Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Calliope Creative Commons License 1999.04.07 0 0 78
Kedves csinnnKA! SOK-SOK GRATULA!

(És majdcsak meglesz hozzá az autó is...)

Előzmény: csinnnKA (76)
csinnnKA Creative Commons License 1999.04.07 0 0 76
Calliope & Körte & minden kedves bíztatóm és segítőm!
Ezúton értesítelek benneteket, hogy múlt hét csütörtökén (igen, április 1-én ;-D) sikeres forgalmi vizsgát tettem. Juppijájééééé!
(Túléltem. Pedig nagyon izgultam ám.)

Calliope!
Jelenleg -márciusban történt házvásárlásunk miatt- új autót max. lopni tudnánk, venni semmiképp. De azon vagyunk, hogy nyárra összejöjjön egy használt járgányra való. :-)

jack Creative Commons License 1999.04.02 0 0 75
Gerle!
Hányszor monygyammég hogy énisbénavoltam meghogy énisféltem
amígéltem...a forgalmi vizsgán össze fogod fosni magad, meg utána még vagy 1/2 évig ha autóba ülsz. De ez CSAK úgy fog elmúlni, ha minél többet vezetsz. Én azt javasolnám, hogy egyedül...ha már halni kell ne ketten haljanak! :) A sáwáltásnál mindig ki kell nézni oldalra - nem elég csak a tükörbe - én már elkerültem így néhány koccanást...igyekezz ugyanolyan gyorsan döngetni mint a többiek, így nincs az a veszély, hogy besorolsz mondjuk jobbra, és addigra a másik utolér és már nem férsz be...
Cincor álnéven...
Körte Creative Commons License 1999.04.02 0 0 74
Sziasztok!
CsinnKa!

Nem szabad félned! Ha félsz, akkor elbizonytalanodsz, és annak csak rossz vége lehet. Kétségtelen, hogy meg kell tanulni nézni a tükröket, hogy mekkora az adott kocsi holttere, közben előre nézni, hogy bele ne látogass az előtted haladóba. De főként ne halogasd a vizsgát. Minél tovább sokkolod magad, annál nehezebb lesz. Persze könnyen mondom, mert én már 12 évesen vezettem, persze elhagyott földúton. Nekem a jogsi megszerzése után sokat segített, hogy robogóztam, és egyedül vezettem.
Az oktatóm szerint nem az a baj, hogy hibáztál, hanem az, hogy nem tudod mit hibáztál.
Ü.K.

cyd Creative Commons License 1999.04.02 0 0 73
Hali Mindenki!

Így elszálltak az árak? 96.09-es a jogsim és kb. 30-40000 volt az egész cájg.

Az én oktatóm megmondta, hogy a vizsgabiztosom kétesélyes vagy adok Neki vagy nem. Nem adtam. Átmentem. De a zsebemben szorongatott 5000-t utána odaadtam az oktatónak, teljesen odavolt. Ha olyan az oktatód kérdezd meg Tőle, hogy a vizsgabiztosnak adj-e vagy sem.
Egyébként szerintem egyedül a legjobb este kis forgalomban friss jogosítvánnyal firkálni. Az ember a saját hülyeségéből tanulja a legtöbbett.
Pl. Csúszós lejtős úton fékeztem, pár méter után elkezdett csúszni az autó(természetesen kormányozhatatlan volt), lámpaoszloptól 1 méterre megis megálltam. Othhon elmeséltem, mondták, hogy ilyenkor nem taposni a féket, hanem fel-fel engedni. Másnap már muszáj volt alkalmazni, különben elcsaptam volna a másik autót. Tehát vezess egyedül és a tapasztalataidat oszd meg igazán rutinossal. De nem árt a partnerral való vezetés sem.

Oktató: Simonyák Zoltán A Legjobb! telenfonszámot előkerítek, ha kell.

Bocs a sok dumáért

cyd

Calliope Creative Commons License 1999.04.02 0 0 72
CsinnnKA, és sikerült már azóta kocsit szereznetek? Mert ha megvan a jogsid, akkor vezetni, vezetni, vezetni minél többet! Különben később nem mersz majd újra volán mögé ülni. Én az első két hónapban minden vezetgetésem alkalmával annyira "izgatott" voltam, hogy mire eljutottam valahová, begörcsölt a jobb karom... :-DD De akkor is muszáj!
(Anno nekem is annyira remegett a lábam a rutinon, hogy egy picit rángatott a kocsi egy indulásnál. Szaggatottam tudtam csak nyomni a gázpedált...)

