A Lidlben kapható olcsó, de elfogadható minőségű, cserélhető lencsés kerékpáros szemüveg, olyan mint tavasszal a Pennyben volt. Ezt elsősorban olyanoknak ajánlom, mint aki idén már a másodikat hagyja el.
a képen látható agyváltó állítási lehetőség mennyire tartós, strapabíró szerkezet?
Mert tudtommal az agyváltó normál használatra szinte örök élet, csak kérdés hogy ezzel a "láncos" állítási lehetőséggel mennyire strapabíró illetve nem-e koszolódik el belül az agyváltó ahol a lánc belép.
Tapasztalataitok alapján a képen látható agyváltós megoldás mennyire időtálló, mennyire tartós?
Délelőtt, amikor elindultam bejárásra és festésre, még király volt az idő, és a terep is. Azt mondtam magamban, ha ez így marad, az idei egy igazán sikeres Gázló lesz. Aztán 1 óra tájt elkezdett esni az eső, és nem akarta abbahagyni.
A murvás és aszfaltos részek nem gáz. De az elején, a Parás-börc táján, aztán a Keskeny-dűlő, majd a hajagi rész legfelső része, ezek nagyon gáz. És ha szombat délutánra fel is szárad valamennyire, az akkor sem lesz király. És azt még nem is tudjuk, hányan nem jöttek volna el, csak úgy.
Az egyik dolog, amit a Bécsi úti Praktikerben láttam (szégyellősök kedvéért: P*ker, nem kívánt törlendő kisbaltával), egy designos citybike békebeli nagy görbe kormánnyal. Ezt csak az érdekesség kedvéért.
A másik egy akciós biciklifregoli 1900 forintért, amire rögtön le is csaptam volna, ha nem kettőhatvanas belmagasságú panelomat osztanám meg néhány kerékpárral. De akinek ennél több jutott, annak kiváló az alkalom. Úgy írják, hogy "garázsba", és a fatartó esztétikai minősége ezt indokolja is, de függönyözni is lehet. :-)
Egyelőre nincs részletes beszámoló, mert nem volt rá időm. Csak a kérdésekre: meglepően jó bírták, igaz, nem siettünk, napi 30-70 km volt a táv, átlag 10km/h bruttó tempóval (tehát állásokkal együtt). Összesen 5 és fél nap állt rendelkezésünkre, ezalatt pont 300 km-t tekertünk.