Bocs srácok, de mostanában teljesen a hatalmába kerített egy kórság, ami arra késztet hogy pofátlan módon mindenhova beoffoljam a magánhírdetésemet. Mint most is. Nassszóval: Eladó Digitech RP7 Valve tubepreamp/multieffekt 100eFt-ért, robosztus tokkal, táppal, tartalék csővel(sovtek 12ax7), tartalék mikrokacsolókkal. Ha valakit érdekel írhat tip.top@freemail.hu-ra, vagy csörögjön rám 30/317-92-15.
Patkó
Nekem is volt ME-5-öm és nagyon jó kis multieffekt, mert analóg effektek is vannak benne(Pl:torzító!)
Ráadásul a Nagy Ádám(Roy és Ádám) is évekig nyúzta(nyúzza) és a Nuno Bettencourt is szerette még nagy szinpadon is!(asszem a compressort használta leginkább)
Sajnos ritkán lehet venni, mert akinek van az nem adja el!
:))
Ez egy teljesen új darab. Sajnos kipróbálni még nem tudtam, de ha igaz amit írtál, akkor már kevéssé vagyok lelkes. Amúgy azt mondták róla, hogy olyan csövek vannak benne, mint a Fenderekben és a Voxokban. Csak hát az ára kb a fele ezeknek...
Másik kérdés:
Miért van az, hogy egy 20-30 wattos csöves combónak és egy 50-60 wattos tanzisztoros combónak sokszor ugyanakkora hangszórói vannak? A tranyós tényleg hangosabb is vagy pedig ugyanazt a szubjektív hangerősséget halljuk?
Aza dobos srác Larss volt a metalhu#- ről. Amúgy én jól éreztem magamat, ugyhogy máskor is össze lehet ülni. Megengedem :))
Megpersze ugy vettem észre, hogy Pyramidtól, és Blindtól lehet mit tanulni bőséggel, nemcsak hogy egy uj technikát tanultam, hanem Pyramid elejtett megjegyzése pont azt taglalta, amit émmár régen tunni akartam, csak sajna nem fejtette ki, demajd lekközelebb konzultálok vele.
Másfelől meg mindenki annyira lelkes volt, hogy 1, meg akarta mutatni tudását (részemről fázott a kezem, azér nem jött ki a Bettencourt féle Bumble Bee rendesen, a Pyramid technikázása meg zavarba hozott, azér nem tutam neki normálisan imprózni, de ez most mindegy is.) 2, fel volt dobva a technikai felszerelésektől, meg a hangerőtől, ezért próbálgatták csupán saját játékaikat. Nahát ezért lett egy kissé kaotikus, de azér Pyramid és Blind zárójátéka belőtte a becsületgólt. Nademostmár hagyjuk öket egyfelől azért, mert sokat fognak csuklani, másfelől mert elbízzák magukat, harmadrészt meg megvannak az arra kijelölt csajok, akik "lerendezik" őket, ez nem a mi feladatunk ugyibár :))
Naésmost próbálok vmi ujat, ne lepődjön meg senki, ha nem sikerál:
Napáá:
GG. Inc.
Ez egy nagyon jó cucc, profiknak való... Bizonyos dolgokat egy lexicon sem helyettesít, és ezt ne vedd sértésnek. Klasszikus példa erre Felkai, aki nem is oly rég még egy VALVESTATE-en és egy BOSS ME-5 -n játszott ami ugye nem a hangszerpark csúcsa. Érdekessége, hogy a Felkai BB.-t úgy tartják számon, hogy koncertjeik "majdnem" stúdióminőségben szólnak...
A Laney-k alapvetően a klasszikus Brit hangzást hozzák, semmi közük a Fender soundhoz. inkább a Marshall-hoz tudnám hasonlítani, annál is inkább mert egy nálam átfutóban lévő Laney klip csöves fejnek a belseje csaknem azonos volt a Marshall super lead fejjel. Persze ezek 30 éves cuccok azóta nyilván távolodtak egymástól :-))
Fender a távolkeleti gyártást a hetvenes évek 2 felében kezdte.Az elején gyakorlatilag csak összeszerelés volt teljesen amerikai alkatrészekkel, Fender!! felirattal. A különbség csak annyi volt, hogy a made in japan felirat és a szériaszám a nyak hátsó részén a rögzítő lemez elött volt. Késöbb a fender feliratból squiler lett, de még mindíg usa hardware, rendes faanyag. Most meg egy jó ideje korea vagy china ontja a Squiler by fender gitárokat pozdorjából... A régi japán hangszerek teljesen egyenértékűek voltak amerikai kollegáikkal, kivéve a lakkozás minősége (volt ilyenem, saját tapasztalat). Hát asszem ennyi a story
A pick-up csere sokat tud javítani egy ilyesfajta hangszer hangján, azonban hogy humbuckert vagy single coil-t raksz bele az nem mindegy. A humbucker mély, öblös hangú (gibson les paul), míg a single coil csilingelő éles(strato) hangú. Ezt neked kell eldöntened. Jó minőségű pick up-ot mindkét fajtából kapsz már használtan 15-19.000 HUF-ért. Javaslom a DiMarzio-t, ami ha nem is a hangszedők legjobbika, de jó minőségű és a fent árkategóriába belepasszol.
Elvileg Petrucci-nak is van ilyen a hutojeben (rackjeben), meg hat akkor az uj DT-t is ezzel vettek fel. Zeneszben mintha lett volna cikk, es ugy remlik hogy az aran kivul semmi negativumra nem emlekszem.
