Keresés

Részletes keresés

dunee Creative Commons License 2001.03.19 0 0 151
Hah! A szemét...

Múlt ősszel valahol Rákoscsabánál a vasút patak felőli oldalán akkurátusan három biohazard [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]jellel ellátott zsák feküdt. Ahogy elnéztem orvosi hulladék volt benne - véres kötések meg miegymás. Közelebbről nem mertem megvizsgálni, viszont azóta se tudom, hogy mit kellett volna tennem. Ötletek?

netka Creative Commons License 2001.03.19 0 0 150
Szép új hetet mindenkinek!
Sajna otthonról nem tudtam bejelentkezni kerületünk kicsiny topikjába (nem tudom miért), ezért tudok csak most itt lenni. Örömmel jelentem nektek, hogy a XVII.ker.Lakóhelyi SE női ifjúsági kézilabdacsapata megnyerte a Budapest terembajnokságot, tovább öregbítve kerületünk hírnevét!!!
Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy közöljem, ha valaki elmúlt már 14 éves, lány és kézilabdázni szeretne a kerületben (esetleg rendelkezik játékosmúlttal és játszani akar), akkor jelentkezhet nálunk a XVII.ker.LSE-nél: hétfőnként 18,30-tól a Diadal utcai Ált.Isk. tornatermében, illetve szerdánként 19,30-tól az Újlak utcai Ált.Isk. tornatermében. Mindenkit szeretettel várunk! (Nemcsak ifistákat!)
Más. A hosszú hétvége alatt volt alkalmunk bringázni a tesómmal. Kilátogattunk a TSZ utakon a ferihegyi repülőtérig. Nagyon sirály az az erdős meg szántóföldes rész, ahol nyugodtan lehet tekeregni (meg lovagolni, mert elég sok lovassal találkoztunk), de miért kell oda kivinni a szemetet??? KI az a szívtelen barbár, aki oda hordja ki a hulladékait? Hát szívesen a fejére borítanám, amit oda kivitt!!! Nagyon elszomorodtam ezek láttán...(:-((
Borzasztó, hogy ez ellen nem tudunk mit tenni, bár nekem sosem jutna eszembe nemhogy kivinni szemetet az erdőbe, de még eldobni egy zsebkendőt sem!
Ja, a helytörténet nagyon jó volt, szívesen olvasom!!!
cucu Creative Commons License 2001.03.18 0 0 149
Helo Glück!
Örülök, hogy neked "így már érthetőbb" a távközlési szolgáltatók közötti helyzet. Pedig én csak érintőlegesen írtam róla; valójában hetek kellenének a tények megismeréséhez és akkor mindig akad egy újabb, amire nem figyeltél.
Viszont engedj meg egy kiigazítást: műtárgynak a megszakító létesítmények minősülnek. A kábelek nem. Van olyan megszakító létesítmény (akna) amiben akár egy zártkörű rendezvényt nyugodtan meg lehetne tartani 30 fővel. De tényleg elég az off-ból, bocs mindenkitől.
Azért az újrakezdés mint valós sztori érdekel. És ha gondolod, írhatsz magadról is, hátha tudok segíteni...

Valamit azért hadd mondjak, ezt mindig elfelejtem. Amikor '93-ban idejöttem lakni a kerületbe, az első bosszúság akkor ért, amikor be akartam jelentkezni a házamba. Vittem szépen az adásvételit, mikor kiderült, hogy 300 Ft.-ba kerül a nyomtatvány. Na, persze, hogy rögtön felhúztam magamat!)) Így aztán maradtam az V. kerületi lakásba bejelentve. (Késöbb már csak 100 Ft.-ba került, akkor be is jelentkeztem nyomban.)
Teltek az évek és én annak rendje-módja szerint fizettem a kommunális és súlyadót, persze itt a XVII-ben. Amikor pedig jöttek a választások, akkor nem szavazhattam itt a kerületben, hanem be kellett mennem az V.-be pedig én itt éltem akkor már 5 éve. Mégsem vehettem részt annak a kerületnek a szavazásán ahol az adóimat fizetem. (Úgy emlékszem voltak önkormányzati választások is.) Szóval kirekesztve éreztem magamat.
cucu (kis cével)

Előzmény: Glück (148)
Glück Creative Commons License 2001.03.18 0 0 148
Helló Cucu!

