No ne mondd má', hogy az első lány! A topic alapítójának emlékezni kellene a kis Grashopper-re! Főleg, hogy - ha emlékezetem nem csal - bősz levelezést is folytatott vele!! ;o)
Rocker
Szia! Jó, hogy megint itt vagy. Miért nem jöttél gitározni a topictalálkozóra?? ;o))
Rolando78
Szerintem akkor cserélj, ha stratosabb hangzásra vágysz. Mert szerintem a Samborra modell nem lesz jobb az N2-nél. Csak más.
Szerintetek mi az oka hogy mostanában annyi boss gt3 hírdetést látni? Eddig erről a cuccról többnyire jó dolgokat hallottam. Ha valaki bővebb infót tudna adni róla, szívesen olvasnám.
StratoFan! Neked mi a véleményed a GT3-ról? Az e-bay-on lényegesen alacsonyabb liciteken fut.
Azonkívül, hogy Búék mindenkinek, megsúgom, hogy nekem véletlenül egy mexikói Richie Sambora Strat modellem van. Ami a gitárt illeti, szerintem egy kurva jó gitár. Alapvetően egy kicsit keményebb, rockosabb (homogénebb) hangja van, mint egy alap-Stratónak, köszönhetően a testnek, meg a vadállat Dimarzio humbuckernek (PafPro). Az alap, 3 single-coil-os Strat csilingelősebben, csattogósabban szól, az Overdrive hangszínek azért finomabbak azzal, de ez meg a rockot tudja jobban, de azt nagyon!!! Egyetlen nagy hibája, hogy csak 21 bundos, de ez kibírható. A nyak pontos, kényelmes, a tremolo állat. És szép. A mester aláírása a nyakon különösen szívetmelengető. Szóval attól függ, milyet zenét játszol. Mert ha blues-hoz kell, akkor nem biztos, hogy ez a legjobb választás. Ha viszont mindenevő vagy, akkor az egyik legjobb, mert azért a strato hang nagyon benne van.
Ami a kérdésedet illeti, nem tudom milyen az N2, még nem próbáltam, de nem biztos, hogy azt lecserélném. Eddig csak rendkívül pozitív jelzőket hallottam vele kapcsolatban.
Ja, és még annyit, hogy az én gityóm egy Fender RocPro1000-be szalad bele egy fasza kábellel, és persze nagyon disznón szól, minden effekt nélkül, nagyon ott van.
Hát nagyjából ennyi, remélem tudtam segíteni. De gyakran vagyok a fórumon, úgyhogy kérdezz még nyugodtan!!!
Üdv, Figyusz Csabi
Szevasztok!!!!
Van valakinek eladó Gitárszintije?
Ha igen, akkor várom a hozzászólásokat. Vagy érdemese e venni régit, szóval hogy nem gagyi azoknaka hangja?
Előre is köszi
páááááá
Blindmouse: ja ha mondjuk az egyik elektromos lenne....
ROCKER: arra ne is pályázz :)
GG: Mert nagyon hanyagolja, olyan gazdit szeretnék aki szeretné. Amúgy mióta hirdetem, egyre többet játszik rajta (kéthetente egyszer). A rosszarcúaknak nincs esélyük csak ha jószívük van:) Miért csak én vagyok lány? Ez gyanús...
Nekem egy jó barátom mesélte, hogy úgy tudja, a h-ból akkor lett b, amikor valamikor valaki a gót írásmód miatt egyszer elnézte (tényleg könnyű elnézni, mert ott a h majdnem b) és aztán valahogy úgy maradt. Hát nem jó sztori??? :*)
Zakk:
Őrá én is kiváncsi leszek, így első látásra teccik a kicsike...:)
Linda:
Miazhogy a tesód nem érdemli meg. Ő a testedből való test, véredből való vér. Kétszer is gondold meg, odaadod e ilyen rosszarcúaknak. Amúgy meg axem mindnyájunk nevében üdvözölhetem az első nőt, aki a topicba ír (márha a nevedet a nemed szerint választottad)
Törpiek:
Hát így újév elején még kevés a mondanivaló, de én is csatlakozom a Boldog Új Évet Kívánók sorába.
