Keresés

Részletes keresés

hello40 Creative Commons License 2022.01.16 0 0 28702

hello40 Creative Commons License 2022.01.15 0 1 28701

Nóra kedves, közel 2 hónapja azt írtad, hogy "Azt hiszem, nem illek ide" - de látod, hogy milyen nagyon is ideillesz?!

Hogy mennyire fontosak a tapasztalataid, a tanácsaid?

Pedig akkor még egyikünk se gondolta, hogy rövidesen milyen dráma kellős közepének leszünk tanúi a Pandiéknál kialakult szituáció kapcsán!

Szóval nagyon kellesz ide Te is!

Előzmény: CBNora (28697)
hello40 Creative Commons License 2022.01.15 0 0 28700

Édes Pandikám, érzem Rajtad, hogy nagyon kivagy, arany drágám! Nagyon is okkal-joggal. Tökéletesen megértelek, tudom, hogy nagyon jó ember vagy, és hogy micsoda valódi lelki trauma Neked ez az egész történet, úgy, ahogy van!

Tényleg csak azt tudom erre mondani, hogy persze, cselekedj, ahogy a lelkiismereted parancsolja, mert a bőrödből úgyse tudsz kibújni!

Csak egy újabb szaporulat megjelenésétől féltelek már előre!

Erről még anno Johnnyval is beszélgettetek.

A Zurad hol van a dolgoknak ebben az alakulásában?

Előzmény: gcscott1 (28695)
CBNora Creative Commons License 2022.01.15 0 0 28699

Egyelőre győzzük anyagilag. Hogy meddig, ki tudja, de úgy gondoljuk, fontos, hogy amíg felnőnek, rendesen táplálkozzanak. Biztos esznek máshol is, nem tudni, mit, legalább itt biztosan táplálót kapnak.

Most még úgy állunk, hogy kinti hármat nem oltatjuk, talán rendes kaján tartva, ivartalanítva kevésbe kapnak el nyavalyákat. Jó lenne persze őket is oltatni, de ennyi macskát időre befogni, fuvarozni már sok a férjemnek. Ez talán még változhat, most az ivartalanítás a legfontosabb, utána vagy jönnek még, vagy nem, meglátjuk. Még csak a kandúrka simogatható, a többivel is el kellene jutni odáig. Aztán bolhairtás, féregtelenítés következne, ha nem lehet rögtön ivartalanítás után, félálomban rájuk kenni a szert. Az lenne a legjobb.

Előzmény: gcscott1 (28696)
Dömmm Creative Commons License 2022.01.15 0 0 28698

Pandikám,

óriási vagy! :-)))

CBNora Creative Commons License 2022.01.15 0 1 28697

Ez így jó, és nagyon szép Tőled.

Ügyelj rá, hogy amit meghagynak, ne maradjon elöl!

gcscott1 Creative Commons License 2022.01.15 0 0 28696

Nóra! Neked pedig nagyon nagy respect, hogy tényleg prémiummal etetsz! 

Nálunk 18 éves Csipi cicánk a Sheba-Felix-Gourmet perle triót kapja (naponta 2x), és "ropiként" vagy Iams seniort vagy Purizon-t. 

Most, hogy + 2 fő lett, ők is ezt eszik majd jövő héttől. 

Kintiek az Aldis Shah konzervet vagy a - szintén Aldis - Topix-ot. Ezek még úgy - az összetevőiket tekintve - vállalhatók. 

gcscott1 Creative Commons License 2022.01.15 0 1 28695

Beszéltem velük természetesen. És sok "hivatásos" állatvédő/mentő ismerősömmel is, akik megerősítettek abban, hogy altatják a macskákat.

De ma "felrántottam a géppisztolyt".

Eddig a hátsó dzsuvás szomszéd - akinek ugye hiába mondtuk már 3 éve, hogy bontsa le a budit, hordja el a kondért és a ganét; mert oda fial a macska - rá se b@szott. Ugye eddig úgy volt, hogy vigyék a 7 macskát,  az ő telkére tegyék fel a csapdát, jöjjön el, én is átmegyek, engedje be a sintéreket. Na, pénzügyileg se sikerült dűlőre jutni, mert hogy ő nagyon szegény (a böszme nagy ház kiadva - 2 szintes -, + nyugdíj+özvegyi nyugdíj...), ő nem tud beleadni.

