Látod, te is csak próbálkozol a nyelvtanulással és még büszke is vagy rá: "any sympathic language", "make love with" . Utána néztem a létező összes nyelvben és nyelvjárásban, de ilyen kifejezéseket nem leltem. Hogy a helyesírási hibákról ne is beszéljek. Egyébként néhány érveddel meggyőztél, néha fontos is lehet a nyelvtudás. Én csak a céltalan használat ellen állok ki teljes mellszélességgel. Gyakran látom több helyen, hogy valaki magyarról átvált egy idegen nyelvre minden ok nélkül. ELLENŐR NEM VAGYOK, csak BKV-közeli ember. Ezt nem árt hangsúlyozni.
Ha belegondolsz, világnyelv a magyar: szinte nincs egy film, melyben ne olvashatnál magyar nevet! Jé, és még a Drakula is magyar volt! Gondoltad volna? :)))
Viccet félre téve: javaslom, fogj egy nyelvtankönyvet, a Dohár-féle Kis angol nyelvtan megteszi. Kézenfogva végigvezet mindenen. Ne lepődj meg, ha első nekifutásra megérted, mit hogyan kéne mondani, pont azért készült, mert mi, magyar anyanyelvűek viszonylag nehezen tanulunk idegen nyelvet a gyökeresen eltérő nyelvtanunk miatt.
Például:
- Meg tudná mondani, merre találom a ...? - Could you tell me, where I can find the ...?
De jó ez magyarul így is: - Megmondaná kérem, merre találom a(z)... ?
Látod, milyen jó, hogy angolul nem nagyon kell variálni? Cserében nem tudsz káromkodni egy jót: fuck, bitch, dick, pussy, bár ez utóbbi nem egészen az. Magyarul meg: ... inkább nem írok ide semmit, mert a moderátor bácsi elpirul és kitörli a hozzászólásomat.
Vígasztaljon a tudat, itthon boldogulsz, de ha Isten adja! külföldre mész, sokkal magabiztosabb leszel, mégha makogsz is angolul, mert igen, az a hülye megérti, türelmes is és nem küld a pitlibe.
Szerintem Te csak heccelni jársz ide, jót röhögsz rajtunk. Tudod mit? Ez is sikerélmény valahol. Váljék egészségedre!
Oh, just a one more thing! (Columbo: csak még egy apróság) Meg tudod mondani, hogy Te mondjuk a héten, melyik megállóban rendelsz és hány órakor? Megnéznélek már élőben. Hadd röhögjek én is! :))))))))))))))))
kösz, kiváncsi vagyok, ki-a-degeneráltabbnak hogy fog tetszeni.
ráadásul kihagytam, hogy:
3. még érdekel is, én pl imádni fogom a munkámat, mert az a hobbim is (1-2 más időtöltés mellett)
mgj: ki-a-jobb: na, mostmár elmondhatod, hogy olyan hires vagy, mint Woody Allen. most idézték néhány postodat a Nagyon elvont viccekben, én a helyedben a gatyájukat is leperelném a szerzői jogok megsértése miatt.
aztán meg rám lesz kenve, hogy tippeket adok. bár tök jó lenne megtudni, hogy mi a keresztnév a lokovics mögött. látom, pár más fórumban is égetted magad régebben. ej, ezek a 16 éves lányok nem akarnak veled álarcos uszodapartira menni, mi?
öregem, mekkora barom vagy, már 2 topik is rajtad röhög.
Amúgy gondolkodtam már azon, hogy egyszer vicces kedvemben elkezdek külföldiül beszélni egy rozmárral. Akár 3 idegen nyelvet is bevethetek, de attól tartok, nem bírnám ki röhögés nélkül...
igaz, azokkal lenne kiszurás, akik szoktak jegyet venni. viszont ha tartósan nem működik a berendezések döntő többsége, akkor nyilván nincs értelme arra az időszakra a szigorú szankcionálásnak (ej, ki-a-jobb, ezek a külföldi szavak már megint!). bár ha jobban belegondolok, még ki is használná a bkv. átgondolatlan, elkapkodott ötlet volt, elnézést kérek.
akkor leirom lassabban is: szerinted aki pl. Nagy-Britanniaban (de hogy te is ertsd, peldakent vehetjuk az USA-t is - tudod, Amerika, ahonnan a mekdonác is jön) szuletett, es az anyukaja nem magyar emigrans, szerinted mégis milyen nyelven fog beszélni? szerinted ha ide jön tanulni valamelyik egyetemre, neadjisten előadni pl egy konferencián (ahogy erre volt példa az idei PHP-Konferencián is, de úgyse tudod mi az), milyen nyelven fog beszélni? segitek: angolul. szerinted ha szeretnél vele értelmes kommunikációt folytatni, ez milyen nyelven fog történni? segitek: angolul. szerinted azért tanultam angolt, hogy NE értsék meg azok, akikkel angulul kivánok beszélni?! tényleg ennyire hülye vagy? igen b@zmeg, én pl programtervezo matematikusnak tanulok, igy a szaktudásom jelentős részét bizony angol nyelven sajátitom el. azért ennek tanulok, mert:
1. kell hozzá ész
2. jól fizet (persze Magyarországon nem feltétlenül, de általában)
úgy is mondhatjuk, hogy programtervező matematikusként szeretnék érvényesülni. szerinted ez megalázó?