GaaS! Hogy sikerült a vizsga? Voltál már?

Ja, és hogy ne csupa kellemes élmény legyen itt: a hétvégén jól meghúztam a kocsinkat. Baromi szűk a garázsbejárónk (1-1 arasz van jobb és baloldalt, de benn a jobb falra rá kell állni, hogy el lehessen menni mellette), és tolatva jöttem kifele. Ideges voltam, ezért elkapkodtam. Megszívtam. :(

csinnnKA Creative Commons License 1999.03.30 0 0 71
"nekem volt két oktató barátom, ültem mögöttük. Mindenkives nagyon nyugodtak
voltak, kivéve a feleségekkel"

Te nem tudod, Cowboy, de nekem nagyon, de nagyon türelmes férjem van. (No meg aztán kell is hozzám türelem, elég sok mindenben.) ;-DDD

Előzmény: Cowboy (70)
Cowboy Creative Commons License 1999.03.26 0 0 70
Bugi néni
nagyon szerencsés vagy a pároddal, nekem volt két oktató barátom, ültem mögöttük. Mindenkives nagyon nyugodtak voltak, kivéve a feleségekkel. Házaspárok, ne tanitsátok egymást!
Én is emlékszem, mennyibe került a jogositványom, egy átlagos havi fizetés! Hivatásos, motorra, személy és teherautóra 1500Ft, vizsgadijakkal. Kitaláljátok az évet? (Aki 1966-ra tippelt, nyert egy alkoholmentes sört!vagy sormentes alkoholt)
csinnnKA Creative Commons License 1999.03.26 0 0 69
Bugi néni & Calliope & GaaS! :-)

Köszi a vigasztaló szavakat, rámfért! :-)
Őszintén szólva az első kanyarokat életemben a férjem "vezénylete" alatt tettem a nyáron. Aztán ősszel, épp, mire befejeztem az elméletet, és kezdődött a vezetés, ellopták a kocsinkat. :-(
Így aztán még arra sem volt módom, hogy életem párája vezetés közben magyarázhasson, és úgy tanultam meg a szlalomozást, kapubeállókat stb.-t, hogy kizárólag az oktatóm kocsiját használhattam. Szóval totál bénaság! :-)
Mégis sikerült elsőre a rutinvizsgám, és azt hittem, hogy "Hurrá, Hawaii, a forgalom már tök izgis lesz, csupa száguldás és élvezet!". Erre valahányszor új útvonalon megyünk, én lesem a táblákat, mint a bakegér, morgok a zebra szélén tétovázó gyalogosok miatt, és rettegek, ha sávot kell váltani. Pedig most már le kéne vizsgáznom (mármint az oktatóm szerint), mert vannak dolgok, amiket felesleges sokáig elhúzni.
Tény, hogy egyre több embertől hallom, hogy kezdetben ugyanolyan béna volt, mint én, félt vezetni, utálta a jobbkezes utcákat, a sávváltást, de aztán belejött. Hátha van még remény! :-)