Üdv Mindenkinek!
Régóta olvaslak Titeket nagy erőkkel, és gyanítom tudjátok a választ a bánatomra.
Van egy öreg (20) Hondo ütőm (StratoClone), aki nem rég új bundokat kapott. Kiderült, hogy nem szitár, de még mindig nem olyan a hangja mint amit megálmodtam. Érdemes-e humbucker-eket rakni a szimplák helyére és ha igen lehet-e valahol 25 rugó alatt hozzájutni ilyesmihez? Lehet-e kiindulási alap, ha pl. egy digitech multi pick-up szimulációját hallgatom próba gyanánt???
Vagy költsek bátran 50 rugót a kitudja mennyit érő gitáromra és lehet, hogy hitvány marad a hangja???
Azért ugye nem vagytok teljesen elkeseredve, hogy rögtön az első bulin nem született valami ami forradalmasítaná a mai gitárzenét? Mert szerintem vagyunk egy páran akik sajnálják, hogy nem tudtak elmenni. Talán legközelebb, ha nem lesz évvégi hajrá, nátha, stb... És az se baj ha nem készül egy izzadságszagú, mérnöki precizitású hanganyag, csak egyszerűen jól érezzük magunkat.
... én ugy emléxem, hogy az audiofelvétel technikai probléma miatt (a PC winyóján nem volt elég üres hely) nem jött létre, ez már a buli elején világos volt, az már más kérdés, hogy elég "felkészületlenül" érkeztünk. Persze az lett volna a csoda, ha komplett anyag született volna :) pár óra alatt. Elsőre ez nem volt rossz, sok tanulsággal szolgált (pl. én most hallottam meg, hogy a beállitott effectjeim otthonra ugyan jók, de itt egy kalap szart nem érnek), ha legközelebb lesz valami előre megbeszélt anyag, akkor lehet belöle valami! Naggyon + volt ezenkivül, hogy ennyi emberből csak egy dohányzott (drumsman), ő is kint azon a k.va hideg folyosón, thanks!
Hát ha zenéltünk volna akkor lehet hogy született volna hanganyag, de mivel nem zenéltünk ezért nem is született. :)))). Majd idővel lesz néhány b/w fotó. Mert a fényképezőgépben is lemerült az elem. :)))))
Azért kérdeztem ilyen nyiltan rá, mert nem tudtam elképzelni, hogy 8 gitáros és egy dobos egyszerre (!) szórakoztató valamit tudjon produkálni. Olyasmit meg nem láttam, hogy megbeszéltétek volna, hogy valami klasszikus darabokat nézzen át mindenki, mert arra fogtok jammelni.
Ha legközelebb esetleg lesznek ilyen tervek, szívesen átnézek énekileg egy-két ilyen dalt és akkor nekem is lenne kedvem a dologhoz.
Na, mivel előzőleg, arról volt szó, hogy majd lepontozzuk egymás játékát,stb.,veszem a bátorságot és őszinte leszek!
Szvsz sajnos nagy volt a demokrácia! :)))
Szolíd diktatúra ránk fért volna, mert talán sok idő elment "fölöslegesen".Arra célzok, hogy a jammeléshez össze kellett volna beszélnie az arcoknak, hogy mit jáccanak, mindenki tudjon kísérni(harmóniamenetet megbeszélni,leírni).
Ráadásul szvsz a jammelés kicsit hasonlítható a sexhez,ha csak magaddal törődve játszol az nem több, mint zenei maszturbáció és a jammelő társaid unni fogják magukat,szóval őket is ki kell szolgálni,figyelni kell a reakcióikat,együtt kell Játszani!
Voltak ügyes kezű emberek, de a zenéléshez szükséges,alázattal,egymásra való figyelés képességével csak kevesen rendelkeztek.
Ezek tükrében legközelebbre talán kicsit jobban szerveződik majd a jammelés és nem fognak elmenni órák azzal, hogy mindenki a saját hangját(hangerejét,trükkjeit) élvezi.
Tehát semmiképpen nem volt rossz a tali, ha tanultunk belőle!
:))
...na, most értem haza a nagy találkozóról, ahol jelen voltak:
Pyramid, mint házigazda (craftsman 7 string)
Blindmouse (Jackson)
Tomci (Ibanez) vette a fáradságot és vidékről felutazott ide!!!
GuitarGod (washburn)
Stratofan (Fender clone)
tzuiop (akusztikus)
zw (Fender)
és + egy dobember
A közel hat órás buli alatt sikerült ugy naggyából megismerni egymást, jó nagy és hangos káoszt produkálni, készült pár fotó, kiemelném Blindmouse technikás játékát és szép zúzós gitársound-ját (semmi effect, a jackson direct be a HK-ba!!!)
most jut eszembe, a beigért gitárszépségverseny elmaradt :-(pedig nekem az én gitárom tetszett a legjobban:-)
Hi, én most kezdtem gitározni, nekem is Fender Squier Stratocasterem van (affinity series). És szerintem nagyon jó hangja, van, és kényelmes is bár nem nagyon értek hozzá! 5 napja van meg ;-)
A topic nagyon jó (végig olvastam az elejétől), gratulálok a törzstagoknak! Ja és egy kérdés, a tremoló kart hogy kell, használni, mire jó mert van a gitáron de még be sem szereltem!
Előre is kösz!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!