Keresés

Részletes keresés

BALáZS Creative Commons License 2001.12.20 0 0 3423
zozo 1

az általad említett árkategóriában a hangszerek minősége (majdnem)azonos. Ezt nem szívesen fejteném ki, mert megrovásban részesültem a múltkor, miszerint magasak az igényeim, és ezért mindent lehúzok. no nem mindent csak ami gagyi, de ez megint nézőpont kérdése. A lényeg, hogy a mindkét hangszer a ferdeszeműek terméke, csak ezek sajnos a rosszabbik partról származnak :-) Ettől függetlenül szólnak, hardware-jeik minősége gyakorlatilag megegyezik, közepes, ezért hát a füledre halgass. Talán az, hogy az általad említett gyártók nevüket "adták" hozzá garanciát jelent a bundozás pontosságára, de ha a futószallag pont ott csúszott meg...-))) De ez a probléma is hallható. Tehát a pontos nyakú szebb hangú hangszert vedd meg.
Üdv

Előzmény: zozo_1 (3419)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.12.20 0 0 3422
tehát
Előzmény: diesel()diablo (3421)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.12.20 0 0 3421
szerintetek ez bármilyen erőlködőt feldobhat?
én egy powerstate csöves 60w-os fej elé tenném, ha...
StratoFan Creative Commons License 2001.12.20 0 0 3420
Én nagyon ráfaragtam egy 40e Ft-os Fender klonra, igaz már csak 32.000-be kerül ugyan ez. 80-120 körül van szeritnem az a minimum amennyért úgy lehet új gitárt venni hogy utána nem megy el a kedved tőle.
SF
Előzmény: zozo_1 (3419)
zozo_1 Creative Commons License 2001.12.20 0 0 3419
Sziasztok!

Gitárvásárlás előtt állok, de előtte szeretnék néhány dolgot kérdezni...
Western gitárt szeretnék max. 60000ért. Eddig egy Gibson Epiphone-t (55e) és egy Fendert (50e) néztem ki, pontos típust nem tudok írni.. Szerintem alapmodell mindkettőből. Nektek milyen tapasztalataitok vannak ezzel a két márkával, persze nem a csúcsmodellekre gondolok, hanem az olcsóbbakra.. Nem akarok "rosszat" venni.. A másik kérdésem pedig, hogy ilyen árkategóriában lehet-e jó elektroakusztikus gitárt venni?

A válaszokat előre is kösz!

Zoli

Zoldalma Creative Commons License 2001.12.20 0 0 3418
Kombinált erösítöröl? Mármint amelyik egybe van építve a hangfallal? Ált. ezek vagy gitár, vagy basszus erösítök, még ha több bemenetük van is. Ha választani kell, akkor egy bassz-erösítö, mert azt a gitár nem fogja kicsinálni (fordítva ez korántsem biztos). Példát sajna nem tudok mondani...
Egy másik megoldás egy kis, 4 csat. keverö beszerzése (kis doboz, akár elemröl is megy), ekkor nem kell több-bemenetes erösitö, viszont mást is rá lehet kötni (pl. magnót kazettával együtt gyakorláshoz, stb.)
Előzmény: Gedeon Bacsi (3417)
Gedeon Bacsi Creative Commons License 2001.12.20 0 0 3417
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni:
- Tudtok Budapesten olyan szerelőt, aki gitárerősítőt javít? (NDK-s Regent-ről van szó.)
- Létezik (mondjuk elérhető áron) olyan kombinált erősítő, aminek van gitár- és bassz-bemenete is?