Ma meg már azt közölte, hogy ő jövő héten nem lesz Pesten, így odaadná a kulcsot, és akkor intézzek mindent én. (Mint utólag kiderült, nem bírja a lelke, hogy elvigyék a cicákat altatni.) Az én lelkemmel ki a tosz törődik??? 

Úgyhogy - mivel a 3 manócska eszik-iszik, szemük is tisztul - maradnak. Ők azok, akik hiába a szomszédhoz születtek, de nagyjából nálunk tanyáznak, mert imádják Pannit,  egész babakoruk óta. (Az "öregek" - nagyi, anyjuk, Bátyus, Kisgenyó - nem jönnek át.) 

Úgyhogy a picik innentől itthon kapnak enni, a mi kertünkben, a nagyokat nem etetjük odaát, és intézem az oltásaikat+az ivartalanításukat. Mármint a manóknak.

Maradnak. Azután gazdikeresők lesznek.

És(sel nem kezdünk mondatot), ha az idősebbek nem kapnak enni tőlünk a szomszédhoz -  ahogy említettem, eljárnak, máshol is esznek -, akkor vagy végleg elmennek, vagy ha a szomszéd megtartja a bódévárost, és oda fognak fialni, akkor gondja-sora. Intézze. Ez a tipikusan más f@szával verni a csalánt esete. Nem is értem. Ő mindennek "háttal áll".

P.s. - itthoniakról majd hétfőn írok, ha géphez kerülök. 

Előzmény: hello40 (28693)
hello40 Creative Commons License 2022.01.15 0 0 28694

Tovább néztem az oldalukat:

Előzmény: hello40 (28693)
hello40 Creative Commons License 2022.01.15 0 0 28693

Pandikám!

A honlapjukon árak nem szerepelnek - beszéltél velük, onnan tudod?

Egyébként ezt olvasom ott:

Egyéb tudnivalók a macskabefogásról:

Fontos! Állatokat nem altatunk! Ha írásban hozzájárul az új gazda, akkor van lehetőség beszélni az új gazdival is.

Gyakori kérdések

Általában kik veszik igénybe a macskabefogást, leadást és elszállítást?
Cégek, magánszemélyek, társasházak, intézmények.

Általában milyen igények szoktak felmerülni a macskabefogást, leadást és elszállítást rendelők részéről?
Csapda kihelyezés, terület bejárás, tanácsadás

Milyen feltételeknek kell megfelelnie macskabefogást, leadást és elszállítást rendelők vevőjének?
Igazolható tulajdonjog, cselekvőképes 18. életévet betöltött személy. Cégek, intézmények esetén számlaképesség.

Mitől függ a macskabefogás, leadás és elszállítás ellenértéke?
Orvosi költségek, takarmányozás, kiszállás.

Milyen speciális igények szoktak felmerülni a macskabefogást, leadást és elszállítást során?
Csapda kihelyezés, ivartalanítás, macska taxi

Milyen plusz értéket tudunk nyújtani a macskabefogást, leadást és elszállítást folyamatában, a hasonló területen tevékenykedő cégekkel szemben?
Utókövetési lehetőség, ellenőrizhető leinformálható menhelyek.

>>>>>>>

Hát, nem tudom, ez mind kamu lenne?

Én inkább azt gyanítom, talán orvosi kísérletekhez használják az átvett macskákat, nem arra, hogy elaltassák el őket.

Előzmény: gcscott1 (28690)
CBNora Creative Commons License 2022.01.15 0 0 28692

De ez borzasztó, ha így van! 

Legalább azt a gyönyörű hosszú szőrűt ne... Persze könnyen beszélek, én se kérem...

Kár, hogy nem lehet befogni őket, akkor a duplájából az ivartalanítás is megvan. Igaz, a duplája, de...

