Keresés

Részletes keresés

lviz Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10816

Ha idejében kivándorlunk, igen :-(

Előzmény: Ditmar Clodo (10813)
numizmata Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10815
Kolléga Úr!
Szervezzen SA-t! Én hozom az ingeket.....
Előzmény: Ditmar Clodo (10814)
Ditmar Clodo Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10814

Még vmikor régebben Lurker olvti javasolta az AMD-t, mint legalizálandó önvédelmi, utcai hordásra szánt fegyvert. :-)

Akkor röhögtünk. Vagy sokalltuk.

Egy ideje ha végigsétálok egykorszépvolt fővárosunk utcáin, kezdem megérteni a dolgot.... Tényleg az AMD a megoldás... meg ELÉG lőszer!!

Ditmar Clodo Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10813

Deeee, igeeeen!

:-)

(szted mi még megérjük ezt az örömteli pillanatot???)

Előzmény: lviz (10812)
lviz Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10812

HülyeJóska Bácsi is belátja végre, hogy eccerűbb lepuskázni a betörőket, siránkozás helyett,

nem lehetne inkább leGÉPpuskázni? :-)

Előzmény: Ditmar Clodo (10810)
Ditmar Clodo Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10811

Jóval lejjeb, Kevin A'are állított érdekeseket, de vagy tegnap, vagy reggel, amikor nem vótam..

Olvass vissza, meg fogod találni!

Előzmény: B.B85 (10808)
Ditmar Clodo Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10810
"

Tudod, miért van ez? Mert az emberek manapság félnek. Mert azt látják, hogy körülöttük ilyen alapon működik a világ. Erőszak, nagybömös, kigyúrt gengszterek, korrupt rendőrség és társadalom, erősebb kutya szaporodik alapon stb.

Attól meg végképp a frász veri ki őket, hogy most már lőfegyverrel is mászkáljanak körülöttük, mert azt hiszik, akkor aztán tényleg eljön a vadnyugat és csak fokozódik az erőszak.

Azt HISZIK."

Bár nem nekem címezted, mégis válaszolnék...

Ez majd akkor megy ki az emberekből, amikor a nagybömösből kiugró, kigyúrt bézbólütővel hadonászó kötsögöt ott helyben durrantja le az, akibe a ganyé belekötött. Akkor majd helyreáll a rend, és nem az agresszív bunkók fogják uralni az egész országot.. mint most!

Majd akkor a fegyverellenes HülyeJóska Bácsi is belátja végre, hogy eccerűbb lepuskázni a betörőket, siránkozás helyett, amikor negyedévente rendszeresen meglátogatják éjjel, éamit addig összedógozott, azt ellopják tőle a semmirekellők...

majd talán akkor..

Előzmény: friss nick (10804)
erandrew Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10809

Hali!

Bocs, hogy én válaszolok, de itt voltam az elején.

Tudod, lent megnyomod a kis előzmányek fülnél... ;)

Valahol a 10756. hsz környékén kezdtük el, úgy éjfél magasságában.

Üdv!

András

Előzmény: B.B85 (10808)
B.B85 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10808
Ki vetett fel ilyet?Mármint az előzménye a hozzászólásodnak merre van?
Előzmény: Ditmar Clodo (10807)
Ditmar Clodo Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10807

"tudattal?. Szerintem: büntetni más módon, de az emberéletet ettől jobban kell tisztelned, akármilyen is. Szerintem."

Miről beszélsz??? Kissé lemaradtam, de gondolkozz egy molyfaszocskányit végre!!

Szted az a tetves betörő/gyilkos,/elmebeteg szatír TISZTELI BÁRMILYEN SZINTEN is a Te vagy szeretteid életét, testi épségét? Azt várod hogy ha bejön rabolni, illedelmesen köszön, és megkér hogy ugyanmár add elő az értékeket/ add kölcsön kicsit a nejedet-lányodat?

