"Külön köszönet annak a fehér céges VW Golf combinak, aki tegnap a szentendrein belerohant az ott várakozó sorba. Nagyon jót nevettünk, mikor kiszállt, és csak fogta a fejét. Köszönjük! "
Szerintem amit csinalsz az gusztustalan!!
Kivanom, hogy kerulj minel tobbszor ilyen helyzetbe te is!!!
Csakhogy megtudd, hogy min nevettel eddig!!
Udv.:B.korVette
Ui.: Sajnalom, hogy ezt kellett mondanom neked...:-(
szeretném, ha lebaszva érezné magát az a sok köcsög, aki nem képes bekapcsolni a tompitottat a közutakon. különösen az a baromarcú, aki miatt (hétfőn délelőtt Fonyód felé) majdnem belekezdtem az előzésbe, de szerencsénkre időben észrevettem a szép szürke autóját, bár spórolt a világitással. rendszámot én se tudtam elkapni, ha minden ilyen delikvensét fel akarnám irni, akkor az asszonynak kéne kormányozni, én meg irhatnék egyfolytában és ez rosszabb lenne.
egyszerre két emberkét is szeretnék feliratni tegnapi napi tevékenységük miatt.
1. buzuki stift az auchan felüljárónál igencsak nem vette észre, hogy macisajtja van, és miközben megpróbált balra kisíven eliszkolni, mert "balról jó!", nem vette észre, hogy jobbról jövök a kék busszal, és balra kanyarodnék a neki szembejövő sávba. Ha a pözsó gyár kispórolja a kocsimból az ABS-t most egy barom buzukissal kevesebb van. Ráadásul azt se mondta, hogy köszi vagy bocs, vagy ilyesmi. rendszámot sajnos nem tudtam felírni, mert nem volt neki...
2. merdzsó Páty belterületén az út szélén áll. mikor tőle kb 15 méterre értem kb. negyvennel, mert éppen előtte kanyarodtam ki, elindul, persze index - körülnézés nélkül. szerencséjére nem jött senki szemből, így ki tudtam kerülni, különben kicsit horpadt merdzsó lett volna belóle. rendszám szintén nincs, mert a delikvensünk szépen megfordult és eltűnt ellenkező irányba.
úgy látszik ez a meleg nem használ embertársaink vezetési tudásának... na meg az én idegeimnek se.
Ma reggel találkoztam egy kedves hölggyel. Ha óhajtja, elmagyarázhatom neki, hogy mit is jelent a jobbra kisívben való kanyarodás. Engem nem zavart, hogy a szembejövö sávba kellett átmennie, hogy be tudjon fordulni, de a szembôl érkezô autós kolléga eléggé meglepettnek tűnt. Sünihajú hölgyeményünk egy fehér háromajtós Corsaval(GDD-372)rója csudás Budapestünk utcáit.
Külön köszönet annak a fehér céges VW Golf combinak, aki tegnap a szentendrein belerohant az ott várakozó sorba. Nagyon jót nevettünk, mikor kiszállt, és csak fogta a fejét. Köszönjük!
Ez szép, a régi darabok még tetszenek is, fel lehet lelni bennük valamit abból a masszív érzetbôl, amit egy régi Volvo is sugároz. Hasonlítsd össze egy ilyen Mercedes sárvédôjét egy mai japán csodáéval, esetleg egy új Clio műanyag paneljével -- ezekben még volt anyag.
"Egy" autóm!? Még hány van?
Megj.: akikre én gondoltam, azoknak ilyenjük van :))
+Megj.: 1* hajszál híján vettem egy 280CE-t ugyanebből a sorozatból...
Sziasztok!
Ha jól olvasom, akkor ez itt a Mercedes Klub fóruma, ugye?
Akkor én most belinkelném egy autóm fényképét:
Egyébként ezt a képet különös szeretettel Fargonak és Gorcsevnek dedikálnám.
PS: Nincs sértődés, értem, amire (akikre) gondoltak!
Ezúton szeretnék gratulálni a HHs-313 gazdajának a szép új Volvóhoz. Szerettem volna az autót oldalról és előlről is megcsodálni, de sajnos nem tudtam megelőzni, mert folyamatosan a terelő vonalon haladt belógva mindkét sávban.
Tudod, az ő szakmájában csak ilyen mentalitással lehet előrelépni. Át kell menni a piroson.
Gondolom, Kovács úrnak előbb veszik el a jogsiját...
Most feszegették valami tv műsorban, hogy mindenki olyan az utakon, amilyen az életben, sőt az ágyban is.
Annyi biztos, hogyha ilyen anyagi helyzetben lennék, biztos nem olajkályhával csörtetnék.
A RUN-os autók nagy bizniszben vannak.
Játékgép, kocsmák, meg ami ezzel jár, mostanában nyomda, saját sör, stb.
A cég a runner bt, érdi. Szóval nem kispályás, hagyni kell, had' menjen... jobb a békesség.
Ez szomorú, valóban, kár hogy a 'merdzsó' fogalma eggyé vált a 'köcsög-paraszt-baromarcú-tahó-bunkó-kopasz-izomagyú-fukszos-maffiozó-zsírfej-neoburzsuj-zöldséges-butikos-seggfej' jelenséggel.
Ezen a sajnálatos megítélésen csak a Mercedes tulajdonosok hozzáállása és viselkedése segíthet...
Ma reggel az Egér úton egy 'merdzsó' (az összes 'merdzsósághoz' szükséges kellékkel) elgázolt egy öregurat a zebrán!
Kb. 40 méteres féknyoma volt, a belsô sávból a külsôbe átívelve, biztos hogy jóval 100 fölött ment. A lámpa nem működött, tehát elvileg a bácsinak elsôbbsége lett volna a zebrán...
Nem tudom, a bácsi túlélte-e, de eléggé szanaszét volt a feje, velünk egyszerre ért oda a mentô. Remélem azért megúszta élve, jobbulást neki.
Remélem a merdzsós -- amennyiben ô volt a hunyó, és nem az öregúr ugrott elé -- nem ússza meg. Itt a rendszáma emlékeztetôül:
TTQ-999 Audi TT meg a fene tudja milyen rendszámú fekete Opel Omegás haverja. Péntek este M7-es, ameddig a szem ellát autók mindkét sávban, a tempó kb 80-100 km/h, autók egymástól 5-10m-re. Erre az audis (mögötte a heverjával) beállnak mögém 30 cm-re és villognak hogy menjek. Hova? Toljam össze a sort Siófokig? Aztán egy ido után megunták és visszamentek a leállósávba elozni ahogy azelott is tették.
Én meg oket látom szívesen akár hóban akár az üres autópályán...
Igen, nagy problémám, hogyha leér az alja (piros VW Passat). Majd integetek, ha elakadtam :-). Egyébként gondolkodtam már azon, hogy meg kéne szervezni az ilyen utakon, hogy ne lehessen már bemenni olyan gépjárművel, ami nem képes kijönni. A Béla K. úton a Libegő előtt azért állt a forgalom, mert LEFELÉ nem mertek elindulni, volt olyan hogy hárman fogták gyalog az autót, és csak csúszott lefele... Most télen a legjobb poén az volt, amikor végre egy óra után ki tudtam kanyarodni a Budakeszi útra, egy nagy sárga Volánbusz előttem bement a Jánoshegyire ...
Rendszeres útvonalam : Nagyrét - Jánoshegyi út - Istenhegyi, ill visszafelé a Béla Király út. Most télen szerintem elég soxor bekerülhettem volna ide, amikor elvesztettem a türelmem amiért tükörradiál gumival vágnak neki a hegynek, és néznek mint a birkák. Én meg 60-70-el szlalomoztam közöttük, de nem egy terepjárót dudáltam le a Jánoshegyi úton ...
Ilyent iskolaztam tavaly telen en is. (Landrover Discovery V8 4.0). De az ilyen pasikat meg nyari gumis ladaval is le lehet nyomni, ha kicsit is bator vagy...
A mai napi termés: DCM-332 lada samara Vecsés előtt megfordult a 2*2 sávos úton, zárovonal stb...