Köszönöm a részletes tájékoztatást. Igy már érthetőbb a dolog. Csak az a baj, hogy ezzel a fogyasztók nem fognak jobban járni, ugyanis aztsenki nem irja elő a műtárgy (vezeték, cső, kábel stb.)tulajdonosának, hogy milyen áron tegye azt. Aztán már csak árkalkuláció kérdése, hogy ne érje meg a fogyasztónak más szolgáltatót választani. Vagy elképzelhető egy olyan áresés mint ami a németeknél 8-10 éve lezajlott? Lesz ebből versenyhelyzet? A gazdasági erőfölényt eddig is sikerrel leplezte az akinek pénze volt...
A másik témához: nem akartalak érzékenységedben bántani, de ellenkező példát is tudok, igaz nyelvtudás kellett hozzá . Egy barátom 50 éves fejjel kezdett uj szakmát illetve tért vissza a régihez. Tudott alapjaiban váltani, amiért irigylem. Erre már én sem voltam képes, igaz ehhez családi tragédia is hozzájárult és nyugdijba "menekültem". A barátom példájával nem akarom untatni a társaságot és nagyon eltérnénk a nyitott rovat témájától, ha érdekel emilben elmesélem.
Remélem keserüséged eltünik, ha elképzeléseid bevállnak, amit őszintén kivánok.

Előzmény: cucu (145)
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.18 0 0 147

Dunee,
köszönjük, részemről havonta egyszer (telefonszámla elolvasása/felfogása után) tuti, hogy
megrendelem...

Előzmény: dunee (146)
dunee Creative Commons License 2001.03.18 0 0 146
Közkívánatra ide is belinkelem a javított piros-zöld pöttyös ADSL térképet. Ami belőle kiderül: a keresztúri központnál már elvileg van ADSL, a többinél SZVSZ a büdös életben nem lesz. Rendelje már meg valaki egy panellakásból is, legalább egy zöld bumszli legyen azon a térképen...

Tényleges ADSL térkép - http://www.tar.hu/dunee/temp/adsl.jpg (Új ablakban nyílik)

cucu Creative Commons License 2001.03.17 0 0 145
Helo Glück!
Na, jól megnyugtattál, mondhatom!
Ami a kérdésedet illeti: igen, van realitása, elvben. Gyakorlatilag ez egyenlő a 3. vh.-val.
Alapvetően a matáv tulajdonát a koncessziós szerződés rögzíti. Ezt pontosan senki sem ismeri.)) Az viszont biztos, hogy a gerinchálózati szolgáltató a matáv. A többi szolgáltató rá van kényszerítve a matáv tulajdonát használni; gondolj bele, a matávnak országos viszonylatban rengeteg műtárgya van amiben a kábelek vannak. (Megszakító létesítmények, aknák, szekrények.) Ebbe csak úgy lehet egy másik szolgáltatónak a kábelét belehúzni, ha a matáv ehhez hozzájárul. A Gazdasági Versenyhivatal viszont kötelezi a matávot, hogy járuljon hozzá az egyenlő piaci helyzet érdekében, hogy ne éljen vissza az erőfölényével... Szóval nagy a káosz, sok a kiskapu. Az önkormányzatok pl. előírják, hogy ki kell használni a közterületen már ottlévő oszlopokat, aknákat. Mert nem ad burkolatbontási engedélyt csak úgy. Meg aztán az mégicsak furcsán nézne ki, ha minden szolgáltató saját megszakító létesítményeket építene a járdákba, saját oszlopokat állítana. Megegyezni egymással viszont nem tudnak, bár ha műszakilag megtehető, akkor megakadályozni nem akadályozhatja a tulajdonos. Át kell adni, mint a Pál utcai fiúkban a golyókat.
Szóval nehezet kérdeztél. A matáv érthetően nem hajtja a fejét önként a gliotin alá, a többiek meg kockáztatnak és akár engedély nélkül építenek, bontanak. Anarchia van e téren.
Persze léteznek bérelt vonali áramkörök, de egy szolgáltató erre nem alapozhatja a szolgáltatását, mert eleve drágán tudná adni, akkor meg minek, úgyis belebukik.
A szervizeléses elképzelésem valóban a telefóniára vonatkozik. "Gyerekkoromban", már 14 évesen nagy TV buherátor voltam és a TV adóban eltöltött 6 év alatt szépen csiszolódott a tudásom, ami mára már szép emlék maradt. Ugyanis az elmúlt 12 évben jóformán papírmunkát végeztem, mert ezt fizették meg. Most meg már se erre, se arra nincs szükség; a papírmunkát a fiatalabbakra bízzák, a tárgyi tudásnak meg már nincs olyan nagy súlya. A kapuk bezáródtak elöttem (is).
cucu
Előzmény: Glück (144)
Glück Creative Commons License 2001.03.17 0 0 144
Helló Cucu!

