Keresés

Részletes keresés

Cipó Creative Commons License 2001.11.28 0 0 3280
Kérdés:
1, Ha valahol látok egy olyat, hogy Ebm akkor ha találok, egy olyan akordot, hogy D#m akkor az ugyanaz? Mert nem tudom, hogy kell lefogni az Ebm-t és esetleg a D#m ugyanaz?

2, Le tudná valaki rajzolni a Ebm fogását?

pele_ Creative Commons License 2001.11.28 0 0 3279
Teha szo sics arool, hogy en igy hivom, mert nekem igy jobban tetszik!!!!
pele_ Creative Commons License 2001.11.28 0 0 3278
Piramid!
Amirol beszelsz azt enharmonianak hivjak!

Az A# es a B nem ugyanaz a hang!!!!!

Az egyiket A bol kepeztek a masikat pedig H-bol!

pl.

G-durban egy kereszt van: Fisz !! Az enharmonikus hangparja Gesz, de ehhez semmi koze a Gesz nek!

Gesz csak a B -es elojegyzesben lehet.

remelem ertheto!

Előzmény: AORBandi (3239)
fmsahs2 Creative Commons License 2001.11.28 0 0 3277
Én nemtom, sztem eleve érthetetlen, hogy valaki annyira nem tudja felmérni a helyzetet, hogy rájöjjön, miután elvégzi a tanárképzőt, effektive esélytelen, hogy gimiben zene iránt érdeklődő diákot találjon, ha meg igen, az úgyis tanul valamilyen hangszeren, ergo majhogynem annyit tud mint ő.
Előzmény: AORBandi (3276)
AORBandi Creative Commons License 2001.11.28 0 0 3276
Mert ők is úgy tanulták. És nem tudják elképzelni, hogy másképp is lehet. Azoknak, akik államilag finanszírozott zeneoktató intézményekben tanítanak a nagy részük őskövület, akik nem hogy nem értik a "könnyű" zenét, vagy a könnyed, oldott, szórakozni vágyó megközelítést bármilyen zenéről legyen is szó, hanem egyenesen üldöznivalónak tartják.
Szerintük már a Beatles is vérlázítóan szabados volt. hehe. Freddyben sem a kivételes tehetséget látták, hanem a dekadens buzit.
Tisztelet annak a kevés kivételnek, akivel találkoztam.
Előzmény: fmsahs2 (3275)
fmsahs2 Creative Commons License 2001.11.27 0 0 3275
kulonszedik az SZOLFEZS-t es a HANGSZERES orakat, holott a ketto osszefugg.
Én azt nem értettem soha, hogy énekórán miért vettünk szolfézst, főleg olyanokat, hogy hallás alapján mondjuk meg, hogy adott akkord dúr vagy moll. Persze ez nem olyan nehéz némi gyakorlás után, de miért várják el egy embertől, hogy megértse a skálák, előjegyzések, hangközök logikáját, hogy felismerjen akkordokat, ha egyszer az életében nem volt hangszer közelében ???
Előzmény: pele_ (3271)
fmsahs2 Creative Commons License 2001.11.27 0 0 3274
Részemről egyelőre a dúr és a moll skálákat teszem magamévá, úgyhogy nagyokat nézek hogy nem csak ez a kettő van. :) Ilyeneket még tessék irni, de csak óvatosan, mert analfabéták is vannak köztünk. :)
Előzmény: Sveriges fana (3269)
tzuiop Creative Commons License 2001.11.27 0 0 3273

A harmonikus moll 3. fokát,fríg dominánst akkor használ Malmsteen, ha Pl. C harmonikus mollban E7-re játcik valamit.
(asszem)
A lényeg, hogy mindhárom skálának(dúr, mollok)vannak modális skálái,tehát az alapskála hangjait tartalmazó,de más-más hangokról induló hangsorok,ezeket különbözően hívjuk.
(Lásd. fenn)

diesel()diablo Creative Commons License 2001.11.27 0 0 3272
"Szoval az, hogy konnyuzenet jatszol, plane, ha kemenyet, nem ment fel az alol, hogy tulajdonkeppen buta vagy a zenehez.
Fuled, tehetseged van, de TUDASOD nincs. Ahhoz bizony tanulni kell! " ---nanana! és ha valaki kemény és buita zenét akar játszani, akkor azzal mi van??
Előzmény: pele_ (3271)
pele_ Creative Commons License 2001.11.27 0 0 3271
Reszemrol a Kodaly modszerrel semmi baj!
Ugyanis pont azt a cel szolgalja, hogy akinek nincs abszlut hallasa is atlassa a dallam vonulatot, hangkozoket stb.
Ha nem lenne kenytelene lennel a zenei abc ja bocs ahc-s hangokkal enekelni. Pl Fisz durban eleg vicces lenne. Szoval az a jo benne, hogy nem szamit a hangjegy.

