Urak itt ülök Csepel City-n egy NetCafé-ban...
Sorry a flood-ok miatt nem direkt csinálom,
valami szar van itt a hálóval...
Tényleg ne haragudjatok....
Bocsika
Ha rám hallgatsz, akkor csütörtökön te csak a mankót játszd fel, és ha majd helyére kerül a kezed, csak akkor játszd fel a sávjaidat...
Időben sem ugyanannyi, meg szerintem nem a lexerencsésebb ugyanaznap mindent felvenni...
Az idő meg pénz (ez itt areklám helye!!! -sok stúdióban igen, nálam viszont másként megy a rögzítés, nem óradíjas!!!-).
Nemegyszer voltam én is úgy, hogy mire rám került a sor: dob, bőgő, és persze a rögzítést megelőző hangzás beállítások, qrvára elfáradt az agyam, nem voltam megelégedve a végeredménnyel...
Ezért másnap frissen újra játszottam a dolgaimat, és ment minden rendesen...
Szal szerintem pihentesd magad, csak a mankósáv, hogy a többiek tudjanak dolgozni...
És akkor neked se lesz rossz szájízed a végén, mert a kezed úgy fog műxeni ahogy mexoktad!!!
Jóbulást (mondjuk, Pamela Andersont)
Ha rám hallgatsz, akkor csütörtökön te csak a mankót játszd fel, és ha majd helyére kerül a kezed, csak akkor játszd fel a sávjaidat...
Időben sem ugyanannyi, meg szerintem nem a lexerencsésebb ugyanaznap mindent felvenni...
Az idő meg pénz (ez itt areklám helye!!! -sok stúdióban igen, nálam viszont másként megy a rögzítés, nem óradíjas!!!-).
Nemegyszer voltam én is úgy, hogy mire rám került a sor: dob, bőgő, és persze a rögzítést megelőző hangzás beállítások, qrvára elfáradt az agyam, nem voltam megelégedve a végeredménnyel...
Szal szerintem pihentesd magad, csak a mankósáv hogy a többiek tudjanak dolgozni...
És akkor neked se lesz rossz szájízed a végén, mert a kezed úgy fog műxeni ahogy mexoktad!!!
Szal szerintem pihentesd magad, csak a mankósáv hogy a többiek tudjanak dolgozni...
Amiket írtam azok ujjrendek és nehogy bárki is az első fekvésben játsza, hanem kezdjétek inkább a 8. környékén és ha jól megy akkor lehet utána lejjebb menni, de az első fekvés környéke megeröltetheti a kezeteket!!!!!
Pengetési gyakorlatnak meg :
Bemelegítésként kettőt pengetsz minden hangon!
Aztán 4 hang/hur minden húron(kromatika), aztán 3(skálázás Figyelem fordul a pengetés iránya fel-le játéknál!)
Aztán 2 hang/húr(ha jól megy lehet pentatont is játszani)
a karakterek eltolódása miatt figyeljetek, nem kell nagyterceket, meg kisszexteket fogni, hanem minden húron 4 hangot kell le-fel pengetni, csak ez a szutyok rövidebb vonalat rajzolt, mint én. Wazz...
Szerintem hagyd gyógyulni,ne ragaszd le, hog y szellőzzön, aztán holnap, vagy holnapután kicsit jáccál vele, de ne slideozz sokat ezzel az ujjaddal! Csütörtökre meg majd meglátod, hogy lesz, de szerintem egy kis leukoplaszttal is menni fog a játék!
:))
Toom, hogy nem vigasztal, de
Nekem az ujjhajlító(in)szalag fölötti keresztszalag van megsérülve és most nagyon fáj!
:((
Elég kilátástalan a gyógyulás ideje, mert nem regenerálódik olyan gyorsan, mint a bőr!
A hétvégén disznópusztításon voltam. A nagy vidámkodásban (lecsúszott egy-két feles ugye) meg húsfeldolgozásban sikeresen belemetszettem a mutatóujjam végébe. Köröm mellett, azért szerencsére nem az ujjbegybe. Most ragtapasz van rajta. A komikus az az egészben, hogy csütörtökön stúdióba megyünk a bandával és így a vibrátóm, meg az egész játékom hagy némi kívánnivalót maga után.