Abban nagy igazság van, hogy negyvenen túl már nagyon bajos egy váltás. Erről egyre többet hallani. Az viszont örvendetes, hogy komoly elképzeléseid vannak. Ez a szerviz elképzelés a telefoniára vonatkozik?
Több megjegyzésed alapján arra lehetett következtetni, hogy a távközlésben otthon vagy. Szerinted lesz valami kézzel fogható eredménye a távközlési szabad verseny-helyzet igért megteremtésének? Van annak realitása, hogy Matávcabel (tulajdonképpen :Matáv és igy Deutshe Telekom) tulajdonában lévő kábeleken esetleg más telefon szolgáltatót (vagy müsor, esetleg internet szolgáltatót) vegyek igénybe? Vagy ez a játék már le van zsírozva?
Üdv: Glück.( aki már néha elég értetlenül szemléli ezt a nyomulós vad-világot)

Előzmény: cucu (143)
cucu Creative Commons License 2001.03.17 0 0 143
Helo Glück!
Pusztán a statikus véleményét mondtam a repedésekkel kapcsolatban. Ráadásul nincs a közelben alapozás ami felnyomná a talajvizet. Sajnos én ezt már alaposan végiggondoltam és persze utána jártam, szóval marad a repülő. Amúgy másoknál is van ilyen probléma, nem csak nálam. Már a perre is gondoltam, említettem is az ügyvéd ismerősömnek.
Sajnos egyre jobban be kell látnom, hogy a 40 felettinek semmi esélye sincs állást találni. Persze, komolytalan állások mindig akadnak; jelenleg is egy ilyenben tengődök éhbérért. Félretett pénzünk pedig nincs, mert arra sosem jutott. De ne szomorkodj, vannak azért ötleteim, csak idő kell hozzá míg megvalósul. Viszont sok időnk nincs, a számlák rendületlenül érkeznek. A biztosításomat visszavásároltam -úgysem tudom fizetni- és a héten kapom meg a 90 ezret a 200-ból. Jó mi? Aztán végül is eladhatom a kocsit, bár legföljebb 400-at kapok érte, talán.
Még szerencse, hogy 10 évvel ezelött vettem egy lakást, amiben anyukám lakik jelenleg. Sajnos ő nem férne el nálunk, ezért a lakás árából kell neki építenem a telekre egy lakrészt, a többiből valamit be kell indítanom. Csak a kettő együtt túl sok lenne és félek, hogy 5-6 millióból nem fog összejönni. Különben mobil szervízre gondoltam, meg vezetékesre, bár egyedül ez nagyon kockázatos volna, nagy a buktaveszély.
Sajnos nem tudok arról, hogy a kerület milyen támogatást adna bármihez is. És itt visszakanyarodtam a témához.. Csak a zsigerelés a lényeg.
cucu
Előzmény: Glück (142)
Glück Creative Commons License 2001.03.17 0 0 142
Helló Cucu!

Nagy keserüség érződik a hozzászólásodból, ami a néhány elejtett megjegyzésedből valahogy érthető.
Azért reméljük, hogy beirásod utolsó része az ami jellemzőbb. Olcsó dolog lenne vigasztaló sorokat irni, de a házfal repedések biztos a repülőknek köszönhetőek? A talajviz mozgás valami közeli beavatkozás (csatorna építés, közeli alapozás stb...) miatt nem olyan hangos, de sokszor alattomosabb.Ha ilyen ok van akkor érdemes kicsit kutatgatni az összefüggéseket, meglepő dolgok derülhetnek ki.
Üdv:Glück!

Előzmény: cucu (137)
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.16 0 0 141
Cucu,
mail megy
Előzmény: cucu (137)
Glück Creative Commons License 2001.03.15 0 0 140
Kedves Cukkanyó!
Előző reagálásom elszállt...
A nemrég lezajlított népszámlálásnál 307 számlálóbiztos mintegy 30.000 lakást és 80.000 főt irt össze.
Az elnéptelenedés okát megkisérlem kideríteni...
Persze még van Rákoscsaba, Rákoscsaba-Ujtelep, Akadémiai telep(ek), Rákosliget, Rákoskert, Rákoshegy (alsó és felső), Madárdomb, Strázshegy, aztán még ki is hagyhattam valamit. Ezekről majd később...
Előzmény: cukkanyó (138)
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.15 0 0 139

Hali, Netkának hogyment?

