Keresés

Részletes keresés

AORBandi Creative Commons License 2002.01.07 0 0 3521
Azt mondják az okosok (Vai, Satch), hogy az embernek a gitárjához kell öltöznie... mondjuk a Vai ruhái nekem speciel tetszenek, de Malmsteen zsabós ingeit persze semmi sem veri! :)

A kókuszpengetőhöz ti banánlevelekből csináltok szoknyát vagy mi?! :)

Előzmény: Sir Mocke (3518)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.07 0 0 3520
Nemrég én is kipróbáltam a 10-es készletet. Sokkal dinamikusabban szól. Akusztikuson most váltok 12-esre.
Előzmény: Sir Mocke (3518)
Rolandoo78 Creative Commons License 2002.01.07 0 0 3519
Szia!

Köszi a tanácsot, de valamiért nagyon megtetszett nekem ez a SamboraStrat. Nincs az égvilágon semmi bajom az N2-vel, csak hogy koreai az enyém és szerintem valami gagyi fából készülhet, valamint a Samborának öntvényből van a Floyd rose II-je és nem ilyen lemezanyagból. Te elégedett vagy az első pick up hangjával? A hátsó Bill Lawrence szerintem zseniális, de nagyon gondolkodom, hogy előre meg egy Seymour Duncant rakok.

Előzmény: Sveriges fana (3505)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.01.07 0 0 3518
No.
1. hír: csináltam kókuszdió pengetőt a'la BIBIKE. Nem volt egy kis menet egy szál fűrésszel meg némi smirglivel, de teccik a végeredmény! :o)

2. hír: Raktam 10-es húrkészletet a gitáromra. Nagyon jó!! Lehet, hogy csak azért mer' új... De engem nem zavar, hogy vastagabb. (Amúgy sem vagyok egy virga gyerek...) Próbáljátok ki.

3. hír: aki a blues-rockot (is) szereti, nézzen el a www.rob-tognoni.com -ra. Van ott egy 45 másodperces koncertvideo részlet. Igazi, klasszikus, ízes, dögös blues gitározás!!

zozo_1

Nem kell egy vonalba esnie a cérnával, hiszen akkor a húrok is ráfeküdnének játék közben. Egy minimális görbület kell. Jobb, ha úgy nézed, hogy lefogod vmelyi E húrt az első és az utolsó fekvésben és a távolság felénél ilyenkor vmivel kevesebb mint 1 mm-nek kell lennie a bund tetje és a húr alja közt. (Vhol korábban a fórumban megvan a pontos eljárás és a pontos értékek.)

A fali tartóra nyugodtan felakaszthatod. NYUGODTAN! Ne dobáld, akkor nem lesz baja... :o))

zozo_1 Creative Commons License 2002.01.06 0 0 3517
Sziasztok,
köszi a segítséget hangszerész-, meg nyak-ügyben.

Igazából mit értetek az alatt, hogy egyenes nyak? Ha egy kifeszített cérnát a nyak mellé teszek, akkor azzal kellene pont egyvonalba esnie a kontúrnak? Mert igy nézve nem egyenes, de ha belenézek a test felől akkor egyenesnek látom, persze ebbe a bundok magassága is bejátszik. Melyik a "hivatalos" egyenes?

cipo3: nálam detto ez van, az E húrral. Csak nekem egyik napról a másikra történt, pedig nem dőlt el, nem volt semmi említésre méltó behatás. Szintén Ibanez el.ak. gitár, igaz nem 120e-ért, 1 hónapos.

Tényleg, van otthon ilyen falra szerelhető "villaszerűség", amire a gitárt fel lehet akasztani, ez tehet "kárt" a nyakban? Szóval egészséges a használata, vagy inkább ne?

