A LongLife motorolajok mellé a szervizek LongLife szűrőt is adnak? Itt a különbség.
Tartok tőle, hogy a válasz: nem. Miért gondolják a tulajdonosok, hogy az a szűrő, amit 15ezer km-re terveztek, ellátja a dolgát 30ezer km-en keresztül is? Teszik tönkre az autóikat... :(
De ilyen elven lehetne 15 - 20 % is az alkohol tartalma. Valahol van határa a keverékének. Amennyiben káros az alkohol tartalom, mert bizony az, mérnökök/ vegyészek ezt már megállapították, akkor csak az a kérdés, hogy a károsanyag kibocsájtás oltárán mennyi az a mennyiség amit még a fogyasztókkal el lehet fogadtatni :-(
Nem kell aggódni, eddig 5% alkohollal jártál, most majd 10%-kal fogsz, tehát ha eddig bírta, ezután is fogja bírni. A tartós, 5% alkohol már kikezdte volna rég a gumi alkatrészeket, ha nem lenne ellenálló valamelyik.
hagyományos karbis csónakmotorok és kerti gépek bírják legkevésbé a ződet, de autókban ez a technika már vagy 20 éve kihalt ha valakinél mégis gondot okoz akkor az az a kör akinél ott marad az üzemanyag hónapokig a tankban, ha valaki ilyen helyzetre készül akkor érdemes előtte a drágábbikból tankolni ha az nem ugyanolyan E10-es
Lehet összehoztál valami ritka csillagállást azzal, hogy rövidebben indítóztál.
Vagy esetleg motorvezérlő programozási gikszerbe futottál...
Asszony 1.2-es Rio-ja pl. olyat csinált, hogy hidegen nem indult be. Nem akartam neki elhinni hiszen új autó, alig volt benne tizen-x ezer km.
Kipróbáltam. Nekem beindult, de 2-3 hengerezett. Leállítottam, újraindítottam, megint csak 2-3 henger ment. Leállítottam, beindítottam. Megint 2-3 henger. Pumpát felnyomta bennem és tapostam neki egy padlógázt és erre beindult a 4. henger is.
Soha többet nem tudtam előidézni a hibát.
Majd 3 év múlva asszony a munkahelyéről indulva ismét nem tudta beindítani, később meg igen. Addig a pillanatig télen-nyáron semmi hibát nem produkált. Ennek már 1 éve és azóta is mindig indul.
Persze a KIA szerviz semmit sem talált...
Namost én úgy tudom, az 1.4 MPI Ceed motor és az 1.2-es, szintén MPI rendszerű Rio motor egyaránt a Kappa motorcsaládba tartozik, tehát akár lehet is egy olyan hiba a motorvezérlő programozásában, ami közös programkód.
Egyszerű: benzinesbe 5W-30 A3/B4, dízelbe C3 kell. Ha ezt beütöd a keresőbe, 10-11 ezer Ft körül dob ki egy 4 literes kannát, innentől tetszés szerint választhatsz. Nálam volt olyan, hogy a szerviz a saját beszerzésű A5/B5 olajat akarta beletenni, én inkább megvettem az olajat magam (Castrol Magnatec Stop-Start), és elvittem másik szervizbe, ahol hozott olajat is beletettek.
Shell, Total, Castrol.... Ahogy a művelt orosz mondaná; sájszegál :-) A márka lényegében nem számít abban az összehasonlításban, hogy a specifikáció (ACEA, API), és a viszkozitási osztály legyen meg. Sajnos, vagy szerencsére a KIA/Hyundai-nak nincs saját specifikációja, mint pl. a MB, MAN, VW, GM, VOLVO, stb-nek. Szóval minőségi olajcég termékei közül válogatva nem lehet hibázni.
Túl van parázva az olaj kérdése... A mienkben most éppen Mobil1 kering, előtte Shell Helix volt benne, előtte pedig a jó ég tudja milyen. Az öreg autómba ELF-et töltök(korábban ÖMV-t), a motoromba Motul-t...
