Keresés

Részletes keresés

Deepfreeze Creative Commons License 2001.11.21 0 0 3153
fogalmam sincs, még nem pórbáltam
Előzmény: diesel()diablo (3149)
tzuiop Creative Commons License 2001.11.21 0 0 3152
Remélhetőleg, meglesz .aviban!
:))
Előzmény: sztyepp (3151)
sztyepp Creative Commons License 2001.11.21 0 0 3151
Király, atom, zsír, frankó volt. :)
Hát persze, hogy tetszett! :))
Előzmény: tzuiop (3150)
tzuiop Creative Commons License 2001.11.21 0 0 3150
Ezt a kifejezést nem ismerem! :)
Most tetszett, vagy nem? :)
Előzmény: sztyepp (3148)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.11.21 0 0 3149
akkor veszek neked is egyet! :-)
egyébként milyen az a luthile nevű anyag, amiből a gityó van, próbáltad már?
Előzmény: Deepfreeze (3147)
sztyepp Creative Commons License 2001.11.21 0 0 3148
Az Ais mióta ugyan az, mint a H vagy általatok B-nek nevezett hang?
Egyébként Patkónak adok igazat. Aki tanult egy picit is zenét (és nem hangszerbolti eladóktól) az H-nak hívja azt a bizonyos hangot. Mert itthon ez a szokás. Legalább ebben ne majmoljuk már a nyugatot. És egyszerűbb is megkülönböztetni így a Bb-t és a B-t (H-t). Egyébként az Ais és a B sem ugyan az a hang, csak a zongorán és gitáron nem lehet őket tisztán képezni. Mert az Ais az A felfelé módosítása a B pedig a H leszállítása. Jó énekesek és hangszeresek, mondjuk hegedűsök képesek különbséget tenni a két hang között a játékmódjukkal.
Bár olyanokkal felesleges ilyenről vitázni, akik egész életükben e-mollos metál nótákat fűrészeltek amerikai tabulatúrákból. (Bocs)

tzuiop:
Láttam tegnap Rosenbergéke a Muzzikon. F@szrobbantó volt. :))

Előzmény: AORBandi (3121)
Deepfreeze Creative Commons License 2001.11.21 0 0 3147
Én egy pont ilyen Ibanezt szeretnék :)
Előzmény: diesel()diablo (3144)
tomci Creative Commons License 2001.11.21 0 0 3146
Csak érdekességként: a kezdetekben Vai is Fendereken játszott (a Zappás és a Flex & Able-ös időkben).

(Aki tudta, attól bocs, hogy feleslegesen fárasztottam a szemizmait... :o))))) )

AORBandi Creative Commons License 2001.11.21 0 0 3145
Amelyik megy a ruhád színéhez. :)
Előzmény: diesel()diablo (3144)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.11.21 0 0 3144
ja, a másik kettő pedig ez

diesel()diablo Creative Commons License 2001.11.21 0 0 3143
melyt válasszam, oh, istenem...

és akkor még egy EMG81-t a lábhoz...

AORBandi Creative Commons License 2001.11.21 0 0 3142
Szerintem meg Balázs is pontosan ugyanezt mondta. :)

Egy dolgot viszont ezeknek (Ibanez, ESP, Jackson, stb. stb.) gitároknak a megítéléséből kihagytok, ez pedig a PÓZ. Így csupa nagy betűvel. Mi kelet-európai zenészek (mivel sajnálatos módon anyagi lehetőségeinknek köszönhetően egy jó hangszer vásárlása nekünk egy életre szól) hajlamosak vagyunk a hangszereket nem úgy kezelni, mint a fogyasztói társadalom termékeit. Pedig nagyon is azok! Ahogy a plázás tinédzserek ruhatára évente (?) cserélődik, mert a divat mást diktál, úgy cserélik az amerikai/nyugat-európai zenésztinik (és idősebbek is) a hangszereiket. Vajon miért jönnek ki ezek a gyártól szinte havonta új szériákkal?? Egy hónap alatt annyit fejlesztettek a technológiájukon, hogy új modellt kellene piacra dobni?! Egy frászt! A fogyasztói társadalom számára termelnek, akik meg fogják venni az újabb modelleket is (még, ha nem is hallanak/éreznek semmi különbséget). Olyan ez, mint a tisztább, szárazabb érzés... hidd el, hogy érezned kell, és érezni is fogod!