Mi eddig nem foglalkoztunk a szomszédok szaporulatával, csak mióta ideszületett az a kettő a melléképületbe. Idővel valahogy mindig elkoptak... Ezek a rokonok elég szelídek, remélem sikerül befogni és ivartalaníttatni őket, aztán majd valami lesz.

Menhelyeket nem kérdeztem, az ismeretségi körben egyelőre nem találtam jelentkezőt. Tavaly lett volna, de azt a kettőt megtartottuk. Szerencsére itt elég nagy tér van nekik, talán nem fertőzik össze egymást.

Előzmény: gcscott1 (28690)
hello40 Creative Commons License 2022.01.15 0 0 28691

Sziasztok!

Sajnos egyet kell értenem, bár, szerintem, ill. némely konkrét tapasztalatom alapján azért az IQ-szint is benne van a pakliban. :-((

Namármost, ha arra jön rá az intézményesített és szisztematikus néphülyítés, a kettő együtt katasztrofális eredményt képes előállítani. :-((

Borzasztó.

A gondolkodni képesek és hajlandók pedig szívnak miattuk, mint a torkos borz...

Előzmény: Dömmm (28688)
gcscott1 Creative Commons License 2022.01.15 -1 0 28690

Jó reggelt! Drága Mindenki! Altatni viszik őket😪. Sajnos túl régen vagyok benne az állatos mindenfélébe, hogy tudjam. 10.000 forintért visznek el 1 macskát.+5000 a kiszállás. Szerintetek???

1 db kombi oltás 10500 forint. Ki fizeti? Ök a 10.000-ből?  Egy nőstény ivartalanítása 20.000. Kb. a csilláron is macskák lógnak a menhelyeken, több alapítvánnyal is beszéltem, dugig vannak, ráadásul ideiglenes befogadók se tolonganak. A cégről semmit, de semmit nem tudni. Se egy név, se egy adószám, se egy telephely, semmi. Na meg persze adnak információt a cicákról, ha a befogadó hozzájárul🤣🤣🤣. Anyád. Azért lesz egy pár kérdésem hozzájuk. 

Dömmm Creative Commons License 2022.01.15 0 0 28689

A Türk Tanács villája okán:

https://m.hvg.hu/gazdasag/20220114_rtl_turk_tanacs_ybl_villa

A kommentek szuperek! :-)))

Dömmm Creative Commons License 2022.01.15 0 0 28688

Jenő Kaltenbach

jan.13.

A szemfènyvesztő

Elkèpesztő ez az ország!

Orbán minden intèzkedèse abból fakad, hogy sikerült a lakosság egyik felèt olyan szintre lebutítani, hogy a károsat hasznosnak, számára előnyösnek lássa, így azt higgye, hogy a drága miniszterelnök úr róla gondoskodik.

Ahhoz hogy èszrevegye, hogy ami törtènik az neki lesz rossz, azaz nem az ő hanem kizárólag Orbán ès köre számára előnyös, el kellene jutnia a gondolkodni tudás legalább átlagos szintjère.

Fèlreèrtès ne essèk, ez nem IQ, azaz nem a szellemi kèpessèg, hanem a józan èsz ès az elvakult elme problèmája.

Nincs ebben semmi újdonság, Orbánnak számos törtènelmi elődje van, de különös módon a dolog mègis újra megismètlődik.

Pedig vègül ezeknek a figuráknak mind hasonló a sorsuk, azaz a bukás, kivève ha előbb halnak meg mint a rendszerük.

Dömmm Creative Commons License 2022.01.15 0 0 28687
Dömmm Creative Commons License 2022.01.14 0 0 28686

Elég sokat meg tudok nézni a face-n, csak szívem szerint segítenék a Zállatorvosnak, megérdemli.

Előzmény: hello40 (28678)
hello40 Creative Commons License 2022.01.14 0 0 28685

Tragikus:

Magyarországon október eleje és január eleje között  82-re nőtt a fagyhalál áldozatainak száma – közölte a Magyar Szociális Fórum.