Hangszerboltban be tudják állítani, nem hiszem, hogy sokat kérnének érte. Egyébként nem egy ördöngösség, csak nem biztos, hogy egy kéthónapos gitáron kezdeném el gyakorolni :-) Egyik irányba tekered - domborodik, másik irányba tekered - homorodik. Általában a gitár fején a húrok alatt van egy kis müanyag lap, azt eltávolítva lehet hozzáférni.
A "beállást" arra értettem, hogy a fa tulajdonságai idövel változnak, új gitárnál elkézelhetö, hogy mostanra érte csak el a stabil állapotot, ahonnan már nem görbül tovább.
Szia Patkó!
Ha elegendő a kisebbik pedál, van rá esély hogy kijön összesen 100-ból, de lehet hogy a pedált és az effektet külön kell megvenni, esetleg egyiket előbb mint a másikat két eladótól. És idő kell ahhoz is hogy az ebay-en találj egy megfelelőt, + a licit lejártának ideje. Lehet új is, lehet használt is, de alapvetően jó cuccok vannak, az enyém pl. zsír új és liciten kívül rendeltem mert nem volt kedvem a licittel vacakolni. Szerintem kezdj el keresgélni az ebayen, és ha találtál valami kedvedre valót, szólj, segítek abban hogy megbízható-e az eladó személye, meg hogy hogyan tudod kifizetni. Első körben az a javaslatom, hogy ahol azt látod "reserve not yet met" azokat hagyd a fenébe. Ahol ehelyett az van hogy "no reserve" vagy "reserve met" ott érdemes válogatnod ha még belefér a pénzbe az összeg. A lejárat ideje gyakra magyar idő szerint éjszakára esik, de érdemes résen lenned, mert még egy percel előtte is rálicitálhatnak. A vége előtt meg fölösleegs licitálgatni mert csak a végső árat srófolod felfelé. A végén kell egyet hogy elvidd amit akarsz :). Sok pod van az ebay-en, idővel biztos találsz megfelelőt.
Szia StratoFan!
Hát persze hogy megfelel, és nagyon köszön előre is. Jelenleg még meg van az előző effektem, de azt a jövőhéten megveszik és akkor lesz kb 100 ropi kp-m. Viszont okvetlenül kell hozzá egy pedál is, legalább egy FB4-es. Egyébként ezek új cuccok, amit vettetek? Mert ha ennyi léből használtan kijönne egy nagypedál+pod2, az lenne a legjobb.
Szia Patkó!
Ha megfelel segíthetek én is POD-ot venni az ebay-ből. Egyik fórumtársunknak (na vajon kinek? :)))) már útban van errefelé egy POD2-es, pedálok nélkül 70.000 ft-jába került, és én is rendeltem amcsiból egy Digitech RP100-at 30.000-ért. Ezek az árak itthoni árak fele. Érdemes. KB 3 hét amíg megérkezik és előre kell fizetni. De a POD2-höz a nagypedál újra kb 60-70.000 ft, akkor is ha kint rendeled, akkor is ha itthon veszed.
SF
Van valakinek bármilyen tapasztalata vagy véleménye a Fender Stratocaster Richie Sambora(Mexikói) modellről. Most kaptam egy nagyon kedvező ajánlatot rá. Zsír új. Kipróbáláskor nekem nagyon szimpi volt. Egyébként nmost N2-esem van. Szóval, ha van valakinek véleménye vagy tapasztalata, akkor írja meg! Kösz!
Ha ilyen új, akkor elöfordulhat, hogy még nem állt be teljesen a nyak görbülete - ezt rendszerint lehet állítani, imbuszkulcs vagy hangszerész igénybevételével. Húr hibája nemigen, hacsak nincs kikopva a 12. bundnál - vagy fordítva, a bund van kikopva, de egyik se valószínü egy 2 hónapos gitáron.
