a kalózvezéresnél válasznál gondoltam, hogy arra érted, hogy ez az jó irány, hogy új fajokat mutassanak be.
egyébként nem azt mondom, hogy nem kellenek, csak legyen egy jó arány, mert az se realisztikus, hogy hirtelen az OT utáni érában sok eredetibbnél eredetibb faj kerül elő, csak mert megtehetik.
az állatoknál, nem értelmes fajoknál viszont úgy érzem, kifejezetten dömping van, csak éppen nem túl eredetiek (madársárkány, krokodil, mítoszaurusz, óriáspók) hanem valahol már létező elemek vannak összegyúrva, semmi "idegen" feelingjük nincs..
szerintem egy belakott galaxis életét bemutató filmfolyamtól ez nem elfogadható. pont ebben van a fejlődési potenciál, hogy a régi filmek által bemutatott univerzum szeletét tovább építik, de abban a kreatív minőségben, ahogy a régi filmek elkezdték. ehelyett azt látjuk, hogy kb. 20 faj népesíti be a galaxist és innentől ezeket látjuk szüntelen filmről filmre, sorozatról sorozatra, pedig pont attól lenne a folyam érdekes, ha mindig valami újat tudnánk felfedezni a régen lerakott minőségi kereteken belül és a galaxis nem egy kis falu léptékét mutatná, hanem valóban egy sok milliárdnyi naprendszert magába foglaló univerzumét. de lehet az alapvető elvárásaimmal maximalistának tűnök. simán lehet. viszont ez az egész pont ezért nem működik. uncsi és gagyi.
láttam a válaszod, de érdemben nem tett hozzá. voltak humanoid lények is a régi filmekben, jellemzően töltelékként, háttérben. a mostaniakban sok új lény van előtérben, de azok kivétel nélkül humanoidok és bénák (kékre festett, piros szemű ember:), mint a star trek-ben. nekem ez a bajom. neked ez nem baj, elfogadom, viszont azzal próbálod magyarázni, hogy ez végülis a régi filmekben is így volt. szerintem nem így volt. ez volt a beszélgetésünk alapja. de lépjünk tovább.
a többi válaszomra is reagálsz? kiváncsi vagyok mit gondolsz.
én egyébként nem értem, miért kéne sok új fajnak lennie.
az OT-PT nagyjából bemutatta az uralkodó fajokat. nekem fura lenne, ha a ROTJ után hirtelen új értelmes fajok tucatjai tűnnek fel.
az rendben van, hogy 1-2 új faj van, akik esetleg ritkák és még nem fordultak elő.
nekem igazából az jobban tetszett, hogy már látott fajokat más szerepben láttunk, pl mon calamari akiből egyet admirálisként ismertünk meg először, de a soriban látthatuk mint szimpla szerelő a telepen. sőt, nekem néha már - új avagy régi - túl sok volt a fajok kavalkádja, mint pl a Jack Black-es részben. inkább több űrcsatát, tech dolgot néznék.
Szerintem az nem érv, hogy te azokat a sztorikat nem vetted figyelembe annak idején, mert attól még tény, hogy Thrawn 1993 óta gyakorlatilag egy kékbőrű, piros szemű ember – ezzel nem lehet mit kezdeni, ilyenre kell megcsinálni élőszereplősben is.
háát, nekem pont emiatt nem tetszett a Thrawn könyv, nem is olvastam el. ezért is írtam, amit.
majd alátámasztottad olyan példákkal, amiknek a fele nem új jövevény. :)
de végül csak egyet emeltél ki, aki nem új. kértelek, hogy mutasd be ki volt benne már a régi SW-ben is, mint központi alak.
Szerintem direkt jó, hogy a dizni ezeket a régi fajokat is előveszi, és nem mindig csak a saját új kreálmányait tolja.
igen, ez jó. de közben a központi idegen új arcok silányak, humanoid mindegyik, ráadásul teljesen ötlettelenek. erről szólt az alapfelvetésem. emiatt lesz totál Star Trek az egész. mer ta régiben ezek a töltelék idegenek legalább háttérben voltak (fel sem ismertem őket!), most meg tolják őket előre.
Mint amilyen például a hínárfejű kalózvezér. Nála megvalósult, amit írtál, hogy megpróbáltak „a ruházatukkal, a maszkukkal valami nagyon idegen dolgot kihozni”, de szerintem ritka szarul sikerült. Neked tetszett a kalózvezér?
nem tetszett, de ez nem jelenti azt, hogy nem ennek kellene lenni a jó iránynak. az, hogy szar a kreatív csapat még nem menti fel őket az alól, hogy ezt kellene tolni, hogy a SW az SW maradjon.
Tehát a hutt és a yam'rii faj - utóbbi volt a sáskaszerűség. A féregszerű ragadozó a kantinban nem ugrik be...
Frászt, fantáziája biztosan bőven volt, csak épp a megvalósítás ütközött nehézségekbe, ugyanúgy, mint a ST-nél (ott is van nem-humanoid értelmes faj, pl. a tholiánok).
Dianoga, jó példa arra, hogy nem minden ötletet érdemes megvalósítani.
öö khmm.. most hirtelen belegondolva a klasszikus trilogiából összesen kettő nem humanoid, aka két kat, két láb, egy fej- értelmes lény ugrik be - Jabba , meg az féregszerű ragadozó a kantinban. (update, a kantinban volt egy nagyra nőtt imádkozó sáska is szoknyában, Kitik Keed'kak néven) Tehát akkor megállapíthatjuk, hogy Lucasnak sem volt fantáziája, és filmjei csak ST koppintások?
