Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3268
...az még nekem is hiányozni fog egy darabig :-)
Előzmény: justplay (3267)
justplay Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3267
Én azért így is felismertem, csak az arpeggio szóló hiányzik még a végéről ... :-)))
Előzmény: Törölt nick (3266)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3266
...na, jolelb.ta a hangközöket a grafika/text, szal az ütem az 4/4 ...
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3265
Szevasztok!
Látom bemelegítős ujgyakorlatokról van szó, ide tenném a mostani kedvencemet:

A----------------2------2-4----2-4-5-2--4-5-2-5-
E---2-4-5-2--4-5---4--5-----5-------------------

A---5---5----4---4----4-----
E-5---4----2---1----2---4-1- repeat 4x

lezárva F#m arpaggio-val (Deja Vu)

Elötte azért érdemes néhány kromatikus skálával bemelegiteni! :-)

StratoFan Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3264
Hahó!
Találkozott-e már személyesen valamelyiktek a Digitech GNX2-es effektjével! Nagyon érdekelne milyen! A szeptemberi zenészmagazinban a GNX1-et tesztelik. Érdekelne pl. a GNX2 és a Line6 POD összehasonlítása mert kb egy árban vannak.
sztyepp Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3263
Köszi a jótanácsokat.
Egyébként valszeg csütörtökön még nem nagyon kell gitároznom, csak pénteken és szombaton, mert a basszus, billentyű és dobrészeket vesszük fel mankóénekkel. És mivel időszűkében leszünk lehet, hogy nem is jut idő olyan számra amiben gitárszóló is van (az kötelezően előirányzott három nóta), szal valszeg csak kíséretet kell játszanom, ami jókis wahos funky sika-mika, tehát inkább csak a lábam dolgozik a Cry-Baby-n. De még minden lehetséges. Szal reméljük a legjobbakat.
Előzmény: Pyramyd (3260)
tzuiop Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3262
Jah, akkor ezért mondta be a rádió, hogy hosszú sor kígyózik a Netcafénál, mert valaki nem hajlandó, felállni a géptől!
:)))

Előzmény: Pyramyd (3261)
Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3261
Urak itt ülök Csepel City-n egy NetCafé-ban...
Sorry a flood-ok miatt nem direkt csinálom,
valami szar van itt a hálóval...
Tényleg ne haragudjatok....
Bocsika
Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3260
Szia sztyepp

Ha rám hallgatsz, akkor csütörtökön te csak a mankót játszd fel, és ha majd helyére kerül a kezed, csak akkor játszd fel a sávjaidat...

Időben sem ugyanannyi, meg szerintem nem a lexerencsésebb ugyanaznap mindent felvenni...
Az idő meg pénz (ez itt areklám helye!!! -sok stúdióban igen, nálam viszont másként megy a rögzítés, nem óradíjas!!!-).
Nemegyszer voltam én is úgy, hogy mire rám került a sor: dob, bőgő, és persze a rögzítést megelőző hangzás beállítások, qrvára elfáradt az agyam, nem voltam megelégedve a végeredménnyel...
Ezért másnap frissen újra játszottam a dolgaimat, és ment minden rendesen...
Szal szerintem pihentesd magad, csak a mankósáv, hogy a többiek tudjanak dolgozni...
És akkor neked se lesz rossz szájízed a végén, mert a kezed úgy fog műxeni ahogy mexoktad!!!
Jóbulást (mondjuk, Pamela Andersont)

Előzmény: sztyepp (3252)
Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3259
sztyepp

Ha rám hallgatsz, akkor csütörtökön te csak a mankót játszd fel, és ha majd helyére kerül a kezed, csak akkor játszd fel a sávjaidat...

Időben sem ugyanannyi, meg szerintem nem a lexerencsésebb ugyanaznap mindent felvenni...
Az idő meg pénz (ez itt areklám helye!!! -sok stúdióban igen, nálam viszont másként megy a rögzítés, nem óradíjas!!!-).
Nemegyszer voltam én is úgy, hogy mire rám került a sor: dob, bőgő, és persze a rögzítést megelőző hangzás beállítások, qrvára elfáradt az agyam, nem voltam megelégedve a végeredménnyel...
Szal szerintem pihentesd magad, csak a mankósáv hogy a többiek tudjanak dolgozni...
És akkor neked se lesz rossz szájízed a végén, mert a kezed úgy fog műxeni ahogy mexoktad!!!

Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3258
sztyepp

Szal szerintem pihentesd magad, csak a mankósáv hogy a többiek tudjanak dolgozni...

tzuiop Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3257
Hallóóó!!