Előzmény: Deepfreeze (3141)
Deepfreeze Creative Commons License 2001.11.21 0 0 3141
Szerintem ez attól is függ ki milyen zenét játszik.
De ott van mondjuk Satriani vagy Vai, akik pl használnak Ibanzet. És ha alaposan körülnéz az ember, akkor még szóba jöhet néhány márka különböz? stílusú el?adóktól, akik a muguk nemében ott vannak a top-on.
Előzmény: Bitter (3137)
BALáZS Creative Commons License 2001.11.21 0 0 3140
Bitter!

Ez teljesen természetes. Az alapvető hangszíneket az előző 40 évben lerakta a gibson a fender a marshall a mesa boogie a vox... Mivel ezek a fazonok akkor alakították ki saját hangzásukat, nincs szükségük a mai ketyerékre. Meg voltam győződve arról hogy gary moore mögött dollár tízezres hangszerpark áll, mikor kiderült, hogy a still' got the bluest egy gibsonnal egy marshall-lal és egy shredmaster (kb 15.000 HUF) torzítóval játsza. Persze az egyéni hangkép nagyban függ az ujjaktól is:-))) A probléma akkor kezdődik ha haknizenekarban (bocsánat. feldolgozásokat játszó...) zenélsz, mert a különféle hangzásokat előállítani (klasszikus módon)nagy mennyiségű gitárba, erősítőbe és pénzbe kerülne.Ezért vannak a multik de hát azok mégse olyanok... Visszatérve a "modern" hangszerekre, elsősorban arra való amire kitalálták: "zúzásra". Ezt nem rossz értelemben mondom, annakidején a jackson kezdte a superstrat formával, ezt tekintik az összes ilyen típusú hangszer szülőatyjának. A lényeges különbség a két irány között a hang. Ebbe most nem akarok belemenni inkább csak annyit, hogy egy jackson,esp, ibanez... modell tökéletesen alkalmas egy gyors, technikás játékra, ahol gyakran már nem is pengetnek csak tapping-elnek, de próbálj meg egy ilyen gitárral akár b.b. king-et játszani, ahol egy számban 15 hang van :-))) és mindegyiknek külön csengése, tónusa, "íze" van. Még egyszerűbb: menj be egy bolba, pengess meg erősítő nélkül egy les pault és egy jacksont... no comment... Persze ez nem jelenti azt, hogy egyik vagy másik hangszer értéktelenebb vagy rosszabb lenne, maradjunk csak a "más" jelzőnél :-)

Előzmény: Bitter (3137)
AORBandi Creative Commons License 2001.11.21 0 0 3139
Ez oké, én csak azt próbáltam magyarázni, hogy a táblázatodnak, meg annak, hogy elmagyaráztad, mi az a hangsor SEMMI köze ahhoz, hogy különböző nyelvterületeken B-nek vagy H-nak hívnak egy hangot. Na! Még mindig nem világos?
De mindegy, ne rágjuk tovább ezt a csontot! Végre mindenki megtanulhatta tőled(!), hogy 440Hz az A hang. Gyanítom, ezentúl nem hangvillát használnak a hangoláshoz, hanem fejben megszámolják, hányszor rezdült meg a levegő a fülükben...
Előzmény: Patkó (3138)
Patkó Creative Commons License 2001.11.21 0 0 3138
AORBandi!
"Ez egy alapvetés, amit (én személy szerint azt hittem) mindenki, akinek köze van a zenéhez tud (a topic tanúbizonyságot szolgáltatott arra, hogy ez nem így van).
Erre Te (nagy okosan) bemásolsz ide egy táblázatot..."
Egyik szavaddal ütöd a másikat öreg! Nem akartam neked újat mondani, azok számára írtam amit írtam, akik téves dolgokban hisznek.

Blindmouse!
"És ki mondta neked hogy a 493,9Hz-hoz a "H" karaktert rendeld oda??? :)))))"
Az összes Tanárom akiktől zenélni tanultam. Javaslom neked, keress egy képzett gitártanárt és ne hangszerbolti eladóktól tanulj zenélni.

