Hm... a Jánoshegyi út végein véletlenül nincs behajtani tilos?
Ha figyelmesen elolvasod alatta a feliratot, az van odaírva, hogy hétvégén és munkaszüneti napon érvényes a felette lévő tábla.
Ettől teljesen függetlenül jött már szembe 5(!) megrakott Kamaz egymás után. Arra biztos rövidebb volt. Még szerencse, hogy nem kanyarban találkoztunk, az vicces lett volna. Egyébként pont az ilyen taplók (ld. teherautó, busz, audisok (fargo kedvéért)) szoktak ráhúzni a gyalogosokra, futókra, biciklisekre.
Már csak józan megfontolásból is okosabb lett volna lezúzni a Sierrást, egy oldalsó dodzsemezés kevesebb javítással, költséggel jár, mint egy frontális ütközés...
Arra, hogy valaki beleszáll az ácsorgó sorba ezerrel, nem igazán mentség, hogy sietett. Érthetô indok, de nem mentség.
Ha valaki ilyen bunkó módon rámhúzza a kormányt, mint ahogy a Te esetedben a Sierrás, akkor én nem valami ismeretlen autót zúznék le, hanem a Fordot. Aztán meg letagadnék mindent, a szemétkedés meg a szivatás ugyebár társasjáték, ne csodálkozzon, ha ilyenkor kicsit alátesz valaki...
Még mindig tart a Karinthy u. felújítása, ám mostmár járható a hídról a Bogdánfy u. Na ezen a környéken aztán van minden, mi szem-szájnak ingere. Ha nem melóznék, esküszöm egész nap erre sétálgatnék, hogy röhögjek a sok balf.szkodáson, amit errefelé produkálnak. Most csak főleg idegeskedek rajta, mert én is vezetek...
Tegnapelött délután. Árpádfejedelem útja és a Lajos utca összefutásánál. Én jöttem az ÁF úton a Császár felé a hév mellett. Ahol összefut a Lajos utcával van egy lámpa két sávval. Szépen beálltam de egy köcsög sötétzöld A6 quatros befurakodott és csinált magának egy harmadik sávot. Egyszerűen ráált a csíkozott felületre. A következő lámpánál szépen begurultam mögé. Ezért sietett a f*szkalap. Középkorúnak tűnt a pali.
Ebböl is látszik, hogy nem te voltál a hibás és nem is mentél gyorsan.De az én álltalam leírtaknál nem volt semmien külsô zavaró tényezô(bár a lámpa piros volt:)).Azt pedig idejében észre lehet venni, még ha feszült is és gyorsan is hajt valaki.Ha pedig rosszak a fékei, hát ne száguldozzon.
Nagyon sajnálok mindenkit, aki saját hibáján kívül szenved balesetet, sôt még azokat is, akik saját hibájuk folytán(figyelmetlenség,elbóbiskolás,menôzés,stb.) kerülnek ilyen helyzetbe.S néha befigyel egy kis kárörvendés is.De nem hiszem, hogy ezzel egyedül lennék(biztos Te is derültél már jót más kárán)Ha nem, bocsánat a feltételezésért;és azt sem, hogy ettôl túl roszz ember lennék.
Álló autóba már nekem is sikerült belemenni, rádásul oldalról. Kölyök lépett elém és nem akartam elcsapni oldalt meg parkolt egy autó. Rohadt kutyák miatt is borultam motorral. Jó poén falvakon átmotorozni. Nyugisan gurulok aztán mindenféle korcs nekitámad a motoromnak. A borulásom egy kuvasznak volt köszönhető kissé jobban összetört volna a gép mint így. Két hét múlva apám elcsapta a dögöt autóval jól szarrátört a kocsi eleje és még a gazdájának állt feljebb.
Más. Motorral vittem hugomat ezért csak 90-10 mentem, rohadt füstölő diesel merdzsó utánfutóval úgy vágott be elém hogy az első villától kb 10 centire ment el a vontatmány, pedig direkt lehúzódtam mikor láttam hogy előz a paraszt. Tényleg az volt, disznókat vitt az utánfutóján.
Másik aranyos mikor előzéskor ráhúzzák az emberre a kormányt. Vannak még jótét lekek az országban.
"Igen a kárörvendés szerintem is gusztustalan egy dolog! De: ha autót vezet valaki, akkor vegye a fáradtságot és lásson is ki a fejébôl, ne csak nézzen! A másik dolog az, hogy jó ideje ott állt a sor, s nem 10-el ment neki az elötte állónak. "
Én is mentem már neki álló sornak, és mondhatóm nem örültem, hogy szarrá zúztam az autóm, és nem becsukott szemmel vezettem, csak túl gyorsan....