Bugi néni Creative Commons License 1999.03.26 0 0 68
Én csak egy dologban vagyok biztos: a páromnak köszönhetem a legtöbbet, türelmesen kezdett el tanítani apukája Dacia-ján. Az oktatóm csak arra volt jó, hogy hivatalos úton megkaphassam a jogosítványt, mert tanítani nem nagyon tanított:
A rutin pályán egyszer elmondta, mit kell csinálnom, utána bement kávézni a többi oktatóval együtt az irodába. Nekem szerencsére első nekifutásra sikerült minden (ennek már hat és fél éve), de az biztos, hogy a vizsga elején úgy remegett a lábam az idegességtől, hogy állandóan attól féltem, nehogy lefulladjak. A legszebb érzés az volt, mikor a jogosítványom átvételének napján az apukám a kezembe adta a kocsikulcsot és egész egyszerően bemondta az úticélt.
Én csatlakoznék azokhoz, akik azt tanácsolták, hogy Budapesten tanuljon meg vezetni mindenki, aki később itt akar közlekedni, mert meg kell szokni a nagy forgalmat, a három-négy sávos utakat.
csinnKA!
Ha ennyire félsz, akkor eleinte ne vezess egyedül! Jobb, ha ül melletted egy türelmes ember, aki mellesleg a szeme sarkából figyelheti veled együtt a tükröket és aki egy-egy út után kielemzi, mi volt a hibád, hogy tanulhass belőle.
Mackó Creative Commons License 1999.03.26 0 0 67
Nekem kb. 4 hónapja van jogsim.
Pesten jártam mindent, a Blahán van az irodája a cégnek, asszem Road Autósiskola. Korrektek, nem ők a legdrágábbak, sok autójuk van. A KRESZ tanfolyam lemegy két hét alatt, utánna egyből lehet menni vizsgázni. Jó pont, hogy nem kell megvenni bazi drágán a kreszkönyvet meg a tesztkönyvet, kölcsönadják jóval olcsóbban amíg le nem vizsgázol. Ha még nem vezettél soha, akkor érdemes dízel autót kérni. A rutinon egyszer megvágtak, de ott a vizsgabiztos volt a bunkó szerintem. Forgalomban is először meghúztak, de az teljesen jogos volt. Nem adtam semmiféle kenőpénzeket, annak ellenére, hogy egy ismerősöm előttem pár hónappal vizsgázott egy másik cégnél, ahol az oktatója kerekperec megmondta, hogy mennyi a trifa a sikeres vizsgáért. A csajszi nem fizetett először, másodszor, aztán harmadszorra csak odaadta a 6000 Ft-ot, persze át is ment egyből.
Lyó tudni még, hogy ha van segédmotorra jogsid, akkor nem kell az elsősegélyt letenni, valamint, hogy _bármilyen_szakon_szerzett_gépészmérnöki és közlekedésmérnöki_diploma_(főiskolai vagy egyetemi) felmentést ad a műszaki vizsga alól is.

Jókedvet!
Mackó

Frank Drebin Creative Commons License 1999.03.26 0 0 66
En csak szornyulkodok.
Ennyibe kerul manapsag egy jogositvany? Nekem anno 90-ben 6500Ft volt mindenestul.
En gokartoztam sokat gyerekkoromban, mert a papamek cege gyartotta a motorokat a gokartokhoz. Ezert mar eleg koran megszerettem a vezetest. Az oktatom az elso oran megkerdezte, hogy vezettem-e mar? Mondtam, nem, mert nem tudtam jo pont lesz-e? Kirohogott, amikor elindultam es csak haladtam folyamatosan. Aztan megallitott es kozolte, hogy a nenikemmel szorakozzak.
Igyhat en lettem az a tanulo, aki rendszeresen kihordta az oktatojat Erdre csajozni, es vart turelmesen az autoban.
Szep idok voltak...
GaaS Creative Commons License 1999.03.26 0 0 65
csinnnKA!

Konnyen tul lehet elni.En meg forgalmi vizsga elott allok (meg 1 gyakorlat), es szerintem, ha atmegyek a vizsgan, akkor eleg jol el fogok boldogulni a forgalomban, ha nagyon nem megy, keresek felreesobb utvonalakat...
Egyedul is hibazhatsz, mint azt sokan teszik, csak ne nagyot :)
NE izgulj el fog mulni, ha kicsit egyedul vezetsz es rajossz, hogy megy ez neked.

Előzmény: csinnnKA (63)
Calliope Creative Commons License 1999.03.25 0 0 64
Csak semmi pánik!
Anno én sem remekeltem pl. sávváltásnál. Féltem, én sem láttam elég nagynak a másik sávban lévő lyukat, pedig a kocsi kétszer is elfért volna. Aztán az oktatóm leállt egyszer velem. Nézzek ki a külső visszapillantóban egy pontot, ami a legközelebb van hozzánk. Kinéztem egy táblát. Akkor most nézzek hátra, milyen messze van. Rohadt messze volt! Tehát sok hely van. Viszont holt tér, amire oda kell figyelni.
Szóval ne pánikolj, csak nézz mindig jó alaposan körül. Később megjön majd a bátorság is. (Nekem kb. jogsi után 3-4 hónappal alakult ki. Hehe, most fél éves...)
Sok sikert!
Előzmény: csinnnKA (63)
csinnnKA Creative Commons License 1999.03.25 0 0 63
Aurora!

