Keresés

Részletes keresés

StratoFan Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3587
Nekem nem lenne fölösleges egy tok, mert ami van az a legolcsóbb puhatok, eleve akartam új minimum bélelt tokot az új gitárral. De tényleg érdemes kivinni egyet üresen. Kifelé beírjuk hogy "gitár tok" így külön :))) visszafelé mögéírjuk hogy "kal". :)))

Nem sikerült megtudni mennyi az értékhatár a vámon.
SF

Előzmény: Ytse (3586)
Ytse Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3586
StratoFan,

ha kint veszel egy gitárt és haza akarod hozni, akkor

- vagy veszel egy tokot teljesen feleslegesen
- gyári csomagolásában hozod haza, viszont akkor nehéz lesz megmagyarázni, hogy csak jammelni voltál a haverokkal

Előzmény: StratoFan (3583)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3585
arra gondol, hogy ne a gyári kartontokban hozd haza. igaza van.
Előzmény: StratoFan (3583)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3584
Nekem ez az egyik kedvencem:
www.luk-guitars.de
StratoFan Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3583
Nade Bandi, ha kifelé menet eldugod a tokot, akkor nem tökmindegy hogy befelé miben hozod vagy hogy mit hozol benne?
Előzmény: AORBandi (3582)
AORBandi Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3582
Oké, megpróbálom még egyszer:
Ha kint veszel egy gitárt, és nem akarsz hozzá tokot is venni (mert már van X darab itthon), és nem a leárazott számlás trükköt akarod eljátszani, hanem úgy teszel, mintha már kifelé is Nálad lett volna a kedvenc gitárod (amivel "az osztrák haverjaidnál jammeltél") - annak érdekében, hogy tényleg úgy tűnjön, hogy már kifelé is Nálad volt, és nem újonnan vetted, kell hozzá egy tok (zenész ugyebár abban szállítja). Namármost, egy keménytok a leghitelesebb, de ha kifelé menet kinyittatják Veled és üres, magyarázkodnod kell. Ha esetleg visszafelé ugyanaz a vámos (aminek nagyon kicsi az esélye) még egyszer kinyittatja Veled és látja, hogy tele van, akkor megbuktál.
Ezért jön a képbe a puha tok. Azt szépen összehajtod és beteszed a bőröndödbe (ezért, ha kifelé menet csomagtartó ellenőrzés van, nem látják), visszafelé pedig hozod magaddal a "kivitt gitárt" benne.
Így már elég érthető?
Előzmény: diesel()diablo (3581)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3581
"Ja, ha gitárt vesztek, vigyetek magatokkal egy üres (összehajtott, eldugott - arra az esetre, ha kifelé is megnéznének titeket, és esetleg ugyanazzal a vámossal találkoztak visszafelé, aminek ugye elég kicsi az esélye) tokot! "--bandi, ezt akárhogy olvcasom, nem mozdul rá az agyam, mondd el mág1x a gyengább kedvéért lécci! :-)
Előzmény: AORBandi (3576)
StratoFan Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3580
Jó napokat kívánok az elvtársaknak!

Akkor most szeretném ismertetni a jogaikat! Öhöm!

:))))))