A HFM-785 citroen picasso pedig egy kispolákot előzött jobbról az uccsó pillanatban bevágva a gyorsforgalmi útra. Sajna nem ment neki a korlátnak pedig megálltam volna röhögni...
udv hasek
Tegnap, BP. Hűvösvölgyi út felfelé. Pirosnál első vagyok a sorban a diliház előtti lámpánál. A sort előzi és megáll mellettem a RUN-001 E320CDI ezüst Merci. Vadiúj, volt benne műholdas navigávió, meg tolatóradar meg minden. Biztos nagy Forma1 rajongó és ingerelte az autóm tűzpiros színe, egy kicsit előbbre gurul. Aztán megint. És így tovább, már a kereszteződés közepén áll. A lámpa még mindig piros. Gondolt egyet (feltételezem) és elindult, leszarva, hogy piroson hajtott át... 1 perc múlva mentünk mi is utána, és az egész sor utolérta a következő lámpánál. Gratulálok.
asszem a Hollóban volt: pali elüt valakit kocsival.. majd megáll.. kiszáll, odamegy az elfekvohöz.. és elkezdi rugdalni.. "Összetörted a kocsimat te szemét!" ;)))
1. fordulok be a foútról a mellékútra.. mellékúton 10 méterrel odébb becsatlakozik egy harmadik út. nnamost amire ráfordultam ott állt a sor.. ki akartak fordulni a foútra.. csak ugye a lámpa.. a harmadik utcácskából is fordulnának ki... csak ugye ott a sor.. egy öreg fazon olyan szépen jött ki elém onnan.. hiába nem tud kijönni mert keresztben állnak.. o kijön.. úgy dudáltam vissza a helyére öröm volt nézni.. :))
nna ahogy visszaolvasom baromi érthetetlen egy csomópont lehet.. nna mindegy.. :)
akkor egy másik.. Thököly út.. piros stift kijön mellékutcából balra akar kanyarodni.. megáll lefoglal két sávot.. én eroteljesen fékezek.. o pofázik.. nem hallottam mit, fel volt húzva az ablak.. csúnyán nézek.. nagynehezen el bír takarodni az utamból.. szívesen nekimentem volna de valahogy nem volt kedvem.. FEA-852 .. ha nincs igazad legalább ne ugass hanem kérj bocsit.. hülye picha.. :)
Tegnapi történet: tegnap a Szentendrei útra akartam balra nagy ívben kikanyarodni, amikor is azt vettem észre, hogy mellettem balra - mintegy új sávot kreálva - egy kocsi előz engem. Az volt a mákok, hogy mikor zöldre váltott a lámpa nem indultam gyorsan, mert akkor pont oldalba talált volna.
Hi!
Mint már említettem, volt szerencsém egy '74-es évjáratú 244-es Volvóhoz 1 ideig (2,1-es benzines). Hát az igaz, hogy önhordó, de az alján valóban végigfut 2 db I-gerenda :)) Ezeknek a végén van 1-1 db, kb. 10cm átméröjü, 25-30 cm hosszú gumituskó, azokon ül a lökhárító (az enyémen még az a buta, vaskos alumínium-förmedvény). Az ajtókban vízszintesen 2-2 db, kb. collos acélcsö van. A kaszni anyaga nemtommi (svédacél :))), de az biztos, hogy mikor tükröket raktam rá (az eredeti foltos volt és nem bírtam olyat szerezni), a 4 db 3-as lyukhoz 3 db vadonatúj fúróhegyet használtam el. 1*üen elégtek... A tetö dupla, hallottam olyat, hogy a bontóban a kupacból a tetö alatt áthúzott kötéllel emelték ki a gépet, és ezek után a tolótetö precízen müxött. Sz'al nem akármilyen vas, télleg olyan "Gyere, paraszt!" típus :)))
(Megj.: a Citroën CX se kutya... az alatt is vannak gerendák :))) Egy srác 1* kitolta -szemböl- a Kamaz elsöhidját, aztán lazán kiszállt...)
Gyorshajtás: akármi akármit mond, a gyorshajtás önmagában 1általán nem veszélyes. Tegnap is 140-nel mentem hazafelé 1 sima föúton :)) Igaz, szinte üres volt az út. Az is igaz viszont, hogy ha nagyobb a forgalom, akkor nem tömekedek, ha lehet menni, megyek, ha nem, hát nem. 20 mp-ért nem fogok + fél litert naftát elpocsékolni... Nem mondom, hogy nem bosszant, ha vki "lassúzik", de 1 szót sem szólok, ha 80-nal megy. Az sokkal jobban idegesít, mikor megy elöl 1 tgk, mögötte a faszi nézeget, aztán mégse megy, aztán mégis, jaj, de mégse.... közbe' már az egész sort lazán megelözhettem volna :((( Viszont ilyenkor se állok neki villogatni, dudálni, inkább magamba' (ill. néha hangosan, de magamnak) anyázok :)) Ha meg mögöttem nyomakodik vki jobban, mint szeretném, akkor néhányszor megvillantom a féklámpát, ha ebböl sem ért, akkor 1 pillanatra télleg erösen ráfékezek, a hatás azonnali és leírhatatlan :))
Autópályán is 140-150 között szoktam menni, az még kidumálható :)), de már nem alszik el az ember. Egyszer viszont nagyon nagy volt a forgalom, százával a teherkocsik, de szinte sose lehetett simán elözni, mer' mindig jött vmi gyorsabb, úgyhogy berágtam, beálltam én is a belsö sávba, és 180-190-nel egyhuzamban hazatekertem (a CX-szel). Adott esetben imho sokkal kevésbé volt veszélyes, mint szlalomozni össze-vissza.
Ma szerencsére nem én vezettem, mert az USB-246-os (talán, mert olyan mocskos volt a tábla hogy csak találgatni lehetett) rendszámú, barátságos kék füstfellegeket eregető motorutánzat úgy felhúzott hogy én szimuláltam volna egy "már nem tudtam megállni"-t (persze csak hogy észrevegye magát). Nagy ügyességgel lavírozott a lámpánál álló autók között, aztán mikor elindultak az autók, akkor is folytatta, pl. úgy hogy egy buszt balról a másik sávból előzött, amiben viszont már volt valaki, aki csak teljesen a járdára tapadva tudott kitérni. Addig ügyeskedett, míg az induló autók fel nem gyorsultak az ő harminc km/órás tempójára, na ekkor a megszerzett tizenöt méter előnyét megtartandó, a külső sáv BAL SZÉLÉN haladt tovább, hogy még véletlenül se lehessen megelőzni. Persze mindeközben nem indexelt, mert az nem volt neki, igaz, hátsó lámpája sem.
A jövedelmi skála másik feléről származhatott a GND(?)-143-as fekete Opel Montery sofőrje, ennek ugyan volt indexe meg minden, de használatával nem fárasztotta magát a Hungária körúton a dugóban való másodpercenkénti sávváltásai során. Ötszáz plusz sávváltásával csaknem tizenkét méteres előnyre tett szert!
A Tilos rádióban is elhangzott, valaki betelefonált, hogy ha nyerne a lottón, felbérelne 10-15 fiatalt, venne szakadt ladákat, és az lenne a feladatuk, hogy a durva szabálytalankodóknak -Budapesten - nekimenjenek (nem 100-al persze).
Eszembe jutott mégegy történet, ez is pár hónapja esett meg.
Árpád híd vége Budán. Egy kis köcsög gyerek új golfban szokásos cikkcakkban ment a hídon végig. Ez nem is lenne annyira kirívó, de amikor a híd végén a legszélső sávban nekiállt villogni, meg dudálni, mert nem mentek olyan gyorsan előtte mintr szerette volna, akkor az kissé meglepett.. Sikerült is megszokásból felmenni a felüljáróra a tízes út helyett...
A 2xx, 7xx és 9xx volvókat csak kívülről ismerem, viszont a 340/360-as volvot volt szerencsém kicsit bontottabb állapotban látni. Első lökhárító nélkül úgy néz ki mint egy mozdony. A kocsin végigfutó acélcsővek két szép ütközöben végződnek. Gondolom ilyen van a nagyobb volvókon is :)
Szerintem a 200-as, 700-as Volvok önhordók, nem alvázasok...
Azt mesélik a bontósok a 200-as szériáról, hogy amikor a bontás végén, a legutolsó fázisban olyan kis kockát préselnek belôlük, akkor a szokásos erô kétszeresével kell hogy összenyomják a 200-as kasztnikat, mert az átlagos beállítás nem elég nekik...
Sziasztok!
