Keresés

Részletes keresés

Music Man Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3133
...megelőztél... :)
Előzmény: Törölt nick (3131)
Music Man Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3132
Exile:

Nem értek egyet veled az új húrok kérdésében. Ha jó a hangszer és már nagyobb a hangerő, akkor szerintem baromira hallatszik a különbség a régi és új húr között, a hangja valóban csengő (ez ízlés kérdése, hogy tetszik vagy sem), de sokkal testesebb, dúsabb, felharmónikusokkal teli a hangzás. Jó hangszedő mellett a régebbi húr érezhetően tompán szól, és a korral a húr erősen veszít a rugalmasságából is, ami persze gondolom részben a kézről rákerülő kosz, bőr, izzadtság stb. eredménye.
Azt is kétlem, hogy a hangszert újrahúrozás, beállítás után napokig kellene "lógatni". Egy éjszaka mondjuk oké, de bőven elég is.
Gondolj arra, hogy a külföldi (értsd: nem a boltban veszi a húrt, hanem kapja mondjuk endorsementért)profik hangszereit naponta, minden fellépés után újrahúrozzák, és másnap este ugyanazok a gitárok, átlagos mértékű elhangolódás mellett tökéletesen használhatóak.

A húrok élettartama persze használat, játékstílus kérdése elsősorban. Aki azért nagyon sokat nyújt, vibrátozik meg karozik, azért megnézném mikor használna hónapokig vagy fél évig egy húrkészlet.

ihb:

A Finkey boltot a Rákóczy úton, a Blahától a Keleti felé elindulva bal oldalon találod egy ház belső udvarában az első sarok után.

GuitarGod:

Tényleg leállt a Washburn az N szériával? Most néztem a hivatalos (nemrég frissített és újragyártott) oldalt és rajta van az n4-es is:

http://www.washburn.com/products/guitar/n4efm.shtm

Ja, tegnap olvastam, hogy a Mourning Widows feloszlott... Hátha lesz Extreme reunion!!! Jó is lenne...

Rolandoo78:

Ha elszánt vagy, akkor Ausztriában szerencsével járhatsz. Az alábbi bolt nincs túl messze a határtól, van N2-es (7,000 schilling) és N4-es (25,500 schilling) is... A 19%-os osztrák áfával is lehet kezdeni valamit, ha hazafelé beugrassz Pozsonyba egy jó kis sztrapacskára...

http://www.musik-produktiv.at

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3131
...a Finkey nevű bolt a Rákóczi úton van a Blahától nem messze egy kapualjban a belső udvaron. Tehát ha a Blahától mész a keleti felé a bal oladalon megtalálod...
Előzmény: ihb (3129)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3130
Avagy röviden és tömören öxefoglalva:
Az "A" hang rezgésszáma 440 Hz, amihez 12gyök2- es szorzóval/(osztóval) rendeljük a félhangokat felfelé/(lefelé). Mindenesetre legalább gyakoroltad a gépelést, vagy a szerkesztés- másolás- beillesztést. Ügyi.
GG
Előzmény: Patkó (3120)
ihb Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3129
No leközlöm mégegyszer neves kérdésemet amelyre mindenki aszott felelni ímígyen hanzgott:
" Hello, merre van ez a Finkey nevű bolt.
Egyébiránt Ibanez RG550EX -et (természetesen japán) keresek nem tud valaki valahol egyet az Oroszlánbarlangon kívül?
Kösz "

Nammármost a "kösz" szócskát annak reményében oldottam a fentiekhez, hogy valami bölcs ember
válaszol feltett kérdéseim legalább egyikére.... Ez nem történt meg, most hozzátoldok mégegyet
" van e valkinek eladó régebbi (nem 2001-es) guitar techniques -je, tudjátok az a havonta megjelenő magazin

kösz

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3128
...itt kapirgálj:
http://www.dsrmusic.com/metaltab/catacombs.htm
Előzmény: xeron (3126)
Blindmouse Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3127
És ki mondta neked hogy a 493,9Hz-hoz a "H" karaktert rendeld oda??? :)))))
xeron Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3126
Szasztok skacok!

Tud valaki fasza metal tabulaturakat?

(jah...ha mar igy beirok...talan erdekel iteteket is, most indult : www.kalapacs.net)

tomci Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3125
"Erre Te (nagy okosan) bemásolsz ide egy táblázatot, ami bizonyos hangok rezgésszámát mutatja be, és megmagyarázod, hogy mi az a hangsor."

Lehet, hogy nem konkrétan kötödött a témához, v. nem a feltett kérdésre válaszolt, de Patkót ismerve nem hiszem, hogy nagyokoskodni akart. (Már csak azért se mert úgy kezdte: "Kezdjük előről, indulatok nélkül.)

