Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

hubo44 Creative Commons License 2008.08.21 0 0 2053
Ahoj Blero. A fek olaj hoz nem ňilatkozok mert en še tartom be. Felicia igeňtelen a fek tarčakal. Rakjal ra ujat eš kes. Fek betet az maš tedel job minošeget eš nem fog fu´´u´´lni fekezeškor.
Előzmény: bleró63 (2052)
bleró63 Creative Commons License 2008.08.21 0 0 2052
Sziasztok feliciások!!    Ahoj  hubo44!!!   Féktárcsa csere előtt állok,és szeretném megtudni,hogy melyik gyártót ajánlanátok? A fékpofa ajánlásotok is érdekelne!!          Valamint tudni szeretném,hogy mennyire kell komolyan  venni a szervizkönyv által javasolt kettő évenkénti fékolajcserét!    Válaszotokat előre is köszönöm Bleró!                                                                                                                                                                                    
pfpetee Creative Commons License 2008.08.21 0 0 2051
Azt nem tudom, hogy a 3as golf-ban ugyanaz a kormány van-e, de a hasonló évjáratú Polo-ban és az Ibiza-ban tutti! ;)
Előzmény: lackompi (2049)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.20 0 0 2050

  Helló daVeFR !

  Gratulálok, a szerelődhőz. "Jó Szaki".

  A Feliciádnak meg csak annyi baja legyen, amit Ő megtud javítani.

Előzmény: daVeFR (2048)
lackompi Creative Commons License 2008.08.19 0 0 2049

Sziasztok !

A 2 küllős kormányomat le szeretném cserélni az 1.6-osban található 4 küllősre .

De sajnos eddig nem találtam ....viszont láttam képet egy 3-as golf kormányáról ami

megszólalásig hasonlitott az 1.6-éra ...csak az embléma volt más .

Létezik hogy a kettő egyforma ? végülis mindkettöt a VW gyártja ....

daVeFR Creative Commons License 2008.08.18 0 0 2048

A hétvégén szerencsére sikerült találnom egy szakit, aki megnézte a féket a Felicián. :)

 

 

potyi20 Creative Commons License 2008.08.18 0 0 2047
Hellotok!hamár igy a tankrol van szó,akkor nemtudjatok véretlenul,hogy 10-15 perc jaratas utan,vagy 5-10 km utan miért van hatalmas nyomas a tankban??Rengeteg mennyisegu levego szabadul ki amikor tankolok,szoval mar meguntam,es nyitott tanksapkaval jarok!!Tanácsot szeretnék kérni,hogy mitől lehet ez,mi csinálhassa ezt??hogy tudnám megszüntetni?válaszokat köszönöm!
daVeFR Creative Commons License 2008.08.17 0 0 2046

Gyári adatnak én is 42l-t tudok, de majd teszek be képet egy tankolásról, csak az a laptopon van.

 

Engem is újra és újra kellemesen meglep a gép a fogyasztásával, noha én egészen eltérő üzemi viszonyok közti használatról tudok nyilatkozni. ;)

Balaton-Budapest nem tatásan (én azért nem ritkán "kiautózom" a Feliciat), 1x0 km Bp belváros munkábajárás, stb. úgy, ahogy most azt lehet ott, aztán Bp-Szeged régi 5-ös, sok előzés, szintén nem tötymörgés (140) + kecskeméti elkerülő végig 1-es, csúsztatott kuplung egy baleset miatti dugóval = 6,8xl/100km és mindezt lambdaszonda NéLKüL!

Szintén Kőszeg, nem gyorsan, de a csornai környékre jellemző forgalom miatt erős előzésekkel, aztán Győr-Bp autópálya 140-150 végig. min. 150km Bp belváros, és utána az M0 alatti OMV kútig mentem el, cca 7,7l/100km. Szintén lehúzott lambdaszondával! (Ilyenkor tudtommal "parasztból" locsolja be a benzint)

 

Nem akarom elragadtatni magam, de ha arra számítok, hogy egy belevaló lambda még majd levesz néhány tizedet (esetleg fél lityót) a fogyiból, akkor ott tartunk, hogy a szüleim 1,4 Honda Jazz-e sem igazán jön ennél kevsebből ilyen tempónál, pedig az egy igen kiváló és takarékos autó.

 

Mondjuk, ha a fogyasztásban nem, máshol megbosszulta magát az utóbbi bő ezer km ilyen tempója. Pénteken a 38 fokban is kinyomtam a szemét, ráadásul egy nem gyenge zene is került az autóba (na, most gondolhatjátok, hogy valami suttyó húszéves cserépedény lehetek ;D ), az elnyomta a motorhangot, másnap pedig hallom ám, hogy morog a motor gyorsításkor, meg főleg fordulat ejtéskor. Féltem, hogy hajtókar csapágy, de megnyugtattak, hogy a másik sejtésem lehet inkább az igaz, azaz a vezérműláncnak adtam meg a kegyelemdöfést... Az fogyóeszköz! ;)

Előzmény: CDN (2042)
stemplis Creative Commons License 2008.08.16 0 0 2045

Nekem egy kombim van, annak szerintem nagyobb a tankja, kb. 46 literes lehet...

Mindig ugyan azon a Shell-kúton tankolok, és általában teljesen kijárom belőle a benzint ( kb. 2-3 literig). Legutóbb 770km-t mentem vele és 44litert tankoltam rá, úgy, hogy az első lekattanásig engedtem bele,  vagyis  a végén nem "csorgatom" bele a naftát.  Ja és átlagosan napi 80km megyek, normál tempóban. 

 

Előzmény: CDN (2042)
arthur877 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 2044
Ha nem nyomod neki, akkor csak a visszaérés elött kell majd tankolnod!
Előzmény: piba gls (2043)
piba gls Creative Commons License 2008.08.16 0 0 2043
42 liter a felicia tankja.

A jövőhét hétvégén én is megyek egy 4 napos kirándulásra az Őrségbe. Úgy tervezem olyan 7-800 km teszünk meg. Kíváncsi vagyok majd én is a fogyasztásra.
Előzmény: CDN (2042)
CDN Creative Commons License 2008.08.16 0 0 2042

Sziasztok!

 

Nemrég jöttünk haza egy 5 napos kirándulásból Kőszeg és környékéről.Ami miatt "tollat ragadtam" az számomra igen meglepő volt pozitív értelemben.Az autó egy Felicia 1.3 MPI 8 éves lesz hamarosan és mivel ugyanennyi ideje is használom nagyjából ismerem a jó és rossz a tulajdonságait is.Szóval a lényeg hogy telitankolva indultunk el és a negyedik napra mire megtettünk már 630km-t az indulás óta akkor tünt fel hogy még nem tankoltam újra,a mutató pont az utolsó tartomány előtt volt,de még a sárga lámpa nem égett.Az igazság,hogy autópályát nem vettünk igénybe ez kizárólag országút volt de ott tempósan haladtunk(100-120 km között),néhány várost is közbeejtve.Azt szeretném megtudni,mert már több verziót is hallottam,hogy ennek a típusnak mekkora a tankja pontosan?? (én még 38 liternél többet nem tudtam soha beletankolni),mert erősen gyanítom hogy a fogyasztás nem érte el a 6 litert.Lehet ez csak engem lep meg,de az elmúlt években nem emlékszem hasonló fogyasztásra általában 560-580 km között már erősen keresni kellett egy kutat...Igaz az út előtt volt egy olajcsere de semmi más...

daVeFR Creative Commons License 2008.08.15 0 0 2041

:))))))))

 

Dehogy szoktam menni hegyin! :))))   Alföldi gyerek vagyok, aki 4 hónapja él Bp-en, és a sok hátránya mellett igyekszik az előnyeit is élvezni, pl. a kis hegyecskéket a közelben.

Motorozni "szoktam" (voltam már 3-szor) a Pilisben, így most hogy a töltést meg a zenét "kellett" tesztelni, meg volt egy kis bánatom, illetve az autót sem olyan rég óta hazsnálam, szóval az orrtúrós jellegét is szoknom kell, gondoltam megtámadom a Pilist tegnap éjjel.

 

Mivel pályanapon szoktam azért nagyritkán motorozni (annak ellenére, hogy a motorom csak egy '91-es VFR, ami nem csak nem mai technika de igazándiból sport-túra, nem pedig speed), így az ívekről, stb. van vmi minimális fogalmam.

Tegnap jöttem rá, hogy még egy olyan öreg csatalóban, mint az én VFR-em is mennyivel több tartalék van, mint egy utcai autóban. Nem is a súly/LE-re gondolok, mert az evidens, de fék szempontjából. Ahol a VFR-rel épp csak egy kicsit rányúlok a fékre lefelé jövet, mert mégiscsak közút, legyen tartalék, ott a Feliciába rettegve tapostam (na jó, ez talán túlzás, de...)

Így melegedett el a fék a Pilisszent...anyámkínja melletti elágazásnál. Ott félre is tudtam állni pihentetni.

 

Persze emlékszem, hogy a 120-as fékét is bármikor el tudtam melegíteni városi hulgánkodással, de abból egyrészt rég kinőttem, másrészt nagyon megszoktam a hűtött, 4dugós féket, ami még a nyári Euroringezésre sem puhult.

Viszont az a fék megy el DNA-val együtt, ha minden igaz, kb. egy hónap múlva.

 

A helyzet az, hogy megfogadtam, hogy ezt az autót már békén hagyom, nem tuningolom tanulva a másikból. (Csak hobbi autót szabad piszkálni, de a moci mellett arra már nem futja). Viszont a tárcsáknak válla van, ezt most a betétcserénél láttam, szóval jövőre lehet, hogy nem ártana cserélni amúgy sem, akkor meg már... Na, így kezdődik...! ;)

Különösen előnytelen kombináció az ostoba orrtolós jelleg és a gyenge fék. Amikor érzem, hogy sok lett így beesve a kanyarba, akkor, ha kicsit a fékre lépek, rögvest mégjobban leesik az ívről. Mondjuk nekem gyanús, hogy ezek a gumik (Falken Sincera, vagy mi) álltukban elöregedtek, ami nem javít a helyzeten. Illetve nekem olyan érzésem van, hogy csak az első fékek dolgoznak, de ez csak megérzés, a műszakin nem volt gond a fékkel, és lehet, hogy a faros megszokása miatt van csak.

 

Nézelődök egy kicsit fék ügyben... ;)

Előzmény: Haugland (2040)
Haugland Creative Commons License 2008.08.15 0 0 2040
Te használsz féket Dobkőről lefelé? :) :)

Miért nem teszed fel a Feliciára is a 4 dugattyús fékeket előre-hátra?
Vagy már eladtad a 120-assal együtt?? :(

Szoktál menni hegyin?!?!?!
Előzmény: daVeFR (2038)
Haugland Creative Commons License 2008.08.15 0 0 2039
Szia,

Az ötlet szerintem jó!
A Felicia jó választás, mert tágasabb, olcsóbb mint pl. a Fabia viszont majdnem olyan jó!
A gáz nekem is a terveim között szerepel (hétfőn cserélek én is benzinesre dízelről), de én csak most fogom beszereltetni a gázt.

Szerintem nézd meg, hogy a megvásárlásra kiszemelt Autóban milyen gáz van.
A régebbiek (nem hengerenkénti befecskendezéssel) +10% fogyasztás -10% teljesítmény csökkenéssel ketyegnek. Ezt egyéb más kocsikba beszerelt emberektől hallom.
VIszont az új rendszer (Hengerenkénti befecsi) ugyanazt nyújtja, mintha benzinnel járnál.
Indításkor ugyan benzinnel indul, de automatikusan átáll gázra, ami jelenleg 170Ft körül mocorog...
Én a pótkerék helyére fogom beszereltetni a tartály és a pótkerék helyett spray lesz a csomagtartóban defekt esetére...
Előzmény: Nick86 (2035)
daVeFR Creative Commons License 2008.08.14 0 0 2038

Most jöttem meg egy Dobogókő és társai éjjeli autózásból Rammstein kísérettel.

Azt hiszem, megszavazhatjuk, hogy a Felicia fékét abszolút nem forszírozott tempóhoz méretezték. Pedig ez még lófütty volt ahhoz képest, amit mondjuk egy hegyi felfutó versenyen kapna.

D.kő után nem sokkal büdös lett, majd a fékhatás is kezdett érezhetően halványodni. Ehh, hol van már a 120-asomra szerelt 4dugós nyereg & hűtött tárcsa?! :(

daVeFR Creative Commons License 2008.08.14 0 0 2037
Tegnap este végleg meghalt a töltésszabályzóm. Ennek ellenére járni kellett vele, sőt még ma reggel is volt 3 kör. Ja, és a tegnap bekerült zenét is tesztelni kellett. Közben belecsöppentem a lezárt Deák tér miatti nagykörúti kalamajkába, ahol kezdett rángatni a moci az alacsony feszko miatt. Könyörögtem neki, hogy bírja ki a m.helyig, kibírta. Most dobtam bele egy vadi új, gyári szabályzót, remélem, ez már kiszolgál!
arthur877 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 2036

Azért pontosíthatnál, hogy mire is vagy kiváncsi?

Maga az ötlet(a tipus kiválasztása) feltétlenűl jó elgondolás!

Előzmény: Nick86 (2035)
Nick86 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 2035
ŐŐŐŐ akkor hogy is fogalmazzak . Szeretnék egy autót ami jelen pillanatban egy Skoda Felicia. Kinéztem egyett ami benzin+gázos.És mivel nem sok mindent tudok sem a feliciákról sem a benzin gázos autókról ugy hogy szeretném meghallgatni (vagyis elolvasni ) a tanácsaitokat, véleményeiteket, tampasztalaitokat.
Kb ez lett volna a kérdésem
stemplis Creative Commons License 2008.08.14 0 0 2034
Szerintem, ha át teszed az új kulcsokba, akkor  be fog indulni. Az "ellen oldal" valahol a gyújtáskapcsolónál van, vagy arra van ráerősítve...  de ezt pontosan én sem tudom.
Előzmény: Haugland (2033)
Haugland Creative Commons License 2008.08.14 0 0 2033
Sziasztok,

Nem tudjátok véletlenül, hogy a Feliciában hol található az immobilizer "ellen-oldala"?
Pl.: ha zárszerkezetet cserélek és kiveszem a régi kulcsokból azt a kis bizbaszt és átteszem az új kulcsokba, akkor hogyan fog beindulni az autóm?
Silverin Creative Commons License 2008.08.13 0 0 2032
Sziasztok,

úgy tűnt megoldódott a fesz szabályzó cserével az elektromos probléma, s úgy tűnt, az aksi is megmenekült, bár kicsit dudorodott az olala a felforrósodástról. Nem is volt használva, de ma mentünk vele 5 km-t a nagy melegben és megint el kezdtek forrósodni a belső gombok, melegedett az aksi is, de forró volt a generátor is.
Most kihült, kimentem feszmérővel, lemértem álló állapotban (12-13 V), álló állapotban, rákapcsolva lámpákat, hátsóablak fűtést, vészvillogót (ugyanígy (12-13 V), és be is indítottam, s ekkor sem mutatott problémát. Úgy táűnik, hogy az aksi rendben van, a feszültségszabályozó is jól működik, mert nem adott nagyobb feszütséget, s mégis volt délután melegedés.
Van vkinek ötlete, mi lehet a baj, vagy volt hasonló tapasztalata?
daVeFR Creative Commons License 2008.08.13 0 0 2031
Ezt a kérdő mondatot szerintem gondold át mégegyszer, mert így értelmetlen. :/
Előzmény: Nick86 (2030)
Nick86 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 2030
Sziasztok !


Szeretném megkérdezni hogy ha akarok egy Feliciát ami benzin gázos megéri úgy megvenni (97' es 160 000 km rel) ?
arthur877 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 2029
A Teszvesz-en vagy a Vaterán láttam elég normális áron.
Előzmény: avektra (2027)
avektra Creative Commons License 2008.08.13 0 0 2028
Nekem 1.9 diesel van ,és raktunk bele egy 1.9 tdi motort ami meg van piszkálva.kb 130 loerö és birta eddig,csak egy év után adta meg magát.Szerintem a 110 lovat kibirja a gti motort.Nekem kb 300Nm a nyomaték a benzinesnek nincs ekkora!
Előzmény: Haugland (2005)
avektra Creative Commons License 2008.08.13 0 0 2027
Hello!
Remélem valaki tudna nekem segiteni.Feliciára kellene sebváltó.
Vagy egy egész kocsi alkatrésznek,valami külföldi papiros.
Elöre is köszi mindenkinek
ctvi Creative Commons License 2008.08.12 0 0 2026

Sziasztok!

Miélőtt szelepszár szimeringet cserél az ember érdemes a tömítéseket (szelepfedél , gyertyk id. tekercse alatt, teknő stb.) átnézni, nehogy úgy járjunk, mint az egyszeri ember, aki majdnem meggenerálozta a motort, közben csak a gyertyasor alatt levő tömítés ömlött az olaj! Érzéssel kell meghúzni a csvarokat, mert, ha túl szoros, az sem jó. Ja és rendszeresen ellenőrizni.

Én is így jártam majdnem ... szerencsére leesett valami, és amikor lenyúltam érte olajos lett a kezem....

 

 

Üdv: Jani

delamaxD Creative Commons License 2008.08.12 0 0 2025
Az kicsit off:

Nem egy Felicia de durván ott van ez a Skoda :D
Rudolf 78 Creative Commons License 2008.08.12 0 0 2024

Hali

 

Nekem is hasonló volt a problémám és a szelepszár szimering cserével megszűnt az olajfogyás. A szimering darabja talán 90 Ft volt. Ahogy Hubo írta: "pitianer investicio".

Előzmény: robisilvi (2017)
arthur877 Creative Commons License 2008.08.12 0 0 2023
Egyforma, és asszem 500 pénz darabja...
Előzmény: Joule26 (2022)
Joule26 Creative Commons License 2008.08.12 0 0 2022

Szervusztok!

 

A felíciám (98-as, 1.3-as, MPI) kipufogőcsövét tartó gumi alkatrész (kb. ököl nagyságú) valahogy elveszett. Ez nem az adarab, ami a legvégén van (nemmessze a kipufogócső végétől), hanem eggyel közelebb, a bal hátsó ajtó alatt.

Nem tudjátok, hogy egyforma gumi alkatrész kerül mindkét helyre vagy több méret is van helytől függően? Mennyi lehet ennek az ára?

 

Előre is köszi!

 

Joule

daVeFR Creative Commons License 2008.08.11 0 0 2021
Én nem akarom elkiabálni, de mostanában kapott nem kevés hajtós autópályát a gép és az elmúlt 2e km alatt nem fogyasztott (észrevehető mennyiségben) olajat.
Előzmény: hubo44 (2020)
hubo44 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 2020
Eleg les simeringezni a selep sarat. Olvaš visa kb. ed-ket honapot it a forumon volt ijen problem eš meg oldodt.
Előzmény: robisilvi (2017)
potyi20 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 2019
hellotok! fagyallot szeretnék venni a feliciamba,csak nemtudom h milyet erdemes,kek legyen,vagy piros?mert valamelyik,nemszereti a hengerfejet! 99 es feli !!
piba gls Creative Commons License 2008.08.11 0 0 2018
Üdv mindenkinek! Úgy néz ki sikerült visszafognom a fogyasztást, miután ctvi kolléga segítségével sikerült megcsinálnom az alapbeállítást fojtószelep tisztítás után. Köszi Jani! Most olyan 3,5-4,5 fok a folytószelep zárószöge.
robisilvi Creative Commons License 2008.08.11 0 0 2017
Tudna valaki segiteni?97-es Feliciám falja az olajat!!!2 hónap alatt kb.1 l olajat kell utánna öntenem! Elsö tulaj vagyok,az autón 130000 km van. Olaj Castrol 15 W 40.
hubo44 Creative Commons License 2008.08.10 0 0 2016
A leg žak nem lehet problem.
Előzmény: hubo44 (2014)
lackompi Creative Commons License 2008.08.09 0 0 2015
Rendben majd megmérem . Egyébként 2000-es a kocsi tehát 2-es , egy skodás szervizt is megkérdeztem ...ök azt mondták simán át lehet cserélni ....csak arra kell figyelni hogy ne légzsákos legyen .
Előzmény: hubo44 (2014)
hubo44 Creative Commons License 2008.08.09 0 0 2014
Kormaňt fel lehet rakni koz betetel. De ha a 94-96-ba bele rakod a 4 kuloš kormaňt akor nem ernek el a ujajid a index karra. Merd at a ket kormaňt elosor.
Előzmény: lackompi (2013)
lackompi Creative Commons License 2008.08.09 0 0 2013

Szia !

Enyiszer változtattak volna a kormány tengelyének kialakitásán ?

 

Előzmény: hubo44 (2012)
hubo44 Creative Commons License 2008.08.09 0 0 2012
Ev jarattol fug hod pasol a kormaň.
Előzmény: lackompi (2011)
lackompi Creative Commons License 2008.08.09 0 0 2011

Üdv ismét .

 

Nem tudja valaki ,hogy az 1.3-as kormánya helyett fel lehet e rakni az 1.6-os ét ? Természetesen lágzsák nélkülire gondolok !

Vajon van olyan vw-modell amelyiknek a kormánya passzol mindenféle átalakitás nélkül ? Ugyanis már egy ideje megvan a skoda de a kormányával nem vagyok kibékülve....vékony rosz fogású !

lackompi Creative Commons License 2008.08.09 0 0 2010

Üdv !

Érdekelne ez a motorcsere dolog ! A golf gti motorját simán át lehet rakni ?

Vagy kell valamit alakitani a karosszérián ? gondolom a golf motorján nem ott vannak a motortartó bakok mint a skodán....vagy igen ?

Előzmény: Haugland (2007)
hubo44 Creative Commons License 2008.08.08 0 0 2009
A ňad auto tervezot Andrea Pinifarini el gazolta a Vespa robogon munkaba menet kozbe ed 78 eveš kočit vezeto ur. Meg halt ed komoj auto konštruktor.
http://www.novinky.cz/clanek/146769-italsky-designer-andrea-pininfarina-tragicky-zemrel.htm
hubo44 Creative Commons License 2008.08.08 0 0 2008
A fel tengej talan ki birna. Ha a valto marad akor serintem nem nad dolog mert gondolom hod čak ed koz betetet kelene serezned 1.6 felicia motorol.
Előzmény: Haugland (2007)
Haugland Creative Commons License 2008.08.08 0 0 2007
A váltót hagynám a Skodáét, csupán a motor lenne cserélve.
Csak attól tartok, hogy a féltengelyek hamar megadnák magukat...

Bár a Felicia kit-car -okban Audi TT féltengelyek vannak...de ott az egész futómű más... :)
Előzmény: hubo44 (2006)
hubo44 Creative Commons License 2008.08.08 0 0 2006
A 1.3 1.6 1.9 škoda valtot rakot. A feltengejek Golf čavarozva van nem be katintva. A šebešeg huzalok telješen maš eš maš hol vegzodik. Meg oldani meg lehet de van-e ertelme eňi rengeteg munkanak.
Előzmény: Haugland (2005)
Haugland Creative Commons License 2008.08.08 0 0 2005
Sziasztok,

Golf I-II gti motor beszerelésével valamelyikőtök nem próbálkozott még?
Ha igen, akkor a befecskendezést is meg tudta oldani?

Az 1.3, 1.6, 1.9 -es motorokkal szerelt Feliciák váltója ugyanaz lehet?
Ha az áttételezés nem is egyforma, de a felfüggesztési pontok, váltóharang, féltengelykihajtás megegyezik?
(terhelhetőség miatt érdekelne, hogy ha az ember beletenne egy 110 vagy 140 lóerős motort, akkor ezek a váltók vajon meddig bírhatják?)

Szerelmes lettem ebbe a Skoda modellbe...
A hétem le akartam cserélni egy Octaviára, de visszaléptem és maradok a Feliciáknál...
Szerintem ez most a legjobb ár/komfort/érték arányú Skoda...
arthur877 Creative Commons License 2008.08.07 0 0 2004

Én mondjuk Pesten a Tordai utcában vettem a

 

Formucha KFT nél

Váltócseréje lett az asszony Silver Line-jának, és egyben ezt is kicseréltem benne, így most olyan a váltója, mint amikor kijött a gyárból! Nem zörög, nem lötyög, pontos.

Előzmény: Haugland (2002)
elementary Creative Commons License 2008.08.07 0 0 2003
már mind1
azért kösz szépen , de egy haverral tudtam hozatni!!!
Előzmény: ZödFelicsita (1999)
Haugland Creative Commons License 2008.08.07 0 0 2002
Artur877

Hol lehet ilyen váltó-rudazatot venni?
Én Komáromban kérdezgettem régebben, de úgy emléxem, hogy 15-20eFt körüli összeget mondtak...


Apropó, Komárom!
A listáról mennyien vagytok/vagyunk Komárom közeléből?
Én komáromi lettem november 1-től, a Duna déli oldalán. Dorogra járok dolgozni, így lehet, hogy találkozom is némelyikőtökkel :)


Előzmény: arthur877 (1996)
stemplis Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2001

Így már érthető, hogy miért használsz pasztát a cseréhez.

Az olajjal kapcsolatban annyit, hogy ha sűrűbb, akkor hidegben talán  nehezebben kapcsolható a sebesség...   Abban igazad van, hogy ha sűrűbb akkor nem csepeg annyira , mert nekem is csak nyáron volt észlelhető  a csepegés, télen alig volt nyoma. Viszont alig volt észlelhető az olajhiány (talán 1dl) ha hiányzott belőle amikor leengedtem.  Ha máshol nem csepeg akkor 60ezer km. simán lelehet nyomni ellenőrzés nélkül is.

Valaki írta itt, hogy a hosszabb szimmering a jobb... szerintem is azt érdemes bele tenni.

Előzmény: ctvi (2000)
ctvi Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2000

Szia!

Természetesen igazad van az oljjal kapcsolatban, de a hígabb olaj könnyebben elfolyhat, és itt jön elő a másik gond, az oljszint...

Én sokat megyek az autóval, nem garázsban áll, és eddig nem volt gond a 80W-90-el. Persze,a gyári az az olaj amit leírtál, de érdemes sűrün ellenőrizni a szintet bármilyen olajnál.

Pasztát azért tettem, mert a régi gazdájánál valami ügyes szerelő megkarcolta (nem mélyen)váltónál a szimering házát. (Óvatosan a csavarhúzóval!!!!) Érdemes mielőtt berakjuk a szimeringet kipucolni a helyét, és ellenőrizni, hogy nincs-e nagyobb karcolás stb.

Üdv: Jani

Előzmény: stemplis (1990)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.08.06 0 0 1999

0808 pénteken elvileg megyek boltba, ha kéred megveszem Neked  amelyiket szeretnéd a váltó szimeringek közül.

 

ha jól emlékezem pár száz forint,  nem volt egy ezres egyik sem .

 

Melyiket kéred ? a rövidet a 99 utánit, vagy a régi hosszút gumiharanggal ?

 

Váltó olajad van ?

 

mikor volt cserélve ?

cseréled ?

 

1l gyári WV / Skoda váltóolajam van itthon bontatlan, ha kéred veszek hozzá még kettőt mert a feltöltési mennyiésége 2.4-2.5l .   Az nem olcsó 3.5eFt/ L , de bármilyen 75w90 -est nézel az ismert márkákból kb ennyi az ára.

 

Nem vagyok szerelő, csak lelkes, és sok öreg autóm volt más gyártmányban, de ha így is megfelel egyik este megoldható a csere, kb 2 óra munka ( olaj lassan folyik le)

 

Bp. mellet lakom. ha érdekel küldj levelet közvetlenbe.

 

üdv !

Előzmény: elementary (1997)
ctvi Creative Commons License 2008.08.06 0 0 1998

Üdvözlet!

Ha a rudat, ami kijön a váltóból (amire a szimering megy) akarod kicserélni, akkor kell szétszedni a váltót. Valószínűleg félreérthetően fogalmaztam. Elnézést mindenkitől.

Üdv: ctvi

Előzmény: ctvi (1989)
elementary Creative Commons License 2008.08.06 0 0 1997
mennyiért tudnál nekem olyat szerezni, és hogyan tudjuk megoldani a cserét?
Előzmény: ZödFelicsita (1986)
arthur877 Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1996

Sőt!

Ha már leszeded, akkor megéri kicserélni az egész váltó rudazatot(4100-Ft) és nem lesz "lötyögős"!

Előzmény: elementary (1992)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1995

Kedves ó-Vodás !

 

Köszi az infót !

 

Mivel nem lehet róla többet tudni , így ez egy lottó jellegű játék lenne, ezért inkább nem alkuszom rá.

 

Köszi !

 

 

Előzmény: ó-vodás5407070 (1991)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1994

Kicsit pontosítanék:

 

Halkan jelezném, NEM KELL a VÁLTÓT szétszedni a kapcsolórúd szimmering cseréhez !

 

A rúdon van egy lemezből készült gyűrű, két ütköző között, azt kell elhúzni ( képen alaul), alatta van egy hasított hengeres stift beütve, melyet egy D=6mm-es rúddal tudod kiütni felfelé, ekkor a rudazat ketté válik és cserélhető a szimering.

 

Nem kell semmilyen paszta, mert nem a külső oldalon ereszt a szimmering, hanem a tengelynél, azon a paszta nem segít.

 

Én ezért javasoltam a  régi , hosszú , gumiharangos szimeringet, mert az nem tolja be a sarat a szimmeringbe , így az első eső után sem folyík. Sajnos az új rövid, porvédő nélküli az első sáros úton megtett kirándulás után csepegett, így kihajítottam mérgemben...

 

Jó munkát !

kapcsolórúdváltó alja, olajleresztő nés kapcsolórúdolajleereszt én és a kapcs rúd
Előzmény: ctvi (1989)
stemplis Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1993

De ki lehet, jól gondolod...  az előző hozzászólásban épp erről írtam én is, hogy felesleges ezért szétszedni a váltót. Ha ügyes vagy egy fél óra alatt kitudod cserélni...

Előzmény: elementary (1992)
elementary Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1992
nem lehet levenni a váltórúd végét?
és ugy kivenni a szimeringet?
mert ha nem akkor inkább csöpögjön!!! azért nem szedem szét az egészet:)
Előzmény: ctvi (1989)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1991

sajna több infóm nincs róla,km-t nem tudok

 

láttam működni utána pedig ki lett szerelve,mert az autó bontva lett anno

 

 

NTK JAPAN gyári felicia szonda 1999-2001

 

 

Előzmény: ZödFelicsita (1987)
stemplis Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1990

Szerintem nem kell túlbonyolítani a szimmering cserét.

Olajat leereszteni, váltórudat lekötni, csavarhúzóval kifeszíteni a régit, egy kis zsírral vissza az újat, majd az olajat, váltórudat vissza...  Én az enyémen kb. egy éve cseréltem, de nem kellett hozzá akna sem, csak rááltam az elsőkerekekkel egy-egy téglára, hogy nagyobb legyen a hely alatta. A rövidebb változatú szimmering volt benne, de most a hosszabb került bele, mert csak olyat kaptam..., de porvédő gumiharmónika nincs rajta. Viszont összerakásnál jól teletömtem zsírral azt a részt ahol a sebváltó tengely megy bele, és magát a tengelyt is bezsíroztam.

Persze összelehet rakni tömítőpasztával is, de a külső felületén nem szokott ereszteni... esetleg annyi "előnye" lesz, hogy ha legközelebb cserélni kell akkor lehet, hogy szét kell majd szedni az egész váltót, mert úgy beleragad, hogy másképp nem fog kijönni.