Kerületi, természetvédelem alá eső területről, csak a Merzséről tudok... habár minden lehet, mer a térképen egy nagy sárga négyszög van mögöttetek...

Előzmény: FDuduG (128)
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.15 0 0 138

Glückpa,
csakúgy elgondolkodtam, vajon hány lakosa lehet most a kerületnek? Csakúgy sacc/kb...

és vajon hová lettek a lakosok 1690 körül, azér 1055 lakóház az egy nagy telepűlés...

Bluebird,
itt vagy még? a Te déd, déd, dédapádék mikor érkeztek?

Előzmény: Glück (136)
cucu Creative Commons License 2001.03.15 0 0 137
Helo.
cukkanyó, mint ahogyan ígértem, most kicsit részletesebben írok...
Szóval, jó ez a topic, de..
Mi lenne, ha kicsit írnánk magunkról valamit? Ugyanis így jobban megérthetőek lennénk egymás számára. Én legalább is így gondolom. Persze nem kötelező, ha nektek jobb így beszélgetni a Flamingóról meg a bakancsosról, akkor csak nyugodtan tegyétek. Én viszont akkor tudok igazán belekapcsolódni egy témába, ha gondolataimban el tudlak helyezni benneteket.
Tehát én el is kezdem a bemutatkozást.
'93-óta lakom a kerületben. Előszőr egy ikerház felét vettük meg, aminek beépítettem a tetőterét. 5 és fél szoba, dupla komkort, 9 Welux ablak, szóval pazar volt. De az ikerszomszéd elviselhetetlen volta miatt, valamint az örökös csirkeól-szag miatt, továbbá a telek is kicsi volt, - szóval végül eladtuk a Napkelet utcai házunkat. Pedig tényleg benne volt minden verejtékem. Hangsúlyozom, hogy nem a nagyinál, nem a szülők házában lakunk hanem a saját házunkban a gyerekeinkkel. Ezt csak azért hangsúlyozom ki, mert tapasztalatom szerint sokan a szülői házban élnek a mai napig is, ami nem baj, csak teljesen más megítélés alá esik - nálam. A szomszédaim közül is csak nekünk vannak gyerekeink és házunk, a többi 3 szomszéd "csak" mint hozzátartozó él ott és persze úgy beszél a házról, mintha az ővé lenne minden, pedig 50 éves létére nincs önálló családja, élete.
De, hogy rövid legyek, cukkanyó, mi megszenvedtünk a családi házunkért és én büszke vagyok arra, hogy van egy 40 éves házam 200-as telken, amin a gyerekeim jól érzik magukat. Eljárunk dolgozni, bár nekem az elmúlt év óta sanyarú a helyzetem a munka terén és igyekszünk szépen rendben tartani a külső és a belső környezetünket. Pedig mifelénk csak a kutyák járnak koszolni, az autóból kidobják a hamburgeres tálcákat, rendszeresen szedek össze likőrös üvegeket és minden egyéb szemetet a házunk körül. Erre nem járnak utcaseprők vagy kommunális járművek, pedig a kommunális adót behajtják rendesen.
Mint említettem, normális állás a közelben nem található, de szinte naponta kapok csekket a postaládámba...
Na, mi így élünk eme helyen. Még annyit, hogy a repülőktől reped a házunk, de ez is csak minket érdekel, ki mást?
cukkanyó, ez van. Ettől függetlenül szeretünk itt élni, mert a miénk és ha valami csoda folytán megint lesz normálisan fizető állásom, akkor talán ezek a fenti "problémák" mind el fognak törpülni...
cucu
Előzmény: cukkanyó (113)
Glück Creative Commons License 2001.03.15 0 0 136
Egy kis helytörténet a XVII. kerületről( 1.rész):

Rákoskeresztúr
(Egy 1910-ben megjelent kiadványból)

