Strato:
Nem tudok pdf- et nézni. Majd bexRzek vmi prgot. Milyen könyvre gondoltál? Az internet marketingre, vagy az üveghangokra? Deamugy köx a tippet. Amiért meg anno tfonáltam, arra már tudom a válaxt, a hangkártyám miatt nem fogadta a bemenő jelet az AMP Guitar Tuner, amit még te is mutattál. Deazért Köxx.
GG!
Találtam a weben egy pdf dokumentumot itt:
http://www-midischool.cwru.edu/MUSC308/bdecarlo/etude.pdf
Nem tudom hogy teljes-e, vagy hogy mennyire korrekt, d eelső ránézésre szeritnem használható.
Ma azt a tippet kaptam vámügyben, hogyha az adott ketyere rendelkezik egy "made in EU" felirattal akkor értékhatár nélkül vámmentes. Utána kell nézni mert mittudomén. Remélem a Yamaha-nak van európai üzeme. Ha nincs majd csinálunk egyet :))).
GG: adok könyvet ha kell! Már a jó a telefonom :) sikerült azóta feltölteni :)))
Exerint felvihetem a gitárt az utastérbe a repülőn? Megmondom őszintén két év múlva húzok ki Angliába, nomármost a felsorolt problémáim közül az egyik igen jelentős, hogy a gitárt hogy viszem ki? Merhogy én a raktérbe nem engedem bevágni az hótziher. Az megin más kérdés, mi lex a kisebb szekrény méretű erősítőmmel...
Hozzáteszem ebbem a topicban a szerzői joghamisítástól a vámbűncselekményekig mindenről volt már szó... sorozatgyilkos nincsen véletlenül köztetek? :)
Blind: tovább rágom a füledet az üveghangtérképért (igazából Pyramydét kéne, de ő szegény ritkán van netközelben, ugyhogy légy szócsövem...) Tudod, lusta vagyok magam megkeresni minden artifical harmonixot...
Hi-hi! Zakk azért jobb bőrben van, ha látok egy csávót olyan Les Paul-lal, amin koncentrikus körök vannak, az meg te leszel? (Képet nem tudok linkelni, csak újságban van.)
Nekem nem lenne fölösleges egy tok, mert ami van az a legolcsóbb puhatok, eleve akartam új minimum bélelt tokot az új gitárral. De tényleg érdemes kivinni egyet üresen. Kifelé beírjuk hogy "gitár tok" így külön :))) visszafelé mögéírjuk hogy "kal". :)))
Nem sikerült megtudni mennyi az értékhatár a vámon.
SF
ha kint veszel egy gitárt és haza akarod hozni, akkor
- vagy veszel egy tokot teljesen feleslegesen
- gyári csomagolásában hozod haza, viszont akkor nehéz lesz megmagyarázni, hogy csak jammelni voltál a haverokkal
Oké, megpróbálom még egyszer:
Ha kint veszel egy gitárt, és nem akarsz hozzá tokot is venni (mert már van X darab itthon), és nem a leárazott számlás trükköt akarod eljátszani, hanem úgy teszel, mintha már kifelé is Nálad lett volna a kedvenc gitárod (amivel "az osztrák haverjaidnál jammeltél") - annak érdekében, hogy tényleg úgy tűnjön, hogy már kifelé is Nálad volt, és nem újonnan vetted, kell hozzá egy tok (zenész ugyebár abban szállítja). Namármost, egy keménytok a leghitelesebb, de ha kifelé menet kinyittatják Veled és üres, magyarázkodnod kell. Ha esetleg visszafelé ugyanaz a vámos (aminek nagyon kicsi az esélye) még egyszer kinyittatja Veled és látja, hogy tele van, akkor megbuktál.
Ezért jön a képbe a puha tok. Azt szépen összehajtod és beteszed a bőröndödbe (ezért, ha kifelé menet csomagtartó ellenőrzés van, nem látják), visszafelé pedig hozod magaddal a "kivitt gitárt" benne.