Tiszta ideg voltam aznap, rengeteg dolog miatt, és éppen a munkahelyemről csesztettek, hogy hol a francba vagyok(a legbunkobb kollega a stilusaban), én meg rohantam, mint egy barom, hogy minnél előbb odaérjek....Egy jószándékú autós nem engedett be maga elé, sőt, rámhúzta a kormányt, mivel a sávom megszünt, beleszálltam a parkoló kocsisorba vagy 50-nel.....
Így utólag is köszönöm annak a köcsög Sierrásnak, aki a kétsáv széles úton is le tud szorítani bárkit!!
Igen a kárörvendés szerintem is gusztustalan egy dolog!
De: ha autót vezet valaki, akkor vegye a fáradtságot és lásson is ki a fejébôl, ne csak nézzen! A másik dolog az, hogy jó ideje ott állt a sor, s nem 10-el ment neki az elötte állónak.
Nagyon sajnáltam minden szerencsétlen résztvevôjét a balesetnek, az "okozóját" is.
Soha nem kívántam még senkinek sem, hogy törje össze magát, s nem is tennék ilyet, mert jobban tisztelem ennél az anyagi javakat.Ez mégsem mentség arra nézve, hogy figyelmetlenségével másokat is veszélyeztetett.
Csak, hogy ne legyek annyira OFF: tegnap negyed hatkor a Keletinél BMA-555 piros Zsiguli(eredeti felirattal!)többször úgy váltott sávot,hogy nem figyelt a többi autósra,s egyet kettôt(köztük engem is)áttolt egy másik sávba(engem nem zavart nagyon, mert éppen nem jött senki a bal oldali sávban).
Ezúton is kérnék mindenkit(akinek nem inge, ne vegye magára),hogy tartsuk be a KÖTELEZÖ jobbra tartást, még akkor is, ha a megengedett sebességekkel is megy.Köszönöm!
HEY-929 sötétkék, szépen diszített, sportos Subaru. Sajnos nem tudom részletezni az elkövetett bűneit, de sejtésem alapján a Nap Balfékje címet neki itélném:
A figyelmemet a Gyömrői úton vivta ki, ahol a jobb oldali egyenesen menő sávból a megálló és a baltra kanyarodó sávban induló kocsik között eltépett a KöKi, illetve az Üllői út irányába. Némi rosszallással figyeltem a produkciót, majd a Gyömrői út-Kőbányai út-Baross utca útvonalon laza 70-es tempóval beautóztam a Belvárosba. Subarus barátunk a Kecskeméti utcában ért utol. Gondolom végigrodeózta a zsúfolt Üllői útat, de erről legfeljebb mások írhatnának.
De igen! Egy kis kiegészítö táblával megspékelve, ami azt mondja, hogy mindez szombat, vasár- és ünnepnapokon érvényes 06-22 óráig (bár lehet, hogy az idöintervallumot már megszüntették?!)
Más. Tegnap és ma két kis tüzröl pattant menyecskével hozott össze a sors.
1. tegnap délután a Moszkva tértöl indulunk, elég nagy dugó volt odáig, a Fasor irányába fiatal leányka a belsöben GUK-420-as,fehér Peugeot 106-tal, én a külsöben. Az elsö ívnél majdnem felpaszíroz a járdát védö vasakra. Innentöl a Nagykovácsi-elágazásig 5 darab piroson vagy éppen pirosra váltó lámpán ment át a lelkem, hol mögöttem, hol elöttem. A felpaszírozás után rávillantottam, de nem értette, hogy mi van nyilván azt hitte, hogy kötözködni akarok, meg egyébként is mit akarhatok a 20 éves tragacsomból.
2. Ma reggel befeléjövet az Attila úton enyhén rohadó, CUC-270, fehér Golf GTI I-es, még az enyémnél is hangosabb kipuffogóval, teljesen lesötétítve, hátul óriási Remus Auspuff felirat. A hölgy, mint utóbb kiderült, úgy cikázott a sávok között, nem egészen egy kocsinyi lyukakba bebújva, hogy a körülötte levök elég furcsán vették utána a levegöt!
Ja és a 3. tegnap délután Szarvas téri lámpánál indulunk, jómagam a középsö sávban, mellettem egy Citroen Xsara jobbról. Vált a lámpa indulok a saját tempómban. A Citroenes nem jött be, aztán mögém befurakodott, majd egyböl át a baloldaliba, mellém húz és elkezd valamit magyarázni, de nem értettem, hogy mit, aztán a Dózsa térnél szétváltunk.
Fél tíz körül fordult ki gyönyöruen elém valami muvészeti foiskola céges Opel Combója egy tipikus egyetemista faxfej által vezetve a Lehel utcából a Vak Bottyán utcára, az elsobbséget nem megadva.. ecsém.. ha nincs az a rohadt megérzésem, és nem lassítok elore akkor úgy felkenlek a szembejövore hogy a fogorvosod se tud azonosítani..