De mindegyikbe MANN szűrőt szerelek - Championnal előfordult, hogy szar volt, pár másodperc kellett az olajnyomás felépüléséhez (miután kicseréltem MANN-ra, megszűnt ez a probléma).
én parázom túl? nem én hoztam elő a Shellt,sőt a két Totálról is elég lett volna annyit írni,hogy mindkettő jó az autómba és a különbség csak a szervíz intervallumban mutatkozik,ehelyett...
Tényleg ne parázd már túl ezt a Shell kérdést, bár én most TOTAL véletlenül Shellt kaptam. De a kötszerviz előtt három helyről kértem árajánlatot, Mobil, Castrol és Shell olaj is szerepelt a válaszokban, és ezek szerint a szervizek, nem a KIA ügyfélszolgálatánál tájékozódnak. Ettől még a TOTAL is teljesen jó bele, meg még egy rakat másik olaj, ami a specifikációknak megfelel.
8 éve a Shell fizetett sokat, hogy bekerüljön a könyvbe, most meg a TOTAL. Értsd meg, nem tudod elrontani, ha az általad leírtak szerint használod. Felesleges a LL olaj, inkább cserélj minél gyakrabban, ha teheted. Ha pedig ennyire zavar, hogy más-más márkát írnak a kézikönyvek, akkor töltsd le ugyanazt PDF-ben, abban nincs semmilyen olajmárka. :)
pontosan,de még mindig nem tudom,hogy a 8 évvel ezelőtti Kia álláspont szerinti Shell olaj vagy a jelenlegi ajánlás szerinti Total olaj a megfelelőbb,amellett hogy nyílvánvalóan az acea A5-s hosszabb szervíz intervallumú olajat raknám bele,mert ok hogy gyógyüzemmódban jár,szinte kizárólag pályán, finoman tolva,de a motornak meg kell adni ami jár
végem van,az én gépkönyvemben nincs se Mpi se kappa motor jelzés,hanem csak 1.4L/1.6L és 2.0L, de még töltési mennyiség se klappol 3.3lityi a 3.6 helyett,valami kínai hamisítványt kaphattam
sziasztok. Ma jottem haza melobol,kicsit rovidebbet startoltam,igy kicsit elkapta,majd ledoglott. Majd vartam kicsit,ujraindit,es nemgyujt.teker,teker,semmi,majd megint vartam,es teker,teker,es semmi. Mar kezdetem kiborulni,de mégegyszer megprobalom,de akkor gázpedal nyomással. Ugy elindult,kicsit nehezkesen. Mi a fene lehetett ez ? bezabált ?van ilyen ezeknél a kocsiknál is ? 2018 as kocsi 1,4 szivó benzin, 19 000 km vel !!
Az új Ceed-ekről érdeklődöm, hogy valaki tudja-e, hogy mit jelent az hogy kétállású a csomagtérpadló a Gold felszereltségtől, (az alatti csomagokhoz nincs bejelölve az árlistán)? Illetve olvastam ilyet, hogy csomagtéri tálca rekeszeshez és rekesz nélkülihez is van. Úgy tudom minden felszereltséghez van pótkerék,akkor nem értem azt hova rejtik azt el,vagy milyen rekeszhez Gold alatti csomagokhoz...
Az 1 2 3 4-et beütöttem,meg a telóba is ezt kellett.Most megy.Még arra kell rájönni,hogy ha beülök,és a telón az internetes rádiót bekapcsolom,rögtön az szóljon.Mert most mindig párosítani kell.bazi béna vagyok ezekhez a kütyükhöz)))))))))
A telefon és a kocsi leírásában találhatsz kódot hozzá. Olyan is szokitt lenni, hogy neked kell megadni egy kódot mindkettőnek. Általánosabb a leírásban szereplő kód a kocsi kódja.