A nekem szánt megjegyzésedre is csak azt tudom reagálni, hogy nem okoskodni - segíteni akartam.

Sz'al szerintem felesleges egymást b'szogatni! De ha gondolod, hozz létre egy "Anyázzuk egymást gitárosok!!!" fórumot. Én nem fogom látogatni. ;o)

Előzmény: AORBandi (3121)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3124
úr vagy, SF, kösz!!!
Előzmény: StratoFan (3123)
StratoFan Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3123
Ha netán senkisem győz meg, nem is próbálod ki őket előtte, olvasgathatsz a harmony centralon, de szerintem sok más helyen is vannak vélemények:

http://www.harmony-central.com/Guitar/Data4/Jackson/KX10D-01.html
http://www.harmony-central.com/Guitar/Data4/ESP/LTD-MH-100-01.html
http://www.harmony-central.com/Guitar/Data4/ESP/LTD-M-100-01.html
http://www.harmony-central.com/Guitar/Data4/Ibanez/EDR470-01.html

Mondjuk számomra ez nem lenne elég mert némelyiket csak ketten minősítik, az meg szinte semmi, de biztos vannak még máshol is leírások vagy tesztek.

Előzmény: diesel()diablo (3122)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3122
na, akkor szerintetek melyiket vegyem meg? ANNYIRA NYOMORULTUL NEM TUDOK VÁLASZTANI!!! HELP!
tehát:
Jackson KX-10-D (kelly shark)- 8,560 ATS
ESP-LTD MH-100 - 8,299 ATS
ESP-LTD M-100 - 7,299 ATS és hozzá egy EMG pu 1,500 ATS-ért
Ibanez EDR-470ITP - 8,200 ATS

gg, segíts, ember! :-))

AORBandi Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3121
Nem mondta senki, hogy másképp van (mármint, ami a rezgásszámot illeti), össz-vissz arról volt szó, hogy adott hangok (H, B, Ais) elnevezése bizonyos országokban (nyelvterületeken más és más). Ez egy alapvetés, amit (én személy szerint azt hittem) mindenki, akinek köze van a zenéhez tud (a topic tanúbizonyságot szolgáltatott arra, hogy ez nem így van).
Erre Te (nagy okosan) bemásolsz ide egy táblázatot, ami bizonyos hangok rezgésszámát mutatja be, és megmagyarázod, hogy mi az a hangsor.
Ez kábé olyan, mintha egy ornitológiai konferencián elkezdenénd magyarázni, hogy a madaraknak általában szárnyuk van... magyarul: lehet, hogy Te azt hiszed, hogy ettől nagyon okosnak fogsz tűnni, de valójában nem szartad elénk a spanyol viaszt (hál istennek, elég baj lenne, ha ezt még magyarázgatni kellene itt...). Ennyi. Minden személyeskedés nélkül. Inkább ajánlj valami nagyon jó zenét, amiről még nem hallottunk, az sokkal hasznosabb mindenkinek!
Patkó Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3120
AORBamdi!
Személyeskedhetsz nyugodtan, a lényegen nem változtat. A H hang az H hang, a B pedig már egy b-vel módosított hang. Nem csak itt, még sok más országban rajtunk kívül. Minden esetre a C dur skála - ami ugyebár nem tartalmaz #-es vagy b-s előjegyzést - a következő hangokból áll:
C (261,6Hz)
D (293,7Hz)
E (329,6Hz)
F (349,2Hz)
G (392,0Hz)
A (440,0Hz)
H (493,9Hz)
C (523,3Hz)
Ez nem villogás, csak a tények közlése. De ha a te létező zeneelméleti tudásod szerint nem így van, kérlek szépen oszd meg velünk ;)

Kedves Tomci!
Hogy alakul a hétvége?

Előzmény: AORBandi (3117)
AORBandi Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3119
Nem t'om. Én csak fújom, fújom, már lilul a fejem, de nem jön ki hang rajta. Vágjak rá egy lyukat?? Vagy cseréljek rajta húrokat?
Előzmény: Cipó (3118)
Cipó Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3118
Akkor ezen a fórumon én vagyok a legbölcsebb. Mindig halgatok. :o)

Ha bárkinek bármilyen gitártudatlansága van, csak forduljon hozzám a legbölcsebhez.
Akár megtanítom kesztyübe dudálni is. Hisz az is valami hangszer féle, nemde?

