"Talán nem véletlen, hogy a felvidéki Krasznahorka várát számos link ismerteti:"
Tényleg nem véletlen, hiszen minden jól informált várkedvelő tudja, hogy a vár egykoron a vérszomjas Andrásvlad Tepesi grófé volt, mint ahogy az alábbi kép is mutatja, a múltat tisztelő ifjú nemzedék nem feledte tetteit...
na, mer ott osztán vígan elvannak a slovenszkik meg a rebellió ungarn válogatott betyárszkik, meg a vár mögül Tiso-féle csodafegyver propellerjei lapátojják az levegőt
"Raka-raka ugumbu nefagna timbuktu na netovabb kű!" Azaz: a korlátkői neandervölgyiek magyar nyelvre fordított üzenete; "BÚÉK-ot kívánunk Korlát-kőről!"
Már hajnalban fáradt voltam felrakni, de most megteszem!
A gondolom számos erőd egyike Kuba területén, amit a spanyol hódítók emeltek a gyarmatuk feletti uralom védelmére. Gondolom elég vér tapadhatott hozzá, de ebben nem vagyok járatos.
Latint azért írtam, mert egyetlen kubai szinésznőt sem ismerek...
Úristen, egyszer még ott a cukornád hazájában a tulajdonosaik aranyárban fogják mérni azokat a veterán klasszikus automobilokat a beözönlő yenki gyűjtőknek!
Nem latint. Kubait:-) Most is azt nézzük. Buena Vista Social Club. Igaz vár nincs benne. De tele van ötvenes évekbeli autókkal mert Fidel hatalomra jutása után nem jutott be már semmi. A zene kárpótol:-)