Zozo

Előzmény: Cipó (3478)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.05 0 0 3516
...egyszer hallottam egy duettet velük, ami valami iszonyatosan szar volt. Na most már értem miért lett olyan, a Vai-nak nincsenek is hurok a fej nélküli ibanezén, Yngwie-nek meg ugy lognak a fenderek a nyakában mint fuxai :))

z@kk
StratoFan Creative Commons License 2002.01.05 0 0 3515
Zakk!
Nade akkor nem a kvarcórád membránjával meg a sokol rádió kiszerelet hangszórójával kell próbálkozni, hanem valami ilyesmivel :)))

Előzmény: Törölt nick (3513)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3514
...épületek = épületeket
Előzmény: Törölt nick (3513)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3513
...én meg épületek szeretnék lebontani a gitárom hangjával :))

z@kk
Előzmény: Cheerokko (3512)
Cheerokko Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3512
Lyóvan...
De nézem ezeket a Pink Floyd videókat..
Pl a Pompoeit..A Gilmour bácsi olyan nyugisan pengetőzik, húzgálja a kezét egy csepp izzadság sincs rajt...
Nekem baszki csöpög a kezem, de csak az :) , de amúgy is izzad a kezem szinte mindíg )) , szóval izzad és az ujjaim már rohattú fájnak (pl a középső meg a gyűrűs és a mutatóujjamon ilyen acélkemény bőr van már :) )
Néha sokkal jobban szeretek dobolni...
StratoFan Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3511
Naja :) gondolom a söröskupakok a testen pótolják a totálisan elcsszett tremolómechanizmust amit a pozdorja gitárokba szerelnek :)
Előzmény: Törölt nick (3509)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3510

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3509
...ime egy példa, hogy némi fantáziával és kézügyességgel, hogyan tudjuk feldobni megunt hanxerünket (hajólánc & söröskupak :))). Ez ugyan nem egy KP460, de ez is böven benne van a százezer alatti kategóriában (under $100.000.- :))

z@kk
Előzmény: StratoFan (3507)
StratoFan Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3508
Én is izzadok, ne nekem nem a kezem, csak a fejem tetejétől a kislábam ujjáig. :) De a kezem az nem izzad egyáltalán. Főleg ha valamit gyakorlok és görcsölök. Amikor megtanultam és simán lazán megy akkor már fázni szoktam :).
Előzmény: Cheerokko (3504)
StratoFan Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3507
Hahó!
Ma gitárkereső körúton voltam. Sajna az egyikről ami megtetszett a világon semmi info-t nem találok a weben, ezért kérdezném, van-e valakinek Samick KP460 tipusú gitárja, ha nincs miért nincs, ha van elégedett-e vele :). Ezen a gitáron "Samick" feliratú pickupok és egy hasonló humbucker leledzik. Ezek jók?

A másik mondókám egy (nekem) érdekes tapasztalat. Az egyik boltban NAGYON megtetszett egy bizonyos Yamaha tipusú gitár, a 112MX. Háklis vagyok a fogólapra, mert tükörsima kőkemény fogólapot akarok, olyat mint Zakk Fenderstratójának van. Ennek olyan az volt, világos színű, töksima tökkemény. 100000 alatt keresgéltem, ez bőven belefért. Viaszozott éger test, szuperjó fogólap, szép fekete kopólappal, szóval jó és szép hangszer, esélyes a kegyeimre :). Elmentem egy másik boltba ott totál ugyan ez a hangszer, de sötétszínű, puha rücskös fogólappal, azt hittem hülyét kapok. Borzalmas felismerést tettem. Nem elég a típuszszám, még azt a szériát is ki kell fogni, amikor éppen volt raktáron normális anyag, meg volt kedvük simára csiszolni.

SF

Blindmouse Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3506
Izzadás? akkor én nem élem át, bocsánatot kérek a "zene" szótól :)))

Nem olyan rossz az az N2.. második hanxernek bevállalnék egy olyat.. úgy jöttek rajta az artifical harmonix mint a kisanygalok.. a Kellymen szenvedés tud lenni néha hogy mondjuk E6/2. fekvésben úgy szólaljon meg ahogy mondjuk Wlyde gyereknél szokott.. :)

Előzmény: Sveriges fana (3505)
Sveriges fana Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3505
Tomc...őőő... bocsánat Sir Mocke!

