Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.12.22 0 0 3448
... ezt a poént a wayne's world-ben is ellötték :-)

Előzmény: Bitter (3447)
Bitter Creative Commons License 2001.12.22 0 0 3447
Ez nem vicc, de jót röhögtem rajta, amikor egy new york-i hangszerboltban járván ezt láttam nagy beűkkel kiírva a gitároknál: NO STAIRWAY TO HEAVEN!!! :)))
Előzmény: BIBIKE (3432)
sztyepp Creative Commons License 2001.12.22 0 0 3446
Coda Hangszerbolt a Rákóczi téren. Kovács Tamást keresd. Kicsit lassú, de megbízható és jól dolgozik. Tel: 313-8288
Előzmény: zozo_1 (3445)
zozo_1 Creative Commons License 2001.12.22 0 0 3445
Szerintem sem baj, ha látja egy szakértő szem, max. nem csinál vele semmit, hanem azt mondja, hogy hozzam el 1 év múlva, nem?
Akkor valami finomkezű szakember elérhetőségét adjátok meg légyszi. Egyébként megvan a gitár, nagy az öröm.. :)
Most januárig nem lesz net, de utána elolvasom és megfogadom a tanácsokat. Előre is (meg utólag is) kösz a segítséget.
Üdv.: Zoli
Előzmény: sztyepp (3443)
sztyepp Creative Commons License 2001.12.22 0 0 3444
Rég volt az amikor új Cry Baby-t 20-25-ért lehetett kapni. Én tavaly az enyémet 32 ropiért vettem zsírújan. Bár lehet, hogy van olcsóbb széria is, az enyém asszem GB-akárhányas modell (sose tudom ezeket a sorozatszámokat megjegyezni).
Előzmény: diesel()diablo (3439)
sztyepp Creative Commons License 2001.12.22 0 0 3443
Én viszont pont fordítva tudom. Az új gitárt érdemes rögtön beállíttatni, sőt eleinte lehetőleg minden újrahúrozásánál, hogy rendesen beálljon a nyaka, meg a fa is kevésbé százaz, tehát kisebb a törés esélye. Nem kell vadállat módjára tekerni a pálcát és akkor nem törik el a nyak.
Előzmény: Enzo (3441)
Enzo Creative Commons License 2001.12.22 0 0 3442
Ja, és zajos karácsonyt mindenkinek!
Üdv: Enzo
Előzmény: Enzo (3441)
Enzo Creative Commons License 2001.12.22 0 0 3441
Nekem aztat mondta egy szerelő, hogy új gityó nyakát nem szabad piszkálni 2-3 évig, mert még túl merev, és ha csavargatod a merevítőt eltörhet. Szerintem csak akkor érdemes elvinni szerelőhöz megnézetni ha használtan veszed, akkor viszont tényleg érdemes, lehetőleg fizetés előtt megnézetni, és kikérni a véleményét.
Előzmény: zozo_1 (3437)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.12.22 0 0 3440
kieg.: a wah-pedál márkaneve 'cry-baby'.
Előzmény: diesel()diablo (3439)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.12.22 0 0 3439
Hell!
1. szobai gyakorlásra elég egy 10w-os pici erősítő, tehát amit leírsz, hoigy 30x30-as, az kb teljesen jó.
2. egy effektpedállal tényleg jó sokat lehet játszani, ha teszik neki, és kijön zsozsiból, akkor érdemes, de ha engem kérdezel, inkéább nagyobb erősítő, valami 30-40w-os combo
3. hápogóból inkább minél jobb minőségűt vegyetek, olyan 20-25 körül lejhet kapni jim dunlop wah-pedált, érdemesebb azt venni újan, mint effektpedált, főleg, ha azt inkább szeretne. jó kis hendrix-támákat lehet vele!!!

boldog karit mindenkinek!!!

Előzmény: h3o (3438)
h3o Creative Commons License 2001.12.21 0 0 3438
Sziasztok!

