Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.26 0 0 802
Ezt nézzétek mit találtam...

Érdekes!
Ez is!

czaby Creative Commons License 2002.08.25 0 0 801
Milyen ugyben jarsz errefele? Ugy tapasztaltam, hogy ha barmifele hivatalos ugyben jossz, akkor az illetekesek altalaban eleg gordulekenyen intezik az ilyen ugyeket es nem lesz sok gondod.
Ha peldaul tanulni fogsz, akkor vannak itt kivalo diakszervezetek, akik segiteni fognak.
Ha dolgozni jossz, akkor a munkaltatod fog segiteni alberletet talalni.

Ha teljesen maganugyben jossz, csak ugy nyaralni, akkor jogos a kerdesed, de amugy szerintem nincs aggodnivalod :)

Előzmény: nemet (800)
nemet Creative Commons License 2002.08.24 0 0 800
sziasztok,

erdeklodve olvasom mar egy ideje ezt a forumot. elorelathatolag iden osszel szeretnek kimenni (oktober kozepe fele) egy-ket honapra helsinkibe... ha osszejon.

ezzel kapcsolatban szeretnelek megkerdezni benneteket, hogy ilyen rovid tavra szerintetek mennyiert lehetne (es egyaltalan lehetne-e) egy szobat vagy egy kis lakast berelni. minden lehetoseg erdekel, rovidtavu berlemeny, kolesz, vagy betarsulas egyetemistakhoz alberletbe... a lenyeg az, hogy elviselheto aru legyen.

(hallottam, hogy koleszban lehet rovidtavra berelni esetleg szobat direkte is vagy mastol (sublease). ez mennyire realis?)

ha van ezzel a temaval kapcsolatban tapasztalatotok, vagy otletetek, javaslatotok, hogy merre induljak el, nagyon orulnek, ha megosztanatok velem.

hei sitten :),

nemet

BZoltan Creative Commons License 2002.08.21 0 0 799
Pedig igy van...

Jelen helyzetben egy asztalosnak sincs kissebb eselye munkat talalni mint egy programozonak.

A nyelvtudas egyebkent a nem informatikai szakmakban sokkal fontosabb.. de ez az IT vilag sajatossagga, talan emiatt tunik sokaknak ugy, hogy a programozoknak konnyebb allast talalni.

nekem vannak profi programozo barataim akik tobb honapig nem tudnak allast talalni...

z

Előzmény: Törölt nick (798)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.21 0 0 798
Én nem így veszem észre.
Előzmény: czaby (797)
czaby Creative Commons License 2002.08.21 0 0 797
Ennel jobb a helyzet, programozo is eselytelen :)
Majdnem...
Előzmény: Törölt nick (795)
CsTom Creative Commons License 2002.08.21 0 0 796
Najó, de nem másfél óra... (vagy valami ilyesmi szünet volt az első után)

A második és harmadik között olyan 20 perc szünet lehetett csak. (nem tudom, hogy volt-e több tüzijáték, addigra már eljöttünk)

Előzmény: szani (794)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.21 0 0 795
Most mi van, keserítesz el engem ezzel a cikkel? :)

Mit tehetek én arról, hogy nem születtem programozónak mert absz. hidegen hagy a téma, nem tudom megtanulni, de azért szeretnék munkát vállalni amott? :) Aki nem programozó már esélytelen?

Előzmény: czaby (793)
szani Creative Commons License 2002.08.20 0 0 794
Én tavalyról úgy emlékszem , hogy ez egy "tűzijáték bajnokság" ahol csapatok mutatját be az általuk megtervezett tűzijátékot, és ezért van a részek között viszonylag hosszú szünet.
Tavaly mindenesetre nagyon megörültem amikor csütörtökön megérkeztem és belecsöppentem a hétvégi népünnepélybe.(pedig tudtam előre a tűzijátékról a "Helsinki this week"-ből:)
Előzmény: CsTom (791)
czaby Creative Commons License 2002.08.20 0 0 793
Tudom hogy Praga. De azert ugye szabad masokkal is egyutterezni? :)

Mas: Itt egy cikk a mai Helsingin Sanomatbol (angolul) arrol, hogy egyaltalan nem konnyu Helsinkiben kulfoldikent allast talalni.

Magyarkent, komoly szakkepesitessel kicsit jobb a helyzet, de azert tanulsagos iras.

Előzmény: Törölt nick (792)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.19 0 0 792
Elefántok => Az Prága. És csak egy elefánt.
És Magyarországon nincs akkora baj, köszönjük szépen.
Előzmény: czaby (790)
CsTom Creative Commons License 2002.08.19 0 0 791
Akkor azért volt olyan hosszú szünet?! Már csalódottan indultunk haza, amikor elkezdték lődözni ismét a rakétákat... Szépek voltak, azt meg kell hagyni. :=)
Előzmény: czaby (790)
czaby Creative Commons License 2002.08.19 0 0 790
Akik itt voltak Helsinkiben a hétvégén, láthattak tüzijátékot és láthatták, hogyan gyullad ki a Suomenlinna sziget. Bp-en most nem lesz tüzijáték, pedig lenne elég víz oltani :(

Ez nem vicc akar lenni, innen távolról is együttérzek az árvíz minden áldozatával, beleértve embereket, házakat, elefántokat.

szomi_szomi Creative Commons License 2002.08.16 0 0 789
Igen, igen. Csak nem tudtam, hogy Jukka brothers néven kell keresni őket.