Grashopperre emléxem, de arra valahogy nem, hogy ő lány volt. Valszeg nem ez volt a fő téma a levelezésben (húúú... már jó rég lehetett, mert a levelekre nem is emléxem!...axem csak egyet-kettőt váltottunk, vmi konkrét témáról, de nehogy elmond neki, hogy nem emléxem, mermég meksértődik itt nekem)

Rolando!
Hallgass Sir Mockére. Az N2- es telleg nem rosszabb az álatalad említettnél, csak más. Mindazonáltal ha telleg a funky-sabb dolgokat szereted jaccani, az N2 es a leginkább ajánlott. Mint már soxor leírtam, az N2 es egy magyar pénztárcához mért N4-es, azaz valamivel eccerűbb, és olcsóbb, de hangzása ugyanúgy minőségi. Kérdezd csak meg blindmouse-t, miféle üveghangokat csalt ki az N2esemből a találkozón. Aszonygya, sokkal könnyebben jönnek ki rajta. Másfelől az egész Washburn Nuno Bettencourt széria (innen az N- sorszámozás) kiváló a funkos zenéhez, lévén Nuno Bettencourt az Extreme- vel a funkmetal műfaj jeles képviselője. (a funkmetal szót ők maguk használják az albumaik belső oldalán, vmint a velük foglalkozó honlapokon)

Cheerokko:
akkor menj el egy Tibusz koncertre, és nézd meg a Tibusz hányszor törli a kezét a gatyájába, meg különböző méretű törülközökbe. Amúgy egy Alapi oktatóanyagban azt olvastam, hogy az a jó, ha izzadsz, merthogy akkor telleg koncentrálsz, és átéled a zenét...

Napáá:
GG

Cheerokko Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3504
Gitározás közben állandóan izzad a kezem és KUBASZOTTÚ IDEGESÍT
diesel()diablo Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3503
szerintetek megéri egy amerikai kramer két seymour duncan-nel egy valvestate 80-asért? mondjuk még nem láttam a gityót személyesen, de jól hangzik. viszont a kramerről nem túl sokat tudok. gg, blind, világosítsatok fel :-)
sztyepp Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3502
Erről már volt szó régebben itt a topikban. Az igazság az, hogy a mostanában gyártott amerikai Stratók elég gagyik. Hanyagul vannak összrakva és az anyaguk sem az igazi. A mexikóiak soxor sokkal jobban szólnak. Sőt, én egyszer egymás utn próbáltam ki egy amerikai és egy kínai Stratót és a kínai sokkal jobb volt, jobban szólt és kényelmesebb is volt. A Fender azt hiszem már csak a nevéből él.
Előzmény: Rolandoo78 (3501)
Rolandoo78 Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3501
Szia!

Köszi az értékelést. Én igazából ilyen könyedebb, funkys rockzenét(INXS) játszok, ehhez kellene ez a gitár, nekem egyébként sokkal kényelmesebb meg jobb hangúnak tűnik az N2-nél(valszeg a koreai rétegelt lemez hangzása miatt...:-(( ), de nem is igen esnek egy árkategóriába. Az én erősítőm egy Fender Hot Rod Deluxe full csöves 40 wattos. Hát tegnap kipróbgáltam rajta és azt hittem, hogy leszakad a hajam, hogy ez így mekkorát szól! Úgyhogy végleg elhatároztam, hogy amint meglesz rá a lóvém(1-2 hét), azonnal kicserélem. Mennyire hátrány ennél a gitinél, hogy mexicói? Azért kérdezem, mert ezen az áron 210 E Ft. már egy American Standard Stratot is kapnék, ami mondjuk nem tartalmaz ilyen extrákat(Floyd Rose II, DiMarzio), de mégiscsak amerikai. Vagy ez nem számít annyira? Mi a véleményetek erről? Miért van az hogy ha valkinek Stratja van egyből azt kérdezik, hogy amerikai-e?