Előzmény: AORBandi (3117)
AORBandi Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3117
Eddig csak bámultam a biliviharon, elsősorban azért, mert néhányan megpróbálták egy ilyen trivia kérdésen keresztül nem létező zeneelméleti tudásukat csillogtatni (pl. elmagyarázták, mi az a hangskála, stb... ühüm, sorry, ha személyeskednék).
A véleményem: ha valamiről nincsenek BIZTOS ismereteid, inkább hallgass és bölcsebbnek fogsz tűnni! (akinek nem inge...)
A görög dolgokról meg csak annyit: ne keverjük bele, már csak azért se, mert Platón szerint (az Állam - a fejezetszámot most nem tudom idézni, sorry) az ión hangsor eredendően tiltott hallgatnivaló filozófusok számára (mert a lelket alacsony szinten tartja, csak a plebsz számára alkalmas - valaki techno-t említett???). Ha pedig itt filozofálgatni akarsz a hangsorokról, akkor ez így eleve ellentmondás... :))
Előzmény: tomci (3114)
StratoFan Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3116
Csomagolásnál összecserélték a kettőt :))))))))))))))))
Előzmény: BALáZS (3113)
Rolandoo78 Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3115
Nagyon sokat fizetnék egy Washburnért. Van esetleg valakinek véleménye az N2 vagy az N4 gitárról? Esetleg tesztelték valahol?
tomci Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3114
Vihar a biliben!!!

Ennyit szórakozni ezen a B-H kérdésen!! Vhol olvastam a történelmi hátterét annak, hogy errefele miért H a B. (Mer' abban ibgaza van Blind-nak, hogy az egész az ABC-ből ered.) Az viszont totál hülyeség GG - már bocs -, hogy a C nek semmi köze a hangsorhoz. Az hogy mi az alaphang eleve attól függ, hogy milyen skálát játszol, nem? A dúrban A az alaphang. A mollban is....

Egyébként, ha jól emlékszem, az egész a görögöktől származik. És mivel ők az eol hangsort kedvelték a legjobban, annak a hangjait kezték el elnevezni az ABC betűivel (és lőn az A-moll), majd ennek megfelelően a többit. Így aztán az lett, hogy a másik kedvelt hangsor, a ion pont úgy jött ki, hogy a C-vel kezdődik (C-dúr). Ha jól emlékszem... De utána nézek a kedvetekért.

BALáZS Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3113
Patkó aztahétszázát:-)))

Úgy gondolom felesleges egy két betűn vitatkozni. Mouse még nem próbáltál Cremona Artist húrokat :-)) Én vettem tavaly amikor sielni voltam, azóta filózom, hogy mért vastagabb az E1 húr a B-nél (magyarul H) :-)))))) Szóval tudnak a csehek:-))

Előzmény: Patkó (3112)
Patkó Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3112
Azt javaslom hogy kezdjük előről indulatok nélkül.

Egymást meghatározott hangközökkel követő hangok sorát hangskálának nevezzük. Legismertebb az ún. diatonikus skála, amelyben az egymást követő hangok abszolút magasságai a következő számokkal arányosak:

24, 27, 30, 32, 36, 40, 45, 48.

E hangsor hangközei:

27/24 = 9/8 ;
30/27 = 10/9;
32/30 = 16/15;
36/32 = 9/8;
40/36 = 10/9;
45/40 = 9/8;
48/45 = 16/15.
A diatonikus skála hangjai közt mindössze három különböző (9/8, 10/9, 16/15) hangköz fordul elő:

9/8 u.n. nagy egész
10/9..u.n. kis egész
16/15 ..u.n. nagy félhangköz

A diatonikus skála hangjait C D E F G A H C' betűkkel jelöljük. A C'-C hangköz 48/24=2. A kétszeres rezgésszámú hangot az egyszeres rezgésszámú hang oktávjának nevezzük.

Bár ezt nem én fogalmaztam meg, de így van.

Előzmény: Blindmouse (3105)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.19 0 0 3111
... 7-strigs és Vai-fanok figyelem, a mester ekkép vélekedik ezekről a dolgokról:

Questions from Randy Cox: "I have been an Yngwie fan since 1983,and although I have never been able to learn the sweeping techniques Yngwie singlehandedly made famous, I will always enjoy every album, and marvel @ his fretboard wizardry. My question as a 7-string guitarist, have you played or will you ever play a 7-string guitar on any upcoming material? And what do you think of Steve Vai?

Answer from Yngwie: "I own the Uli Roth 'Sky' 7-string guitar. It's very well-made, but I don't much like the 7-string concept in general and probably wouldn't use it on a recording. About your second question, I have been asked about Steve Vai hundreds of times. Steve Vai is an old friend, and we frequently talk on the phone. We had a lot of fun together on the Young Guitar cover photo shoot [January 2001]. I admire his talent and skill, but I don't always enjoy the sound of his compositions - sometimes too unmelodic or quirky for my taste. But on the other hand, he has also composed some really great stuff."

