Jaja, abszolute volt olyan amilyet szeretnék, csak kép nincs hozzá, gondolom túl olcsó kategória mert az 1000 euró feletti gitároknál vannak képek :)
Ha jól tudom egy darabot saját célra be lehet hozni vámmentesen legálisan. Egyébként meg azt kell mondani hogy használt, 100 ft az értéke mert tök szar :). De azt hiszem ez tényleg nem gond, hogy fejenként egy darabbot behozunk, és elvileg nincs rá vám ilyen esetben. Az én multieffektemet sem vámolták meg amit az usa-ból rendeltem.
látod, ezért kell kimenni!! ráadásul az enyémet (tudod, már az:-) nem is lehet itthon kapni, de lenne vagy kétszáz, az tuti...
de azért ott volt a megnevezéseknél, hogy van olyan, amilyet szeretnél?
a nyakhoz végy egy ilyen duplázott single-t, azok elég jól tudnak szólni, én egy 30ezer forintos Medgyesigityóval játszottam párszor, amiben egy ilyen duplaszingli pu van, dimarzio, és eléggé megdobta.
Most néztem a musicproduktiven, a "szívem vágya" csak 255 euró, azaz kb 62.000 Ft kint. Az a 85.000-höz képest -23e ft. Naja. Sajnos nincs kép a natur test fekete szerelék verzióról. Az egy kicsit "szebb", bár nem érdekel hogyan néz ki. A userek a harmony-centralon istenítik a "mágikus" nyakát (tényleg hihetetlen jó érzés a sima és kemény fogólap + a vékony nyak) és a humbuckerét amit szeritnetük tökéletes a metálhoz, a két single-t viszont nem. Azokat lehet hogy valóban lecserélem majd idővel.
Frank Zappa meg aztmondta:
"Ha ránézel egy gitárra, és az visszaszól: - A tiéd vagyok - akkor megtaláltad a hangszered."
kb. 150000 de egyszerűen arra gondolok, hogy inkább nem eszem két honapig, meg nem megyek sehova, hanem csak nézegetem és dédelgetem. i'm in love! :-)
végignézted a musikproduktivet? tied is szép! mondjuk én metálgitárt akarok!!! :-))
hátulra veszel bele valami másik pu-t?
Ezt meg is fogod venni? Mennyi az ára kint? Tényleg szuper. Én vívódom. Egy biztos, hogy habosított juhar fogólapot akarok nem rózsafát. Amire én szemet vetettem az ez:
Itthon 85.000 ft, éger test, habos juhar fogólap. A különbség a képhez képest hogy amit én szeretnék annak natúrfa a teste és fekete a kopólapja meg a szerelékei :). Sajnos amit itthon kapni annak vintage a tremolója, de ez már nem érdekel olyan nagyon. Kíváncsi vagyok kint mekkora a választék juharos fogólapú gitárokból.
Ezt a tulajtól kellene megkérdezned. Az itthoni eladókban nincs "tulajdonosi szemlélet" csak "alkalmazotti". Innen ered a különbség. Külföldön az alkalmazott IS a magáének érzi a "céget". Végülis van benne valami, abból él. Ha nem megy a cégnek nem lesz fizetése. Az egy dololog hogy az itteni átlagkereset az 1/7-része az EU keresetnek, és ez alatta van az "inspirációs küszöb"-nek. Egymást gyengítő jelenség: az eladó hülyét kap a vevőtől + utálja mert alacsony a fizetése, a vevő meg utál vásárolni mert hülye az eladó. Ez van. Na ma már nem elemzem többet a gazdaságot :)
SF
Arrafelé "keresleti társadalom" van. Nálunk "kínálati társadalomról" beszélhetünk. :)))) Ebből is látszik hol ki az úr. A vevő meg ne zavarja az eladót mindeféle marhasággal! :)))).
Nem csak hangszerboltban. Amilyen ritkán járok vásárolni mégis vannak jobbnál jobb történeteim. A legutóbbi egy könyvesboltban esett meg velem. Azóta könyvet vásárolni is utálok :))). Pedig csak nem volt kedvem végigmászni két emeletnyi könyvespolcot, és megkérdeztem van-e egy bizonyos könyv vagy nincs-e. Nagy hiba volt. :)
Egy ismerősöm csak osztrákiában vásárolt hifi cuccot. Összerkatta magának a meglévő cuccát, elvittte a kedvenc cd-jét, és cserélgették nekije a lejátszó felett a erősítőket meg a hangfalakat egész addig, amíg azt nem mondta hogy "na ezt kérem" (mert állítólag mind másképp szól). Ezt csináld meg itthon. Örülhetsz ha bekapcsolják.
Nem tudom miért. Németországban vásároltam az összes hangszerem, de ott mindig hozzáértő eladóval találkoztam. Akkor is ha velem egyidős srác volt, de akkor is ha egy középkorú hölgy. Még alkudni is lehetett.
Ja, 3 éve a Gitármánia táborban bemutatták őket. Senki nem tapsolt. Egyébként módomban állt Németországban egy kurva jó hangszerboltban Paul Reed Smith gitárt kipróbálni. Csak annyit kértek, hogy vigyázzak rá. Bevihettem a hangszigetelt próbafülkébe, és nyúzhattam ameddig jólesett.
de komolyan, szerintetek ez miért van, hogy ilyen suttyókkal van tele az összes hangszerbolt? finkey, oroszlán. eldorádo már egy szinttel jobb, talán még a meggyi a legjobb ilyen szinten. bár ez sem biztos
Ott van kiírva egy cetlire hogy "gitárt kipróbálni csak közvetlenül vásárlás előtt lehet"? Ha jól emlékszem igen. Pedig mostanában 3 hangszerbolt kivételével mindehol engedik hogy kipróbáld még akkor is ha közlöd hogy csak arrajártál és eszedben sincs vásárolni.
Na azt a két bohócot én is imádom.. emléxem még, úgy pár éve bementem valamiért, már nem emléxem, nem is lényeg.. megállok a pultnál, épp nálam volt a gitárom, tokkal.. az egyik kancsó rámnéz, végigmér, majd megkérdi, "A gitáriskolába jöttél?"
Végigmértem ilyen hasonlóan lefitymáló tekintettel, majd közöltem vele.. "Mé? tanár kell?" nem tudott hirtelen mit mondani :)