Kösz, gb

Törölt nick Creative Commons License 2001.12.20 0 0 3416
Good Morning Guy's!
Üdvözlet Angyalföldröl! Itt is 25-30 fok volt valamikor nyáron :-))) jelenleg meg a latyak béfolyik a cipömbe ...
Hi Pyramyd! 2nd Összeröff miatt nagyon happy vagyok, folytatnám a listádat:
1. Jimi Hendrix: Hey Joe (ezt azé' illik tudni)
2. Deep Purple: Black Night
3. Randy Rhoads: Diary Of A Madman
4. Deep Purple: Highway Star (estleg ha v.ki a keyboard solot is megtanulná, ami nem eccerü gitáron)
... az érdekeltek pedig folytassák eme listát...
üdv. from zakk

AORBandi Creative Commons License 2001.12.20 0 0 3415
Haliho kedves topictarsak!
Udvozlet Floridabol! Legyetek szivesek ugy tekinteni ezt, mint egy kepeslapot!
Voltam egy videki kis szar hangszeroltban, az eladoteruk kabe akkor volt, mint a Skala Metro... nehany fotot csinalgattam (a falusi gyerek beszabadult a fenykepezogepevel), ha otthon leszek es keszen lesznek sikitok. Ja, GG kedveert van egy kulonleges is (tobbet, ha majd leszen lesz).
Nem hiszem, hogy jelentkezem mar mielott hazamegyek, igy aztan kellemes unnepeket mindenkinek!
Bandi
Pyramyd Creative Commons License 2001.12.19 0 0 3414
Izé "Dzsi2"...
Mire is gondolsz pontyosan?
Mer' ölég sok minden törpént ottan...
Ja teccett a Mr.Wolf poén!!!

Urakok!
Lesz 2.Összeröff, szerintem majd úgy februárban, mert ha minden jól megy, lesznek némi átalakítások a SoundCheck -ben...

Ígérek jobb szervezést (izé mivel nem volt nagy itt a fórumban a tolongás, asszittük Blindmouse -al, hogy csak mi leszünk)...
Nem marad otthon egyik vidiócam sem...
Lesz hely a vinyón...
Meg mindenféle okosság...

Tehát prószáljatok meg közös nevezőt találni a lekvár (jam) témákat illetően...

Pl:

1. Jimi Hendrix: Hey Joe (ezt azé' illik tudni)
2. Deep Purple: Black Night

Tessék a listát kiegészíteni!!!
Oszt aztán akkor lehet majd mérkőzni is, meg örömködni...

Akor majd lesz mit rögzíteni...

Ja hál istennek nemcsak B/W fotók vannak, van "C" is!!!
Bye mindenkinek:
Pyramyd JA ÉS TANULJÁTOK MÁ' MEG, HOGY A MÁSODIK IS YPSZYLON!!!

Előzmény: Sveriges fana (3401)
Pappo Creative Commons License 2001.12.19 0 0 3413
Előzmény: StratoFan (2596)
pele_ Creative Commons License 2001.12.19 0 0 3412
Tisztelettel jelentem:
2002. Januar 17-20 NAMM SHOW Los Angelesben.
Aki meg nem hallott rola: A vilag legjelentosebb hangszer es zenei kiallitasa.
A legnagyobb zeneszek szoktak ott lenni: pl Van Halen, Satriani, stb.stb. ...

Nos en azt hiszem ott leszek! :))))
Majd keszitek sok fenykepet! :))))))

Ja itt 25-30 fok van! :)))