Az ajánlott váltóolaj  SAE 75W-90  API GL-5 és 60000km a csereperiódus.  Persze lehet sűrűbbet is... a  kérdés csak az, hogy  télen a -15 fokban amikor a "sűrű még sűrűbb" lesz, elegendő kenést fog-e nyújtani? Lehet, hogy igen, lehet hogy nem...

 

 

 

Előzmény: ctvi (1989)
ctvi Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1989

Szia!

 

Nem akarlak elkeseríteni, de ha cseréled, akkor ajánlom, hogy a "piros" pasztával tedd be. Sajnos ez konstrukciós hiba, majdnem mindegyik Felíciánál folyik a váltó, mert a rúdnak nagy a diletációs mozgása, és megkopik. Maga az alkatrész nem drága, de a váltót teljesen szét kell szedni a cseréjéhez. Megoldás, ha sűrűbb- 80W-90-es váltóolajat használsz. Nekem ez van az autóban, és tovább bírja.

 

Üdv: Jani

Előzmény: elementary (1972)
ctvi Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1988

Szia!

 

Én otthon akna nélkül cseréltem ki a lengéscsillapítókat, nem nehéz. Rugóösszehúzót vehetsz már 5000 ft-tól, de annélkül is meg lehet csinálni. Vegyél új toronycsapágyat, gumikat (ütközőgumi, ami a szárra megy, ha meg van kopva cseréld). Lengéscsillapítóból van több fajta, és árú. Kis zsír is kell, meg kb 3-4 óra.

 

Kérj valakitől robbantott ábrát (ETOS, ETKA). Sajnos nekem most nincs ilyen programom, de biztos van valaki, aki tud segíteni.

 

Üdv: Jani

Előzmény: unkleindex (1985)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.08.05 0 0 1987

Kedves Ó -Vodás !

 

Az hogy bontott az az NTK szonda  mit jelent ?

 

Mennyit futott ?

 

Ezt hírdetted 9e körül ugye ?

 

Válaszod alapján jelzem , hogy érdekel-e .

 

Köszi !

Előzmény: ó-vodás5407070 (1959)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.08.04 0 0 1986

Ha, aktuális még, akkor tudok küldeni Neked, ha felétek nem kapni váltóhoz kapcsolórúd szimeringet.

 

Azt jó lenne tudni melyiket szeretnéd ?

 

99-ig gumiharanggal hosszú szimering volt divatos, '99 után rövid gumiharang nélküli rövid volt pl az én Felicsitámban ( 2001 1.3 LXI MPI ).

 

korábban tettem fel képeket is róla mi a különbség.

 

mellékelem most is

 

 

kapcsolórúd szimmeringekkapcsrúd szim két féle

 

Én a harangosat választottam, bár a z a régi típus, mert aggódtam , mert ha sár tapad a rúdra, akkor azt betolod a szimeringbe és már csepeg is az olaj a váltó legelacsonyabb pontján, a szimmering mértékegysége pedig innentől a Volt...

Előzmény: elementary (1972)
unkleindex Creative Commons License 2008.08.04 0 0 1985
Szia hubo44!

Köszönön az invitálást, de ma voltam egy futóművesnél, nagyon rendes volt, bevizsgálta a gépet és kicsit elszomorított. Mind a négy lengéscsillapító rossz, szerinte kerékcsapágy a ludas, az nyekereg, de ha kell a szilentblokkokat is cseréli. 22e az első két leng.csill., 4e cseréli, 2db kerékagycsapágy 8e, szilentblokkok 3500-4000 per darab. Még nem mondott végösszeget és csak jövő hétfőre tud vállalni. Én úgy 50e-re saccolom a végét. Kicsit brutál...

Szerintetek korrekt árakat adott a fickó?

Hubo44 azért légyszi ne felejts el, szándékoztam elmenni Hozzád némi szervizre, volna mit csinálni (vezérműlánc, váltóolaj csere, fékolaj csere, benzinszűrő, vízpumpa...)az autón, visszatérünk rá igérem.
Előzmény: hubo44 (1979)
Haugland Creative Commons License 2008.08.04 0 0 1984
Sziasztok,

Vajon egy angol klímás feliciából átszerelhető a klímaberendezés az én jobbkormányos Feliciámba?
Észak-Komáromban azt mondták egy autósboltban, hogy felejtsem el, mert abban az összes csövezés más, stb...
Én nagyon sajnálnám a dolgot ha emiatt kellene lecserélni szegény jószágot...
Nagyon megszerettem már és lassan teljesen fel lesz újítva belülről!

Használtautó-n keresgettem klímás Feliciákat, találtam is egy 1.6 piros benzinest Pesten, de megnéztem és fejvesztve menekültem...
Nemtudom Ti láttátok-e már...
-A zárak le vannak dugózva, azonban távirányítóval sem működik...
-Az eleje törött volt, hátul pedig a pótkeréknél tiszta gitt az egész... (Ezt egyébként nem értettem, hogy miért, mert itt nem láttam törésre utaló nyomokat)
-egyik motortartó szerintem kukás mert lóg a motor
-köszöb rohadt a jobb hátsó ajtónál (ezt nemtudom mennyiért lehetne javíttatni)
-stb...


Szerintetetek érdemes egy jobb kormányosra vadászni és átszerelni, vagy inkább tényleg cseréljek autót, hogy klímához jussak?
hubo44 Creative Commons License 2008.08.04 0 0 1983
Alandoan othon vadok.
Előzmény: daVeFR (1982)
daVeFR Creative Commons License 2008.08.04 0 0 1982

Hubo! Augusztusban és szeptemberben hogy érsz rá? Szeretnék Hozzád átmenni egy lambdaszonda cserére, váltóolaj cserére,meg egy általános átnézésre, beszélgetésre.

Ja, és hol laksz? Írtad már, de elfelejtettem. :)

 

Köszi!

Előzmény: hubo44 (1981)
hubo44 Creative Commons License 2008.08.04 0 0 1981
Alj meg nalam eš megprobaljuk hejre pofozni. 99%-koš a šiker. Nem tudom hol laks de šoknak hejre hoztam voltak Segedrol iš pedig az jo mese van. Peldaul olvašd el a 1192-eš hoza solašt.
Előzmény: kertesz.ferenc7 (1980)
kertesz.ferenc7 Creative Commons License 2008.08.04 0 0 1980
Sziasztok!

Felicián végeztem folytoszelep tisztítást, spray-el, tehát nem vettem le a helyéről, az elektromos csatlakozókat sem húztam le.

Járó motornál a gázpedál folyamatos nyomkodása mellett (hogy a motor ne álljon le) véghez vittem a spray befúvását.

Azóta az alapjáratom 2000 körül van, de ha egyszer lenyomom a gázpedált, akkor visszaáll. Ez menet közben többször elöfordul.

Tudnátok e nekem olyan megoldást leírni, hogy milyen módon lehet a folytoszelepet ismét "megtanítani" a normál működésre műszer nélkül.

Segítségeteket elöre is köszönöm!
hubo44 Creative Commons License 2008.08.02 0 0 1979
Est id nehez meg alapitani. De ha činalnal ed kirandulašt ere fele akor meg oldanank a problem. Nem ed nad dololog les!
Előzmény: unkleindex (1973)
unkleindex Creative Commons License 2008.08.02 0 0 1978
No akkor hétfőig csak kiméletesen, aztán du-n el egy szakihoz, talán kispénzért átvizsgálják. Tudosítok majd.
Nem várt plusz probléma ez, mert be volt iktatva egy lakatos munka is jövő hétre - hátsó bal és jobb oldali sárvédő csere és fény - de azt hiszem megérdemli felicsita, mert nagyon sok helyre elvitt most nyáron...

...de arra se gondoltam, hogy ennyire "igénybe vettük" a futóművet, ha leálltunk itt-ott a leányzóval ;)
Előzmény: arthur877 (1977)
arthur877 Creative Commons License 2008.08.02 0 0 1977

Akkor nem alúl lévő szilent...

Az a víztől "kenést kap" rövid időre, és elhallgat.

Előzmény: unkleindex (1975)
daVeFR Creative Commons License 2008.08.02 0 0 1976

Az alacsony fordulaton dadogás (ami padlógázra múlt) diagnózisa végett lekötöttem a lambdaszondát. Elmúlt. Nem rángat, nem dadog, egyenletesen megy.

Oké, ebből arra gondoltam, hogy tényleg nem szereti a Felicica az általános lambdaszondát, kell neki a sajátja. oké. Viszont a fogyasztásán csodálkoztam.

Azt gondoltam, ilyenkor jól felmegy majd lambda nélkül. Nos, Balaton-Bp nem épp tatásan. Cca 100km Bp, Bp-Szeged régi 5-ösön, sok előzéssel 100-140, Kecskemét elkerülő végig 1-es-csúsztatott kuplung (baleset, dugó), némi szegedi ide-oda rohangászás össz. 490km. Fogyasztás: 6,85l/100km. Mi lesz, ha teszek bele egy rendes l.szondát? :)))

unkleindex Creative Commons License 2008.08.02 0 0 1975
Csütörtökön este voltam nagy zuhiban és már akkor is nyekergett, valójában az egész dolog csütörtök délután óta van így. Ha csak a lengéscsillapító lenne a baj akkor nem vinném el szerelőhöz de szerintem se az csinálja a zrít. Kisebb szereléseket motorban megoldok, de futómű és toronycsapágy már sok nekem...
Lehet hogy paranoiás vagyok, de ma sokkal inkább produkálta a hangokat mint néhány napja.

Kedves arthur877, ha esős időben is fenn áll a probléma, mire lehet következtetni?

Előzmény: arthur877 (1974)
arthur877 Creative Commons License 2008.08.02 0 0 1974

Nyekergő hangot ezekben az esetekben valamelyik szilentblokk szokott adni, recsegő hangot meg a toronycsapágy.

Esős időben is szól?

Előzmény: unkleindex (1973)
unkleindex Creative Commons License 2008.08.01 0 0 1973
Hali!

Csúnyán nyeszereg a gép, úgy hallom mintha a kormányból(tól) jönne, de menet közben nem tudom nagyon eldönteni... Nagyobb bukkanókban egyáltalán nem nyekken, átlagos menetnél, aszfalton hallani csak.

Leállítva, ha rátámaszkodom és "lökdösöm" recseg-ropog a bal oldalon elől. Ránézésre a lengéscsillapítón és alánézve a felfüggesztésen sem látszik semmi. Kanyarban nem pattog el és ha egyenesen megyek vagy kanyarodok hallatszik egyaránt. Mire gondolhatok a lengéscsillapítón kívűl még?
elementary Creative Commons License 2008.08.01 0 0 1972
hello!!
valaki tud nekem szerezni egy váltórúd szimeringet???
mert erre mifelénk nem adnak a boltban és állitólad nem is tudnak rendelni sem:S
ha valaki tudna azt megkö9szönném
Csonthulye Creative Commons License 2008.08.01 0 0 1971
Sziasztok!

Nincs itt meg valakinek valami szervizkönyv vagy manual vagy valami ilyesmi. Jól jönne most nagyon:D
elsen Creative Commons License 2008.07.31 0 0 1970
Előzmény: norbi33 (1961)
Silverin Creative Commons License 2008.07.31 0 0 1969
Még lenne egy kérdésem. Az 1,3-as feliciában a kb hétéves gyári aksit fel lehet tölteni? Sajnos nem jöttem rá, de nem "hagyományos" 6 cellás, egyessével utántöltheő régi tipusú aksiról van szó, hanem a gyári VW, Audi 000 915 105 AB számúról. Ha igen, akkor tartalékba megtartanám, vagy odaadnám vkinek, akinek régebbi aksija van, s szeretne egy tartalékot.

elsen Creative Commons License 2008.07.31 0 0 1968
Bocs, egy kicsit elmaradt a kép.
Előzmény: norbi33 (1961)
elsen Creative Commons License 2008.07.31 0 0 1967
Így néz ki.
Előzmény: norbi33 (1961)
Silverin Creative Commons License 2008.07.31 0 0 1966
Sikerült. Vettem egy újat, beszereltem, rámértem a műszerrel, 14 - 14,4V közötti feszültséget adott gázadásra is. Úgy tűnik az aksi is megmenekült, túlélte a 19 V-nyi feszültséget.:-)
Előzmény: stemplis (1944)
elsen Creative Commons License 2008.07.31 0 0 1965
Hali !

Nekem bontóban sikerült szerezni 2000-ért egy kitűnő állapotú, kétkaros kocsiemelőt, Szentesen, ha jól emlékszem valami japán gépbe való talán Nissan, de ez teljesen lényegtelen. A géppel kapottnak a menetes diója széthasadt, ráadásul az csak egykaros volt.
Előzmény: norbi33 (1961)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.30 0 0 1964

Az hogy bontott mit jelent ?

 

Mennyit futott ?

 

Ezt hírdetted 9e körül ugye ?

 

Válaszod alapján jelzem , hogy érdekel-e .

 

Köszi !

Előzmény: ó-vodás5407070 (1959)
wier Creative Commons License 2008.07.30 0 0 1963

Sziasztok!

 

Két hónapja szívok az indexemmel.... ha berakok egy biztosítékot, és megyek vele, akkor kb 5-10 km után kiveri... állóhelyzetbe állandóan villogtatom, akkor működik... elakadásjelző működik... nincs valakinek valami ötlete, hogy merre keressem a zárlatot?

daVeFR Creative Commons License 2008.07.30 0 0 1962
Azt hogyé' adod, meg mennyit futott, stb.?
Előzmény: ó-vodás5407070 (1959)
norbi33 Creative Commons License 2008.07.30 0 0 1961

Sziasztok!

Hol és mennyiért tudok emelőt szerezni?

piba gls Creative Commons License 2008.07.29 0 0 1960
Üdvözlet!

Van itt olyan ember, aki csinált már vag-com-mal alapbeállítást? Egyedül, nem merek belevágni, ezért örülnék ha valaki elmondaná nekem, hogy mit hogyan kell csinálni.
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.07.29 0 0 1959

1db bontottam van(NTK),új nincs már

 

 

 

Előzmény: ZödFelicsita (1954)
peterendre Creative Commons License 2008.07.29 0 0 1958

Szerintem meg csak korrodálódtak a saruk (pl túlfesz saruja, de főleg a töltéskábelből az egyik csavaros saru, de a másik meg csak "papucsos"!!!-és az nekem is ugyanezt a problémát okozta''!!), ezeket kellen egy picit megtakarítanod csiszolóval...

A ráverés azért segített, mert elmozdult, de hosszútávon nem jó megoldás...

Előzmény: daVeFR (1947)
peterendre Creative Commons License 2008.07.29 0 0 1957

Hát igen...

Úgylátom, hogy ez a feszszabályzós dolog nem csak nekem okozott meglepit..:)

De ezzel a problémával semmiképp ne fordulj szerlőhöz, rengeteget elkér, holott egy 15 perces meló+2200 Ft És semmi gond a továbbiakban...

Persze ha az aksi tönkrement, akkor már nem annyira olcsó mulatság..

Szerintem nézd meg az izzóidat is, mert nekem a túlfeszültség kilőtte az első 2 xenon fényszórómat...:(

Pech..

De mostmár okés..:)

 

piba gls Creative Commons License 2008.07.29 0 0 1956
Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani nekem, hogy 98-as (régi elejű) feliciához milyen diag csatlakozó kell, OBD1 vagy OBD2?
daVeFR Creative Commons License 2008.07.29 0 0 1955
Engem meg a konkrét típusjelzés érdekel. :)
Előzmény: ZödFelicsita (1954)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.29 0 0 1954

Kedves Óvodás !

 

Korábban volt eladó Japán NTK Lambda szondád Felíciához ( 1.3 MPI ).

 

Érdeklődöm, hogy mostanában tudnál-e ilyet eladni ?

 

Köszi !

Előzmény: ó-vodás5407070 (1950)
trotyo Creative Commons License 2008.07.28 0 0 1953
sziasztok


szükségem lenne a skoda felicia pickup ami 1.9 D tankjának ürtartalmára/hány literes/.
SOS-ben...

elöre isköszönöm!
potyi20 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 1952
Hellotok!ma ratettem a feliciamat vag-ra,mert 3100 nal megcsuklik,es sajnos nemsikerult a bajara rajonni!Csak a folytoszelep lett visszaállitva,mert nemolyanreg kipucoltam,es fentakadt a gaz!!Ja,es 103 C- foknal kapcsol a motortérben a ventillatorom,egészen 99 C -fokig hut,majd megint engedi 103-ra felmenni..Kéredésem az volna,h nem e igen sok ez neki?? 103 fok szerintem mar eleg komoly!!!MIt kell rajta cserélnem,ha megsem jo ez az állapot?
daVeFR Creative Commons License 2008.07.28 0 0 1951

Nem tökéletesen működő lambdaszondával némi bp-i keringés, Balatonra le, ott kirándulás pontosan 6l/100km. Szemre a visszafelé úton is hasonlót fogyasztott lehúzott lambda csatival. Még nem tankoltam.

Szerintem veszek bele egy rendes lambda-t, és egyszer elgurulok hubo mesterhez egy általános átvizsgálással egybekötött cserére.

Előzmény: arthur877 (1948)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 1950

ez meg a Feliciánk,pár napja nagykorú lett:)

ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 1949

 

én tegnap zöldkártyáztattam a faros technikát és szükség van bizony a lambdaszondára

 

óra szerint 92730Km van benne,de a valóságban 105000Km környékén

 

gyári katalizátor van még rajta, lambda az már cserélve volt a motor még nem volt megbontva(742.135)

 

Ennyit tud  az 1988-1989es technika

arthur877 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 1948
És milyen sürűn tankoltál ezek után?  :-))
Előzmény: daVeFR (1947)
daVeFR Creative Commons License 2008.07.27 0 0 1947

Látom, forog a fesz.szab. téma.

Azért nem oldódott meg olyan könnyen a gondom. Némi bp-i forgolódás után pislogni kezdett a töltéslámpa, aztán kialudt, de csak gyújtásnál sem égett. Aztán kis állás után megint jó, aztán megint pislogott alapjáraton. Rávertem kalapáccsal a generátorra, azóta jó.

Bátran nekivágtunk egy balatoni útnak még péntek éjjel, aztán másnap körbe a Balatont, ma meg haza minden gond nélkül.

 

Illetve a korábban emlegetett alacsony fordulaton dadogós, gázra torpanós, majd megondulós, egy darabig jó (régen ilyenkor a köv. indításig nem volt gond, most nyáron elő-elő jön, ha tötymörögni kell) probléma a balaton parti forgalomban addig bosszantott, míg lehúztam a lambda (általános, nem Skoda) csatiját. Így nem rángat és megy is nagyon szépen. Nem is kell ennek lambda! :)))

Silverin Creative Commons License 2008.07.27 0 0 1946
Köszi, hogy megnézted. Elolvasom a leírást, mert azért érdekel, hogyan kell kicserélni:-))
Előzmény: Silverin (1945)
Silverin Creative Commons License 2008.07.27 0 0 1945
Köszi a tippet. Lehet, hogy begurulok egy autóvillamosságishoz, mert akkor ő meg tudja nézni az aksit is, be is méri, meg ki is cseréli feszszabályzot.
Előzmény: stemplis (1943)
stemplis Creative Commons License 2008.07.27 0 0 1944
Ha jól láttam a 1899-es hozzászólásban van leírás a fesszabályzócseréről.
Előzmény: Silverin (1941)
stemplis Creative Commons License 2008.07.27 0 0 1943

Lehet hogy túlélte az aksid, de ez majd idővel ki fog derülni, sajnos sokmindent nem lehet tenni...  ha zárlatos akkor mehet a kukába.  Viszont , ha kifolyt a sav belőle azt ajánlatos pótolni, már ha lehet....  A fesszabályzót tényleg nem nehéz kicserélni, ha visszaolvasod igy kicsit a forumot találsz is leírást róla, mert nem rég cserélt valaki.  

Előzmény: Silverin (1941)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.27 0 0 1942
Hozzáférsz.
Előzmény: Silverin (1941)
Silverin Creative Commons License 2008.07.27 0 0 1941
Ez nem jó hír. Mármint, ha az aksinak annyi. Bár mint mondottam működik, de nem mertem egyelőre beindítani. Nagyon bizakodom benne, hogy talán annyit nem kapott az aki a rövid idő alatt, hogy teljesen elszált volna. Most vettük 17 ezerért, elég kellemetlen lenne újat venni:-((
Ha hozzáférek, akkor azért ki tudom cserélni. Műszert meg kérek a havertól és bemérem...
Előzmény: arthur877 (1940)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.27 0 0 1940

Annak az akkunak már szinte biztos, hogy annyi!!!  :-((

Ha így kérdezed, akkor ne állj neki!

Egyébként a generátor hátulján lévő külön leszerelhető kis "dobozka" a fesszabályzó, és 2100-Ft az utángyártott, 4200-Ft az eredeti bele.

Előzmény: Silverin (1939)
Silverin Creative Commons License 2008.07.27 0 0 1939
Lehetséges, hogy ez a probléma. Sajnos a 10 km alatt is úgy felmelegedett, hogy az aksi oldalán kicsit ki is folyt kis ki vmi folyadék, s egy kicsit a műanyag oldala is kipúpusodott. Remélem nem ment galyra az aksi, van gyújtás, világítás is, de nem is mertem beindítani. Ki tudom én ezt cserélni? Meg kell keresnem, hogy hol van, az összes biztosítékot is átnéztem.
Előzmény: stemplis (1937)
piba gls Creative Commons License 2008.07.27 0 0 1938
Szerintem is több mint valószínű, hogy ez a probléma. Nekem is elszállt a fesz szabályzó és 14 V helyett közel 20 V volt a töltés. Egy volt mérővel könnyen kimérheted. Pl. a szivargyújtónál.
Előzmény: Silverin (1936)
stemplis Creative Commons License 2008.07.27 0 0 1937
Lehetséges, hogy tönkrement a fesszabályzód és túltölt a generátor.  
Előzmény: Silverin (1936)
Silverin Creative Commons License 2008.07.27 0 0 1936
Sziasztok,

van egy skoda Feliciája a barátnőmnek, most vettünk bele egy új Varta aksit. Tegnap ment vele kb 10 km-t, és teljesen forró volt, s bent a gombok is. Valamelyik fogyasztó zárlatos, vagy mi okozhatta a hibát? A biztosítékokat át fogom nézni (azt amúgy is kell, mert pl. a bal refi nem megy, hiába cseréltem bene izzót, ott úgy is az lehet a probléma), esetleg van más ötletetek?

S.
bsx Creative Commons License 2008.07.27 0 0 1935

Köszi arthur877, hát, izé, valóban áramellátási gondok voltak. Az volt a probléma, (csak ezt estefelé, félhomályban eddig nem vettem észre) hogy nem volt összedugva az a csatlakozó, amely a generátor előtt van a hűtőmaszk irányában, és a testet meg a +12 V-ot adja a gomba-ventillátor párosnak. Valszeg a hengerfejtőmítés cseréje óta így lehetett... Hiányzott a biztosító rugó, így szétesett. Most müködik. Megpróbálok igazi bíztosító rugót szerezni.

 

Üdv

bsx

arthur877 Creative Commons License 2008.07.27 0 0 1934
Mármint ha a gombáról lehúzod a kettő drótot, összedugod őket a saruiknál, és nem indul el se simán sem gyújtáson, akkor van áram ellátási gond!
Előzmény: arthur877 (1933)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.26 0 0 1933

A sárga drót állandó(vagy gyújtással kapcsolt) 12 volt pozitív, a barna pedig direkt testre kell, hogy menjen!

Ha a gombáról lehúzod a kettő drótot, és nem indul el azonnal a ventillátor, akkor nem a gomba a rosswz, hanem nem kap áramot!

Biztosíték például???

Előzmény: bsx (1932)
bsx Creative Commons License 2008.07.26 0 0 1932

Volt egy pici időm alaposabban méricskélni (tekintettel arra, h. az asszony dugóban fűteni kényszerül). A hűtőventillátorról egy piros vezeték megy a gombára, ezt kicsengettem. A gombára menő másik (asszem sárga) vezeték sem testre, sem pedig +12 V-ra nem megy. A hűtőventillátor másik (barna) vezetéke sem megy sehova (test ill. +12V). A biztik jók. Most éppen vadul keresek Skoda Felicia kapcsolási rajzokat, nem sok sikerrel. Egyébként a hűtéssel kapcsolatban annyit, hogy az elmúlt 10 hónapban cserélődött a termosztát, a hűtőgomba, a hőfokmérő érzékelője, a vízpumpa és a hengerfejtömítés... :(  . Azt hittem, hogy végre megszabadultunk a hűtési problémáktól...  A gép kb. 6 éve van nálunk, és viszonylag normálisan karbantartjuk.

Volt-e már valakinek hasonló jellegű hibája?

 

Üdv:

bsx

 

Előzmény: bsx (1926)
piba gls Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1931
A napi km számláló meg az üzemanyag-szintjelző nekem is hasonló értéket mutat, csak a többi nem :o)
Előzmény: daVeFR (1930)
daVeFR Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1930

 

Előzmény: arthur877 (1929)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1929

Apám facsiga!

Úgy "megütötted", hogy leolvadt a forrasztás???

 

:-))

Előzmény: daVeFR (1928)
daVeFR Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1928

Generátor kérdés megoldva. :)

Egy tesztelő kollégám és motoros márkatársam levette a fesszabot, és rögtön látszott, hogy egy fém lapka biztos, hogy nem "legálisan" hever csak úgy a lyukban. Kiderült, a fesz.szab. testelő "füle" vált le a forrasztásnál. Visszaforrasztotta és helyben járatva most jó a töltés.

E ööm e bódottá! :)))

Tomcyboy Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1927
Sziastok.

Köszönöm a sok hasznos tanácsot. A csomagtér világítás valóban nincs benne ebben a kocsiban. Lehet évjárat függő vagy valami. Mind1. De mindenesetre elgondolkoztam rajta, hogy beépítek egyet ha már lehetséges. A kialakítás megvan hozzá, azt tegnap este megnéztem.
bsx Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1926

Sziasztok,

 

Nem tudjátok véletlenül, hogy az 1998-as 1.3 MPI Glxi hűtőventillátorának van-e, illetve ha van hol és melyik a reléje? Ha rövidre zárom a hűtőgomba saruit, akkor sem jelenik meg 12 V a hűtőventillátor csatlakozásán.

 

Előre is köszönöm:

bsx

peterendre Creative Commons License 2008.07.25 0 0 1925
Köszönöm szépen a válaszokat!
A tompított fényem nem az izzó hibájából nem ég, mert megnéztem az izzókat, és épek a szálak( halogén)...
Lehet, hogy egy biztosíték...
Még nem volt időm azt megnézni..
A feszültségszabályozót meg most hétvégén kicserélem, remélem az aksim ép maradt...:)
Előzmény: arthur877 (1900)
daVeFR Creative Commons License 2008.07.24 0 0 1924
Sajnálom! Kellemetlen lehet külföldön balesetezni, trailer, stb. :(
Előzmény: hubo44 (1922)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 1923

És leírnád magyarúl, hogy a képnél mit írt oda az ügyes fiú? Érdekelne!

Nem érteni Cseh/Szlovák nyelvet sajnos...

Előzmény: hubo44 (1922)
hubo44 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 1922
Na ha valaki nem tud aludni it van par foto hod fel raktak a ek sijat a vezer sij hejet štb...
http://www.dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=28486

(varom a trajlert Split korňeken ose durtek a Fabiamot les alaktres xasig!)
kari71 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 1921
én mintha a motornál érezném de nem tudom a rudazatot ki cserélem mert azt kell.köszi
Előzmény: arthur877 (1920)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 1920

Ha csak 70-nél "rángat", máshol nem, akkor kerék centírozási gond is okozhatja, ami ugyan nem rángat, hanem inkább rázza az elejét, de...

A váltó rudazat ára 4.100-Ft. Cseréld ki, és csend lesz!

Előzmény: kari71 (1919)
kari71 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 1919
sziasztok lenne egy pár kérdésem a fliciam ugy 70km sebeségnél enyhén rángat egy kicsit utánna nem. simán megy mintha semmi sem történt volna nemtudok mire gondolni ez egy 1.9 d auto másik a válto rudazata alul a auto aján enyhén zörög. .nem kicsit idegesit segitsetek légy szives elöre is köszönöm
daVeFR Creative Commons License 2008.07.23 0 0 1918
No, igen. Egész odáig a lámpácska hibájára gyanakodtunk, míg egy pontot egy pillanatra letestelve el nem kezdett világítani. Tehát a lámpa, mint írtam korábban, jó. A kérdés az, miért nem folyik át rajta áram?
Előzmény: elementary (1916)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 1917

Jaja!

És ezt egy biztosíték cserével lehet orvosolni jó esetben!  :-)) 

Előzmény: elementary (1916)
elementary Creative Commons License 2008.07.22 0 0 1916
Arra gondoljatok ám hogy a kis töltésvisszajelző lámpa arra is szolgál hogy a generátornak gerjesztést adjon!!!
ha gyujtásra sem ég akkor tuti nem is lesz töltés!!!!!
daVeFR Creative Commons License 2008.07.22 0 0 1915
Elméleti síkon a csapágyat is, hiszen az is viseli a megváltozott terhelést. Vizsont nekem a 120-asnál hasonló helyzetben néhány év alatt nem volt gond, pedig az kb 2x olyan nehéz kerék volt, mint a gyári.
Előzmény: stemplis (1914)
stemplis Creative Commons License 2008.07.22 0 0 1914

Arra én sem gondoltam, hogy nincs csomagtérvilágításod...  nekem kombim van, és azt hittem, hogy a rövidebb változatokba is tettek.  De legalább ez a hibalehetőség kizárva.

Szerintem a csapágyakat nem nagyon "zavarja", hogy 15' kerekekkel jársz,  talán inkább a féltengelyek és a fékek kapnak nagyobb terhelést, de ezt csak elméleti síkon gondolom, gyakorlati tapasztalatom nincs róla. 

Előzmény: Tomcyboy (1911)
unkleindex Creative Commons License 2008.07.22 0 0 1913
Ja most látom, hogy nincs is csomagtér világításod... bocsi lemaradtam
Előzmény: Tomcyboy (1911)
unkleindex Creative Commons License 2008.07.22 0 0 1912
Üdv Mindenkinek kedves márkatársak!

Rég nem jelentkeztem - gondolom nem hiányoztam... - de jól megvoltam net nélkül és szabadságon. Büszkén elmondhatom, hogy ezen idő alatt kicsi Felicia eljutott Münchenbe és onnan lefelé délnek egészen Dubrovnikig, nagyon csodálkoztam a fogyasztáson, hisz teli tank benzinnel majdnem 650 km-t tettünk meg. Mostanra nagyon megszerettem ezt a kis kocsit, sehol nem hagyott cserben, ugy vettem észre, hogy Ő is élvezi az utat...

Azért üröm az örömben, hogy a gyári központi zár az út alatt elöszőr a jobb, majd rá néhány nappal a bal oldalon is elhalálozott! Lehet ezt sajátkezüleg orvosolni? hubo írta vmikor réges régen ezt a problémát. Már le is szedtem az ajtóborítást, zárakat bevédénegyven, hátha csak a nap szítta ki... de sajna nem segített.

Elolvastam a lemaradásom a forumban, sokszor volt szó fojtószelep tisztításról és annyit hozzátennék, hogy indulás előtt én is megcsináltam ezt a műveletet (e szerint: http://www.skoda-orrmotor.hu/muhelytip.php?id=67 ) és nem kellet diag meg miegymás, normális alapjárat, semmi rángatás.