Tetszik ez a topic én is sokat vezetek, de hál'Isten nyáron pihi van, szal szeptembertol én is küldöm a jó kis történeteket.
Még valami: Ha valakinek volt már szerencséje kint Németo-ban lenyomni bár km-t az autopályákon, biztos nézi a tükrét az M7-en is......
Igen, a régi (szögletes) 900-as és a 24x sorozatot kihagytam. De egyszer láttam, hogy a 740-es alváza konkrétan vonatsín-szerű (csak annál erősebb) fémelemekből áll össze. Egy nagyobb csatt után akarták húzni a karosszériát, és elszakadt a berendezés....
123-as Merci (taxis), első generációs 7-es BMW szintén a valaha készített legkeményebb autók közé tartoznak.
És Mad Max szintén tele van jó ötletekkel ...
240-es Volvoval jobban járnál, kicsit keményebb darab. Ha tényleg kell, van egy ismerôs, aki ilyen kocsikat készít fel roncsderbire.
A minap láttam egy régi Mercedest (123-as? nem tudom) valami futárszolgálat kocsija volt a matricák szerint, na annak az elejére hegesztett a tulaj centis kazánlemezbôl meg karvastag acélcsövekbôl egy brutális megtorló szerkezetet.
A kocsi maga elég szimpatikus volt, de a benne ülô nem. Látszott rajta, hogy pusztán a káröröm kedvéért lezúzna akkor is, ha nem lenne egyéb oka rá. Ráadásul elég vadbarom módra közlekedett...
A hozzászólásokat olvasva az jutott eszembe, hogy csinálhatnánk egy "igazságosztó klubot". Megbüntetnénk a rosszakat és jutalmaznánk a jókat. ;-)))
Mióta előszöt megláttam, nagy tisztelője és csodálója vagyok a Volvo 760 (740) sorozatnak. Régóta tervezem, hogy ilyen céllal veszek egyet, és nem fékezek, ha valaki nem adja meg az elsőbbséget, vagy áthajt keresztben a piroson ...
(fargo ne figyelj ide :-))
Kíváncsi lennék egy ilyen típusú találkozásra egy agresszív trabival ...
Köszönöm, hogy gyorshajtásomat nem minôsítitek szégyenletes cselekedetnek!:)
De szerintem az, ugyanúgy, mint bármelyik más szabály megsértése, be nem tartása.
El kell marasztalnom magam, mert: tegnap este ráértem, így 9 körül minden szabályt és korlátozást betartva tartottam hazafelé, s eközben feltartottam egy VW Bora taxit és egy OPEL Vectrat a Hungárián a külsô sávban(nem akartak jobbra fordulni,csak mentek egyenesen),
továbbá elmarasztalom azt az illetôt is, aki a Népstadiontól képes volt a suzukim mögött jönni egészen Békásmegyerig a Jaguar-jával, hogy betartotta az elôírásokat.
Üdvözlöm azt a kék FIAT Punto kabrióval száguldó gyermeket, akit szivesen beengedtem volna magam elé(jeleztem is neki, ugyanis megszünt a sávja 50 méteren belül), de nem fogadta el, így csak két autóval mögém tudott besorolni.Ügyes voltál!
Persze, én is osztom a "sosem lehet tudni" álláspontot, csak nem akartam elhinni, hogy egy kaliberes ürge, ha valóban a nemzetbiztonságinál dolgozik, ekkora hülyeségre ragadtassa magát. Vagy lehet hogy épp ellenkezôleg? Ezek ennyire hülyék lennének?
Ami az "egyérintôs" parkolást illeti, néh én is szoktam vele élni, de kárt még nem tettem így másik kocsiban annak ellenére, hogy van vonóhorgom is. Ha finoman megérinted a másik lökhárítóját, akkor karcolás sem esik rajta.
Persze más tészta az "elefánt a porcelánboltban" típusú vadbarom, azt tényleg meg kellene rugdosni.
Egyszer a halas szendvicsemet (pfúj de kaks) majszoltam az egyik McDrive parkolójában, mikor láttam, hogy megáll elôttem egy Skodás, és elkezd balra hátrafelé betolatni a bal oldalamon lévô üres helyre. Hátra sem nézett, csak tükörbôl bénázott, elsôre látszott, hogy nekem fog jönni. Nagy hirtelen eldobtam a kaját, dudáltam meg üvöltöttem, de nem zavartatta magát. Az mentett meg, hogy a kocsinak teljesen el volt tekerve balra a kormánya, és a sárvédô alól kilógó kereket találta el. Elôzô nap hoztam haza a kocsit a fényezôtôl, restaurálás után...
A Skodás azt sem mondta, fapapucs, csak megvonta a vállát, és odébbállt egy másik helyre beállni...
Prüntyi, Fargo , stb:
Írtam már nektek egy marha szép választ, de az sajna elveszett az Index rendszerében.
Na azért röviden összefoglalnám: A SAAB-os barátom szerintem valószínüleg a hivatalnál dolgozhatott, csak éppen mondjuk sofőr volt. Gondolom mondták neki, hogy "Lajos el kéne vinni mosatni a főnök autóját", aztán ő meg gizdázott. Egy "igazi James Bond" valószínüleg tényleg kerülné az ilyen kispályázás helyzeteket.
Gondolom aztán "otthon" elmesélte a kis sérelmeit valami egyéb tizedes ügyintéző munkatársának, aztán így jött a telefon.
Azért mondjuk valami sztárügyvédet, Fidesz-csúcsvezetőt vagy hasonlót tényleg nem túl előnyös (testsúlytól függetlenül) pofánvágni.
A matricás Astra Classic-al való gizdázás szerintem főleg azért van, mert az ilyen céges autó sok fiatal kissrác első (vagy első "jobb") verdája - elmegy területi képviselőnek, aztán kap egy autót meg egy benzinkártyát. Persze ennek megfelelően gyerekesen közlekednek. Majd kinövik!
PS: Fenyő egyébként az életben is egy kutya volt, nem csak úgy halt meg (volt hozzá "még élőben" szerencsém). Tárgyaláson kirakta az asztalra a fegyverét, meg hasonlók.
Persze béke poraira!
Egyszer megismerkedtem egy lánnyal. Nem szivesen, de megengedtem neki, hogy vezessen. Olyan helyekre beparkolt ahová szerintem a legtöbben meg sem próbálnánk. Én biztos nem. Ilyennel azóta sem találkoztam.
A szomszedom baromi nagy parkolomuvesznek kepzeli magat, a legkisebb helyekre probal beallni (uttal parhuzamosan) hatalmas verdajaval (kombi Mondeo). Eccer latom am, hogy mikozben ide-oda nyomakodik finoman meg-megloki a mogotte levo kocsit (par meterrel arrebb siman beallhatna) . En ezt is hatalmas pofatlansagnak, nagyarcusagnak tartom, legszivesebben beolvasnek a kocsognek, foleg, hogy mar az en autom is ott parkol. Sajnos nehez rajtakapni. Szerintem elvarhato, hogy mindeki maximalisan tartsa tiszteletben a masik tulajdonat...
Ma reggel volt egy akkora poén... Egy merci kisbuszos muki beleállt a seggembe. Direkt szivatásból megálltam, hogy a gyalogbéka át tuggyon kelni a csíkos lovon (zebra). A viszketeg pöcs már akart volna megelőzni amikor eszébe jutott, hogy mintha tanult volna valamit a zebrán való előzésről, meg jogsi elvételről... A kocsiban ment a mjuzik ezerrel, és még így is hallottam, ahogy anyázik... A másik amit még ilyen kor szoktam, hogy egy pillanatra lesatuzok. Rögtön lemaradnak a "tapadósok"...
Jaaa... DJG-XXX ezerrel nyomta ma a Béke úton, többször sávot váltott és mindenki elé befurakodott... Ez volnék én...
"(=egy nyüzüge faszfej is be tudja szopatni a legnagyobb gyúróst is"
ahogy apám szokta mondani: fiam, állcsúcsra nem lehet gyúrni. szóval óvatosan.
én még azokat a barmokat tenném szégyentáblára, akik csak ELŐRE tudnak figyelni.
pl legendásan rövid zöld-idejű lámpánál zöldnél kezdi keresni az egyest, majd lépésben indul el. Mögötte már csak 2 autó fér át, de ez nem érdekli. Ilyenkor szoktam barátnőm szavaival élve "csinálni egy sávot", kanyarban "csinálni egy ívet" a felfestettek mellett.