Bocs a sok :) -ert

StratoFan Creative Commons License 2001.12.18 0 0 3411
És akkor most én sem vagyok az? :((((: :)))):
Előzmény: Törölt nick (3410)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.18 0 0 3410
...itten kérem nincsenek hackerek, csak unatkozó dijbirkozók és állás nélküli matrózok (Rejtő Jenő után szabadon :-)))))
Előzmény: StratoFan (3409)
StratoFan Creative Commons License 2001.12.18 0 0 3409
Lenne egy fontos kérdésem a filecserélőket rendszeresen használó MP3 hackerekhez :))). Cikket (elemzést) írok a jelenségről riportot is teszek bele. Viszont én nem találtam magyar előadót ezekben a rendszerekben, igaz nem is vagyok egy nagy MP3 szabotőr, és nem is sokáig keresgéltem. A kérdésem az, hogy végülis vannak-e jelentős mannyiségben magyar előadók ezekben a rendszerekben, mert ha nincsennek akkor csak jól felfújták ezt is, és a kiadók forgalma nem emiatt csökkent hanem más miatt.
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.17 0 0 3408
...na utánamentem az infódnak, és megtaláltam Larss zenekarának 5 db demóját itt: http://mmp.freeweb.hu/, a zenekar neve Confused Mandrills és trash müfajban adják elő. Nekem az 1. és 5. track jött be legjobban, énekesük nincs, itt az alapriffek zuznak kevés szólóval szvsz elég meggyözöen :)...
Patkó Creative Commons License 2001.12.17 0 0 3407
Nem is olyan rég én is próbáltam róla infót kapni, de senki sem tud róla semmit. Így aztán marad a Harmony-Central. Különben legjobb áron a Musik-Produktiv-ban, útban Bécs felé, 20eFt-ből kijön. De megveheted a Bauersoundéknál is kétésfélszeres szorzóval. Ha veszel egyet, szívesen olvasnám a tapasztalataidat.
Előzmény: consono (3406)
consono Creative Commons License 2001.12.17 0 0 3406
Tényleg, ha már ennyire az effektekről folyik a szó lenne egy kérdésem nekem is. Használt valaki közületek Zoom GM200-at? Mivel már csak otthon zenélgetek, ha rámjön ez pont nekem való lenne a sok erősítőemulációjával, amit elő lehet csalni belőle. A demó, amit meghallgattam ehészen megnyerő volt, de azért érdekelne más tapasztalata is. Ja, meg az is, hogy hol lehetne beszerezni.
Patkó Creative Commons License 2001.12.17 0 0 3405
Bocs srácok, de mostanában teljesen a hatalmába kerített egy kórság, ami arra késztet hogy pofátlan módon mindenhova beoffoljam a magánhírdetésemet. Mint most is. Nassszóval: Eladó Digitech RP7 Valve tubepreamp/multieffekt 100eFt-ért, robosztus tokkal, táppal, tartalék csővel(sovtek 12ax7), tartalék mikrokacsolókkal. Ha valakit érdekel írhat tip.top@freemail.hu-ra, vagy csörögjön rám 30/317-92-15.
Patkó
tzuiop Creative Commons License 2001.12.17 0 0 3404
Nekem is volt ME-5-öm és nagyon jó kis multieffekt, mert analóg effektek is vannak benne(Pl:torzító!)
Ráadásul a Nagy Ádám(Roy és Ádám) is évekig nyúzta(nyúzza) és a Nuno Bettencourt is szerette még nagy szinpadon is!(asszem a compressort használta leginkább)
Sajnos ritkán lehet venni, mert akinek van az nem adja el!
:))
Előzmény: BALáZS (3399)
Bitter Creative Commons License 2001.12.16 0 0 3403
Köszi, BALáZS!

Ez egy teljesen új darab. Sajnos kipróbálni még nem tudtam, de ha igaz amit írtál, akkor már kevéssé vagyok lelkes. Amúgy azt mondták róla, hogy olyan csövek vannak benne, mint a Fenderekben és a Voxokban. Csak hát az ára kb a fele ezeknek...

Másik kérdés:
Miért van az, hogy egy 20-30 wattos csöves combónak és egy 50-60 wattos tanzisztoros combónak sokszor ugyanakkora hangszórói vannak? A tranyós tényleg hangosabb is vagy pedig ugyanazt a szubjektív hangerősséget halljuk?