a diplomához kell nyelvvizsga. (egy eu-s országban azért ez is alap). szerinted megalázó dolog diplomát szerezni? akkor majd a diplomások csókolják meg a képzetlen tahóparaszt ellenőrök kezét, hogy ők milyen magasztos és a társadalomnak hasznos munkát végeznek, szemben azzal a megalázó szakértelemmel, ami egy diploma mögött általában van?
akkor most elmondom a titkot: amikor amerikai filmet nézel, és magyarul beszélnek benne, az nem azért van, mert ők tudnak magyarul, és eleve magyarul készitették el a filmet, tudod?
bazzeg, ezek a féreg, büszkeségüket feladó, megalázott emberek, ezek a programozók, meg ezek az egyetemisták, ezek kitalálták a számitógépet, aztán az internetet, aztán az egészet olcsón és könnyen elérhetővé tették az ilyen vadbarmok számára, mint te, irtak neked jó kis böngészőt, hogy aztán a nálad értelmesebb embereket fikázhasd fórumokon, amit basszus, szintén programozók készitettek. szerintem inkább te nyalhatnád fényesre az ő feneküket, hogy pl. a böngészőt ingyenesen elérhetővé tették neked.
mielőtt belekötnél: egy félmillió forintos gép is kiba.. olcsó ahhoz képest, amennyibe azok a számitógépek kerülnek, amiket értelmesebb célokra használnak, mint amire pl. te használod. (a számitógépek világa nem áll meg a "fehér doboz mellett tévé, meg bizbasz gombok" kategóriájú személyi számitógépeknél)
jártam már néhányszor külföldön, és állatira nem éreztem megalázónak, hogy beszélek más nyelveket, és azok, akikkel más nyelven beszéltem, ők sem néztek rám megvető tekintettel. de ha jobban belegondolok, igazából lesz@rom párszáz tuskó véleményét, akik csak igy tudnak megmenekülni a hajléktalan alkoholista életmódtól.
de ha jobban belegondolok, bazze, még igazad is van: tiltsuk be azt a rohadt külföldi nyelvet, az összeset, mer' szegény magyar ember nem érti. javaslom, térjünk meg, Kedves Fórumozók, és készitsünk peticiót a külföldi nyelvek eltörlésére, hogy a magyar nyelv világnyelv lehessen, és az összes külföldi dögöljön meg ott, ahol van, hát nehogy már az a párszáz semmirekellő tahó alkalmazkodjon hatmilliárd ember egyéni rigolyáihoz!
Dear Friends! I recommend continouing the conversation in any sympathic language, so our weak-minded dude can not disturb us any more. how about it?
ki-a-jobb: segitek egy picit, az alapvető ellenőri zsargont leforditom neked angolra:
jó napot kivánok = suck my dick (kiejtés: szákmájdik)
jegyeket-bérleteket kérem ellenőrzésre: i am a little gay motherfucker, and i want you to make love with me, so please fuck me in the ass (kiejtés: ájem ö litül géj madörfakör, end áj vant ju tu mék lov vid me, szo pliz fak mi in di essz)
önnek nincs érvényes bérlete vagy vonaljegye, ezért kérem az útlevelét, hogy felirhassam az adatait: fuck you, little son of a bitch, one more word and i beat you, so get home except if you want to be kicked off like a dog. (kiejtés: fakjú, litül szonofabics, van mór vörd end áj bit [hosszú i, csak ezen a billentyűzeten épp nincs] jú, szó get hó ikszept if jú vana bi kikd off lájk ö dog).
ha azután sem tetszik az angol nyelv, hogy ezeket sikerrel használtad a külföldi, illetve a külföldiül beszélő emberek ellenőrzésekor, akkor elnézést kérek, hogy itt rabolom a drága idődet.
Szerintem is szarság, mert ez már rongálás. Ha pedig a turist nem tudja kilyukasztani a jegyét vagy a 12 éves kislány / 50 kilós bölcsészhallgató jegy nélkül kénytelen utazni, jól lehúzzák a rozmárok. Én amúgy azt az 1 forintot is sajnálom beledobni a lyukasztóba (munkatársam így szokta) - nem költök a bkv-ra egy fityinget sem. Amúgy az ellenőr egy mozdulattal kihalássza a pénzt a készülékből, anélkül, hogy kinyitná azt.
