Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.11 0 0 3765
Mostmár akkor legyen tavasszal.Ha marad,vészes dolgokat kezdek észlelni a "nagy"növényen".
Előzmény: Sihuhu (3748)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.11 0 0 3764
Szia.Amit Tamás javasolt/Psidium cattleianum/az a piros termésü.De van egy nagyobb gyümölcsü éretten sárga gyümölcsü is/Psidium littorale-lucidum/.A maga nemében mindkettő szép és finom/az első=édeskés,a másik=savanykás/.Magról mindkettő könnyen szaporitható./csak ilyenkor már mindenki gondolom megette/
Előzmény: Bleti (3762)
Tamás927 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 3763
Nézd meg ezt az oldalt itt van 2000 Ft ért www.egzotikusdisznovenyek.hu
Előzmény: Bleti (3762)
Bleti Creative Commons License 2009.12.11 0 0 3762
Sziasztok!
Nagyon szeretnék szamóca guavát,hol juthatnék hozzá.
Előzmény: Cocona (3752)
gáborke Creative Commons License 2009.12.10 0 0 3761
Nem egy nagy dolog rendelni, kinézed a növényt, és angolul(vagy németül) megbeszéled Hans-Peter-rel emailben, hogy mikor milyen módon küldi(amikor kéred általában, de csak ha szállítható az időjárás miatt), és mennyiért.
A fizetést lehet paypal-on teljesíteni, és DPD általában a szállítás.
Szállítási ktg. növény számától méretétől függ. Egy növény kb 35 euró körül mozog.
üdv
Előzmény: Tamás927 (3760)
Tamás927 Creative Commons License 2009.12.10 0 0 3760

Hello

Ezt most nem nagyon értem hogyan kellene innen rendelni mert nagy valószínűséggel szeretnék rendelni az angolt valamennyire értem de nem tudom hogy mennyibe kerülne ha pl. Magyarországra hozatnám

Előzmény: Törölt nick (3757)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.10 0 0 3759
Fantasztikus a vállasztékuk ügye?És köztünk legyen mondva ha jól emlékszem-24 Euro azért megéri.+ visszavonom a Jackfruitra mondottakat mert látom neki is van gyönyörü.Akkormeg nem volt jogos a szkepticismusom.
Előzmény: gáborke (3758)
gáborke Creative Commons License 2009.12.10 0 0 3758
Tavasszal lehet hogy én is rendelek mangót, mert unom már hogy az oltások után mindig kipurcan egy év után.
Ha még érdekel lehet együtt is rendelni, mert én már rendeltem tőlük, nagyon jó kis kertészet szép növényeket árulnak.
De ez még függ a pénztárcám bőségétől, hogy rendelek e.
üdv
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.09 0 0 3757
Eszembejutott,hogy a cim angolul is fent van.De ha ez sem megy erre is igaz a forditó program.Ideteszem az én mangom:
Előzmény: Törölt nick (3756)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.09 0 0 3756
A számitógépedben kell lennie egy forditó programnak vagy ha nincs le lehet tölten.Ha nem tudod akkor a legközelebbi inform.-kus felteszi neked az asztalra.Igy mindent megtudsz a vágyott növényről,hogy smint kell kezelni,teleltetni meg akármi mielött lerendeled.A mangóra határozottan emlékszem mert a kedvencek listáján is rajtavan.Ha a rendelés mellett döntesz akkor az is le van irva ott.A hálálkadók listáján még román is van meg egyébb országbeli.A közölt árak tartalmazzák az adót ehhez + a szállitás.
Előzmény: Tamás927 (3755)
Tamás927 Creative Commons License 2009.12.09 0 0 3755

Hello

Még lenne egy kérdésem hozzád én nem nagyon tudok németül de innen hogyan lehetne rendelni ?

Előzmény: Törölt nick (3754)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.09 0 0 3754
nézd meg a www.flora-toscana.de cimet.mérd fel a növény igényit a te lehetőségeid.Ha van affinitás akkor egyszerübb egy oltott növény beszerzése,a te igényeid és pénztárcádnak megfelelö méretben.
Előzmény: Tamás927 (3753)
Tamás927 Creative Commons License 2009.12.09 0 0 3753

Üdvözlet!

Lenne egy kérdésem felétek, most szertnék azzal megprópálkozni, hogy mangó magját elültetem, de úgy tudom, ahhoz be is kell oltani utána ha kicsírázik. Ezért szeretném tőletek megkérdezni, hogy valaki tudna-e nekem oltórügyet vagy valamit amit bele tudnék oltani ? Ha igen akkor az legyen szíves jelezzen már vissza előre is köszönöm!

Tamás

Cocona Creative Commons License 2009.12.08 0 0 3752
Sziasztok!