Tomcyboynak van egy tanácsom. Mivel volt 120unk anno, annak volt belsőtér világítása olyan kapcsolós fajta, ezt találtam meg a pincében, na az ugyanaz mint a Felicia csomagtér világítása. Én már csak a retró kedvéért is kicseréltem egy olyanra és állandóan lekapcsolt állapotban van, ha meg szükség van rá csak felkapcsolom és lőn fény.

Tomcyboy Creative Commons License 2008.07.22 0 0 1911
Köszönöm a segítségeteket. A hűtővel kapcsolatosan vissza fogok olvasni.

Az elektromos problémával meg azt hiszem egy szakembert fogok megkeresni. Ugyanis a csomagtartóban nincs semmilyen világító test. A belső világítás meg ki van kapcsolva az utastérben is. Még ajtónyitásra sem gyullad fel. Igaz, hogy a csomagtér nekem is az ülés mellől bowdennel nyitható (lefalazott hátsó), de világítás akkor sincs benne. Nagy valószínűleg a rádió lesz a ludas.

Kérdésem lenne még, hogy a kerékcsapágyak mennyire bírják a terhelést? Ugyanis én nem a szokásos 13" as kerekekkel járok, hanem 15" sel. Van e valakinek hasonló tapasztalata ilyen téren?
daVeFR Creative Commons License 2008.07.22 0 0 1910

Újabb diagnosztikai lépcső!

Sziasztok! Ma rámértünk egy kollégával a garázsban álló autóra. Továbbra sincs töltés, de az akksi becsületére legyen mondva, hogy a szombati cca 16 órás töltés és egy 5 indítózással tarkított Szeged-Bp út +2-3 nap állás után 12,xV nyugalmi feszültséget mértünk.

Mai tapasztalat. Töltésjelző lámpa ugyan nem ég sem gyújtásra, sem járó motornál, de ha összekötött vmit vmivel a laboros kolléga, akkor felgyulladt a kis lámpa, tehát nem a kiégett izzó miatt hiányzó töltés okán nem tölt a generátor.

Holnapra hoz be néhány szerszámot és megpróbáljuk kiokoskodni, hogy fesszab. vagy generátor.

Szép napot!

ctvi Creative Commons License 2008.07.22 0 0 1909

Szia Hubo44!

 

Köszi a választ. A motordiagot jól ismerem, jártam már náluk Prágában. Ha kell valakinek diagnosztika program (cseh, angol hivatalos Vag-COM), írj, mert tudok original kábelt (cseh hivatalos képviselettől) kicsit olcsóbban szerezni. (Garancia van rá). Nekem a Jak na to van Felíciához csehül, és az elég jó. Te merre laksz szlovákiában, mert elég sokat járok arra haverokhoz, és szívesen megállnék nálad egy kis tapasztalatcserére.

Üdvözlet: Jani

Előzmény: hubo44 (1907)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 1908
A Combiban pl.-ul ha meghúzod az ülés melletti nyitókart, azonnal ég a csomivilágítás...
Előzmény: Tomcyboy (1904)
hubo44 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 1907
Hat šajnoš ijen konvekbe nem tudok šegiteni mert ed še volt a kezembe. Ha irok ide az čak tapastalatbol. Oseš kočimot a mit futatok nem hordom servisbe hanem magam javitom feňezešen kivul. A diagnostikaval kapčolatba it minden le van irva:
http://www.motordiag.cz/
Előzmény: ctvi (1905)
stemplis Creative Commons License 2008.07.21 0 0 1906

Létezik hűtőtisztító adalék, de jobb ha kiveszed és úgy tisztítod meg kívül-belül. Nem nehéz kivenni... két csavar, három bilincs és néhány vezeték van amit le kell kötni. Ha van egy kis időd és visszaolvasod a fórumot, akkor találsz elég sok hasznos leírást erről a témáról.

Ha úgy van beállítva, hogy ajtónyitásra világít a belső világításod, akkor előfordulhat, hogy a csomagtérvilágítás folyamatosan világít és meríti az aksit. Ha be van zárva az ajtó, ha nincs  Legalábbis nálam így volt...  amig ki nem cseréltem a csomagtérvilágítást egy 120-as belsővilágítására, mert azon van kapcsoló.

Persze más is merítheti: pl. valami sérült vezeték nedvesség hatására letestel...

Előzmény: Tomcyboy (1904)
ctvi Creative Commons License 2008.07.21 0 0 1905

Szua Hubo44!

A Jak na to? Felicia könyvön kívül milyen felíciás könyvet ajánlasz cseh vagy szlovák nyelven. (Diagnosztika, Javítás ... direkt nem írok stb-t:-))))

 

U.I.: A többiek kedvéért az stb rövidítés Csehszlovákiában az Állambiztonsági Hatóságot takarta)

Köszi előre is!

Üdvözlettel: (S pozdravem): Jani

Előzmény: hubo44 (1902)
Tomcyboy Creative Commons License 2008.07.21 0 0 1904
Akkor a hűtőt ki kell szerelni és úgy megtisztítani? Vagy van valami vízkőoldó?

Igen rádió van a kocsiban. A rejtett égvemaradt dolgokra én is gondoltam, de semmilyen világítás nem maradt úgy.
Előzmény: hubo44 (1902)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 1903

Valamilyen rejtett fogyasztó "eszi az áramot" az autóban!

Pl.-ul csomagtér világítás égve marad...?

 

A víz melegedését okozhatja a termosztát "fáradása", a hűtő csökkent hőleadó képessége(vízkő, eltömődött bordák a rovaroktól, stb) a vízpumpa, kevés szállító készsége,  későn kapcsol be a ventillátor, stb...

Előzmény: Tomcyboy (1901)
hubo44 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 1902
Ha van radio akor at nezni a be kotešt.
A huto el les rakodva.
Előzmény: Tomcyboy (1901)
Tomcyboy Creative Commons License 2008.07.21 0 0 1901
Sziasztok.

Nekem egy 95 Felciám van. A tavaly télen megadta magát az aksi. Vettem bele egy másikat (zsír új). Azt tapasztalom, hogy bizonyos állás idő után totál lemerül. Ez van amikor 1 hét, van amikor 2. Volt olyan is, hogy több ideig állt a kocsi, és a hét elején megpróbáltam beindítani, pöccre indult. Péntekre meg semmi. Ilyenkor bebikázva elindul, és utánna jó. Jelzem se töltéslámpa se semmi nem jelzi. Először a riasztóra gyanakodtam, de ha az nincs bekapcsolva akkor is ez van. Mit tippeltek, mitől lehet?

Másik dolog. Ha lassan megyek vele (mondjuk városban dugó) akkor gyorsan felmelegszik a víz (100-105). Aztán visszahül ha van kellő menetszél. A tartályban van víz, a ventillátor is bekapcsol. Ez mitől lehet.

Köszi a válaszokat. Már ha lesznek.
arthur877 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 1900
"

A Sziklainál az eredeti 4200-Ft az utángyártott 2100-Ft.

Komplett generátor eredeti 35.000-FT, utángyártott 25.000-Ft

A Röppentyű utcában a felújitott, cseredarab leadásával 5-10.000-Ft

Ezt tudtam csak most online megnézni..."

 

Ha fortyogott már az akkud is, akkor lehet, hogy az is K.O. lett!!!

 

A "rövid fény"(tompitott) azért ég ki hamarabb, mert a sok használattól sokkal vékonyabb már az izzószál benne. A helyzetjelző nagyon sok túláramot kibír, de befeketedik...

Előzmény: peterendre (1898)
kombi9 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 1899
A feszültségszabályozót a Felíciában a generátor hátsó lapján találod, jól felismerhető különálló lemezen egy gyufaskatujánál kisebb téglatest. Egy darab csavar fogja, talán csavarhúzóval oldható, meg egy belőle kijövő egy szál vezetéken lévő kábelsarut kell lehúzni. Az új berakásánál vigyázz, úgy fordítsd, hogy először be a szénkefékkel, majd a helyére, bele a csavart, fel a kábelsarut és kész. Ha nem meleg a motor, akkor 15 perc, ebből 10 percig tájékozódtál...Hogy hol kapsz, az attól függ, hogy hol vagy.
Előzmény: peterendre (1898)
peterendre Creative Commons License 2008.07.21 0 0 1898

Sziasztok!

 

Nekem egy 1996-os Feliciám van. Tegnap du arra lettem figyelmes, hogy "fortyog" az aksim. Azt hiszem nekem is a feszültségszabályozómmal lehet gond. Emellett meg gázadásnál is erősebb a fényszórók fényereje....

Csak azt nem értem, hogy ezzel egyidőben mi történt az első fényszóróimmal, ugyanis a rövidfény meghalt.... A helyzetjelző, meg a hosszú tökéletesen működik, de a rövid egyáltalán...

  Ugyanaz lehet a probléma? Ha igen, akkor vki tud nekem küldeni egy helyet ahol találok feszültségszabályozót (újat), és egy generátorábrát, hogy hol találom rajta a feszültségszabályozót?...

Köszi előre is... (peterendre@citromail.hu)

arthur877 Creative Commons License 2008.07.20 0 0 1897

Igen, igen!

Ha jól emlékszem a Porsche Pest Fáy utcai telephelye után még kifelé egy aluminium kerítéses családi ház jellegű dolog.

Előzmény: daVeFR (1895)
potyi20 Creative Commons License 2008.07.20 0 0 1896
Es azt a mágneskapcsolót hol találom meg?valahol a motortérben?
Előzmény: hubo44 (1889)
daVeFR Creative Commons License 2008.07.20 0 0 1895

Hmmm. Ez lenne az? http://www.asn.hu/index.php?selected_id=1566&talalat_id=3349

Az jó, mert el tudom villamosozni a mostanit. :)

 

Na, go to Pilis jó töltésű 2kerekűn! ;)

Előzmény: arthur877 (1893)
daVeFR Creative Commons License 2008.07.20 0 0 1894

Köszi! A Röppentyűsnek utánanézek, mert az vhol itt kell, hgy legyen a közelben.

 

Multiméter. nos, tudod a legrosszabb multiméter az, ami van, de kölcsönadtad, és nem is tudod, hogy kinek, de elméletileg van, ezért nem veszek másikat, de mérni meg ezzel, így nem tudok. :)

Előzmény: arthur877 (1893)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.20 0 0 1893

A XIII. ben a Röppentyű utcában a keleti 5 a nyugati 10 ropi felújítva.

Egy lóerő magazint vegyél elő, benne van mindig a pontos cím.

Egy multiméter 1000-Ft szinte mindenhol, szerintem vegyél egyet biztos ami biztos alapon...

Előzmény: daVeFR (1892)
daVeFR Creative Commons License 2008.07.20 0 0 1892

Köszi az ötleteket! Felértem a géppel, sőt még 3x indítóztam is a végén próbaképp. Egyszer refivel, ventillátorral, és úgy is beröffent. Megjavult volna? Mondjuk inkább tartom valószínűnek, hogy az egész délutános, estés, éjszakás töltéssel, fogyasztók nélkül így bírja az akksi (175km).

Most a Köztelek u-ban áll a m.helyem mélygarázsában. Próbálok holnapra hozatni vki-vel egy multimétert. Mégegyszer rámérni, aztán, ha most sem jó (ami valószínű), akkor szerzek segítséget, kikapjuk és elvinném vhova, hogy újítsák fel.

Szerintetek hova vigyem?

zsozsó120 Creative Commons License 2008.07.20 0 0 1891
Hali részvétem a feligencsi miatt engem is megszívatott 2x első alkalomkor balaton akalin ot szétkaptuk és a diódasornál volt 3 csavaranya lelazulva meghúzgáltuk berak rámér királyul működött.Haza is jöttem vele ithon nem volt gond vele majd következő hétvégén ajkára indultam el a 8 as úton Ajkarendnek előtt vagy 2km re megint elment a töltés haver behúzott ajkára kibasztam belőle a generátort beleraktam egy faviét azóta az van benne ricsi barátom elvitte és átnézte a nemtöltő generátort rámért de semmi hibát nem talált.Olvastam it nem túl rég hogy a generátor alulvan tervezve a motorhoz és hogy nem szereti ha meghajtyák hát én nem padlóztam vele sosem amióta megvan és még is elfosta magát.Igaz hogy a favi gencsi csak 55A s nem 70es de legalább az nemszívatott meg eddig még sosem.
Előzmény: daVeFR (1886)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.20 0 0 1890

Így látatlanban azt mondanám, hogy a generátor nem okés. Talán a szénkefe éppen csak annyira ér hozzá már...?

Az ugyebár nem frankó, ha a 14,4 V helyett csak 8,6 V-ot mérsz, a fesszabályzó viszont általában ha besz@rik, nem szokott szabályozni, és küldi a 16-17 V-ot...

De jártam már úgy, hogy ezeket a tüneteket produkálta a rossz szabályzóval egy kocsi...

Ha nem kapcsolsz be semmilyen fogyasztót, akkor elvileg hazaérhetsz egy teljesen feltöltött akkuval Szegedről, de a biztonság kedvéért, betennék egy másik "kölcsönakkut" hátra, hogy a pesti araszolgatást is bírja valahogy a verda...

Előzmény: daVeFR (1886)
hubo44 Creative Commons License 2008.07.19 0 0 1889
A čovet azert meg at fujhatot eš fogot tudni.
Előzmény: potyi20 (1888)
potyi20 Creative Commons License 2008.07.19 0 0 1888
koszi a valszt ,en azt hittem h a csovekben van dugulas!!
Előzmény: hubo44 (1887)
hubo44 Creative Commons License 2008.07.19 0 0 1887
Van konektor a magneš kapgolon a sentartajhoz vezeto čoveken. Ot seret oxidalni a kontakt.
Előzmény: potyi20 (1885)
daVeFR Creative Commons License 2008.07.19 0 0 1886

Köszi az infokat!

Most kicsit tanácstalan vagyok. Van ugye, hogy mire leértem annyi delej már nem volt az akksiban, hogy a vasúti átjárónál beindítsam. Reggelre összekapta magát. beindult. Elmentem egy haveromékhoz, rámértünk, ilyen 8,6V körül volt járó motornál (álló motornál picit több), akkorra már lámpa ráadásra rángatott. Töltöttük az aksit 15 percet, így hazajöttem azt az 1km-t (Szeged rulez!).

Most töltőn van az akksi, veszi fel a 4,5-5 Ampert stabilan. Ja, a töltés visszajelző piros lámpa NEM ég menet közben, pedig egyértelmű, hogy nincs töltés. Csak gyújtásra ég, tehát az izzó jó.

 

Az alap probléma, hogy nem találom a multiméterem. (Kétlakiság száksz!)

Ha reggelig töltöm az akksit, felérek vele (lámpa, zene, hátmasszázsfotel, stb. nélkül) Bp-re?

Ha igen, hogyan tovább? Milyen pontokon  és hogyan lehet kimérni, hogy a szabályzó rossz e, vagy mi?

Ehh, épp visszaadtam a Haynes-t! :/

 

Azért Nektek jó hétvégét!

Előzmény: arthur877 (1881)
potyi20 Creative Commons License 2008.07.19 0 0 1885
Hello!van egy olyan hatalmas rejtejes problémám, hogy a tank levételekor szuszog a tankbol a levego,szoval levegot sziv be,vakum keletkezik benne!!Probaltam maik tanksapkával is,de ugyanazt csinalja!!egyik haver azt mondta hogy nezzem mega motorterben azt a fekete hosszukas csodobozt az felel a levegorol a tankban!Mi errol az igaz,es hogy tudom kideriten,hogy hol a hiba?letszives segits!!Elore is koszonom!!
Előzmény: hubo44 (1883)
stemplis Creative Commons License 2008.07.19 0 0 1884

A 168 az szép teljesítmény, én ennyit nem mertem még menni vele... mert a skoda motorok hosszútávon  nem nagyon szeretik a nagy fordulatot, rövid távon meg minek hajtani...

Viszont 130-140-es tempóval, megállás nélkül kilehet járni egy tank benzint.

Remélem nem lett nagy baja a generátorodnak,  és csak a fesz.szabályzó ment ki. Bár lehet, hogy a aksi is cserés lesz..

Előzmény: daVeFR (1880)
hubo44 Creative Commons License 2008.07.19 0 0 1883
Job hatšo uleš alat ojan pleh takaro alat van a buvar pumpa +rajta a mero.
Előzmény: Törölt nick (1882)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.19 0 0 1882
Sziasztok !
Ki tudná nekem pontosan leírni, hogy a benzin szivattyú és a benzin szintmérő
hol található 1.3 mpi 2000 évjáratnál ?
A tankon keresgéltem, de nem találom. A jobb oldali hátsó sárvédőben látok müa.gégecsövet és egy gumicsövet. Ezek nem a feltöltéshez kellenek.
Elképzelhető, hogy a betöltőnyílás mögött lévő müa. dobozban van a szivattyú mint külső egység ?
Kösz.
arthur877 Creative Commons License 2008.07.19 0 0 1881

A Sziklainál az eredeti 4200-Ft az utángyártott 2100-Ft.

Komplett generátor eredeti 35.000-FT, utángyártott 25.000-Ft

A Röppentyű utcában a felújitott, cseredarab leadásával 5-10.000-Ft

Ezt tudtam csak most online megnézni...

Előzmény: daVeFR (1880)
daVeFR Creative Commons License 2008.07.18 0 0 1880
Kellett nekünk az ördögöt a falra festeni! :(
Megtudtam, hogy 168kmh a vége az 50kW-os Felicianak.
Megtudtam, hogy nagyon szépen lehet 140-el utazni.
Megtudtam, hogy hallgatni kell az okosakra. Itthon már nem indult. Kis pihenő után még tekergette, de be nem röffent, aztán már nem is tekert.
Hogyé' van egy ilyen szabályzós móka?
Előzmény: arthur877 (1879)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 1879
Dehogynem, de ha a biztonság kedvéért már beszerzett feszültség mérőd/visszajelződ/stb. mutatja, hogy behalt, állj meg és cseréld ki gyorsan...  :-))
Előzmény: daVeFR (1878)
daVeFR Creative Commons License 2008.07.18 0 0 1878
Na, épp egy óra múlva indulok Szegedre. Akkor ne toljam ki a szemét végig k60-al? :)
Előzmény: arthur877 (1877)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 1877

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy tartós autópálya(vagy feletti) tempóval való közlekedés "mellékterméke" szokott lenni a generátorban lévő fesszabályzó meghibásodása, és ezt a 16-17 volt-ot nem szokta szeretni az akku....

Igen, egy kicsit gagyi a fesszabályzó benne!

Előzmény: daVeFR (1876)
daVeFR Creative Commons License 2008.07.18 0 0 1876

Ha nagyon ütöd, elszáll a generátorban a fesszabályzó, és megöli az akkudat

 

Ez azt jelenti, hogy a generátor gyakorlatilag alul van méretezve a motorhoz képest? Ezt a motort jóformán nem lehet szétütni, ha nem hidegen próbáljuk, vagy olaj/víz nélkül. Tehát a motor elbírja a nagy fordulatot, inkább a generátor nem bírja? Vagy vmit félreértek?

Előzmény: arthur877 (1867)
S.Zoleee Creative Commons License 2008.07.18 0 0 1875
Sziasztok

Az lenne a kérdésem, h Fabiahoz hol és kb mennyiért lehetne új zárakat venni.
Csak a konkrét zárrész érdekel, mechanika teljesen jó, csak épp a kulcsokat ellopták és nem szeretnénk, h a későbbiekben az autó is erre a sorsra jusson.
Vagy esetleg csak egy új kulcsot kéne csináltatni és ahhoz kalibráltatni a zárakat?
troppauer Creative Commons License 2008.07.18 0 0 1874
így gondolom én is

A kinézetra meg nem adok, nekem a fiat-multipla-féle szörnyszülöttek is tetszenek:)
Előzmény: arthur877 (1872)
daVeFR Creative Commons License 2008.07.18 0 0 1873
A nem kombi 2 személyre elég, ha csomagok is vannak. (Ez nekem pont jó, pláne, hogy a kombit nagyon csúnyának találom, noha elismerésre méltó a praktikuma)
Előzmény: arthur877 (1872)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 1872

Ha családos vagy, alább ne add a kombinál!!!

Gyakorlatilag használtban ugyanannyi az ára mint a sima 5 ajtósnak, de a késöbbiekben áldani fogod az eszed amikor a kombiba elfért minden...!  :-))

Előzmény: troppauer (1870)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.18 0 0 1871
Előzmény: troppauer (1870)
troppauer Creative Commons License 2008.07.18 0 0 1870
köszönöm a válaszokat.

nézelődöm is erre arra, milyen autók vanna és mennyiért.. Ez a kombi nem túl gyakori, míg a sima rövidebb változatból nagyon sok van.
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.18 0 0 1869

Az itt leírtakat annyival egészíteném ki, mint egy 1.3 MPI LXI Kombi 3. hónapja hajtó új tulaj, hogy minden könnyen javítható, hozzáférhető, és hihetetlen olcsó a gyári alkatrész hozzá.

 

Van néhány szakosodott Skodás bolt , nagyon segítőkészek és szakértelemmel is ellátnak, szinte minden- minden otthon javítható.

 

Az én autóm nem jó etalonnak, mert 43eKm van benne, csak rövidtávon volt Pesten használva így extrém a meghibásodások listája rajta, de eddíg fillérekből mindent meg lehet gyári alkatrészek felhasználásával javítani.

 

A fórumon a kollégák nagyon segítőkészek, szerintem, ha körbe kérdezel, találsz olyan Cartársat, aki régen hajtja a típust, esetleg többet is belőle és értő szemmel elkísér a kiválasztott autó megvásárlásakor és fejből beárazza a látható hibákat, így az árát ehhez kell mérni vásárláskor.

 

Nem kell megijedni semmilyen hibától, csak jól be kell számítani a javítási költséget !

 

további kiegészítés:

A futómű kifelyezetten kellemesre hangolt, az ülések elfogadhatóak, nagyok, rövid és hosszabb távokon is elfáradás nélkül vezethető.

 

A nála kiesett hibalista extrém, nem jellemző a típusra, de a vásárláskor érdemes megnézni:

 

Forralta a vizet --Thermostat csere ( nem gyárira mert a konstrukció hibás, Lengyel zégetresre kell cserélni házzal együtt 1.300Ft  )

 

Hűtő veti csapágyas, lapát asszímmetrikus, üt-- gyári hiba az új légkondis típus ventiét kell lemezfülekkel rá eszkábálni ami nagyobb és alkalmas folyamatos működésre is pl városi araszolásban

 

Kuplung kinyomó csapágy melegen visítrott megszorult--- típushiba, gyenge a kuplunga, nem szereti a városi használatot, gyári Schach készéet bele nevetséges áron van 30-60 ezer Km -t bír ki a lábadtól függően a kinyomó csapágya, de érdemes mindent kidobni, ha már levetted a váltót Tárcsa ~6e , szerkezet ~ 7e kinyomó Valeoban 4eFt , a meló egy nap , de aknán megoldható egyedül csináltam, úgy hpogy életemben nem csináltam még ilyet más autón.

 

Váltó olajszint elmegy -- kapcsolórúd szimering a váltó alján van, csepeg a csere 1eFt pár óra meló.

 

Féltengely gumiharang szakadás -- elvileg itt az évek számítanak jobban mint a Km futás, gyenge a gyumi amiből van és kireped ~4x1eFt + sok kostzos meló, de megcsináltam életemben először és  egyedül  

 

Hibajalzések a vezérlő ECU-ban--- időnként az akku levétele után fura állapotba kerül a vezérlője, de magától is helyrebillen, Az OBD diag csatira magam építettem kábelt ~600Ft-ból és a szoftver a Neten Share verzióban elérhető, de ez csak korlátozott diagra elég, de a hibakódokat kitörli.

 

Fékbetétek cseréje -- Ferrodó ~ 5eFt előre a hátsóval még nem volt dolgom.

 

Hátsó futómű csapágy lóg  -- típus sajátosság, idönként utánzsírozni, beállítani kell

 

Lambda szonda fűtés elégett, vagy leszakadt bizonytalan, hol megy hol nem --- ritka hiba , kiolvasott hibakódból tudok róla , meg abból, hogy magas a fogyasztásom és az autó időnként nem jól megy , gázadásra fuldoklik hidegen, máskor tökéletes gyári Bosh vagy Japán NTK beszerezhető bele ~19eFt , de a gagyi utángyártott már 8eFt a Vaterán és az is elmegy pár évet, ha épp nincs rá pénz, bár fogyasztásban kifizeted hamar a különbözetet.

 

Vezérműlánc csörög--- típus sajátosság, hogy 30-40e Km városi használat után megnyúlik, de , láttam olyat is, hogy egy rosszul sikerült visszaváltás után óriási lógása lett ! a csere olcsó 6eFt a teljes csere szett ( lánckerekek, hézagológyűrűk, lác )  gyáriban + 1eFt a szimmering, a meló viszont koszos és sok időt vesz igénybe, én egy hónapja készülők lelkileg rá...

 

Üzemanyagszűrő eltömődés  -- az enyém többet állt mint ment és kicsapódott a szűrőben a trutyi a magyar kutak jóvoltából , a szűrő olcsó, a cseréhez nőgyógyász előképzettségű segítőt hívj , jobban boldogul vele...

 

Azzal kell számolni, hogy más típusokban valami 60-90eKm csereciklusú, akkor itt kb a fele idő után lesz cserés, de harmadába kerül a csere, így összeségében megéri.

 

No, azzal együtt, hogy kitölti a hétvégéimet az előző 7 éve alatt felhalmozott gyári márkaszervíz által benne hagyott, felhalmozott hiba tömeg, így is szeretem és megvenném ma is a többi előnyös tulajdonsága miatt. 

 

Dióhéjban , így is hosszzú lett ....

Előzmény: troppauer (1866)
troppauer Creative Commons License 2008.07.18 0 0 1868
köszönöm a választ, meggondolom a dolgot.. tetszik alapvetően ez az autó.
Előzmény: arthur877 (1867)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 1867

Jó választás!

A hátsó sárvédőív és az ötödik ajtó az üveg és a müanyag betét között rohad/rohadni fog, ez konstrukciós hiba! A normál állapotu 2000-es még nem lehet rozsdás sehol!

 

350.000 Km feletti futásteljesítményt is elvárhatsz egy sima 1.3 MPI motortól, feltéve, ha az időszakos szervízeket rendesen megkapja.

 

Ha nagyon ütöd, elszáll a generátorban a fesszabályzó, és megöli az akkudat, a folytószelep elkoszolodása esetén a tisztitás után diagnosztikát igényel az alapjárat beállítása, a Škoda motoros  verzióban elég hamar csörögni kezd a vezérműlánc, de ez nem probléma, még mindig ez a legjobb motortipus, a fényszoró állító mindben elromlik, és cserével javítható, az ablakemelő szerkezete kicsit gyenge konstrukció, az egybeépített gyújtótrafó nem szereti a motormosás utáni rögtön beindítást, ha elromlik a termosztát, csak jó minőségüt kell beletenni, mert nagymértékben befolyásolja a fogyasztást, a váltóolaj szintre figyelni kell, mert érzékeny rá, és drága a javítása, de alapból olyan őrűlt nagy gond nem szokott lenni velük.

 

Az 1.3 MPI verziót kell választani az 50 KW-os kivitelben. Ez elég erős ahhoz, hogy elvigyen mindenhová, az olcsóbb alkatrészárú Škoda blokk, és nem a VW.

A fogyasztása nálam(1.3 MPI Combi) 5,3-5,5 L/100 Km, de ez gyakorlatilag országúti közlekedésnek minősűl, mert csak 20 Km-t megyek naponta pesten, a többi a periféria...

Az 1,3-as motornak kissebb a fentartási költsége.(biztosítás, súlyadó, átírás, esetleg a casco, stb...)

 

A családi autó ebben az esetben teljesen fedi a valóságot! Nekem a két nagyfiam hátul keresztbe tett lábbal utazik(nem törpe vagyok!), a csomagtartóban elfér két heti campingcucc is, ha összenyitom két személlyel egy kissebb kamion, gyerekülésből akár hármat is betehetsz hátra, és egyszerüen, ha nem száguldozásra, hanem tényleg családi autónak akarod használni, úgy bele fogsz szeretni, hogy sírva fogsz tőle megválni sok-sok év múlva...

 

Az én "kicsikém"
Előzmény: troppauer (1866)
troppauer Creative Commons License 2008.07.17 0 0 1866
sziasztok!


Új vagyok itt és nem ismerem a skodákat, úgyhogy nézzétek el nekem az alap kérdéseimet.

ami engem érdekelne, az egy felicia kombi.

1. mennyire rohadnak ezek az autók? a 98-2000 körüliekre gondolok.

2. mennyit megy el kb. egy ilyen autó km.ben?

3. generális, széria problémák sokan vannak-e?

4. a kisebbik vagy a nagyobbik motor? (jó tudom hogy a nagyobbik, de pro és kontra)



kisgyerekes család vagyok egy 20 éves kirohadt autóval, és tapogatózom valami új megoldás felé. A felicia érdekes lehet, azért kérdezősködöm..






köszönöm: troppauer
ctvi Creative Commons License 2008.07.17 0 0 1865

Szia!

A Simos 2p vezérlőben egy firmware hiba miatt az alapbeállítás nem törli az előző értékeket, igaz egy idő után vissza szokott állni,  de nem biztos, hogy jó értékei lesznek. A "buzerálós" módszert használják  a csehországi, és a szlovákiai szerelők. Én az interneten találtam erről leírást. Sajnos a magyar szervízekben általában nem is hallottak erről a módszerről, vagy jobban megéri új folytószelepet adni, és, ha ez sem segít, akkor új ECU-t is. A buzerálós módszer kb 5-6 perces munka. Előnye, hogy az ügyfél látja az eredményt rögtön. Te elhoznád az autódat úgy, hogy nyugi uram 50-100 km után jó lesz, és a munkadíj X ezer forint, pláne, ha előtte nem volt gondod az autóval?

Ez persze az én véleményem, és nem akarlak megbántani vele. Ha érdekel, szívesen megmutatom a programot működés közben is.

Üdv: Jani

Előzmény: Törölt nick (1860)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.17 0 0 1864

Kedves Hubo !

 

Már értem, és nagyon köszönöm !

Előzmény: hubo44 (1863)
hubo44 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 1863
O6705407070.
Előzmény: ZödFelicsita (1862)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.17 0 0 1862

Milyen gyakran kéne folytószelepet pucolni ? Km futásban ez mennyi ?

 

Gondolom a városi használatnál gyakrabban ?

 

Van-e olyan alkatrész amihez nem illik semmivel hozzá érni ? sérülékeny stb?

 

Jó-e a WD 40 ? Én használom ezt a szert, de ez elég agresszív oldószert tartalmaz , utána pedig nedvesség kiszorító olajos bevonatot képez . Ez nem gond ?

 

Gondolom a cél a tisztításban az átáramló légtömeg akadálytalan áthaladása és a légtömegmérő hitelesebb érzékelése lenne ? Ezt jól gondolom ?

 

Köszönöm a levelet és a tegnapi hívást, segítséget !

 

Lambda csere esetén kell valamilyen Vag-com beállítást csinálni ?

 

Tudja valaki Ó-vodás mail címét v. telefonját ? nem válaszolt a kérdésemre, hogy van-e neki Japán Lambdája eladó mostanság ?   Vagy lehet nyaral épp ?