GG!
"Mindenesetre legalább gyakoroltad a gépelést, vagy a szerkesztés- másolás- beillesztést. Ügyi."
Mint most is.
Sőt!
"Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy!"
Vagy:
"Akinek nem inge, ne vegye magára!"
Üdv: Patkó

Bitter Creative Commons License 2001.11.21 0 0 3137
Sziasztok!

Régóta olvasom ezt a fórumot és anélkül, hogy vitát szeretnék gerjeszteni, felmerült bennem egy-két kérdés.
Miért van az, hogy általam sok nagyra tartott gitáros (Mark Knopfler, Eric Clapton, Keith Richards, Andy Summers, Richie Sambora..., sőt Pribil Gyuri) kezében szinte sosem látok Fender vagy Gibson gitáron kívül mást (esetleg még kisszériás mestergitárok: Pensa-Suhr, Sechter, Godin)?
Náluk a gitárnak 6 húrja van (a basszusnak meg 4).
Némelyik technikája csapnivaló, kottát se tudnak olvasni, de kb 2 hang után meghallani, hogy ők játszanak. (Még a kevésbé szakavatott fülek is felismerik.)
Ibanezt, Washburnt, Jacksont sosem látok náluk. (Ezzel persze nem akarom leszólni ezeket a márkákat!!)
B.B. King gitárja(Gibson) meg szégyenszemre:)) meg minden kütyü érintése nélkül egyenesben egy Fender erőlködőbe van bedugva.
Bántani senkit sem akartam, de néhány vélemény érdekelne!!

Bitter

pele_ Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3136
Ismet jelentkezem!

Talatam a kornyeken egy hangszerboltot: Samash
5 teniszpalya egymas mellett a merete.
Ebbol a gitarok 1 teniszpalyanyi.
A csucsszerias gitarokbol es erositokbol mind van.
Ez meg talan nem nagy valami, de a hangszer eseteleges kiprobalasanak korulmenyei megleptek!

1. Kinezed milyen gitart szeretnel kiprobalni, milyen effektel erositokkel hangfalakkal.

2. Szolsz az eladonak, aki 3 percen belul prezentalja az osszeallitast.

3. Odamesz a kivalasztott hangszerhez. Sajat kezeddel leemeled (eloszor megkertem az eladot, hogy vegye le nekem, mire hulyen nezett ram.).
Ja ez minden hangszerre vonatkozik. Tegnap egy 6500 $ os Gibson Les Paul-t probalgattam (hatha megfelel:)

Tegnap elott egy 7 huros Ibanez Universe-et.
Es ezt a 10 eves gerek is megteheti, sot ez a termeszetes.
Ez most nem bezzegeles akart lenni a hazai helyzettel szemben csak mint elmeny szimpatikus.

Na csa hurnyuvok!

Cipó Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3135
Finkey bolthoz még hozzáteszem, hogy 5 -kor zár. Ha munka után mész akkor nehogy megszívd.
Előzmény: ihb (3129)
Taknyocska Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3134
Sziasztok!

Még kezdő vagyok a gitár terén, pont ezért szertnék segítséget kérni, ha tudtok olyan tanárt, aki fiatal, és jó fej, meg minden. Szóval akkor légyszi írjátok, meg, mert szeretném komolyabban beleásni a témába. Magamtól már tudok egy picit, de az nem sok. Ha van olyan ismerősötök, aki szívsen tanítana engem, akkor írjatok. Köszi!
blackback@freemail.hu

Music Man Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3133
...megelőztél... :)
Előzmény: Törölt nick (3131)
Music Man Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3132
Exile:

Nem értek egyet veled az új húrok kérdésében. Ha jó a hangszer és már nagyobb a hangerő, akkor szerintem baromira hallatszik a különbség a régi és új húr között, a hangja valóban csengő (ez ízlés kérdése, hogy tetszik vagy sem), de sokkal testesebb, dúsabb, felharmónikusokkal teli a hangzás. Jó hangszedő mellett a régebbi húr érezhetően tompán szól, és a korral a húr erősen veszít a rugalmasságából is, ami persze gondolom részben a kézről rákerülő kosz, bőr, izzadtság stb. eredménye.
Azt is kétlem, hogy a hangszert újrahúrozás, beállítás után napokig kellene "lógatni". Egy éjszaka mondjuk oké, de bőven elég is.
Gondolj arra, hogy a külföldi (értsd: nem a boltban veszi a húrt, hanem kapja mondjuk endorsementért)profik hangszereit naponta, minden fellépés után újrahúrozzák, és másnap este ugyanazok a gitárok, átlagos mértékű elhangolódás mellett tökéletesen használhatóak.

