Üdv Mindenkinek!
Régóta olvaslak Titeket nagy erőkkel, és gyanítom tudjátok a választ a bánatomra.
Van egy öreg (20) Hondo ütőm (StratoClone), aki nem rég új bundokat kapott. Kiderült, hogy nem szitár, de még mindig nem olyan a hangja mint amit megálmodtam. Érdemes-e humbucker-eket rakni a szimplák helyére és ha igen lehet-e valahol 25 rugó alatt hozzájutni ilyesmihez? Lehet-e kiindulási alap, ha pl. egy digitech multi pick-up szimulációját hallgatom próba gyanánt???
Vagy költsek bátran 50 rugót a kitudja mennyit érő gitáromra és lehet, hogy hitvány marad a hangja???
Azért ugye nem vagytok teljesen elkeseredve, hogy rögtön az első bulin nem született valami ami forradalmasítaná a mai gitárzenét? Mert szerintem vagyunk egy páran akik sajnálják, hogy nem tudtak elmenni. Talán legközelebb, ha nem lesz évvégi hajrá, nátha, stb... És az se baj ha nem készül egy izzadságszagú, mérnöki precizitású hanganyag, csak egyszerűen jól érezzük magunkat.
... én ugy emléxem, hogy az audiofelvétel technikai probléma miatt (a PC winyóján nem volt elég üres hely) nem jött létre, ez már a buli elején világos volt, az már más kérdés, hogy elég "felkészületlenül" érkeztünk. Persze az lett volna a csoda, ha komplett anyag született volna :) pár óra alatt. Elsőre ez nem volt rossz, sok tanulsággal szolgált (pl. én most hallottam meg, hogy a beállitott effectjeim otthonra ugyan jók, de itt egy kalap szart nem érnek), ha legközelebb lesz valami előre megbeszélt anyag, akkor lehet belöle valami! Naggyon + volt ezenkivül, hogy ennyi emberből csak egy dohányzott (drumsman), ő is kint azon a k.va hideg folyosón, thanks!
Hát ha zenéltünk volna akkor lehet hogy született volna hanganyag, de mivel nem zenéltünk ezért nem is született. :)))). Majd idővel lesz néhány b/w fotó. Mert a fényképezőgépben is lemerült az elem. :)))))
Azért kérdeztem ilyen nyiltan rá, mert nem tudtam elképzelni, hogy 8 gitáros és egy dobos egyszerre (!) szórakoztató valamit tudjon produkálni. Olyasmit meg nem láttam, hogy megbeszéltétek volna, hogy valami klasszikus darabokat nézzen át mindenki, mert arra fogtok jammelni.
Ha legközelebb esetleg lesznek ilyen tervek, szívesen átnézek énekileg egy-két ilyen dalt és akkor nekem is lenne kedvem a dologhoz.
Na, mivel előzőleg, arról volt szó, hogy majd lepontozzuk egymás játékát,stb.,veszem a bátorságot és őszinte leszek!
Szvsz sajnos nagy volt a demokrácia! :)))
Szolíd diktatúra ránk fért volna, mert talán sok idő elment "fölöslegesen".Arra célzok, hogy a jammeléshez össze kellett volna beszélnie az arcoknak, hogy mit jáccanak, mindenki tudjon kísérni(harmóniamenetet megbeszélni,leírni).
Ráadásul szvsz a jammelés kicsit hasonlítható a sexhez,ha csak magaddal törődve játszol az nem több, mint zenei maszturbáció és a jammelő társaid unni fogják magukat,szóval őket is ki kell szolgálni,figyelni kell a reakcióikat,együtt kell Játszani!
Voltak ügyes kezű emberek, de a zenéléshez szükséges,alázattal,egymásra való figyelés képességével csak kevesen rendelkeztek.
Ezek tükrében legközelebbre talán kicsit jobban szerveződik majd a jammelés és nem fognak elmenni órák azzal, hogy mindenki a saját hangját(hangerejét,trükkjeit) élvezi.
Tehát semmiképpen nem volt rossz a tali, ha tanultunk belőle!
:))
...na, most értem haza a nagy találkozóról, ahol jelen voltak:
Pyramid, mint házigazda (craftsman 7 string)
Blindmouse (Jackson)
Tomci (Ibanez) vette a fáradságot és vidékről felutazott ide!!!