A kreaitvitashoz pedig annyi a velemenyem, hogy a klasszikus zeneszeknek csak a zeneszerzoi szakon tanitjak es persze ott van szo "feeling"-ezesrol.

A masik nagyobb baj, hogy a konnyuzeneszeknek meg nem tanitjak es nem is akarjak megtanulni az elmeletet.

En jartam 8 evig zeneiskolaba es keszultem a Liszt Ferenz zenemuveszeti Foiskolara, es speciel a legnagyobb butasagnak tartom, hogy kulonszedik az SZOLFEZS-t es a HANGSZERES orakat, holott a ketto osszefugg. Az eredmeny az volt a SZOLFESZorakon, hogy a hegedusokkel es a Fuvosokkal stb. evekbe telt mire a Zongoran tanultakat egyaltalan at tudtuk magunktol ultetni a gyakorlatban.
A negyes hanzatok forditasairol nem is beszelve, Szoval ha az elmeletben is el akarsz merulni, akkor irany a zongoraora! :))))) Csak vicc volt.

Erdemes az Andrasik Remo: Gitarkezikonyvet megvenni, de ugy tudom tol, hogy most jelenik mmeg egy ujabb kiadas ami tartalmazza ez elozot is.
Szerencsere ez jo elmagyaraz mindent, gitaros szemlelettel.

Szoval az, hogy konnyuzenet jatszol, plane, ha kemenyet, nem ment fel az alol, hogy tulajdonkeppen buta vagy a zenehez.
Fuled, tehetseged van, de TUDASOD nincs. Ahhoz bizony tanulni kell!

Tisztara beleelem magam ebbe az okoskodasokba! :))
Bocs

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3270
...na ma megint tanultam valamit :-), mivel csak a természetes és a harmonikus moll skálát ismertem ezeddiglen, ezért teljesen az volt a meggyözödésem, hogy Malmsteen a harmonikus moll skálák nagy use-re...
Sveriges fana Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3269
AORBandi!
Jah. Amikor megérkeztél, pont akkor volt a chilli, de aztán következett egy-két normálisabb szaám is. Ja, még U-kettő is volt, axem a With Or Without You.

Pyramid!
A gitározást valóban megbeszéltük, de örömködésről nem volt szó, és aszt hiszem, én is inkább csak a gitározásban vennék részt :)))

Amugy amit beírtál ujjgyakorlat, a neten is fennvan, most meg nem mondom, hol, de bármely keresőbe beírod, hogy Steve Vai, keress egy olyan linket, hogy "TEN HOUR WORKOUT", ami tdonképp egy Vai gitárlecke- sorozat, és letölthető.

Jaésakkor, csak hogy le ne maradjak, tovább fokozom az élvezeteket, ismét malmsteen fanok kedvéért, a fríg skála harmadik hangját felemelve fríg dominánst kapunk (malmsteen előszeretettel használja, sok más gitárossal együtt, jameg az egész moszlim- flamenco zenei világ erre épül). Pölö ami a C-dúr hangnemben E fríg (azaz a harmadik fokra épített skála) 3. hangját felemelve, hangjai:
E- F- G#- A- A##( a vita elkerülése végett, noha helytelen a jelölés, hiszen nem az A-t emeltük fel kettővel, hanem eleve B hangot haxnálunk) C- D. Ez hangsorilag valóban harmonikus moll, de mivel más a kezdőhangja, mégis fríg domináns. ( itt a lehetőség egy ujabb hülye vitára: a Malmsteen akkor most harmonikus mollt, avagy fríg dominánst használ. Kezdhetjük az anyázást?)