Kiváncsi vagyok, mikor a kéredzkedőket úgy "engedem be", hogy padlógázzal csinálok magam MÖGÖTT egy helyet, ahova beférnek, akkor ezt értékelik-e mint előzékenységet, vagy szidnak magukban (pedig rendes voltam) ?
Szerintem azért nem eszik ennyire forrón a kását, ha valaki már olyan szintre eljut a nemzetbiztonsági hivatalnál, hogy a segge alá tesznek egy tizenmilliós kocsit, akkor abban van annyi tartás, hogy nem köcsögöl az úton, és nem fenyeget utólag telefonon.
Valószínűbb, hogy nevezett egyén inkább valami seggfej volt, aki egyszerűen lenyomoztatta a rendszámot, és eljátszotta a nagyfiút, mintha ô "lenne valaki". Nekem úgy tűnik inkább, hogy kisebbségi komplexussal küzdô senki volt, akit a pénze kissé megbolondított.
Gondolj csak bele, ha esetleg megjegyzed a rendszámát és elmész a feletteseihez, akkor úgy rúgják seggbe, hogy meg sem áll Tiranáig...
Mellesleg ha tényleg nemzetbiztonságiak lettek volna, akkor lett volna annyi eszük, hogy miután tudták, Te fiú vagy, ôk meg egy nôi címet kaptak a rendszám alapján, hogy nem hívnak fel egy kívülállót. Annak semmi értelme.
Ez a "sosem lehet tudni" dolog állhat rád is, elôfordulhatott volna az is, hogy a telefon utáni éjszaka hirtelen három retkesfarkú ukrán érdeklôdô társaságában találja magát a rózsadombi villájában a köcsög. A pénz és a hatalom nem véd mindig meg, gondolj csak a Fenyôre, az utcán halt meg, mint egy kutya...
Ma reggel 8.10-kor ATI-976 (fekete Golf IV 1,6) a Szilágyi Erzsébetről szabálytalanul kanyarodott a Városmajorra, majd nagy sebességgel hirtelen lassítva megérkezett a szabályosan átkelő gyalogosok közé. Gyalogosok szerebcsére elég gyorsak voltak így ATI késedelem nélkül továbbhaladhatott.
Ma reggeli friss élmény, még mindig nem tértem magamhoz: Autókázok Fótról befelé Pestre, egyszercsak a tükörben feltűnik egy fekete Alfa, elöl hiányzó rendszámtáblával, ezért nem tudom ide beírni. Csak azt láttam a tükörben, hogy egy nő vezeti és a záróvonalon valamint a szembejövőknek fenntartott kanyarodó sávon előzgeti a népeket... Engem nem tudott, mert nem hagytam magam... :)
Aki ismeri az utat az tudja, hogy van egy körforgalom rajta. Nos, a fent említett hölgy nem volt képes kb 20 méterrel többet megtenni a szükségesnél és szembe(!) behajtott a körforgalomba, mivel balra akart továbbmenni...
Esküszöm, annyira eldurrant az agyam, hogyha egy gyorsabb autó lett volna alattam, akkor utánamegyek és valahogyan megpróbáltam volna megfenyíteni.
Caris
P.S.: Ugyanebbe a csoportba tartozik az az audis faszi is, aki kb. 2. hónappal ezelőtt a Budaörsi út Gazdagrét előtti részén (2 sáv, egyirányú). Kb. 120-szal jött szembe az egyik sávon, mert az egyik ott lévő autókereskedésbe akart eljutni, de nem volt kedve +1 km-et autózni...
Sajnálom ami történt veled mert belenyúltál az emberbe és még jó hogy nem csavartad le, ellnben van két gondolatom a történethez:
Ilyen nagy autókban a Nemzetbiztonsági Hivatal tól általában a munájukat végző ügynökök dolgoznak elvileg így ha a baromarcúnak a munkája végzése közben (ami nem semmi és komoly koncentrációt igényelne ha jól akarná végezni) jut ideje és energiája szopatni valakit aki normálisan közlekedik (de ha nem akkor is) és kiszállni cirkuszolni ezzel esetleg magára vonni a munkája tárgyának figyelmét akkor mint kivüálló üdvözlöml és a főnöke helyébe szétrugdosnám a valagát. Amúgy milyen alapon nyomozgatnak a barátnőd után és kérdezik le a nyilvántartásukból rendszám alapján a személyi adatait telefonszámát és fenyegetik meg telefonon ? A TELEFONT HANGSÚLYOZOM. Azt hiszem érzed hogy pillanatok alatt -mivel az eljárás nem hivatalos volt- sérültek a te és barátnőd jogai is még akkor is ha te ugráltál ki és rugdosódtál ami korábban írt véleményem szerint fölösleges és bajba keverhet. (tapasztalatból mondom) Azért ne szarjunk be ennyire senkitől azok az idők remélhetőleg már elmúltak és adjuk meg a jogszerű módját a dolgoknak.
A másik gondolat, hogy a közlekedésben részt vevő céges illetve állami autók vezeteőinek sok esetben semmi sem drága ...végül is nem saját az autó lehet gyilkolni. Tisztelet persze azoknak akik nem ezt teszik. Nekem a csúcs amikor cégfelirattal telenyomatott beszélő rendszámú autók agresszívek mint a borzalom ezzel öregbítve cégük hírnevét.
Hali!
DarkSide: Jó lenne, ha már csak a gyorshajtókra tudnánk vadászni, hogy legyen valami új is a topicban! :-)
Rendszám nélkül, mert annyira gyakori, két tipushiba:
Ha a forgalomra merőlegesen kell parkolni, akkor az autósok nagy többsége ezt orral előre teszi. Aztán induláskor szépen ki lehet tolatni az úton gyanútlanul robogó autók elé. Főleg, ha mellé áll egy kisteherautó vagy valami hasonló.
Rendszeresen a Hegyalja útról zuhanok le az Erzsébet-hídra. 60-70-es tempóval, de ésszel, mert lejtő, tehát illik egy kicsit nagyobb követési távolságot hagyni. Természetesen ezt a másik sávban haladó okosok ki is használják. És, ha piros a lámpa a lejtő végén, akkor nyomják is két-három lábbal a féket!
Ja tényleg!
Most jut eszembe, hogy meg akartam veletek még osztani egy sztorit:
Múlt nyáron autókáztam (egyedül) barátnőm kisautójával (poénból elkértem).
A Dózsa György úton valahogy úgy soroltam be egy nagy SAAB elé, hogy az a vezetőjének nem tetszett.
Erre a pasas kielőz, leszorít, és többször satufékkel kifékez (öltönyös pasas, gyönyörű új SAAB). Na nekem magamhoz kicsit sem méltó módon bedurrant az agyam, és a következő lámpánál kiugrottam az autóból, belerúgtam a SAAB kerekébe, és közöltem az emberrel (fenyegető stílusban), hogy egy paraszt, szálljon ki, stb.
Sajna az általam megfenyegetett úriember a Nemzetbiztonsági Hivatal (!!!) valami vezető muksója volt.
Másnap reggel felhívták barátnőmet (mert ugye rendszám alapján őt találták meg) a mobilján (!) hogy adja ki a nevemet, mert megfenyegettem az emberüket (és ellenem majd eljárás indul, és örülhetek, hogy a kegyességüknek köszönhetően nem sittelnek le, meg joga lett volna az embernek önvédelemből lelőni, stb.).
Gondolhatjátok, mekkora balhé volt otthon (kiscsajt ugye jól megijesztették, aki nekem anyázott otthon sírdogálva, hogy mekkora egy állat vagyok,...).
Engem azért is zavart a dolog, mert ugye még esélyem sem volt megvédeni magam (mert nem engem hívtak fel).
A dologból aztán nem lett persze a telefonhíváson kívül semmi (gondolom azért a "másik fél" is érezte sárosságát), de azért két tanulságot levonhatunk a dologból:
a) Soha nem tudhatjuk, hogy ki is az "ellenfél", és az izomnál van sokkal nagyobb hatalom is (=egy nyüzüge faszfej is be tudja szopatni a legnagyobb gyúróst is, ha pl. állambácsi által adott "erő" van a kezében).