Amiket írtam azok ujjrendek és nehogy bárki is az első fekvésben játsza, hanem kezdjétek inkább a 8. környékén és ha jól megy akkor lehet utána lejjebb menni, de az első fekvés környéke megeröltetheti a kezeteket!!!!!

Pengetési gyakorlatnak meg :

Bemelegítésként kettőt pengetsz minden hangon!
Aztán 4 hang/hur minden húron(kromatika), aztán 3(skálázás Figyelem fordul a pengetés iránya fel-le játéknál!)
Aztán 2 hang/húr(ha jól megy lehet pentatont is játszani)

Előzmény: Pyramyd (3253)
AORBandi Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3256
És én még viccnek szántam azt a sztyepp-pusta dolgot... :)
Szegény malac! Te egy gyilkos vagy! Ozzy és Blackie egy testben, a gonosz köztünk jár!!!
Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3255
Urakok!

a karakterek eltolódása miatt figyeljetek, nem kell nagyterceket, meg kisszexteket fogni, hanem minden húron 4 hangot kell le-fel pengetni, csak ez a szutyok rövidebb vonalat rajzolt, mint én. Wazz...

Előzmény: Pyramyd (3253)
tzuiop Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3254

Szerintem hagyd gyógyulni,ne ragaszd le, hog y szellőzzön, aztán holnap, vagy holnapután kicsit jáccál vele, de ne slideozz sokat ezzel az ujjaddal! Csütörtökre meg majd meglátod, hogy lesz, de szerintem egy kis leukoplaszttal is menni fog a játék!
:))
Toom, hogy nem vigasztal, de

Nekem az ujjhajlító(in)szalag fölötti keresztszalag van megsérülve és most nagyon fáj!
:((
Elég kilátástalan a gyógyulás ideje, mert nem regenerálódik olyan gyorsan, mint a bőr!

Fel a fejjel!

Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3253
A matekod hasonlít a
Steve Vai féle GuitarAerobic programhoz...

Állat bemelegítőgyakorlat, én kettő figurával egészítem ki ezeket:

1# fig.:

E---------------------12342345--------------------
B-----------------1234--------2345----------------
G-------------1234----------------2345------------
D---------1234------------------------2345--------
A-----1234--------------------------------2345----
E-1234----------------------------------------2345

Az újrend végig 1234 folytatólagosan!

2# fig.: ez egy elég szemét gyakorlat, ezért utálni fogtok asszem...

E---------------------23414523--------------------
B-----------------1234--------5234----------------
G-------------4123----------------2345------------
D---------3412------------------------3452--------
A-----2341--------------------------------4523----
E-1234----------------------------------------5432

Az újrend végig: 1234,2341,3412,4123 folytatólagosan!

Jó gyakorlást!

Üdvi mindenkinek:
Pyramyd

Előzmény: tzuiop (3245)
sztyepp Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3252
Emberek! SOS van!

A hétvégén disznópusztításon voltam. A nagy vidámkodásban (lecsúszott egy-két feles ugye) meg húsfeldolgozásban sikeresen belemetszettem a mutatóujjam végébe. Köröm mellett, azért szerencsére nem az ujjbegybe. Most ragtapasz van rajta. A komikus az az egészben, hogy csütörtökön stúdióba megyünk a bandával és így a vibrátóm, meg az egész játékom hagy némi kívánnivalót maga után.

Mit csináljak? Segítsetek!!!!!!!

Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3251
foto,
vidio,
jaudijó,

cím: Bp III. Bogdáni út 1.
tel: 06/303-896-986

megközelíteni:
HÉV Filatorigát megálló, oszt gyalog, a Gernimo MC kocsmájánál jobbra,

6, 86, 106, 42, 34, 134 avtobuszok, oszt gyalog,

vagy ótóval...

A bejárat a Folyamőr utcával van szemben, ottan van egy BIZO sportbolt is...

este 19- től leszünk...
ameddig jól esik...

ja és lécci másolgassátok be néha ezt szöveget, mer' én állati ritkán vagyok netközelbe', csak hogy mindenki tudjon róla, hogy összeröffenünk...

Üdvi mindenkinek:
Pyramyd

Előzmény: Pyramyd (3249)
Figyusz Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3250
Szia Mindenki!

Tudja valaki a Mona Amps gyártóinak, ill. Mezey Béla bácsinak az elérhetőségét?
Valamint érdekelne Carlsbro GLX80-as combo kapcsolási rajza. Haverom nagy szarban van, jó lenne, ha bárki tudna segíteni.

Mindenkinek előre is köszönet, üdv!!!

Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3249
Sajna még mindí szaraxik a háló...
tehát több részletben:

1#:

Nos ezexerint nem mindenki olvas el mindent...
Ez kérem felhábbbborítttó...