"Külön köszönet annak a fehér céges VW Golf combinak, aki tegnap a szentendrein belerohant az ott várakozó sorba. Nagyon jót nevettünk, mikor kiszállt, és csak fogta a fejét. Köszönjük! "
Szerintem amit csinalsz az gusztustalan!!
Kivanom, hogy kerulj minel tobbszor ilyen helyzetbe te is!!!
Csakhogy megtudd, hogy min nevettel eddig!!
Udv.:B.korVette
Ui.: Sajnalom, hogy ezt kellett mondanom neked...:-(
szeretném, ha lebaszva érezné magát az a sok köcsög, aki nem képes bekapcsolni a tompitottat a közutakon. különösen az a baromarcú, aki miatt (hétfőn délelőtt Fonyód felé) majdnem belekezdtem az előzésbe, de szerencsénkre időben észrevettem a szép szürke autóját, bár spórolt a világitással. rendszámot én se tudtam elkapni, ha minden ilyen delikvensét fel akarnám irni, akkor az asszonynak kéne kormányozni, én meg irhatnék egyfolytában és ez rosszabb lenne.
egyszerre két emberkét is szeretnék feliratni tegnapi napi tevékenységük miatt.
1. buzuki stift az auchan felüljárónál igencsak nem vette észre, hogy macisajtja van, és miközben megpróbált balra kisíven eliszkolni, mert "balról jó!", nem vette észre, hogy jobbról jövök a kék busszal, és balra kanyarodnék a neki szembejövő sávba. Ha a pözsó gyár kispórolja a kocsimból az ABS-t most egy barom buzukissal kevesebb van. Ráadásul azt se mondta, hogy köszi vagy bocs, vagy ilyesmi. rendszámot sajnos nem tudtam felírni, mert nem volt neki...
2. merdzsó Páty belterületén az út szélén áll. mikor tőle kb 15 méterre értem kb. negyvennel, mert éppen előtte kanyarodtam ki, elindul, persze index - körülnézés nélkül. szerencséjére nem jött senki szemből, így ki tudtam kerülni, különben kicsit horpadt merdzsó lett volna belóle. rendszám szintén nincs, mert a delikvensünk szépen megfordult és eltűnt ellenkező irányba.
úgy látszik ez a meleg nem használ embertársaink vezetési tudásának... na meg az én idegeimnek se.
Ma reggel találkoztam egy kedves hölggyel. Ha óhajtja, elmagyarázhatom neki, hogy mit is jelent a jobbra kisívben való kanyarodás. Engem nem zavart, hogy a szembejövö sávba kellett átmennie, hogy be tudjon fordulni, de a szembôl érkezô autós kolléga eléggé meglepettnek tűnt. Sünihajú hölgyeményünk egy fehér háromajtós Corsaval(GDD-372)rója csudás Budapestünk utcáit.
Külön köszönet annak a fehér céges VW Golf combinak, aki tegnap a szentendrein belerohant az ott várakozó sorba. Nagyon jót nevettünk, mikor kiszállt, és csak fogta a fejét. Köszönjük!
Ez szép, a régi darabok még tetszenek is, fel lehet lelni bennük valamit abból a masszív érzetbôl, amit egy régi Volvo is sugároz. Hasonlítsd össze egy ilyen Mercedes sárvédôjét egy mai japán csodáéval, esetleg egy új Clio műanyag paneljével -- ezekben még volt anyag.
"Egy" autóm!? Még hány van?
Megj.: akikre én gondoltam, azoknak ilyenjük van :))
+Megj.: 1* hajszál híján vettem egy 280CE-t ugyanebből a sorozatból...
Sziasztok!
Ha jól olvasom, akkor ez itt a Mercedes Klub fóruma, ugye?
Akkor én most belinkelném egy autóm fényképét:
Egyébként ezt a képet különös szeretettel Fargonak és Gorcsevnek dedikálnám.
PS: Nincs sértődés, értem, amire (akikre) gondoltak!
Ezúton szeretnék gratulálni a HHs-313 gazdajának a szép új Volvóhoz. Szerettem volna az autót oldalról és előlről is megcsodálni, de sajnos nem tudtam megelőzni, mert folyamatosan a terelő vonalon haladt belógva mindkét sávban.
Tudod, az ő szakmájában csak ilyen mentalitással lehet előrelépni. Át kell menni a piroson.
Gondolom, Kovács úrnak előbb veszik el a jogsiját...
Most feszegették valami tv műsorban, hogy mindenki olyan az utakon, amilyen az életben, sőt az ágyban is.
Annyi biztos, hogyha ilyen anyagi helyzetben lennék, biztos nem olajkályhával csörtetnék.
A RUN-os autók nagy bizniszben vannak.
Játékgép, kocsmák, meg ami ezzel jár, mostanában nyomda, saját sör, stb.
A cég a runner bt, érdi. Szóval nem kispályás, hagyni kell, had' menjen... jobb a békesség.