Ha tegyük fel tényleg ilyen Race stílusban bevertem volna az ürge orrát, akkor tuti a kommandósok visznek el aznap este otthonról.
b) Azért szerintem mindenki legyen óvatos az ilyen SAAB 9000 / Audi A6/... vezetőkkel (mert rengeteg ilyen autót használ állambácsi, lsd. fentiek).
Hay.
visszatero tema itt, hogy a rendszam beirasa mennyire etikus cselekedet..
Ami engem illet nem keves dolog bosszant fel jobban mint mikor a 2xes gyermekgyilkos etnikum fejet ki effektelik, es csak annyit irnak ala, hogy K.Zsolt.. Igenis irjak ki, mutassak meg!!
Allitsak pellengerre! Es igy velekedek a rendszamokrol is. Persze nektek/nekunk kell megitelni, hogy mekkora veszelybe sodot autostarsunk, ill mekkora arcatlansagot kovetett el. Es persze ez erosen szubjektiv. Ennek tudataban en mindenkit arra buzditanek, hogy irja be a rendszamokat.
Es egy tortenet. amihez legnagyobb sajnalatomra
nem irtam fel a rendszamot, mert mar 3 hete tortent.. Balaton, eszaki part, vasarnap du. osszefuggo sor. araszolunk araszolunk, amikor a szembe savban a sor mellett megjelenik egy fater. Feleseg, gyerekek, UTANFUTO! es mindez egy skoda favoriton.
Naszep.. persze bevagodik elem, en meg udvariasan beengedem.. legalabb meg tudja mutati az anyjuknak, hogy milyuen fasza csavo. Nem marad sokaig rohan tovabb. Biztos kezdoik a meccs. Vagy hianyzik mar a so:r. de ez mind1 is. az auto eltunik. De nem kell sokat varni a felbukkanasara! 15p mulva megtalaljuk kiallva a fure. mogotte egy masik auto az utanfutoja hatulrol rommatorve:))
na ekkor berohogtem:D es legszebb orom a karorom alapon nem igy hagytam abba a rohoges meg percekig.
talan erdemesebb lett volna megvarni az ismetlest;]
Aszittem ma nyugi lesz, de nem.
Az M7-en befele egy regi feher corsa (EKY 393) a teherautok miatt kisse lassabb ket sav helyett inkabb a leallosavban zuzatott. Torokbalint fele lekanyarodott (biztos odaegett otthon a lecso).
Szeretem az ilyet, konnyen bele lehet a barmaba szallni, ha te rendesen akarsz kisorolni a lassitosavba.
Nem annyira szégyentáblára való, hogy ezért valakinek a rendszámát közszemlére tegyék, de érdemes megemlíteni. Sűrű forgalom, mondhatnám dugó, de azért a lámpák apránként engedik a népet. No néhány komótos felméri, hogy a következő zöldön úgysem jut át, minek siessen, hát csigalassúsággal csordogál az előtte már megindult sor után. Esetleg jókora helyet is hagy maga előtt és úgy áll meg.
Az nem tudatosul benne, hogy az általa így fellazított sorban a mögötte állók bentragadnak a kereszteződésben vagy jobb esetben csak nem jutnak át rajta, csökken az út amúgyis dermedt áteresztőképessége. Másoknak nagyobbat kell majd gyorsulniuk meg ilyesmi. Attól, hogy ő ráér, gondolhatna a mögötte jövőkre is.
"Azokat akik akkor kezdenek gyorsítani, amikor épp melléjük érek. "
Igazság szerint sok dühöngés után rájöttem, hogy a legtöbb ilyen esetben nem gyorsultak, csak az én kocsim nem ment annyival gyorsabban, mint amennyivel jobban nyomtam a gázpedált. Persze vannak valódi bunösök, a múltkor nyolcvanról indulva egy Suzukit kezdtem elozni az Alfámmal, nem tudom mi a fenét gondolt, de felhúzta 120-ig, holott látta hogy jön szemben egy kamion. Én nyugisan, ötösben jöttem ki, aztán mikor láttam hogy így 100 fölött már csak túl lassan tudom legyorsulni (o meg látja hogy há-há, o nyer), akkor visszaváltottam négyesbe és persze két másodperc alatt véget ért az elozés, de hogy lehet valaki ekkora idióta?
Ha netán nem sikerült volna megelozni, és a kamion elol rajta keresztül térek ki, akkor (már ha marad belole/belolünk valami) nem hiszem hogy engem hoztak volna ki 100% bunösnek. Tudomásom szerint ha eloznek valakit, az nem keftethet.
Érdekesség: haver az Escorttal dönget nyugisan, 90 körül az országúton, beéri egy kis Polski. Na ne szórakozzunk, gondolja, és rálép. 110, a Polski jön ("Jól bírja!"), 120, jön ("Nem szívbajos!"), 140, jön és tolja le! Na itt inkábba elengedte, mégiscsak országút - a Polski meg elhúzott, jóval 140 fölött. Hát, akármi motor is volt benne, a gyári felfüggesztéssel már a 90 is extrém sport, jó karban lehetett az autó is meg a sofor idegrendszere is!...
Szép hosszú a topic.
A gyorshajtókkal nincs bajom, feltéve ha ésszel teszik... Azért annyit hozzátennék, aki 180-nal megy szokjon hozzá a gondolathoz, hogy aki 120-szal megy nem 150 fölötti sebességet elég nehezen itéli meg. Számitani kell rá, hogy alábecsüli.. Egyébként elsősorban magamat jelölném a topicba mert általában egy visszafogottab gyorshajtó vagyok (100 körül a beláthatóbb úton, 130-150 autópályán, viszont városban max 55, az is azért, hogy elkocogjon az autó 5-ösben). Ezenkívűl rendszeresen levágom a zokat a kanyarokat amiket annyira belátok, hogy megtehessem (ezalatt értsd teljes szélességben használom a 2*1-es utat). Persze ezt is csak azon az úton amin kb 10 autó/óra forgalom van.
Szoktam sávok között ugrálni noha ezt ritkán teszem 200 méteren belül, és kizárólag akkor ha ezzel nem zavarom a mögöttem jövőket, és a másik sáv már megy a lámpánál. Piros lámpán egyszer mentem át, épp akkor váltott át és fél méterre jöttek a seggemben.
Nos ennyit magamról lehet megkövezni.
Ezekután felterjeszteném a következőket:
Azt a szakadt Mercedes dobozost, aki bevagott elém pár éve és utána beleállt a fékbe. Megálltam. kb 2 centi volt a horogig.
Azokat akik akkor kezdenek gyorsítani, amikor épp melléjük érek.
Azokat az Ifásokat és hasonló sebességkategóriájú autósokat, akik autópályán az emelkedő közepén döntenek úgy, hogy 70-nel előzni kezdik a másik hasonló járművet.
Azokat akik dugóban ugrálnak a két (több) sáv között ezáltal mindegyik sávot feleakkora sebességűre csökkentik.
A seggembemászókra és tükörbe rosszulbeállított tompítottal vagy távolságival világítók ellen van egy hatásos módszer, leginkább este: Új Astrának elég fent van a ködzárófény... Általában lemaradnak... Ha nem, akkor elengedem, és amikor előttem van akkor kap a seggébe egy díszkivilágítást...
Ja igen eszembe jutott mégegy, sajnos nem néztem a rendszámot. időpont:Egy-két hónapja, napos szombaton. Helyszín Budai alsó rakpart. Folyamatos kocsisor, átlag tempó 60 körül. 4 kocsival mögöttem nekiáll előzni egy c merci. Jön előre. Szemben jön egy robogó, járdaszegély cirka 25 centi, járdán oszlopok. Erősen nézem a tükröt, hogy a merci elém vagy mögém csúszik be.. egyiksem elzúg köztem és a robogó között.. robogó mellett lehetett vagy 30 centi... érdekes módón az utána jövő kamaz elől már betolakodott a sorba... Egyébként két percre rá követte a hasonló kategóriás csak kicsit jobban csicsázott merci ugyanilyen stílusban, ez épp elém fért be. gondolkodtam hogy nekem mennyi a lökháritófényezés, és neki mennyi a spoilercsere...