"Én azért féltem,mert élesben nem tudott senki belefékezni,ha kellett."
És mennyi idő múlva múlik el ez a félelem???
Én technikailag már teljesen oké vagyok, csak még egy csomó olyan forgalmi szituáció van, amelyben egyszerűen béna vagyok, tehetségtelen vagy mittomén. Pl. képtelen vagyok sávot váltani, nem látom meg a "lyukat" az oktatóm szerint. Mi lesz velem, ha egyedül leszek, ha nem hibázhatok?! :-\

TI HOGY ÉLTÉTEK TÚL EZT AZ IDŐSZAKOT???

Előzmény: aurora (56)
Samuka Creative Commons License 1999.03.09 0 0 62
jééééé,nekem is Kiss Attilla volt a kék unoval:)))
engem azért meglepett hogy a rutin úgy nézett ki,hogy én kormányoztam ő meg vezetett a rutinpályára+vissza:))
de én nagyon utáltam ha belefékezett,hogy mit huzatom 1-esbe 20-ig:)))
de tényleg jó a pali, azóta lett egy Astrám és gond eddig egy száll se:))
Előzmény: KTMSzepy (61)
KTMSzepy Creative Commons License 1999.03.09 0 0 61
Udv

Nekem mar 3,5 eve van jogsim, azota eltelt mar vagy 50-60 ezer kilometer a volan mogott, de azert meg vannak emlekeim. 12-13 eves korom ota vezetek, foleg ha lementunk videkre, a kb 500 lelkes faluban gyakorolgattam a mikrobuszunkkal. Azota sem vezettem praktikusabb autot - a parkolast leszamitva :). Szoval baratkoztam mar koran az autokkal, es ez rengeteget segitett a vezetesben. Szerencsere edesanyam mindenben tamogatott, es egybol rambizta magat :). Mielott vezettem volna, ket teljes hetveget toltottem egy pestkornyeki kihalt helyen egy Fiat Unoval gyakoroltam az alaplepeseket. Kesobb kiderult, hogy az oktatomnak is az volt - igy mar elso alkalommal is a forgalomba vezettem - Bp. Ulloi ut delutan nyaron - volt is cidri rendesen. Piszok jo oktatom volt, egybol ratapintott a lenyegre, eppcsak megmutatta a rutinpalyan a teendoket, es miutan mindet vegigcsinaltam, a rutinoraimat is forgalomban toltottem. Valoszinuleg ennek koszonhettem, hogy bar belehuztam a "legjobb" utvonalba - belvaros, korut+rakoczi ut + tarsai, csont nelkul atmentem. Szo sem volt boritekrol - bar teny, hogy azota sok minden valtozhatott. En egyebkent az Arany Janos u. metromegallonal talahato autosiskolaban voltam, es ha jol emlekszem az oktatomat Kis Attilanak hivtak - bar ez eleg halvany emlek. Szoval legfontosabbnak azt tartom, hogy az ember mar joval az elso hivatalos vezetes elott baratkozzon meg az autoval valamilyen elhagyatott helyen, kesobb epp eleg lesz, ha a vezetotarsaival es a forgalommal kell baratkoznia :)
Es ami a legfontosabb - legyetek magabiztosak. Bar ezt a legnehezebb megtartani :)

money Creative Commons License 1999.03.09 0 0 60
Mivel nekem 2 hetes a jogsim friss híreim vannak.Közlöm,hogy most emelkedtek az árak.A forgalmi órák nálam 1400 Ftra emelkedtek.Az elméletet nem tudom pontosan mert csak kérték egybe a lóvét és kész.Annyit hallottam még hogy a kresz pótvizsga 1400ra emelkedett,A forgalom pótvizsga 2900 ft.Nekem 62000 forintból megvolt az egész,bár 2x megvágtak forgalmin.Ja és az elsősegély már megvolt régebbről.De elvileg 70000 ből megvan.Bár lehet hogy kicsit több.Nekem pont a felénél emelték az áraikat.
Előzmény: Planney (58)
Calliope Creative Commons License 1999.03.09 0 0 59
Hát, én a tavaly nyári árakat tudom mondani, más tanárnál sem lehet sokkal másabb, bár azóta biztos emelkedtek az árak.
Az elméleti oktatás (kresz+műszaki+ilyesmi) vizsgadíjjal-óradíjjal együtt 10.000, a rutinpályás/forgalmis órák darabja (45 perc) 1200, az első sikertelen vizsga után 1400. Vizsgadíjakra nem emlékszem... (van valamennyi). Elsősegély: ?. De azt magad is intézheted az autósiskolától függetlenül.
Planney Creative Commons License 1999.03.05 0 0 58
Koszonom a hozzaszolasokat. Mennyibe kerul mostanaban egy jogositvany megszerzese? Oradijak, stb.?

