Nem tudom, hogy létezik-e hozzájuk gyári levegőrendszer. Ha igen, akkor elvileg saját tömegx4, ha bem, akkor talán a saját tömegx0.75? és ez ráfutófékes kocsira értendő...
lehet, hogy az olaj is gikszeres! Nekem is szarakodott, olyan volt benne az olaj mintha iszap lenne. Inkább vettem bele új olajat, meg holnap kimosom az egész tartályt...
Nekem emeléskor (már amikor el bír indulni) mindig visszalöki a kart. Süllyesztéskor nem, az is csak azóta nem, mióta tettem bele zuhanásgátló szelepet...
Azt hiszem a kart mikor pl leütöd(gyárilag meg is akadna) emelési helyzetbe, az automata visszalökési nyomás kb 130bar(ha jól tudom).. Szóval következtethetsz...
Nekem a 80-as van rosszabb állapotban, az melegen alapjáraton már nem löki vissza...
A nyomás hidegen 95-100 bar. Ezt úgy mértem hogy az oldalsó kivezetésre tettem egy manométert és ráengedtem a nyomást. Gondolom ha melegszik akkor még csökkenhet is...
Mondjuk a kormány pedig pont fordítva van. Hidegen szinte semmi rásegítés nincs. majd mikor kicsit melegedik akkor lesz könnyebb a kormányzás. A vezérlőtömb biztos hogy szét van kopva, de a nyomáscsökkenést az nem indokolná... Lehet hogy már a szivattyú is csereérett..
Amúgy tavaly is és az idén is előfordult 2-3 szor hogy nem bírta kiemelni a 2 fejes nagy lajta ekét a földből. A legrosszabb az volt mikor elkezdte elásni magát... Sem előre, sem hátra nem megy + az ekét sem bírja kiemelni... Ilyenkor ásóval kiszabadítom az ekét, amit már üresen felemel, és eke nélkül már megy is ki a kaparásnyomból...
mohgatyuk meg miden de megál mint a szög . 3cm könyen megy utána visza is . csakat baj nincs megfelö méletü kulcsunk sem ithon .26 megy rá de csak álitható kulcs van .de nagyon meg szorul sajnos már kereket le vettem mindent . csigát ki venni és ugy forgatni huzgálni kifele ugy nem lehet ?
Nekem idáig 2x nem emelte ki az ekét... 1:gyökér alá kapott, tolatva kiemelte... 2: ráragadt egy asztalnyi sár...de itt az előre mozdítás sikert hozott... Ja és mindkétszer alapjáraton próbáltam...nem akarok ekeszárat venni:-)))
Szerintem nem. Ha az eltömődött szűrő miatt nagy lenne az ellenállás, akkor az összekötő gumicsövet nyomná szét a tömb és a tartály között. Persze nem ártasz vele neki, ha kipucolod, de.... Nekünk az 50-es a homlokrakóval a 150-es körbálát csak nagy gázon emelte, nyáron kapott egy új szivattyút, új vezérlőtömböt, olajcserét, azóta alapjáraton is emeli a bálát, és a trágyát is jobban bírja.
Nem tudom, hogy neked mikor voltak ezek cserélve, és azt sem, hogy csak most, a fagyos földből nem emeli fel az ekét, vagy úgy általában sem. Az is segíthet, ha menet közben emeled az ekét, nem akkor ha megálltál.
Szerintetek ha az 50-es MTZ-m nem bírja kiemelni az ekét a földből, akkor ennek lehet oka az eltömődött hidraulika olaj szűrő? Tehát van rá esély, hogyha kitakarítom a hidraulika olaj szűrőt akkor jobb lesz?
Átnyálaztam a habi oldalát... Lehet hogy az 50-es hajtókar más, de a hossz egyezik a 80-assal. Csak a dugattyú csapszeg persely külső átmérő más, a csapszeg ugyanaz... Tehát az 50-es motor összerakható 80-as hajtókarral, persze ha mind egyforma... Szerintem...
Az Mtz 50 es előkamràs D-50 es motorral szerelt névleges fordulatszàma 1600 és 5 mm el hosszab a lökete!Az Mtz 80 as ban közvetlen befecskendezéses motor van 2200 as névleges fordulatszàmmal és D-240 es tipusjelű motorral!Màsabb sokkal az 50 es motor mint a 80 as!a 80 as motorok szeretik ha pörgeti őket 1800 as fordulaton szeretnek dolgozni a kis 50 es meg szinte 1000 es fordulaton is eldolgozik!