A húrok élettartama persze használat, játékstílus kérdése elsősorban. Aki azért nagyon sokat nyújt, vibrátozik meg karozik, azért megnézném mikor használna hónapokig vagy fél évig egy húrkészlet.

ihb:

A Finkey boltot a Rákóczy úton, a Blahától a Keleti felé elindulva bal oldalon találod egy ház belső udvarában az első sarok után.

GuitarGod:

Tényleg leállt a Washburn az N szériával? Most néztem a hivatalos (nemrég frissített és újragyártott) oldalt és rajta van az n4-es is:

http://www.washburn.com/products/guitar/n4efm.shtm

Ja, tegnap olvastam, hogy a Mourning Widows feloszlott... Hátha lesz Extreme reunion!!! Jó is lenne...

Rolandoo78:

Ha elszánt vagy, akkor Ausztriában szerencsével járhatsz. Az alábbi bolt nincs túl messze a határtól, van N2-es (7,000 schilling) és N4-es (25,500 schilling) is... A 19%-os osztrák áfával is lehet kezdeni valamit, ha hazafelé beugrassz Pozsonyba egy jó kis sztrapacskára...

http://www.musik-produktiv.at

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3131
...a Finkey nevű bolt a Rákóczi úton van a Blahától nem messze egy kapualjban a belső udvaron. Tehát ha a Blahától mész a keleti felé a bal oladalon megtalálod...
Előzmény: ihb (3129)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3130
Avagy röviden és tömören öxefoglalva:
Az "A" hang rezgésszáma 440 Hz, amihez 12gyök2- es szorzóval/(osztóval) rendeljük a félhangokat felfelé/(lefelé). Mindenesetre legalább gyakoroltad a gépelést, vagy a szerkesztés- másolás- beillesztést. Ügyi.
GG
Előzmény: Patkó (3120)
ihb Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3129
No leközlöm mégegyszer neves kérdésemet amelyre mindenki aszott felelni ímígyen hanzgott:
" Hello, merre van ez a Finkey nevű bolt.
Egyébiránt Ibanez RG550EX -et (természetesen japán) keresek nem tud valaki valahol egyet az Oroszlánbarlangon kívül?
Kösz "

Nammármost a "kösz" szócskát annak reményében oldottam a fentiekhez, hogy valami bölcs ember
válaszol feltett kérdéseim legalább egyikére.... Ez nem történt meg, most hozzátoldok mégegyet
" van e valkinek eladó régebbi (nem 2001-es) guitar techniques -je, tudjátok az a havonta megjelenő magazin

kösz

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3128
...itt kapirgálj:
http://www.dsrmusic.com/metaltab/catacombs.htm
Előzmény: xeron (3126)
Blindmouse Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3127
És ki mondta neked hogy a 493,9Hz-hoz a "H" karaktert rendeld oda??? :)))))
Előzmény: Patkó (3120)
xeron Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3126
Szasztok skacok!

Tud valaki fasza metal tabulaturakat?

(jah...ha mar igy beirok...talan erdekel iteteket is, most indult : www.kalapacs.net)

tomci Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3125
"Erre Te (nagy okosan) bemásolsz ide egy táblázatot, ami bizonyos hangok rezgésszámát mutatja be, és megmagyarázod, hogy mi az a hangsor."

Lehet, hogy nem konkrétan kötödött a témához, v. nem a feltett kérdésre válaszolt, de Patkót ismerve nem hiszem, hogy nagyokoskodni akart. (Már csak azért se mert úgy kezdte: "Kezdjük előről, indulatok nélkül.)

A nekem szánt megjegyzésedre is csak azt tudom reagálni, hogy nem okoskodni - segíteni akartam.

Sz'al szerintem felesleges egymást b'szogatni! De ha gondolod, hozz létre egy "Anyázzuk egymást gitárosok!!!" fórumot. Én nem fogom látogatni. ;o)

Előzmény: AORBandi (3121)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.11.20 0 0 3124
úr vagy, SF, kösz!!!
Előzmény: StratoFan (3123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!