Múlt hétvégén, amikor utaztam szüleimhez vidékre, metróval mentem a Keletibe.
Szombat dél volt, de jó sokan voltak. Mozgólépcsőn utazom felfelé, kezemben a nagy utazótáskával, mikor mondja a bemondó a szokásos szöveget és fent ott álltak a rozik. Semmi gond; no contact - no problem (RSS-től tanultam) és elmegyek közöttük vagy mellettük. Erre az előttem álló embert megállítja az ellenőr, kb. fél méterrel a mozgólépcső után, az megtorpan, elkezd kutatni a táskájában. Persze én nem tudok menni jobbra, balra sem előre - kénytelen vagyok megállni, de mögülem özönlik a nép, vén nyanya kiabál is, hogy "Minek áll meg, miért nem enged el?!" (Csak a végéről lefelejtette azt, hogy paraszt.)
Amit nem bírok a bkv-ban: birka utasok, vén banyák kiskocsival, köcsög ellenőrök.
Akkor mind a 3 kritérium egy helyen burjánzott. Ha nem siettem volna a vonathoz, megmagyaráztam volna a néninek, hogy nem azért álltam meg, mert elfáradtam a mozgólépcsőn, hanem azért, mert a kötsögh ellenőr elállja az utat. És különben sem kell kiabálni, mert 1: felidegesíti magát és szívrohamot kap 2: legurítom kiskocsival együtt a lépcsőn. Utána a birkához lett volna pár szavam, elmagyaráztam volna neki, hogy 1: nem szabad feltartani az utazóközönséget a m.lépcsőnél, mert az balesetveszélyes 2: ne vegyen jegyeketbérleteket, mert semmi értelme 3: ne álljon szóba az ellenőrrel, hanem szarja le és húzzon a pitsába. A rozmárt szintén kiokítottam volna az utazóközönség feltartásának veszélyeiről, arról, hogy milyen szánalmas munkát végez, mennyire lenézi őt a társadalom és mennyire nem érdekel amit mond, csinál - ezzel gerjesztve benne az amúgy is túltengő kissebségi érzéseit. Ha pedig pampogni kezd vagy kötekedni, esetleg hozzám ér, akkor jól lefejelem és legurítom a lépcsőn. Oktató szándékkal.
De mivel siettem, erre nem szerencsére nem került sor.
Amióta biciklim van, legfeljebb az éjszakai buszt használom. Sokkal jobb!
egyébként tök vicces lenne, ha egy nagyobb csoport összefogna, és amerre jár, elrontaná a lyukasztót (pl pénzérme, metrónál a jeggyel becsúsztatva, hogy a kamera se lássa).
Sajnos sokk ilyen vicces kedvű ember van Budapesten. Csak nekem pl. nincs humorérzékem...
Van az a vicc, hogy az egeret kergeti a macska, és az bebújik a lyukba. Majd ugatást hall, gondolja, itt a kutya, és és kinéz. Mrea macsak elkapja, és közben azt gondolja, "Igaza volt az anyámnak, amikor azt mondta, hogy tanuljak idegen nyelveket.".
ha mar lehet ter... epp ma jartam arra, hat az tulzas, h ott barmyilen vonal is lenne. nemi festekfoltok esetleg, dehoyg vonal... ja visszafele a deakon sikeresen elslisszantunk egy rozibrigad mellett, majd a pillangonal maga a rozi tett egy egyertelmu kezmozdulatot, h latni sem akar bennunket. ja, es egyedul volt, leszamitva azt az egy szekust.
Hát, ma reggel kriminális volt a 132-esen. Az Örsön szálltam fel, de rögtön a következőnél le kellett ugranom, mert szálltak föl a rozmárok. Megvártam a 32-est, de a Bosnyákon azt is letámadták, úgyhogy arról is leszálltam. Nem baj, mondom, megyek a következővel. De ahogy elment, már rajzottak is be a megállóba a további rozmárok, úgyhogy szégyenszemre el kellett ballagnom az újságoshoz jegyet venni. Ő meg közölte velem, hogy csak akkor ad jegyet, ha veszek újságot is. Sebaj, mondom, itt az automata tíz méterre. Vettem abból, vissza a buszra. A rozmárok is felszálltak, végigmentek, a Kassai téren leszálltak. Volt fent security is, igaz, csak ilyen vállig érő bonsai-security, dehát akkor is. Aztán a Reitter Ferenc utcánál felszálltak a ráadás-rozmárok, ők is jól végigmentek. Úgy tűnik ezek itten jól bekeményítettek, tisztára egy mission impossible lett a munkába járás, de nehogy már bérletet vegyek, inkább járok stoppal, vagy nem tudom, mi lesz. (A 32-esre csak azért szoktam rá, mert metrózni már nem tudok, ugye.)