F*szt. Ismerem a gondolkodásmódjád ezeknek a görényeknek. Öregasszonyokat, tanyasi embereket simán agyonütöttek párszáz forintért, némelyik főgané a rendőröknek is nekimegy...

Mit lehet az ilyen HUMANOID FÉREG életén tisztelni???

Én büszkén és boldogan lőném agyon az ilyent, és simán végignézném ahogy megmurdel. Nem azért mert vérszomjas vagyok, hanem azért, mert gyűlölöm azokat a g*ciket, akik csak azért élnek, hogy más normális emberek életét tönkretegyék! Hol lehet sajnálni az efféle rohadékot?? Ébredj már fel!!!

Ha véletlenül meglőnék egy normális, ártatlan embert (nem valószínű, akinek fegyvere van, esze is legyen hozzá) , attól tutira kikészülnék, még akkor is ha csak egy könnyű sebet kapna az illető..

De a mocsok deviáns patkányt, megrögzött gonosztevőket CSŐVÉGRŐL, SIMÁN FEJBELŐNÉM!

Szlovákokat és digókat meg irigyelhetjük. Van is miért...

Előzmény: Kevin_A'are (10763)
Toto_HU Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10806

Ezzel nagy igazságot mondtál.

Hozzátenném, hogy ezt csak fokozza az agyatlan szenzációhajhász média hisztériakeltése.

Sokáig tart amíg a köztudatban tudatosul, hogy az átgondolt és szabályozott fegyverviseléssel csak biztonságosabb lesz a környezetünk.... csak kérdés hogy eljön-e ez valaha? Mert magától nem lesz kánaán, tenni meg senki sem akar érte.... ami nem is csoda, annyira szélmalomharc-jellege van a dolgoknak.

friss nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10805

Ja, nem fejeztem be :)

Szóval azt HISZIK, valójában épp az ellenkezője történne közép és hosszú távon.

Már ha következetesen fokoznák a magántulajdon, és általában a nembűnözők védelmét, ha pl. egy 3 fős galeri csak egy kicsi kétséget érezne, hogy a kiszemelt kistermetű szemüveges esetleg meg tudja védeni magát, még ha nem is küzdősportol, és ha tényleg megvédi magát, majd a törvény is mellé áll stb.

Vagy tartanának tőle, hogy esetleg MÁSOK, akik épp arra járnak avatkoznak bele, jogi értelemben vett igazuk biztos tudatában. És ha a média nem szenzációt hajhászna, hanem a magukat/polgártársaikat megvédőket emelnék piedesztálra.

Nem 2 év alatt fog megtörténni, de vhol muszáj lenne elkezdeni, mert ugye minden út egy kis lépéssel kezdődik :)

friss nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10804

Tudod, miért van ez? Mert az emberek manapság félnek. Mert azt látják, hogy körülöttük ilyen alapon működik a világ. Erőszak, nagybömös, kigyúrt gengszterek, korrupt rendőrség és társadalom, erősebb kutya szaporodik alapon stb.

Attól meg végképp a frász veri ki őket, hogy most már lőfegyverrel is mászkáljanak körülöttük, mert azt hiszik, akkor aztán tényleg eljön a vadnyugat és csak fokozódik az erőszak.

Azt HISZIK.

Előzmény: Nacitangala (10794)
Kevin_A'are Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10803
Mármint szigorúságban, a fegyvertartáshoz képest, ha nem voltam egyértelmű.
Előzmény: Kevin_A'are (10802)
Kevin_A'are Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10802
Jogsinál pont az ellentettje van, sok olyan is megkapja akinek nem szabadna...
Előzmény: friss nick (10801)
friss nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10801

Ja én ezt nem arra mondtam, hogy VALÓBAN megszerezhet egy elmebeteg pl. sportpisztolyt és ez gáz...