GuitarGod (washburn)
Stratofan (Fender clone)
tzuiop (akusztikus)
zw (Fender)
és + egy dobember
A közel hat órás buli alatt sikerült ugy naggyából megismerni egymást, jó nagy és hangos káoszt produkálni, készült pár fotó, kiemelném Blindmouse technikás játékát és szép zúzós gitársound-ját (semmi effect, a jackson direct be a HK-ba!!!)
most jut eszembe, a beigért gitárszépségverseny elmaradt :-(pedig nekem az én gitárom tetszett a legjobban:-)
Hi, én most kezdtem gitározni, nekem is Fender Squier Stratocasterem van (affinity series). És szerintem nagyon jó hangja, van, és kényelmes is bár nem nagyon értek hozzá! 5 napja van meg ;-)
A topic nagyon jó (végig olvastam az elejétől), gratulálok a törzstagoknak! Ja és egy kérdés, a tremoló kart hogy kell, használni, mire jó mert van a gitáron de még be sem szereltem!
Előre is kösz!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Már a 70-es években is gyártották Squire néven?? Biztos vagy ebben? Nem mernék rá megesküdni, de szerintem az "lebutított" márka csak a 80-as évek "találmánya". Vagy tévednék??
Egyébként (nem azért, hogy reklámot csináljak az eladónak) amikor elkezdték gyártani őket (anno még Fender alkatrészekkel) jó kis gitárok voltak ezek. Legalábbis ár/minőség arányban.
Aztán a távolkeleti kistigrisek kimarcangolták belőle az értékesebb belsőségeket... :)
ELADÓ FENDER SQUIER STRATOCASTER REMEK ÁLLAPOTBAN, 50.000,- FORINTÉRT.
LEHET HOGY MÉG A VOX TORZÍTÓMTÓL IS MEGVÁLNÉK, DE EZ MÉG NEM BIZTOS.
06.70.263.5453, EGYP@INDEX.HU
Valaki segítsen: keresem a magyar Gorilla zenekar Vampire albumát. ha valaki tud boltot ahol még pult alatt elkallódva valahogy megvan még, dobjon egy e-mailt.
Ez az a pszihobili dolog, ha valaki képbe akar helyezkedni.
Pete Gorilla: a Too much for your hart albumon végig a Gretch-el nyomod, az összes hangszínt avval csináltátok ???
"December 11.- én (kedd)az INDEX "Gitármánia" fóruma összeröffenést tart a SoundCheck Stúdió -ban, mindenkit szeretettel várunk, lesz hűtő a sörnek, tehát hozzatok, jam (lekvár), mer van cuccos is, dobembert, meg bőgőst hívok, de kaziról, cédeszről, meg MP3, meg MIDI-ről hozhattok forrást, zenélünk, örömködünk, meg mindenféle marháskodás, gitárszépségverseny, és hát az egészről készül majd:
foto,
vidio,
jaudijó,
cím: Bp III. Bogdáni út 1.
tel: 06/303-896-986
megközelíteni:
HÉV Filatorigát megálló, oszt gyalog, a Gernimo MC kocsmájánál jobbra,
6, 86, 106, 42, 34, 134 avtobuszok, oszt gyalog,
vagy ótóval...
A bejárat a Folyamőr utcával van szemben, ottan van egy BIZO sportbolt is...
este 19- től leszünk...
ameddig jól esik...
ja és lécci másolgassátok be néha ezt szöveget, mer' én állati ritkán vagyok netközelbe', csak hogy mindenki tudjon róla, hogy összeröffenünk...
Pyramid"
SOS Úgy néz ki, nem tudok szállást a holnap esti buli után. (Van Bp-en ismrősöm, csak senkit nem akarok éjszaka felverni, ha elhúzódik a buli.) Tud vki segíteni?
Oké, örülök, hogy tetszik. Akkor a következő "lecke" a TNT "Intuition" lemeze lesz. Bár hozzá kell tennem, hogy én sokkal inkább Tony Harnell énektémáiért szeretem azt a lemezt, semmint Ronnie Le Tekeréséért. :)
Valahol otthon meg kell lennie a When The Children Cry kottájának, ha nagyon rágerjedtél, majd előtúrjuk azt is!