Előzmény: Törölt nick (3577)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3579
Bocsánat, cuccokat!
Előzmény: Törölt nick (3577)
Howard Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3578
Sziasztok!
De jó látni ennyi gitárost együtt! Lenne egy kérdésem. Van valakinek itt Applause Ovation típusú gitárja? Ha jól emlékszem AK-40 típusszámmal. Elekro-akusztikus, érdekes hátlappal. Az Oroszlánbarlangban ehet tönnbyire kapni, olyan 89-től indul. Ha valakinek van ilyen, írjon róla legyen szíves, hogy mik a tapasztalatai, nincs-e nagyon műhangja esetleg meg hasonlók. Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3577
Amikor a Stratocasterem hoztam haza, nekem is kiállítottak egy kamu számlát. A vámosokban meg nem lehet megbízni. Csempésztem súlyos pénzeket érő rack cucokat, és meg sem néztek. Amikor az USA-ból jöttem haza, majdnem lelőttek egy üveg Whisky miatt.
Előzmény: AORBandi (3576)
AORBandi Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3576
Bocs, hogy belebrekegek, de én már elég sok hangszert csempésztem be Németországból, egyszer egy komplett dobbcuccot is egy (céges) Chrysler Stratus (ez fontos lesz a történet tanulsága szempontjából!!) csomagtartójában az akkori zenekarom dobosának.
A lényeg: legyen nálatok egy számla a cuccról, ami a mindenkori vámköteles ártétel alatt van! Ez (pár év) 30.000 forint volt (most nem tudom pontosan, mennyi, nézzétek meg mielőtt nekiindultok). A hangszerbolt természetesen ezer örömmel ad nektek 29.000 forintnak megfelelő összegről szóló számlát a 350.000 forint árú dobcuccról... pláne ha elmondjátok, mire kell.
A történet: Hegyeshalomnál a vámos felnyittatja velem a csillogó-villogó f*szom tudja hánymilliós kocsi csomagtartóját (ez 6 éve volt, akkor még alig volt belőle az országban) és megkérdi: "ez mi?". Mondom én: "egy dobnak a teteje".
"Számlája van róla?" Előkapom a néhány márkáról szóló számlát, a pali megnézi, majd közli "viszontlátásra". Annyira seggek a dologhoz, hogy meg sem lepődnek az ennyire alacsony áron. Pláne, ha egy 25 éves Skoda 120-assal mentek és nem egy Chryslerrel... :)
Ja, ha gitárt vesztek, vigyetek magatokkal egy üres (összehajtott, eldugott - arra az esetre, ha kifelé is megnéznének titeket, és esetleg ugyanazzal a vámossal találkoztak visszafelé, aminek ugye elég kicsi az esélye) tokot!
2 hete pedig az USAból jöttem haza egy ott vett gitárral. A repülőn az a trükk, hogy fel kell vinni kézipoggyászként magaddal, a legjob, ha ellenőrzött kézipoggyász matricát is rétesznek. Ilyenkor a leghitelesebb a duma, ha közlöd a vámossal, hogy "kifelé is vihettem magammal a gépen, miért ne lehetne visszafelé?!" Rám mondjuk a kutya sem vetett ügyet a gitárral.
Előzmény: Törölt nick (3574)
StratoFan Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3575
Meg kellene kérdezni egy másik topicba mert mittudomén hogyan van. Én még sosem fizettem vámot arra amit külföldről hoztam, akkor sem ha áthoztam a határon, akkor sem ha postán rendeltem, és nem nagyon digosgattam el őket. Egy ismerősöm betűket rendelt CD-n. Meg akarták vámolni nekije. Erre azt mondta, akkor küldjék vissza a feladónak. Erre odaadták neki vám nélkül. Na erről ennyit. :)
Előzmény: Törölt nick (3574)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3574
Lehet hogy ezt sem tudom jól, de kell.
Előzmény: diesel()diablo (3573)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3573
a használt cuccra egyébként nem kell válmot fizetni?
Előzmény: Törölt nick (3572)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3572
Ezt azért nem hiszem! Nekem eddig háromszor szerencsém volt, ma már nem mernék kockáztatni!
Előzmény: diesel()diablo (3571)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3571
ez jó lenne, bár a csempészésben is van valami jó :-) kösz fred!
csak nehogy a kurva határőr véletlenül értsen gityókhoz, és ránázásre megmondja, milyen pu van benne :-)
Előzmény: StratoFan (3569)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3570
Lehet hogy rosszul tudom, de egy darabra is kell vámot fizetni. Ezért csempésztem minden cuccomat.
Azért ellenőrizd le, hátha.....
Előzmény: StratoFan (3569)
StratoFan Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3569
Ezt azért ma megkérdezem, mert úgy tudom hogy nem kell. Egy darabot legalábbis nem.
Előzmény: Törölt nick (3567)
StratoFan Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3568
Jaja, abszolute volt olyan amilyet szeretnék, csak kép nincs hozzá, gondolom túl olcsó kategória mert az 1000 euró feletti gitároknál vannak képek :)