Blindmouse Creative Commons License 2001.11.19 0 0 3110
És ki az az állat aki cseh gitárhúrt vesz? ;)))
én maradok a Dean Markley-nál.. ;)

(x)

Előzmény: Exile (3109)
Exile Creative Commons License 2001.11.19 0 0 3109
ehhez a B-H dologhoz csak annyit, hogy nem annyira magyarkodás ez, nemcsak itt H annak a hangnak a neve, hanem Európa nagy részén is (pl Németországban, Skandináviában tuti). Ha jól tudom a B csak az angolszász jelölés, az már más kérdés hogy újabban ez terjed... De pl. egy cseh gitárhúron (ha egyáltalán van ilyen) valószínüleg H van, nem B...
Előzmény: Sveriges fana (3107)
Blindmouse Creative Commons License 2001.11.19 0 0 3108
GG.. 10 pontos védőbeszéd volt köszönöm!
Előzmény: Sveriges fana (3107)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.11.19 0 0 3107
Rolandoo:
el kell, hogy keserítselek: ha egy kicsit visszaolvasol, láthatod, amikor beírtam, és ez még most is igaz: nem gyártanak már Washburnből semmit, ami a Nuno Bettencourt szériához tartozik. (köszönd Bettencourtnak...)
tahát már csak használtan tucc szerezni, viszont ahhoz nagyon padlón kell lennie valakinek püileg, hogy egy N2estől megváljon, N4esről nem is beszélve (hozzáteszem, nekem N2esem van). Mindenesetre annyit tudok ajánlani, hogy keress eldugott hanxerboltokat, én pölö egészen véletlenül Szegeden találtam egy N2est, nosza, rögtön meg is vettem...
ha érdekel, majd elküldöm a tfonszámukat.

mindazok, akik Blindmouse ellen acsarkodnak!
Blindmouse-nak igaza van. Általánosan elterjedt az a,b,c,d,e,f,g hangsor, amit meg az iskolában zeneóra címszó alatt tartanak, arról egyrészt jobb nem beszélni (hozzáteszem, az USA-ban pölö a tananyag részét képezi a kottaolvasás, akkordelmélet, stb.) másfelől azért ne felejtsük el, hogy lokálpatrióták révén eléggé beszükült skálán mozog az ottani zeneelmélet, azaz nem terjed túl a bartók- féle népdalgyűjteményen, elvétve akad egy-két örömóda, meg francia himnusz magyar fordítás. A C, mint alaphang, meg a szolfézsből jött be, és semmi köze a hangsorhoz.
Ez kábé ugyanolyan, "most jól megmutattuk a világnak, hogy mi H-t használunk B helyett", mint a tanu c. filmben amikor kicserélik a narancsot, és Virág elvtárs odasúgja Pelikánnak, hogy ezzel sem az egyszerű nép nem vesztett, mivel ők örülnek, hogy van mit enniök, sem a vezetők nem vesztettek, mert fel tudnak mutatni eredményt, sem a tudósok nem vesztettek, mert legalább folytathatják a kutatásokat, hanem a kapitalisták... na azoknak most jól keresztbe tettünk. Kábé ez a helyzet most is. Jól megmutattuk a nyugatnak, hogy mi H-t használunk. Most aztán főhetnek a salyát levükbe.
Nakezit csókolom urakok:
GG

Blindmouse Creative Commons License 2001.11.19 0 0 3106
nekem is néha fenntvan vagy félévig egy garnitúra húr.. de nem izzad a kezem, így bírja.. porosodás ellen meg gyakorolni kell ;))

magyarázza már meg valaki hogy ha van egy nyelv (jelen esetben a zene nyelve) ami mindenhol egységes a világon, akkor a hülye magyaroknak miért kell ezt is megváltoztatni??

Előzmény: tzuiop (3098)
Blindmouse Creative Commons License 2001.11.19 0 0 3105
Én vagyok a reformkodó paraszt biztos, de menj be szépen a legközelebbi hanxarboltba, és nézz meg egy húrkészletet.. e-a-d-g-b-e húrok lesznek benne.. ja, nem a magyarok a reformkodók bizonyára, hanem a világ többi része...

mit vitatkozok én ilyen tenyerestalpas agyasbubukkal?
hülye oszt kész..

Előzmény: Patkó (3094)
ihb Creative Commons License 2001.11.19 0 0 3104
Hello, merre van ez a Finkey nevű bolt.
Egyébiránt Ibanez RG550EX -et (természetesen japán) keresek nem tud valaki valahol egyet az Oroszlánbarlangon kívül?
Kösz

jaja és a jó gitáros Jimi Hendrix -et, Led Zeppelin -t, Ten Years After -t, Mahavisnu -t hallgat meg még egy két dolgot

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!