Keresés

Részletes keresés

StratoFan Creative Commons License 2002.01.03 0 0 3483
Szia Patkó!
Ha megfelel segíthetek én is POD-ot venni az ebay-ből. Egyik fórumtársunknak (na vajon kinek? :)))) már útban van errefelé egy POD2-es, pedálok nélkül 70.000 ft-jába került, és én is rendeltem amcsiból egy Digitech RP100-at 30.000-ért. Ezek az árak itthoni árak fele. Érdemes. KB 3 hét amíg megérkezik és előre kell fizetni. De a POD2-höz a nagypedál újra kb 60-70.000 ft, akkor is ha kint rendeled, akkor is ha itthon veszed.
SF
Előzmény: Patkó (3480)
Rolandoo78 Creative Commons License 2002.01.03 0 0 3482
Sziasztok!

Van valakinek bármilyen tapasztalata vagy véleménye a Fender Stratocaster Richie Sambora(Mexikói) modellről. Most kaptam egy nagyon kedvező ajánlatot rá. Zsír új. Kipróbáláskor nekem nagyon szimpi volt. Egyébként nmost N2-esem van. Szóval, ha van valakinek véleménye vagy tapasztalata, akkor írja meg! Kösz!

Zoldalma Creative Commons License 2002.01.03 0 0 3481
Ha ilyen új, akkor elöfordulhat, hogy még nem állt be teljesen a nyak görbülete - ezt rendszerint lehet állítani, imbuszkulcs vagy hangszerész igénybevételével. Húr hibája nemigen, hacsak nincs kikopva a 12. bundnál - vagy fordítva, a bund van kikopva, de egyik se valószínü egy 2 hónapos gitáron.
Előzmény: Cipó (3478)
Patkó Creative Commons License 2002.01.03 0 0 3480
PELE Mester, légyszives jelentkezz! Segits nekem egy POD 2.0-t szerezni!
Üdv. Patkó
Boldog új esztendőt mindenkinek!
StratoFan Creative Commons License 2002.01.03 0 0 3479
BUÉK!
Van-e valakinek DeArmond S67 gityója, esetleg ugyan ez hathúrosban? Érdekelne, tényleg olyan jó-e mint ahogy a zenészmagazinban írják, mert ez lett az "év gitárja" 67.000 Ft-ért. Én meg itt szívok egy 40.000 ft-os szupergagyival.
Cipó Creative Commons License 2002.01.03 0 0 3478
Sziasztok.
Ismét kérdéssel fordulok hozzátok.
Ha a gitárom a húrja a 12. bundnál lefogva hozzáér a 13 as bundhoz és emiatt játszhatatlan, akkor ez lehet a húr hibája?
Mert amikor megvettem nem észleltem ezt a hibát, most meg az A és D húr is zizeg. (2 hónapos Ibanez 120 ezres elektroakusztikus gitárról van szó).
ROCKER Creative Commons License 2002.01.02 0 0 3477
Figyusz! Nem akarom megvenni, de szívesen meghallgatnám. Mindkettőt:))
Előzmény: Linda_ (3475)
Blindmouse Creative Commons License 2002.01.02 0 0 3476
Miért nem tartod meg?? elvagy te 2 gitárral is, nem?
Előzmény: Linda_ (3475)
Linda_ Creative Commons License 2002.01.02 0 0 3475
Figyusz mániákusok.
Nyáron voltunk Erdélyben, és hoztunk onnan gitárt. Tehát román gitárról van szó. (100% fenyő) Én tesómnak vettem, de nem érdemli meg. Gondoltam, hogy megtartom és eladom a sajátomat, mert ez még annál is szebben szól, de az enyémhez rájöttem, hogy nagyon sok emlék fűz és 4 év mégiscsak 4 év. Szóval nehéz szívvel, de eladó. Akusztikus, nejlon húros (új húrokkal) és nagyon szépen szól, de ezt hallani kell persze. Mit mondjak még... ja igen, irányár 30, és nem adom oda azért bárkinek.
üdv
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.01 0 0 3474
BuÉK mindenkinek!
Szépen zárult az elmúlt év! Sikerült megszereznem Őt:

ROCKER Creative Commons License 2001.12.29 0 0 3473
Sokáig nem voltam, és sokminden történt:))

Üdv minden régi és új gitármániákusnak!