„Nagyközség a Rákos patak és a budapest-hatvani vasút mentén. Lakosainak száma 6149, a kik magyarok, tótok és németek és ref., ág.ev és róm,kath vallásuak. A lakóházak száma 1055. Posta, táviró és vasutállomás helyben van. 1690-ben elhagyott helyként irták össze. A község törzslakossága a XVII.század végén települt be ujra. Az 1715. Évi összeírás alkalmával 10 adóköteles háztartását vették fel, 1720-ban ellenben nem szerepel az összeírásban. Ekkor a báró Podmaniczky család volt egyik birtokosa; e család udvarházáról Bél Mátyás is megemlékezik 1737-ben megjelent művében. A XVIII. Század közepén Bujanovszky tábornok birtokába került. Ő építtette 1760-1770 a helységben lévő régi kuriát, mely jelenleg báró Podmaniczky Zsuzsánna, férjezett Vigyázó Sándorné tulajdona. Bujanovszky tábornok a helység felsőrészét Würtembergből behívott gyarmatosokkal telepítette be. 1848-ig a báró Podmaniczky és a báró Wenckheim családok voltak a helység földesurai. A határrendezést 1867-ben eszközölték egyezség útján. Jelenleg báró Podmaniczky Zsuzsánna, férj. Gróf Vigyázó Sándorné és Fuchs Ignácz a helység legnagyobb birtokosai. Az utóbbi a gróf Wenckheim család birtokait vásárolta meg. Az ágostai evangélikusok temploma 1809-ben, a róm, katholikusoké 1894-ben épült.”

Előzmény: cukkanyó (135)
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.15 0 0 135
Kedves Glück!
Már hogy ne! Sőt, légyszi...
Előzmény: Glück (134)
Glück Creative Commons License 2001.03.15 0 0 134
Kedvges Cukkanyó!

Szabad helytörténeti ismereteket itt terjeszteni?
Glück.

Előzmény: cukkanyó (132)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.14 0 0 133
Szépjóestét! Csak benéztem ide és már rohanok is tovább, de:

Sok mindent el lehet hinni, de ahogy én a hétvégén láttam az FC-t (Flamingó Center), nem valószínű, hogy június 30-ára meglesz az anyagi fedezet a dolgokra. Ha valaki kimegy oda "terepszemlézni"... De csodák még lehetnek...

Előzmény: Glück (122)
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.14 0 0 132

Hááát, nem semmi Andreas, különösen így a béka alfele alól nézve...

Peto, részvétem és természetesen csupaszem leszek...

Előzmény: Andreas (131)
Andreas Creative Commons License 2001.03.14 0 0 131
Very high rate Digital Subscriber Line.



Letöltés: Feltöltés Távolság
12.96 - 13.8 Mbps 1.6 - 2.3 Mbps 1500 méter
25.92 - 27.6 Mbps 19.2 Mbps 1000 méter
51.84 - 55.2 Mbps 51.84 - 55.2 Mbps 300 méter

Előzmény: cukkanyó (129)
Peto Creative Commons License 2001.03.14 0 0 130
Figyelem, szolgálati közlemény!
Mára virradóra ellopták az ASU-799 rendszámú delfinszürke négyütemű Wartburgomat az Újlak utcából. Tudom, hogy semmi remény, de hátha...
(Cím: pej@freemail.hu)
Ismeritek a viccet, mikor a BMW és a Trabant karambolozik. A BMW-s sopánkodik, hogy két millió a kára. Mire a trabantos: - Mit sír itt, nekem egy élet munkája. Szóval ez a helyzet.
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.14 0 0 129
mi az a V DSL ?
Előzmény: Andreas (125)
FDuduG Creative Commons License 2001.03.14 0 0 128
Sziasztok !

Kösz az infókat éppen kérdezni akartam a Teszkóról.Gyanús hogy ilyen hamar letaroltak mindent,aztán annyi.(Flamingó-szindróma ) :))
A Tanár u-Hold u. között fekvő üres telekről nem tud valaki valamit?? Állítólag természetvédelmi terület,de csak iszonyat nagy dudva van ott.(Nekem kell lesarlózni mögöttünk).
Még egy : a Csabagyöngye utcában nagy eső után mindig áll a víz.elég egy 69A és kész a ruhafestés :)) Kinek kéne szóli hogy csinálják meg???

Netka ma vizsgázik egy ECDL modulból!

Üdv : Dudu

Glück Creative Commons License 2001.03.13 0 0 127
Még egy kis adalék a kerületi kereskedelem fejlesztéséről a „Rákosvidék” ez évi márciusi számából:
„A Tescoról kiderült, hogy a kerület után a főváros is támogatná a beruházást, de a településszerkezeti terv módosítása kormánydöntést igényel”…”…a szolnoki és hatvani vasutvonal összekötetésére még évtizedekkel ezelőtt kijelöltek egy sávot, amely a Madárdomb csücskétől indul el, és a Tesco-területen keresztül haladva torkolik be a másik vonalba. A MÁV jelezte, hogy terveiben ennek az összekötő vonalnak a megépítése nem szerepel, a területre nincs szüksége.”
„A kerület kérte a törlését, a főváros támogatja, de végső döntést –stratégiai biztonsági kérdésről lévén szó – a kormánynak kell meghoznia. Állítólag a településszerkezeti tervel kapcsolatos ilyen módosítások az FVM hatáskörébe tartoznak, s ott most minden mással foglalkoznak, csak éppen nem az ilyen, számukra kisebb gyakorlati jelentőségű kérdésekkel.”