Planney

Calliope Creative Commons License 1999.03.05 0 0 57
Nekem fél éve van jogsim, forgalomban/rutinpályán tavaly nyáron bénáztam, 35-40 fokban, füstben-bűzben Budapesten... :((
Viszont nagyon kedves és türelmes oktatóm volt, minden fontos dologra felhívta előre a figyelmemet, mindent elmagyarázott, megmutatott, és ha hülyeséget csiná7ltam, akkor vagy csak halkan tett egy megjegyzést, vagy ha nem volt olyan vészes a hiba, akkor rámhagyta, és megvárta, hogy rájöjjek magamtól. Ha óra végéig nem jöttem rá, akkor szépen elsorolta, hogy itt-meg-itt-meg-itt nem így kellett volna.
Kezdetben iszonyú tanácstalanul üldögéltem a kocsiban (jó ez így?, vagy hogy kéne?, á, ezt most elszúrtam, jaj, kinek is van most elsőbbsége?, aha, nekem, akkor gyerünk...), később sokat javult a helyzet.
A vizsgáztatóknak egyiknek sem adtam pénzt, na ja, elsőre meg is vágtak a forgalmin (az oktató belelépett a fékbe, szerintem nem egészen jogosan...), aztán másodszorra sikerült. Persze ekkor még korántsem tudtam vezetni, de legalább a papír megvolt róla. A forgalmitól pedig ne reszkess, csinálj mindent úgy, mint órákon, és menni fog (persze könnyű ezt mondani, én is sokkal bénább voltam a vizsgán, mint egyébként, az oktatóm meg is jegyezte a vizsga után).
Friss jogsival, ha tartasz egy picit a forgalomtól, ültess be valaki nyugis embert magad melllé, aki ismeri a forgalmat, jól vezet, és nem dumál folyton bele, csak ha kéred. Engem az apám v. a kedvesem jelenléte mindig megnyugtatott. Később, amikor már egyedül kocsikáztam, és idegeskedtem, bekapcsoltam a rádiót, és az megnyugtatott. Ma már kimondottan élvezem a vezetést, még a városban is.
Ja, és szerintem jobban jársz, ha Budapesten tanulsz meg vezetni. Pláne, ha egyébként is itt fogsz közlekedni a legtöbbet. Több ismerősöm is van, aki vidéken tanult vezetni, azt szokta meg, és Bp-en szabályszerűen fél.

Ja, és az oktatóm:
Rácz István, ürömi illetőségű, de Újpesten szokta tartani az elméleti előadásokat, és ott van a rutinpálya is.
Ha valakit érdekel közelebbről, előásom a telefonszámát.