Kéregetők, újságárusok és társaik ellen: ha látod hogy ott vannak a lámpánál, úgy kell megállni, hogy tudjál gurulni nyugodtan 2-3 métert. Amikor odaérne egyszerűen előrébb mész 1-et.. nem sokáig megy az ember után...
ajánlom még a "letépem az arcodat" felszólalást :))) ma engem is megzúztak hátulról majdnem egy fiatal srác, aki versenyautónak képzelte az 1.4-es astra kombit, szépen csikorogva állt meg mögöttem, mert képes voltam a gyalogost átengedni zöld gyalogos jelzésnél. Ez olyan keresztezodés hogy a kanyarodósávban a gyalogátkelon akár 80-100al is lehet menni, nem egy éles kanyar volt. Aztán + meg akarta mutatni hogy mennyire megy a verdája :))) birom ezeket az arcokat:)
Kedves autóstársaink abszolút nincsenek felkészülve SEMMILYEN olyan autós manoverre, amely nem azonnal elonyszerzésre irányul, így minosül a "megállok segíteni" és a "nincs elsobbségem, várok" a szemükben szarakodásnak, há' itt áll elottem a bunkója, há' leütöm!...
Tegnap épp egy nagy keresztezodésig álltak elottem az autók, mire a sor végére értem, persze a keresztezodés elott álltam meg (lámpa nuku) megvárni, hogy meginduljon a sor. Nagy hülyeség volt, mert hiába voltam én a foótvonalon, jobbról is bejött két elém két autó, meg balról is, sot egynek még megfordulásból is sikerült ugyanez. A keresztezodés természetesen teljesen bedugult. Tisztelet a mögöttem jövoknek, hogy nem tört ki dudakoncert - oszintén, érdemes itt bármi mást csinálni, mint agresszívan úgy menni ahogy csak tud az ember?
Paraszt embertársainktól választékos fogalmazást is lehet tanulni. Egyszer a konditeremben odajött hozzánk egy úr, közölte hogy mi túl hangosan röhögünk, ezért ha folytatjuk, kitépí a szívünket. Well, nem egy szürke ember, az biztos.
Néhány nappal késobb egy Astrás ötven métert elozött a dugó mellett, egy jól láthatóan megszuno sávban, aztán a meginduló tömött sávunkba megkísérelt ötvennel besorolni, a bátyám meg persze nem engedte be, mire a fickó paprikavörösen kezdett üvöltözni, hogy agyonlo mind a kettonket - itt már nem bírtam tovább és visszaszóltam, hogy kitalálhatna valami jobbat is, mit szólna pl. ha kitépné a szívünket? Az arcát látva, közel kerülhetett a szívinfarktushoz. :)
Javasolnám felírni a szégyentáblára a GDY-XXX f.rendszámú fehér suzuki swiftet notorius gyorshajtásért(ez ugyebár én volnék) és HDP-XXX f.rendszámú fekete AUDI A3-as közlekedô társunkat a szentendrei úton elkövetett sorozatos 50-60 közötti tempóval történô folyamatos belsô sáv használat miatt.
Lila suzukiból fiatal csaj kidobálja a szemetét az ablakon keresztül. (házak közötti utcán, nem mondjuk a váci úton, persze ott is bunkóság lenne.) azonnal légkürt nyomkodás és fénykürt villogtatás. ez meg nem tudta mit akarok.
Fehér merci, hölgy sofőr, táblával védett útvonalon kereszteződésben állóra fékez. Alig bírtam megállni mögötte. Légduda. Nem érti, miért.
Hölgy sofőr hátsó ülésen 3 gyerekkel, sötétben kivilágítatlanul. Miközben dudálok villogok (csak kicsit, hogy tudja hogy figyelmeztetni akarom valamire), meg a lámpámat kapcsolgatom fel-le, észreveszem hogy a tükörben a sminkjét ellenőrzi.
Margithídról budán jobbra szeretnék menni, a szigeti bejáró után már húzódnék, ezért lassítok. Előttem így keletkezik kb 15 méter üres hely. Opel omegában ülő vén fasz rámdudál, majd padlógázon megelőz a villamossineken. Még nem láttam hogy egy vén majom, de elhatároztam, hogy ebből beintés lesz. Mire mellé értem, már elválasztott minket 1 sáv, és nekem zöld volt.
kb 4 sávos úton (felfestés nulla) haladok középen, benzinkútról kigurul egy pirosautós k**va, és miközben a (nekem) szembeirány felé figyel, engem le se tojik. Megoldás: szembesávban egész a járdáig kellett kitérnem, és még ott is nekem jött volna, ha nem tenyerelek a kürtre. (Lassan jött, ugy tűnt eleinte, hogy megadja az elsőbbséget csak a szokott módon kitolja az orrát majdnem középre. ez is ugye jó magyar szokás).
Faszi a benzinkúton keresztül előzve akar dugóban előrejutni 150-200m-t, de a kút kiállósávjába tőlem éppen nem fér ki, ha előremennék 30cm-t, kiférne. valószínűleg villog, de a magnóbirizgálás miatt nem veszem észre. Mellém ér és beint. Mire én elhatározom, hogy ha sikerül utolérni, felszólítom hogy szálljon ki a kocsiból, és ha elkezd kiszállni, a felsőtestére b**om a félig nyitott ajtót lábbal. Ha bezárkózik, annyi a tükrének.
Parkolóból ugy vág elém, hogy csikorgó gumikkal tudok csak megállni mögötte. Folyamatos fény- és légkürt jelzés mellett 20cm követési távolság és motorbőgetés (2, gázfröccs, padló, kuplung) - mire felteszi a kezét. szerintem elnézést kért (nyugdijas majom a nejével), barátnőm szerint beintett. Ha a beintésről előbb tudomást szerzek, szándékosan megtolom hátulról (piros lámpa következett 50 méteren belül).
2 sávos uton egy Favoritot tolnak. Kikerülés közben lelassítok, és kiszólok hogy elhúzzam-e őket a benzinkútig. Kb 3 mp volt. Ezalatt a mögöttem "feltartott" sötét bazi opelből rámdudálnak, mire én egyezményes jelet alkalmazok (segiteni akarok valakinek és akkor még velem van a baj?!), és megállok elővenni a vonókötelet. Erre kiszállnak az opelből 2-en. Mire a Skoda mögött felegyenesedik a 2 kartárs akinek segíteni akartam. Erre visszaszállnak és elmennek.
Veszélyes, lámpa nélküli kereszteződés. Balra szeretnék kanyarodni. Szemből a belső sávban érkeznek, elöl egy Focus. Ő is balra indexel. Megkezdeném a szokásos "mindketten balra megyünk" manővert, erre gázadással továbbjön egyenesen. Reflex = életem megmentve.
Idős anyukáját szállító barom elémvág és meg is áll azonnal (féktáv + 1mm -en belül) dugóban, szabálytalan helyről érkezve, index nélkül, megköszönés nélkül. Légkürt jelzés hatására méltóztatott felemelni a mellső lábát.
Körforgalom, adom megfele az elsőbbséget mindenkinek, aki jár. Valaki indexel kifele a körforgalomból, ennek ellenére továbbjön körbe (még jó hogy nem mentem ki elé), közben többen index nélkül kimennek, tehát elindulhattam volna. Azért jobb vigyázni. Mire fing suzukis taxi már dudálkozik mögöttem.
Egyébként a legpofátlanabb akciót is eltűröm, ha jelzi hogy "bocs" vagy "kösz", és általában "kiengedem" a többi autóst. Ha kézfelrakás nélkül szemétkednek, azt ugy értelmezem, hogy semmibe vesz, levegőnek néz. És ennél jobban semmivel sem lehet felidegesíteni.
z.
PS. aki pedig kerékpáros létére szembejön az egyirányúban, az ne csodálkozzon, ha ráhúzom a kormányt és állok a gázon (esetleg még a távolsági fényt is felkapcsolom).
PS2. szégyentábla? beirjam a saját rendszámomat ? :-)))
Én már csak arra lennék kiváncsi, hogy az én rendszámom mikor kerül fel ide... Kész katasztrófa, ahogy néha vezetek...
Nah, hogy ontopik is legyek: GXT-135 minden nap 1/2 8 és 3/4 8 között szembe behajt a XIII.ker Tüzér utca egyirányúsított részére, majd megfordul, és "szabályosan" beparkol. Engem ez egy "kicsit" idegesít. Ha más képes megtenni +300m-t, hogy szabályosan oda jusson, akkor ő miért nem képes??? Ja... Már tudom... Sok neki az az 6 fekvőrendőr amin át kell hajtani, de ez már egy másik topik...