„ A Kiss Lajos alpolgármestertől származó információ szerint az ügy elhúzódása a Tescot is türelmetlenné teszi. Ő jelenleg hetven százalékra teszi annak esélyét, hogy a bevásárlóközpont felépül. Kevésbé optimista az Auchan ügyében, itt még ennyi előrelépés sem történt. A rákoskert határában lévő területet a fővárosnak belterületbe kellene vonnia. Ez az ügy sokkal összetettebb, mondta, s jelenleg negyven százalék esélyt ad a beruházás megvalósulására.”
Eddig az idézet.
SZVSZ, ha a főváros ellenezte volna, talán gyorsabb a döntés….
Ewron Creative Commons License 2001.03.13 0 0 126
Azt hiszem Andreasnak teljesen igaza van. Egyébként a Matávkábeltől szerintem semmi jót nem lehet várni.

A Matáv, a Matávnet és a Matáv-KábelTV ügyesen összehangolják az üzletpolitikájukat.

Ma beszéltem a 1212-vel, megkérdeztem, hogy mikorra tervezik a szolgáltatás beindítását (ADSL-t) errefelé. Természetesen erre nem tudtak válaszolni.

Műszaki szempontból biztos lehetne...:(

Andreas Creative Commons License 2001.03.13 0 0 125
>De azér kíváncsi vagyok a matávnot legújabb térképére, mára ígérték...

A térképet már feltették. Nagy meglepetés nincsen, vagyis fejlesztés nem várható a közeljövőben. Üzleti szempontból teljesen érthető hogy a konkurrens UPC, TVNET területein próbálják először elcsábítani és lekötni az ügyfeleket. A MatávKábel területeken nincs konkurrencia, így ott nem olyan sürgős a fejlesztés. Röviden így jártunk :(
De talán mire ideérnek, már lehet hogy VDSL-lel fognak házalni :)

Előzmény: cukkanyó (123)
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.13 0 0 124

Netka tűndér,
tuttam, hogy Rád számíthatok!!!
Előzmény: netka (120)
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.13 0 0 123

Mingyá más a helyzet, ha Ti is itt vagytok :)))

Hali Ewron,
mostmár engem is érdekel a kábeles internetezés miután 2001-ben nem nagyon hiszem, hogy lesz adsl lehetőség. Az a baj, hogy itt nem nagyon lehet arra számítani, hogy elárasztanak minket más szolgáltatók az ajánlataikkal...a matáv * barátainak és üzletfeleinek* döntésétől függünk...De azér kíváncsi vagyok a matávnot legújabb térképére, mára ígérték...

Szia Termon,
ha nem haragszol kicsit *belédolvastam*, azt az utat amit megtettél a kuttyal kicsit elirigyeltem...azt gondolom, hogyha valaki 24 évet él a XVII.ben az nagyon valószínű
hogy kívül-bévűl rákoskerti marad...

Hali Tűndéry,
persze hogy ide, gyere sokszor...

Drága Glűck,
én már lassan nem hiszek semmit, főleg nem az ilyen építkezősdi ki mit vállalt- teljesített űgyekben, de azért még mindig vannak bennem *rossz* beidegződések, hogy bizony szeretnék hinni :)))

Glück Creative Commons License 2001.03.13 0 0 122
Idézek a Rákosvidék XII.évf. 3.számából(március)
"Junius 30-ig kapott haladékot a bevásárlóparkot építő Folkoner Kft. az önkormányzattól, hogy befejezze szerződésben vállalt feladatait, ami gyakorlatilag az Újlak utca és a Széchehyi utca közötti utat, utóbbi kereszteződésben jelzőlámpás kiépítést, továbbá közvilágítást és a hiányzó közműveket jelenti. Ehhez mintegy 160 millió forint hiányzik még. Ha a munkákat addig nem végzik el, az önkormányzat felmondja a szerződést, és peres eljárást kezdeményez.
Góhér János, a beruházás projektmenedzsere február végén a körzeti televiziónak nyilatkozva közölte, hogy junius 30-ra minden meglesz. Forrást teremtenek a hiányzó összegre."

Ti elhiszitek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!