 

szeretnék erről többet tudni.  

Előzmény: ctvi (1857)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.17 0 0 1861

Géza !

 

Írtam Neked Yahooooo-ra Kuplung csere ügyben. Megkaptad ?

 

Közben kavarog még az aug.-i program családilag, jönnének vendégek egy pár napra ( hosszú hétvége szerűre), csak nem tudják mikor, mert orvoslátogatással kötik egybe és még nem kaptak vizit időpontot.

 

Ha többet tudok jelzem, összehozzuk. Mint igértem természetesen segítek.

 

Üdv ! 

Előzmény: Törölt nick (1860)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1859

A segítségedet kérem. Halódik a Lambda szondám 2001-es 1.3 MPI Felíciámban. Japánt keresnék bele, Te korábban hírdettél ilyen eladót.

 

Mikor lehetne venni Tőled ?

Előzmény: ó-vodás5407070 (1832)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.15 0 0 1858

Kedves Jani !

 

Én az alábbi linkeket nézegettem, olvasgattam diag ügyben:

 

ezt csak képeskönyvként nyelvtudás hiánya miatt:

http://www.motordiag.cz/motordiag/motordiag/software/KKL_USB.pdf

 

 

ez nagyon jó:

http://www.opendiag.org/

 

www.geocities.com/vaginfo

 

http://www.cadsoft.de/

 

talán ez tetszett legjobban:

http://www.planetfall.com/~jeff/obdii/

 

http://www.gendan.co.uk/index.php

 

software : http://www.ross-tech.com/

 

Magyar http://www.vag-com.hu/

 

üdv

Előzmény: ctvi (1857)
ctvi Creative Commons License 2008.07.15 0 0 1857

Szia!

5-ös vagy 6-os imbuszkulcs, amivel kicsavarod a műanyag burkolatot ( 2 csavar hátul lent a széleken, 1 csavar a takaron), levegőszűrőház tetjét leemeled,óvatosan felfelé húzod, úgy hogy hozzáférj, majd a pillangoszelepet lenyomod (gázbodent meghúzod), és mellette kipucolod fogkefével és WD40, vagy valami hasonlóval. Utána alapbeállítást kell csinálni, esetleg az ECU (motorvezérlő)t törölni kell. A program kell hozzá, valamint KKL-es COM, vagy USB-s kábel, (nekem a CAN-es HEX-CAN-COM COM-os kábellel is sikerült) A VAG-COM (VCDS) USB-s kábellel nem lehet törölni. Az alapbeállítást a törlés után pl VAG-COM-al lehet megcsinálni. A 3.11-el is meg kéne tudni csinálni, csak nem tudom, hogy engedi-e a ingyenes verzió az alapbeállítás funkcit. A VAgCOm (VCDS) 805.0-val meg tudtam csinálni, igaz ez eredeti hivatalos kábel.

A csah oldal címét küld el kérlek a ctvi@freestart.hu e-mailre.

Üdv: Jani

Előzmény: ZödFelicsita (1856)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.15 0 0 1856

Jani !

 

Köszi a jótanácsokat .

 

Folytószelep tisztításhoz, kiszereléshez van-e valamilyen dolog, amire oda kell figyelni, vagy spéci szerszám igénye van-e esetleg ?

 

más:

 

Én Vag-Com 3.11.2-vel próbálkozom diagolni egy saját építésű kábellel.

 

mivel ez sherver, nem regisztrált free verzió így nem írja ki a hibakódokhoz tartozó szöveges értelmezést. Tudnál küldeni egy táblát angol vagy magyar nyelven, sajos Hubo által ajánlott Cseh oldalon nem találtan semmilyen angol szöveget így nem értem az ott leírtakat.

 

továbbá

A Feliciába nem lehet rakni MIL lampát ? Csinált már ilyet valaki ? 

 

Köszi !

Előzmény: ctvi (1854)
ctvi Creative Commons License 2008.07.15 0 0 1855

Szia!

Mielőtt vennél nezd meg a típusát, mert több féle is van! Egyébként szétszedésnél az első műanyag fülek könnyen törnek!!! Komplett műszeregység 22-23 ezer Ft körül van. De több féle létezik, és nem fog jól működni a másik!!! Saját tapasztalat.

Üdv: Jani

 

Előzmény: piba gls (1836)
ctvi Creative Commons License 2008.07.15 0 0 1854

Üdvözlet Mindenkinek!

 

Nekünk 2 felíciánk van otthon egy 98-as (új) 1.3 MPI 68 LE (50KW), és egy 200-es kombi 1.3 MPI 50 KW (2 légzsákos). Én ezeket magam szoktam javítgatni. Rendszeresen tisztítom a folytószelepet (pillangószelep) aminek a zárásszöge alapjáraton 80 fokos motornál 4,5. A vag-com-nál a motor 01 -mérés 3. csatornán lehet megnézni. (A jó érték 3-7 fok) Sajnos ezt a SIMOS 2P (Siemens) vezérlőt nem lehet törölni a VAS, illetve a vag-com-mal, mivel kihagyták belőle ezt a funkciót! Erre akkor lenne szükség, amikor a folytószelepet kitisztítjuk, és a fordulszám 2000 körül "fennakad", vagy egyenletlen lesz a fordulatszám. Ez a hiba előjöhet akkor is, ha a feszszabályzó túltölt. (ezt nagyon nehéz mérni, mert nem állandó jelenség, ezért érdemes állandó voltmérőt bekötni) Tehát mielőtt vennénk új folytószelepet, vagy vezérlőegységet nézzük meg egy új feszszabályzóval.... A SIMOS 2P törlésére léteznek programok, nekem cseh nyelvű van, és nagyon jó! (szerencsére tudok csehül) Az alapbeállítást a VAG-COM-mal meg lehet csinálni, csak 1-2 dologra kell figyelni: 1 hibatároló ne tartalmazzon hibát, vízhőkok kb 80 fok!,

1 lépés illesztés, tárolt érték 000 (be van állítva), ment, majd alapbeállítás 98-as csatorna, ezután a gyújtást le kell kapcsolni 1/2-1 percre. A folytószelepet fogkefével, és WD40-el szoktam takarítani, és az autó kevesebbet fog fogyasztani.

Ha valakit érdekel vag-com (hivatalos) kábel programmal tudok segíteni a beszerzésben, és olcsóbb, mint a magyar ára.

Szívesen segítek, ha tudok, küldjetek bátran e-mailt.

Üdvözlettel:Jani

M41-2316 Creative Commons License 2008.07.15 0 0 1853
Üdv!
Olyan kérdésem van, hogy tegnap egy vasúti átjárón csurogtam át kb 20km el és a 2000-es 1,3 Mpi -s Felicsita egyszerűen csak leállt menet közben (nem lefulladt,mert gurultunk) Mitől lehetett? Egyszer már a télen is csinálta.
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.15 0 0 1852

Közben megtaláltam, csak veszekedni kellett kicsit a gépemmel, mert csak az előző bejeletkezéskor  bekeselt kezdőlapot volt hajlandó megjeleníteni... de már jó

 

Most nézegetem, az USB-s kábelnek az optocsatoló típusa nincs fenn sajnos, és csak a tokozás lábszámai láthatók, hogy hogyan áll benne a csatoló azt ki kell találgatni ?

 

Van hozzá típusod ?

 

Köszi !

Előzmény: ZödFelicsita (1851)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.15 0 0 1851

Kedves Piba !

 

Sajnos nem jött át eddíg. Mekkora volt ? Lehet, hogy Onlány méretkorlát miatt lepattintotta?

 

Megismételnéd ?

 

Köszi !

Előzmény: piba gls (1850)
piba gls Creative Commons License 2008.07.15 0 0 1850
Tegnap elküldtem. Nem kaptad meg?
Előzmény: ZödFelicsita (1849)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.14 0 0 1849

kérlek küld el nekem a kalicsil@t-online.hu mailomra.

 

Köszi !

Előzmény: piba gls (1825)
g.a.m.e. Creative Commons License 2008.07.14 0 0 1848
E85: alakitottal valamit az auton? MPI-d van vagy kozpontis?

Az ECU mennyire kezelheti le a valtozast? Gondolom a benzines ertekekkel dolgozik tovabbra is..............

(Ha mar irtal rola akkor bocsi)
Előzmény: ó-vodás5407070 (1832)
hubo44 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 1847
De ha lehet akor leden Japan. Ud emleksem a Ovodaš ijen kinalt. Az šokat ki bir.
Előzmény: ZödFelicsita (1846)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.14 0 0 1846

Érdekelne az eladó  lambda, most döglődik a 2001-es Felicia 1.3MPI-ben az enyémnek a fűtése. Hubo is cserét javasolt a kiolvasott hibakódot megküldtem Neki.

 

Van még eladó szondád ?

 

 

Előzmény: ó-vodás5407070 (1758)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.14 0 0 1845

most voltam a hétvégén rokonoknál.

 

VW Polo 1.4 MPI Lamda fütés megszakadási hiba miatt csere volt a múlt héten.

 

Abban csak 32.000.- Km van, de lejárt a garanciája éppen. A márkaszervízben azt a választ kapta, hogy sokat megy rövid távokat és azért égett el a fűtése a lamdájának . és tényleg 3-5 Km-es távokon használják legtöbbet, csak a szomszéd faluda szaladgálnak az autóval naponta többször.

 

Úgy vették észre, hogy az autó erőtlen , gyenge lett, alapjáraton fpolyton lefulladt, gázadásra is és ~20 litert fogyaztott benzinből és folyton büdös volt a kipufogó gáza melegen is !

 

Abban van MIL lámpa , de nem világított !

 

A hibakód törlés után napokkal jött vissza, nem állandósult a hiba ! így egy vagyont elköltött diagnosztikára , meg benzinre, mire rájöttek, hogy mi a beje, majd 80.000.-ért cseréltre a szervíz, azóta jó, az autó kivállóan megy és 5-7l közt fogyaszt megint

 

A Feliciába nem lehet rakni MIL lampát ? Csinált már ilyet valaki ? 

 

Köszi !

Előzmény: hubo44 (1824)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.14 0 0 1844

Kedves Piba !

 

Az kábelhez tartozó interface elektronikában az alkatrész filléres tétel.

 

Mindent lehet bele kapni én más általános célú optocsatolót tettem bele, de azzal is működik.

 

Alkatrész árak:

- Ellenállások 3 Ft/ db

- Tranzisztorok 30Ft/ db

- diódák 10Ft/ db

- kondi 20 Ft/ db

- Optocsatoló 77 Ft/ db

 

A rajzot korábban feltettem, sajnos Nyák tervem nincsen, olyan ami a más típusú optocsatolóhoz jó, de univerzális építő panelon átkötésekből kiszobrásztam 2-3 óra alatt. Mibvel éjjel csináltam, így kimaradt egy átkötés , meg egy ellenállás, de azt kollégám ellenőrzéskor észrevevette, azonnal pótoltuk és így rögtön működött is.

 

A program érdekel, ha tömörítve el tudod küldeni.

 

Kéne még nekem egy hibakód megfeleltetési tábla, ha abban tudnátok segíteni.

 

Most egy sherver verziójú szabadon letölthető Vag-Com 3.11.2-vel tesztreltünk, de ez ha nem regisztrálom, akkor működik, de csak korlátozottan, pl: nem írja ki csak a hiba kódját és nem adja meg, hogy az mely érték, vagy érzékelő hibája.

 

A benzin nyomás is kiolvasható Vag-al ? én azt  nem találtam meg, csak légtömeg értékeket, előgyujtást, lambda értéket és feszültséget stb.

 

Ezek gyári értékeit hol lehetne megtalálni ? Tudtok ebben segíteni ?

 

Köszi !

Előzmény: piba gls (1825)
zsozsó120 Creative Commons License 2008.07.13 0 0 1843
Hát sajna nem ország középső részefelé pesttől 70 km re de van smerős aki megtudja nézni lehet meglátogatom
Előzmény: hubo44 (1841)
robisilvi Creative Commons License 2008.07.13 0 0 1842
Igen a computerre.Lehet hogy butaságot kérdek,de ha kicserélem a 40 kw-osat 50 -esre,akkor jobban fog menni a kocsi?És a motor fogja birni/1,3 MPI/?Köszi.
Előzmény: DEM992 (1803)
hubo44 Creative Commons License 2008.07.13 0 0 1841
Talan roňdal meg torulni nem eleg+alap be alitašt kivan. Eš ra kelene teni a VAGra ho mijen hiba kodok vanak be irva. Mere laks, ha kozel a hatarhoz akkor meg nezhetem.
Előzmény: zsozsó120 (1840)
zsozsó120 Creative Commons License 2008.07.13 0 0 1840
Üdv mester:) óra szerint 118ezer km ven benne 1998 dec havi mpi bocsi de a szelepet azt nem tom meikre érted ha az alapjárati motoron lévőre akkor azt kb 1 hónapja tisztítottam meg megtöröltem rongyal.
Előzmény: hubo44 (1839)
hubo44 Creative Commons License 2008.07.13 0 0 1839
Ehez kelene tob informacia. Km? Mikor volt tistitva a fulasto selep? BMM vad MPI? Ev jarat,štb. Astasn tudunk valami ňomni.
Előzmény: zsozsó120 (1838)
zsozsó120 Creative Commons License 2008.07.13 0 0 1838
Üdv felicia fun ok:).Lenne egy kérdésem a minap a felicsitámmal 2esfokozatban lassan haladtam kb olyan 500-1000m es távon majd jött egy lámpás kereszteződés ahol megáltam majd 1esbe vissza és elindultam és az autó olyat produkált amit eddig sosem mint aki megszívta magát benyával lassan indult el majdhogy nem lefulladt majd kuplung benyom és néhány határozott gázadással sikerült megpörgetnem a motort és utánna tért csak magához ez mitől van mert eddig még nem csinált iet.
kari71 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 1837
hello ha nem is dizel mozdony vezetö vagyok de van egy 20l megtakaritásom egy . két hetente és elöte is dizelem volt és megszoktam amugy igazad van mert most nagyon nem éri meg olajost venni mert horror az ára
piba gls Creative Commons License 2008.07.12 0 0 1836
Ok köszi!
Előzmény: hubo44 (1835)
hubo44 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 1835
Ha kompletne orakat raks bele akkor fog meni.
Előzmény: piba gls (1834)
piba gls Creative Commons License 2008.07.12 0 0 1834
Szia Hubo!

Ha már a fordulatszám mérő óránál tartunk...

Az én feliciámban nincs fordulatszám mérő, ha utólag akarok beletenni, akkor kell valamit vezetékezni, vagy miden vezeték be van vezetve a műszerfalba?

Előre is köszi!
Előzmény: hubo44 (1831)
potyi20 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 1833
koszi szepen,megnezem,es megpucolom!
Előzmény: hubo44 (1831)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 1832

jelenleg csak annak éri meg dízel feliciát venni ,aki dízel mozdonyvezető

 

a dízel autók eladása nevetségessé vált  most Magyarban

 

senki nem vesz dízelt 335Ftos gázolaj miatt

 

hiába eszik a dízel 6 litert,jelenleg nem  jó választás

 

mi a feliciánkkal eljárunk 7,4 liter környékén E85 és benzin keverékével

 

Az E85öt 226-240Ft/literért tankoljuk és 2/3ad arányban ez van benne

 

1/3ad 95ös benzin

Előzmény: kari71 (1829)
hubo44 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 1831
A hod artur irta kontakt hyba. Ved ki a muser orakat eš a fordulat mero tontak pucold at . Ot a aňak alat a kontakt sokot vacakolni.
Előzmény: potyi20 (1827)
potyi20 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 1830
kossz szepn a valaszodat,lehet h megprobalom kicserélni az orát!!
Előzmény: arthur877 (1828)
kari71 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 1829
szisztok valaki tud nekem segiteni 98 as felicia 1.9D adataira lenne szükségem gyakorlatilag minden érdekel .szeretnék minél többet mjegtudni rola köszi elöre is
arthur877 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 1828

Millió oka lehet a kontakthibától a szálszakadt műszereden át bármi.

Mivel nem is mindig jelentkezik, így a kimérése nem kevés időt vesz majd igénybe...

Előzmény: potyi20 (1827)
potyi20 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 1827
Hellotok!miert van az hogy az 1.3 mpi feliciamba neha-neha meghal a fordulatmerom?en ugy tudom h az elektronikus,nem zsinoros,akkor az hogy hallhat meg néha-néha??az ora lesz rossz?Vagy valami erintkezés?
arthur877 Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1826

Köszönöm a márkatársnak a programot!

 

Előzmény: piba gls (1825)
piba gls Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1825
Szia!

Nekem van egy VAG-COM 409.1 nevű progim, igaz tört, de talán működik. Én még nem próbáltam, mert nincs csatlakozóm, de ha érdekel e-mailben elküldöm.

Egy olyan csatit mennyibe kerül összedobni?
Előzmény: ZödFelicsita (1818)
hubo44 Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1824
Mikor Feliciaim voltak akkor ojan 200ezret ki birtak a lamdak. Nadon erdekeš hod 43ezernel halot.
Előzmény: ZödFelicsita (1823)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1823

Kedves Hubo !

 

Nagyon köszönöm szépen a kódok magyarázatát !

 

A lambda szondára gyanakodtam, de 43.800.-Km és a 7 éves kor nem indokolná.

 

no igyekszem megoldani .

 

Még egyszer köszönöm a gyors válaszod !

 

 

Előzmény: hubo44 (1821)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1822

A TESCO-ban is kapható univerzális tuning antenna néven 890-Ft-ért belevaló!

Több színben, átalakító adapter csavarral, hogy 5-ös vagy 6-os, fiú vagy lány helyre fel lehessen tenni!

Előzmény: Joule26 (1816)
hubo44 Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1821
17978 Imobilizer- čak ki torulni.
1570 A 15 vezetek le volt veve aram alat- čak kitorulni.
Előzmény: ZödFelicsita (1818)
hubo44 Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1820
00513 Halluv senzor, forgač vegen vad kontakt hiba vad čere.
00537 Lambda sonda halot. Nem med a futeš.
Előzmény: ZödFelicsita (1818)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1819
www.tlx.hu boltban láttam hogy van antenna pálca minden típushoz gyári olcsóért.
Előzmény: Joule26 (1816)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1818

Kedves Hubo !

 

Nagyon köszönöm !

 

Közben a korábban megküldött rajzon látható OBD2 Vag Com interfész is megjavításra került , éjjel csináltam és kollégám megtalálta, hogy mely átkötést és ellenálást felejtettem ki belőle . Pótoltuk és azóta jó lett.

 

Az alábbi kódokat olvasta ki a laptop:

 

P1570  17978

 

00513 ?

 

00537 ?

 

Az első P1570-re találtam a neten valami olyat, hogy Immobiliser blocked . Az én autómban nincs immobi  egy márkaszervízben beépített Meta riasztó van benne, tehát a hibáról nem tudom eldönteni mit jelöl.

 

Nézegettük a jeladók jeleit is.

 

Tudnátok helyes értékeket adni lambda feszülség mennyi volt helyesen alapjáraton és magasabb fordulaton ?

 

Milyen paramétereket érdemes ellenőrizni és mik a gyári értékek ?

 

Az autóm egy 2001 1.3MPI

 

Hol lehetne ezt megtalálni ?

 

Van-e javaslatotok jó diagnosztikai programra ami letölthető free ?

 

Köszönöm előre is a segítséget  !

Előzmény: hubo44 (1815)
hubo44 Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1817
5mm.
Előzmény: Joule26 (1816)
Joule26 Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1816

Szervusztok!

 

Nem tudjátok véletlenül, hogy az autórádió antennájának hanyas a menete (amit beletekerek a foglalatba a kocsi tetején)? Sajnos jelenleg hiányzik ez a felíciámról és pótolnám egy dróttal, amire hasonló menetet vágok.

 

Bízom benne, hogy van erre valami szabvány és nincs annyi méret, ahány antenna gyártó.

 

Köszi előre is!

Szabolcs

hubo44 Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1815
Igen az a senzor.

Su´´ro magatol le legtenitodik.
Előzmény: ZödFelicsita (1813)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1814

ja még egy kérdés. Nem rég cseréltem a benzinszűrőt.

 

Az általam olvasott könyv azt írta, hogy  benzinszűrő csere után nem kell légteleníteni, a tankba visszaáramló cső miatt automatikus a légtelenítés.

 

Kérlek írd meg Neked mi a véleményed, gyakorlatod, hogy kell-e légteleníteni benzinszűrő cseréje után ?

Előzmény: hubo44 (1812)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1813

Kedves Hubo !

 

Köszönöm, még ma megnézem. A hall motor forgás érzékelő szenzorra gondoltál ugye ami a váltó tetején található és a lendkerék forgását mágnesesen érzékeli ?

 

Köszi !  

Előzmény: hubo44 (1812)
hubo44 Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1812
Probalj hoo gombat čerelni eš dakran oxidacia van a kontakton a sivo čon levo senzoron. Ha telješen le al akkor čereld ki a Halluv senzor.
Előzmény: ZödFelicsita (1811)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.11 0 0 1811

Segítség !

 

Kedves márkatársak. Nem tudom kiolvasni a gondolatait Felicsitának, és napról napra "butul"...

 

Meg építettem a csatolt séma szerinti áramkört és keresek olyan free szoftvert amivel vag-Com olcasást lehet csinálni.

 

amit eddíg kipróbáltunk az a

http://www.ross-tech.com/

oldalról való és panaszkodik, hogy nem látja az interfészt. Sajnos a típusoknál csak fábia van a kiválaszthatók közt , így Felíciát jogos, hogy nem ismeri fel.

 

 

Honnan tudok 2001-es 1.3MPI-hez ilyen free szoftvert találni !

 

SOS kéne a segítség ! 

 

Melegen 3000 fordulatnál először csak rángat, majd teljesen letilt, mintha nem lenne gyujtás, vagy megszűnne a befecskendezés.

 

Hidegen fuldoklik, rángat, gázadásra lefullad . Valami érzékelő hibára, vagy üzemanyag ellátási gondra tippelek . Van ötlete valamelyikőtöknek !

 

Köszi !

 

kapcs rajz Vag Com illesztő OBD
hubo44 Creative Commons License 2008.07.10 0 0 1810
EL ostoba a rotor, el osto fej eš dera kabelok ezeket kelene talan čerelni ha oregek
Előzmény: g.a.m.e. (1809)
g.a.m.e. Creative Commons License 2008.07.10 0 0 1809
Ja es az eronletere sem panaszkodom..........az semmit nem valtozott
Előzmény: g.a.m.e. (1808)
g.a.m.e. Creative Commons License 2008.07.10 0 0 1808
az utobbi napokban kezdte a 96os feliciam produkalni a kovetkezot, es egyre gyakrabban csinalja:

alacsony fordulatrol gyorsitva be-be rant egyet............nem nagyot, de erzem h kihagyas van...............meg annal is kisebb mintha mintha egy pillanatra elvennem a gazt.

Minel jobban nyomom neki alacsony fordulatrol gyorsitas kozben annal inkabb hajlamos rantani egyet kettot................

ja es persze nem mindig csinalja, hogy egyszerusodjon a helyzet :S

A fogyasztasa nagyon rendben, gyertyakban kb 8000 van...............

Megkoszonnek minden otletet ami hazilag kivitelezheto..........nem akarom szerelohoz vinni mert nem er annyit az auto amit ott legombolnanak rolam (anglia)
potyi20 Creative Commons License 2008.07.10 0 0 1807
es ezt a benzinszurot lehet tisztitani,vagy uj kell helyette?Majd szolj ha megneztetek mi a gondja 3000 fordulatnal!kivancsi vagyok ra!lehet h nekem is olyasmi gondja lesz!ja,es a benzninsapkam levetelkor szuszog!azt miert csinalja?
Előzmény: ZödFelicsita (1805)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.09 0 1 1805

megleltem a szűrős fotókat a gépemben, íme:

 

 

hőterelő lemzke szűrő

 

búvik a szürőszüröcske
Előzmény: potyi20 (1798)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1804

Ez a csuklás dolog ragályos , ma az enyém is ezt csinálta 3000 körüli fordulaton.

 

Még nem tudom mi az oka , de kiderítem.

 

Ma próbáltuk kiolvasni az agyát, de nem jött még össze, másik frreeware kell hozzá, mint a mit telepítettünk, de holnap tán megoldjuk.

 

üdv !

Előzmény: potyi20 (1799)
DEM992 Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1803
Igen.

(Amennyiben a computerre gondoltál.)
Előzmény: robisilvi (1774)
kari71 Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1802
Hát remélem beválik 130 e km van benne ugy nézem rendben van nem tudom a futomü milyen megbizhato köszi a hozászolást
arthur877 Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1801

Az én kb. 3 éves tapasztalatom(céges autónak kaptam anno) hogy agyonüthetetlen, elmegy bárhová bármennyivel(160 Km/ó tartósan bírta) és nem eszik szinte semmit!

Most egy 1.3 MPI-m van, ezt is imádom, de mivel ez saját, és saját zsebből is tankolom finomabban járok vele...  :-) A fogyasztása ennek 5,3-5,5 liter!

Előzmény: kari71 (1800)
kari71 Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1800
Üdvözlet mindenkinek szeretnék valami hasznosat tudni a felicia 1.9 D röl ha lehetne vagy valakinek van és megosztaná velem a tapasztalatait nagyon szépen köszönöm mindenkinek
potyi20 Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1799
Ja,es nemtudod,véretlenul,h miert csinalhat olyat,h húzatáskor 3100nal megcsuklik egy kicsit egészen 3400 ig,oszt ujra huz!!meg gepre nemvolt idom ratenni,de valami 5-letet ra?gyertyacsre segítene valamit?Tgenap levettem a muanyag boritast,es kipucoltam a torkot tiszta ronggyal..amugy nemvolt igen koszos....nemsokat ertek hozzá,mert nemrég vettem!!
Előzmény: ZödFelicsita (1797)
potyi20 Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1798
Nagyon szépen koszonom,h ilyen részletesen leírtad !!!!! koszi.....
Előzmény: ZödFelicsita (1797)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1797

Benzinszűrcsőlő csere-bere hozott anyagból:

 

orientáció:

A kipuffantóban van egy "S" kanyar a hátsó híd előtt. Ott találsz a kasznihoz 3 db csavarral rögzített lemez hőterelőt, hogy a tankot ne forralja fel a "kémény" melege.

 

Zárójelben jegyzem meg:

Egyes " hasonlóan ámátőr versenyzők" szokták a benzin csővezetéket a szerelés kezdetén nyomásmentesíteni, úgy, hogy lehúzzák az AC villanydrótját és kijáratják a benzint a rendszerből, míg az leáll. Ezt a nézetet én nem osztom, az eljárást nem gyakorlom, mert szerintem üzemi nyomás nélkül az MPI nem szeret jól működni, másrést a szűrőben amúgy is marad egy jó korty benzin, ami nyomás nélkül is igyekszik a nyakunkba folyni, tehát a műveletet  ~feleslegesnek gondolom...

 

 

Ezek után , ha a hőterelő lemezt levetted, jól láthatóvá válik a szűrő.

 

Óvintézkedés:

A forró kupuffogót ne fogdossuk puszta kézzel, az nem egy katartikus émény !

 

A szűrő testét egy nagy műanyag bilincs fogja, abból tekergesd ki a csavarját teljesen. A Szűrőt úgy tudod levenni, hogy az összenyomós bilincset mindkét végén elhúzod a gumi benzincsövön a szűrőn lévő csőcsonk utáni részre, majd óvatosan forgatva ki tudod húzni a szűrő csőcsonkjait . Vigyázz, mert itt némi nyomás alatti benzin lakik, ami erősen igyekszik kijönni ( vedret alá, és a szűrőt is röktön a vederbe , hogy ne csurgasd az aknába az éltető nedűt.  Nagyon szűk a hely előre meg kell vizualizálni mit szeretnél megfogni , forgatni, összenyomni, majd emlékezetből tudod csak csinálni  a műtétet, mert a kezed kitakarja ...

 

Erre mondják tényleg, hogy nőgyógyász előképzettséggel rutinból megy majd...

 

Az új szűrő tank felőli végének csőillesztése után betol a helyére, kivezető benzincső rátol, rugós cső bilincseket visszakínozgatni  a helyére a szűrőcsonkra, majd rögzítő műanyag bilincs csavarja visszatesz, meghúz. Utolsó ellenőrzés, hogy s zűrőt jó irányba tettük-e be, mert fordítva is belemegy. A szűrőn lévő nyilnak a tankból kifelé a motor irányába menő csőre kell mutatnia.

 

Ha ez kész és jó is, akkor gyujtást  tegyünk rá, a villany szivattyú halk berregéssel felnyomja a rendszert benzinnel , ha nem csepeg, jól tömít, akkor mehet vissza a hőterelgető lemezke a 3 csavarjával. Egy darabig azért figyeljünk, hogy nincs-e a gép körül benzinszag, vagy tócsa , mert később is előállhat tömítetlenség.

 

Fontos, hogy a csőbilincsek helyretétele előtt ne hogy gyújtásra tegyük a sluszl-t, mert az aknánkat hamar feltölti a villany AC benzinnel, ami nem előnyös gondolom.

 

Állítólag légteleníteni nem kell, önlégtelenítő a rendszer. nekem 2 nappal utána dadogott egyszer, azután semmi gond nem volt.

 

Jó barkácslást !

Előzmény: potyi20 (1788)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1796

nagyon köszönöm, megleltem a biztosítéktábla mellett.

 

Ma du megpróbáljuk megfejteni az álmát, kotorászunk kicsit az agyában, feltéve, hogy a házi készítésű álomfejtő készülék felismeri ezt az autót is.

 

Már néhány más gyártóéval megküzdött sikeresen.

 

Köszi !

Előzmény: ó-vodás5407070 (1784)
Bastiano21 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1795
nyugodtabban is aludt a Skoda gyár '95-ben, mint később :D

És az MPI-s Feliciában milyen diagnosztikai dugó van? OBD?
Előzmény: ó-vodás5407070 (1787)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1794

Nem mert nincs fent a gépen az a program ,amivel a favorit,feliciáét tudnám

 

 

Előzmény: mayflower36 (1793)
mayflower36 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1793
Ha mondok motorszámot, meg tudod mondani mikori motor?
Előzmény: ó-vodás5407070 (1791)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1792

ez pedig egy 1989es Favorit  BENDIX központi befecskendezős

 

gyártásba nem került,ezt a példányt meg lehet tekinteni a Skoda Múzeumban, Mlada Boleslavban.

 

 

ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1791

94től 96 júliusig központisat gyártottak

 

96 augusztustól jött az MPi 2001ig

 

egyébként 1993ban kezdték el gyártani a központi befecsis favoritot

Előzmény: mayflower36 (1790)
mayflower36 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1790
Robi egy kérdés: mettől meddig volt pontosab központi befecsis és MPi felicia? Köszönöm!
Előzmény: ó-vodás5407070 (1787)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1789
benzintank bal oldali részénél,ha nőgyógyásznak tanultál-az segítség lehet
Előzmény: potyi20 (1788)
potyi20 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1788
Hellotok!hol talalom a feliciaban a benszinszurot?valahol a motorterben?
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1787
1995ben még azt sem tudta a skoda gyár mi az az MPi
Előzmény: Bastiano21 (1786)
Bastiano21 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1786
Az én 1995-ösömön ott van.
Előzmény: ZödFelicsita (1782)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1785
Szerintem is...
Előzmény: ó-vodás5407070 (1784)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1784
szerintem a jobb első ülés előtt a biztosítéktábla mellett
Előzmény: ZödFelicsita (1782)
Bastiano21 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1783
ZöldFelicsita!