Nálam a szamócaguava (sárga termésű) sokat virágzott és kötött is. Az érés október közepétől november közepéig tartott. Szinte az egészet egyszerre érlelte be. Az íze elég fura inkább fanyar volt. Állítólag a piros termésű finomabb.
A barbadoszi cseresznyénél meg a locsolásra kell odafigyelni. 20 fok alatt teleltetésnél keveset kell öntözni. Az enyémet kb. 15 fokon tartom elég sok levelet ledobott de megint elkezdett hajtani és virágozni. Kíváncsi vagyok fog-e termést kötni. Bár így zárt helyen nem valószínű.
A közönséges guava meg idén nagyon beindult közel 2 méter magasra nőtt és szépen kötött is. A termés íze engem savanyú körtére és szamócáéra emlékeztetett. Szerintem ha több meleget kapna sokkal finomabb lenne ez is.
Kikeltek a longan magjaim is. A szakirodalom szerint könnyebben nevelhető mint a licsi. Kinek mi a tapasztalata?
1.-2.kép: Barbadoszi cseresznye virága és a növény a telelőben
3.-4.kép: Szamócaguava virág és éretlen gyümölcsök
5.-7.kép: Közönséges guava virága éretlen és érett termés
8.kép: Longan magoncok
Arth_ur Creative Commons License 2009.12.08 0 0 3751
"Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk!"

Pelikán elvtárs nyomán én is ezt mondtam a hétvégén, amikor találtam egy beérett, leesett termést a szamóca guavánk alatt. Örültünk neki, megkóstoltuk. Így is érdekes volt, ízlett is, de nem volt átütő siker. Az volt a gondolatom, hogy több nap és nagyobb meleg után biztosan zamatosabbra érik.
A kérdésem az, hogy normális-e, hogy ilyenkorra érett be, vagy a miénknek van elcsúszva az időbeosztása?
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3750
Két kép a Nagy sapotádhoz:
Előzmény: csoer (3745)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3749
Ahogy neked jobb,nekem mindegy.Az Emailem nyilvános ott a cimcserét megejthetjük.
Előzmény: Sihuhu (3748)
Sihuhu Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3748

Üdv!

 

Hogy csináljuk a cserét? Legyen karácsony előtt, vagy várjunk vele tavaszig?

 

Zsolt

Előzmény: Törölt nick (3716)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3747
De az is eszembejutott,hogy az egyik öregebb növénynél volt olyan,hogy minden levelet ledobott csak egy csutak maradt a növényből aztán tavasszal mégis kihajtott,de a következő évben aztán már meghalt./erről ettem is gyümölcsöt/.
Előzmény: csoer (3745)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3746
Hát ez-az.Elötte több menetben is melegen tartottam/ugy ahogy Lovas K. irta/és az lett amit irtam/Most Bene Laci barátom gyökereztetett 3 db.arasznyi ágat amit tavasszal megkaptam tőlle.nyáron szépen fejlődött de most sem nagyok csak szépek.Viszont 15 Celsius fokon/néha majd kevesebb/ a házonkkal közös Ny.-i falon fejmagas polcon ugy,hogy a cserépre egy oldalán kilyuggatott müanyag palackot boritok és a polc előtt egy viztiszta/átlátszó/perforált függöny van a legfelsö polcról lelogva.Gyönyörü zöld egy levelet sem dobott le sőt ugy látom a vegetációja sem állt még le.
Előzmény: csoer (3745)
csoer Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3745

Nem teljesen értem, a Barbadoszcseresznyét is hidegházban tartod?

Nekem most hullatta le a leveleit, kicsi növény, 21 c fokon tartom.

A hidegháznak mondot helyeden mennyi a hőmérséklet?

Előzmény: Törölt nick (3744)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.05 0 0 3744
A Szurinámi nekem a hidegházban van,alig birom már ki-be vonszolni tavasszal és
összel akkora.azt nem mondom,hogy nem zilálja meg a leveleit de tavasszal visszanő,addig meg söprögetek utánna.
amivel eddig megkonlodtam de most ugy látom rendben van az a Barbadoszcseresznye.Amit meg nem is értek az C.medica "digitata"ez mindig ledobja a levelet/összeset/akárhova teszem-viszem,akárhogy locsolom nem locsolom.Az összes Citrussal nem kinlódok annyit mint evvel,de nem is értem mi miért van vele.
Előzmény: csoer (3743)
csoer Creative Commons License 2009.12.05 0 0 3743

 

Igen érdekes, úgy gondolná az ember, hogy trópusi -szubtrópusi növények télen sem viselnék a 20 C fok alatti hőmérsékletet.

 

Úgy gondolom részben igaz is, növénye válogatja éa a növény kora. Frangipani rózsáim tavaly kicsiben a lakásban telelt, most jelenleg a pincében 10 C fok körül, remélem szárazon ellesznek.

 

Szurinámi csresznyéből jelenleg a negyedik generációt nevelgetem, eddig melegben teleltek és szerintem ez okozta a pusztulásukat (volt köztük közel 3 éves).