Érdekes ez az egész. Eléggé fel tudom és is húzni magam bénázások és szándékos veszélyhelyzet-teremtések okán, de ha a delikvens legalább a kezét felemeli, hogy "bocs öreg, én voltam...", azért az általában meg tud nyugtatni. Ha rossz fát teszek a tűzre az utakon, legalább is én ezt csinálom, remélem másokat is megnyugtat... :o)
Tanulságos ez a topic. Én személy szerint állatira fel tudom húzni magam az autóban, de ahhoz, hogy ki is szálljak tényleg sok kell. Pl: Frangepán u.-ból hajtanék ki balra a Vácira. Én vagyok az első a lámpánál. Jön egy szakadék szar lada keresztbe a szervízúton, majd megáll és visszatolat a sor elejére. Nem volt egyértelmű, hogy melyik sávba akart tolatni és egyenesen akar-e menni, v. balra, mint én. Lámpa zöld, duda a köcsögnek, mert ugye nem látja. Elindul egyenesen, én meg látva, hogy szemből pont senki, nagy gázzal balra. Igen ám de ekkora a faszi meggondolta magát és úgy bevágott elém balra, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Satu fék, majdnem amortizáció, duda, mint állat, megállunk. Erre a barom nem elnézést kér, hanem elkezd anyázni. Na itt durrant el teljesen az agyam. Elindult, de az Árpád híd alatt a pirosnál találkoztunk. Természetesen rögtön kiugrottam az autóból és mentem a még mindig pofázó faszihoz. Csak akkor hagyta abba, amikor odaértem és közöltem vele, hogy kirántom az autójából az ablakon keresztül. (igazságosztó tekintet+100kg+pici és nem igazán zsírból). Ekkor abbahagyta és mivel közben zöld lett elindult. Én visszaballagtam az autómhoz, közben a feltorlódott kocsikból mindenki türelmesen figyelte a történéseket. Itt elnézést is kérek tőlük, mert várakozniuk kellett a műsor alatt! Szóval, szvsz. mindenki hibázhat, én is szoktam, de ilyenkor elnézést kérek, beismerem, hogy hülye voltam és még véletlenül sem kezdek anyázni. Ha vki nem képes legalább hasonlóan viselkedni, akkor az ne csodálkozzon ha beverik a pofáját!
Erre van a sokak által kedvelt módszer, én mélyen elitélem, az ablak berugása!!
Hát nem egyszerü arcok vannak...a haveromnak úgy rugták be az ablakot, hogy ismerte őket, és fel is jelentette...ki is fizették a kárát...vót értelme betörni!!
Gondoljátok el, mit engedhetnek meg maguknak egyesek, ha mégcsak esély sincs arra, hogy a sértett megállapítsa a kilétüket!!!!
A helyzet az hogy sem csukott ajtó sem felhúzott ablak nem akadály. Egy végtelen türelmes haverom (124 Kg többnyire izom ) 3 éve keveredett olyan szituba, hogy egy a mobilját imádó arc nem igen nézett körül és belement oldalról abba az autóba amit akkor hoztunk a fényezőtől mert egy másik ilyen okos arc pont azt az oldalát húzta le. Mondtam a haveromnak: Nyugi nyugi, megírjuk a lapot elismeri az ember a hibát és megyünk tovább. Addig nem volt csak ideges míg ki nem szállt a haverom, ugyanis a barom arcú telefonáló folytatta a beszélgetést és röhigcsélve újságolta hogy most zúzta le a gépet stb. Havrom üvölteni kezdett fél perc után hogy szálljon már ki és tegye le a telefont. A gyerek visszaszólt...na ezt nem kellett volna. Haverom megindult felé ezerrel hiába mondtam neki hogy stoppoljon. A telefonos kalap meg ablak fel ajtó lezár. A gáz akkor volt amikor a haverom ablkon kersztül vágta arcon. A baj ebben az volt, hogy a széttört ablak széjjel vágta a kézfejet feltépte az ereket és valami inat is átvágott így mentőt kellett híni. Ő két hónapig varrva és gipszelve volt a telefonbajnok meg 8 napon belüli zúzódásokat szenvedett az arcán de a haverom is járt rendőrségre gazdagon no meg a keze miatt rehabilitációra. Na ezért mondtam lentebb hogy megéri ez? Dehogy éri meg. Egy ilyen balszerv miatt egy nagy adag szarba kerül az ember.
Tehát csukott ajtó zárt ablak sem akadály.
Bkovette. Az magyar olyan irigy hogy az már fogalom. Ha nekem nem lehet másnak se legyen érvényesült itt is. Néha az lenne a jó hogy az ember BATMOBILLAL járna. Gázturbinás, golyóálló, ha leállítod külön páncélzat vonható rá. Bár szerintem addig próbálkoznának vele, amíg csak tönkrevágnák.
Lágymányosi híd, Pest felől, közvetlenül a felhajtó után jártunk, a belső sávban mentem, mellettem-előttem egy szakadt kék Lada 1200. A felhajtósáv megszűnik, ezért onnan át kell sorolni. Egy sárga kispolák szívbaj nálkül bevágott a Lada elé, az persze satufék, és átcsusszant a belső sávba, 2 méterre tőlem. Csak azért nem törte rommá az oldalamat, mert elég szélesek a sávok, és balra tudtam ugrasztani az autót, legendás lélekjelenlétemnek köszönhetően...:-)) Ennyin múlt, hogy az 1 hónapos autót össze nem rombolta valaki egy kreháccsal, egy másik szellemi fogyatékos miatt. Rendszámot nem tudok, mert elhúztam a környékükről elég gyorsan.
Nem vág éppen témába, de azért elmesélem (legalább így is láthatjátok, hogy mennyire nehéz kihozni a sodromból).
Pár éve volt egy tényleg nagyon szép (akkor új) 190-es Mercedesem. Akkor még (a '90-es évek elején) tényleg nagy szám volt az autó. Egy reggel indulnék munkába, és a járgányhoz közeledve egy számomra igen megdöbbentő jelenetet látok:
Teljesen polgári kinézetű anyuka + 10-12 éves gyermek álldogálnak Mercedes előtt, gyermek feszegeti csillagot, anyuka pedig türelmesen várja, hogy gyermek sikeresen lezárja elkezdett akcióját.
Ezt meglátva enyhe döbbenettel odasétálok az autó közelébe - reakció semmi, gyermek tovább próbálkozik (gondolom nem nézték ki belőlem, hogy enyém a birtokolni kívánt tárgy + hozzá tartozó autó).
Kiveszem a kulcsot a zsebemből, rácsippantok az autóra - erre anyuka unott pofával rászól gyermekére ilyen "gyere Lajoska, menjünk" stílusban, és elsétálnak.
Én persze egy szót sem szóltam (csak döbbenten álltam), de még 7-8 év távlatából is ez az eset számomra az emberi pofátlanság etalonja. Szerintem ez az anyuka simán űbereli pofátlanságban a Race féle ugatós cigánygyereket, és társait.
Most őszintén, lett volna értelme kiselőadást tartani egy ilyen embernek?
Így igaz, hihetetlen dolgok történnek, néha azt hiszi az amber, hogy egy majomketrecben nagyobb biztonságban lenne az autója, mint az utcán.
Nekem pl. az előző autóm hátsó ablakára helyeztek el egy méretes csulát télen. S hogy le ne tudjam törölni, letörték a hátsó ablaktörlőt is.
Remélem, akkor spriccelt el életében utoljára az a kis pontszerű aggyal rendelkező patkány, amikor ezt csinálta.
Gyalogosok dzsalnak az úton, persze sehol egy zebra, vagy lámpa, ők azért mennek az autók között át a dugóban...
Egy kettes Golf, kicsit közel ment el mellettük, erre elkezdtek kiabálni a csávóval...ki akarták nyitni az ajtaját, de be volt zárva, az ablakot is felhúzta gyorsan a srác...
Erre a baromarcúak elkezdték rugdosni az autó oldalát, ajtajait.....
Végig behorpadt az autó....full kasznizás a jobb oldal végig...csak néztem, hogy milyen gecik vannak ebben az országban!!!
Annyira jólesett volna szétverni a fejüket, hogy hihetetlen!!!