Így már elég érthető?
"Ja, ha gitárt vesztek, vigyetek magatokkal egy üres (összehajtott, eldugott - arra az esetre, ha kifelé is megnéznének titeket, és esetleg ugyanazzal a vámossal találkoztak visszafelé, aminek ugye elég kicsi az esélye) tokot! "--bandi, ezt akárhogy olvcasom, nem mozdul rá az agyam, mondd el mág1x a gyengább kedvéért lécci! :-)
Sziasztok!
De jó látni ennyi gitárost együtt! Lenne egy kérdésem. Van valakinek itt Applause Ovation típusú gitárja? Ha jól emlékszem AK-40 típusszámmal. Elekro-akusztikus, érdekes hátlappal. Az Oroszlánbarlangban ehet tönnbyire kapni, olyan 89-től indul. Ha valakinek van ilyen, írjon róla legyen szíves, hogy mik a tapasztalatai, nincs-e nagyon műhangja esetleg meg hasonlók. Köszi!
Amikor a Stratocasterem hoztam haza, nekem is kiállítottak egy kamu számlát. A vámosokban meg nem lehet megbízni. Csempésztem súlyos pénzeket érő rack cucokat, és meg sem néztek. Amikor az USA-ból jöttem haza, majdnem lelőttek egy üveg Whisky miatt.
Bocs, hogy belebrekegek, de én már elég sok hangszert csempésztem be Németországból, egyszer egy komplett dobbcuccot is egy (céges) Chrysler Stratus (ez fontos lesz a történet tanulsága szempontjából!!) csomagtartójában az akkori zenekarom dobosának.
A lényeg: legyen nálatok egy számla a cuccról, ami a mindenkori vámköteles ártétel alatt van! Ez (pár év) 30.000 forint volt (most nem tudom pontosan, mennyi, nézzétek meg mielőtt nekiindultok). A hangszerbolt természetesen ezer örömmel ad nektek 29.000 forintnak megfelelő összegről szóló számlát a 350.000 forint árú dobcuccról... pláne ha elmondjátok, mire kell.
A történet: Hegyeshalomnál a vámos felnyittatja velem a csillogó-villogó f*szom tudja hánymilliós kocsi csomagtartóját (ez 6 éve volt, akkor még alig volt belőle az országban) és megkérdi: "ez mi?". Mondom én: "egy dobnak a teteje".
"Számlája van róla?" Előkapom a néhány márkáról szóló számlát, a pali megnézi, majd közli "viszontlátásra". Annyira seggek a dologhoz, hogy meg sem lepődnek az ennyire alacsony áron. Pláne, ha egy 25 éves Skoda 120-assal mentek és nem egy Chryslerrel... :)
Ja, ha gitárt vesztek, vigyetek magatokkal egy üres (összehajtott, eldugott - arra az esetre, ha kifelé is megnéznének titeket, és esetleg ugyanazzal a vámossal találkoztak visszafelé, aminek ugye elég kicsi az esélye) tokot!
2 hete pedig az USAból jöttem haza egy ott vett gitárral. A repülőn az a trükk, hogy fel kell vinni kézipoggyászként magaddal, a legjob, ha ellenőrzött kézipoggyász matricát is rétesznek. Ilyenkor a leghitelesebb a duma, ha közlöd a vámossal, hogy "kifelé is vihettem magammal a gépen, miért ne lehetne visszafelé?!" Rám mondjuk a kutya sem vetett ügyet a gitárral.
Meg kellene kérdezni egy másik topicba mert mittudomén hogyan van. Én még sosem fizettem vámot arra amit külföldről hoztam, akkor sem ha áthoztam a határon, akkor sem ha postán rendeltem, és nem nagyon digosgattam el őket. Egy ismerősöm betűket rendelt CD-n. Meg akarták vámolni nekije. Erre azt mondta, akkor küldjék vissza a feladónak. Erre odaadták neki vám nélkül. Na erről ennyit. :)