Köszi!

Előzmény: RogerWilco (787)
RogerWilco Creative Commons License 2002.08.16 0 0 788
Lásd milyen jó vagyok:-))

http://home.enter.vg/letusdownload/filmer.html

Előzmény: szomi_szomi (786)
RogerWilco Creative Commons License 2002.08.16 0 0 787
MTV=Music Television? Magyar TV? Mainostelevisio? :-))

Ha a Music TV, akkor valszeg a Jukka Brothers-re gondolsz, erre próbálj rákeresni a google-on.

Előzmény: szomi_szomi (786)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.08.15 0 0 786
Szasztok!

Nem tudom láttatok-e az MTV-n a finn reklámokat?
Tudjátok amikor négy "vidéki" finn testvér különböző módokon ellenőrzi, hogy mindenki elég laza-e és a legkissebbiket mindig elfenekelik egy pinpongütővel a végén.
Na ezeket a reklámokat szeretném megszerezni mpg-ben. Ha valakinek megvan legyenszíves szóljon.

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.15 0 0 785
Lehet, hogy a FInnair most annyi illetékestül, de a CSA mindíg ennyi + illeték... Ami legalább egy tizes. Inkább 15.
Előzmény: szani (784)
szani Creative Commons License 2002.08.14 0 0 784
Csak a pontosság kedvéért: a RadiX említette 53e az illetékkel együtt annyi és közvetlen Finnair :-)) . Ami persze így is nagyon sok , ezért nem megyek én sem most :(
Előzmény: Törölt nick (783)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.14 0 0 783
De 53 ezer huf is sok ahhoz képest, hogy az épp ma érkezett és nálunk letanyázó finn ismerős/barátom Koppenhágán át, SASel 176,5 euroért jött ami jóval kevesebb mint 50 ezer Ft és akkor jön és megy mikor akar és SASel tehát nem mondjuk CSAval amivel mi mehetnénk olcsón, Prágán át... 53ezer + illetékért... :(
Előzmény: RadiX (782)
RadiX Creative Commons License 2002.08.14 0 0 782
A Malev kb. 40 ezerert ad olyan jegyeket, hogy 15.-19. között kijössz (amikor a finnek mennek F1-et nezni) es visszamesz (amikor ök jönnek haza).

De olyan is van (bar ez Finnair), hogy pl. 16-an kijössz, es 25-en mesz haza, tehat csak az egyik irany kedvezmenyes, es ez kb 53 ezer HUF.

Előzmény: RogerWilco (779)
szani Creative Commons License 2002.08.14 0 0 781
A Malév és a Finnair is indít charter járatokat, amik természetesen ellentétes irányban üresek. A Malév üresen megy ki a szurkolókért , a Finnair meg üresen megy vissza miután elhozta őket. A verseny után mindez megfordítva történik. Ezekre az üres gépekre(ill. egy részükre) adnak el viszonylag olcsóbb jegyeket. Egyébként úgy tudom idén a Finnair sokkal kevesebb charter járatot indított mint a korábbi években.
Előzmény: RogerWilco (779)
szani Creative Commons License 2002.08.14 0 0 780
Ne is fájdítsd a szívemet! Szerettem volna kimenni, de a júliusi 12 nap után ez már túlzás lett volna a zsebemnek. Főleg ,hogy tegnap jöttem meg egy Szlovén-Olasz útról , ahol megnéztem a kedvenc finn együttesem két koncertjét :))) (meg hallgathattam egy kis finn beszédet)
Szóval Helsinkire várnom kell pár hónapot
(igazán rendezhetnének forma1-et Februárban is Budapesten, hogy legyen olcsó(bb) repülőjegy)
Előzmény: czaby (778)
RogerWilco Creative Commons License 2002.08.14 0 0 779
Az olcsó jegyek nem inkább az "ellenjáratra" vannak, amikor üresen jön ki 5-6 Malév gép a F1 turistákért?
Előzmény: czaby (778)
czaby Creative Commons License 2002.08.14 0 0 778
Holnaputan jon(nek) a forma1es Malev jarat(ok). Es az olcso jeggyel a csomo latogato :)))
Mar epp ideje volt, eve ota ragom egyesek fulet, hogy nezzek meg, milyen az ami mar majdnem nyugat..
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.13 0 0 777
jaja! :)
czaby Creative Commons License 2002.08.13 0 0 776
Ez mar a téli depresszió el?szele lehet.
Depi leküzdésre megint közelednek az alkoholmámoros ?sz-végi hónapok, ahogy az már lenni szokott errefelé :)
Előzmény: Törölt nick (775)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.12 0 0 775
Hú de csípős itt valaki ;>
Előzmény: BZoltan (774)
BZoltan Creative Commons License 2002.08.12 0 0 774
orulok, hogy majdnem sikerult szo nelkul hagynod a hozzaszolasomat.. legkozelebb legy erosebb, szoritsd ossze a fogad es halgass.. koszi...

ez ugyanis nem a finn nyelvu topic...

z

Előzmény: Törölt nick (773)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.12 0 0 773
Az a minä azért annyira nem kell oda ;)
Előzmény: BZoltan (772)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!