aurora Creative Commons License 1999.03.05 0 0 56
Szerintem természetes ha valaki bizonytalan.De egy idő után,úgyis elmúlik.Én magamon veszem észre,minél többet vezetek,hogy egyre bátrabb vagyok.Én azért féltem,mert élesben nem tudott senki belefékezni,ha kellett.
Előzmény: csinnnKA (55)
csinnnKA Creative Commons License 1999.03.04 0 0 55
Olyan jó érzés olvasni másokról, akik velem egy cipőben járnak/jártak!
Forgalmi vizsga előtt állok, kresz-műszaki-rutin elsőre, ahogy kell, bár rutinnál kis híján elszúrtam a balra-hátra kapubeállást. Azóta levezettem cváncigezer órát forgalomba, a technikám tökély, de reszketek minden olyan forgalmi szituációban, ami csak egy kicsit is kockázatos (mellékutcából kijönni a Nagykőrösi útra, ahol ezerrel húznak el mellettem a hatalmas kamionok... vagy pl. sávot váltani csúcsban). Az oktatóm szerint kicsit bizonytalan vagyok, ennyi az egész. De én úgy érzem, hogy magam vagyok a megtestesült bénaság. Elmúlik ez valaha is? Mikor lesz így jogsim? Egyre bizonytalanabb vagyok. :-(
Az oktatóm már vinne vizsgára, én meg halogatom, mert a forgalmi vizsga puszta gondolatától is "ökölbe szorul a gyomrom".
Ijesztgetők/bátorítók/vígasztalók/tanácsadók 5leteit várom! :-)
aurora Creative Commons License 1999.03.04 0 0 53
Kedves Planney!Nekem most lesz 2 hetes a jogsim.Nekem eleve kikötötte az oktatóm,hogy nem fizethetek a vizsgáztatónak.2 szer meg is vágtak ennek örömére.Viszont amin meglepődtem,hogy a többi ismerősömmel elléntétben mind a 2x 2-2 vizsgabiztosom volt.
fargo Creative Commons License 1999.03.04 0 0 51
Bevallom töredelmesen, engem elsôre megvágtak: épp egy jobbos utcához értem, ahol megálltam, elengedni a jobbról próbálkozó ifjú hölgyet, aki alindulásnál lefulladt. Látom, hogy nyílik a motorháztetô, és fickó akar kiszállni a bal elsô ülésrôl, ezért elindultam. A lány ekkor indította a kocsit, csak sebességben felejtette, ezért az megugrott, mejdnem összecsattantunk, az oktató belelépett a fékbe. Naná, hogy megbuktattak.

Tanulság: vizsgán mindig el kell engedni a jobbról jövôt, még ha ô int, meg leáll akkor is...

Degeczi Creative Commons License 1999.03.04 0 0 50
Ez vizsgaztatotol fugg: en a gyakorlopalyan is, a forgalomban is lenduletesen csinaltam mindent, de szo nem volt megvagasrol.
Igaz, meg az atkosban tortent, es hivatasos jogsiert.
Előzmény: igazi hős (49)
igazi hős Creative Commons License 1999.03.04 0 0 49
Egyetértek: a legjobb Pesten tanulni és vidéken vizsgázni. Emlékszem az oktatóm arcára, amikor (első és utolsó forgalmi) vizsgán ugyancsak lendületesen vettem egy balkanyart, tuti bukás. De a végén a vizsgáztató megjegyezte, hogy igen nagyjából így kell forgalomban vezetni, de nem a vizsgán!, mert a tanuló legyen óvatos. Ezzel összhangban egy ismerőst viszont azért húztak meg ugyanezen az útvonalon, mert a forgalmas 2x2-es úton két zöld alatt sem tudott/mert átmenni. :-(
Előzmény: gabek (45)
Samuka Creative Commons License 1999.03.04 0 0 48
ahogy nagytudású barátom mondta: rutinon csak a balf*szok fizetnek a forgalmit 1szer meg kell próbálni,aztán másodikra csak a balf*sz nem fizet:))
Előzmény: Morticia (47)
Morticia Creative Commons License 1999.03.03 0 0 47
Én most tanulok autót vezetni Bp.-en. Megvan már a KRESZ-, az elsősegély- és a rutin vizsgám. Ez utóbbi csak a 2.-ra sikerült, de én csináltam hülyeséget. Viszont eszembe se jutott pénzt csúsztatni a vizsgabiztosnak. A pár hét múlva lévő forgalmin se fogok adni.
Az iskolával teljesen meg vagyok elégedve, az oktatóm baromi türelmes, nyugodt, nem dohányzik, nem káromkodik. És nem akar "aláíratni" kifizetett órákat, ami pedig szokás. A Kresz-tanfolyam 2 hétvégén volt. Halálra untuk magunkat. Egy öreg pasi durrogtatta a béna poénjait.
Ha valakit érdekelne, ez a No1. Autósiskola, a XI. kerületben. Kicsi, de jó.
robicsek Creative Commons License 1999.03.02 0 0 46
hát, az má igen rég volt, hogy én vizsgáztam.
Viszont, az Autó és stílus topicban többször volt szó a Gödöllői mesterkurzusról. Amikor én voltam ott, volt ott egy Köves Szilárd nevű tag, aki mellesleg oktat is kezdőket is, ha jól emléxem.
Nekem tetszett a srác hozzáállása.

A tanpálya telefonján tán meg lehet találni

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!