Igazából csak gitározásban gazdag új esztendőt szerettem volna kívánni, de volt itt egy vita, amihez hozzáfűzném a szubjektív véleményem.

Szóval a H és a B tök ugyanaz, és mindkettő létezik, és elfogadott íratlanul és leírva is.

H: Osztrák/német/olasz... iskolák tanítványai ezt ismerik (magyarhonban is ez terjedt el, legalább is klasszikus zene tekintetében)

B: Angol/francia... iskolák szabályai szerint.

Én az oszták iskolát részesítem előnyben.

bH és #A pedig nem ugyanaz, akárki akármit mond, még akkor sem, ha gitáron úgy tűnik. Gitáron persze a külömbséget csak érezni lehet, csak a "szövegkörnyezetből" derül ki, hogy melyik. Hegedűn és énekileg a valóságban is más. A bé egy hajszállal alacsonyabban van, mint az aisz. A bé az A felé tart, az aisz pedig a H felé. Ez akkor okoz problémát, ha a gitár és a hegedű ugyanazt játsza. Akkor bizony oda kell figyelnie a hegedűsnek, hogy ne a megszokott módon fogja le a hangokat.

Számítógépen/szintetizátoron pl. e miatt sem lehet igazán jól modellezni a hegedűjátékot.

A gyengén gitározó amatőr hegedűst hallottátok:)) Nem kell hozzászólni, csak úgy megjegyeztem...

Aztán jövőre se lankadjon a gitárszenvedély!!!

És csak hogy tudjátok: Mahagóni - Seymour Duncan (így kell írni?) - Powerstate az isteni kombináció. (mindenféle digi-kütyü nélkül)

Szóval BUÉK!

sztyepp Creative Commons License 2001.12.29 0 0 3472
Természetesen használom. Attól lesz "csövesebb" érzete a soundnak. A torzítónál lehet kifejezetten észrevenni a változást, de tiszta csatornán is változtat a hang karakterén. Nagyobb hangerőn is hasonló szerintem, mert én általában elég hangosan játszom, 7-es körül van általában a gerőpoti.
Előzmény: tomci (3471)
tomci Creative Commons License 2001.12.29 0 0 3471
A sor végén található "vibe" gombot használod? Milyen? Azt benyomva "szobai hangerőnél" (hangszerbolt próbafülkéje) egész szép kerek hangot produkált. Jobban kihajtva gondolom nincs olyan jelentős hatása (a laney honlapon is azt írják, hogy a gyakorló hangerő esetén kerekít - gondolom vmelyik mély frekvenciát emeli...)
Előzmény: sztyepp (3468)
sztyepp Creative Commons License 2001.12.27 0 0 3470
Nos, az e-mail visszajött a címedről.

Erre a címre írhatsz nekem: sztyepi@freemail.hu.

Előzmény: sztyepp (3469)
sztyepp Creative Commons License 2001.12.27 0 0 3469
Szia zepp!

Gitár még megvan. Küldtem egy mailt a freemailes címedre.