Hogy lehet ennyire semmibe venni, azt ami a másé, és valószínűleg megdolgozott érte!!!!
Az ilyen barmokat nagyon utálom....
Nekem is letörték a hátsó szárnyat a kocsimról egy éjjel...fogták, és brutálisan letörték..
Semmire nem tudják használni, mert úgy tört le, hogy a fele rajta maradt a kocsin....mire volt jó azis??? Miért öröm némelyeknek, hogy másnak kárt okozzanak???
Na igen, az rendben van, hogy megteheti az autós, hogy letölri egy másik tükreit stb. csakhogy ez vagy a rongálás, vagy a garázdaság bűncselekményét megvalósítja. Ha a rongáló is autóval van, akkor a rendszáma alapján tanúkkal igazolva nagyon meg lehet fingatni a fickót.
Sőt, ha egy fém elemlámpa eltörik valakinek a fején, az SZVSZ még emberölési kísérletnek is elmegy. (ettől függetlenül persze az ablakmósókat én is megruháznám néha szívesen)
Ha nem banjatok, tegnap delutani oromeimrol szamolnek be.
GXF 232 zöld Polo a feltort Margit koruton allt az uttesten, azon a reszen, ahol a forgalmat atterelik a szembejovok oldalara. Eleg stresszes hely, de az nem zavarta oket, hogy vmi fontos dolog miatt bal oldalra kihuzodjanak (ahogy ok hittek), es blokkoljak a ket savbol az egyiket. Koszike.
GLP 756 kek Escort kombi a Sasadi uti Aralhoz sietett, es eleg veszelyesen atvagott ket savon, kozben lassitva, kormanyozva, de masokat lesz@rva. (Tomott sorok ugyanis.)
Kicsit meg kijjebb, a kedvenc epitkezesemnel egy phasz Suzukis (FCN 300 feher sedan) a Budaörsi benzinkut, Cora es Budaors lekanyarodo savjaban allt egy helyben, a csikos terelotablakra tapadva, es figyelgetett valamit. Mogotte a lekanyarodni vagyok anyaztak, villogtak, de kenytelenek voltak visszajonni a halado savba, mert a Suzi nem tirhult arrebb. Jelzem meg, hogy ezen a helyen a belso sav is elfogyik, es ezert ket savba nyomorulnak ossze az autok.
(Kozben lassan jubilalunk, az autobahn tulso oldalan a leallitott szurke Volvo meg mindig pihenget.)
Szerintem sokan vannak, akik titokban Neked drukkolnak, mert maguk nem merik megtenni. Mit is ? Ez ugye önbiráskodás, meg önkéntes rendőrként való fellépés.
(Hozzáteszem, hogy előfordult már velem is hasonló, pont egy ablakmosóval, nem hitte el, hogy nem törik el a fején a Maglite lámpa ... )
Amin elgondolkodnék, ha ilyet tennék rendszeresen, hogy hol az a határ, ami felett jár a pofon ? Eléd vágnak, átmegy a piroson keresztben előtted, vagy csak akkor, ha már megvolt a csatt ?
Mert ugye azt nehéz lesz bizonyitani, hogy szabálytalanul vezetett, ha nincs ütközés, viszont a monokliról vesz látleletet, és feljelent ...
Egyszeru... jobb tükör, bal tükör, elso és hátsó ablaktörlok... ennyit simán le lehet tépni egy piros alatt, vagy rúgni... Nekem nem szokásom de láttam már ilyet.
Azt nem értem, hogy ha egyesek kiugrálnak az autójukból lerendezni a nekik nem tetsző autósokat, mit csinálnak, ha annak az ajtaja be van zárva? (normális ember manapság nem jár reteszeletlen ajtóval) Talán feltépik az ajtót? Vagy dörömbölnek az ablakon?
Keedves Race! Köszönöm, hogy rávilágítottál nemisolyansuttyó mivoltadra (ezt persze elfogadom, elhiszem).
Röviden azért mégis reagálnék az általad leírtakra:
1) Lehet, hogy mások (is) néha hülyén közlekednek, de szerintem teljesen fölösleges idegeneken basztatni magát az embernek (mert úgysem neveled meg, nem vagy az apja, stb.)
2) A "testi fenyités" jogosságáról nem vagyok őszintén szólva különösebben meggyőzve, mert
a) nehéz meghúzni a vonalat, hogy mikor is cselekedtél "helyesen"
b) nem vagy az atyaúristen "Robocop", hogy mindenkit szétverhessél, mert nem tetszik a stílusa
c) rengeteg nyűggel jár a dolog (esetleg "mesteredre találsz" és megvernek, feljelentenek, a parkoló autódon bosszulják meg a dolgot,...)
3) Én is tudom, hogy pl. 20 lila Suzuki árából lehet venni egy S-Mercedest, meg hogy az ember összvagyonát nem lehet megítélni egy használati eszköz (autó) alapján, de azért szerintem érted, amire gondoltam.
Szóval primitív, meggondolatlan dolognak tartom az önbíráskodást, és szerintem jobban cselekszel, ha rálegyintesz a sok hülyére és nem baszod fel az agyadat fölöslegesen.
De egy ilyen olvasott és sikeres embernek ez nem jelenthet gondot!
A legutóbbi idézett eseteddel kapcsolatban ( ablakmosó roma gyerek) azért a sérülések leírásából nem egy egyszerű maflásra lehet következtetni. Én személy szerint jó ideig elég hirtelen reagáltam az engem ért valós vagy vélt sérelmekre, aztán egyszer messzire ment a dolog és komolyabb ügy lett belőle. Nehezen másztam ki belőle. Ha a hozzászólásokat nézem abból is azt látom, hogy az indulatok nagyok az emberekben csak nem vezet sehova igazán a dolog. Én mindíg szarul éreztem magam miután valakinek "beleugrottam" a testébe egy ilyen alkalommal de akkor ott nem tudtam türtőztetni magamt. Ezért értelek meg ha elborul a fejed csak mivel ez egyre általánosabb így ez már egy ösznépi "játékká " kezd alakulni ahol hullik a gyenge és győz az erős. Ne értsd félre nem védem a parasztot aki a viselkedésével belédvágja az ideget de egyszer valakit úgy ütsz meg hogy rosszul esik és ott marad vagy maradandó sérülést szenved az életben mindíg hordod magadban a történetet és a következményeit. Nem ! Nem gyilkoltam le senkit ilyen módon de majdnem sikerült ...én akkor befejeztem és csak akkor emelem a kezem ha védekeznem kell de mivel elhárító a viselkedésem ezért nem igen fajulnak a dolgok idáig. Arra a következtetésre jutottam , hogy egy barom akkor is barom marad ha széjjelcsapom a fejét legfeljebb egy szétcsapott fejű barom lesz én meg rossz esetben járhatok a bíróságra és még ülhetek is érte. JA és manapság könnyen szembetalálod magad egy pisztollyal. Még egy gondolat: Elképzeltem egyszer kétszer, hogy milyen látvány lehetek kívülről amikor kiugrok az autóból , oda a másikhoz kinyitom az ajtót mondok valamit amire végül is mindegy mi a válasz és már megy is a kezem egyszer -kétszer. Hát lesujtó kép lehet és primitív, egy kívülállót szerintem tipustól függően vagy elrémít vagy röhögésre gerjeszt.
Szia és vigyázz magdra ja és másokra!!
Vágjunk egybôl a közepébe:
Kedves TENTE-1! Ha nem birod elviselni, hogy elmennek melletted az autok, akkor kérünk, ne autokázz a belsô sávban 40-nel.De látom, a suzuki sincs a szivedhez nôve, hisz akkor nem kellett volna mindenárom visszaelôznöd, mikor csorogtunk a piros lámpa felé.Gratulálok,három autoval elôrébb álltál a sorban.Mentségedre szóljon, hogy miután mögéd kerültem, igen elôzékenyen viselkedtél.
Ezúton is szeretnék kérni mindenkit, hogy ha már szabálytalanul használja a busz sávot(se nem busz,se nem taxi,s még jobbra fordulni sem akar) akkor ne dudáljon és ne mérgelôdjôn, ha besorolok elé jól látható kanyarodási szándékkal.Ezen a ponton az sem tud érdekelni, ha A6-os AUDI-s is az illetô.Ugye azért kibírtad, míg befordultam, vesztettél vagy 10 másodpercet.:)