Érdekes módon a kenyérnél mindig a teszkógazdaságost veszik alapul (mintha minden putrifalván lenne teszkó), de az egyéni közreműködést kiívánó lisztnél meg a helyi legdrágábbat. Ja, és persze a saját munkájukat IT-felsővezető órabérben adják hozzá.
És levonják a konklúziót: nem éri meg.
ROTFLMAO
Az első szerzeményem nem látszott többnek 2 akkordos punknyavajgásnál.
:-))))
A kisgyereknek meg elsőre nem sikerült a bilibe csinálnia.... Mégis tovább próbálkozott, legalábbis az emberek 99%-a.... :-DDD
meg köll beszélni a szomszédokkal, hogy közösbe elmentek a nagybevásárlóba megvenni azokat a tartós dolgokat amik a falusi savanyutejszagúban drágáért vannak.
Nincs mindenkinek modern energiatakarékos sütője.
Egy 40 éves karancs modern energiatakarékosnak számít-e?
Mi 1x próbálkoztunk és a produktum nem láccott nagyobbnak fél kilós cipónál.
Az első szerzeményem nem látszott többnek 2 akkordos punknyavajgásnál. Ha ott abbahagyom, nem lenne 5 kiadott albumom. Mondjuk a dnk elsőrte is jól sikerült.
Hát jah, a felét ki kell dobni másnap, mert nem lehet vágni, morzsálódik, nem lehet végigkenni rajta a vajat. Onnantól már csak zsemlemorzsának vagy krémlevesbe kenyérkockának alkalmas.
Persze mondjuk az is kérdés, hogy valaki gyógyszerezős cukorbeteg vagy injekcióznia kell magát. Előbbinél van azért mozgástér, szó szerint. Ha sokat mozogsz, több szénhidrátot ehetsz.
Ha grammra van meghatározva a CH-mennyiség, nem tökmindegy - jóllakás szpjából - hogy egy sűrű kenyérre teszel két szelet sajtot, vagy két szelet ritka kenyérre egyet-egyet? (súlyban és CH-ban azonosak)
tudatlanoknak, akik képtelenek elképzelni, hogy másként is lehet élni
nekem pl. igan nagyon számít, hogy mekkora, milyen sűrűségű egy szelet kenyér. Csomagolt, szeletelt Graham-ből megehetek kettőt, míg egy sűrű rozsosból felet - nem mindegy, hogy 2 vékony szelet sajtot ehetek vajas kenyérkével, vagy egyet.
Nem a kiló számít , hanem hogy hány szelet lesz belőle.
Ez meg egy brilliáns PAFF! Gondolom, tojásból is tök mindegy, hogy 4 dekás teszkótojást eszel, vagy 8 dekás falusit...
:-DDDD
Tehát ha a teszkógazdaságos felfújt kenyérből megeszel két szeletet (60%-a levegő), akkor az ugyanannyi, mintha házi sütésűből ennél két szeletet (súlyban majdnem a duplája).
Várom még azt a kifogást is, hogy a szegényeknek nincs sütője. :-DDD
B.kker, arra is van megoldás.... Gazdag :), de okos háziasszonyok meg tudják sütni azt a pár zsömlét egy lapos serpenyőben is! Befedik egy nagyobb fazékkal - voilá.... - mini kemence.
A konyhánkban nincs fűtés, télen kénytelen vagyok a sütővel befűteni, mert a hidegban a hűtő nem működik rendesen. Ez adta az ötletet, hogy ne "feleslegesen" menjen a sütő, DNK kenyér készítésére. Gondolom másut is akad ilyen konyha...
Már több, mint 100 szilvásgombóc elkészült télire, és még mindig itt van egy hegynyi tészta és szerintem több mázsa szilva (na jó, lehet az két kilónyi is)... :)
Legyetek szívesek együttérezni - na, nem a kölykökkel (a tizenegy éves kislány is ötöt - ötöt! - bevágott vacsorára, pedig nádszálkarcsú), hanem velem. VELEM! :)
kenyérhez kell 625 g liszt, ez a kedvenc Gránum lisztemből (Zalaapáti malom), aminek 105 Ft a bruttó kilós ára, tehát a liszt: 66 Ft. Ehhez jön 1 dkg élesztő, az kb. 7 Ft. Ez eddig 73 Ft.
Most jön az energia: a sütőt elő kell melegíteni, és a sütési idő is 50 perc, ez alatt az idő alatt a sütőnk fogyasztott kb. 70 Ft-nyi energiát. Ez eddig összesen 143 Ft, amit azért mert van a tésztában víz és só, gavallérosan felkerekítek 160 Ft- ra.
Tehát ennyiben van 1,1 kg-os DNK kenyér előállítása, mai árakon. Megéri e? Tudom mikor készült, miből és hogyan.
Titokban a mojitós-salsás kapitalizmus felé mozdulnának a kubai kommunista pártvezetők, de nagyon félősen próbálkoznak. A lakosság egyre feszültebb, és még mindig nagyon szegény. Szétnéztünk Kubában. Tovább »