Ha jól tudom egy darabot saját célra be lehet hozni vámmentesen legálisan. Egyébként meg azt kell mondani hogy használt, 100 ft az értéke mert tök szar :). De azt hiszem ez tényleg nem gond, hogy fejenként egy darabbot behozunk, és elvileg nincs rá vám ilyen esetben. Az én multieffektemet sem vámolták meg amit az usa-ból rendeltem.

Előzmény: StratoFan (3566)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3567
SF:Igen, nagyon érdekes olvasmány!
A vámon nem kell semmit mondani! Csempészni kell! (Sajnos)
Előzmény: StratoFan (3566)
StratoFan Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3566
Onnan biza!!! Szuper könyv! Tökjó hogy ismered! :)))

Aki nem annak itt egy link:
http://www.maui.net/~zen_gtr/

Előzmény: Törölt nick (3564)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3565
látod, ezért kell kimenni!! ráadásul az enyémet (tudod, már az:-) nem is lehet itthon kapni, de lenne vagy kétszáz, az tuti...
de azért ott volt a megnevezéseknél, hogy van olyan, amilyet szeretnél?
a nyakhoz végy egy ilyen duplázott single-t, azok elég jól tudnak szólni, én egy 30ezer forintos Medgyesigityóval játszottam párszor, amiben egy ilyen duplaszingli pu van, dimarzio, és eléggé megdobta.

téynleg, vámon mit fogunk mondani? :-)

Előzmény: StratoFan (3563)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3564
Igen, én is így választottam hangszereket! Mindegyik szerelem volt első látásra! Az idézet a Zen gitárból való?
Előzmény: StratoFan (3563)
StratoFan Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3563
Most néztem a musicproduktiven, a "szívem vágya" csak 255 euró, azaz kb 62.000 Ft kint. Az a 85.000-höz képest -23e ft. Naja. Sajnos nincs kép a natur test fekete szerelék verzióról. Az egy kicsit "szebb", bár nem érdekel hogyan néz ki. A userek a harmony-centralon istenítik a "mágikus" nyakát (tényleg hihetetlen jó érzés a sima és kemény fogólap + a vékony nyak) és a humbuckerét amit szeritnetük tökéletes a metálhoz, a két single-t viszont nem. Azokat lehet hogy valóban lecserélem majd idővel.

Frank Zappa meg aztmondta:
"Ha ránézel egy gitárra, és az visszaszól: - A tiéd vagyok - akkor megtaláltad a hangszered."

Előzmény: diesel()diablo (3558)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3562
teljesen igaz!!!
Előzmény: Törölt nick (3560)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3561
Sajons balkezes vagyok, így egy csomó hangszert ki sem tudok próbálni. Azért így is nagy élmény a Messe!
Előzmény: diesel()diablo (3559)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3560
Azt hiszem Keith Richards mondta: Ha meg akarsz tanulni egy hangszeren, aludj vele!
Előzmény: diesel()diablo (3558)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3559
ilyen helyekre nem merek elmenni, mert elvinne a szívem :-)
Előzmény: Törölt nick (3557)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3558
kb. 150000 de egyszerűen arra gondolok, hogy inkább nem eszem két honapig, meg nem megyek sehova, hanem csak nézegetem és dédelgetem. i'm in love! :-)
végignézted a musikproduktivet? tied is szép! mondjuk én metálgitárt akarok!!! :-))
hátulra veszel bele valami másik pu-t?
Előzmény: StratoFan (3556)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!