BUÉK!
Van-e valakinek DeArmond S67 gityója, esetleg ugyan ez hathúrosban? Érdekelne, tényleg olyan jó-e mint ahogy a zenészmagazinban írják, mert ez lett az "év gitárja" 67.000 Ft-ért. Én meg itt szívok egy 40.000 ft-os szupergagyival.
Sziasztok.
Ismét kérdéssel fordulok hozzátok.
Ha a gitárom a húrja a 12. bundnál lefogva hozzáér a 13 as bundhoz és emiatt játszhatatlan, akkor ez lehet a húr hibája?
Mert amikor megvettem nem észleltem ezt a hibát, most meg az A és D húr is zizeg. (2 hónapos Ibanez 120 ezres elektroakusztikus gitárról van szó).
Figyusz mániákusok.
Nyáron voltunk Erdélyben, és hoztunk onnan gitárt. Tehát román gitárról van szó. (100% fenyő) Én tesómnak vettem, de nem érdemli meg. Gondoltam, hogy megtartom és eladom a sajátomat, mert ez még annál is szebben szól, de az enyémhez rájöttem, hogy nagyon sok emlék fűz és 4 év mégiscsak 4 év. Szóval nehéz szívvel, de eladó. Akusztikus, nejlon húros (új húrokkal) és nagyon szépen szól, de ezt hallani kell persze. Mit mondjak még... ja igen, irányár 30, és nem adom oda azért bárkinek.
üdv
Igazából csak gitározásban gazdag új esztendőt szerettem volna kívánni, de volt itt egy vita, amihez hozzáfűzném a szubjektív véleményem.
Szóval a H és a B tök ugyanaz, és mindkettő létezik, és elfogadott íratlanul és leírva is.
H: Osztrák/német/olasz... iskolák tanítványai ezt ismerik (magyarhonban is ez terjedt el, legalább is klasszikus zene tekintetében)
B: Angol/francia... iskolák szabályai szerint.
Én az oszták iskolát részesítem előnyben.
bH és #A pedig nem ugyanaz, akárki akármit mond, még akkor sem, ha gitáron úgy tűnik. Gitáron persze a külömbséget csak érezni lehet, csak a "szövegkörnyezetből" derül ki, hogy melyik. Hegedűn és énekileg a valóságban is más. A bé egy hajszállal alacsonyabban van, mint az aisz. A bé az A felé tart, az aisz pedig a H felé. Ez akkor okoz problémát, ha a gitár és a hegedű ugyanazt játsza. Akkor bizony oda kell figyelnie a hegedűsnek, hogy ne a megszokott módon fogja le a hangokat.
Számítógépen/szintetizátoron pl. e miatt sem lehet igazán jól modellezni a hegedűjátékot.
A gyengén gitározó amatőr hegedűst hallottátok:)) Nem kell hozzászólni, csak úgy megjegyeztem...
Aztán jövőre se lankadjon a gitárszenvedély!!!
És csak hogy tudjátok: Mahagóni - Seymour Duncan (így kell írni?) - Powerstate az isteni kombináció. (mindenféle digi-kütyü nélkül)
Természetesen használom. Attól lesz "csövesebb" érzete a soundnak. A torzítónál lehet kifejezetten észrevenni a változást, de tiszta csatornán is változtat a hang karakterén. Nagyobb hangerőn is hasonló szerintem, mert én általában elég hangosan játszom, 7-es körül van általában a gerőpoti.
A sor végén található "vibe" gombot használod? Milyen? Azt benyomva "szobai hangerőnél" (hangszerbolt próbafülkéje) egész szép kerek hangot produkált. Jobban kihajtva gondolom nincs olyan jelentős hatása (a laney honlapon is azt írják, hogy a gyakorló hangerő esetén kerekít - gondolom vmelyik mély frekvenciát emeli...)