És most egy kis más! (Amin remekül fogtok szórakozni)

Nem fogtam gitárt a kezembe még, úgyhogy eszerint jön a kérdés.
Egy ismerősöm fog karácsonyi ajándékképen e. gitárt kapni, szintén 0 hozzáértésű rokonától. Az ajándékozandó kb. 20 évvel ezelőttig viszonylag tisztességesen tudott akkusztikus g-n játszani, azóta egyáltalán nem gitározott. Elektromos gitár terén csak néhány vágyakozó bolti pengetgetésig jutott. Namost az anyagiak is eléggé behatároltak. Jöjjenek a kérdések:

1. 1 használt 20.000-Ftos erősitő lesz hozzá kb 30x30 cm-es lehet. Ez elég kis szobában mérsékelt hangerővel való gyakorláshoz lehet, hogy megfelel?

2. egy kb. 30.000 Ft-os használt effektpedál, vagy mi az isten is lenne hozzá. Legyen? Mert a boltban sokáig játszadozott vele, de nem tudjuk, hogy van-e rá szükség. Most úgy áll, hogy lesz.

3. Viszont általam nem ismert okból egy hápogóra vágyik (elejtett megjegyzések). Tudná egy teljesen kezdő azt használni?

4. Melyik a fontosabb (OK - tudom, hogy nem azonos kategória)

5. Ilyen effekt-izé helyett érdemesebb-e egy nagyobb erősitőt venni?

Hát ennyi a kérdés, és ennek holnap délig ki kell derülnie.

Ha segitenétek, nagyon hálás leszek, különben meg öngyilkos:)

KÖSZI!

zozo_1 Creative Commons License 2001.12.21 0 0 3437
Sziasztok,
megnéztem a két említett gitárt kicsit közelebbről. A Gibsonnak úgy zörgött a húrja a bundokon, hogy rossz volt hallani és még csavart sem láttam benne, amivel a nyakat állítani lehetne. A Fender(-szerűség) meg valahogy nem tetszett.. Viszont egy Ibanezt kinéztem, pontosan a PF100DENT típust. Ez elektroakkusztikus, 69ezerért. Első pendítésre tetszett, holnap még erősítőn is megnézem, ha rendben, akkor az lesz a nyertes. Ha erről a típusról tudtok valamit mondani, akkor köszi. Az aktív elektronikáról meg kérdeznék.. Mekkora az alapzaja, hallható? Mekkora terhelést bír el és mekkora teljesítményt ad le kb.? A vezetékek nem zörögnek játék közben? (én nem hallottam) Nem rontja-e az akusztikai minőséget, hogy belepakolták azt a néhány dolgot, a 9V-os elemmel együtt.
Egy utolsó dolog.. Új gitárt ajánlatos elvinni hangszerészhez, vagy gyárilag beállítják pl. a nyakat? Ha igen, akkor egy megbízható hangszerész név/cím/tel.szám-át is megköszönném..

Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Zoli

Előzmény: BALáZS (3423)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.21 0 0 3436
...ha már ilyen ünnepi hangulat vette kezdetét, engedjétek meg, hogy én is kellemes ünnepeket és boldog újévet kivánjak mindannyiatoknak egy rövid kis karácsonyi song-al, szerzője és előadója topictársunk AORBandi, cime: Snowsong. Erre kontárkodtam fel egy gitárszólamot "hirtelen felindulásomból" :-) sorry AOR, letölthető innen:
"ftp://guitarplayer:1100ti@ftp.x3.hu/AORBandi - SnowSong (zw).mp3"
Incho Creative Commons License 2001.12.21 0 0 3435
Boldog (gitaros) karacsonyi (ajandekokat) mindenkinek es boldog (gitaros) uj evet!!!!

Bibike:
Basszusszolos viccet meg!!!!!!!

nyozso:
jo csopogest hozza:-)))

sztyepp Creative Commons License 2001.12.21 0 0 3434
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Deepfreeze Creative Commons License 2001.12.21 0 0 3433
Ez a basszus szóló qrva yo :))))))))))))))))))))))))
Előzmény: BIBIKE (3432)
BIBIKE Creative Commons License 2001.12.21 0 0 3432
Akkor egy aranyos viccet ellövök én is, bocs, ha ismeritek...