Előzmény: BALáZS (3396)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.12.16 0 0 3402
franc nem sikerült :(
(egyébként az address tag-et próbáltam ki, és vmiért italic lett)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.12.16 0 0 3401
Aza dobos srác Larss volt a metalhu#- ről. Amúgy én jól éreztem magamat, ugyhogy máskor is össze lehet ülni. Megengedem :))
Megpersze ugy vettem észre, hogy Pyramidtól, és Blindtól lehet mit tanulni bőséggel, nemcsak hogy egy uj technikát tanultam, hanem Pyramid elejtett megjegyzése pont azt taglalta, amit émmár régen tunni akartam, csak sajna nem fejtette ki, demajd lekközelebb konzultálok vele.
Másfelől meg mindenki annyira lelkes volt, hogy 1, meg akarta mutatni tudását (részemről fázott a kezem, azér nem jött ki a Bettencourt féle Bumble Bee rendesen, a Pyramid technikázása meg zavarba hozott, azér nem tutam neki normálisan imprózni, de ez most mindegy is.) 2, fel volt dobva a technikai felszerelésektől, meg a hangerőtől, ezért próbálgatták csupán saját játékaikat. Nahát ezért lett egy kissé kaotikus, de azér Pyramid és Blind zárójátéka belőtte a becsületgólt. Nademostmár hagyjuk öket egyfelől azért, mert sokat fognak csuklani, másfelől mert elbízzák magukat, harmadrészt meg megvannak az arra kijelölt csajok, akik "lerendezik" őket, ez nem a mi feladatunk ugyibár :))
Naésmost próbálok vmi ujat, ne lepődjön meg senki, ha nem sikerál:
Napáá:
GG. Inc.
melakov Creative Commons License 2001.12.14 0 0 3400
Balazs!
Ok ezzel tisztaban vagyok, nemreg vettem egy egy Valvestate combot, de kell valami profi effekt is, erre gondoltam.
BALáZS Creative Commons License 2001.12.14 0 0 3399
melakov

Ez egy nagyon jó cucc, profiknak való... Bizonyos dolgokat egy lexicon sem helyettesít, és ezt ne vedd sértésnek. Klasszikus példa erre Felkai, aki nem is oly rég még egy VALVESTATE-en és egy BOSS ME-5 -n játszott ami ugye nem a hangszerpark csúcsa. Érdekessége, hogy a Felkai BB.-t úgy tartják számon, hogy koncertjeik "majdnem" stúdióminőségben szólnak...

Előzmény: melakov (3393)
BALáZS Creative Commons License 2001.12.14 0 0 3398
Zolach

13.000-19.000 HUF Attól függ neked mennyire kell vagy az eladónak mennyire sürgős a pénz:-)))

Előzmény: Zolach (3392)
BALáZS Creative Commons License 2001.12.14 0 0 3397
Úgynézem lemaradtam valami sörivásról :-))
Legközelebb gyakrabban másoljátok be :-)
Előzmény: Blindmouse (3367)
BALáZS Creative Commons License 2001.12.14 0 0 3396
Bitter

A Laney-k alapvetően a klasszikus Brit hangzást hozzák, semmi közük a Fender soundhoz. inkább a Marshall-hoz tudnám hasonlítani, annál is inkább mert egy nálam átfutóban lévő Laney klip csöves fejnek a belseje csaknem azonos volt a Marshall super lead fejjel. Persze ezek 30 éves cuccok azóta nyilván távolodtak egymástól :-))

Előzmény: Bitter (3359)
BALáZS Creative Commons License 2001.12.14 0 0 3395
Fender a távolkeleti gyártást a hetvenes évek 2 felében kezdte.Az elején gyakorlatilag csak összeszerelés volt teljesen amerikai alkatrészekkel, Fender!! felirattal. A különbség csak annyi volt, hogy a made in japan felirat és a szériaszám a nyak hátsó részén a rögzítő lemez elött volt. Késöbb a fender feliratból squiler lett, de még mindíg usa hardware, rendes faanyag. Most meg egy jó ideje korea vagy china ontja a Squiler by fender gitárokat pozdorjából... A régi japán hangszerek teljesen egyenértékűek voltak amerikai kollegáikkal, kivéve a lakkozás minősége (volt ilyenem, saját tapasztalat). Hát asszem ennyi a story
Előzmény: AORBandi (3375)
BALáZS Creative Commons License 2001.12.14 0 0 3394
MonoStory

A pick-up csere sokat tud javítani egy ilyesfajta hangszer hangján, azonban hogy humbuckert vagy single coil-t raksz bele az nem mindegy. A humbucker mély, öblös hangú (gibson les paul), míg a single coil csilingelő éles(strato) hangú. Ezt neked kell eldöntened. Jó minőségű pick up-ot mindkét fajtából kapsz már használtan 15-19.000 HUF-ért. Javaslom a DiMarzio-t, ami ha nem is a hangszedők legjobbika, de jó minőségű és a fent árkategóriába belepasszol.

Üdv

Előzmény: MonoStory (3388)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!