Szal:

December 11.- én (kedd)az INDEX "Gitármánia" fóruma összeröffenést tart a SoundCheck Stúdió -ban, mindenkit szeretettel várunk, lesz hűtő a sörnek, tehát hozzatok, jam (lekvár), mer van cuccos is, dobembert, meg bőgőst hívok, de kaziról, cédeszről, meg MP3, meg MIDI -ről hozhattok forrást, zenélünk, örömködünk, meg mindenféle marháskodás, gitárszépségverseny, és hát az egészről készül majd:

Előzmény: tzuiop (3246)
StratoFan Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3248
Najah! Mert Te sem használod azt a címed amit itt megadtál az indexben! Meg én sem! Csak elküldtem a rendes címemet :)
Előzmény: diesel()diablo (3247)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3247
nem kaptam emilt, ide nyomtad, hogy ihm@nexus.hu? nekem is lenne egy-két kérdésem, amúgy személyesen, és nem akarom rontani a topicot :-)
Előzmény: StratoFan (3208)
tzuiop Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3246
Tessékmondani mi lesz ottan Dec. 11.-én?
:))
Előzmény: Pyramyd (3244)
tzuiop Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3245
Na, csak hogy okosodjatok tőlem is valamit.

Szóval szivatós ujjgyakorlatok következnek!

Minden húron 4-et pengetünk(fel-le)elkezdjük az E húron és minden húron végigmegyünk oda-vissza!!!
(tehát EADGHE majd vissza EHGDAE húrokon)

Az ujjrendek:
Most jön a matekfak.! :-)))

1234
1243
1324
1342
1423
1432

2134
2143
2314
2341
2413
2431

3124
3142
3214
3241
3412
3421

4123
4132
4213
4231
4312
4321

(1 mutató-,2 középső-, 3 gyűrűs-,4 kisujj)

Metronómmal csináljátok!
Először lassú tempóra,mert lesznek olyan ujjrendek, ahol nehéz lesz tartani a tempó!

Előzmény: Pyramyd (3243)
Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3244
4#:

Egy kicsit hoszzúra fogtam, de nézzétek el nekem...
Én spec somolygok ezen a B-H marhaságon (a B azé van elébb nálam, mint a H, mer ábécé sorrendben írtam!), mindenki értelmezze úgy ahogy akarja, meg ahogy a tanárbácsi, tanárnéni megengedi...
kb. annyi értelme van ezen húzni magunk, mint az enharmonikus hangokon...

Amiket leírtam skálákat érdemes 1-2-3 oktávos szinten kigyakorolni, príma újjgyakorlat!!!

Stratofan: nekem béjött a Craftsman, egyébként biztos forrásból tudom, hogy ezek a szárazfák a SAMICK gyárban készülnek...
Ha rendelsz 500 db gitárt (persze nem muszájos egy tipusból) akkor azt írják a fejre amit akarsz, pl:

hüjjjevagyubul...

Hajrá Fradddi...

Craftsman...

100 ropi pedig király ár egy 7 húros flojdrózsás gitáré'... (a többi ár is arányos, meg lehet a Megyóval alakítani az áron egy kicsit!)

Blindmouse:
Mi a bajod a Zsiráf húrral? Ha 3 naponta cseréled király... :o)

No tsá urakok, dec 11.-én szeretettel várok mindenkit aki gyün...

A cím: Bp. III. Bogdáni út 1.
Tel: 06/303-896-986

A Soundcheck Stúdió legyen veletek!!!

Bye meg üdvi mindenkinek:
Pyramyd

Előzmény: Pyramyd (3243)
Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3243
3#:

C -ből azé' kezdjük a számolgatást, mert az Ógörög hangskálák (lásd Modális skálák) első hangsora a Ion (másképp dúr) skála C-D-E-F-G-A-B, vagyis a törzshangsor! Oszt ezé Ők is onnan kezdték...
A többi pedig a törzshangsor fokairól, képzett módusz, de mind egész hangos!

Ion: C-D-E-F-G-A-B-C
Dor: D-E-F-G-A-B-C-D
Frig: E-F-G-A-B-C-D-E
Lid: F-G-A-B-C-D-E-F
Mixolid: G-A-B-C-D-E-F-G
Eol: A-B-C-D-E-F-G-A
Lokriszi: B-C-D-E-F-G-A-B

Ha má ennyire belemerültem kiemelném az Eol, vagyis a moll skálát...
Ez ugyanis érdekes lehet...
Az "normál", vagyis az összhangzatos moll-skála,
az az Eol!