 

A manilkara zapotáról is teleltetésként a következő leírást találtam:

 

Világos, 10 - 15Co hőmérséklet, csak amennyi vízzel locsolni, hogy a gyökérbojt ne teljesen száradjon ki. Amikor eléri az 1500 mm –t, 5Co-on lehet teleltetni. (felnőtt példány rövid ideig a fagyot is elviseli.)

 

Nekem most ment tönkre a lakásban, szerintem túl sok volt a meleg számára.

 

Pontosan úgy reagálnak a rossz teleltetésre, mint a citrusok. A trópusi citrusok kívételével, 10 c fok körüli téli hőmérséklet, locsolás alig. Citrusokból is tettem tönkre igen sokat, mert nem akartam hüvös helyre vinni.

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.04 0 0 3742
Nagyon jó példa amit a rambutánra mondtál.Ez termőhelye szerint a már ájulós nagypáratartamu vidék jellegzetes növénye szerintem még jó melegházban is csak nagy anyagi ráforditással tartható meg ugy ,hogy életbe maradjon és hasonlitson is az eredeti növényhez.Ennél a licsi szerintem kevésbé macerás és ha sok ideje van valakinek és viszonylag kevés növényre oszlik meg a figyelme akkor ezt meg lehet nevelni.Hatalmas a különbség a két növény élőhelye között is.De nekem például a rágogumifa okozta a legnagyobb meglepetést.kiskorában sznte hetente láttam ugy odavan,mos meg simán elvan a hidegházban a Citrusok között kb.10fok körül.Igaz fény az van.
Előzmény: gáborke (3741)
gáborke Creative Commons License 2009.12.04 0 0 3741
Szia
Egyetértek, én is ezeket tapasztaltam, ugy néz ki hogy azért ebben az évben még nincs baja ugyan semminek de január közepétől nálam is elkezdődik a pusztulás.
A rambutánra kíváncsi vagyok mert soha nem maradt meg sokáig, kis ideig szépen nőtt majd levélszáradás és visszaszáradás lett, licsihez hasonlóan nem maradt meg.
üdv
Előzmény: csoer (3740)
csoer Creative Commons License 2009.12.03 0 0 3740

Szia

Köszi, egyébként a nagy zapotán kívül, jól kicsírázott a kínai fahéj, longán, rambután és újból -de már szebben és erősebben- a szegfűszeg (clove).

Sajnos már jó ideje eljutottam ahhoz, hogy egy-egy ritka és különleges növény magja beszerzése és csíráztatása sem egyszerű sok esetben, de a növényke megtartása még nehezebb.

Körülbelül 4 kis kakaó és sok egyéb kis növénykém ment tönkre rövid idő alatt.

Majd mindegyik növénykénél a levél foltossággal (levél szél száradással kezdődött), majd teljes levél hullás és növény pusztulás következett.

Minden féle gombaölővel kezeltem, nem volt túlöntözve, de talán nem is volt a földjük kiszárítva.

Úgy vettem észre, a kakaó  (kb. 10 kisebb-nagyobb növénykém pusztúlt el) nagyon nem szereti a túl öntözést és elegendő fény kell nekik. Ez igaz a legtöbbre.

Az is igaz lehet, hogy nem megfelelő fényviszonyok között tartott növénykéket, hamarosan valamilyen gombabetegség támadja meg.

Tehát nem egyszerű ezen ritkaságok nevelése.

 

 

Előzmény: gáborke (3738)
csoer Creative Commons License 2009.12.03 0 0 3739

Üdv.

Bocsánat, talán elég pontatlanúl írtam.

Pouteria (Mamey) Sapota (vagy nagy zapota) gyümölcshöz nem volt szerencsém hozzájutni, csak a magot szereztem be és csíráztattam sikeresen.

A manilkara zapota gyümölcsét kostóltam, ami finom volt. Mint ezt említettem a Fűvészkertből.

A nagy zapota gyümölcséhez szerintem Mo.-on nem lehet hozzájutni. Még a magokhoz is nehezen.

Előzmény: Tamás927 (3736)
gáborke Creative Commons License 2009.12.03 0 0 3738
szia
Látom lesz mit csereberélni tavasszal:)))
Ügyes vagy, szépek a magoncok.
Előzmény: csoer (3735)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.03 0 0 3737
Kösz az infot megnéztem a német cimet de ugy van ahogy irtad.De majd többször megnézem.Mégegyszer kösz jó hajtatást.
Előzmény: csoer (3735)
Tamás927 Creative Commons License 2009.12.03 0 0 3736

Üdv,

Én is ilyen egzutikus növény tartó vagyok és azt szertném megkérdezni tőled, hogy milyen növény ez pontosan milyen az íze és azt hogy honnan szerezted ezt be.

A válaszodat előre is kösz.

Tamás

Előzmény: csoer (3733)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!