Mármint elméletileg megszerezhet, persze, de az idézett mondat arra vonatkozott, hogy ha valaki tényleg szeretne saját fegyvert és kitartó és lejár és megy neki a lövészet plusz végigcsinálja a hercehurcát és még szerencséje is van, mert normális ügyintézőket fog ki, és betartja az előírásokat, akkor még itt Banánisztánba is van lehetőség az álmai megvalósítására.

Én abszolút polgári fegyvertartás párti vagyok, ha picit visszaolvasol épp azt fejtegettem, hogy nonszensz ami itt folyik, a riogatás meg a köznép uszítása pár ártatlan fegyverbolond ellen...

Ennyi erővel a jogsit is be lehetne tiltani, ne közlekedjen senki, mert pl. a múltkor az érdi buszmegállóban egy hülye lekaszált 7-8 embert. Vagy a baltát, mert a múltkor az őrült azeri azzal verte agyon az örmény tanfolyam-társát... Vagy a vadászatot, mert minden évben lelő vmi szabálytalankodó valakit. Nem szabadna az elenyésző kisebbség miatt a többséget szívatni.

Az élet meg veszélyes üzem, nulla kockázat nincs, ez a helyzet.

Előzmény: Toto_HU (10799)
Toto_HU Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10800

Kieg: de ettől még pusztán az elvi lehetőség az fennál, persze.

Előzmény: Toto_HU (10799)
Toto_HU Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10799

"Azért mondtam, hogy ha AKARJA és jár lövészetre, eljárogat versenyekre, és van ideje kivárni a cirka 1 évet az elhatározásától számítva (min. fél év tagság + papírok beadása + rendőrségi tökölés), akkor lehetséges."

Ez legalább annyira illogikus bűnözői magatartás lenne mint letenni a jogsit, venni egy jó gyors autót, aztán azzal elmenni bankrabolni.

A bűncselekményeket NEM legálisan tartott fegyverekkel követik el!!

Előzmény: friss nick (10795)
friss nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10798

Igaz, igaz, vásárláskor mindig látom, h akkurátusan körmölnek.

Ez a lőszerválaszték-szűkülés meg töök gáz, pl. én szeretem (azaz szeretném) kipróbálgatni a különféle lőszereket, de itthon pisztolyhoz 9mm parán kívül talán .38/.357 és .40 S&W kapható, úgy-ahogy, választék már ott se nagyon, de még parából sincs túl sokféle.

Jó, igaz, gyakorolni úgyis a legolcsóbbak a jók, arra ott az MFS, de én szeretek válogatni, mint az édességboltban, ezt-azt kipróbálni...

Kicsit is egzotikus kalibereket (10mm auto, .357 sig) meg felejtsd el, hiába tetszene, sosincs, ha meg véletlenül van valahol egy féle, akkor min. 150 Ft/db, oszt azzal gyakoroljon a magyar paraszt.

Na jó, persze nem azért adózok hogy itt ábrándozzak, kuss.

Előzmény: gvass1 (10796)
Messer22 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10797

HI

És zárnak be fegyverboltok(nem gumicsizma) az állandó ba*ogatás miatt :((

Messer

Előzmény: gvass1 (10796)
gvass1 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10796

"Már tényleg csak az hiányzik, hogy a lőszert is írogatni kelljen, egyesével lehetőleg..."

Megnyugtatlak, kereskedonek kell. Minden oylan napon, mikor van forgalmazas, darabra le kell zarni a megfelelo nyilvantarto konyvet.

Eppen ezert egyre kevesebben foglalkoznak egyre kevesebb fajta elesloszerrel. Bizonyos kaliberek _emiatt_ kezdenek kihalni.

Előzmény: friss nick (10795)
friss nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10795

Jahh, hát annyira azért nem könnyű, hogy minden bankrablás előtt szerezzen vki egyet... Végül is ez relatív. Mi az, hogy könnyű?

Azért mondtam, hogy ha AKARJA és jár lövészetre, eljárogat versenyekre, és van ideje kivárni a cirka 1 évet az elhatározásától számítva (min. fél év tagság + papírok beadása + rendőrségi tökölés), akkor lehetséges.