GG

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3268
...az még nekem is hiányozni fog egy darabig :-)
Előzmény: justplay (3267)
justplay Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3267
Én azért így is felismertem, csak az arpeggio szóló hiányzik még a végéről ... :-)))
Előzmény: Törölt nick (3266)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3266
...na, jolelb.ta a hangközöket a grafika/text, szal az ütem az 4/4 ...
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3265
Szevasztok!
Látom bemelegítős ujgyakorlatokról van szó, ide tenném a mostani kedvencemet:

A----------------2------2-4----2-4-5-2--4-5-2-5-
E---2-4-5-2--4-5---4--5-----5-------------------

A---5---5----4---4----4-----
E-5---4----2---1----2---4-1- repeat 4x

lezárva F#m arpaggio-val (Deja Vu)

Elötte azért érdemes néhány kromatikus skálával bemelegiteni! :-)

StratoFan Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3264
Hahó!
Találkozott-e már személyesen valamelyiktek a Digitech GNX2-es effektjével! Nagyon érdekelne milyen! A szeptemberi zenészmagazinban a GNX1-et tesztelik. Érdekelne pl. a GNX2 és a Line6 POD összehasonlítása mert kb egy árban vannak.
sztyepp Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3263
Köszi a jótanácsokat.
Egyébként valszeg csütörtökön még nem nagyon kell gitároznom, csak pénteken és szombaton, mert a basszus, billentyű és dobrészeket vesszük fel mankóénekkel. És mivel időszűkében leszünk lehet, hogy nem is jut idő olyan számra amiben gitárszóló is van (az kötelezően előirányzott három nóta), szal valszeg csak kíséretet kell játszanom, ami jókis wahos funky sika-mika, tehát inkább csak a lábam dolgozik a Cry-Baby-n. De még minden lehetséges. Szal reméljük a legjobbakat.
Előzmény: Pyramyd (3260)
tzuiop Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3262
Jah, akkor ezért mondta be a rádió, hogy hosszú sor kígyózik a Netcafénál, mert valaki nem hajlandó, felállni a géptől!
:)))

Előzmény: Pyramyd (3261)
Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3261
Urak itt ülök Csepel City-n egy NetCafé-ban...
Sorry a flood-ok miatt nem direkt csinálom,
valami szar van itt a hálóval...
Tényleg ne haragudjatok....
Bocsika
Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3260
Szia sztyepp

Ha rám hallgatsz, akkor csütörtökön te csak a mankót játszd fel, és ha majd helyére kerül a kezed, csak akkor játszd fel a sávjaidat...

Időben sem ugyanannyi, meg szerintem nem a lexerencsésebb ugyanaznap mindent felvenni...
Az idő meg pénz (ez itt areklám helye!!! -sok stúdióban igen, nálam viszont másként megy a rögzítés, nem óradíjas!!!-).
Nemegyszer voltam én is úgy, hogy mire rám került a sor: dob, bőgő, és persze a rögzítést megelőző hangzás beállítások, qrvára elfáradt az agyam, nem voltam megelégedve a végeredménnyel...
Ezért másnap frissen újra játszottam a dolgaimat, és ment minden rendesen...
Szal szerintem pihentesd magad, csak a mankósáv, hogy a többiek tudjanak dolgozni...
És akkor neked se lesz rossz szájízed a végén, mert a kezed úgy fog műxeni ahogy mexoktad!!!
Jóbulást (mondjuk, Pamela Andersont)

Előzmény: sztyepp (3252)
Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3259
sztyepp

Ha rám hallgatsz, akkor csütörtökön te csak a mankót játszd fel, és ha majd helyére kerül a kezed, csak akkor játszd fel a sávjaidat...

Időben sem ugyanannyi, meg szerintem nem a lexerencsésebb ugyanaznap mindent felvenni...
Az idő meg pénz (ez itt areklám helye!!! -sok stúdióban igen, nálam viszont másként megy a rögzítés, nem óradíjas!!!-).
Nemegyszer voltam én is úgy, hogy mire rám került a sor: dob, bőgő, és persze a rögzítést megelőző hangzás beállítások, qrvára elfáradt az agyam, nem voltam megelégedve a végeredménnyel...
Szal szerintem pihentesd magad, csak a mankósáv hogy a többiek tudjanak dolgozni...
És akkor neked se lesz rossz szájízed a végén, mert a kezed úgy fog műxeni ahogy mexoktad!!!

Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3258
sztyepp

Szal szerintem pihentesd magad, csak a mankósáv hogy a többiek tudjanak dolgozni...

tzuiop Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3257
Hallóóó!!