Egyik fickó a cégnél is a 32-essel jött, de ő nem volt hajlandó jegyet venni, hanem mindig leugrált a buszról a rozmárok elől. Egy órát késett.
szerintem nem is festek kell, eleg lenne valami feher egyoldalu ragaszto csik, ami eleg szeles:))
Ki lakik a Lehel tér közelében? Legyen szíves fényképezze le azt a fehér csíkot, majd miután "átfestette", hogy lehessen jegy nélkül menni kakaóscsigát venni a pékhez, megint fényképezzen egyet!
Behalnék a röhögéstől, ha 2 nap múlva valami áldott jótét lélek rehabilitálná azt a vonalat! :)))))))))))))
Ma 3as villamos Csengettyű utca szállok fel. Elöttem a 3as helynél áll a kaller+biztonságiőr kék ingben és nyakbaakasztó. Röhejes. Kicsi sovány kaller és egy kétajtós szekrényajtó. És ez 3X (3 kaller 3 biztonságiőr) egy majdnem töküres villamoson.
Persze két cigányt elengedtek. A tisztességes magyart meg megbüntetik. A srác ki is dobta utánuk a csekket amikor leszálltak "Ebben a borravaló is be van kalkilálva?" felszólalással.
Téged mutogatni kéne valahol, olyan hülye vagy! Ma már alapvető, hogy legalább egy idegen nyelven beszélj, főleg, ha ellenőr vagy! És hidd el, a kutya is megtanulná a macskák nyelvét, ha lenne rá képessége. Viszont neked meg lenne a képességed, de mégsem teszed. De ezt hiába mondja neked bárki. IQ-nuku. De akkor legalább ragassz a hülye fejedre egy cetlit, olyat, amilyen a metrók ajtaján van. Vagy 1 mondatot magolj be angolul és németül, hogy legalább a jegyet el tudd kérni, ha másképp nem megy.
Elég megalázónak tartom, hogy néhány ember úgy akar érvényesülni, hogy egy számára idegen nyelvet próbál elsajátítani. Gusztustalan dolog ez. Egy kutya soha nem adná a fejét arra, hogy a macskák nyelvén próbáljon beszélni!
Ki-a-jobb: Te tényleg ilyen hülye vagy? Vagy ott vannak a kollégáid is?
Nem gyávaság, hogyha valaki zenét hallgat. Csak biztos nem akarja hallani a csodálatos hangotokat, hogy jeeeegyeeekeeeet, bééérleeeeteeekeeeet. Olyanok vagytok vazze mint a bírkák! Ma is ott álltak csatasorba kollégáid a Deák térnél, sorfalat állva. Csak egyszer kapnék egy puskát öcsém! De legalább ne 6-an álljatok (mint az ökrök) a kis földalatti folyosóján, ahol amúgyis alig lehet elférni.
Arról nem is beszélve, hogy a múlt héten is ott álltak intelligens kollégáid, amikor egy 4 fős angol csoport jegyet akart váltani az ottlévő automatából. Segítséget kértek tőletek, ti meg mit feleltetek? "Take a taxi!"
És tényleg? Neked van bérleted? Mert legközelebb előbb elkérem a tiédet az biztos. Jah és ellenprizni fogom, hogy tényleg ellenpr vagy-e. Mutasd meg az igazolványodat. Jah és ezt javaslom sorstársaimnak is. Egyesével mutassátok meg mindegyikünknek az igazolványaitokat. De nem azt a kis szart, ami ott lifeg a kabátotokon. Normális igazolványt! Névvel címmel, ahogy az én bérletemen is az van.
A régebbi beszólásaidból az is kiderül, hogy nem tudsz angolul, hogy az angolok ne tudjanak kapcsolatba lépni veled. Ezt a parasztságot már te sem tudod megmagyarázni (ahogyan nem is tetted).
Te IRL is ilyen szánalmas figura vagy? Középsuliban volt egy ilyesmi beállítottságú tanárom. Tényleg, te jártál már olyan helyen?
A régi beszólásaidból az is kiderül, hogy annyira félsz az ellenőröktől, hogy sétálómagnót hallgatsz, hogy ne tudjanak veled kapcsolatba lépni! Ezt a gyávaságot már te sem tudod megmagyarázni!
Nagyon helyes, a következő kekeckedő rozinál alaklmazni fogom.
Bevonni, pedig tényleg nincs joga, sőt tulajdonképpen megnézni, elkérni sem. Ezekre csak hatósági személy jogosult, egy magánvállalat alkalmazottja nem. Már többen leírták egy rozinka semmivel nincs több joga, mint akárki másnak a buszon, nem hatóság, pusztán egy cég alkalmazottja, pont úgy mint mondjuk, egy hipermarketbne az árúfeltöltő, vagy a pénztáros.