Az MSZF hozzátette, hogy a tavalyi év ezen időszakához képest idén többen fagytak meg, ugyanis 2020 októberének eleje és december közepe között 55 áldozatról tudtak.

Az MSZF szerint az emelkedés nem az idei hidegebb télnek, hanem annak tudható be, hogy a szétzilálódó szociális háló nem védi meg az idős, beteg, magányos embereket.

>>>>

Azaz nem tudni, közülük hányan a saját lakásukban vagy kalyibájukban fagytak meg, nem csak a szabad ég alatt! :-((

Fő, hogy a csókos milliárdosok zsebe a pandémia alatt is további milliárdokkal hízott a kormány jóvoltából! :-((

hello40 Creative Commons License 2022.01.14 0 0 28684

Pandikám, nagyon keveset tudunk mostanában Rólatok, igen szűkszavú lettél. Ennyire el vagy foglalva egyebekkel?

Hogy vannak a benti cicáitok, mit csinálnak egész nap? Béke van közöttük?

És Panni hogy viszonyul a "család" létszámbővülésének immár állandósulásához?

Tudod, macskauralom ide vagy oda, Panni számomra a number one az állatseregletből! :-))

Előzmény: gcscott69 (28662)
CBNora Creative Commons License 2022.01.14 0 0 28683

Persze, és még nőnek is.

Később meg majd annyit kapnak, amennyitől nem híznak el. Elég kegyetlen is tudok lenni, nem hat meg, ha kajáért könyörögnek. De eddig eddig egyik macskám se evett többet a kelleténél, nem kellett direkt visszafogni őket.

Előzmény: hello40 (28682)
hello40 Creative Commons License 2022.01.14 0 0 28682

Szerintem nagyon racionálisan oldod meg. A bentiek, gondolom, mászkálnak, ugrálnak, játszanak egymással, nem csak egyhelyben tespednek egész nap, akkor meg lemozogják a plusz kalóriát.

Előzmény: CBNora (28681)
CBNora Creative Commons License 2022.01.14 0 0 28681

Nálunk a bentiek se híztak el a száraztól. 

Kintieknél a rendszeres etetéshez más nem is nagyon jött szóba, konzervvel etetve nem lehetne rendesen tisztán tartani a környezetüket és visszaszedni a megmaradt kaját. Ebből mindig kapnak, ha kérnek, kis adagokat is tudok adni. A kibontott konzervet hűtőben kell tartani, etetni viszont nem jó olyan hidegen, ez szerintem kintiekhez nem jó.

A bentieket lehet időre etetni, a kaját előre kiveszem a hűtőből (Röfiét, a másik kettő megeszi, amit kibontok), a kintieket csak akkor tudom megetetni, mikor megjelennek. Aránylag megbízhatóan jönnek reggel és délután, de biztosra menni nem tudok.

Kintieknél télen nem is szempont a hízás, egy egészséges kinti macska ilyenkor kövér. Hidegben zabálni kell.

Előzmény: hello40 (28680)
hello40 Creative Commons License 2022.01.14 0 0 28680

Nyilván eleget mozognak mellette.

A tegnap a filmben bemutatott benti macska volt. Nem lehetett tudni, mi volt előbb:  a kaján kívül a lustaságából eredt a túlsúlya, vagy a túlsúlya vezetett a mozgáshiányához. 

Előzmény: CBNora (28679)
CBNora Creative Commons License 2022.01.14 0 0 28679

A kintiek csak szárazat kapnak, egyelőre Royal Canin Pediatric Growth-t. Az állatorvosunk ezt ajánlja. Gombcóc és Emília is ezen nőtt föl, nagyon szépen fejlődtek. Most ivartalanított kölyköknek való tápot esznek. Ők esténként kapnak ketten egy alutasakosat is, Röfike meg reggel-este egy alutálcás kölyökpástétom negyedét.

Lemonka csak szárazat eszik, mást nem is hajlandó. Sovány. 

Volt már több macskánk, mind kapott szárazat, és egyik sem volt kövér. Medve se szívesen evett mást, valószínűleg az előző gazdája ahhoz szoktatta.