A Diagstekker a bal első torony mögött van. A sárvédő felől benyúlsz, és lehúzod róla a dugót, ennyi az egész.

Én már találtam laptoppal, programmal rendelkező vállalkozó szellemű, segítséget, viszont kábelünk nincsen. Haver azt tanácsolta, hogy szerezzek egy régi VW csatlakozót bontóban, mert a diagnosztikai csati is ilyen, és akkor megoldható.

Jó kódolvasást, tuningold meg, hadd szaggassa az aszfaltot! :D

üdv

Előzmény: ZödFelicsita (1782)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1782

Márkatársak !

 

Segítségeteket kérem!

 

Hol találom Diadnosztikai csatlakozót a Felíciában ?

 

Holnap jön egy cimbi egy univerzális kódolvasóval és megpróbáljuk megtudni, hogy van-e valamilyen hibakód benne .

 

A gondom egyébként az, nem egy alapműködés egy Felíciánál, hogy hidegen fuldoklik az autó, gázadásra lefullad, gyenge a garázsból sem tudok kitolatni vele reggel, mert folyton lefullad és annyira és rettenetesen nagyot fogyaszt.

Városban 10-11L . országúton, még nem próbáltam ki a fogyasztását.

 

Volt-e valamelyikőtöknek hasonló gondja/ megoldása.

 

 Ez egy   1.3MPI 2001-ből 43.000.-Km-el . 

 

 

Első legolcsóbb tipp alapján az üzemanyagszűrőt tegnap kicseréltem , utána sem változott semmi sajnos.  ( a benzinszűrőcsere tiszta nőgyógyászati meló, nulla helyen,  keskenyrésben pontosan matatni... )

 

Tehát hol találom meg a Diag Stekkert ?

hubo44 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1781
Lehet alitani a pantokon de talan nem aňit hog garambol ňomait hejre hoza. Ed jo badogoš hejre hoza.
Előzmény: Joule26 (1779)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1780

Érdekes felvetés, hogy Cartársaknak is cseréljek kuplungot harangokkal, stb. Ez eddíg nem jutott még eszembe, de nem kizárt.

 

A részleteket, hogy mi a javaslatod,  egyeztessük közvetlenben mail és telefon útján.  kalicsil@t-online.hu  -on tudsz elérni,  ezt naponta megnézem.

 

hello !

Előzmény: Törölt nick (1778)
Joule26 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1779

Szervusztok!

 

Sajnos beázik a felíciám csomagtere. Az 5. ajtó és a kocsi "fő burkolata" között nagyobb a rés főleg a 2 oldalán, mint a többi felícián. Azt tudom, hogy volt egy törése a kocsinak, amikor hátulról beleszaladtak, de nekem úgy tűnt, hogy minden sérült darabot kicseréltek (kivéve a kasznit). Nem tudjátok véletlenül, hogy az 5. ajtó pántjainál lévő csavarok állíthatóak-e a szorosabb zárás érdekében.

 

Ha ez nem vezet eredményre, akkor marad a szigetelő gumi ragasztása az 5. ajtóra. Van esteleg valami tippetek, hogy milyne szigetelőanyagot érdemes itt alkalmazni?

 

Előre is köszi!

Üdv.

Joule

reszelozsir Creative Commons License 2008.07.07 0 0 1777
Köszi a válaszokat!

Csömörről ilyen sokan lennénk? :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.07 0 0 1776

  Szia stemplis !

   Továbbra is más tollával ékeskedem: A szívószelep lökőrúdját valamilyen ötvözet-

   ből készítik, ezért kell 0.25 mm.-re állítani. Én is értetlenkedtem, mert általában a 

   nagyobb hő miatt a kipuf. a nagyobb. De így érthető.

Előzmény: stemplis (1773)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.07 0 0 1775
IGEN!
Előzmény: stemplis (1773)
robisilvi Creative Commons License 2008.07.07 0 0 1774
Üdv.Szeretném megkérdezni,hogy az irányitoegységet,/agy/40 kw-osrol ki lehet-e cserélni 50 kw-ra?Fog-e menni vele a Felicia?
stemplis Creative Commons License 2008.07.07 0 0 1773
Én úgy tudtam, hogy 0,2mm re kell állítani minden szelepet...  legalábbis én mindig ennyire állítom. Tényleg 0,25-re kell a szívót?!
Előzmény: Törölt nick (1768)
arthur877 Creative Commons License 2008.07.07 0 0 1772
Egy fadarabot(mondjuk fenyőt, mert az puha) aláteszel a tengelyhez legközelebb, és egy lapos pajszer szerüséggel felfelé megfeszíted egy hirtelen mozdulattal! Ekkor leugrik a kúpos ricniről. A kart hajtsd ki elötte, és segíts neki egy kis ellentartással a feszitő oldalnak!
Előzmény: Törölt nick (1771)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.07 0 0 1771
sziasztok!
nagyon pörögtök, hozzátok képest én teljesen amatőr vagyok, így a kérdésem is ilyen lesz...;)
hogy tudom a hátsó ablaktörlőkart leszedni? az anya lent van, de a kar nem mozdul meg... próbáltam wd-40-nel befújni, de nem segített...
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.07 0 0 1770

   Szia szonoczky !

   Érdekes varázsa van ennek az autónak. Kezdetben még tán le is fikáztam,

   aztán használgattam - javítgattam és "megfogott"

   Nyilván nem a nagypénzű emberek kocsija, de a kis fogyasztásával és a

   könnyen szerelhetőségével "megtecccett". Figyelem a fórumot és a legtöbben így

   vannak ezzel. Úgy hogy jó autózást és esetleg szerelést   NEKÜNK .

Előzmény: szonoczky (1769)
szonoczky Creative Commons License 2008.07.07 0 0 1769
Üdv Mindenkinek!

Immáron 8 hónapja vagyok boldog tulajdonosa egy 96-os 1.3-as Feliciának.40 kw-os. 142.500 km volt benne. Életem első kocsija. Több autótípust megnéztem, mire ezt megláttam és megvettem. Azóta nagyon is megszerettem. 15ezer km-t mentem vele azóta. Nem egy makulátlan jószág, de az árát megéri. Na meg persze ócsó az alkatrész hozzá.
Kétszer cseréltem benne olajat eddig, az elsőt vétel után nem sokkal merthát ki tudja mit cserélt rajta az előző tulaj, másodikat pedig mikor sikeresen rászaladtam egy tuskóra egy erdőbe, ami rendesen összetörte az olajteknőm. Így ha már cseréltem az olaj is cserés lett. Jobb külső féltengelyt kellett cserélni mert kotyogott (kb 6000Ft). Fogyasztása egész jónak mondható, mondjuk nem űzöm. Napi 2x15 km, ebből 2x10 km autópálya, így volt kezdetben, télen, téligumival 7,0-7,5 l/100km. Mindez nyári gumival, legnagyobb meglepetésemre 5,5-max(ha nagyon nyomom neki)6,2 l/100km). Rozsdafoltot meglehetősen sokat lépni a gépsason, dehát rajtam is lassan megjelennek az ősz hajszálak.
Közeljövőben, látva a magas benzinárakat, gondolkodom gázossá való átalakításra. Van esetleg valakinek ebben tapasztalata? Kb 250e-be kerülne, és csak kevéssel fogyasztana többet, viszont évi 20-25 e km megtétele esetén másfél év alatt visszajönne az ára. Benzinből 6,5 l-es fogyasztással, gázból 7,5 l-es fogyasztással számolva. B-315Ft G-185FT.
Vonóhorog is került a gépre, igaz még vizsgája nincs meg, megvárom vele a gázt és egyszerre.
Nagyon élvezem, hogy ezt végre szerelhetem magamnak, persze kollegám segítségével, így teljesen magaménak érzem.
Képeket majd rakok fel róla, most nincs közelembe egy sem.

További jó forumozást mindenkinek

Üdv

Szónoczky János
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.07 0 0 1768

  Szia badidani !          A szívó 0.25 mm.  a  kipufogó 0.2 mm.

   / nagyon bölcsnbek tünök, mert kb. áprilisban nekem írták meg kellően kimeritően,

      hogy miért a szívó a nagyobb, és biztosan így van. /  Jó munkát !

   

Előzmény: Badidani (1766)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.07 0 0 1767

Hello !

 

Igen, szoktam mondani, hogy van egy kis darab Csömöröm, de ez tulajdonképpen így jó nekem.

 

Haynes könyvet én is ismerem, nagyon fura britt angolsággal van megírva, de jól használható kényes kérdésekre a válasz benne van.

 

üdv !

Előzmény: Törölt nick (1765)
Badidani Creative Commons License 2008.07.07 0 0 1766
Sziasztok azt szeretném megtudni hogy mennyi a szelephézag a felícián 1999 1.3 Mpi
Köszi
arthur877 Creative Commons License 2008.07.06 0 0 1764

Első lépés: Szerzel valamelyik üres hellyel rendelkező stekkerbe egy érintkezőt.

Második: Leköveted a "megkívánt" üres visszajelző pozítiv szálát a stekkerig.

Harmadik: Arra a helyre "bejátszod" a stekkerbe a szerzett érintkezőt(dróttal)

Negyedik: A drótot elviszed a gomba kapcsolás utáni ágára

Ekkor ha bekapcsol magától, vagy Te direktbe kapcsolod, világítani fog a visszajelződ! Ez azért is jó, mert ha dugóban araszolsz, akkor azt is látod, ha magától kapcsolt!

Figyelem: A menetszéltől a ventillátor motor dinamóként viselkedik, így nagy sebességnél "parázslani" fog a lámpa! Ez nem meghibásodás!

Előzmény: kombi9 (1763)
kombi9 Creative Commons License 2008.07.06 0 0 1763
Üdv, remélem mindenki csak az ábrázatát süttette a napon, kényszerű javítás helyett...Favorit, Felícia hátsó fékhez nem kell lehúzó, csak a központi anya kicsavarása (előtte biztosítás oldása). A dob levételénél vigyázz, óvatosan, mert lehet hogy a dob "válla" miatt lehozná a pofákat is. Ilyenkor a csapágy le szokott esni a koszba...tedd alá a markodat. Szimmeringet vegyél hozzá. Az új pofákat célszerű becsiszolni (megkrétázod, beledörzsölöd, ahol elkenődött, csiszolod, aztán elölről, amíg legalább a 3/4-e nem kenődik). Nézd meg és takarítsd meg a munkahenger dugattyút, vagy ha "izzad", most kell cserélni. A pofarugót visszarakni érdekes, ha még nem csináltad, érdemes kikötni madzaggal, mert a szomszéd nem mindig találja meg...Szemedre vigyázz!
Én is szeretnék a hozzáértőktől segítséget kérni. Felícia hűtés gondok megoldására hűtőt cseréltem és direkt kapcsolót kötöttem be. Szeretném a visszajelzőjét az üres helyek egyikére kötni. Csinált ilyen elvetemültséget már valaki? Hova kössem? Honnan vigyem?Vigyem? Köszi! Kapcsolási rajz?
Előzmény: reszelozsir (1761)
stemplis Creative Commons License 2008.07.06 0 0 1762
A hátsó kopóalkatrészek cseréjéhez itt találsz infót: 1287, 1587-es hozzászólások. Nna,  meg érdemes még +/- 10 et megnézni, mert mások is írthattak még hozzá...
Előzmény: reszelozsir (1761)
reszelozsir Creative Commons License 2008.07.06 0 0 1761
A kopó alkatrészek kopnak... Hátsó fékbetét cseréhez kell doblehúzó? Van valami speciális dolog amire a cserénél figyelni kell? Aktuális lett.
Ja, és még a kerékcsapágyakat is cserélném. Mire kell ott figyelni?
fefer Creative Commons License 2008.07.05 0 0 1760
Köszönöm az infót!
Előzmény: ZödFelicsita (1730)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.04 0 0 1759
Hello !

A rögzítő csavarok nem szabályozzák a szorosságot, így a megynitáshoz hasonló erővel kell meghúzni, de vigyázni kell a kis átmérőjű csavart egy méretesebb kulccsal észrevétlenül ís meg tudod szakítani !

Üdv..
Előzmény: reszelozsir (1756)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 1758

van egy eladó vadi új  NTK JAPAN 6U0 906 265E gyári lambdaszondám Feliciába(1999-2001)

 

Ára 19000Ft

 

illetve van egy ugyanilyen szondám bontottban is ,annak 9500Ft az ára

 

eredeti cucc mindkettő,nem utángyártott

 

PoHu-nál ez a fajta 38000Ftba kerül

 

 

 

06705407070

ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 1757
felicica
reszelozsir Creative Commons License 2008.07.03 0 0 1756
Köszi. És amikor cserélem mennyire kell meghúzni? Fixen legyen rajta?
Előzmény: ZödFelicsita (1752)
stemplis Creative Commons License 2008.07.03 0 0 1755
Én is úgy tudom, hogy kb. 100km-re elég, ha normál tempóban hajtod... én 50-60km-t simán elgurulok, és még marad is benne.
Előzmény: norbi33 (1753)
nnlaca Creative Commons License 2008.07.03 0 0 1754
Szia ha jól tudom akkor 42literes a tankja és a tankjelző lámpa 6 liternél szokott világítani.
Előzmény: norbi33 (1753)
norbi33 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 1753

Sziasztok!

Mekkora a felicia tankja és amikor kigyullad a lámpa hogy kevés a benzin akkor még kb mennyi kilómétert lehet megtanni vele?

ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.03 0 0 1752

Hello !

 

az általad emlegetett izé a jobb féltengelyen egy vibráció mentesítő súly lenne.

 

Az enyém is forgott eddíg, de érdeklődésemre többen azt mondották, hogy akkor el van fáradva a gumi bélése , így a napokban cseréltem, most kb stabilan áll.

 

kb 600Huf a gumibélése és állítólag 30e Km -enként illik csereberézni.

 

üdv !

 

 

Előzmény: reszelozsir (1749)
reszelozsir Creative Commons License 2008.07.03 0 0 1751
Közben eszembe jutott még, hogy időnként elkezd valami búgni a jobb elejénél (sebesség függetlennek tűnik a dolog). Mitől lehet? Esetleg ez is a féltengely miatt van, vagy kerékcsapágy?
reszelozsir Creative Commons License 2008.07.03 0 0 1750
hubo44

Olaj azóta még nem fogyott! Köszi mégegyszer a segítséget!
reszelozsir Creative Commons License 2008.07.03 0 0 1749
Sziasztok!

Féltengely dolgokban kérnék segítséget. Egy ismerős mondta, hogy amikor elindultam beremegett az első kerék. Ez mennyire lehet gond? Kézzel egy kicsit meg tudom mozgatni mindkettőt, kell holtjátéknak lenni? A hosszabik féltengelyen van valami izé (nem tudom mi a neve) a váltóhoz közel. Oldal irányba nem mászkál, de a féltengelyen nagyon könnyen elforog. Ez mi, és mi célt szolgál, hogy kellene ott lennie?
Bocs, ha sok hülyeséget kérdeztem, de ezt a részt még nem vágom...
stemplis Creative Commons License 2008.07.02 0 0 1748

Egy Felicia szerelési kézikönyvben sem találnánk ilyen részletes leírást (ha lenne ilyen könyv magyar nyelven). Gratula érte!:-)

Előzmény: ZödFelicsita (1747)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.07.02 0 0 1747

Cartárs !

 

Én a múlt hétem cseréltem, (kuplunggal együtt), nem egy nagy kaland.

 

Érdemes eltöprengeni , hogy a kuplungcserét is bele teszed-e a játékba rögtön, mert ennél kb 2-3 órával hosszabb a mutatvány ( ennyivel több még: ~7e szerkezet Sachs, 6e Tárcsa,Ą~6e a kinyomócsapágy 300Ft a kapcsolórúd szimmering)

 

Harangok cseréje Csömöriessen :

 

30-as kulcs letekered a féltengely végi csavarrögzítő pasztás csavart mindkét oldalon.

 

Váltóból az olajat engedd le, ha régi ( 3év 60e km) akkor cseréld le 75W90-ből 2.4L való bele. A leeresztő csavar egy 17-mmm-es belső hatlapfejű a váltó aljának közepén tengely irányban a bal oldalról férsz hozzá ( ha nincs ilyen kulcsod, akkor egy preparált 17-es fejű csavarral is ki tudod tekerni, a visszatekerésnél óvatosan! jelöld össze és a ne húzd túl !

 

Érdemes még a féltengely kihúzásakora féltengely szimeringet is cserélni a váltóban, ha nem csepeg akkor is, mert ~300Huf, de nagy ciki, ha egy hónap múlva emiatt kell ismét szétszedni az egészet... és elfogy az olaj a váltóból pl az drága tud lenni...

 

A szimering egy nagyobb csavarhózóval egyszerűen kifordítható benyúlva a közepébe és a váltó peremére támasztva. Visszaütni az újat két mozdulat, beilleszt ujjal, utána megfelelő átmárőjű eszközt ráfektetve szintebe kell ütni( pl kerek gumikalapácsot tettem rá mely a 100Ft-os akciós a barkács áruházakban, de erre pl pont jó) 

 

Leveszed a kereket az egyik oldalt, kiveszed az alsó lengőkar gömbfejének vizszintesen menet irányban álló csavarját. Alsó lengőkart lefelé húzod ek

 

Akkor kicsúszik a gömbfej függőleges tengelye és szabadon mozog a  gólyaláb vége.

Az autótól kifelé mozgatod és kicsúszik belőle a feéltengely ( valaki fogja közben, ne hogy szétessen a féltengely).  Lapos pajszerral a váltó alsó részén található öntvény dudorra támaszkodva ki tudod a belső féltengelyvéget pattintani a belső csukló váltó közeli végénél a váltóból. Óvatosan gúzd ki a féltengelyt ( összetartva, ne hogy szétrántsd hosszában).

 

Ezek után kezedben van a féltengely , vízszintes asztalon vedd le a külső gumiharang nagyobb átmérőjű és kisebb bilincsét. Csavarhútót körbeforgatva alányúlva le tudod hámozni a gumit a fémről. Ha már szabadon csúszkál a harang, akkor húzd hátra a vékony tengely irányába addíg, hogy szabaddá váljon a nagyobb átmérőjű része a küldő csuklónak. Állítsd egyenesbe a külső csuklót. A külső csukló peremére kell egy puha kalapáccsal ( én réz lemezt tettem a kalapács végére) egy határozottat ütni tengyely irányba kifelé. Ekkor a tengyely és a külső csulkó elválik egymástól ( lásd a képem)  .

 

Így le tudod húzni a külső harangot.

 

A belső harangnál nagyon kell vigyázni!!! mert az nem rögzített csuklóval van, így ha széthúzod , akkor kieshetnek az alkatrészeit, tűgörgői, de asztalon ez sem gond.

 

Én azt javaslom, hogy a belső csukló, ha nem lóg ne húzd szét. Ha szétszeded mégis , akkor széles ragasztó szalaggal vedd körbe a csúszó gyűrűit amik magukban foglalják a tűgörgőket, azonnal kihúzás közben,  különben széthullik atomjaira. Tehát én a belsőt nem húztam szét, hanem egyben tartva a másik kézzel a bilincseitől megszabadított harang lehúzható a korábban szabaddá tett külső tengelyvég irányába. A tisztítás, zsírfeltöltés után először a belső harangot húzd fel a tengelyre és rögzítsd a bilincseit.

Fontos, hogy azonos pozícióba kerüljön az új harang a régivel, mert ha túl feszesre , vagy lógósra veszed a ráncait, akkor hamarabb szakad el.

 

A belsőt, ha összeraktad, akkor felhúzod az új  külső harangot, tisztítás zsírzás, zéger gyűrű csere ( használj spéci féltengely zsírt ! ) A belső tengelyvégre állítsd fel függőlegesen a tengelyt és helyezd fel a külső csuklót a külső bordás  tengelyvégre. Egy puha kapapáccsal egy határozott tengelyirányú ütéssel tudod összepattintani a külcső csuklót a tengellyel. Rögzítsd az eredetivel egyező helyre az új gumiharang két végét a az új bilincsekkel.

 

Minden bilincses rögzítés előtt töröld meg a gumiharang és a csatlakozó fém rész felületét, hogy ne maradjon zsíros. (vigyázz, ne hogy kiszúrd az új harangot).

 

Érdemes ezek után megnézni mozgatással, hogy minden rögzült, a helyén van és hermetikusan zár-e ( nem szuszughat nyomkodásra, mert vizet szívna pl. ... )

 

Utána az új szimeringen át a váltóba visszatol a belső vég ( csatlakozó felületet érdemes vékonyan megzsírozni. hogy könnyen vissza menjen), gólyaláb mozgatással beilleszt a külső tengelyvég. Amikor átjött a csapágy féktárcsa egységen. anya kézzel ráhajtható. Gólyaláb mozgatással visszailleszt  az alsó függőleges gömyfej tengely. Ha nem talál bele, akkor a féltengely végi zéger nem pattant be a váltóban  ezt egy gumikalacsácsos tengelyiránú ütéssel todod megoldani.

 

Alsó gömbfej vízszintes csavar visszatesz, meghúz és kerék feltesz, féltengelyvég csavarrögzítővel beken és meghúz.

 

Majd a másik oldalón ugyan ezt negsimételni.

 

A végén a leeresztőt ellenőrizni, az olajat a KM spirál meghajtást kivéve tudod betölteni a váltó utastér felőli, motor mögötti végén a motortérből. Ehhez egy kis csavarkát kell kiteketni a spirál mellett függőlegesen, majd az autó jobb oldala felé kivenni  a rögzítő lemezkét, majd egy határozott mozdulattal a hajtással együtt függőlegesen felfelé kihúzható a spirál a meghajtással. A végén lévő tengely ~4mm szintjelzőként is funkcionál, én kp 2.4L olajnál láttam megjelnni itt a jelnél.

 

A jobbos féltengelyen van egy vibra mentesítő súly, annak a belselyében lévő gumi betétet is illik cserélni, de azt bármikor megteheted, mert szétcsavarható akár mikor aknából ( ~600Ft, tehát nem tétel)

 

No dióhélyban ennyi , nem egy ördöngősség!

 

írj, ha további segítségre van szükséged, akár távfecseghetünk is róla !

 

Féltengely bal szétrángatvaszakadt harangkinyomó és féltengelyek másik vége láthatóalkalrész a spájzból kitáraz
Előzmény: Törölt nick (1745)
Bastiano21 Creative Commons License 2008.07.01 0 0 1746
sziasztok!

Lengéscsillapítót cserélünk, ami benne volt "Atesto" márkájú, cseh gyártmány. Ez valami gyári, vagy ahhoz hasonló cseh cucc?

Másrészt valaki tudna nekem olyan helyet ajánlani, ahol elérhető áron lehet csatlakozót szerezni a Felicia computeréhez?

üdv
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.30 0 0 1744
Köszi a tanácsot, már más is javasolta, hogy ne tegyem alá a parafa olajteknős tömítőt, így megfogadom.
Van itthon paszta is, de mint a fényképekből kiderül, nem szeretek olajos kézzel alkatrész után futkosni, így pl. megvettem mindét gyári kapcsolórúd szimmeringet is, hogy kiszerelés után könnyen dönthessem el a tények fényében, hogy melyik megoldás tűnik ésszerűnek. én pl a régi gumiharangos verziót láttam megnyugtatónak, azt vépítettem bele.
Előzmény: zsozsó 120 (1737)
mayflower36 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 1743
Ahogy nézem, mindig 2 jel megy le az ECU-ról az immobiliser -ami nekem nem kell- és a tachometr. hubo44, te érted? Ez a tachometr a fordulatszámmérőt jelenti?
Előzmény: mayflower36 (1742)
mayflower36 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 1742
Jesszusom és ez alapján honnan tudok hova kell kötni a fordulatszámmérőt, hogy kapjo jelet?!?!?!
Előzmény: mayflower36 (1741)
mayflower36 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 1741
Szia
Ezt a linket kaptam meg: http://dedo.miki.szm.com//felicia.htm Ez az ugye?
Előzmény: hubo44 (1740)
hubo44 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 1740
Meg kaptad?
Előzmény: mayflower36 (1739)
mayflower36 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 1739
hubo44 tudtam, hogy benned nem tudok csalódni! :))) Köszönöm szépen! Itt az emailom: kaukerdaniel@gmail.com Köszi!!!
Előzmény: hubo44 (1738)
hubo44 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 1738
Kuldeni e-mail eš kuldok komplet rajzot.
Előzmény: mayflower36 (1736)
zsozsó 120 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 1737
Üdv meseter úr látom sikerült a hadművelet :)Gratula most nézem mien jó színű autódvan jól átom zöld akárcsak az enyém.Látom nemapróztad el a vásárlást az olajteknő tömítéshez egy infó én is vettem és ugyan azt a parafásat kaptam nekem azt mondták ismerősök hogy az nem igazán tartós meg alapból nekem nemvolt alatta csak tömítő paszta így énsem tettem alá de már hajtom 1-1.5 hete kb és nem ereszt sehol.Úgyhogy hétvégére akaliba már lánc csörgés nélkül gurulok le :).
Előzmény: ZödFelicsita (1735)
mayflower36 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 1736
Szisztok!
hubo44 vagy valaki kérem segítsen! Feliciában a fordulatszámmérő jele hova van kötve? Mert farosban van MPi motor, de nem tudjuk hova kell kötni a fordulatszámmérőt. A vezérlőn valamelyik saru vagy hogy? Ja és esetleg létezik valahol felicia Mpi biblia vagy legalább elektromos kapcsolási ábra?
Előre is hálásan köszönöm!
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.30 0 0 1735

.talán most !

..43.803 Km pillanatkép a spájzombólkormreaktortérváltó nélkülcsendélet féltengelyekkeldöglött kinyomólemezek töréshatáronrégi tárcsa nem kopott de a rugók lógnaktükrős lendkerékúj szerk és tárcsszerk tárcs 2szakadt bal külső harangszakadt bal szétrántvaszakadt bal szétrántvaúj kinyomó a helyén

dolgos kezem !új szerk és tárcsa
Előzmény: ZödFelicsita (1734)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.30 0 0 1734

újabb próba:

 

a megnézem fázisban még látom ...

Előzmény: ZödFelicsita (1733)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.30 0 0 1733

nem értem, most megjelentek felmásoláskor és most mégsem látszanak...

 

 

Előzmény: ZödFelicsita (1732)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.30 0 0 1732

köszöngetem !

 

a tanácsodat követve konvertáltam jóval kisebbre.

 

remélem ez már tényleg megmutja a képes felit.

 

jelezzétek, ha nem jó !

 

ezt már a "képregényen nevelkedett generáció" is élvezni fogja remélem "!

Előzmény: arthur877 (1729)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.29 0 0 1731

Hallo !

 

A levélkémet  a megkaptad, vagy gmail is soknak találta a csatolmányt ?

 

Kélek jelezz vissza.

 

Köszi !

Előzmény: piba gls (1711)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.29 0 0 1730

Hello !

 

Ma mentem el előtte ( Csömöri Auchan és P&G mellett) és a felirat láttán bevillant, hogy neked volt egy ilyan ablakemelős problemád.

 

Íme a megoldás !

 

http://www.skodaalkatresz.hu/ablakemelojavitas/

 

Üdv !

Előzmény: fefer (1697)
arthur877 Creative Commons License 2008.06.29 0 0 1729
Akkor át kell elötte konvertálni....
Előzmény: ZödFelicsita (1728)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.29 0 0 1728

Új próba  a képek csatolására.

 

Korábban is a leírásodhoz hasonló módon próbálkoztam, de

 

már látom a hiba okát:

 

"A feltöltött kép túl nagy! A kép mérete nem haladhatja meg a 512KByte-ot! "

 

 

 

Üdv

Előzmény: arthur877 (1724)
daVeFR Creative Commons License 2008.06.28 0 0 1727

Figyi! Úgy érzem, én az átlagemberhez képest viszonylag sokat tudok a belsőégésű motorok működéséről, de a mesterekhez képest elég keveset. Amit tudok, soha nem tanultam, hanem érdeklődésből olvastam, "guberáltam".ű, füleltemmások beszélgetését. Így minden érdekel, mert tanulhatok.

Ha Téged érdekel, amit én erről gondolok (tudni vélek) akkor leírom majd. Most zúzok 70km-re innen bulizni, és sietés van, mert nem szeretek sötétben motorozni. :)

Előzmény: stemplis (1726)
stemplis Creative Commons License 2008.06.28 0 0 1726

Én csak azt írtam le amit tapasztaltam, de nyugodtan próbáld ki ha szeretnél emélyülni a dolgok tanulmányozásában. Légszűrőcserekor -a régit mielőtt kidobod-, nedvesísd meg és menj a kocsiddal vagy 5-10km-t , jó tempósan...  Kíváncsi vagyok mit fogsz tapasztalni;)

Az előzményekben írtad, hogy ha oda a víz be is kerülne, akkor is elpárologna, mert olyan magas hőmérsékleti tartományok vannak a szívórendszereben... hát ez igaz, csak azt nem világos számomra, hogy a pára hová tűnik?! Talán elég a motorban? Mert akkor közelebb kerültünk a vízhajtású motorok feltalálásához:)

Na jó, komolyra fordítva a szót, én csak tanácsot adtam azzal, hogy leírtam a tapasztalatomat... nem akarok senkit meggyőzni semmiről. Hogy ki mit hisz el azt mindenki döntse el maga. 

Majd olvass bele unkleindex 1707 hozzászólásába, mert a témához kapcsolódik amit ott írt.  

Előzmény: daVeFR (1714)
arthur877 Creative Commons License 2008.06.28 0 0 1725

Itt egy kép:

 

Itt egy link:Telefonba...

Ez egy Škoda bolt...
arthur877 Creative Commons License 2008.06.28 0 0 1724

Amikor a tallózzással feltöltötted a képet, akkor a bal szélen megjelenik a beszúrás felírat pici kék betűkkel. Klikkelj rá, és megjelenik a hozzászólásodban! Utána a következő képet szintén így, és a végén a mehet...

Linknél ugyanez a folyamat, csak ha szöveg mezőbe írsz is, akkor a beírt szó lesz maga a link!

Előzmény: ZödFelicsita (1723)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.28 0 0 1723

ez se nem lett képes !

 

Ííí  Hogyan kell képet csatolni vajon?

ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.28 0 0 1722
képes rá vajon ?
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.28 0 0 1721

vagy fél óráig töltögettem a képeket, vajon miért nem jelentek meg ?

 

 

Előzmény: ZödFelicsita (1720)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.28 0 0 1720

Hello !

 

küldj levelet és megküldöm a mobilszámomat, ha online telefonos segítségre gondolsz.

 

Képeket mindjárt teszek fel.

 

Természetesen segítek ahogy csak tudok mindenkinek !

 

Üdv !

Előzmény: piba gls (1711)
jazzati Creative Commons License 2008.06.27 0 0 1719

Hello!

 

Nekem a Favorit rángatott esőben, a gyújtókábelek cseréje segített.

daVeFR Creative Commons License 2008.06.27 0 0 1718
;)
Előzmény: hubo44 (1717)
hubo44 Creative Commons License 2008.06.27 0 0 1717
Elnezešt.
Előzmény: daVeFR (1716)
daVeFR Creative Commons License 2008.06.27 0 0 1716

Téves hívás! :) Nem nekem van gondom az esővel, sőt... de mielőtt konkrétabban állást foglalok meghallgatnám a kollégát.