Tudja valaki a Mona Amps gyártóinak, ill. Mezey Béla bácsinak az elérhetőségét?
Valamint érdekelne Carlsbro GLX80-as combo kapcsolási rajza. Haverom nagy szarban van, jó lenne, ha bárki tudna segíteni.
Sajna még mindí szaraxik a háló...
tehát több részletben:
1#:
Nos ezexerint nem mindenki olvas el mindent...
Ez kérem felhábbbborítttó...
Szal:
December 11.- én (kedd)az INDEX "Gitármánia" fóruma összeröffenést tart a SoundCheck Stúdió -ban, mindenkit szeretettel várunk, lesz hűtő a sörnek, tehát hozzatok, jam (lekvár), mer van cuccos is, dobembert, meg bőgőst hívok, de kaziról, cédeszről, meg MP3, meg MIDI -ről hozhattok forrást, zenélünk, örömködünk, meg mindenféle marháskodás, gitárszépségverseny, és hát az egészről készül majd:
Egy kicsit hoszzúra fogtam, de nézzétek el nekem...
Én spec somolygok ezen a B-H marhaságon (a B azé van elébb nálam, mint a H, mer ábécé sorrendben írtam!), mindenki értelmezze úgy ahogy akarja, meg ahogy a tanárbácsi, tanárnéni megengedi...
kb. annyi értelme van ezen húzni magunk, mint az enharmonikus hangokon...
Amiket leírtam skálákat érdemes 1-2-3 oktávos szinten kigyakorolni, príma újjgyakorlat!!!
Stratofan: nekem béjött a Craftsman, egyébként biztos forrásból tudom, hogy ezek a szárazfák a SAMICK gyárban készülnek...
Ha rendelsz 500 db gitárt (persze nem muszájos egy tipusból) akkor azt írják a fejre amit akarsz, pl:
hüjjjevagyubul...
Hajrá Fradddi...
Craftsman...
100 ropi pedig király ár egy 7 húros flojdrózsás gitáré'... (a többi ár is arányos, meg lehet a Megyóval alakítani az áron egy kicsit!)
Blindmouse: Mi a bajod a Zsiráf húrral? Ha 3 naponta cseréled király... :o)
No tsá urakok, dec 11.-én szeretettel várok mindenkit aki gyün...
C -ből azé' kezdjük a számolgatást, mert az Ógörög hangskálák (lásd Modális skálák) első hangsora a Ion (másképp dúr) skála C-D-E-F-G-A-B, vagyis a törzshangsor! Oszt ezé Ők is onnan kezdték...
A többi pedig a törzshangsor fokairól, képzett módusz, de mind egész hangos!
Ha má ennyire belemerültem kiemelném az Eol, vagyis a moll skálát...
Ez ugyanis érdekes lehet...
Az "normál", vagyis az összhangzatos moll-skála,
az az Eol!
Tessék megnézni: A-B-C-D-E-F-G-A
Innen kicsit tovább lépünk, jön a "harmonikus moll", (Yngwie fanok figyelem!):
A hetedik fokot felemeljük fél hanggal!
Igy la: A-B-C-D-E-F-G#-A!!!
Máris lehet gyártani az arpeggio figurákat, persze nem árt ha legalább a hármashangzatokat ösmeri az ember...
Innem még egy kicsit tovább lépünk, "melodikus moll":
Itt nemcsak a 7. hanem a 6. fokot is följebb terrorizáljuk egy-egy félhanggal, így ni:
A-B-C-D-E-F#-G#-A
Az eredmény: egy hallásra se moll, se dúr skála...
Jazzisták előszerettettel alkalmazzák, meg érdekes átmeneteket lehet képezni belőle hangnem váltáskor...
Ez hihetetlen....
előbb egyse, mostmeg 2 is...
még1x bocsika...
2#:
Létezik olyan, hogy "Csepei gitárakord lexikon" és még hozzáférhető is bárkinek...