Előzmény: hello40 (28677)
hello40 Creative Commons License 2022.01.14 0 0 28678

A facés linken nem tudod megnézni?

Előzmény: Dömmm (28675)
hello40 Creative Commons License 2022.01.14 0 0 28677

Szép a bundájuk, jó húsban vannak,  látszik, hogy jól tartod őket. A vörös kandúr nagyon kis öntudatos cica lehet, a szeméből legalábbis ezt olvasom ki.

Örülök, hogy Röfi meggyógyult - tetszik, amilyen bátran belenéz a kamerába! Aranyos cica.

Csak száraz tápot kapnak? Épp a tegnapi macskás adásban mondták egy túlsúlyos macsek lefogyasztása kapcsán, hogy azok tele vannak gabonával, ami egy idő után nem kívánt plusz súlygyarapodást eredményez. Mivel a macska húsevő, a száraz táp legyen a kevesebb, amit enni kap.

Előzmény: CBNora (28674)
Dömmm Creative Commons License 2022.01.14 0 0 28676

Pandikám,

nincs miért szégyellni Magad!

A cicák javulnak, gyógyulnak, és ez a cég NEM altatni viszi őket! :-))

Te így is messze többet tettél értük, mint ami általában elvárható.:-)))

Előzmény: gcscott1 (28672)
Dömmm Creative Commons License 2022.01.14 0 0 28675

Sajnálom, hogy nincs pénzem a Patreonra, szívesen támogatnám, mert nagyon jók a filmecskéi! :-)))

Nóra, köszi, hogy idehoztad! :-)))

Előzmény: CBNora (28670)
CBNora Creative Commons License 2022.01.14 0 0 28674

Hm... Nem is tudtam, hogy ilyen van. Csapdát adtak?

Bízzunk benne, hogy legalább kísérletet tesznek az elhelyezésükre.

Az a hosszú szőrű fehér különösen szép, talán vannak esélyei. Meg úgy általában a hófehér macska viszonylag kelendő lehet.

Ezekből az itteniekből vasárnap kell befognom a két nőstényt, hétfőre vannak kiírva ivartalanításra. Tegnap kicsit alaposabban kitakarítottam a növényteleltető helyiséget a melléképületben, oda szeretném bezárni őket. Megszüntettem (remélem) azokat a búvóhelyeket, ahonnan nem tudnánk kiszedni őket. Terv szerint konzervvel becsalom őket, majd holnap, esetleg már ma tréningezem is őket. Egy rövid időre már mindegyiket becsaltam oda. Nem kajával, csak jöttek utánam kíváncsiságból.

Addig is barátkozom velük. A kandúrkát lehet dögönyözni is, vele semmi gond. A két teknőc bizalmatlanabb, tartanak a simogatástól. A kisebbikkel óvatos kis pofozkodásig már eljutottam.

Sajnos szeretem őket. Szépek, talpraesettek, önállóak. A legújabb videó a kintiekről:

https://youtu.be/mcGfdkXxzgY

Képek róluk és Röfiről:

https://photos.google.com/u/1/share/AF1QipOBioIGoMBETwaChx_HNYKOMOSNNR2Z8iJaiQgSE1SZYbllrZmsqgURpXZgXGFSUQ?key=RmdvNW0wTHRVdFZCUWNoRFBFbktMOWVWT2ZwV293

hello40 Creative Commons License 2022.01.14 0 1 28673

Nem látom, hogy miért kéne magad szégyellni. Ezt olvasom az oldalukon:

A macskaelszallitas.hu csapatának munkatársai egyénileg is elhivatottak, és eddig is nagy figyelmet fordítottak az állatok életminőségének javítása érdekében.

Főképp állatmenhelyekkel, és ideiglenes befogadó helyekkel vagyunk kapcsolatban. Előzetes egyeztetés után, az állatot, állatokat átvesszük, igény esetén befogjuk, és elszállítjuk a befogadóhoz. Állatot nem altatunk!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!