 

Egyébként az enyémben 1,3 68LE MPI.

Előzmény: hubo44 (1715)
hubo44 Creative Commons License 2008.06.27 0 0 1715
Mien motor van a kočidba BMM?
Előzmény: daVeFR (1714)
daVeFR Creative Commons License 2008.06.27 0 0 1714
Na, ez elkezdett érdekelni! Kérlek, fejtsd ki, hogy milyen problémát és hogyan okoz a vízcsepp, vagy a hópihe!
Előzmény: stemplis (1713)
stemplis Creative Commons License 2008.06.27 0 0 1713

Hát nem tudom, én meg a szigetelés-kontakt problémát zárnám ki, hisz egy alapos motormosás után is pöccre indul általában minden felícia, egy kis eső nem árthat neki elvileg.

Viszont, annak idején pl. egy ismerősömnek volt egy  Ladája, aki ismeri tudja, hogy a levegőszűrőjének a téli és nyári üzemmódját úgy kellett változtatni, hogy a szűrőház szívócsövét hátra,  vagy előre fordítottuk a kocsi eleje felé. Egy novemberi napom történt,  aznap volt már egy kis hószállingózás, nagyon kevés esett és szinte azonnal elolvadt... szóval menetközben  a kocsi elkezdett rángatni, mintha benzinhiánya lenne, vagy gyújtáskimaradása ...kb. egy félnapunkba telt és mindent átnéztünk, mire rájöttünk, hogy a hószállingózásban a hópihéket  időnként a menetszél bekeverte a motortérbe, amit egyenesen beszippantott a nyári állásba kifordított szívócső....    Csak hátra kellet fordítani és utána tökéletesen működött a motor.

Jó tudom az más kategória volt, ezt  inkább csak azért írtam , hogy nem kell oda olyan sok víz, mint ahogy gondolod...

Előzmény: daVeFR (1712)
daVeFR Creative Commons License 2008.06.27 0 0 1712

Nem tudok választ az esős-rángatós problémára (habár én szigetelés és kontakt vonalon indulnék el), de ez a verzió szerintem biztos, hogy nem áll.

Gondolj bele, hogy milyen hőmérsékleti viszonyok uralkodnak ott! Azonnal elpárolog a víz, ha cska nem vödör szinten öntöd  szívócsőbe.

Sőt, tipikusan nyári este, eső után mennek a legjobban az autók. Ennek miértjébe most nem mennék bele idő híján.

Előzmény: stemplis (1709)
piba gls Creative Commons License 2008.06.27 0 0 1711
Szia! Én a közeljövőben akarok kuplungozni, úgyhogy lehet, hogy igénybe veszem a segítségedet! Képeket is szívesen megnézném, hátha tanulnék belőlük. 11 litert eszik? Nem semmi, én a 8,5 literenek sem örülök. Szerintem nézd meg a lambdaszondát!
Előzmény: ZödFelicsita (1710)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.27 0 0 1710

köszi !

 

kipróbálom !

 

Had örömködjek a próbaút után !

 

Ma sikerült a kuplungcsere ! Féltengely gumiharangozás, váltó olajcsere , összes szimmering csere , első fékbetétek cseréje  két délután alatt !

 

Aki kuplungcserén töri a fejét annak szívesen segítek, most még friss az élmény!

 

Képeket is csináltam, majd teszek fel párat a jobbak közül.

 

Még jónéhány napra való szerelés van hátra:

 

Motorolajcsere, vezérműlánc csere , szűrők ( venti, lég, olaj, benzin ), hátsó csapágyak lógásának megszüntetése, hátsó fékbe benéz, takarít, esetleg pofa csere.

 

Ki kéne találni mitől rángat és erőtlen hidegen ?

 

Miért eszik 11L -ert a városban Shell 95 -ből ? ( hátha a szűrőcserék javítják ezt is )

 

Miért nem működik a lámpa magasság állítgató ződ folyadékos szupercsoda kézikészülék?

 

Miért ragad le a fékpedál ( bár betét csere óta nem csinálta újra) ?

 

Kéne bele tenni egy hallgatható magnót is végre...

 

Alaposan ki kéne takarítani, ki van száradva a fényezése, meg kéne polírozni is a sok karmolást rajta, lassan az ötéves terv is kevés lesz...

Előzmény: Rudolf 78 (1705)
stemplis Creative Commons License 2008.06.26 0 0 1709

Nehéz jó választ adni "az esős idöben rángat a motor" problémára, én személyszerint azért nem írtam választ.... most is csak tippeket tudnék mondani.

A levegőszűrőházban van egy hőérzékelős akármicsoda, ami a meleg ill. a hideg levegő áramlást szabályozza a szűrőhöz. Ha esetleg az nem, vagy rosszul müködik akkor megeshet, hogy nedves hideg levegőt kap a motor és a torokban lecsapódik ami miatt vizcseppek kerülhetnek a motorba. Persze ez elsősorban csak elméleti feltételezés. Vagy pedig ha netán hiányzik az a cső ami a kipufogótorokhoz vezet a levegőszűrőtöl, mert akkor is ugyan úgy hideglevegőt szív(hat).

A kábel és gyújtásproblémákat kizárnám, mert akkor melegen is kihagyna...

Előzmény: unkleindex (1707)
piba gls Creative Commons License 2008.06.26 0 0 1708
Köszi az infót! Én is gondoltam, hogy kevés a 80 fok, akkor termosztátcsere lesz. Időközben arra is gondoltam, hogy nem ártana elvinni futómű állításra, mert jobbra húz az autó, meg gumit is cserélnem kell, mert azok is elég sz@rok. És hát ugye ez is növelheti a fogyasztást.
Előzmény: arthur877 (1706)
unkleindex Creative Commons License 2008.06.26 0 0 1707
Hali!

CND én voltam az "esős időben rángat az autó" beírója.


Sajna nem kaptam(unk) választ a problémára, de várjuk...

Addig is talán próbáld ki azt, hogy kicseréled a levegőszűrőt egy vadi újra, nálam bevált egy ideig, aztán újra kezdte sajnos.

ZödFelicsita írta, hogy próbálkozna "egy légkondis modellnél szokásos nagy és folymatos működést is bíró ventilatorral". Ezt én is kipróbálnám, bár én csak régi ki új be megoldáson gondolkodom. Akár Fabia venti beszerelhető?
Előzmény: CDN (1696)
arthur877 Creative Commons License 2008.06.26 0 0 1706

Én hasonló forgalomban kocsikázok(mondjuk én napi 50+50 km.-ert) de a fogyasztásom 5,3-5,5 liter között van az 1.3 MPI 50 KW combival!

Csak V-Powert tankolok az autóba, és kb. havonta egyszer adalékolok injektor, és szelep tisztítót

A 80 fok az kevés!  Most ebben a dög melegben is teljesen stabilan 90 fokon áll a mutatóm, a ventillátor csak az út "legvégén" kapcsol be a lámpák miatt.

Előzmény: piba gls (1703)
Rudolf 78 Creative Commons License 2008.06.26 0 0 1705

Hali

 

ZödFelilicsita, én LOCTITE csavarrögzítőt használok. Eddig az autó minden területén bevállt. Igaz nem olcsó a legkisebb tubus sem, de elég gazdaságos és jó.

Előzmény: ZödFelicsita (1702)
zsozsó 120 Creative Commons License 2008.06.26 0 0 1704
Üdv Sajna egy darabig ne mlessz netem úgy hogy kicsit késve tudok írni szóval amire tom a választ a féltengelyen az a súly annak fixen kell álnia 600ft bele a2db gumibetét azt nemárt ha veszel bele mert szépen elkezd kóvályogni a tengelyem meg kopoghat is.Többi dologról sajna nemtok nyilatkozni mert én kapásból azzal indítottam volna hogy motor kivesz:) én már csak ienvagyok farosból ragadt rám ez a szisztéma:).
Előzmény: ZödFelicsita (1702)
piba gls Creative Commons License 2008.06.26 0 0 1703
Üdvözletem az uraknak!
Van egy kis problémám a fogyasztással. 8,5 litert eszik, amit egy kicsit sokallok. A helyet a következő: Főleg munkába járáshoz használom a kocsit, ami 15 km-t jelent. Ebből 7-8 km közúton, tehát 5-ödikben 80-90, a maradék út városban, de külváros 4 sávos úton, ahol van egy körforgalom és 4 lámpa. Na most szerintem ez nem számít 100%- os városi használatnak, mert csak a körforgalomnál kell araszolgatni egy kicsit kb. 1-2 percet. A lambdaszonda jónak tűnik, mert itt a forumon korábban írta valaki, hogy hogy lehet megnézni a lambdaszondát és 0,1-0,9 volt közötti értéket produkál. Elviekben akkor ez jó. Na most én arra gyanakszom, hogy 80 C-nál nem melegszik jobban a motor, max abban az 1-2 perces araszolgatásban, de akkor is csak 92 C-ig. Lehet, hogy az a baj, hogy nem éri el az üzemi hőfokot? Egy termosztát csere megoldaná a problémát? Láttam a Bárdinál olyan termosztátot, amelyik 88 fokon nyit. Az jó? A másik, amire még gondolok, hogy nem jó a benzin minősége. Esso kúton tankolok, mert az esik útba. Lehet meg kéne próbálnom a Shellnél? Esetleg v-power?

Bocsi, ha hosszú voltam. :)

Előre is köszi.
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.26 0 0 1702

No nem minden a tervek szerint alakult ma .

 

Sanos csak délután tudtam hozzákezdeni a szereléshez.

 

Mostantól hírdetem a régi autómat ( P309 GLD) és a sok telefon, meg a mutassuk meg a város legkülönbözőbb pontján , mert nem találnánk oda program közben kuplungot szerelni nem egy kéjmámor...

 

Addíg eljutottam, hogy kivettem és meg is gumiharangcseréztem és zsíroztam a féltengelyeket.

 

Lebontottam az összes madzagot, tartó csavart, kapcsolórudakat a  váltóról.

 

Ott azonban elvesztettem a fonalat, hogy ezek után a váltón lévő tartobakot is le kéne bontani és ferdére le kell engedni a motorral együtt a váltót és úgy lehet széthúzni ?   Más megoldást nem látok, egyébként nincs elegendőhely a széthuzigáláshoz ?  Élmény lesz utána vissza emelni a helyére a tartóbakhoz...

 

Még egy érdekesség, a jobbos féltengelyen van egy vibráció gátló súly. Az hogyan működik ? PSA autókban ilyen nem volt. Szabadon kell forognia, vagy súrlódnia kéne ?  vagy fixnek kéne lennie?

 

Továbbá a csavarrögzítővel kezelt csavarokat mivel szoktátok összerakáskor háziasan kezelni ?

 

Köszönöm a jótanácsokat előre is !

 

 

Előzmény: zsozsó120 (1695)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.25 0 0 1701
Helló CDN !
A sipoló hang biztosan a motorból jön ?
Póbáld meg, hogy a meleg inditás előtt a hűtőviz kiegyenlítő tart.ról leveszed a kupakot!
Ha elszennyeződött a szelep az is tud ilyen hangot adni.
Legyen így. szia.
Előzmény: CDN (1696)
sultati Creative Commons License 2008.06.25 0 0 1700
Helló!
Lenne egy eladó Felícia:

http://www.hasznaltauto.hu/2070130_skoda_felicia_2000

Telefon és mail cím a hirdetésben!
daVeFR Creative Commons License 2008.06.25 0 0 1699
Na, ugye, hogy ugye?! :)))
Előzmény: ZödFelicsita (1698)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.24 0 0 1698

vízhófokra reagálnék.

 

A lengyel zégeres termos van a Felicsitában és ma a 13h-s dugó közepén átjöttem Lágymányosról Csömörre vele lépésben, meg meg állva bár nyikorgó kosár helyett nyikorgó kinyomó csapágyam volt .

 

Teljesen jó volt a hűtésem !!!

 

85C-nál kinyitott a Thermos, majd 90C-ig felment , odakint 36C ! Dugó !

 

95C -nál a venti a maga csapágyas módján bekapcsolt és zörgött mint a ménkű, de a víz 1-2 perc után visszament és kikapcsolt a venti !

 

majd 15 perc elteltével ugyan ez megismétlődőtt, ha picit haladtunk, akkor a víz 90C-re azonnal visszament !  36C odakint és a víz nem ment egyszer sem 95C fölé !

 

Már csak a többi baját tudjam ilyen határozottan kezelni ! 

 

Holnap kezdem a féltengely lebont, minden gumiharang és szimering cserél, váltó leugrik, teljes kuplung csere és ha bírom holnap után vezérműlác csere.

 

Majd később egy új kétlövetű högomba ( 86C és 92C kapcsolóval) kerül bele valami korábbi típusnál volt ez a módi és felcsavarok rá egy légkondis modellnél szokásos nagy és folymatos működést is bíró ventit és két fokozatben működtetem, 86C-nél félezett fordulaton, 92C-nél teljes fordulaton. Ezek után panaszkodjon az araszolásra ...

 

Még nem tudom mi az oka a leragadós fékpedálnak, egy óra autózás után a pedál egyszerűen nem jön vissza, úgy kell alá rúgni, hogy ha el akarok indulni. Mintha a pedálkonzolnál szorulna valami ... A kuplung bowden csre miatt azt is le kell bontani, majd megzsírozom ...  hátha bejön ...

 

A hátsó csapágyak is lógnak, azt kell zsírozni, vagy csak húzzam meg simán ?

 

 

Előzmény: CDN (1696)
fefer Creative Commons License 2008.06.24 0 0 1697
Sziasztok! 2000 évjáratú felícia balelső elektromos ablakemelő tönkre ment, az elektromos és a mechanikus rész is, nagy valószínűséggel tudna valaki segíteni?
CDN Creative Commons License 2008.06.24 0 0 1696

Sziasztok !

 

Ebben a "jó" időben tényleg fokozottan előtérbe kerül a hűtés.Nekem kb 2 hónapja volt hűtő és ventillátor csere  (a lapátok szinte szétporladtak ezért kellett azt is cserélni) azóta úgy néz ki hogy 90 fok körül áll a mutató,persze dugóban ez is elindul felfelé és kb a 90 és a 110 mutató között áll be féluton,de nagyon hamar visszahűt ha van menetszél.

Az autó egyébként 2000-es évjáratú 1.3MPI Felicia Comfort,ami szépen dolgozik télen nyáron viszont lenne egy- két visszatérő probléma hátha tudjátok az okát.

 

Az egyik elég érdekes,nevezetesen ha reggel beindítom a hideg motort semmi gond szépen "elketyeg".Viszont városi használat után ha leállítom a meleg motort,majd pár órán belül újra megyek vele akkor 1-2 percig amig nem veszi fel az üzemi hőfokot van egy jellegzetes hang a motorból,leginkább egy folyamatos halk,néha kissé hangosabb sípoló hangra emlékeztet ami azután el is hallgat.Megmutatni nem is tudtam szakembernek mert mire bárhova odaérek vele már rég elhallgat és ha azonnal beindítom akkor nem produkálja csak néhány órás állás után.Másnap reggel persze újra semmi.Gondot nem okozott csak érdekelne,hogy mi lehet ez?

 

A másik is csak inkább kellemetlen,bár valaki már felvetette itt a fórumon,ez pedig,hogy esős,erősen vizes időben,esetlegesen,de előfordul hogy szintén csak nagyon rövid ideig,de mintha nem menne az összes henger,aztán kisebb rángatózások után mintha mi sem történt volna szépen megy.Beázhat valahol vagy felverődik alulról a víz,erre is csak találgatni tudnék.Első tulajdonosként már lassan 8 éve hajtom,amúgy egy kiváló kis autó,soha nem állt le,illetve egyszer mégis a tolatólámpa kapcsoló zárlata miatt kivágta a motorvezérlő 15A -es biztit,de a kapcsolócsere ezt megoldotta.

 

Ennyit "röviden"...köszönöm.

zsozsó120 Creative Commons License 2008.06.23 0 0 1695
Oké kolléga hívj nyugottan de ha lehet ne rejtett számmal mert azokat nem szoktam felvenni:)
Előzmény: ZödFelicsita (1688)
unkleindex Creative Commons License 2008.06.23 0 0 1694
egy hasznos oldal:

http://www.skopar.com/index_eng.php

unkleindex Creative Commons License 2008.06.23 0 0 1693
Köszönöm a válaszokat!

Én valójában most rövid időn belül 2db termosztatot is használtam -hagyományos és lengyel - és kisérletezgettem melyik a jobb nekem. A lengyel szépen rááll 90re minden körülmények közt bárhol autózom de dugóban lassan de biztosan kúszik felfelé az egekbe. Hagyományos még a 80 fokot se éri el autópályán és városban is viszafogottabban melegszik. Tuljdonképpen egyik se tökéletes de még lógok egy vízpumpa cserével, úgyhogy majd akkor újratesztelek. Ha nem probléma majd biztosan zaklatni foglak Benneteket egy kis kérdezősködéssel cserével kapcsolatosan...
üdv
Előzmény: stemplis (1692)
stemplis Creative Commons License 2008.06.23 0 0 1692
Az enyémben is kb. így működik a ventillátor, de a vízhőfokom majdnem 90-en van, általában egy picivel alatta.  A 80 fok  egy kissé kevés, lehet, hogy érdemes lenne csinálnod vele valamit. Most még elmegy, de télen ez már észrevehetőbb lesz szerintem . Talán a termosztátot kellene kicserélned.
Előzmény: piba gls (1690)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.06.23 0 0 1691

120as gyári hőgomba 85 fokos

 

135,136 ,favorit,felicia 96ig 97 fokos

 

ezek a gyári hőgombák

 

az utángyártott hőgombák lehetnek eltérő értékűek

 

az eredetire rá van írva ,hogy pl.TH470.2 97 fok

piba gls Creative Commons License 2008.06.23 0 0 1690
Belemegy a 120-asé, de igazából mindegy, hogy favorit, 120-as vagy felicia gomba, a lényeg a hőértékeken van, hogy mikor kapcsol be és mikor kapcsol ki. Nekem is 120-asé van most bent és ez 92 fokon kapcsol be és 87 fokon kapcsol ki. Ha már itt tartunk: az normális, hogy országúton 80 foknál nem megy feljebb a hőmérséklet? Mert én úgy tudom, hogy 90 az üzemi hőfok, és mintha egy kicsit sok lenne a fogyasztás, bár nem tudom, hogy mennyire befolyásolja hogy 90 helyett 80.
Előzmény: unkleindex (1687)
stemplis Creative Commons License 2008.06.23 0 0 1689

A szivargyújtó könnyen ki jön. Kiveszed a hamutartót, hogy jobban hozzáférj, majd az egyik kezeddel a szivargyújtót a  műanyagborításánál fogva megnyomod felfelé, a másik kezeddel meg vagy belenyulsz vagy megfogod a burkolatot és húzod kifelé finoman. Fent fogja valami prücök , annak kell kiakadni, azért kell felfelé megnyomni....

Jut eszembe a Media Markt-ban tegnapelőtt vettem szivargyújtóba dugható feszültségmérőt,  digitális (pirosfényű) számokkal jelzi az aktuális töltőfeszültséget, jó kis szerkezet,2500 Ft volt.

 

A 120-as hőgombája nem biztos, hogy jó bele, mert ha elöl a hűtőben 100 a víz, hátul a motor már talán fel is robbanna... persze meglehet próbálni. Én most sem javaslom a kézi kapcsolású ventillátort, vegyél bele favorit hőgombát, az hamarabb kapcsol, az enyémben is az van.

 De , ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor vegyél egy két eres vezetéket , és kösd rá a gomba vezetékére őket.  Húzd be a vezetéket az utastérbe és ott tegyél rá egy kapcsolot, szerintem bármilyen jó lesz, a lényeg hogy a könnyen elérhető helyre tedd.   Így nem kell biztositékkal, meg áram keresgéléssel foglalkoznod, és egyszerű az egész.  Bár én személyszerint nem csinálnám kézi kapcsolásúra...

Előzmény: unkleindex (1687)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.23 0 0 1688

Nagyon köszöm a hasznos infókat !

 

valószínüleg szerdán nekiugrok, esetleg kedd este bemelegítésnek megcsinálom a féltengely gumiharang cseréket zsírzással együtt, így utána kuplung és szimmering cserék jönnek és ha marad lelki erőm csütörtökön lác csere is játszik. szép szabis programnak igérkezik, de talán nem lehetetlen.

 

Ha elakadok megpróbállak felhívni.

 

Nagyon köszönöm !

Előzmény: zsozsó120 (1680)
unkleindex Creative Commons License 2008.06.23 0 0 1687
Sziasztok!

A 120 hőgombája hány fokon kapcsolja a ventit és egyáltalán passzentos a felicia vízhűtőbe?

Kedves Stemplis és ó-vodás5407070 és többiek, ha szeretném megcsinálni a hűtőventit kézi kapcsolásúra, hogyan kössem azt be? Rá lehet e kötni mondjuk egy bármilyen kapcsolóra, mondjuk egy ilyenre: http://www.skoda-sklep.pl/product_info.php?name=W%B3%B1cznik%20%B6wiate%B3%20awaryjnych%20%2FFEL%2F&products_id=279&language=pl&osCsid=f04c2d1237fac6613eae36849d59fe6f
Kell e vmit biztosítékdobozban buherálni, honnét "lophatok" hozzá áramot?

és légyszi áruljátok el hogy a szivargyujtó hogy a fenében jön ki a helyéről, úgy tudom az mögött is van háttérvilágítás. Elkezdtem megcsinálgatni ugyanis a kiégett izzók cseréjét, nagy élvezettel csináltam meg ezt:
http://skoda.autokacik.pl/pages/zrobsam/podswietlenie_przyciskow/JAK_ZMIENIC_PODSWIETLENIE_PRZELACZNIKOW.doc

Joule26 Creative Commons License 2008.06.23 0 0 1686

Szervusz Kombi9, DaVeFR, és mások!

 

Köszi a tanácsokat. Most mentem egy picit hosszab távot a felíciával: 500 km. A korábban letörölt fedélen már nem jelentkeztek a vízcseppek.

 

Köszi a tanácsokat!

 

Üdv.

Szabolcs

Előzmény: kombi9 (1667)
zsozsó120 Creative Commons License 2008.06.22 0 0 1685
Ja az lemaradt hogy a za sok kosz nem a nálam töltött 2 év alatt rakódott rá hanem ez még az előző tulaj hagyatéka volt:)
Előzmény: zsozsó120 (1684)
zsozsó120 Creative Commons License 2008.06.22 0 0 1684
Köszi a tanácsot megmérem majd de egyenlőre a zautó belsőterének világosításn munkálkodom.De már végeztem vele és meglepő módon kárpitokat találtam a retek alatt:).Igaz az autó nálam kb2.5 éve van és már régóta tervezem hogy elviszem kitisztíttatom de sajna míg dolgoztam nemvolt időm elvinni most hogy munkakeresőben vagyok most időm lett volan rá de lóvé ne mígy nekiáltam magam a belteret is rendberakni és a motort is:) olcsoban is kijöttem meg el is foglaltam magam.Azért volt látszata is hogy ithonvoltam.
Előzmény: kombi9 (1683)
kombi9 Creative Commons License 2008.06.22 0 0 1683
Helló vasárnapi javítók! Egy javaslat: mérd med tolómérővel a kapcsolórúd átmérőjét, mert nekem már adtak el olyat "jószándékú és hozzáértő" kereskedők, aminek a belső átmérője 1 mm-rel nagyobb volt. A külső átmérő biztos jó. Filcgyűrűt még egyikben sem láttam!!!Nem összeg, de mondjuk vasárnap délután ott állni szétszedett autóval, kezedben a mérethibás alkatrésszel...hát nem egy gyönyör. Jó szerelést!
Előzmény: zsozsó120 (1670)
zsozsó120 Creative Commons License 2008.06.22 0 0 1682
Akkor első kérdésre válasz kilőve :)
Előzmény: zsozsó120 (1680)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.06.22 0 0 1681
120asnak más a kuplungtárcsája így nem valószínű,hogy sokat segítene
zsozsó120 Creative Commons License 2008.06.22 0 0 1680
Üdv márkatárs:) Hát pár ötletet adnék bár az első kérdésedre a pontos választ nemtudok adni de szerintem ha tudsz szerezni egy 120as váltóból nyelestengelyt akkor azzal talán sikerü.Féltengely gumiharang csere :Féltengely rögzítő scavart leveszed az agyközepén,alsótalpason/a rögzítő csavart kiveszed és a lengőkart ha lefelehúzod kiugrik ha nem mostanában volt szétszedve nemárt kicsit megfeszegetni,kormányösszekötőt kiakasztod ehhez nemárt ha van egy gömbcsukló kinyomód,ahogy a lengőkart lenyomtad és kiakasztottad az agyat belőle kifelé meghúzod és a féltengely kijátszható belőle.Nemtudom hogy csak a külsőt vagy a belső gumiharangot is cserélni szeretnéd de ha csak a külsőt akkor ahhoz nen kell kivened a féltengelyt mert a küső csukló egy határozott ütéssel leugrasztható a féltengelyről ha ráütsz azon rész peremére amin a gumiharang van rögzítve bilincsel de ha már azt cseréled célszere a belsőt is vagy ha az még ép akkor is érdemes kihúzni és a belső tengelycsonkot is kitakarítani és bezsírozni na és persze a tűgőrgős kereszt állapotát is megtekinteni én nemrég ugrotam neki egy belső gumiharang cserének és a keresztet is cserélni kellett mert pár tűgörgő eltünt belőle.Vezérműlánc csere nekem/igaz én 1alkalomkor csináltam a héten és egyedül/telefonos segítséggel/ ebben benn az olajteknő és a vezláncház takarítása +kajaidő+beszaladás boltba és nem kapkodva 8 órámba telt de mondom első alkalommal cseréltem vezláncot és úgy hogy az autóban volt a motor a helyén szerelő akna nélkül autó megemelve felbakolva ja jótanács a bordásszíjtárcsa csavarját célszerű légkulcsal meglazíttatni mert nekem máshogy nem sikeredett kicsavarnom.n és persze akkor már a főtengely szimering cserélyét is iktasd be.Én ugyan vettem az olajteknőhöz tömítést és adtak is parafát mégsem raktam be mert előzőleg sem volt alatta csak paszta leeht kapni ien piros avgy téglavörös színű olaj és vízálló sziloplasztot 1400ft körül én azzal kentem le és úgy raktam fel.Olajteknő csvarjainak meghúzási sorrendje van nemtudom erről van e neked valami írásod ha esetleg nemvolna akkor klubon keress rám a telefonkönyvben zsozsó névre és csörgess rám aztán msnbe küldök rajzot na meg persze ha valami kérdésed van nyugotan tedd fel.
Előzmény: ZödFelicsita (1679)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.21 0 0 1679

kedves Hubo !

 

 

Atrhurnak igaza van, félre értettél. 

Otthon akarok kuplungot cserélni , ehhez kérek jótanácsokat .

 

Pl. Mivel lehet központosítani az összerakás során a tárcsát ?

 

 

Féltengely gumiharangokat is kell cserélnem , hogyan lehet széthúzni a külső csuklókat egyszerűen ?  ?

 

Összerakni anélkül, hogy kalapálnék  rajta ?

 

Vezérmű láncot is cserélnem kell !

 

mennyi idő t kell szánni  egy kuplung cseréhez és egy féltengely  gumiharang garnitúra cseréhez , és egy vezérműlánc cseréhez ?

 

arra is kérnék jótanácsokat tőled is .

 

Köszi !

Előzmény: hubo44 (1676)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.21 0 0 1678

köszi !

 

milyen átmérőjü lehet a nyelestengely ?  ( persze a kinyomócsapágy belső átmérője adja a méretet)

 

Központosítót olyat kéne faragnom.

 

Olvastam, hogy ha kihúzom mindkét féltengelyt, akkor a helyére 26mm átmérőjű rudat illik tenni, mert ugy el tud mozdulni a fogaskerék a váltóban, hogy utána nem lehet összerakni ...

 

van ezzel tapasztalata valakinek ?

 

A féltengely külső gumiharang cserénél hogyan lehet egyszerűen széthúzni ?

 

A Haynes-ben kalapácssal veri szét és üti össze az új gumiharanggal, ez elég durvának tünik ? A belső meg széthullós , azt úgy kell összefogni ha jóllátom ?

 

A kuplung kötél cserénél a Haynes-ben kiveszi a rádiót, majd a teljes középkonzolt, pedálegységet . Ez horror  !

 

P309-ben országúton 15 perc egy kuplung kötél csere egy garnitúra csavarhúzóval és kulcskészlettel.

 

Láncot is kell cserélnem arra vannak jótanácsaid ?

 

kell-e ott  szimmeringet cserélni  ?

Előzmény: arthur877 (1677)
arthur877 Creative Commons License 2008.06.21 0 0 1677

Nem a kuplungolással van a gondja, hanem a kuplungot akarja kicserélni, és ahhoz kér tanácsot...  :-))

Elvileg egy nyeles tengely méretű esztergált danamit vagy fadarab is megteszi, de a szakosodott profiknál egy kiszuperált nyelestengely a tuti megoldás...

Előzmény: hubo44 (1676)
hubo44 Creative Commons License 2008.06.21 0 0 1676
A kuplungon valtaš utan ne hadd piheni a labadat.
Ed uni centralt tav iraňitoval lehet kapni 1500.-sk-jert.
Előzmény: ZödFelicsita (1673)
stemplis Creative Commons License 2008.06.21 0 0 1675

Az enyémben  is ilyen termosztát lehet mert hasonló hömérséklet tartományok között mozog a vízhőfok, de általában beáll 90 fokra és szinte ki sem mozdul onnan.  Szerintem nincs miért aggódnod, mert ez inkább használ a motornak mint árt. (nem melegszik túl a motor, jobb teljesítményt ad le, dinamikusabban lehet vele közlekedni, ezáltal az olaj sem melegszik annyira fel, kisebb a párolgási veszteség,  jobb a kenés,  nna meg bizonyos körülmények között nem kell állandóan a vízhőfok mérőt figyelni, hogy hol is tart... ezáltal nyugisabb a vezetés is, főleg városi forgalomban)

Szóval nyugodt lehetsz mert a 85-95 fok az normális üzemi hömérséklet. 

Előzmény: ZödFelicsita (1673)
stemplis Creative Commons License 2008.06.21 0 0 1674

A 1522 -es hozzászólásban találsz infot a váltóolajról és a cseréről is.

Egyébként az én Felíciám 97 decemberi és a rövidebb fajta szimmering volt benne... de a hosszab került bele egy 5mm-es távtartó gumigyűvel. Másfél éve cseréltem, és tökéletesen működik.

Porvédő gumiharmónika az enyémen nincs... viszont a szimmering külsö "üreges" részét telenyomtam zsírral, hogy védje a portól, víztől.

Előzmény: zsozsó120 (1670)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.21 0 0 1673

Kedves Hubo !

 

 

Már kicseréltem a thermostatot lengyel 85C nyito zégergyűrűsre. határozottan jobb lett a helyzet, nem forralja a vizet, de vajon nem gond, hogy 85-95C között ingadozik a vízhőmérséklet ?

 

szereti ezt az (10C)  ingadozást a motor? 95C-nél beindul a ventillator és nem megy feljebb a vízhőmérséklet.

 

Teszek egy kísérletet, remélem meg tudom oldani az összes baját.

 

A kuplungozásnál mire kell figyelni ?  Központosításhoz mire lesz szükség ?