Én pár éve azt se tudtam, hogy civil egyáltalán lövöldözhet MO-n élessel. Ahhoz képest...

Persze ez mind zsé. És utána még nem is biztos, hogy olyat vehet, amilyet akar, beleköt a szakszövetség, a yard, mittomén. Vagy csak egyre kap engedélyt, mert csak. Vagy egyáltalán, mivel indoklás nélkül kötekedhetnek, elküldhetik a csába, csak úgy. Meg utána elnézed az orvosit oszt hipp-hopp, be is vonták...

Már tényleg csak az hiányzik, hogy a lőszert is írogatni kelljen, egyesével lehetőleg...

Az meg, hogy helyretettél szigorúba, megszokott itt, én spec már hiányolnám :)

Előzmény: gvass1 (10792)
Nacitangala Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10794

Én már csak egyet nem értek, de azt nagyon nem. Illetve értem én, de nagyon nem akaródzik elfogadni.

Vegyük frissnick hozzászólását, amire ezt a választ írom. Világos, egyértelmű, logikus, megalapozott. Azt is mondhatnám, hogy különösebb tapasztalat nélkül is olvasva, egszerűen józan ésszel belátható az igazsága.

Akkor miért akadnak még mindig, hétről hétre olyan emberek, akik újra és újra elkezdik hajtogatni a szobai logikán alapuló, nemcsak értelmetlen, de érthetetlen, önmaguk, a szeretteik és a tulajdonuk ellen szóló "érveiket"?

Hadd osszam meg veletek, milyen élmény volt végigolvasni még pár évvel ezelőtt egy élesfegyveres topik nagyjából 30.000 hozzászólását. (Elnézést, de már nem emlékszem a címére, de akkor is már évek óta létezett.) Azóta is mesélem, mint példát. Nos, természetesen két tábor csapott össze. Voltak ugye a tapasztalattal rendelkezők, akik rendszeresen viseltek éles fegyvert. És időről-időre, mondjuk havonta megjelent valaki, aki - és most nem túlzok - ugyanazokkal a mondatokkal mondta el az érveit, csakúgy, mint ezen a fórumon, ugyanazokat a nehezen védhető, spekulációra alapozott érveket vonultatta fel - mi ellen is?

Nyugodt, kulturált emberek tapasztalatai ellen.

Irgalmazzon nekünk az úrjézuskrisztus.

Volt nekem egy barátom, és sose felejtem el azt az estét, amikor egyszer a téma szóbakerült. Azóta is tudom, hogy bármilyen intelligens emberrel kerülsz is szembe, lesznek tabuk, amelyeket nem fogsz tudni logikus érvekkel megdönteni. Ez nem okosság vagy vitakészség kérdése (bár az is a halálom, ha a partner egyszerűen képtelen az érvek ütköztetésére, és értetlen mosollyal figyeli, ahogy a másik tűzbe jön, mert életében nem gondolt még arra, hogy a konfliktus jó dolog is lehet). Itt valószínűleg olyan elképzelésekről lehet szó, melyek hatására az illető lemond a józan esze egy részéről annak érdekében, hogy szép világképét megtarthassa.

Nos, barátom a jól ismert érveket hangoztatta, újra meg újra. Milyen vita az, ahol megpróbálod az álláspontodat a világ összes lehetséges szemszögéből megvilágítani, a vitapartner pedig ugyanazt ismételgeti a vita egész ideje alatt? A legvalószínűbb válasz, hogy az érveid el sem jutnak az agyáig.

Végül - már forrva a nem is titkolt dühtől - megkérdeztem tőle, hogyan merészeli a barátai életét kitenni egy lehetséges veszélynek azáltal, hogy elméletileg megtagadja tőlünk a jogot, hogy alkalomadtán megvédhessük magunkat? Ez az egy érv volt, amin elgondolkodott, de sajnos a vita eredménytelenül zárult.