A szemétcsúszdában lakó lény, a diagona eredetileg nem volt értelmes, csak az utóbbi években a novelláskötetben faragtak belőle Erő-ezékeny(?) nőstényt, akit elraboltak a bolygójáról.
Nem sértődősködök, csak próbáltalak megérteni, de nem sikerült. :)
Kezdjük az elején! Az eredeti felvetésed, amit a pocsék minőségű kiszivárgott Thrawn fotó kapcsán írtál, az volt, hogy „a SW egyre inkább kezd amolyan magasabb budgeten futó Star Trek-re hasonlítani, amiben minden idegen humanoid.” valamint azt is írtad, hogy „full star treket csinálnak a SW-ből”.
- Erre fel rámutattam, hogy Thrawn már 30 éve így néz ki, amire azt felelted, hogy neked „soha sem játszottak a Zahn könyvek. azok ilyen fan book-ok” számodra. Szerintem az nem érv, hogy te azokat a sztorikat nem vetted figyelembe annak idején, mert attól még tény, hogy Thrawn 1993 óta gyakorlatilag egy kékbőrű, piros szemű ember – ezzel nem lehet mit kezdeni, ilyenre kell megcsinálni élőszereplősben is.
- Utána azt írtad, hogy „gyakorlatilag az összes új jövevény humanoid”; majd alátámasztottad olyan példákkal, amiknek a fele nem új jövevény. :) Miután erre felhívtam a figyelmedet, azt felelted, hogy „a régi filmekben nyilván a háttérben” voltak. Számomra ez sem érv. Attól még ott voltak, tehát nem újak, te nem vetted észre őket vagy elfelejtetted, tökmindegy; az eredeti felvetésed szempontjából az a lényeg, hogy nem most találták ki őket. Szerintem direkt jó, hogy a dizni ezeket a régi fajokat is előveszi, és nem mindig csak a saját új kreálmányait tolja. Mint amilyen például a hínárfejű kalózvezér. Nála megvalósult, amit írtál, hogy megpróbáltak „a ruházatukkal, a maszkukkal valami nagyon idegen dolgot kihozni”, de szerintem ritka szarul sikerült. Neked tetszett a kalózvezér?
Na és hogy válaszoljak a kérdésedre is:
Mythrol: ez tényleg új faj, és szerintem is star trekes érzetű
Abyssin: ott volt a Mos Eisley kantinban 1977-ben
Ardessian: ezt nem ismerem
Nikto: A Jedi visszatérben a jabbás jelenetekben volt többféle példány is (valamelyiknek emberszerű orra volt, másoknak nem), a legkevésbé sem mondanám észrevehetetlen háttérszereplőknek
Klatoonian: szintén Jedi visszatér, de ez már valóban inkább csak a háttérben húzódott meg, viszont te magad is észrevetted már, hisz tettél be róla képet ide.
Na meg írtad azt is, hogy „több Jabba, Ithorian, Wookie, Arcona, Talz, Tauntaun, Sarlacc-szerű lény kellene.”; ebből az első hármat megkaptad a Boba Fett könyvében. Bármilyen szar is volt az a sorozat, az vitathatatlan, hogy volt benne két hutt is, ráadásul ez a sorozat adta nekünk az első szöveges Ithorian szereplőt, aki több epizódban is visszatért, és viszonylag fontos szerepe volt a sztori alakításában, ráadásul itt kaptuk meg a Csubakka óta a legtöbbet szereplő vukit (a Sith-ek bosszúja temérdek vukiját ha összeadod, azoknak együttesen sem volt annyi szerepük, mint a Fekete Krizanténnak).
Szóval, szerintem nem az a szitu, hogy mostanában kezd a SW a Star Trekre hasonlítani a humanoid idegen lények terén, hanem csak mostanában kezdik szöveges szerepekkel felruházni a réges-rég bemutatott humanoid lényeket, amiket eddig vagy nem vettél észre, vagy elfelejtetted őket.
Nikto-n kívül ki van még? tényleg kiváncsi vagyok. én ezeket nem jegyzem úgy mint te. ne sértődösködj már. te jobban ismered a részleteket, mint én, ezért csinálod a csopit is a FB-n. én el tudom fogadni, hogy neked oké ez a sok humanoid idegen. nekem nem. csak arra vagyok kiváncsi, hogy Nikto-n kívül ki volt még az eredeti filmekben?
ezek közül melyik volt az ős trilógiában? bocs, de én nem vagyok olyan mélységű fan, hogy kikockázva néztem a filmeket éveken át. ha benne volt ezek közül bármelyik a régi filmekben nyilván a háttérben díszletként. ettől függetlenül a dizni sorikban az összes előtérbe tolt idegen humanoid. nekem ezzel is bajom van az összes többin túl. ráadásul egyikre sem fordítanak túl nagy energiát, hogy legalább próbáljanak a ruházatukkal, a maszkukkal valami nagyon idegen dolgot kihozni belölük, ha már humanoidok. pl. az ős filmekben, ha csak a Tusken-ekre, Kubaz-ra vagy a Jawa-kra gondolsz, akkor érted miről beszélek.
nem jegyzetelem a sorozatokban megjelenő új jövevényeket. de gyakorlatilag az összes új jövevény humanoid, csak vagy be van színezve a bőre és totál emberi a feje, vagy kap egy maszkot a fejére vagy pár plusz kezet stb.
pár ilyen: Mythrol, Abyssin, Ardessian, Nikto, Klatoonian,
nálam soha sem játszottak a Zahn könyvek. azok ilyen fan book-ok számomra. nem is veszem szívesen, hogy belekeverik, dehát érthető, fingjuk nincs mit találjanak ki már kínjukban...