 

Ha vannak tanácsaid, akkor küld el kérlek, mert több jelzés is volt , hogy Feliciát szeretnének kupluncserézni a kollegák.

 

köszi !

Előzmény: hubo44 (1632)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.20 0 0 1672

hello !

 

Én is készülök láncot cserélni és megvettem már csak még nem kezdtem hozzá.

 

A kapcsolórúd szimeringből kettő fajta is van.  beszerelési átmérők azonosak, a 99 elöttiekbe való az hosszabb peremes műanyag házzal és egy harmonika porvédővel van ellátva. ez kizárja a sarat így a boltban én ezt vettem meg.

 

A 99 utáni Feliciákban rövid, a váltó öntvény pereméig beütendő szimmering való. A boltos szerint ebbe bele van integrálva a porvédő egy filckarika formájában.

 

Ez az első sáros utig pont jó, utána nincs tovább tömítettség. Mivel ez a váltó legalsó pontja, az olaj ( 2.4L ) hamar elmegy, és szevasz a csapágyaknak...

 

hála a szorgos fejlesztésnek ez egy fínom időzített bomba az autóban.

 

Nézd meg a boltban, hogy melyiket szeretnéd a két gyári megoldásból és dönts.

 

Ą˘300Ft / db az ára gyáriban. 

Előzmény: zsozsó120 (1662)
felicia_99 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 1671
Sziasztok,
99-es Feliciába bele lehet rakni Skoda Fabia első üléseket?
zsozsó120 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 1670
Köszönöm autóstárs a felvilágosítást még 1 kérdésem lenne hogy a váltóba hány liter olaj kell mert akkor már azt is kicserálném.
Előzmény: stemplis (1664)
piba gls Creative Commons License 2008.06.20 0 0 1669
Ellenőrizd, hogy nem fogy-e a víz, ill. nem olajos-e. Ezek utalhatnak hengerfej tömítés problémára.
Előzmény: Joule26 (1666)
daVeFR Creative Commons License 2008.06.20 0 0 1668
Ha mész vele mostanság rel. hosszabb útra, akkor előtte jól törölgesd le azt az olajbetöltő sapkát. Ha utána is lesz, akkor majd lehet elkezdeni agyalni. ;)
Előzmény: Joule26 (1666)
kombi9 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 1667
Télen és rövid utaknál könnyen előfordulhat, természetes. Gondolj bele, hogy olajcsere után új levegő is került a karterba, azaz páradúsabb. Ha mondjuk reggel mentél vele rövid távon, akkor megint csak természetes. Hengerfej pakolás cserével várnék!
Előzmény: Joule26 (1666)
Joule26 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 1666

Szervusztok!

 

Elősször is üdv mindenkinek. Már egy ideje olvasgatom a fúrumot: jó tippeket kaptam belőle és lassan kezdek ismerkedni az új feliciámmal. :)

Pár hete vásároltam egy 1999-es 1.3-as, 40 KW-os Skoda feliciát (Típus: 781.135 M). A vásárláskor láttam, hogy az olajfedő egy kicsit nedves és trutymós. Akkor nem szántam rá nagyobb figyelmet, úgy gondoltam, hogy ha a hengerfej pakolás ment tönkre, akkor azt majd kicseréltetem.

Nemrég cseréltem benne motorolajat. Ez után mentem vele kb. 50 km-t és a korábban megtisztított fedélen újra vízcseppek keletkeztek: 15-20 csepp.

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy szükésges-e ilyenkor a hengerfejpakolás rcseréje? Milyen gondot okozhat, ha így járok a kocsival? A motor normális hőfokon dolgozik, nincs rángatás, indokolatlan leállás. 134.000 km van összesen a kocsiban.

 

Azt is jó lenne tudnom, hogy ha a tömítés cserére szorul, akkor szükséges-e a motorolaj újbóli cserélése.

Előre is köszönöm a válaszokat!

 

Üdv.

Szabolcs

 

 

piba gls Creative Commons License 2008.06.19 0 0 1665
Üdvözlet mindenkinek!
Elég fura dolgot produkált a feliciám! Történt ugyanis, hogy kb. 1 hónapja kipucoltam a pillangószelepet. Ez után megemelkedett az alapjárat. Kb. 1000-1200 km után vissza is állt. Ez után észervettem hogy elszállt a fesz szabályzó. Ma kicseréltem és jó is lett a töltés, de az alapjárat megint megemelkedett. Ez mitől lehet? Lehet, hogy korábban az alapjárat azért állt vissza, mert elromlott a fesz szabályzó és miután 14 V helyett 20 V-ot kapott a számítógép visszaállt az alapjárat? Pedig már kezdtem örülni, hogy megúsztam a diagnosztikát.
stemplis Creative Commons License 2008.06.19 0 0 1664
A váltórudazat szimmeringjéhez találsz infot, ha visszaolvasod a fórumot: 1270-1273-1283 hozzászólások.
Előzmény: zsozsó120 (1662)
unkleindex Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1663
Szia, a probléma nálam is ez "volt", forrt a víz.
Szerintem is a vízhűtőt cseréld ki, 6500 Huf-ért már kapsz utángyártottat. Én kicseréltem (majdnem mindent, amit Te is), új hűtővel sokkal jobb lett a helyzet, már nem forralja minden lámpánál... :) Bár nálam eddig elmaradt a vízpumpa csere, lehet ez a baj. De tényleg sokkal jobb lett a helyzet, csak hosszabb egyhelyben állás és tötyögés után közelít 110C felé, új vízpumpával lehet Nálad még inkább jobb lesz a helyzet.

Szóval hűtőcsere tényleg megéri, ráadásul a csere maga tényleg egyszerű folyamat.

Vajon nálam is érdemes lenne a cserére a vízpumpa a fent leírtak alapján?
Előzmény: kombi9 (1657)
zsozsó120 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1662
Üdv tegnap este 6ra végeztem a vezérműlánc cseréjével 10kor kezdtem hozzá ebbe benevolt egy 1órás ebédszünet meg még a lemosáshoz szükséges nitrihigító megvételi ideje is:).A láncnak kb 1cm es lógásavolt szóval ráfért a csre viszont a nagylánckeréknél lévő rögzítő lemez még nemvolt kihajlítva gyanítom hogy vagy ujlemezt raktak vagy még nemvolt cserélve. Akkor lehet még is csak hihető az a 85ezer km amivel vettem mert azt azért kizártnak tartom hogy több mint 200ezret kibirjon a lánc cserenélkül.Meglepően tiszta volt a blokk belseje /az eddig szétszedett 120as blokkokhoz képest/ ne malutiszta de csak vékony barnás szín uralkodott a boltban parafa tömítést adtak az olajtelnőhöz de előzőekben is pasztával volt összerakva így én is ígytettem mert a parafa szerintem idővel kimászik a helyéről.Úghogy most így 117800km nél/óraszerint, új láncszett főtengely szimering és új olajat kapott a gép.Következő lépés a váltó olaj cseréje és persze a váltórúd csonknál szivárgó olaj megszüntetése.Hozzáértő emberkéket kérdezném a csonknál ott szomeringvan/gondolom /de annak valami méretet ha tudna valaki mondani na meg hogy lehet a váltorudazat kotyogását kiküszöbölni lehet alkatrészenként vagy csak komplett rudazatot lehet kapni.Bocs a hosszért.
jazzati Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1661

Stemplis és Kombi9!

 

Köszönöm a segítségeteket, megoldom a kapott infók segítségével a beállítást.

hubo44 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1660
Hali čerelj hutot olčob mind a vedser mit hasnals a tistitašra.
Előzmény: kombi9 (1657)
Peter2008 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1659
Üdvözlet Fórumtársak!

A fékpedál benyomásakor ill mpumpálásakor szuszogó hangot hallok néhány hete. Csak nem kezd megérni a rásegítőm? Van erről valami tapasztalat?
kombi9 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1658
Szelepállítás Andrt szerint:
egyik szelep mérlegállásához tekered FORGÁSIRÁNYBAN a főtengelyt, majd a párját állítod. Favoritnál minden hézag 0,2mm, ha eredeti a motor. Húzósra állítsd és a meghúzáskor tarts ellent a csavarhúzóval, különben elállítod. Utána ellenőrizni! Mérlegállás: egyik henger kipufogószelepe még nem zárt be teljesen, amikor a szívószelepe már nyit - összenyitás!
Egymáshoz tartozó párok: 1-4, 4-1, 3-2, 2-3.Tehát mérlegben az 1, állítod a 4, mérlegben a 3, állítod a 2, mérlegben a 4-állítod az 1, mérlegben a 2- állítod a 3 hengert. A párok NEM felcsrélhetőek, a sorrend igen. Jó munkát. Ha nem megy, írj. Ha már volt buherálva a motor, érdemes megnézni, hogy minden szelepemelő vasból van-e (mágnes). Ha alumínium, akkor a szívószelep hézaga 0,25, nem tévedés, a szívó.
Előzmény: jazzati (1652)
kombi9 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1657
Üdvözlök mindenkit, régen nem voltam itt, de olvaslak benneteket. Új és ismeretlen is vagyok. Szóval segítséget kérnék. 1,3MPI Felicia Combi motorja szinte minden lámpánál, a legkisebb lassú haladásnál is melegszik, műszer szerint 110 fok. Már szét mostam a hűtőt mindennel, ami létezik-trisós víz, benzin, nitro, denszesz, Brigéciol, cseréltem mindkét gombát, termosztátot, vízpumpát. Ráadásul most hogy beletzettem az új gyertyákat8BRISK 3 testelektródás) azóta mintha dadogna is alapjáraton. Légmotor kitisztítva, szelepek beállítva...Tudja valaki, hogy mi lehet ez? Segítséget, ötleteket előre is megköszönök, üdv. 9 éves, futott (állítólag, mert nem újonnan vettem)118ekm.
stemplis Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1656
Ha jól tudom, akkor a Favoriton is 0,20mm-re kell állítani a szelephézagot. Nem egy bonyolult művelet; kiszeded a gyertyákat, a szelepdeklit leveszed, és forgatod a motort a megfelelő pozícióba... de , ha még nem csináltál ilyet, akkor egyedül inkább ne kezdj bele. Egyébként ha, megszerzed az a Skodás könyvet amit a még a farmotorosokhoz adtak ki, abban sok használható infó van  a 105-töl a 136-as motorokig. (Jaroslav Andrt: Skoda)
Előzmény: jazzati (1652)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.16 0 0 1655
SZIA !
Nem elképzelhető, hogy a kazalizátoros dob eldugult, és folytja a motort.?
Ha neked is karimás csatlakozás van, érdemes kipróbálni, hogy a rugós csavarokat meglazitva, beékelsz valamit a tűzgyűrűnél. Nem kell nagy hézag, csak mint egy megkerülő müködjön. Próbakör, nagy hanggal - és kiderül, hogy mi a helyzet.
Előzmény: S.Zoleee (1653)
zsozsó120 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 1654
Üdv mindenki végre ma eljutottam odáig hogy megvettem a felicsitához a vezérműláncszettet a főtengelyszimeringet a olajteknő tömítést és a vezérműláncház/én ígyhívom/tömítést ja meg 4l mol mse 15w-40es olajat kerek 10.000Ftból.A vezérműlánc az elvileg cseh gyártmány de majd kiderül mennyit bír.Az alkatrészeket az országbíróutcába vettem az olajat pedig egy madaras tecoba/auchan/.ma nekiálok az előkészületeknek meglátom meddig jutok aztán holnap folyt köv.Remélem sikerül:)
S.Zoleee Creative Commons License 2008.06.16 0 0 1653

Szia

 

Köszi a választ!

Az a helyzet, hogy a kipufogóm egészen a középdobig nem fúj ki (leaglábbis én nem látom), viszont a hátsó dobom kb egy herélt dob. Gondolkodom a cseréjén, de már 2-3 éve járok ezzel a hátsó dobbal és eddig nem volt ilyen gondom.

 

A lambda szondát egyszer kicseréltük egy másikra próbaképp (hátha megszűnik az autó lomhasága), de tulajdonképpen semmilyen változást nem észleltem.

Aztán kapott egy másik elektronikát. Mintha egy hajszálnyival fürgébb lett volna tőle, de lehet, h azt már csak bele akartam gondolni, viszont mivel a fogyasztása nem esett vissza, sőőőőt..., így aztán visszakerült az eredeti a helyére.

 

Más: A hűtőmet egyszer átmostam slaggal. Van nagynyomású mosóm is, csak attól félek, h ha azt ráengedem, esetleg nem e sérülhet benne meg valami. Nem tudom, h van e olyan belső lamella, vagy borda, ami nem bírná az ekkora nyomást?

 

Előzmény: Robertoo001 (1604)
jazzati Creative Commons License 2008.06.15 0 0 1652

Üdv. Mindenkinek!

 

Kérdésem lenne hozzátok, igaz Favorittal kapcsolatban. 136L-es motor, és szelephézagot kellene állítani, ennek érdekelne a menete. Mit hova állítsak, mekkora értékre stb.

Köszönöm előre is.

unkleindex Creative Commons License 2008.06.15 0 0 1651
Köszönöm a választ, mindenféleképpen kipróbálom, látom elég "széles hőmérséklet tartományban (-50 oC - 200 oC) megtartja tulajdonságait", azt hiszem tényleg jó lesz!
Köszi!
Előzmény: arthur877 (1650)
arthur877 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 1650

FBS névre hallgató rugalmas szilikon alapu akvárium ragasztót használj, az megkötés után is kiszedhető lesz, így lehet cserélni a gombát a késöbbiekben is!

Lehet kapni minden festék-háztartási boltban kis és nagy kiszerelésben is 450-Ft-tól.

Előzmény: unkleindex (1649)
unkleindex Creative Commons License 2008.06.15 0 0 1649
Végre új vízhűtő van az autóban, tényleg nem nagy cucc kicserélni. Örülök, hogy végre nem forralja a vízet, szépen beáll a mutató a középső csikra, bár csak helyben járattam jó sokáig, az igazi "teszt" holnap következik jó kis budapesti forgalomban. Azonban van egy kis bánatom is, új hőjeladó (kék) helyére téve, gumi tömítéssel és zéger gyűrűvel rögzítve, mégis gázadásra folyik mellete a víz és lötyög benne a jeladó, pedig gyári... Már megtuningoltam még két gumitömítéssel, szorul is rendesen de még így is kiküzdi magát egy kevéske hűtőfolyadék. Létezik vmi tömítő anyag amit ide szoktak tenni vagy valami más megoldás?
Más. Mitől lehet az, hogy ilyen "szép" esős, vízes időben, (vagy mondok még extrémebbet, ha belemegyek egy pocsojába), mintha elszállna az egyik henger, kicsit rángat, majd újra teljes erőre kap az autó és megy rendesen. Mi ázhat be amitől ezt csinálja?
hubo44 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 1648
Ovodaš!
Irtam a u´´lešekre de meg nem jot valas.
Hod ertetek haza?
Erezni valtozašt a VAG utan?
Eš ko´´s a Jagermejstert.
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.14 0 0 1647
Helló !
Az utastérből, a fékpedál és a fékrásgítő között, egy menetes tengely.
Attól változik a hossza, hogy az "U" alakú kengyelből, /ami a fékpedálhoz rözíti/ csavarodik ki. Így a főfékhenger dugattyú és a fékpedál közötti holtjáték állítható, persze max. 5-7 mm.-ről van szó. De ha kell ez is elég.
Előzmény: daVeFR (1641)
pecas11 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 1646

Sziasztok

Tudja valaki honnan tudnék Felicia Kit Car lökhárítot és sárvédőket venni?

reszelozsir Creative Commons License 2008.06.14 0 0 1645
Nekem is csinálja, meg ventón is hallottam már. Eddig annyi a hátránya, hogy rohadtul idegesít :) Valamelyik régi Rapid magazinban írtak róla, a fékdobnál kell valamit megolajozni, de szerintem ó-vodás cartársnak megvan az a szám, talán megosztja velünk tudását ;)
Előzmény: g.a.m.e. (1643)
hubo44 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 1644
A hatšo fek pofak nikorognak. A fek pofa mogot a tanerra leket teni pici vazelin eš ed darabig jo les. Ha elhuzod a fek pofat fogod latni a feňeš plehet a hol keletkezik a ňikorgaš.
Előzmény: g.a.m.e. (1643)
g.a.m.e. Creative Commons License 2008.06.14 0 0 1643
Ha felengedem a fekpedalt lassu haladasnal vagy allo helyzetben akkor a hatso fek iranyabol nyikkano vagy hogy mondjam hang hallatszik.

A kezifek behuzasa utan nyomkodva a pedalt nem szol.

Eddig nem csinalta, de ma egy 1 oras araszolas soran megjott a hang.......

Egy ket vw-n mar hallottam ugyan ilyen hangokat a fekpedal felengedese utan.......


Ez valami tipusbetegseg? Mihez kellene nyulni?
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1642

kartertömítő anyag: RED HI_TEMP RTV SILICONE Pro Seal made by Pacer Tech, inc

 

-62C-370c temp range

 

hazai forgalmazó: G-Bush KFT ( ez nem vicc ez van a tubuson ) 06/20/49-19-650

 

én a http://www.tlx.hu/  -ben vettem ma ~1e Ft /85g

Előzmény: Skodabuher (1623)
daVeFR Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1641
Ehhez hol lehet hozzáférni? Gyanús, hogy engem is érdekel.
Előzmény: Törölt nick (1639)
monsanto Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1640
Köszi az infót. Pöpec lett......
Előzmény: Törölt nick (1639)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1639
Szia ! Amiről írsz azzal a féklámpakacsoló érzékenységét állítod.

A főfékhenger nyomórúdon is van egy hasonló lehetőség.
Kontra anyával rögzitve.
Legyél óvatos vele, mert ha túlfeszited, nem tehermentesedik a fék, vagyis az olaj amit bepréseltél fékezéskor nem tud visszjutni a fékolaj tartályba és folyton fékez.
Többször állits keveset. Bár elég szar helyen van a hozzáférés szempontjából.
Lényeg, hogy legyen némi holtjáték.
Előzmény: monsanto (1638)
monsanto Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1638
Sziasztok
Még egy olyan kérdésem lenne a fékkel kapcsolatban. Van egy kis holtjátéka a fékpedálnak. És csak utána kezd el fogni. Ezt lehet állítani a fékpedál fölötti féklámpa kapcsolóval? Gondolom az akar lenni a fékpedál fölött.....
monsanto Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1637
Tegnap sikeresen kicseréltem a hátsó fékpofákat stb. Nagyon jó lett. Köszönöm minekinek a segítségét.
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1636

Kedves Hubo !

 

Köszönöm, hogy válaszoltál.  Sajnos a közelben nem tudok jó és olcsó szerelőt, de a szakadt gumiharang és kevéske váltó olaj, meg a kuplunk kinyomó csapágy, és felforró víz miatt nem járok vele addíg, míg meg nem javítom.

(még nem adtam el a régi autómat)

 

Teszek egy kísérletet, remélem meg tudom oldani az összes baját.

 

A kuplungozásnál mire kell figyelni ?  Központosításhoz mire lesz szükség ?

 

Ha vannak tanácsaid, akkor küld el kérlek, mert több jelzés is volt , hogy Feliciát szeretnének kupluncserézni a kollegák.

 

köszi !

Előzmény: hubo44 (1621)
unkleindex Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1635
Köszi stemplis, azt hiszem menni fog. A hűtő pedig csere, ránéztem mostanira és mindenhol rozsda körbe a keret, szerintem tényleg nem érdemes már vele foglalkozni, teljesen kuka.

még 1x kösz
Előzmény: stemplis (1627)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1634

nem tudom

 

de a MTX egy cseh tuning cég

Előzmény: hubo44 (1632)
hubo44 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1633
Ha ki irja a hibat akkor a samat ird ide le.
Előzmény: robisilvi (1631)
hubo44 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1632
Igen ose kevertem a cimeket. http://www.dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=27642
Előzmény: ó-vodás5407070 (1630)
robisilvi Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1631
Kb. 4-szer teszteltuk,abbol 3 -szor irta ki.Megprobálom még más szerelőnél megnézetni,és egyuton beállittatni az alapjáratot is.Hátha az jobban ért hozzá.De gondolom mindenki egyforma szoftverrel dolgozik,vagy van több fajta is?
Előzmény: hubo44 (1626)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1630

milyen felni???

 

most nem tudom mire gondolsz:)

 

de a Csikós Daninak írtál egy emailt amit nekem szántál

 

hogy menjek a kutyával és családdal:)

 

Dani küldte tegnap

Előzmény: hubo44 (1629)
hubo44 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1629
Fogom kerdezgetni. Az a felni mire valo serinted?
Előzmény: ó-vodás5407070 (1628)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1628

Hubo!

 

nincs valami ismerősödnek a padláson eredeti új 120as vagy 130as skoda kipufogó

 

aminek az aljában benne van a skoda embléma és még jó nehéz is

 

6-7 éve még mindenhol lehetett venni,most pedig egyáltalán

 

 

 

 

stemplis Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1627

Igen, az egy hajlékony fémcső, hogy bírja a hőt... ilyenkor nyáron nem venni észre, ha hiányzik az a levegőcső, de télen jobb ha rajta van. Szóval érdemes venni rá egyet.

A hűtővizet úgy tudod leengedni, hogy a jobb első kerék előtt a kocsi alá bújsz, úgy hogy a fejed az alján lévő védőlemezek találkozásánál legyen.  A jobboldali oldalsó védőlemez eltakar egy fém vízcsövet, amelyen van egy csavar (talán 13-as kulcs kell rá) ott kell leengedni a vizet. 

Előzmény: unkleindex (1617)
hubo44 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1626
Eš maradando a hiba vad ki lehet torulni.
Előzmény: robisilvi (1625)
robisilvi Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1625
Szia Hubo44.A multkor megálltam a havernál diagnosztikára,és a gépe ezt irta ki: ridici jednotka-defekt.Meg tudnád mondani mit is jelent?Előre is köszönöm.
Előzmény: hubo44 (1618)
hubo44 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1624
Kuldel e-mail eš menek a kepek.
Előzmény: pitya5 (1622)
Skodabuher Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1623
Az ajtó lévő fogantyúról lepattintani a burkolatot egy csavarhúzóval.Csavarokat látni fogod.Atrán a zseb baloldalán is van egy kis műanyak lapka amit ki kell pattintani.Ott is egy csavar.Csavarok le és egy ügyes mozdulattal letolni asszem balra a bolhákról.
a spirált én megkentem azóta nem akadozik el.

A váltó nekem is nehezen veszi be az 1-est.Csak ha elötte 2-esbe rakom és aztán 1-esbe.Minek a jele ez?

Milyen ragasztó anyaggal lehet a kartel tömítést kiváltani?
pitya5 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1622
Kösz Hubo! Egy képet esetleg még tudnál küldeni a kárpit levételről:Azt sem tudom hol álljak neki!
hubo44 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1621
Tudnak jo eš olčo serelot ajanlani ha mar ijen pecheš kočihoz jutotal.
Előzmény: ZödFelicsita (1585)
hubo44 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1620
Rendbe. Tlf samom meg van čorenč edet ha kolez lesel.
Előzmény: ó-vodás5407070 (1606)
elementary Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1619
Hát valami olyasmi de nálunk azt lengőkarnak hijják:D
az a valami ami a kerékagyat és a többi dolgát ott tartja feölfelé hogy ne essen le:D
na ez érdekes lett!
mind1 nekem legalábbis ugy kijött!
Előzmény: ZödFelicsita (1599)
hubo44 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1618
Jarjal a kočival par saz km. Ha nem al be akor ešetleg meg als nalam.
Előzmény: robisilvi (1590)
unkleindex Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1617
Szaisztok!
Hétvégi vízhűtő csere alkalmával le szeretném cserélni a fagyállót is totál, hol tudom leengedni a vízet teljesen?
Olvastam előrébb, hogy a motor a "forró levegőt a kipufogóról szivornyázza", nálam nincs is semmiféle cső a kipufogócsonk és levegőszűrő ház között, bár a helye látszódik, hogy valaha rá volt húzva anno - gondolom - egy fém gégecső... Igy is megy, nem rángat vagy pótoljam?
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1616

super !

 

Nagyon köszöngetem !

Előzmény: arthur877 (1601)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1615

gyári transzparens magenta hűtőfolyadék van benne, no  meg garantáltan 43e km, ha ez így vízköves ...

 

kívülről emlegettem, hogy megborotváltam a szűnyogokat rajta, de erre semmi nem változott sajnos, a gelyzír forralja ...

Előzmény: zsozsó120 (1608)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1614

igen egyet értek, a lengyel termos jónak tűnik, bár én sokkal olcsóbban vettem a TLX-ben kb 2e Ft volt

 

Egy fura van rajta, nincs pici furata , ami a lehűllö víz esetén a nyomáskülönbséget kiegyenlítené leállítás után. lehet hogy itt nem is kell, mert a hűtő + Motor körön keresztül akadálytalanol kienyenlít ?

Előzmény: ó-vodás5407070 (1605)
felicia_99 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1613
http://www.hasznaltauto.hu/2136464_skoda_felicia_1999
felicia_99 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1612
http://kepfeltoltes.hu/view/080612/20080603_006__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/080612/20080603_004__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/080612/20080603_005__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Előzmény: felicia_99 (1611)
felicia_99 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1611
A képek....:
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/080612/20080603_006__www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/080612/20080603_006__www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/080612/20080603_004__www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/080612/20080603_004__www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/080612/20080603_005__www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/080612/20080603_005__www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]

daVeFR Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1610

Esetleg egy ilyen hűtőtisztító lötyit (<1e HUF) megpróbálhatnátok, mielőtt a MIR űrállomást beépítenétek. ??

Előzmény: zsozsó120 (1608)
felicia_99 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1609
Sziasztok
Eladó lett a kocsim:
99'-es Skoda Felicia 1.3 mpi, jó állapotban , most kapott új főfék munkahengert, új féktengelyt. szép és jó kocsi , én szerettem nagyon , csak azért válnék meg tőle mert kicsit nagyobb teljesítményre vágyom.

E-mailban érdeklődjetek: abranyi@hotmail.com
zsozsó120 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1608
Üdv Hűtőügyben szerintem ott vízkövesedés is közrejátszhat hogy nem tökéletes a hűtésed.Nekem is fölmegy a hőfok főleg ha pesten állok a dugóba és bennem is ot a para hogy elne durranjon a rendszer, és én is filóztam már azon hogy hogylehetne még1 motort berakni de akkor az meg a blokranyomná vissza a meleget szóval ez felejtős.Én még amit csináltam hogy a hűtőt a bórdákat magasnyomású mosóval átnyomattam és hát jött belőle szépen geda. 1.9es hűtőn én is filózgatok egy ideje.
Előzmény: ZödFelicsita (1600)
daVeFR Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1607

Nekem is volt ilyen gondom. Mondtak itt 1e km-t, meg egész éjszakás aksi saru le, de semmi nem segített. VAG-COM, laptop, Reset Default Settings -> 800rpm, örül :))

 

Sajnos nekem nincs ilyen felszerelésem. Mondjuk gondolkozom egy VAG-COM csatin. Laptop van, a többit meg mondjuk megoldom vhogy. ;)

Előzmény: robisilvi (1590)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1606

Hubo!

 

lehet megyek Galántára szombaton

 

ha megyek esetleg benéznék hozzád is:)

ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1605

kell venni lengyel zégergyűrűs termosztátot 3500Ftért és azt nem kell cserélgetni

 

a gyári műanyagfüles nagyon gagyó azt ne vegyen senki!!!

Előzmény: Robertoo001 (1604)
Robertoo001 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1604
S.Zoleee!
Szerintem nézesd meg a lambda szondád, mert nekem is gyakran leesett a fordulatszámom, néha le is fulladt. Meg neklem is le szokott lomhulni, de a lambdaszondát kell állítólag megnézni. Biztosat nem tudok mondani, mert még nem állítattam be, de hátha segít. Meg persze a kipufogót is megnézném, hogy valahol nem-e fúj ki. Az viszont tényleg segít rajta, mert azt már meghegesztettem és azóta nem annyira gyakori a probléma és nem fullad le.
Nekem jelenleg a legnagyobb problémám (tipikus felicia betegség) a váltó. Még lehet használni, de az 1est nehezen veszi be. Meg hát termostátot elléggé gyakran kell nekik cserélni. Nekem 99es modellem van, amihez azt tanácsolták, hogy kb évente cseréljem:(
Előzmény: S.Zoleee (1579)
piba gls Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1603
robisilvi! Semmiképp ne cseréltesd ki még. Nekem ugyan ez volt a helyzet a folytószeleppel. Tisztítás után magas alapjárat. Bár nekem ez úgy működött, hogy ha csak bizonyos fordulatszám tartományban ment a motor, akkor nem esett vissza az alapjárat. Az alatt ill. az fölött visszaállt. Úgy néz ki, hogy most a napokban visszaállt és jó az alapjárat. Olyan 1000-1200 km-t tettem meg és beállt.

Nem tudom, hogy van-e összeföggés a kettő között, de nekem olajcsere után másnap már be állt az alapjárat, lehet hogy csak véletlen de lehet, hogy van köze hozzá, talán a karter gáz miatt.
Előzmény: robisilvi (1590)
monsanto Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1602
Sziasztok

Fékdobba mekkora méretű szimering kell?
arthur877 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 1601

Én pesten ezt a bontót/boltot ismerem, ami csak és kizárólag Škodákkal foglalkozik:

 

Formucha

 

Illetve:

 

KOBE

 

esetleg:

 

 

HS-Autó
Előzmény: ZödFelicsita (1600)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1600

A bontó érdekelne, kérem írjatok bontó elérhetőségeket, a tatősin bontva is megfelene nekem, csak legyen. ugyan így az első ablakvillanyemelő és kapcsoló szet is érdekel akár bontva is.

 

Venti ügyben mindenképp lépnem kell valamit, mert a réginek a lapátja excentrikus, üt mint a bolondóra, gondolom ezért csapágyas a kályhacsőre emlékeztető motorja is.

 

tehát gyakori használatra alkalmas venti kell nekem nagyobb teljesítménnyel , jól felfogathatóan ?  Mi a javaslat ?

 

Kinek van tapasztalata ezügyben ?

Előzmény: reszelozsir (1592)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1599

"lengőkar "  gondolom kormány irányítókarra gondoltál, az ottani gömbfej kipattintva teszi kifordíthatóvá a kereket annyira, hogy kihúzható a féltengely , ha jól látom.

 

más gyártóknál legalább is ez a megoldás jött be nekem, remélem Felicsita is így jön széjjel. 

Előzmény: elementary (1589)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1598

a hűtő nagyon tiszta belülről, száloptikával bekukucskáltunk, nincs iszap az alján.

 

kívülről pedig gőzborotváltuk a szúnyogokat, így már nem szőrősek (-:)

Előzmény: reszelozsir (1592)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1597

Köszi a tánácsokat, szerencsére én már megvettem a java holmit így a harangokat is.  A boltosnak is ez a típus van, így a sok féléből igyekezett megfelelőt adni, ellenőrizte is a típusváltozási táblában és a fotón. így remélem jó lesz. ( Bp. Prielle Kornélia u. Budafoki 91. sarok www.tlxkft.fw.hu vagy www.tlx.hu )

 

még a kuplung cuccokat kell megvennem, meg ékszíjat is, mert a vízpumpa hajtánya is azon van, így nélküle elindulni lutri.

