedig lényegében egész ősszel sérült volt. És ha minden kötél szakad, akkor már inkább üljön egy 3 milliós holland a kispadon, mint egy 12 milliós mexikói. Szerintem.

Előzmény: Gyenyi (26458)
nj Creative Commons License 2021.01.03 0 0 26460

"Schuurs idén már rengeteget javult. Csak az a kérdés, hogy, ha néha kihagy az figyelmetlenség-e, vagy képességbeli hiány. Egyelőre hajlok az elsőre."

 

Na, ezt akarom eldönteni március végéig. Hogy csökken-e a figyelmetlenségből elkövetett hibák száma.

 

"Az első Atalanta elleni meccsen nem tudott mit kezdeni Zapataval, a másodikon eltüntette Zapatat."

 

Nem, Martinez tüntette el Zapatát.

 

"Én még bízom Schuursben."

 

Egyelőre én is, azért írtam, hogy adok neki 3 hónapot, hogy bebizonyítsa, hogy nem alaptalanul. Az a különbség, hogy te nyárig várnál, de ha akkor kezdünk el kapkodni, akkor az már késő.

 

"Szerintem állati jól fejel."

 

Hány tétmeccsen is láttad idén? És kik ellen? Szerintem, 195 perc játék nagyon kevés ahhoz, hogy kiderüljön, hogy mennyire jól fejel.

 

"Mindenesetre, mielőtt hozunk megint egy használhatatlan dél-amerikait, komolyan kipróbálnám Timbert is."

 

Ha neki szavazunk bizalmat, akkor Schuurst kell a kispadra ültetni, akkor viszont róla nem derül ki, hogy valójában mire képes. És a nagy kísérletezés közben megy a bajnokság is, amit nagyon fontos lenne megnyerni a BL-indulás miatt.

 

"Egy a klub kultúráját ismerő illetve elismerő edző azért jobb, mint egy teljesen más kultúrából jövő."

 

Az nem elég, hogy ismeri a kultúrát, azért annak az edzőnek jónak is kell lennie. És a jelenlegi német foci nagyon sokat átemelt a holland stílusból. Az edzőik sokkal ötletesebbek, kreatívabbak, a holland edzők elég begyepesedettek. Nem véletlen, hogy sorra buknak meg külföldön (Koeman, Cocu, Van Bronckhorst, F. de Boer).

 

"Szerintem Koeman nagyon jó edző."

 

A válogatottnál jó volt. Holland klubcsapatoknál megfelelt, de nem hozott semmi extrát. Angliában egy siker, egy kudarc. Spanyolországban most bukik meg másodszor.

 

"A lényeg, hogy Ten Hag nem jó."

 

Akiket felsoroltál, azok sem.

 

Előzmény: Gyenyi (26457)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!