Még egy dolog. Sokat gondolkodom ezen, de akárhogy nézem, az a véleményem, hogy ha egy ember, legyen az bárki, athág bizonyos határokat, akkor nem érdekelnek többé a jogai.

Úgy élek, hogy kölyökkorom óta automatikusan, ösztönösen tisztelem a másik embert. Figyelek, hogy az utcán, a járművön ne menjek neki senkinek. Ha útban vagyok, érzékelem, és félreállok mondjuk a polc elől a boltban. Van energiám arra, hogy ezt a minimális figyelmet megadjam a másik embernek. Nincs kedvem birkaként támolyogni az utcán és úgy általában az életben. Cserébe csak annyit várok el, hogy mondjuk ennek a negyedét visszakapjam. Félreértés ne essék, nem az egészet. A negyedét. Morogjon már egy bocsánatkérést, ha fellök egy nőt. Legyen minimális tekintettel a többiekre. Például ne terrorizáljon a szagával a villamoson. Igen, ez is számít. Felnőtt férfi vagyok, és tudok figyelni magamra és a többiekre is.

De abban a pillanatban, amint valaki átlépi a házam küszöbét rablási szándékkal, vagy a zsebembe nyúl, ennek a tiszteletnek azonnal vége. Ha nem is károsít meg, ha üres is a zsebem, az nem az ő érdeme, hanem az én szerencsém. És a probléma a szándék megvalósulásától datálódik.

Hogy rosszabb lehetőségeket ne is említsek.

Elnézést, ha hosszúra nyúltam...

Előzmény: friss nick (10761)
friss nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10793

Miért nincs értelme? Tisztes fegyverbuzi örüljön egy fegyvernek :) De még jobban SOKSOK fegyvernek áááááhhh

Előzmény: Messer22 (10789)
gvass1 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10792

Ha VAN enegdelyed, akkor OK, akkor tudod mirol beszelsz.

A tobbsegnek fingja nincs, es hanyszor hallani fegyverbetiltasugyi rendorok szajabol, hogy "sportfegyverhez tul konnyu jutni, eleg csak beiratkozni egy loveszklubba"....

Előzmény: friss nick (10791)
friss nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10791
Van pár... De azért kösz, hogy így rendet-fegyelmet tartasz :)
Előzmény: gvass1 (10788)
friss nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10790

Az éles önvédelmi fegyver VISELÉSI engedélye pontosan arra jogosít, amit a neve mond: VISELHETED az éles fegyvert.

Nem gyilkolászhatod vele a cigányokat vagy egyéb irritáló rasszokat, vagy a kötekedőket, vagy a dugóban ordítozókat. Nem "licence to kill"...

Előzmény: Kevin_A'are (10780)
Messer22 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10789

HI

Nekem már félig megvan :)

de semmi értelme :(

Messer

Előzmény: gvass1 (10788)
gvass1 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10788

"Sportfegyvert, ha tényleg lejárogatsz meg nem AZONNAL akarod, szetm annyira nem problémás. "

Vegigicsinaltad mar? Neked van? Ha nem, akkor magadba melyedes, elgondolkodas...csendben maradas.

Előzmény: friss nick (10787)
friss nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10787

Miért csak illegálisan vehetnél élest? Önvédelmi nehéz dió, de lehet sport, vadász...sport önvédelmi :)

Sportfegyvert, ha tényleg lejárogatsz meg nem AZONNAL akarod, szetm annyira nem problémás. Pesten, ott esetleg szívatnak. Bár van, ahol vidéken is. Vadászfegyver megszerzése meg csak a vadászvizsgán múlik, állítólag nehéz és szívatnak, de hát ez van. Utána viszont hajrá.

Egyébként meg vázolt helyzetben semmit se lehetne csinálni. Max utánafutni. Ha te BÁRMILYEN helyzetben hátbalősz vkit (kivéve más életének a védelme) már meg is váltottad az útleveled a földi pokolba :)

Előzmény: humberto (10782)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!