Láss csodát:
nála úgy néz ki, hogy A, Bb (tehát nem aisz dúr,Ha-ha!) H...
ez is egy érdekes dolog nem?
Egyébként először én is hülyén néztem anno, az első készlet márkás "SHADOW" gitárhúrra, merhát addig kizárólag "Melogyijá", meg "BOY"...
Osztán rágyüttem a turpisságra. :o)
Éngem meggyőzött, hogy mé (ABC...).
Itt megjegyzem hogy van normál "á" hang, meg bécsi "á"! Az utóbi terjedt el, mivel bécsben készültek a "legjobb" zongorák, és a felharmonikusok miatt hangolták fél hanggal magasabbra a húrjait... (akkoriban gondolom még nem volt annyira elterjedt a fém húrozás, meghát az ötvözetek tekintetében is vót elmaradás a mai tech-hez képest, "a rozsda ugyi lesben áll"), egyébként ez áll a legközelebb a 440 Hz-hez... Hogy régen mi volt az etalon, azt nem tudom megmondani (hogy mi alapján hangolták a hanxereket), de ezek után mostmá' megnézem egy zenetörténeti lexikonban (érdekes lehet viszont az, hogy az eredeti 22 negyedhangos skálát leegyszerűsítették anno 11 félhangra -ezt ismerjük úgy mi, hogy kromatika, a 22 negyedhangos megfejtéseket megmeózni a görög, meg a délkelet-Ázsiai musaxokban lehet, egyébként az ilyen negyedhangnak "microtone" a neve nekije).
Sajna qrva ritkán jutok netközelbe, ezé' kicsit késnek a válaszok.
Bocsika, de muszály több részletbe...
1#:
Szal a "B-H"marhaságról:
Nos ki-ki értelmezze úgy, és annak aminek akarja...
Nekem az A# (Patkó kedvéért "A sharp") nem bé, hanem aisz!
Én spec azért szoktam át, mert az általam tanult anyagokban (Tabok, okitó anyagok, vidiók), meg a zeneszerkesztő szoftverekben) mind-mind aszondják hogy az ottan "bí" /figye'sz Patkó? :o)/.
Izé...
Érdekesen szólna ha a "B" -t aiszra húznám...
Sajna qrva ritkán jutok netközelbe, ezé' kicsit késnek a válaszok.
Wazz', má megin' kénytelen vagyok több részletbe...
Bocsika...
1#:
Szal a "B-H"marhaságról:
Nos ki-ki értelmezze úgy, és annak aminek akarja...
Nekem az A# (Patkó kedvéért "A sharp") nem bé, hanem aisz!
Én spec azért szoktam át, mert az általam tanult anyagokban (Tabok, okitó anyagok, vidiók), meg a zeneszerkesztő szoftverekben) mind-mind aszondják hogy az ottan "bí" /figye'sz Patkó? :o)/.
Izé...
Érdekesen szólna ha a "B" -t aiszra húznám...
Létezik olyan, hogy "Csepei gitárakord lexikon" és még hozzáférhető is bárkinek...
Láss csodát:
nála úgy néz ki, hogy A, Bb (tehát nem aisz dúr,Ha-ha!) H...
ez is egy érdekes dolog nem?
Volt Jump is?? Arrrgh!
Én az első dal közben (RHCP asszem, hallgathatatlan zúzás, csörömpölés közben egy streetball játékos üvöltözött középen) kifordultam a teremből. Ezek szerint nem kellett volna?!
Tegnap a VH 1 -on volt egy műsor,amiben Eric Claptonnal beszélgettek,mert (asszem) tavaly volt, hogy elárvereztette a gitárjait.
Na, ott voltak hangszerek. huuuuu
:)))
Ez az 1.2M egy gityóért semmi. A körúti Yamaha boltban volt/van egy sima 160.000 Ft-os Yamaha gitár mintegy 1.9M Ft-ért, azért ennyi, mert az egyébként normálisnak nevezhető fehér testre a japán cégtulay refestett egy piros és egy kék foltot, meg aláírta, jó ronda lett tőle, viszont drága :)))))). Hajrá :))))