Tessék megnézni: A-B-C-D-E-F-G-A

Innen kicsit tovább lépünk, jön a "harmonikus moll", (Yngwie fanok figyelem!):
A hetedik fokot felemeljük fél hanggal!

Igy la: A-B-C-D-E-F-G#-A!!!

Máris lehet gyártani az arpeggio figurákat, persze nem árt ha legalább a hármashangzatokat ösmeri az ember...

Innem még egy kicsit tovább lépünk, "melodikus moll":
Itt nemcsak a 7. hanem a 6. fokot is följebb terrorizáljuk egy-egy félhanggal, így ni:

A-B-C-D-E-F#-G#-A

Az eredmény: egy hallásra se moll, se dúr skála...
Jazzisták előszerettettel alkalmazzák, meg érdekes átmeneteket lehet képezni belőle hangnem váltáskor...

Előzmény: Pyramyd (3242)
Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3242
Ez hihetetlen....
előbb egyse, mostmeg 2 is...
még1x bocsika...

2#:

Létezik olyan, hogy "Csepei gitárakord lexikon" és még hozzáférhető is bárkinek...

Láss csodát:
nála úgy néz ki, hogy A, Bb (tehát nem aisz dúr,Ha-ha!) H...
ez is egy érdekes dolog nem?

Egyébként először én is hülyén néztem anno, az első készlet márkás "SHADOW" gitárhúrra, merhát addig kizárólag "Melogyijá", meg "BOY"...
Osztán rágyüttem a turpisságra. :o)
Éngem meggyőzött, hogy mé (ABC...).

Itt megjegyzem hogy van normál "á" hang, meg bécsi "á"! Az utóbi terjedt el, mivel bécsben készültek a "legjobb" zongorák, és a felharmonikusok miatt hangolták fél hanggal magasabbra a húrjait... (akkoriban gondolom még nem volt annyira elterjedt a fém húrozás, meghát az ötvözetek tekintetében is vót elmaradás a mai tech-hez képest, "a rozsda ugyi lesben áll"), egyébként ez áll a legközelebb a 440 Hz-hez... Hogy régen mi volt az etalon, azt nem tudom megmondani (hogy mi alapján hangolták a hanxereket), de ezek után mostmá' megnézem egy zenetörténeti lexikonban (érdekes lehet viszont az, hogy az eredeti 22 negyedhangos skálát leegyszerűsítették anno 11 félhangra -ezt ismerjük úgy mi, hogy kromatika, a 22 negyedhangos megfejtéseket megmeózni a görög, meg a délkelet-Ázsiai musaxokban lehet, egyébként az ilyen negyedhangnak "microtone" a neve nekije).

Előzmény: Pyramyd (3241)
Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3241
Hi urakok!

Sajna qrva ritkán jutok netközelbe, ezé' kicsit késnek a válaszok.

Bocsika, de muszály több részletbe...

1#:

Szal a "B-H"marhaságról:

Nos ki-ki értelmezze úgy, és annak aminek akarja...
Nekem az A# (Patkó kedvéért "A sharp") nem bé, hanem aisz!
Én spec azért szoktam át, mert az általam tanult anyagokban (Tabok, okitó anyagok, vidiók), meg a zeneszerkesztő szoftverekben) mind-mind aszondják hogy az ottan "bí" /figye'sz Patkó? :o)/.
Izé...
Érdekesen szólna ha a "B" -t aiszra húznám...

Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3240
Hi urakok!

Sajna qrva ritkán jutok netközelbe, ezé' kicsit késnek a válaszok.

Wazz', má megin' kénytelen vagyok több részletbe...
Bocsika...

1#:

Szal a "B-H"marhaságról:

Nos ki-ki értelmezze úgy, és annak aminek akarja...
Nekem az A# (Patkó kedvéért "A sharp") nem bé, hanem aisz!
Én spec azért szoktam át, mert az általam tanult anyagokban (Tabok, okitó anyagok, vidiók), meg a zeneszerkesztő szoftverekben) mind-mind aszondják hogy az ottan "bí" /figye'sz Patkó? :o)/.
Izé...
Érdekesen szólna ha a "B" -t aiszra húznám...

Létezik olyan, hogy "Csepei gitárakord lexikon" és még hozzáférhető is bárkinek...

Láss csodát:
nála úgy néz ki, hogy A, Bb (tehát nem aisz dúr,Ha-ha!) H...
ez is egy érdekes dolog nem?

AORBandi Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3239
Volt Jump is?? Arrrgh!
Én az első dal közben (RHCP asszem, hallgathatatlan zúzás, csörömpölés közben egy streetball játékos üvöltözött középen) kifordultam a teremből. Ezek szerint nem kellett volna?!
Előzmény: Sveriges fana (3230)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!