Amiket írtam azok ujjrendek és nehogy bárki is az első fekvésben játsza, hanem kezdjétek inkább a 8. környékén és ha jól megy akkor lehet utána lejjebb menni, de az első fekvés környéke megeröltetheti a kezeteket!!!!!

Pengetési gyakorlatnak meg :

Bemelegítésként kettőt pengetsz minden hangon!
Aztán 4 hang/hur minden húron(kromatika), aztán 3(skálázás Figyelem fordul a pengetés iránya fel-le játéknál!)
Aztán 2 hang/húr(ha jól megy lehet pentatont is játszani)

Előzmény: Pyramyd (3253)
AORBandi Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3256
És én még viccnek szántam azt a sztyepp-pusta dolgot... :)
Szegény malac! Te egy gyilkos vagy! Ozzy és Blackie egy testben, a gonosz köztünk jár!!!
Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3255
Urakok!

a karakterek eltolódása miatt figyeljetek, nem kell nagyterceket, meg kisszexteket fogni, hanem minden húron 4 hangot kell le-fel pengetni, csak ez a szutyok rövidebb vonalat rajzolt, mint én. Wazz...

Előzmény: Pyramyd (3253)
tzuiop Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3254

Szerintem hagyd gyógyulni,ne ragaszd le, hog y szellőzzön, aztán holnap, vagy holnapután kicsit jáccál vele, de ne slideozz sokat ezzel az ujjaddal! Csütörtökre meg majd meglátod, hogy lesz, de szerintem egy kis leukoplaszttal is menni fog a játék!
:))
Toom, hogy nem vigasztal, de

Nekem az ujjhajlító(in)szalag fölötti keresztszalag van megsérülve és most nagyon fáj!
:((
Elég kilátástalan a gyógyulás ideje, mert nem regenerálódik olyan gyorsan, mint a bőr!

Fel a fejjel!
:)))

Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3253
A matekod hasonlít a
Steve Vai féle GuitarAerobic programhoz...

Állat bemelegítőgyakorlat, én kettő figurával egészítem ki ezeket:

1# fig.:

E---------------------12342345--------------------
B-----------------1234--------2345----------------
G-------------1234----------------2345------------
D---------1234------------------------2345--------
A-----1234--------------------------------2345----
E-1234----------------------------------------2345

Az újrend végig 1234 folytatólagosan!

2# fig.: ez egy elég szemét gyakorlat, ezért utálni fogtok asszem...

E---------------------23414523--------------------
B-----------------1234--------5234----------------
G-------------4123----------------2345------------
D---------3412------------------------3452--------
A-----2341--------------------------------4523----
E-1234----------------------------------------5432

Az újrend végig: 1234,2341,3412,4123 folytatólagosan!

Jó gyakorlást!

Üdvi mindenkinek:
Pyramyd

Előzmény: tzuiop (3245)
sztyepp Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3252
Emberek! SOS van!

A hétvégén disznópusztításon voltam. A nagy vidámkodásban (lecsúszott egy-két feles ugye) meg húsfeldolgozásban sikeresen belemetszettem a mutatóujjam végébe. Köröm mellett, azért szerencsére nem az ujjbegybe. Most ragtapasz van rajta. A komikus az az egészben, hogy csütörtökön stúdióba megyünk a bandával és így a vibrátóm, meg az egész játékom hagy némi kívánnivalót maga után.

Mit csináljak? Segítsetek!!!!!!!

Pyramyd Creative Commons License 2001.11.26 0 0 3251
foto,
vidio,
jaudijó,

cím: Bp III. Bogdáni út 1.
tel: 06/303-896-986

megközelíteni:
HÉV Filatorigát megálló, oszt gyalog, a Gernimo MC kocsmájánál jobbra,

6, 86, 106, 42, 34, 134 avtobuszok, oszt gyalog,

vagy ótóval...

A bejárat a Folyamőr utcával van szemben, ottan van egy BIZO sportbolt is...

este 19- től leszünk...
ameddig jól esik...

ja és lécci másolgassátok be néha ezt szöveget, mer' én állati ritkán vagyok netközelbe', csak hogy mindenki tudjon róla, hogy összeröffenünk...

Üdvi mindenkinek:
Pyramyd

Előzmény: Pyramyd (3249)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!