Előzmény: zsozsó120 (1591)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1596
köszönöm, várom a jelentkezésedet, addíg is jó munkát !
Előzmény: hubo44 (1593)
robisilvi Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1595
Szia Hubo. mit jelent,ha a felicián kiirja a pc ezt :ridici jednotka-defekt?
Előzmény: hubo44 (1593)
stemplis Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1594
Nem akarok hülyeségeket írni, de úgy vettem észre, hogy a folytószelep tisztítás elég kényes téma... mások is jártak már úgy mint te. Mielőtt kicseréled amiket a szerelő mondott, azért próbálj meg néhány dolgot. Tanácsot nem nagyon tudok adni mert én az enyémhez még nem nyúltam (szerencsére), nem is volt vele még bajom... de ha veszed a fáradságot és végigolvasod a fórumot az elejétől, akkor lehet hogy fogsz találni jó tanácsokat , vagy olyanokat akik tudnak ebben segíteni, mert ha jól emlékszem többször is volt már róla szó.
Előzmény: robisilvi (1590)
hubo44 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1593
Nadon farat vadok majd holnap reakcio. Borzasto garambolt javitok.
Előzmény: ZödFelicsita (1585)
reszelozsir Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1592
Szia!

Szerintem elég a saját ventillátor, de a hűtőnek is tisztának kell lennie a hőleadás miatt.

Tetősínnel kapcsolatban csak annyi az ötletem, hogy nézz meg egy olyan kombit, amin van (hova, hogy van felfogatva), beszerzésben pedig segíthet egy keszthelyi bontós srác, ha gondolod küldök elérhetőséget.
Előzmény: ZödFelicsita (1586)
zsozsó120 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1591
Üdv ha már a gumiharangcseréről szó esett akkor nem árt megnézni a belsőgumiharangotsem a váltófelőlit+a belső csuklósrészt/az a tűgörgős kereszt/én ígyhívom vidékiesen:) én is nem régcseréltem mert nekem a belső szakadt el aztán sajna azt a keresztet is cserélni kellett mert megnéztem és hiányzott belőle 4-5 tűgörgőtDe ha mész venni mert neadj isten cseréreszorul az eredetit vidd magaddal nekem az autósboltos akihez mentem szolnokon mutatott 4 fajtát.
Előzmény: ZödFelicsita (1585)
robisilvi Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1590
Hello.Szeretnék kérdezni valamit.Ma kitisztitottuk a folytoszelepeket,a diagnosztika mindent rendben talált,de néha kiirja hogy :vezérlő egység-hiba.Nem tudom mit jelent.Ki kelletett cserélni a vizhőmérséklet érzékelőt,mert bezavart.Utánna szépen gyult,egyenletesen megyen a motor,de sajnos nagyon magas az alapjárat/a vezérlő egység-hibát nem mindig irja/.A szerelo folytoszelep cserét, és vezérlő egység/agy/cserét javasol az alapjárat miatt.Elfogadjam a cserét,vagy netán magátol helyreáll?Előre is köszönöm.
elementary Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1589
A féltengely/gumiharang csere nem nagy vas.is!!
csak le kell venni a lengőkar rögzitö csavart, és ki kell ütni a gömbfejet a lengőkarból, és ki lehet forditani a féltengelyt ügyesen:)
sok sikert!
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1588

kedves Piba !

 

én is kuplungozni készülők.

 

Nekem a boltos srác azt mondta, hogy a 300-400Ft értékű féltengely szimmeringeket és a ~1e értékű nyelestengely szimmeringet a világért se hagyjam benne, ha már le van bontva a váltó. Ez vonatkozik a kapcsolórúd szimmeringre is, ami szintén nx100Ft. Ha ezek elmennek, a váltó alaj szökik, és mindent visz, csapágyakat stb, nem is beszélve arról, hogy giga meló egy nyelestengely szimmering csere miatt lebontani a váltót , kuplunkgot újra. Mivel ebben a skoda világban a gumi alkatrészek időzített bombáknak tűnnek én megfogadom ezt.

 

Ha féltengelyt kirángattod, akkor a gumiharangokat is érdemes megcibálni és ha repedezett , kemény, stb, akkor azt is érdemes kikukázni, az ára baráti a 4db veri a 4-5e  Ft-ot szumma, most vettem a héten én is.

 

még nem bújtam ebbe jobban bele, de megvettem a Haynes 3505-öt. Kicsit tanulok belőle ángolul is meg Skoda Felíciául is.ű

 

Nos jelezzd, ha van még infó amit tudni kell és érdekes.

 

kösz !

stemplis Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1587

A hátsó csapágyak állapotát nem nagyon lehet a kocsiban lévő kilométerhez viszonyiítani, mert lehet, hogy már voltak cserélve időközben... De ha rossz akkor azt meglátni a görgők és a csapágy ház felületén, (elszineződés, karcok, kipattogzott részek láthatóak rajta) na meg nagyon lóg is olyankor a hátsó kerék. Vagy inkább úgy írom, hogy nagyon szorosra kell, húzni, hogy ne lógjon..., amit viszont nem szabad.

Ha esetleg jónak találod , akkor a jobb minőségű zsírral zsírozd be őket, ne a "sima"  zsírral.

A szimmering akkor rossz, ha átereszti a zsírt...  De ha csapágyat cserélsz feltétlenül cserélj szimmeringet is.

Annak idején szemrevételezés céljából én is megnéztem a csapágyakat  a kocsimban, és biztos ami biztos felírtam a számukat, a belső :  SKF L45449/Q    a külsö: SKF LM 11749/Q VC027 ,  a szimmeringet azt elfelejtettem felírni... Az enyém kombi , de szerintem a csapágyméretek megegyeznek.

Előzmény: monsanto (1582)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1586

srácok !

 

továbbra is nyitott kérdés számomra:

 

Milyen ventit tegyek a haldokló atomreaktor szerű helyére?

Javasoljatok valamit ?

 

Esetleg az 1.9d hűtőjét érdemes felbarkácsolni ? Van ilyen tapasztalás ?

 

Én sajnos városban fogom használni, ha egyszer lábra tudom állítani a segítségetekkel, de itt télen nyáron forrni fog a leírások szerint, ami egyenes út a hengerfejkampóhoz, tehát meg akarom oldani a hűtését.

 

Javasoltak már kollégák elektromos vízpumpát is, mert araszoláskor a gyári nem hajtja át a vizet a hűtőn így rotyog a motor teteje.... van ilyen valakinek beépítve ?

 

Törve nem volt az eleje, a műhanyag légtelelők gyárinak tűnnek mindenűtt az elejiben.

 

további kérdés még:

Lehet a Combira utólag tetősint felrakni ? hol lehetne venni ha lehet ?

hogy kell feltenni ?

 

első ablakemelő villanyosítása nagy kaland, vagy egyszerű? mibe kerülhet ?

kinek van tapasztalása ? jótanácsa ?

 

kösziiiiii !

 

 

ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1585

Kedves Hubo !

 

Sajnos nincsen 200e az autómban, csak 43eKm ez biztos sajnos. havonta, kéthavonta egyszer ültem benne, tudom hogyan és mennyit használta a gazdája mivel együtt dolgozunk.  van szervízkönyve is , eddíg vezetve, de az persze nem jelent semmit. Úgy használták, hogy vasárnap és szombaton bepakoltak bele 4 kerékpárt és kimentek vele a városon túli első parkolóba, ott bringára ültek, majd este vissza. 3-4 napot mindíg a garázsban töltött hetente. A cégtől 1km-re lakott a gazdája, és a villamoson szeretett újságot olvasni, beszélgetni, így ritkán jött vele be. nagyobb családi ünnepeken vidéki rokonlátogatásra ment pár száz kilométerrel, ezért van vidéki szervízbejegyzése is.

 

A kinyomócsapágy okát láttam, úgy vezették, hogy egyik láb a kuplungon pihent mindíg...  a többi hibára a  szintén feliciás boltos azt mondta, hogy nem ritkaság, hogy ezek kiesnek alóla ( gumiharangok, szimmeringek stb) ezt nem a km teszi, hanem az eltelt 7 esztendő, mert ezt nem az örökkévalóságnak gyártották ( ellentétben a P309-el)

 

Segítsetek nekünk a kuplung cserében mire figyeljek , más is ezt kérte ma épp.

 

A fényszóró állító színes folyadékos hyper extra csoda rendszer ebben sem működik, de a tulaja azt mondta, hogy garanciában párszor javíttata ( komplett csere fél nap), de soha nem volt jó egy óránál tovább, tehát nyugtázta, hogy ez csak a megtévesztés kedvéért van az extra listára felvéve és javítja a kirugózott teher mennyiségét, egyszerű optikai tuning.

 

Adjatok jó tanácsokat a kuplung cseréhez, és a féltengely gumiharang cseréhez.

 

köszi előre is !

 

robisilvi Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1584
Sziasztok.Lenne egy nagyobb problémám Feliciámmal.Kitisztitottuk a fojtoszelepeket,számitogéppel beállitottunk minden értéket,minden OK.Egészen addig,amig be nem gyujtom.Akkor nem tudom miért,de az alapjárat nagyon magas lett.Tudna valaki segiteni,hogy mitől lehet ez?
piba gls Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1583
Sziasztok! Jövő hónapban meg akarom kuplungozni a feliciát. A szerkezeten, a tárcsán és a kinyomócsapágyon kívül kell/érdemes ilyenkor cserélni mást is? Előre is köszi!
monsanto Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1582
Sziasztok
Az első fékrendszer után nekiállok a hátsónak. Olyan kérdésem lenne, hogy érdemes cserélni a fékdob szimeringet és csapágyakat is? 11 éves az autó és van benne 280ezer km és dízel kombi. Ha igen milyen szimering és csapágy kell bele? Zsírozásnál jó a sima zsír vagy hőálló kell bele?

Köszi előre is
S.Zoleee Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1581

Az elkerülte a figyelmemet, h 2001es az autód.

Akkor lehet, h az egész tárgytalan, amit írtam, mert abban más termosztátház van és nem tudom, h abba is belemegy e a régi típusú termosztát.

Az enyém 95ös.

Előzmény: ZödFelicsita (1572)
S.Zoleee Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1580

Üdv!

 

Akkor eléggé sikerüölt melléfognod.

Mondjuk én sem panaszkodhatom, de én 114000 km-el vettem az LXi-t.

Néhány aggasztónak tűnő probléma után rájöttem, h szerencsére megy.

Azóta nem küzdök azzal, h minden tökéletes legyen, mert egy vagyont lehetne költeni rá.

Így is hengerfejes lett tavaly nyáron. Az előzménye, h nekem is mindig 100 fok körül járt, de a szerelők szerint ne foglalkjozzak vele, amíg nem forr a víz, és valóban: méregettem időnként és 97 foknál nem ment feljebb... a tartályban!!!!

Vajon a motorban mennyi lehetett???

Na mindegy. Arra jutottam, h nyáron skoda (azt hiszem 120) termosztáttal járok, ami 80 foknál nyit, a felicia 88 fokával szemben. (azért télre visszateszem a gyárit, h hamarabb melegedjen)

És mellé favorit ventilátorkapcsoló gombát használok, ami 89 foknál indít a 94,5 helyett. ;)

Most, h írom e sorokat, rádöbbenek, h még mindig a gyári termosztát van benn, pedig már június van. Így is teljesen jól üzemel, csak épp kicsit sűrűbben megy a ventilátor. Városban lámpánál mindig, illetve amikor hazaérek, és kaput nyitok, stb, akkor kapcsol be. Viszont leállítás után sem hagyja, h felszökjön a vízhőfok, időnként még 2-3 percig is hűti, de legalább nem kell annyira tartanom egy újabb hengerfejcserétől.

És még egy ötlet, talán pont itt olvastam a megoldást a fórumon:

Ha esetleg törve volt az autó eleje és hiányzik a löükhárító környékéről egy légterelő elem (legkönnyebben úgy tudod megállapítani, ha megnézel egy másik feliciát, szerintem), akkor nem kap elég levegőt a hűtő, mert a beáramló menetszél egy része a motor alatt tovább megy.

 

Sok sikert a szerelgetéshez.

Szerintem nem vagy egyedül az ehhez hasonló problémákkal (lásd például ÉN).

 

Előzmény: ZödFelicsita (1572)
S.Zoleee Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1579

Sziasztok

 

Nekem teljesen változó. Néha érzem, h erőre kap, máskor meg olyan lomha, h egy kukásautó is ott hagy.

Lehet, h tudtok segíteni ebben: reggelente nagyon nehezen indul be az autóm

(95-ös felicia).

Olyan, mintha sokára kapná fel a benzint, végre elindul, aztán újra leáll. Egyenetlenül jár a motor, néha mintha le akarna fulladni. Aztán néhány perccel és pár száz méterrel később összeszedi magát és különösebb hiba nélkül megy.

Kicseréltem a benzinszűrőt, de gyanakszom a gyújtásra is, főleg azért, mert állandó jelleggel durrog a kipufogóm motorféknél normál dobbal is.

Előzmény: g.a.m.e. (1576)
pitya5 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1578
Kösz Hubo! Egy képet esetleg még tudnál küldeni a kárpit levételről:Azt sem tudom hol álljak neki!
Előzmény: hubo44 (1545)
arthur877 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1577

Hűvös időben minden gép jobban megy! Sűrűbb a levegő.

Ezt a "funkciót" csinálja a spéci gépeken az intercooler...  :-))

Előzmény: g.a.m.e. (1576)
g.a.m.e. Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1576
>Nálam inkább az van, hogy ha jól átmelegszik minden, akkor meleg, nappali időben
>"bebutul" egy kicsit. Éjjel, ill. hűvös időben ez kevésbé érezhető.

Nalam is megvan meg mindig :(..................detto ezt csinalja.

Hidegen semmi baja, jo eroben van..............melegen meg fura.................menni jol megy, de megsem az igazi a gazreakcio meg a gyorsulas. Kb. mintha 3,5 hengerrel menne.

Sztem valamelyik erzekelo lesz a ludas........sztem ki kellene merni oket (levego homerseklet vagy a hutofolyadek homerseklet szenzor).


Neked milyen szinuek a gyertyaid?
Előzmény: daVeFR (1565)
Skodabuher Creative Commons License 2008.06.10 0 0 1575
A bal első sárvédó elemet korábban cserélték.Nagyeszü előző tulaj, hogy ne kelljen casco önrészt fizetni balhézott a szervízben akkor.Erre cserélték, lefújták és fényezték de csak fedő zománccal alapozás nélkül.Most hólygosan dobja le de még menthető.
Kérdés: ha jól láttam a sárvédő csavarosan van rögzítve.Leszedjem a külső és belső lefestéshez-fújáshoz vagy csak "helyben" hagyva csináljam meg?Előbbi precízebb munkát eredményezne szerintem.
Skodabuher Creative Commons License 2008.06.10 0 0 1574
Szóval 68 Le motor van benne.
Olvasva az előbbi kombis hozzászólást én már meg sem szólalhatok mert az enyém egy Singer varrógép, egy safhauzen (sav-kanzen) :).
A mobli olaj helyett biztos jó más is ami azonos spec-el rendelkezik.
Szomorú vagyok amiért a fényszóró állító gyakorlatilag nem javítható.
Azért egy szép nyári napon megpróbálom.
A motor blokkot-váltóházat gyárilag nem védi semmi lemezféle a leüléstől vagy csak én kaptam így az előző tulajtól?
Köszi az eddigi válaszokat!
hubo44 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 1573
Mar irtuk hod ebbe van legalab 200ezer eš nem 43ezer. Eš meg ňuktatlak hod tudom mirol beselek.
Előzmény: ZödFelicsita (1572)
ZödFelicsita Creative Commons License 2008.06.10 0 0 1572

Skodatársak !

 

Nemrég megvettem kollégámtól életem 2. Skodáját. Az első az apámé volt egy S100L, de ez egy Felícia LXI 1.3 55kw Combi. Ez teljesen más !.

 

2001 11. havi , a helyére már Fábiállt a szalon elé. 43e km , új szaga van, aranysárga az olaj benne, a sárvédők belülről még színrefújtak, esőben a garázsban várta a napsütést.

 

Gondoltam ez épp csak  be van járatva, mi baj lehet megveszem.

 

És a fal adta a másikat a diagnosztika után.

 

Az eredmény lesulytó:

 

féltengely gumiharang szakadt,

 

Váltóban nincs olaj, kapcsolórúdnál és a féltengelyeknél is csepeg.

 

kuplung kinyomócsapágyas ( pedálhoz érve olyan a hangja, mintha traktoron aszfaltra eresztenéd az ekét menet közben)

 

kipuffantyú egy rozsdatemető

 

vezérműlánc hidegen úgy csörög, mint orosz versenybringán, ha melléváltok

 

Hátsó kerekek lógnak,

 

fékpedál leragad

 

fékszervó mintha nem is lenne kétlában a pedál...

 

a szerelő szerint nyelestengely és még valamely váltó csapágy búg

 

a városban forralja  a vizet, 100c körül kapcsol a venti, de az olyan csapágyas, hogy elsőre kiugrottam az autóból és alánézten, hogy mi történt elütöttem egy nyári szánkózót és alászorult elejének és az surrog ?

 

A venti hiába pörög és zúg, a víz csak megy felfelé , felfelé...

 

7 évesen 43e km-el ez így normális ?

 

21 éves P309-ből ülök át, a vizet nem forralja városban, olaja nem folyík, 2. gumiharang van a felújított féltengelyen 275e km-nél. 5.5l dieselt fogyaszt és nem 10l benzint... Kicsit bosszant a dolog.

 

Csak az angol javítási könyv van a Feliciához, magyar csak Formanig létezik ?

 

Gondoltam megcsinálgatom apránként mert P309-et is csak eleinte javíttam, utána a fékmunkkahenger, lengéscsillapító csere , csapágyak, gömbfejek, felújított féltengelyek, kormánygép, csapágyak stb az aknámban kerültek bele és mindíg le is vizsgázott és szépen futkározott vele.

 

Tehát milyen irodalomból lehet álomfejteni a Feliciát házilag?

 

 

Kuplung csere mekkora kaland ? olaj le, féltengelyek ki, váltó ki, nyelestengely szimmering csere, kuplung szerkezet , kinyomócsapágy, tárcsa csere, központosít, összeszerel, féltengely szimmering csere, gumiharangok csere, váltórúd simán kicsúszós, vagy van treükk benne, ottani szimmering csere, vissza, olaj bele ez kb egy erős napba belefér egy nem kapkodós hétvégi barkácsosnak?

 

Vezérműlánc csere mekkora kaland ? ? érdemes nekiállni, vagy könnyű elrakni a vezérlését és inkább ne ? (P309 egyszerű előre kialakított furatokba rögzítő csavart teszel mielőtt leveszed a régi szíjat és az újat így csak jól lehet feltenni ...)

 

Lengyel fém Thermostatot kaptam bele , a gyári műhanyagra azt mondták , hogy felejtsem el ... olaj a motorba 10W40W Mobile és lengyel szelepes szűrő ok?

 

légszűrő Mann ? az alsó belső békazárhoz hívjak nőgyógyászt, vagy én könyékig nyúljak be neki és melékezetből mütsem meg ?

 

ez a gép nyáron is a kipuffantóról szivornyázza a forró levegőt ?

 

milyen ventit vegyek rá ? a gyári akkora mint egy volvov légvédelmi raketta, "csak azellen ez nem véd" ....

 

a boltban javasolták a folyamatos üzemre alkalmas, légkondis modellnek a ventijét a mi lapos, nagy és csendes volt, de nincs hozzá meg a felfüggesztés, azt szoborni kell lemezből, mondta az eladó.  régi fusi haver mondta, hogy   neki az 1.3-ban az 1-9d hűtóje volt ezzel a légkondis ventivel és egész jó volt, de a vízpumpa alapjáraton nem forgatja meg a vizet, így lépésben az is melegedett, de legalább nem forrt..

 

Na jó sokat írtam, kérem támogassatok a műtéti programban.

 

ha nincs más könyv megveszem az angolt. Marótinál a Nagykőrösin 8.500.Ft , van olcsóbban esetleg ?

 

Lehet a Combira utólag teősint felrakni ? hol lehetne venni ha lehet ?

 

első ablakemelő villanyosítása nagy kaland, vagy egyszerű? mibe kerülhet ?

 

 

minden segítséget megköszönök előre  !

unkleindex Creative Commons License 2008.06.10 0 0 1571
Előre is köszönet, biztos lesz még pár kérdésem a jövőben, élni fogok a lehetőséggel! Hét végére tervezem a hűtőszervizt, vagy úgy vagy így de megcsinálom, mertidegesít a dolog.
Üdv!
Előzmény: stemplis (1570)
stemplis Creative Commons License 2008.06.10 0 0 1570

 Végül is 7000 Ft nem sok érte... a 14 egy kicsivel már több, de hát minden csak pénzkérdése...  Egyébként a tisztitás nem olyan nagy munka, mármint időben sem, 1-2 óra alatt simán megvan. De ha megnyugtatóbb neked , hogy új van benne, akkor inkább cseréld ki, legfeljebb lesz egy tartalék hűtőd, ami valamikor még jól jöhet.

Nyugodtan kérdezz máskor is, szívesen segítek, ha valamiben tudok.Üdv!

Előzmény: unkleindex (1569)
unkleindex Creative Commons License 2008.06.10 0 0 1569
Üdvözletem!

Szerintem az ékszíj probléma megoldódott, biztos "megszokta" a helyét, mert ma egész nap nem csilálta de nem akarom elkiabálni. Köszi a tanácsot hűtő ügyben, megpróbálom elöszőr a takarítást, bár minden nap szükségem van az autóra és ha szétszedem - összerakom és ha mégsem okés a dolog megint szét kell szerelnem, ha újat veszek a mostani kilenc éves helyett, az biztosan(?) jó lesz, ha jól tudom 7e HUFért már kapok utángyártottat de Visegrádi u-i "Skoda néni" gyárit ajánlott 14000-ért akciósan. Az elöbb említett bolt amúgy sajnos 19-ig van nyitva, aztán megszünik működni... Köszönöm a sok jó tanácsot!!
Előzmény: stemplis (1568)
stemplis Creative Commons License 2008.06.10 0 0 1568

Az ékszíjra nem nagyon tudok trükköt, bár régebben már hallottam ilyenről, de most nemjut eszembe sem a megoldás, sem az,  hogy miért csinál ilyet...

A hűtőt nem nehéz kivenni, ha jól emlékszem két 6-os csavar, 3 cső és egy stekker van a ventillátoron. Régebben már írtam erről azt hiszem...  Mielőtt újat veszel érdemes megpróbálni ezt kipucolni. Egy kis vizkőoldóval kilötykölni, majd öblítés átfolyó vizzel, ezt megismételni 3-4szer vagy amig jön belőle valami. Én az enyémmel ezt csináltam és bevált.

Előzmény: unkleindex (1567)
unkleindex Creative Commons License 2008.06.10 0 0 1567
Na megnéztem és mindent rendben találtam! Nagy örömömre reggel és azóta se (napközben) csinálta, pedig náhányszor leálltam és elindultam. Kicsit viszont szomorú vagyok, hiszen beszereltem az új hőjeladót és termosztátot, valamint a vadi új hőgombát és hát még így is 110C körül ingadozott a műszer. Ventillátor vadul dolgozott a Hungária krt-on. Azt hittem megúszom a hűtő cserét... Már ránéztem esetleges kiszerelés végett. Nagy meló, ki tudja? Vagy okozhatja más a melegedést a fentieken kívűl? Tudom a forumon már az eleje felé tárgyalták ezt de ha már így benne vagyunk...
hubo44 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 1566
SZ. Laslo. Fojto selep 2000 fordulat alap jarat tistitaš utan. Musaj el jonod hozam!
daVeFR Creative Commons License 2008.06.10 0 0 1565
Ez nálam is van, de több ideig. Nálam inkább az van, hogy ha jól átmelegszik minden, akkor meleg, nappali időben "bebutul" egy kicsit. Éjjel, ill. hűvös időben ez kevésbé érezhető.
Előzmény: ó-vodás5407070 (1555)
unkleindex Creative Commons License 2008.06.09 0 0 1564
Hát jó, mindenféleképpen ránézek még 1x, hogy a hosszanti barázdák egy síkban vannak e. Tisztának biztos tiszta, a szennyeződést kizárnám de ez a "hideg" ékszíj érdekes, számomra új probléma, hiszen most lett előszőr cserélve rajta. Természetesen régi szíjal nem volt probléma. Azt hiszem ha tényleg ez (is) a baj, nem nagyon lehet vele mit csinálni ha tényleg jól van feltéve és csak helyezkedik magától. Vmi trükk esetleg? Üresben felpörgetésnél amúgy nem hallatszik semmi, csak ha sebességbe rakom induláskor.
Előzmény: stemplis (1563)
stemplis Creative Commons License 2008.06.09 0 0 1563

Az a hang nem csak azért lehet mert laza az ékszíly.  Akkor is szokott, ha nincs egysíkban, pl. ha valamelyik tárcsán egy barázdával félre van téve. Vagy amikor  "hideg" az ékszíly és ahogy a fém tárcsára ráfeszül és helyezkedik rajta. Vagy ha valami szennyeződés van rajta...

Szóval kizárnám a  csúszást... 

 

Előzmény: unkleindex (1561)
Bastiano21 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 1562
Helló!

Olajtémához, én az óra szerinti 125 ezres 13 éves sárkányomba 15W-40 Ford olajat vettem, mert az volt olcsó 5 literes. :D 2ezer kilométer után nem hiányzik egy csepp sem.

Kiegyenlítő tartályra sapkát hol érdemes venni, és milyet, mert ez most ereszt...

Van valakinek tapasztalata Felicia csomagtérajtóba központi zár beszereléssel? Mit kell hozzá venni, mennyiben van, stb?
unkleindex Creative Commons License 2008.06.09 0 0 1561
Szia Stemplis!

Abból gondolom, hogy hallom azt azt a jellegzetes hangot. Igazából csak akkor csinálja, ha órákra leállok, aztán elindulok és akkor a negyedik, ötödik lassítás-vátás-gázadásnál, aztán többet nem. Kiváncsi vagyok a holnap reggelre, hogy vajon megtartja e a rossz szokását...
Előzmény: stemplis (1550)
arthur877 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 1560

Ez is Forman Silver Line. 94' Novemberi. Az elektromos ablakon és a klímán kivűl minden benne gyárilag.

80.000 Km-rel vettem 2 éve első kézből. Sajnos a március lepadlózott anyagilag!

Váltó, kuplung, váltó kulissza, féltengely, km. spirál, gömbfej csere...  :-((

A hűtöt és a generátort, akkut az elöző tulaj cserélte az eladás elött!

A motorja viszont egy csepp olajat sem eszik olajcserénként!

Előzmény: ó-vodás5407070 (1559)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 1559

nekem is volt Silver Line

 

1993 11.havi volt és Forman

 

215000Kmrel adtam el

 

102000kmrel vettem

 

motorhoz váltóhoz nem kellet nyúlni,csak rohadt szegény nagyon

 

 

Előzmény: arthur877 (1558)
arthur877 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 1558
Az 55 lovas az tényleg gyenge lehet, mert az asszony Silver Line-jában is erősebb a motor!
Előzmény: ó-vodás5407070 (1557)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 1557

135M 40kW-55LE

 

136M 50kW-68LE

 

mindkettőt nyomták 1996nyarától -2001ig

Előzmény: arthur877 (1556)
arthur877 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 1556

Ha sokat eszik, megdöglött a lambda szondád...!?!

Én egy tankkal 700 Km.t megyek el kényelmesen!(Szigoruan VPower benzinnel)

A fényszoró állító gyakorlatilag nem javítható...

A Suzukikat én most is otthagyom a lámpánál, de nem sürűn szoktam így ütni.

Mivel azt mondtad, hogy 8 éves, abban már a 136-os 68 lovas MPI-nek kellene lennie, és az az erősebb motor, ha jól tudom. Erősits meg ó-vodás!

Előzmény: Skodabuher (1553)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 1555

én azt szeretem amikor reggel beülök az autóba(még hideg) és a beindítást követően az első 20-30 másodpercben igen jól lép

 

olyan érzés mintha egy 90 Le-s autóban ülnék

 

 

ó-vodás5407070 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 1554

melyik motoros 8 évesen?

 

135M vagy a 136M

 

Mert a 135M nem egy nagy durranás,de a 136M se versenyautó

 

mi most mentünk el 44 liter anyaggal 590km-t 136M motorossal

 

ebből a 44 literből 32 liter volt E85 ,12 liter pedig  95ös benzin

 

 

Előzmény: Skodabuher (1553)
Skodabuher Creative Commons License 2008.06.09 0 0 1553
na de tényleg!Most mi a helyzet?
Mellesleg alapjáraton ezret pörög, ritkán 800-at.Autópályán a 110-es tempót "kedveli" .
Nagyon hiányzik, hogy veszélyhelyzetből ki tudjak vele törni de sajnos nem akar gyorsulni.(a Ford Escort 1.4 motorral a Suzukikat is otthagyta egy rajtnál).
Mindenesetre következményként sokkal jobban betartom a követési távolságokat. :)
Megkedveltem a kis dögöt!Jó kocsi a Felicia.Csak még nem ismertem ki.
Sajnos bazi sokat eszik.Vidéken is. :(
Van egy fényszóró állító gomb.Valami kék folyadékkal manipulálna de nem lehet megmzdítani.Így vettem meg az előző tulajdonostól.Tudja valaki hogyan kell megjavítani?
Ja!A kárpit bontása nagyon egyszerű!Az ablak emelő mechanika is javítható ha még nincsen semmi eltörve.6-8 év után nem árt kitisztítani!Meg szír sem árt.Azóta tökéletesn megy fel-le és pzicionálható is újra.(Volt akinek ez okozott gondot.)
arthur877 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 1552
Nálad vagy valami komoly gond van, vagy a Fordod egy Mustang volt, mert ha leszabályozásig kihúzatva gyorsulsz egy Feliciával, az olyan gyorsulást tud, mintha "hátbavágtak" volna....
Előzmény: Skodabuher (1551)
Skodabuher Creative Commons License 2008.06.09 0 0 1551
Hello!Van egy 8 éves Feliciám.Imádom, nekem még új.Sőt eddig csak egy 22 éves Fordom volt.Szóval első tapasztalataim:
Ha 1-esben nyomom kihúz és az istennek sem megy jobban aztán ugyanez 2-esben stb is jelentkezik.Gondolom így szabályoz a computer.Viszont sokszor jó lenne ha 2-esben vagy 3-asban is fel lehetne pörgetni és jobban gyorsulna.
Annyit már megfigyeltem, hogy ha picit kinyomom a kuplung pedált akkor felpörög és ha finoman csúsztatom rendesen meghúzza a gépet és vadlovasan kitör. :)
Szóval csak így lehet vele "kilőni" ez a normális vagy be lehet (kell) állíttatni?
stemplis Creative Commons License 2008.06.09 0 0 1550

Szerintem az eléggé feszes. Nem tartom valószínűnek, hogy egy új, bordás ékszíly  megcsússzon, még akkor sem ha esetleg lazább mint kellene... főleg ha csak generátort és vízpumpát hajt meg.  Miböl gondolod, hogy csúszik?

Előzmény: unkleindex (1549)
unkleindex Creative Commons License 2008.06.09 0 0 1549
Sziasztok!
Az lehetséges, hogy új ékszíj néha csúszik, azaz gázadásra, mondjuk ha százalékosan fejezem ki magam, 15%-ban csúszik 85%-ban nem? Vagy csak nem elég feszes? Nem merem jobban meghúzni, már így is ha "nyomkodom" kb. kevesebb mint 1cm holtjátéka van, nehogy a vízpumpát tönkretegyem...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!