A hangszerboltos kisfia intenzíven tekerget egy gitáron, kb 120 hang másodpercenként.
Bejön az üzletbe egy neves zenész, mire a hangszerboltos odaszól neki: "igaz, milyen tehetséges a srác, művész úr?!"

A zenész egy darabig nézi, aztán elkéri a hangszert, lepenget egyetlen egy hangot. Kicsit vár, aztán: "azt hiszem, idáig ezt a hangot kereste"

(ez egy kicsit a száraz tekerősök ellen szólt, akiknek szintén a feeling pedál hiánya miatt monoton a játékuk.)

Ja, és egy másik: Sertés barátom vicce:

Középkorú házaspárnak gondjai vannak egymással, a beszélgetésekkel, sex-szel, stb. Elmennek a kedvenc pszichiáterükhöz, és panaszolják neki, hogy az ég világon semmi kapcsolat nincs köztük. Az persze próbálkozik gyógyszerrel, dumával, stb, míg kb a 10 kezelésnél eszébe jut valami. Ülnek a rendelőben, a doki előkap egy basszusgitárt, elkezd szólózni rajta. Erre a két öreg egymásra néz, és elkezdenek diskurálni a régi jó kis koncertekről, összemelegedés, stb.
A doki meg idegesen. "Ez az, tudtam, hogy basszusszóló közben mindig pofáznak !!!"

Előzmény: Sveriges fana (3431)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.12.21 0 0 3431
Axem ez idevaló. Bár most más tollával ékeskedem, de ők ugy láccik túl szégyenlősek beírni. Két sztory Zakk Wylde-től, és a Blindmouse/Pyramyd párostól:

1) a próbaterembe az erős sznobpunk hajlamú úriember bevitte bemutatóra újdonsült gitárját,majd amikor a haverja kezébe került, és az elkezdte behangolni, az uriember kifakadt:
"Nemááá, elcseszed a gyári hangolást!"

2) egy hangszerboltban csávó próbálgatta a multieffektet, oszt amikor az eladó megunta rászólt:
"Ez nagyon jó, de most már tegyél bele egy kis feelinget is." mire a srác:
".őőő... az melyik pedál?"

szal ez két olyan sztory amelyek hallatán egyfelől lefordultam a székről, másfelől jól tükrözi a hazai zenei élet állapotát. Még jó hogy mi is itt vagyunk topictársak...

napááá:
GG

nyozso Creative Commons License 2001.12.21 0 0 3430
koszonom Incho, megtalaltam. A letoltessel kisebb problemaim vannak egyenlore, de remelem megoldhato lesz.
Előzmény: Incho (3429)
Incho Creative Commons License 2001.12.21 0 0 3429
> itt vannak.
Előzmény: Incho (3428)
Incho Creative Commons License 2001.12.21 0 0 3428
www.vai.com-on nezd meg, szerintem meg van fenn egy csomo...legalabbis multkor meg volt fenn.
Előzmény: nyozso (3427)
nyozso Creative Commons License 2001.12.21 0 0 3427
Sziasztok,

Elnezest kerek toletek, hogy csak igy beleirok a leveleitekbe, de orulten keresek anyagokat Steve Vai-tol (foleg videokat). Tudnatok valakit, aki tud nekem segiteni, vagy boltot, ahol talalok tole valamit? Koszi

diesel()diablo Creative Commons License 2001.12.21 0 0 3426
jó, akkor lemegyek, és veszek egyte :-) szal szerinted érdemes rá gyűjteni. tudsz esetleg róla dolgokat, hogy mit tud pontosan, milyen paraméterei vannak, mennyire tisztítja és teszi még intenzívebbé egy közepes alap hangját, ill. mennyire képes mesa-s hangot becsempészni egy más erősítőbe stb...
kösz :-)

hangszóró-téma: szerintem azért jobb az, ha nagy a láda, az akusztika végett, nem?

