Nálam meg olyan kevés fogy, h zsemlyét veszek, amit egyből a fagyasztóba száműzök, és igény szerint szedek elő. Persze margarinnal valszek meg lehet kenni a 3napos kenyeret is, de én vajat használok, azzal kicsit bonyolultabb.
Megenni meg mindent meg lehet. Egyszer. A 3napos, szobahőmérsékleten tárolt francia krémest is, csak ugye gusztus dolga. :)
Én simán megveszem 3-400 ft-ért a félkilós minőségi kenyeret (magos, rozsos, stb.), mert az elfogy az utolsó morzsáig. Minek vegyek egy egész kilót, ha ott szárad a polcon...?
mikor mi, hol a zosankenyér, hol a félbarna, hol a fehér, bár szvsz mindegyik ugyanaz a csak a cimkét cserélik. Mondjuk amig cora volt ez a bolt addig is a környék legjobb bolti kenyerét csinálták, aztán az átósanosodás elején volt egy időszak amikor ehetetlen szarrá változott, hálistennek pár hónap után helyre állt a világ rendje.
na ez legalább semmivel sem terheli a költségvetésünket. És még gyúrnom sem kell, ami emlékezetem szerint lánykoromban a nemszeretem munkák közé tartozott. Nem véletlenül.
Szükségből biztos megcsinálnám, de hogy nem lennék boldog tőle, az biztos.
Ha már személyes élmények, nálam az év spórolási és gasztroélmény-projectje a frisstésztára átállás. Erőteljes szélesmetélt és spagettifogyasztás terheli a bankszámlánkat és egészségünket. A legalljateszkogazdaságos tojásnélküli vagy max 2tojásos kategória ami vagy ehető vagy nem, az kerül 400ft-ba. Ehhez képest egy kiló liszt 110, 4 tojás 120ft (ennél több tojással számomra ehetetlen) így max 230ból megvan egy kiló friss, a boltinál nagyságrendekkel finomabb tészta.
egyébként itt most elnézéstkérően szégyenkezve teszek egy bejelentést: igazából ritkán sütök kenyeret, mert a közeli madarasban mindig akciós valamelyik helyeben sütött, a kenyerespolcon legtöbbször még meleg kenyerük, és nem tudom milyen varázslattal élnek, de isteni finom, és szemben pl az occo teszkókenyerekkel, amik max a vásárlás napján ehetőek ezek napok múlva is jó állagúak és finomak.
Érdekes módon a kenyérnél mindig a teszkógazdaságost veszik alapul (mintha minden putrifalván lenne teszkó), de az egyéni közreműködést kiívánó lisztnél meg a helyi legdrágábbat. Ja, és persze a saját munkájukat IT-felsővezető órabérben adják hozzá.
És levonják a konklúziót: nem éri meg.
ROTFLMAO
Az első szerzeményem nem látszott többnek 2 akkordos punknyavajgásnál.
:-))))
A kisgyereknek meg elsőre nem sikerült a bilibe csinálnia.... Mégis tovább próbálkozott, legalábbis az emberek 99%-a.... :-DDD
meg köll beszélni a szomszédokkal, hogy közösbe elmentek a nagybevásárlóba megvenni azokat a tartós dolgokat amik a falusi savanyutejszagúban drágáért vannak.
Nincs mindenkinek modern energiatakarékos sütője.
Egy 40 éves karancs modern energiatakarékosnak számít-e?
Mi 1x próbálkoztunk és a produktum nem láccott nagyobbnak fél kilós cipónál.
Az első szerzeményem nem látszott többnek 2 akkordos punknyavajgásnál. Ha ott abbahagyom, nem lenne 5 kiadott albumom. Mondjuk a dnk elsőrte is jól sikerült.
Hát jah, a felét ki kell dobni másnap, mert nem lehet vágni, morzsálódik, nem lehet végigkenni rajta a vajat. Onnantól már csak zsemlemorzsának vagy krémlevesbe kenyérkockának alkalmas.
Persze mondjuk az is kérdés, hogy valaki gyógyszerezős cukorbeteg vagy injekcióznia kell magát. Előbbinél van azért mozgástér, szó szerint. Ha sokat mozogsz, több szénhidrátot ehetsz.