Előzmény: zepp (3452)
sztyepp Creative Commons License 2001.12.27 0 0 3468
Ugye nem rossz a kicsike? :) Bár én igazából vastagabb csöves soundra vágyom, a TF200-as meg kicsit csattogós. Ezért fájó szívvel, de előbb-utóbb le fogom cserélni a Laney-t. Majd szólok. :)
Előzmény: tomci (3451)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.25 0 0 3467
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a segítségeteket. Beszerzem a könyvet, és átnézem az oldalakat is.
Kellemes ünnepeket!
Kev
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.25 0 0 3466
...zenei alapismeretek itt is:
http://www.terrasoft.hu/kultura/zf1/ZF1.HTM
Előzmény: szani (3465)
szani Creative Commons License 2001.12.25 0 0 3465
Látom zakk wylde megelőzött:-)( ez tényleg jó könyv) A neten kiindulásnak nézd meg gitar.lap.hu oldalt , ill. ha visszaolvasol a topicban ott is találsz pár linket.
www.harmony-central.com oldalon van néhány oktatóprogram is. StratoFan -nak is van egy jó lapja a stratofan.rentahost.net/stratofan/ címen.
A Gitáriskola pont kezdőknek készült , de teljesen a gyakorlattal foglalkozik. Én is azzal a könyvvel kezdtem ,de szükségét éreztem az elméletnek , mert az "így fogd meg a gitár nyakát D-dur akkordhoz" típusu instrukció mellé szerettem volna tudni , hogy mitől D-dur egy akkord.
Kesztler Lőrinc: Zenei alapismeretek c. könyvét tudom ajánlani. Helyenként lehet , hogy túl elméletinek tűnik(vagy az is) de ha átlapozod, a lényeges dolgokat megtalálod benne.
Előzmény: Törölt nick (3462)
torban Creative Commons License 2001.12.25 0 0 3464
Köszi Balázs !
Előzmény: BALáZS (3454)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.25 0 0 3463
Szia Kevlar!
Nagyon ajánlom a figyelmedbe az Andrásik Remo: Gitár kézikönyv-ét (elméleti és gyakorlati alapismeretek), ebben mindent megtalálsz a problémáidra... üdv. from zakk
Előzmény: Törölt nick (3462)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.25 0 0 3462
szani
Ezt a könyvet már kiolvastam, de hiába, ez a könyv nem laikus kezdőknek készült - vagy én vagyok túl korlátolt. Természetesen értem mire gondolsz, igazad van, de a könyv ilyesmire nem tér ki. Oktatóanyagot pedig még nem találtam a neten. (Te tudsz címet? :)
Sziasztok!
Kev
Előzmény: szani (3461)
szani Creative Commons License 2001.12.25 0 0 3461
Kevlar
Én nagyon-nagyon kezdő vagyok gitártanulásban , de ennek ellenére (vagy pont ezért) azt javaslom , egyelőre tedd félre a gitárt és a hangolót , és nézd át az elméletet. Amíg legalább az alapokat nem tudod (pl. mi az hogy E hang stb.) addig nem sokra jutsz. Neki lehet állni tab-okból pengetni , de ha nem tudod , hogy mi hol és miért van akkor nem tudsz továbblépni. A neten lehet oktató anyagot találni , de szerintem a húszéves könyvedben is benne vannak az alap dolgok (ill. a fórumban visszaolvasva is sokmindent találsz).
Bocsi , hogy kezdő létemre tanácsot adok, de talán én még jobban átérzem a helyzeted mint a profik :-)
Előzmény: Törölt nick (3458)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.25 0 0 3460
Nos a 'H' húrt a Muszty-Dobay Gitáriskola írta.
Tehát ugyanúgy állítsam a hangolót mindkét E húrhoz?
Köszönöm
Kevlar
Előzmény: Blindmouse (3459)
Blindmouse Creative Commons License 2001.12.25 0 0 3459
az E hang az E hang marad akárhol fogod, ezt a hangolód is fel fogja ismerni..
olyan hang meg nincs hogy "H", de ezt a vitát lerendeztük pár Héttel ezelőtt, visszaolvasHatod. :)

Előzmény: Törölt nick (3458)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.25 0 0 3458
Sziasztok!
Nos az én 20 éve íródott könyvemben a B húrt H-nak írják. (Nem értek hozzá :).
Már csak azt nem tudom, hogy a hangolón az E hang a gitáron melyik E -nek felel meg. És akkor a másik E húr melyik hangnak.
Köszönöm a segítséget, kellemes ünnepeket!

Kevlar

Előzmény: Blindmouse (3456)
BALáZS Creative Commons License 2001.12.25 0 0 3457
Kevlar

A "vastag" húrtól a "vékony" felé a következő a húrok neve: E6, A, D, G, B, E1.

Előzmény: Törölt nick (3455)
Blindmouse Creative Commons License 2001.12.25 0 0 3456
Mióta is próbálod elsajátítani a gitárolás művéxetét? :)
Előzmény: Törölt nick (3455)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.25 0 0 3455
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem:
Kaptam egy Yamaha YT-250 -es krómatikus hangolót, én naívan azt hittem könnyen betudom hangolni vele a klasszikus gitárom, de tévedtem, mert a kijelzőn a hangok sorakoznak (C,D,E,F,G,A,B és #), nekem pedig fogalmam sincs, hogy melyik hangot, melyik húrhoz párosítsam. Nagyon nem értek hozzá. Ha tudnátok segíteni, annak nagyon örülnék. Előre is köszönöm.
Üdv és kellemes ünnepeket!

Kevlar - kevlar@vianovo.hu

BALáZS Creative Commons License 2001.12.25 0 0 3454
torban

440- re kell hangolni. Ez az álltalánosan elfogadott és használt érték.

Üdv. Kellems ünnepeket

Előzmény: torban (3453)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!