Előzmény: BALáZS (3424)
BALáZS Creative Commons License 2001.12.20 0 0 3425
Bitter

Ez a cső kérdés elég bonyolult dolog, több típus van és azon belül is árkategóriák. A különböző típusú csövek nem rosszabbak csak másképp szólnak, tehát az nem feltétlenül jelent rosszat vagy akár jót, hogy olyan van a voxban is. Az árkategória még nehezebb kérdés, sokan esküsznek arra, hogy azt a jó pár ezer forintnyi különbséget maximums stúdióban lehet hallani. És akkor még nem beszéltünk a párbaválogatásról.... szóval ne a csövek alapján dönts.

Technikailag két azonos teljesítményű tranyós és csöves cucc között NEM a tranyós kelt nagyobb hangerőérzetet hanem a csöves. Egy nagyszájú de jó nevű gitáros azt mondta erre:" Állj egy tranyós motyó elé tekerd fel és az levinnyogja a hajadat. tekerj fel egy csövest és érzed hogy a gyomrodban megmozdul valami... Ez elég frappáns, tartalma annyi, hogy a csöves erősítőknek sokkal dinamikusabb, átütőbb a hangjuk...

Hangszórók: Nehéz eset mert a mai technikai megoldásokkal sokkal kissebb méretű hangszórókat tudnak gyártani ugyanazon műszaki paraméterek mellett, és még ezt is ötvözik sok sok egyébb istentudjamivel, tehát a ráírt teljesítmény számít nem a méret. persze igaz ez akkor ha nem AudioTON hangszórókról beszélünk. Meg hát ez is csak úgy működik. meg kell halgatni...

Előzmény: Bitter (3403)
BALáZS Creative Commons License 2001.12.20 0 0 3424
diesel

Az bizony bármilyet feldob....
(ritkán mondok ilyet:-))

Előzmény: diesel()diablo (3421)
BALáZS Creative Commons License 2001.12.20 0 0 3423
zozo 1

az általad említett árkategóriában a hangszerek minősége (majdnem)azonos. Ezt nem szívesen fejteném ki, mert megrovásban részesültem a múltkor, miszerint magasak az igényeim, és ezért mindent lehúzok. no nem mindent csak ami gagyi, de ez megint nézőpont kérdése. A lényeg, hogy a mindkét hangszer a ferdeszeműek terméke, csak ezek sajnos a rosszabbik partról származnak :-) Ettől függetlenül szólnak, hardware-jeik minősége gyakorlatilag megegyezik, közepes, ezért hát a füledre halgass. Talán az, hogy az általad említett gyártók nevüket "adták" hozzá garanciát jelent a bundozás pontosságára, de ha a futószallag pont ott csúszott meg...-))) De ez a probléma is hallható. Tehát a pontos nyakú szebb hangú hangszert vedd meg.
Üdv

Előzmény: zozo_1 (3419)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.12.20 0 0 3422
tehát
Előzmény: diesel()diablo (3421)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.12.20 0 0 3421
szerintetek ez bármilyen erőlködőt feldobhat?
én egy powerstate csöves 60w-os fej elé tenném, ha...
StratoFan Creative Commons License 2001.12.20 0 0 3420
Én nagyon ráfaragtam egy 40e Ft-os Fender klonra, igaz már csak 32.000-be kerül ugyan ez. 80-120 körül van szeritnem az a minimum amennyért úgy lehet új gitárt venni hogy utána nem megy el a kedved tőle.
SF
Előzmény: zozo_1 (3419)
zozo_1 Creative Commons License 2001.12.20 0 0 3419
Sziasztok!

Gitárvásárlás előtt állok, de előtte szeretnék néhány dolgot kérdezni...
Western gitárt szeretnék max. 60000ért. Eddig egy Gibson Epiphone-t (55e) és egy Fendert (50e) néztem ki, pontos típust nem tudok írni.. Szerintem alapmodell mindkettőből. Nektek milyen tapasztalataitok vannak ezzel a két márkával, persze nem a csúcsmodellekre gondolok, hanem az olcsóbbakra.. Nem akarok "rosszat" venni.. A másik kérdésem pedig, hogy ilyen árkategóriában lehet-e jó elektroakusztikus gitárt venni?

A válaszokat előre is kösz!

Zoli

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!