Előzmény: Figyusz (3494)
StratoFan Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3500
Szia Patkó!
Igazából nem tudom. De az hogy valamiből sok van az ebayen nem jelent semmit. Alapvetően nem csak használt cuccok vannak hanem kereskedők is itt árulják a nyakukon maradt raktárkészletet, gondolom karácsony után majd észbekapnak az árakat illetően. Van Boss GT6-os is, gondolom nem azért mert vacak. Ha választani kellene a POD2 és a GT3 között én a POD2-t választanám nagy pedállal. Ami drágább az jobb is, kevés kivételtől eltekintve. Ha nem lenne pénzkérdés, akkor nálam ez lenne a sorrend:
- Digitech GNX3 (kb 800$)
- POD Pro (rackes)
- Boss GT6
- Digitech GNX2
- POD2
- Digitech GNX1
- Digitech RP300
Gondolom még lehetne vacilálni 1000 féle effekt között, de idővel választani kell. Csak üsd be egy keresőbe az effekt nevét meg írd utána hogy +articles vagy +reviews valahogy így: "+boss +gt3 +reviews" és kapsz véleményeket. Vagy hallgasd meg itthon.
Előzmény: Patkó (3496)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3499
Egyelőre mégse. nem tudom megnyitni a postafiókomat... :o((
Előzmény: Sir Mocke (3498)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3498
Mindjárt mailek!
Előzmény: Patkó (3496)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3497
Gitáros boldogújévet mindenkinek!

GG

No ne mondd má', hogy az első lány! A topic alapítójának emlékezni kellene a kis Grashopper-re! Főleg, hogy - ha emlékezetem nem csal - bősz levelezést is folytatott vele!! ;o)

Rocker

Szia! Jó, hogy megint itt vagy. Miért nem jöttél gitározni a topictalálkozóra?? ;o))

Rolando78

Szerintem akkor cserélj, ha stratosabb hangzásra vágysz. Mert szerintem a Samborra modell nem lesz jobb az N2-nél. Csak más.

Patkó Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3496
Szóval alacsonyabb liciteken mint a POD2. Összehasonlítva a kettőt melyik jobb?
Patkó Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3495
Szerintetek mi az oka hogy mostanában annyi boss gt3 hírdetést látni? Eddig erről a cuccról többnyire jó dolgokat hallottam. Ha valaki bővebb infót tudna adni róla, szívesen olvasnám.
StratoFan! Neked mi a véleményed a GT3-ról? Az e-bay-on lényegesen alacsonyabb liciteken fut.
Figyusz Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3494
Szia RolandoooO!

Azonkívül, hogy Búék mindenkinek, megsúgom, hogy nekem véletlenül egy mexikói Richie Sambora Strat modellem van. Ami a gitárt illeti, szerintem egy kurva jó gitár. Alapvetően egy kicsit keményebb, rockosabb (homogénebb) hangja van, mint egy alap-Stratónak, köszönhetően a testnek, meg a vadállat Dimarzio humbuckernek (PafPro). Az alap, 3 single-coil-os Strat csilingelősebben, csattogósabban szól, az Overdrive hangszínek azért finomabbak azzal, de ez meg a rockot tudja jobban, de azt nagyon!!! Egyetlen nagy hibája, hogy csak 21 bundos, de ez kibírható. A nyak pontos, kényelmes, a tremolo állat. És szép. A mester aláírása a nyakon különösen szívetmelengető. Szóval attól függ, milyet zenét játszol. Mert ha blues-hoz kell, akkor nem biztos, hogy ez a legjobb választás. Ha viszont mindenevő vagy, akkor az egyik legjobb, mert azért a strato hang nagyon benne van.
Ami a kérdésedet illeti, nem tudom milyen az N2, még nem próbáltam, de nem biztos, hogy azt lecserélném. Eddig csak rendkívül pozitív jelzőket hallottam vele kapcsolatban.
Ja, és még annyit, hogy az én gityóm egy Fender RocPro1000-be szalad bele egy fasza kábellel, és persze nagyon disznón szól, minden effekt nélkül, nagyon ott van.
Hát nagyjából ennyi, remélem tudtam segíteni. De gyakran vagyok a fórumon, úgyhogy kérdezz még nyugodtan!!!
Üdv, Figyusz Csabi

Előzmény: Rolandoo78 (3482)
Blindmouse Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3493
Ha mondjuk egy 12húros elektroakusztikus lenne akkor tárgyalhatnánk róla hogy megkapd érte a Rhoadsot, ha képviseli az értékét.. ;))
Előzmény: Linda_ (3491)
Yogibearkes Creative Commons License 2002.01.03 0 0 3492
Szevasztok!!!!
Van valakinek eladó Gitárszintije?
Ha igen, akkor várom a hozzászólásokat. Vagy érdemese e venni régit, szóval hogy nem gagyi azoknaka hangja?
Előre is köszi
páááááá

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!